Jordbro vårdcentral VIF 1 JORDBRO VÅRDCENTRAL. Verksamhet i förändring.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jordbro vårdcentral VIF 1 JORDBRO VÅRDCENTRAL. Verksamhet i förändring. www.slso.sll.se/jordbro"

Transkript

1 Jordbro vårdcentral VIF 1 JORDBRO VÅRDCENTRAL Verksamhet i förändring

2 Jordbro vårdcentral VIF 2 Det här är VIF-teamet Annika Karlsson, Verksamhetschef Tfn: Mail: Annika.I.Karlsson@sll.se Lena Holm, läkare Anja Keskinen-Reuterswärd, distriktssköterska Inga-Karin Thorhuus, undersköterska Britt Persson, läkarsekreterare

3 Jordbro vårdcentral VIF 3 Områdesbeskrivning Jordbro ligger i Haninge kommun och är en invandrartät förort som kom till på talet. Här bor cirka invånare varav cirka 3563 personer med utländsk bakgrund. Befolkningen är relativt ung. Bebyggelsen består av en- och flerfamiljshus. I norra Jordbro finns radhus, kedjehus och villabebyggelse. Centrala Jordbro består av flerfamiljshus och södra Jordbro består av gruppbebyggelse, atriumhus och några flerfamiljshus. I västra Jordbro ligger Jordbro företagspark, ett stort industriområde som är känt för bl.a. Dagab och Coca-Cola. Jordbro är en hållplats på pendeltågslinjen Stockholm-Västerhaninge-Nynäshamn. Det finns också bussförbindelse mellan Brandbergen-Jordbro buss 841 som går via Haninge C samt direktbuss 810 som går direkt till och från Stockholm i rusningstid.

4 Jordbro vårdcentral VIF 4 Det var så här det började Jordbro vårdcentral fick erbjudande att medverka i projektet Verksamhet i förändring, VIF. Vi beslutade oss att vara med i detta, blev väldigt inspirerade. och upptakten var en föreläsning av amerikanen dr Mark Murray Must patient wait. Detta var i september 2994 i Industrihuset, Östermalm. Därefter kom en kallelse till 2-dagars konferens i Nacka den 25-26/ Göran Linnros utsågs till vår handledare/projektledare. Arbetet skulle genomföras enligt Genomgrottsmetoden, Tom Nolans modell för förbättringsarbete och man kunde testa i liten skala. Vi identifierade våra problem och möjliga förbättringsåtgärder. Vi hade långa väntetider, dålig tillgänglighet. Vi beslutade oss att testa ett mål med 3 dagars väntetid för alla patienter med medicinskt behov av vård. Vi beslutade också att göra en mätning kartläggning av väntetider och kapacitet. Denna mätning skulle ske under 2 veckor, v Under dessa två veckor skulle vi hålla alla telefoner öppna för inkommande samtal, 5-6 ssk satt och svarade i telefon. Även läkare och USK skulle registrera alla samtal. En doktor beslöt att hon ville vara med från början och var mycket intresserad. Fungerar det för mig så blir det fler som vill pröva och blir intresserade. Vi blankade hennes tidbok och hade bokningsstopp. Den skulle öppnas i mitten av februari. Under tiden hade vi en hyrdoktor som skulle avlasta och ta patienter till dess att hon öppnade sin tidbok. Mätning av personalens upplevelse av hur arbetet fungerar gjordes under en vecka i januari. Mätning av patienternas upplevelse hur vårdcentralen fungerar mättes samma vecka. Nästa konferens var internat på Hasseludden under 2 dagar 24-25/2 05. En doktor hade nu börjat med enligt genombrottsmetoden och det föll väl ut. Tidboken var helt tom när hon började. Patienter som ringde ombads att återkomma och vi förklarade att vi på detta sätt försökte korta väntetiderna. På Hasseludden beslöt vi att göra en ny mätning/kartläggning av väntetider och kapacitet, detta skedde under v Vår handledare kom till vårdcentralen och informerade alla doktorer om VIF och vi i VIF-gruppen informerade på personalmötena om hur VIF fortskred. De andra doktorerna erbjöds att vara med och de beslutade sig att deltaga i genombrottsmetoden fr.o.m. den 1/5 05.

5 Jordbro vårdcentral VIF 5 I april stängde vi alla tidböcker och öppnade dem igen den 1/5. Vi fortsatte nu att räkna 3:e första blåa tiden och registrerade i T3. PROBLEMINVENTERING Långa väntetider Stora svårigheter att klara telefonen för tidsbeställning Telefoner som ringer överallt Oroliga och irriterade patienter Kö i kassan Dålig organisering kring diabetespatienter Läkarsekreterarna ligger ej ikapp med skrivningen ÖKA KAPACITET - Ökad kontakt med FK - Om patienten inte är gråad i tidboken måste läkarna kontrollera i väntrummen - Läkarrummen måste ses till kontinuerligt så att det finns material. - USK ska kontrollera i tidböckerna så att de kan vara tillgängliga för att hjälpa till. - Dagansvarig DSK/SSK så att övrig personal slipper leta runt efter någon DSK för att få hjälp. MINSKA EFTERFRÅGAN - Öka information om egenvård (Broschyrer ang ÖLI, fästingar, influensa, vaccin etc) Gruppverksamhet. Information på olika språk. - TeleQ. Tidbokning, rådgivning - Utbildning till all personal gällande vanliga sjd och gällande egenvård - När remiss kommit från sjukhus till vårdcentralen skall brev skickas till patienten som får kontakta vårdcentralen om behov finns. HANTERA VARIATIONER - Stänga tidböckerna efter semestern. Första dagen efter semestern inga patienter. - Nov/dec - Ingen kursverksamhet. - Vid sjukdom hos personal - Vidarekoppla teleq, informera om att man stänger sin telefontid. - Influensa: Utbildning av all personal - DSK-mott

6 Jordbro vårdcentral VIF 6 Verksamhetsprofil Resurser Genomgång av verksamhetens resurser Personal: Tjänster Läkare 5 - deltid totalt 7 personer varav 1 ST-läkare och 2 underläkare Mottagningssköt 2,8 Distriktssköt 2,5 1 ssk vik Undersköterskor 3 Kuratorer/terapeut 2,5 Sekreterare 3,5 Lokalvårdare 1 Mottagningstyp: Distriktsläkarmottagning och tidsbeställd DSK-mottagning Öppettider: 08:00 17:00 varje dag

7 Jordbro vårdcentral VIF 7 Detta är statistik från TeleQ, vårt telefonsystem för tidsbokning och rådgivning. De ljusa staplarna visar besvarade samtal. Under oktober 2004 besvarade vi 1133 samtal. De mörka staplarna visar obesvarade samtal då kön var fylld för dagen. Under oktober 2004 hade vi 1603 obesvarade samtal. Då man inte kunde besvara alla samtal i TeleQ ringde patienterna till växeln istället och växeln kopplade samtalen där det var ledigt. Detta innebar att sekreterarna och undersköterskorna fick väldigt många samtal och var tvungna att stänga av telefonerna och börja med telefontid.

8 Jordbro vårdcentral VIF 8

9 Jordbro vårdcentral VIF 9 Hur gick det? Hyrdoktorn behövdes till annat Testläkaren ledig första veckan! TeleQ helöppet kapaciteten räckte inte Tidboken blev inte överfull! Testläkarens T3 sjönk till 5 dagar!

10 Jordbro vårdcentral VIF 10 Fortsättning Mål: 3 dagars väntetid till alla doktorer. Plan: Att vi skulle få med alla läkare i projektet. Vi bjöd in alla läkare att delta i projektet. Alla tackade ja. Vi började med att göra en ny kartläggning av tider och efterfrågan vecka Det var lite svårigheter att få alla att förstå hur blanketten skulle fyllas i. Vår projektledare sammanställde utfallet av kartläggningen. De distriktssköterskor som suttit och svarat i teleq hade haft det alldeles för jobbigt. De tyckte att belastningen blev alldeles för stor och orkade inte riktigt med den. Vi tyckte att det var svårt att göra en sådan här kartläggning korrekt. Vi fortsatte med att fylla i T3, den tredje lediga planerade (blåa) tiden, på alla läkarna. Vi Informerade teleq-sjuksköterskorna att de skulle be patienterna ringa åter om de vill ha tid längre fram. De fick råd att boka endast 2 patienttider/dag. Vi ändrade på bemanningen i teleq. Efter funderingar kom chefen med förslaget om en ändring. Ändringen innebar att 6 distriktssköterskor/sjuksköterskor skulle svara i telefonen mellan varje dag. De skulle då få tid över för patientarbete resten av dagen. Doktorerna började också med teleq. För att minska trycket till doktorerna spärrade vi tidböckerna cirka 3 veckor i förväg. DSK skulle ändra sitt schema i slutet av maj för att kunna besvara alla samtal. Det blev svårigheter för distriktssköterskorna, de blev utskällda i telefonen eftersom de inte kan erbjuda några tider. Det här blev resultatet.. Enligt T3 har väntetiderna till doktorerna minskat betydligt jfr tidigare. Mot slutet av månaden märkte vi en tendens till att det började bli längre väntetider igen. De få dagar som vi använt det nya sättet att arbeta i teleq har utfallit positivt. Vi fortsatte att arbeta med teleq på detta sätt med kontinuerlig utvärdering och tog kontakt med handledaren med jämna mellanrum.

11 Jordbro vårdcentral VIF T3 Median Läkare 2005 Slut på sommarens lugn! Omstyrning av TeleQ hantering Dagar Testläkare börjar med tom tidbok Samtliga läkare börjar med tom tidbok Veckor T3 = första tredje planerade (blåa) läkartiden.

12 Jordbro vårdcentral VIF 12 Steg 3, september 2005 Vi beslöt att kartlägga övrig personals arbete. (Läkarna hade vi redan kartlagt). Mål: förbättra rutiner, ändra arbetssätt Ytterligare ett seminarium var vi på. Vi planerade att göra en kartläggning av personalens arbete vecka Var och en av personalen skulle under en 2-veckorsperiod kartlägga sitt arbete timme för timme allt vad var och en gjorde under dagen. Läkarna var undantagna eftersom de hade kartlagts tidigare. En sekreterare gjorde ett formulär som delades ut varje morgon till var och en för att ingen skulle glömma bort det. Vi började veckan 37. Formulären skulle lämnas till vår verksamhetschef. Det blev lite knorr från några Vad ska detta vara bra för? Det var inte meningen att chefen skulle kontrollera oss. Formulären sparades till våra planeringsdagar 10-11/10, då skulle varje yrkesgrupp arbeta med sin egen kartläggning och se om det fanns möjlighet att öka kapaciteten, minska efterfrågan, hantera variationer med fokus på patienten. Så här blev resultatet Sekreterarna. Problem: Sekreterarna hann inte med att skanna in dokument (remissvar, journalkopior som kom med posten). Doktorerna klagade på att dokumenten inte fanns i Profdoc (vårt dokumentationsprogram) när patienten kom på återbesök eller när patienten ringde för provsvar. Sekreterarna hann inte med sitt skrivarbete på grund av alla plötsliga arbetsuppgifter som tillkom, ex. svara i telefonen. (Inte sällan låg skrivningen efter 3-veckor) Resultat: Sekreterarna schemalade sin arbetstid. (Roterande 3-veckoschema) Vecka 1. Skrivvecka. De skriver journaler hela veckan utan att bli störda med andra arbetsuppgifter. Vecka 2. Inskanning av dokument. Dokumenten ska skannas innan de läggs i läkarlådorna. Vecka 3. Telefonansvar. Den sekreterare som har telefonansvar har telefontid efter kl hela veckan. Sekreterarna har också ansvar för andra uppgifter som fakturakontering, lönerapportering, systemansvar etc. Utvärdering vecka 45. Alla nöjda, men sekreterarna ska göra en plan för hur detta ska genomföras vid sjukdom, semestrar etc.

13 Jordbro vårdcentral VIF 13 Läkarna Problem: Att dokument inte fanns inskannade i Profdoc. Att journalerna inte var skrivna. Resultat: Läkarna ska diktera kortare journaler och lära sig att markera mellan diktaten. Remisser ska dikteras på separat band, Distriktssköterskorna. Problem 1: Tungt att ha telefon hela dagen. Resultat: De ska försöka använda teleq:s möjligheter bättre, försöka med full telefonbemanning dvs. alla distriktssköterskor ska ta telefon på morgonen eller ha teleq öppet 2 tim på fm. och 2 tim på em. Start vecka 46. Problem 2: Hjärtpatienter behöver alltid kontrolleras med EKG före läkarbesöket. Resultat: Alla patienter som har hjärtbesvär skall bokas 15 min före läkarbesöket till USK för EKG. Ska också boka in dessa i USK:s tidbok. Start vecka 42. Detta skulle börja genomföras omedelbart. Undersköterskorna. Problem 1: Det tog mycket för tid att kalla patienter för läkarbesök efter remiss från sjukhus gällande uppföljande besök på vårdcentralen. Problem 2. USK hade mycket onödiga besvär med avbokningar i doktorernas tidböckerna vid planerade ledigheter. Det var svårt att boka om patienter och att hitta nya tider. Detta medförde även problem för ssk/dsk som bokar patienter. Läkarna måste sköta sina egna tidböcker vid frånvaro. Resultat: Läkarna skrev en brevmall att remiss kommit som sedan sekreteraren utformade och lade in i Dokument. Denna ska sedan fyllas i av läkarna och skickas hem till patienten. Patienten ska sedan själv kontakta vårdcentralen. Läkarna lovade att sköta sina tidböcker. Kuratorerna. Problem: Många läkarbesök pga. lättare psykiska besvär skulle inte behöva bokas på besök till läkare eller kurator. Önskemål om att kuratorerna ska ha telefonrådgivning. Doktorerna ska kunna hänvisa till denna. Alla patienter med problem behöver inte komma på besök till kuratorn utan kanske endast behöver råd.

14 Jordbro vårdcentral VIF 14 Resultat: TeleQ-sjuksköterskan ska anteckna antalet personer som kan antas behöva få prata med eller få råd av kurator per telefon, men som inte behöver träffa kurator/läkare för samtal. Efter utvärdering ev prova detta.

15 Jordbro vårdcentral VIF 15 Utvärdering Genombrottsmetoden är en metod som passar oss. Vi har lärt oss ett sätt att arbeta med förändringsarbete, ett arbete som ständigt måste pågå. Vi har lärt oss att vi genom planera, göra, studera, agera (PGSA) kan - spara tid - öka samarbetet - få bättre struktur - få mindre klagomål - har fått ökat antal patientbesök på mottagningen - har fått minskade väntetider Vi kommer även i fortsättningen att arbeta med genombrottsmetoden. Vi tror att detta i slutändan kommer patienten tillgodo.

Innehållsförteckning.

Innehållsförteckning. 1 2 Innehållsförteckning. sida Teamets medlemmar 3 Sammanfattning 3 Områdesbeskrivning 3 Problembeskrivning 3 Syfte och mål 4 Mätningar 4 Förändringar 4 Resultat 5 Hur går vi vidare 5 Reflektion 5 3 Förändringsarbetets

Läs mer

Vårdcentralen Oxie Bra mottagning

Vårdcentralen Oxie Bra mottagning Vårdcentralen Oxie Bra mottagning Projektgruppen: Verksamhetschef Gunnel Wahlgren Distriktssköterska Kristina Hofvander Distriktsläkare Regina Feierberg Distriktsläkare Henrik Sieradzki Läkarsekreterare

Läs mer

Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Tranebergs Vårdcentral

Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Tranebergs Vårdcentral Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Teamets medlemmar Monica Bäck, dl, Monica Hjorthén, chefssk, Ulla Karlsson, sekr, Ove Larsson, dl, Marie- Louise Lindgren, msk/dsk, Franciska Rampell, verks.chef

Läs mer

LARÖDS VÅRDCENTRAL BRA MOTTAGNING

LARÖDS VÅRDCENTRAL BRA MOTTAGNING LARÖDS VÅRDCENTRAL BRA MOTTAGNING 2006 Teamdeltagare: Lena De Pedis, distriktsläkare, verksamhetschef Johanna Persson, sjuksköterska Viveka Kindbacke, läkarsekreterare Innehållsförteckning: Områdesbeskrivning

Läs mer

Telefontillgänglighet

Telefontillgänglighet Telefontillgänglighet En jämförande studie mellan två vårdcentraler 1 januari 31 oktober, 2005 Författare Anna-Lena Allerth, distriktssköterska Catarina Schander, distriktssköterska Vårdcentralen Billingen,

Läs mer

Målsättning Övergripande mål Avancerad tillgänglighet Det vill säga att patienten ska få vård på rätt vårdnivå inom 3 dagar.

Målsättning Övergripande mål Avancerad tillgänglighet Det vill säga att patienten ska få vård på rätt vårdnivå inom 3 dagar. Inledning Vårdcentralen Törnrosen har haft ett stort underskott på personal. Detta har lett till att vi tvingats se över vårt arbetssätt och inleda ett förändringsarbete redan innan vi gick kursen Bra

Läs mer

PIF. Nacka öppenvårdsmottagning. - Telefontillgänglighet

PIF. Nacka öppenvårdsmottagning. - Telefontillgänglighet PIF - Telefontillgänglighet Nacka öppenvårdsmottagning Ett arbete gjort av: Jonny Larsson, Marie Haking, Helena Ruokonen-Johansson, Lena Thörner, Karin Wohlmer Tel: 08-718 66 00 Telefontillgänglighet på

Läs mer

Bra Mottagning Barn och ungdomsmottagning Sunderby sjukhus

Bra Mottagning Barn och ungdomsmottagning Sunderby sjukhus Bra Mottagning Barn och ungdomsmottagning Sunderby sjukhus Att göra veckans arbete under veckan Deltagare: Ing-Marie Wallgren Catarina Boqvist Ingegerd Blomqvist Göran Stjärnholm Valborg Palmgren 1 Verksamhetsområde

Läs mer

Rätt tillgänglighet. Slutrapport. - Förändringsarbete vid Psykiatrin i Nynäshamn

Rätt tillgänglighet. Slutrapport. - Förändringsarbete vid Psykiatrin i Nynäshamn Rätt tillgänglighet Slutrapport - Förändringsarbete vid Psykiatrin i Nynäshamn Teamets medlemmar: Göran Eliasson Telefon: 8-66 mail: goran.eliasson@sll.se Ulla Österberg Telefon: 8-666 mail: ulla.osterberg@sll.se

Läs mer

Genombrottet. VC Gibraltargatan. Primärvården Göteborg. Genombrott III 05-10-13 06-09-15. Projekttid. CVU Rapportserie 2006:2

Genombrottet. VC Gibraltargatan. Primärvården Göteborg. Genombrott III 05-10-13 06-09-15. Projekttid. CVU Rapportserie 2006:2 Genombrottet VC Gibraltargatan Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Christina Håkansson Calmerklint, Verksamhetschef Jones Zaeri, Läkare Lena Glennsten Dolfe, Distriktssköterska

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Arbetsväxling vad anser personalen? Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Arbetsväxling vad anser personalen? Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2017 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Karlstads Teknikcenter Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA15

Läs mer

Haparanda Vårdcentral

Haparanda Vårdcentral Haparanda Vårdcentral Bra Mottagning Slutrapport 2008-05-20 Sinikka Engström Marjo Lahdenranta Birgitta Kommes-Johansson Marja Holm Tarja Saarinen Maria Eriksson Verksamhetsbeskrivning Haparanda vårdcentral

Läs mer

Bättre tillgänglighet på Hässelby vårdcentral Förbättringsarbete inom projektet Vård i Förändring (ViF)

Bättre tillgänglighet på Hässelby vårdcentral Förbättringsarbete inom projektet Vård i Förändring (ViF) 1 Bättre tillgänglighet på Hässelby vårdcentral Förbättringsarbete inom projektet Vård i Förändring (ViF) Teamets medlemmar Katalin Boér Ann-Sofie Danneholt Ulla-Märtha Cederhage Gun Rubeling Jan Holmstrand

Läs mer

Psykiatrin i sydväst svarar!

Psykiatrin i sydväst svarar! Psykiatrin i sydväst svarar! Slutrapport från utvecklingsarbete för ökad telefontillgänglighet maj 27 Team sydväst bestod av: Kontaktperson: Catharina Mattsson, enhetschef Älvsjö, tel: 8/578 38 95 mail:

Läs mer

Vårdcentralen Delfinen Höganäs Bra mottagning 2006

Vårdcentralen Delfinen Höganäs Bra mottagning 2006 Vårdcentralen Delfinen Höganäs Bra mottagning 6 Deltagare Cecilia Hultqvist Kerstin Lindell Christel Carlberg Eva-Brita Johansson Lisbeth Cronqvist distriktsläkare distriktsköterska vårdcentralschef distriktsköterska

Läs mer

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare.

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare. Bra Mottagning Skåne 4 Verksamhetsområde Ögonkliniken Sjukhuset i Ängelholm Deltagare i teamet Per Carlsson Helena Ingemarsson Björn Hasselqvist Petronella Pedro På ögonmottagningen arbetar fem läkare,

Läs mer

Kirsebergs Vårdcentral

Kirsebergs Vårdcentral Slutrapport Bra Mottagning för Kirsebergs Vårdcentral Malmö Teamets deltagare: Eva Pulverer-Marat, verksamhetschef Gunnar Forssell, distriktsläkare Cindy Abrahamss, undersköterska Anna Frankell, sjuksköterska

Läs mer

Bra mottagnings projekt

Bra mottagnings projekt Bra mottagnings projekt Slutrapport Hud mottagningen Sunderby sjukhus 1 Syfte med deltagandet i Genombrott: Att öka tillgängligheten och få en bättre vårdmiljö för både patient och personal Population:

Läs mer

Husläkarmottagningen har öppet 8-17 på vardagar. Du bokar en tid genom att ringa till mottagningen eller genom att logga in på 1177.se.

Husläkarmottagningen har öppet 8-17 på vardagar. Du bokar en tid genom att ringa till mottagningen eller genom att logga in på 1177.se. HITTA RÄTT I VÅRDEN Övning 4 NIVÅ 1&2 Foto: Juliana Wiklund Hitta rätt i vården Husläkarmottagning På husläkarmottagningen behandlas både vuxna och barn för sjukdomar och besvär. Husläkarmottagning kallas

Läs mer

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Rapportförfattare: Jenny Nordlöw Inledning Denna rapport är en del av Bergsjöns Vårdcentrals arbete för att kartlägga och förbättra

Läs mer

Tillgänglighet. Kungshöjds Vårdcentral. Primärvården Göteborg

Tillgänglighet. Kungshöjds Vårdcentral. Primärvården Göteborg Tillgänglighet Kungshöjds Vårdcentral Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Anette Eklind Darberg Distriktssköterska Anita Olofsson Undersköterska Karin Meuller Distriktsläkare

Läs mer

Vårdcentralen Ankaret

Vårdcentralen Ankaret Vårdcentralen Ankaret så blev det efter sammanslagningen Text: Anna-Lena Lundberg Verksamhetschef Vårdcentralen Ankaret i Örnsköldsvik är i grunden en sammanslagning av två vårdcentraler, Centrum och Gullänget.

Läs mer

Bra mottagning. Ortopedmottagningen. Centralsjukhuset Kristianstad

Bra mottagning. Ortopedmottagningen. Centralsjukhuset Kristianstad SLUTRAPPORT 2006-09-13 Bra mottagning Ortopedmottagningen Teamet består av: Gert-Uno Larsson, enhetschef Pia Gunnarsson, sjuksköterska Anne-Li Jönsson, läkarsekreterare Kristina Karlsson, sjuksköterska

Läs mer

LIA. Psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Vimmerby 2015-10-05 2015-10-16. Handledare: Maritha Thellman Emil Haskett

LIA. Psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Vimmerby 2015-10-05 2015-10-16. Handledare: Maritha Thellman Emil Haskett Alexandra Hokander-Sandberg Medicinsk sekreterare Ht-15 LIA Psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Vimmerby 2015-10-05 2015-10-16 Handledare: Maritha Thellman Emil Haskett Sammanfattning I denna LIA- rapport

Läs mer

Korta väntetider och delaktig personal på BUP Danderyd

Korta väntetider och delaktig personal på BUP Danderyd 1 Korta väntetider och delaktig personal på BUP Danderyd Teamets medlemmar Teamet består av fem personer från Danderyds BUP: Från vänster: Assistent Lina Lundström, biträdande enhetschef Eva Arvidsson,

Läs mer

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran Projekt tillgänglig vårdcentral Helsa vårdcentral Spiran Problemområden Otillräcklig telefontillgänglighet Ont om läkartider till nybesökspatienter Långa väntelistor Projektets arbetsgång Uppstart februari

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013

Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013 EXAMENSARBETE 2013-05-23 Susanna Dagson Nordström Medicinsk Sekreterare, 400 yh-poäng Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013 Stora torget 7 611 83 Nyköping Tfn 0155-24 87 85 info@campusnykoping.se

Läs mer

Tidbok online. Införande i Region Skåne

Tidbok online. Införande i Region Skåne Tidbok online Införande i Region Skåne Syfte Förbättra tillgängligheten för medborgare Underlätta för vårdproduktionens planering Erfarenheter från andra landsting Bättre tillgänglighet Frigör resurser

Läs mer

Samanställning fokusutbildning webbtidbok och tidbok på vårdcentraler hösten 2018

Samanställning fokusutbildning webbtidbok och tidbok på vårdcentraler hösten 2018 Samanställning fokusutbildning webbtidbok och tidbok på vårdcentraler hösten 2018 Syfte: Få hjälp med den egna tidboken samt påkoppling av önskade webbtidboksfunktioner Mål: Att det ska vara enkelt att

Läs mer

Bra Mottagning team:

Bra Mottagning team: Bra Mottagning team: Inger Körner, sjuksköterska Eivor Eriksdotter, undersköterska Lena Tengvall, distriktsläkare Ann Danielsson, verksamhetschef Jessica Mellstål, läkarsekreterare 1 (22) Innehållsförteckning

Läs mer

SLUTRAPPORT. Team: Ögonmottagning Universitetssjukhuset MAS, Bra mottagning 8. Teammedlemmar:

SLUTRAPPORT. Team: Ögonmottagning Universitetssjukhuset MAS, Bra mottagning 8. Teammedlemmar: SLUTRAPPORT Team: Ögonmottagning Universitetssjukhuset MAS, Bra mottagning 8 Syfte med deltagandet i Bra mottagning: Öka tillgängligheten till klinikens glaukommottagning och förbättra arbetsmiljön för

Läs mer

Vad innebär Lean i det dagliga. arbetet?

Vad innebär Lean i det dagliga. arbetet? Vad innebär Lean i det dagliga arbetet? erfarenheter från: Torpa Vårdcentral, Vänersborg Herrestads Vårdcentral, Uddevalla Mål Herrestads Vårdcentral Nöjd personal som upplever det attraktivt och utvecklande

Läs mer

Medicinska sekreterare VC Husie

Medicinska sekreterare VC Husie Medicinska sekreterare VC Husie Vi hinner inte med att skriva journaler Vad kan vi göra för att få mer skrivtid? Vi valde att fokusera på vit tid (vit tid innebär att vi sitter på våra platser och gör

Läs mer

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll 2014-09-15 Vad finns att vinna på webbtidbokning? Om 30% av tiderna hanterades via webbtidbok i Halland. Webbtidbokning Webbtidbokning

Läs mer

BEON Bästa Effektiva Omhändertagande Nivå på Vårdcentralen

BEON Bästa Effektiva Omhändertagande Nivå på Vårdcentralen BEON Bästa Effektiva Omhändertagande Nivå på Vårdcentralen Jan-Ola Westin Vc Ankaret Ref; Rapport - Öppna Prioriteringar i Primärvårdens Sjukgymnastik http://e.lio.se/prioriteringscentrum/pdf/slut%20primarvard%20sju

Läs mer

Vårdcentralen Vikbolandet

Vårdcentralen Vikbolandet Vårdcentralen Vikbolandet Välkommen till Vårdcentralen Vikbolandet Öppettider: Vardagar 08.00-17.00 Rådgivning, bokning av tid eller telefontid samt receptförnyelse sker via sjuksköterska. Sjuksköterskor:

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Samverkan

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Samverkan Bilaga 5. Samtliga kommentarer till frågorna om SAMVERKAN Härnösand -Vi skulle behöva träffas regelbundet, tex 1g/mån. och gå igenom brukare vi är oroliga över. Sådana möten hade vi förr. ( 10 år sen!!)

Läs mer

BESLUT. Dnr 1500098. Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne

BESLUT. Dnr 1500098. Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne Regiondirektören Lars-Åke Rudin +46 44 309 34 66 +46 768 87 07 67 lars-ake.rudin@skane.se BESLUT Datum 2015-04-28 (rev 2105-06-01) Dnr 1500098 1 (7) Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region

Läs mer

Barns och ungdomars rätt inom hälso- och sjukvården

Barns och ungdomars rätt inom hälso- och sjukvården Barns och ungdomars rätt inom hälso- och sjukvården Vilka rättigheter har barn och ungdomar i hälsooch sjukvården? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. Nordiskt nätverk för barn och ungas

Läs mer

Slutrapport Sollentuna psykiatriska öppenvård Mottagningsteam och behandlingsteam är modellen!

Slutrapport Sollentuna psykiatriska öppenvård Mottagningsteam och behandlingsteam är modellen! Slutrapport Sollentuna psykiatriska öppenvård Mottagningsteam och behandlingsteam är modellen! Nytorps gård, gården revs cirka 1973 för att ge plats åt Sollentuna sjukhus. Sammanfattning: I den givna organisationen

Läs mer

PROGRAMRAPPORT. Förbättringsprogram och Team:Öron,Näs och Halsmottagningen,USiL. Teammedlemmar:

PROGRAMRAPPORT. Förbättringsprogram och Team:Öron,Näs och Halsmottagningen,USiL. Teammedlemmar: PROGRAMRAPPORT Förbättringsprogram och Team:Öron,Näs och Halsmottagningen,USiL Syfte med deltagandet i förbättringsprogrammet: Öka tillgängligheten vård inom 90 dagar. Bättre arbetsmiljö Teammedlemmar:

Läs mer

Barnen och sjukdomen Nationell konferens Barn som anhöriga 2013

Barnen och sjukdomen Nationell konferens Barn som anhöriga 2013 Barnen och sjukdomen Nationell konferens Barn som anhöriga 2013 Barn till föräldrar med allvarlig somatisk sjukdom Att implementera lagen inom vuxensomatisk vård Neurologiska klinikens arbete med rutiner

Läs mer

Basutbud i 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter) för alla vård- och tandvårdsmottagningar inom eller med avtal med Region Halland

Basutbud i 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter) för alla vård- och tandvårdsmottagningar inom eller med avtal med Region Halland 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Invånartjänster e-hälsa Halland 2015-12-11 Charlotte Tavelin, samordnare 1177 Vårdguidens e-tjänster Halland Maria Brunefjäll, objektspecialist 1177 Vårdguidens e-tjänster Halland

Läs mer

70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning?

70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning? 70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning? Maria Brunefjäll, Region Halland Fredrik Sargren, Region Jönköpings

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun

Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun Vården ges i möjligaste mån i hemmet och utgår från patientens behov Kommunens sjuksköterska och mobil hemsjukvårdsläkare

Läs mer

AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen

AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen Maria A Hilberth Verksamhetschef Mönsterås Hälsocentral 121127 Mönsterås Hälsocentral Ca 8 600 listade patienter Storlek 6 av 27 offentliga HC Ca 40 medarbetare

Läs mer

Återföring. Remisshantering

Återföring. Remisshantering Handläggare: Renate Cremer PaN 2013-09-19 P 10 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-09-04 PaN V1112-0487558 PaN V1112-0488858 PaN V1112-0503458 PaN V1206-0255458 PaN V1207-0303458 PaN V1207-0303558 Återföring Remisshantering

Läs mer

Rom byggdes inte på en dag

Rom byggdes inte på en dag Kungsängens vårdcentral Gamla Landsvägen 2 196 30 KUNGSÄNGEN Rom byggdes inte på en dag Teamets medlemmar: Anette Binay Nordin Kerstin Holmqvist Kari Holst-Larsen Sheila Javadi Kerstin Lasses Karina Stenberg

Läs mer

Slutrapport. Bra mottagning Medicinmottagningen, Kiruna sjukhus.

Slutrapport. Bra mottagning Medicinmottagningen, Kiruna sjukhus. Slutrapport Bra mottagning Medicinmottagningen, Kiruna sjukhus. Deltagare: Lena Niemi Annika Lindberg Doris Hjärtström Susanna Pesonen Fredrik Kjellberg Vårdchef Enhetschef, mottagningen Sekreterare Diabetes

Läs mer

Från läkarsekreterare till vårdadministratör

Från läkarsekreterare till vårdadministratör Yrkeshögskoleutbildning Medicinsk sekreterare Kristinehamn Från läkarsekreterare till vårdadministratör Examensarbete 35 poäng Författare: Annika Ek Handledare: Doris Karlsson Våren 2015 SAMMANFATTNING

Läs mer

Slutrapport Sorgenfrimottagningen

Slutrapport Sorgenfrimottagningen Slutrapport Sorgenfrimottagningen På Sorgenfrimottagningen arbetar (omräknat i heltidsresurser): 0,5 Verksamhetschef 5,45 Distriktsläkare 4,0 ST-läkare, periodvis på vårdcentralen cirka 1,5-2 mån/år 1,0

Läs mer

Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne

Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne Koncernstab kommunikation Datum: 2014-06-16 Monika Kraft +46 44309 30 86 +46 768 87 08 92 monika.kraft@skane.se BESLUT Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne Innehållsförteckning

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Tillgänglighet på Hud FSS

Tillgänglighet på Hud FSS Tillgänglighet på Hud FSS 2006-2007 Projektledare: Ylva Ohlsson, Överläkare Eva Lindell, tillf projektledare Hudkliniken Frölunda Specialistsjukhus Västra Frölunda CVU Rapportserie 2008: 22 Projektnamn:

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN fysioterapeut läkare distriktssköterska kurator eller psykolog distriktssköterska Landstinget i Värmland, mars 2018. TEAM FÖR DITT BEHOV Nu utvecklar vi vården och våra

Läs mer

Vårdprevention problembeskrivning

Vårdprevention problembeskrivning Vårdprevention problembeskrivning Majoriteten av våra patienter är äldre och multisjuka med större risk för skador och komplikationer. Detta medför ibland längre vårdtid och onödigt lidande för patienten.

Läs mer

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn. Medicinska vårdadministratören och sekretessen

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn. Medicinska vårdadministratören och sekretessen YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn Medicinska vårdadministratören och sekretessen Examensarbete 35 poäng Författare: Mia Käck Handledare: Doris Karlsson Våren 2015 SAMMANFATTNING

Läs mer

Online-tjänst hos Aleris HC i Bollnäs. I samarbete med Doktor24

Online-tjänst hos Aleris HC i Bollnäs. I samarbete med Doktor24 Online-tjänst hos Aleris HC i Bollnäs I samarbete med Doktor24 Vi bygger på Målet för hela verksamheten är att ge befolkningen rätt vård i rätt tid och av rätt kompetens. Samhällets utveckling både drivs

Läs mer

ÅHUS. I området finns tre äldreboenden med sammanlagt 100 platser samt ett gruppboende som vårdcentralens läkare har medicinsk ansvar för.

ÅHUS. I området finns tre äldreboenden med sammanlagt 100 platser samt ett gruppboende som vårdcentralens läkare har medicinsk ansvar för. ÅHUS Vid mynningen av Helge å, på Skånes östkust, 17 km från Kristianstad, där kilometerlånga badstränder breder ut sig ligger Åhus, en pärla vid havet. Här finner vi en medeltida stadskärna med många

Läs mer

Strax efter LS3 (nov -05), beslutades om inlämning av diktat för skrivning 2 ggr/dag.

Strax efter LS3 (nov -05), beslutades om inlämning av diktat för skrivning 2 ggr/dag. Hagalunds Vårdcentral SAMMANFATTNING Efter riktlinjer som tidigare dragits upp, hade vi beslutat att under sommaren 2004 successivt dra ned den bokningsbara tiden till som mest sju dagar framåt i tiden

Läs mer

Ständigt bättre vård med Lean healthcare som verksamhetsfilosofi

Ständigt bättre vård med Lean healthcare som verksamhetsfilosofi Ständigt bättre vård med Lean healthcare som verksamhetsfilosofi Lean healthcare har visat sig vara ett oslagbart arbetssätt för att använda de resurser vi har på bästa sätt. Bent Christensen Sjukhuschef

Läs mer

Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö

Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Bakgrund Närhälsan är den offentliga primärvården i Västra Götaland Närhälsans

Läs mer

Från otillgänglighet till tillgänglighet

Från otillgänglighet till tillgänglighet Från otillgänglighet till tillgänglighet Vårdcentralen Kungssten Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Mats Öhberg, läkare Ann-Marie Johansson, sjuksköterska Anette Waller,

Läs mer

Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11

Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11 Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11 SPANIEN 2012 OM SANTA ELENA CLINIC Santa Elena Clinic är uppriktad 1970. Sjukhuset ligger i Los Alamos, mellan Malaga och Torremolinos. Sedan dess har

Läs mer

Antal Ålder < år år år 228 >60 år 412 Ej svarat Kön Kvinna 564 Man 391 Ej svarat

Antal Ålder < år år år 228 >60 år 412 Ej svarat Kön Kvinna 564 Man 391 Ej svarat Patientenkät september-oktober 2018. Enkätundersökningen gjordes vecka 39 och 40 2018 på 23 av Aleris Medilabs närlaboratorier. Totalt besvarades 988 av 1150 utskickade enkäter. 86% besvarade enkäten.

Läs mer

Kan nattarbete leda till bättre effektivitet och mindre stress?

Kan nattarbete leda till bättre effektivitet och mindre stress? Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2018 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Tina Andersson Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA16 2018-09-10

Läs mer

Slutrapport från Bra Mottagning, BM9 - Specialistenheten Öron-Näsa-Hals, Lasarettet i Ystad

Slutrapport från Bra Mottagning, BM9 - Specialistenheten Öron-Näsa-Hals, Lasarettet i Ystad Slutrapport från Bra Mottagning, BM9 - Specialistenheten Öron-Näsa-Hals, Lasarettet i Ystad Gruppmedlemmar Karin Björklund, områdeschef Per Emgård, överläkare, medicinskt ansvarig Elisabet Timberg, cheflogoped

Läs mer

Vårdcentralen Centrum Landskrona

Vårdcentralen Centrum Landskrona Vårdcentralen Centrum Landskrona Slutrapport Bra mottagning 2004-04-29 Projektgruppen Yvonne Bengtsson Karl-Henrik Hasselgren Britt Ingelsson Ingrid Luedtke Agneta Svensson Distriktssköterska Distriktsläkare

Läs mer

Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting

Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting och Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting 29 Justering av protokoll... 2 30 Delgivning av protokoll... 3 31 Presentation av ny förvaltningschef socialförvaltningen... 4 32 Samarbete mellan individ-

Läs mer

SLUTRAPPORTMALL DELRAPPORT. Barn- och Ungdomsmedicinska mottagningen (BUM), lasarettet i Landskrona.

SLUTRAPPORTMALL DELRAPPORT. Barn- och Ungdomsmedicinska mottagningen (BUM), lasarettet i Landskrona. Team: SLUTRAPPORTMALL DELRAPPORT Barn- och Ungdomsmedicinska mottagningen (BUM), lasarettet i Landskrona. Syfte med deltagandet i Teammedlemmar: förbättringsprogrammet: Försöka skapa en jämnare Verksamhetschef

Läs mer

Med patienten i fokus på

Med patienten i fokus på Med patienten i fokus på Ekmanska vårdcentralen Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Andersson Kristina, Sjuksköterska Jyrkäs-Andersson, Seija Distriktssköterska von Sydow

Läs mer

Förbättringsområde. Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå

Förbättringsområde. Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå Förbättringsområde Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå Bakgrund och mål Beskriv vad ni vill åstadkomma med detta förbättringsområde med koppling till

Läs mer

Antal Ålder < år år år 120 >60 år 232 Ej svarat Kön Kvinna 262 Man 213 Ej svarat

Antal Ålder < år år år 120 >60 år 232 Ej svarat Kön Kvinna 262 Man 213 Ej svarat Patientenkät oktober 2016. Enkätundersökningen gjordes vecka 42 2016 på 23 av Aleris Medilabs närlaboratorier. Totalt besvarades 518 av 575 utskickade enkäter. 90% besvarade enkäten. Antal Ålder

Läs mer

Esplanadens Hälsocentral

Esplanadens Hälsocentral Esplanadens Hälsocentral Information till Studerande Västervik 2013-02-14 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen till Esplanadens hälsocentral!... 3 Varför trivs vi så bra här?... 3 Studerande...

Läs mer

Fysioterapeut remitterar till röntgen. Söderhamn Din hälsocentral Carolina Spansk Skoglund

Fysioterapeut remitterar till röntgen. Söderhamn Din hälsocentral Carolina Spansk Skoglund Fysioterapeut remitterar till röntgen Söderhamn Din hälsocentral Carolina Spansk Skoglund Öppen mottagning till fysioterapeut Bakgrund Rätt kompetens för varje patient. - Onödiga besök? - För lång väntetid?

Läs mer

Andréa Hellsberg, sekreterare

Andréa Hellsberg, sekreterare 1 (5) Plats Sammanträdesrum Tekniska förvaltningens sammanträdesrum, Torggatan 10B, Tingsryd Tid Onsdagen den 6 oktober 2010, kl. 13.30 15.35 Närvarande Göran Andersson, ordförande Rune Hammargren, SPF

Läs mer

Kongressprotokoll 5 maj 27 28 september 2011 Medlemsundersökning 2011 - tabellbilaga

Kongressprotokoll 5 maj 27 28 september 2011 Medlemsundersökning 2011 - tabellbilaga Kongressprotokoll maj september Medlemsundersökning - tabellbilaga ( Bilaga. Medlemsundersökning antal (%) antal (%) Biomedicinsk analytiker antal (%) Röntgen sjuksköterska antal (%) antal (%) Anställning

Läs mer

KUPP Mottagning K U P P Kvalitet Ur Patientens Perspektiv 2007 ImproveIT AB & Bodil Wilde Larsson

KUPP Mottagning K U P P Kvalitet Ur Patientens Perspektiv 2007 ImproveIT AB & Bodil Wilde Larsson Denna enkät är ett referensexemplar. För mer information - se enkätens sista sida KUPP Mottagning K U P P Kvalitet Ur Patientens Perspektiv 2007 ImproveIT AB & Bodil Wilde Larsson 1. Ålder 2. Kön Jag är.

Läs mer

Välkomna! Studierektorsenhet primärvård Södra Älvsborg

Välkomna! Studierektorsenhet primärvård Södra Älvsborg Välkomna! AT i primärvård SÄS och Alingsås lasarett Studierektorer: Eva de Fine Licht, Alingsås Jonas Zachrisson, Borås Assistenter: Annika Carlgren, 070-082 43 28, annica.carlgren@vgregion.se Mail: narhalsan.sa.studierektorsenhet@vgregion.se

Läs mer

Produktionsplanering Region Östergötland

Produktionsplanering Region Östergötland Produktionsplanering Region Östergötland Dagens tema, 2015-01-01, Förnamn Efternamn Brister i tillgängligheten Produktionsplanering För att med patienten i ett kundfokus skapa ett bra flöde, få ökad kontroll

Läs mer

Projekt Verksamhetsutveckling Vårdcentralen Edsgärdet 2005-2006

Projekt Verksamhetsutveckling Vårdcentralen Edsgärdet 2005-2006 VÅRDCENTRALEN EDSGÄRDET Projekt Verksamhetsutveckling Vårdcentralen Edsgärdet 2005-2006 Projektledare: Lena Örtengren, Verksamhetschef Vårdcentralen Edsgärdet Primärvården Fyrbodal Ed lena.ortengren@vgregion.se

Läs mer

Information till dig som är patient på Akutmottagningen

Information till dig som är patient på Akutmottagningen Information till dig som är patient på Akutmottagningen När du kommer till Akutmottagningen blir du mottagen, inskriven och kort bedömd av en sjuksköterska eller undersköterska. De ställer några kontrollfrågor

Läs mer

Personligt HälsoH stmöte te 2003

Personligt HälsoH stmöte te 2003 Personligt HälsoH lso- och Sjukvårdskonto SFAM höstmh stmöte te 2003 Ture Ålander ture@tapraktik tapraktik.se www.tapraktik.se Agenda Informationsproblem inom sjukvården Projekt Sustains Hälso- och sjukvårdskonto

Läs mer

God remisshantering. för läkare och patient. Åsa Wramdemark ST-läkare. Primärvården Södra Bohuslän. FoU-arbete 2010

God remisshantering. för läkare och patient. Åsa Wramdemark ST-läkare. Primärvården Södra Bohuslän. FoU-arbete 2010 God remisshantering för läkare och patient ST-läkare Primärvården Södra Bohuslän FoU-arbete 2010 Handledare: Mille Milacovic, Mölnlycke VC God remisshantering för läkare och patient Inledning En patient

Läs mer

Verksamhetsutveckling på Nuklearmedicin

Verksamhetsutveckling på Nuklearmedicin Verksamhetsutveckling på Nuklearmedicin 2005-01-01-2006-06-30 Projektledare: Johan Fredén Lindqvist, specialistläkare Nuklearmedicin, Klinisk Fysiologi, Område Hjärta-Kärl, Sahlgrenska Universitetssjukhuset,

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare UTBILDNINGSKATALOG Journalsystemet TakeCare sförteckning sförteckning... 2 Lokal systemadministratör 6 dagar... 3 Lokal systemadministratör 3 dagar... 4 Central systemadministratör 3 dagar... 5 Användarutbildning

Läs mer

Patientkontrakt Resultat: Vad ska vi åstadkomma, för vem och till när?

Patientkontrakt Resultat: Vad ska vi åstadkomma, för vem och till när? Dalarna, februari 2019 Patientkontrakt Resultat: Vad ska vi åstadkomma, för vem och till när? Utgångspunkten för arbetet 2018 och fortsatt arbete under 2019 har varit att stödja primärvård för att fortsätta

Läs mer

Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga

Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga sabet ix/eli Scanp Foto: n Omsé 1 Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga När jag bjuder in någon till ett

Läs mer

Välkommen till Lasarettet Trelleborg

Välkommen till Lasarettet Trelleborg Välkommen till Lasarettet Trelleborg 1 Lasarettet Trelleborg 1930 2010 2 Om Lasarettet Trelleborg 660 anställda 5 vårdavdelningar Övervakningsavdelning Operation/anestesi Akutmottagning kl. 8-20 Specialistmottagningar

Läs mer

Anvisningar Social dokumentation

Anvisningar Social dokumentation Anvisningar social dokumentation Senast uppdaterat: 2011-07-06 Socialförvaltningen Anvisningar Social dokumentation För äldre- och handikappomsorgens personal Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1

Läs mer

YTIRANDE. Datum 2012-03-12 UTREDNING OCH YTIRANDE I ANLEDNING AV JO-ANMÄLAN, DNR 223-2012

YTIRANDE. Datum 2012-03-12 UTREDNING OCH YTIRANDE I ANLEDNING AV JO-ANMÄLAN, DNR 223-2012 I II landstinget DALARNA LEDNINGSENHETEN Rättsavdelningen Chefsjurist Kerstin Cederberg Riksdagens Ombudsmän - JO Box 16 327 10326 STOCKHOLM YTIRANDE Datum 2012-03-12 Beleck.ning/diarienr Dnr LD12/00339

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning

Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning Redovisning av de fördjupade försöken inom projektet Tidig samverkan i Västra Götaland 2016-2017 Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning Medpro Clinic Stavre vårdcentral,

Läs mer

Mäta blodtryck och informera om levnadsvanor? Distriktssköterska Eva Ellbrant Öxnehaga vårdcentral Huskvarna

Mäta blodtryck och informera om levnadsvanor? Distriktssköterska Eva Ellbrant Öxnehaga vårdcentral Huskvarna Mäta blodtryck och informera om levnadsvanor? Distriktssköterska Eva Ellbrant Öxnehaga vårdcentral Huskvarna Bakgrund Alltför många (?) kommer för att mäta sitt blodtryck. Gör vi nytta?? Vi DSK upplever

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Primärvårdsforum 4 november 2015 Sammanställning från samtalstrådarna

Primärvårdsforum 4 november 2015 Sammanställning från samtalstrådarna Primärvårdsforum 4 november 2015 Sammanställning från samtalstrådarna 1. Invånarnas behov Hur lär vi känna invånarna som valt oss, deras olika uttalade och outtalade behov, drivkraft, beteende och kunskaper?

Läs mer

Vårdcentralen Björkekärr

Vårdcentralen Björkekärr Vårdcentralen Björkekärr - för en bättre tillgänglighet Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Ingrid Frödell, Mottagningssköterska Per-Arne Stenberg, Distriktsläkare Anne-Marie

Läs mer