KANBAN. Internetmarknadsföring på tio minuter. Vilken webbstrategi har du?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KANBAN. Internetmarknadsföring på tio minuter. Vilken webbstrategi har du?"

Transkript

1 Vilken webbstrategi har du? Internetmarknadsföring på tio minuter KANBAN marketing kanban marketing ab lund, sweden mobile +46 (0) website 1 a kanban marketing guide

2 1 Internetmarknadsföring på 10 minuter Hur långt har du kommit med marknadsföring på Internet? Från att för fem år sedan varit ett komplement till andra kanaler håller internetmarknadsföring på att bli den viktigaste för många företag, och är redan på väg att ta över stora delar av marknaden från både print och TV. Det finns egentligen ingen anledning att vänta med att komma ut på nätet. Allt du behöver göra är att följa den sexstegs metod som beskrivs nedan. Metodiken och verktygen fungerar för alla satsningar från det lilla enmansföretaget till en koncern med hundratals anställda. Så sätt bara igång och läs på en kort stund lovar vi att du kommer att ha en bra grund hur ditt företags internetmarknadsföring skulle kunna se ut!

3 2 1. Affärsmål Innan du gör något annat bör du definiera dina affärsmål. Det är helt enkelt vad du vill uppnå i affärstermer med sin internetmarknadsföring inom en viss tidspersiod. Exempel på affärsmål kan vara följande: Vi vill sälja 2000 prenumerationer inom det närmaste året Vi vill få in namn och adress till 100 kvalificerade leads inom det närmaste kvartalet Vi vill få in 50 nya kundförfrågningar det närmaste halvåret Tillsammans med affärsmålet bör man också definiera en budget om hur mycket det får kosta att uppnå dessa mål. Ofta finns det ledtal från tidigare kampanjer om hur stora insatser som krävts att få en ny order, eller ett kundbesök. (Till exempel finns det en tumregel att ett kundbesök inom B2B kostar i regel SEK i marknadsföringsinsatser.) Uppföljning av affärsmål: Konvertering När du sedan arbetar med uppföljningen av dina affärsmål använder man i branschen en term som för en del låter lite konstig: Konvertering. Det är helt enkelt en direkt översättning av engelskans Conversion, och betyder hur många av dina webbplatsbesökare som uppfyllt det villkor du satt för dina affärsmål. Om du t.ex. definierat ditt affärsmål som ett visst antal registrerade adresser, räknas varje adressregistrering som görs som en Konvertering. Ett mätetal man arbetar mycket med inom internetmarknadsföring är konverteringsgrad eller Conversion Rate, som är hur stor andel av ens besökare som uppfyller villkoren för affärsmålen. En typisk konverteringsgrad ligger på 1-2%, men det finns exempel på webbplatser som under vissa perioder kommit upp i 10%.

4 3 2. Målgrupp Definiera dina Buyer Personas Efter att man satt sina affärsmål bör man lägga ner lite tid på att definiera sin målgrupp och göra efterforskningar och analyser. När det gäller målgruppsanalys för Internetmarknadsföring är det framförallt tre saker som man bör göra: Definiera Buyer Personas Sökordsundersökningar (Keyword Research) Värdeproposition Buyer Personas är den form av målgruppsdefinition som rekommenderas av de flesta experter på internetmarknadsföring. Istället för att beskriva sin målgrupp som en lista statistika värden som ålder och kön, gör man en levande beskrivning av en typisk köpare som en namngiven person. Mer information om Buyer Personas kan du hitta på nätet, t.ex. Sökordsundersökningar, eller Keyword Research, handlar om att ta reda på vilka sökord som ens målgrupper använder när de är ute och letar på nätet. Det finns ett flertal metoder och verktyg för detta, bland annat finns det mycket stöd i Google s AdWords-system (se längre fam i detta dokument. Slutligen gäller det att göra klart för sig vad det är som ska locka din Buyer Persona till din webb-plats det vill säga din Värdeproposition. Om du har en attraktiv och unik produkt som du säljer direkt över webben är det kanske inte så mycket att fundera på, men om du hade tänkt få dit dina besökare av någon annan anledning bör du ha ett bra svar på varför dina Buyer Personas ska komma till just din sida. En typisk Buyer Persona-beskrivning kan inledas på följande vis: Maria är utbildningsansvarig för MegaCorp Inc. Hon ansvarar för att köpa in utbildningar i framförallt ledarskap, ekonomi och kontorsstödsystem. Hon är mycket engagerad is sitt arbete och ständigt på jakt efter leverantörer som kan motsvara hennes höga krav. För att göra din Buyer Persona mer levande kan du ta fram en bild med ett passande utseende.

5 4 3. Synlighet Utnyttja kraften i Google AdWords Synlighet inom internetmarknadsföring handlar framförallt om synlighet på sökmotorerna och deras annonseringssystem. I stort sett finns det två sätt att arbeta på din synlighet: Annonsering Sökmotoroptimering Båda dessa saker handlar i hög grad om synlighet på sökmotorerna, då den mesta annonseringen idag sker via sökmotorernas annonseringssystem. 3.1 Annonsering sökordskampanjer Google har byggt upp ett fantastiskt effektivt annonseringssystem som heter AdWords. Med AdWords kan man annonsera dels vid sökningar på Google, dels på tals fristående webbplatser som är anslutna till AdWordssystemet. Sökordsannonsering (eller sponsrade länkar som det också kallas) kan vara ett otroligt effektivt sätt att annonsera när man hittat de sökfraser som dina kunder söker på när de letar efter erbjudanden eller information på Google. AdWordssystemet ger dig inte bara möjligheter att styra vilka sökfraser som din annons ska synas på du kan även styra på geografiskt område (på några mils omkrets) och tid på dagen. Det fantastiska med sökordskampanjer är också att du bara betalar när kunderna klickar på din annons, och går vidare till din sida. Och ju oftare de klickar på din annons, desto lägre pris behöver du betala per klick tack vare att din s.k. Quality Score blir bättre ju högre klickfrekvens (CTR) din annons har.

6 5 3.2 Innehållskampanjer Även om sökordskampanjer oftast är de effektivaste kampanjerna på längre sikt, kan det vara bra att komplettera dem med så kallade innehållskampanjer. Speciellt kan innehållskampanjer vara effektiva när man har ont om tid, eller när du bara vill öka kännedomen om ett ny produkt eller ditt varumärke. Du är inte beroende av att dina kunder gör aktiva sökningar för din produkt, utan du ser till att annonsen visas på relevanta webbplatser som du tror att dina kunder besöker. Tyvärr tillåter inte utrymmet i denna översikt att vi beskriver hur man lägger upp kampanjer i Google AdWords. För textbaserade kampnajer kan vi rekommendera att läsa Perry Marshalls Ultimate Guide to Google AdWords.

7 6 Testning Internetmarknadsföringens kraftfullaste verktyg Det som gör Internetmarknadsföring effektivare än någon annan marknadskanal är möjligheterna till testning. Googles AdWords-system gör att det det är väldigt enkelt att testa olika varianter av annonser, och därför är det lättast att börja optimeringen av din internetmarknadsföring här. Men som vi ska visa senare i detta dokument är det möjligt att utföra test och stegvis förbättring av alla stegen i sitt marknadsföringsflöde på Internet. Från annons, sedan vidare med den så kallade landningssidan, till hela webbplatsen och beställningssidan. Ett tips vi kan ge dig direkt är att varje gång du gör en ny annons ska du göra minst två olika varianter. Skillnaderna mellan annonserna behöver inte vara så stora, det räcker med några enstaka ord, eller till och med bara placeringen av skiljetecken. När du kört annonserna ett tid visar det sig nästan alltid att din ena annons får en större klickfrekvens än den andra. Efter ett tag byter du sedan ut den sämre annonsen mot en ny utmanare. På detta sätt kan du succesivt skapa allt bättre annonser, ända tills du hittat en variant som i princip är oslagbar. Passar Kiri Te Kanawa bäst i rött eller blått? Som internetmarknadsförare behöver man inte fundera över saken, utan bara göra två annonser och se vilken som funkar bäst. När man lägger in två annonser i Google s annonseringssystem blir de visade varannan gång, och efter några tusen visningar får man en tydlig indikation vilken folk klickar på mest. I det ovanstående fallet fick den blågröna till höger 50% fler klick än den röda, så det var den som kördes under andra delen av kampanjen. Du kan göra samma sak med textannonser och testa olika formuleringar.

8 7 3.3 Sökmotoroptimering Sökmotoroptimering är på ett sätt det bästa sättet att öka sin synlighet på webben då det är gratis. (Jag sätter gratis inom citationstecken, då även om sökmotoroptimering inte kostar något för klick eller visningar, så kan det kosta en hel del tid.) Grundläggande sökmotoroptimering är egentligen ganska enkelt, och fyra av de viktigaste delarna som vem som helst kan göra har vi sammanfattat i ett 5-sidors dokument som du kan ladda ner direkt från Om man optimerar sina sidor för specialtermer kan man komma högt på Google. Det grundläggande svårigheten med sökmotoroptimering är annars att: Ledtiderna är ganska långa (ofta tar det 2-4 veckor innan dina optimeringar får någon verkan i sökmotorernas index) Du kan bara optimera för ett begränsat antal fraser Resultaten är ibland ganska chansartade t.o.m. för de bästa proffsen

9 8 4. Mätning Låt Google Analytics rapportera dina resultat Mätning och uppföljning, eller Web Analytics som det kallas på engelska, är den centrala av alla tekniska delar inom internetmarknadsföring. Numera har de allra flesta webbplatser någon form av statistiksystem, men alltför ofta nöjer sig webbplatsägarna bara att konstatera hur många besökare de har per dag eller månad, och utnyttjar bara en bråkdel av potentialen hos moderna webbanalysverktyg. 4.1 Google Analytics kraftfullt och gratis Ett av de bästa analysverktygen som finns på marknaden, Google Analytics, är helt gratis. Det är mycket kraftfullt och ny funktionalitet läggs till hela tiden. Dessutom är det direkt kopplat till Google AdWords, så det är väldigt lätt att se hur mycket man får tillbaka för de pengar man satsar på annonsering. Google Analytics användargränssnitt kan anpassas för olika typer av användare

10 9 Dagens kraftfulla analysverktyg öser ofta över en stora mängder med statistiska data, och det kan vara svårt att skaffa sig en uppfattning om vilken data som man i första hand ska koncentera sig på. I korthet kan man säga att webbanalys består av två processer: 1. Daglig uppföljning av ledtal och flöden 2. Undersökningar och detektivarbete vid utvalda tillfällen 4.2 Ledtal Det finns ett grundläggande ledtal som du säkert redan kollat på ett antal gånger, och det är antalet besök på din webbplats under en viss tidsperiod. (T.ex. per dag eller månad.) Om detta skulle vara alldeles för lågt är det naturligt att alla åtgärder man sätter in till att börja med handlar om att höja antalet besök. (Genom t.ex. ökad synlighet och bättre värdeproposition.) Så fort man fått igång en någorlunda jämn trafik till webbplatsen bör man följa upp de ledtal som säger något om kvaliteten på besöken. Detta är framförallt följande : Avvisningsfrekvens (eng. Bounce Rate) Mäter hur många av besökarna som bara tittar på en sida och vänder tillbaka där de kom ifrån. Bör i normalfallet ligga på under 60%. De bästa webbplatserna ligger på under 40%. Genomsnittlig tid på webbplatsen Antal minuter som besökarna i medel tillbringar på webbplatsen. (Om den ligger på över 2 min är det OK, om den är på under 1 minut har du problem.) Om något av dessa ledtal ligger fel är det ett tecken på att något på webbplatsen bör ändras. Om till exempel avvisningsfrekvensen ligger på över 70% bör du kolla upp vilka sidor som besökarna kommer in till webb-platsen, och försöka göra någonting åt dessa. Troligen är det något som gör att de inte gillar vad de ser. (Googles Analys-guru Avinash Kaushik uttrycker det så här: I came, I puked, I left.)

11 Flöden När dina grundläggande ledtal är hyfsade handlar webbanalys mest om att kolla upp flödena genom webbplatsen som leder till dina definerade mål (konverteringar). Google Analytics låter dig definiera olika mål, och presenterar diagram som visar hur stor andel av besökarna som går vidare vid varje steg i flödet. Vi återkommer till detta under Webbplatsoptimering nedan. En av de många grafer som finns i Analytics visar hur många som går vidare i varje steg för en viss definierad målkanal

12 11 5. Publicering Gör en plan för publicering av ny, lockande information! När du fått besökare att komma till din sida vill du ju gärna att de kommer tillbaka, och sättet du gör det är att fortsätta publicera lockande och användbar information. Nytt relevant innehåll på din webbplats är inte bara viktigt för att locka besökare och få dem att stanna, det bidrar i hög grad till att öka din synlighet på sökmotorerna. Att skriva ny information är något som har en tendens att bli uppskjutet av många, och den tid du kanske tycker du behöver för att skriva något nytt dyker aldrig upp. Dessutom kan det vara svårt att överhuvudtaget komma på vilken information som kan locka de besökare du vill ha. Vi vill rekommendera några enkla verktyg som underlättar produktionen av ny information och har räddat många organisationer som har haft svårt att komma till skott med skrivandet: Publiceringsplan Företagsblogg 5.1 Publiceringsplan En publiceringsplan är helt enkelt en plan där du definierar vad du ska publicera på webben under den närmaste tiden (kvartalet eller halvåret), och vem som är ansvarig för produktionen. Du använder dig dels av dina Buyer Personas, dels av din statistik från Google Analytics för att besluta vilken information som ska produceras. Google Analytics är ett av de bästa verktygen för att få en inblick i vilka ämnen som dina Buyer Personas kan vara intresserade av, genom att du får tydlig statistik hur de söker sig till din sida, och vilka texter som de läser. En tabell i Google Analytics som t.ex. ger bra information om vad besökarna är intresserade av är sidan Bästa innehållet, där mätetalet Sidvisningar ger en antydan om hur intressant rubriken på sidan/ artikeln är för dina besökare och Genomsnittlig tid på sida visar hur intressant innehållet/texten är.) När du sedan gör din plan, är det viktigt att man definierar vilken Buyer Persona som artikeln/texten främst riktar sig till, och hur man tror att den kommer att intressera henne/honom.

13 Företagsblogg En del reagerar kanske inte helt positivt när man börjar prata om bloggar i företagssammanhang. Kanske får ni uppfattningen att jag skulle uppmana er till att bli näringslivets Blondin-Bella och skriva om era dagliga personliga upplevelser. Men det är inte riktigt vad en företagsblogg handlar om. Bloggen är bara ett webbverktyg som låter en otroligt enkelt publicera nytt material utan att behöva tänka på någon annan struktur än kronologisk ordning mellan varje artikel. Detta gör tröskeln för att lägga ut nytt material mycket mindre, och anledningen att jag rekommenderar dig att starta en företagsblogg, är att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att lägga ut nytt innehåll. Hur ofta och vilken typ av material du lägger ut bestämmer du helt själv (du följer helt enkelt din publiceringsplan). En annan fördel med en företagsblogg är att du inte behöver ändra strukturen på din nuvarande webbplats, utan kan plugga in den som ett extra element till din nuvarande sajt, och bara sätta igång och skriva. En tredje anledning att ha en blogg är att sökmotorer i regel premierar bloggar, och en bloggartikel ofta har stor chans att placera sig högt i sökmotorerna. En typiskt bra företagsblogg är rörmokerifirman Roto-Rooter som återfinns på:

14 13 6. Optimering Öka systematiskt dina konverteringar När du väl har fått de delar som vi beskrivit att fungera kommer din internetmarknadsföring att övergå i en kontinuerlig process enligt nedanstående diagram. Vad vi försöker illustrera här är att när du väl fått kläm på hur du får besök till din sida via Synlighet och Värdeproposition, och fått i ordning dina Mätningar och din Publiceringsplan, övergår arbetet i fortsättningen till en process där du upprepar stegen: Mätning->Analys->Åtgärd, Mätning->Analys->Åtgärd. Oftast är det bäst att arbeta koncenterat med ett steg i taget med konverteringsprocessen. Råmaterialet är ju personer ur dina målgrupper som är ute på Internet. Första steget är ju att omvandla dem till besökare på din sida. Nästa steg är att se till att de stannar kvar, och sista steget är att se till att de Konverterar, dvs att de uppfyller något av dina affärsmål. Så i stort sett är det följande steg du arbetar med: 1. Optimera Landningssidorna 2. Optimera Konverteringssidan 3. Optimera vägen till Konverteringssidan

15 Få besökarna att stanna kvar optimering av Landningssida Sättet att få dem att stanna kvar är att arbeta med optimering av din Landningssida. Landningsidesoptimering är egentligen en hel vetenskap. I denna översikt tänkte jag begränsa mig till några grundläggande tips: 1. Mät avvisningsfrekvensen för olika inggångskällor 2. Testa olika sidor bland dina existernade för dina annonskampanjer 3. När du hittat lämpliga sidor, mät->ändra->mät->ändra.. Allmänna tips för en bra landningssida är att den ska vara så enkel som möjligt, så att besökarna hittar vad de söker under de första sekunderna efter de anlänt till sidan. Annars kommer du att tappa en hel del besökare direkt. Man bör också unvika att sidan ser för reklamig ut, men en massa splashar och blinkande slogans, de flesta besökare gillar landningssidor som är informativa och seriösa. Utrymmet tillåter inte att vi går djupare in på detta ämne, och om du vill fördjupa dig kan vi rekommendera Tim Ashs bok Landing Page Optimization, som finns att köpa på de flesta större nätbokhandlar. 6.2 Hjälp besökarna över den sista tröskeln optimera Konverteringssidan Om du lyckats bra med alla de inledande stegen gäller det att du inte faller på mållinjen. Ofta är det mest avgörande steget för hela kedjan hur beställningssidan ser ut för ditt erbjudande. Många nöjer sig med att lägga upp ett enkelt formulär, men många erfarenheter visar att detta räcker inte. Många besökare vill ha alla frågetecken utredda innan de gör sin beställning, även om det endast innebär att de lämnar ut sin adress. De vill också se att det finns ett trovärdigt och seriöst företag bakom erbjudandet gärna en person och ett ansikte. Vidare vill de ofta också bli övertygade om att det finns andra som redan provat på erbjudandet och få höra vad de har att säga. Tips som vi kan ge till utformningen av en bra konverteringssida är: Skriv en personlig text som talar till besökaren direkt, som om han/hon stod framför er. Undvik passiva satser och tredjepersonformuleringar. Låt någon ansvarig framträda med namn och bild som avsändare av texten. Om möjligt, lägg till uttalanden av nöjda personer som beställt erbjudandet. Om erbjudandet är en produkt, lägg ut så mycket informationsmaterial som möjligt, som besvarar alla upptänkliga undringar som besökarna skulle kunna ha om produkten.

16 Överkurs: Google Website Optimizer När du fått bra med trafik till din sida, och en jämn ström av konverteringar kan du gå vidare och automatisera din testning. Google har ett gratisverktyg för detta också: Google Website Optimizer. Med detta verktyg kan du sätta upp tester där du automatiskt provar olika alternativ, och ser hur de påverkar konverteringen. Det kan vara något så enkelt som att prova olika texter och rubriker, eller hela layouten på sidan. Det fantastiska med Google Website Optimizer är att allt utförs automatiskt även alla mätningar och beräkningar, eftersom verktyget är nära integrerat med Google Analytics. Verktyget håller till och med reda på åt dig när du har tillräckligt med statistik för att avgöra om ett alternativ är signifikant bättre än ett annat, så när du väl fått igång ett test är det bara att syssla med annat till det plingar till i Google Website Optimizer. Google Website Optimizer är ganska avancerat att använda, men som tur är finns det en väldigt bra bok skriven om verktyget, och om webbplatstestning i allmänhet: Always be testing av Bryan Eisenberg och John Quarto-vonTivadar

17 16 7. Och vad gör jag nu? Inom internetmarknadsföring gäller: Just do it!. Om du vill prova på själv, föreslår jag att du sätter igång genast med de första stegen: 1. Hitta på några lagom affärsmål (som att du t.ex. vill ha 20 nya kontakter det närmaste halvåret via din webbsida) 2. Definiera dina målgrupper som Buyer Personas. Det räcker med en beskrivning på ett par rader 3. Fundera ut vilken slags information de kan var intressserade av och gör en kort publiceringsplan 4. Installera Google Analytics, så du kan börja mäta trafiken på din webbsida 5. När du har något lockande innehåll färdigt, lägg ut det på sidan och annonsera ut det på Google AdWords och se vad som händer! 6. När du behöver råd och tips om hur du utvecklar marknadsföringen vidare, gå till ;-) Annars är det bara att kontakta oss när du vill. Kanban Marketing jobbar dagligen med att hjälpa företag ut på Internet, och har en lång rad lyckade case bakom oss. En del företag outsourcar t.o.m. stora delar av sin Internetmarknadsföring åt oss, så att de själva kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Gustav Bergman, Kanban Marketing

Google AdWords. Gustav Bergman

Google AdWords. Gustav Bergman Google AdWords Gustav Bergman Kort om Kanban Marketing Internetkampanjer Sociala medier Sökmotoroptimering (SEO) Webbyrå Kunder: Egmont Tidskrifter, Julius Biljettservice, LRF media, AF Borgen, Softhouse

Läs mer

Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. A. Lägg grunden: Prioritera Strukturera - Fokusera

Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. A. Lägg grunden: Prioritera Strukturera - Fokusera Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. Bra konverteringsgrad är det superlim som binder ihop alla parter i en lönsam affär. Annonsörer som kan räkna hem sina kampanjer, återförsäljare

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Facebookmarknadsföring

Facebookmarknadsföring Facebookmarknadsföring Gustav Bergman Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå Sökmotoroptimering (SEO) gustav.bergman@kanban.se Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå

Läs mer

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi Internetmarknadsföring, strategi Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring, möjligheter Webbstrategi, hur använda möjligheter Verktygen

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Syns ni på sökmotorerna?

Syns ni på sökmotorerna? Syns ni på sökmotorerna? Internet är en av de snabbast växande reklamkanalerna just nu och allt fler företag riktar nu en allt större del av sin marknadsföring mot detta medie. Detta innebär att konkurrensen

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO

SEMSEO sökmotoroptimering SEO SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg - Tips Målsättning:

Läs mer

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Peter Hellström PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Internet, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring

Läs mer

Grunderna i inboundmarknadsföring

Grunderna i inboundmarknadsföring Grunderna i inboundmarknadsföring Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor Formulär Kontaktdata

Läs mer

Google Analytics. www.jajja.com

Google Analytics. www.jajja.com Google Analytics r www.jajja.com Så funkar Google Analytics Mätbarheten är den viktigaste fördelen med webben framför andra kanaler. Det är först när du kan analysera dina besökare och förstå dem som du

Läs mer

Kategorisidor optimeras för sina produktkategorier och synonymer till dem.

Kategorisidor optimeras för sina produktkategorier och synonymer till dem. Vill du ha nya kunder direkt från Google? Det är enkelt! Genom att synas på Google kan de som letar efter det du erbjuder hitta till din e-butik. Här kommer vi ge dig 4 tips om sökmotoroptimering (SEO)

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011

SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10 Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Sökmotormarknadsföring

Sökmotormarknadsföring Sökmotormarknadsföring Kenth Johansson kejo@tomegroup.se Bakgrund Sökmotorer Sökmotoroptimering Hitta rätt nyckelord Hur får jag fler klick på min sida i sökresultatet? Genomgång av några verktyg Sökmotorannonsering

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om SEO en stilguide Vad är SEO? Har du sprungit på begreppet SEO? Kanske har någon försökt förklara vad det är utan att lyckas fullt ut. Du har förstått att din webbplats behöver SEO för att bli bra, men

Läs mer

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Dnr: Sid: 1 / 11 Universitetsförvaltningen Informationsavdelningen Manual vanliga rapporter i Google Analytics Version 1.2, uppdaterad 2012-05-30 Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Innehåll

Läs mer

Så vinner du fajten på Google

Så vinner du fajten på Google Så vinner du fajten på Google Så vinner du fajten på Google Sökmotoroptimeringens grunder Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet redan idag. Innehållet viktigare än någonsin SEO = Content

Läs mer

Sökmotorsoptimering / SEO

Sökmotorsoptimering / SEO Att synas på internet är idag ett måste. Annonser i gamla hederliga papperstidningar blir mindre kostnadseffektiva än en väl sökmotoroptimerad hemsida, banner-annonser eller köpta sökord på en sökmotor.

Läs mer

Så skapar du fler affärer på nätet

Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Sökmotoroptimeringens grunder Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet redan idag. Det mobila söket växer Faktorer

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Utbildningar i Sökmotormarknadsföring 7:e, 8:e och 9:e Juni 2011

Utbildningar i Sökmotormarknadsföring 7:e, 8:e och 9:e Juni 2011 Utbildningar i Sökmotormarknadsföring 7:e, 8:e och 9:e Juni 2011 Lär dig synas på Google! Google växer snabbt och är den främsta sökkanalen i Sverige med mer än 30 miljoner sökningar per dag. Med denna

Läs mer

Interntmarknadsföring i praktiken + tips och taktik Fördelar - Internetmarknadsföring Distributionen Billigt Flexibiliteten Lätt att uppdatera eller byta budskap Räckvidden Kan nå hela världen Mätbarheten

Läs mer

Googles guide till sökordsannonsering. Hur du får sökordsannonsering att fungera för ditt företag

Googles guide till sökordsannonsering. Hur du får sökordsannonsering att fungera för ditt företag Googles guide till sökordsannonsering Hur du får sökordsannonsering att fungera för ditt företag Innehåll Inledning... 1 Google AdWords: Vad skulle det ge dig?... 1 Fem steg till framgång: Skapa och underhålla

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET Mariah Gustavsson Marknadsföring PÅ INTERNET Del 2 MARKNADSFÖRING PÅ INTERNET 6. Annonsering... 24 7. Sökordsannonsering... 35 8. Affiliatemarknadsföring... 42 9. E-postmarknadsföring... 47 10. Rekommendationsmarknadsföring...

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken Vill du hitta fler sätt att öka trafiken till din webbplats? På de här sidorna hittar du 25 tips som hjälper dig att locka kunder till din webbplats. Prova

Läs mer

Lathund för annonsering på Facebook

Lathund för annonsering på Facebook Stockholm 2013-12-03 Delprojekt webb och sociala medier Partistyrelsens expedition Lathund för annonsering på Facebook I denna PM hittar du tips för annonsering på Facebook. Inledning Förutsättningarna

Läs mer

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI?

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? Så kan du använda data för att mäta effekten av din PR Mynewsdesk PR Academy Studieguide 4 av 5 Del 1 Ett ramverk för mätning AMEC-modellen är ett ramverk som är framtaget av

Läs mer

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng 1 2 Vem är vi? Magnus Äng 3 14 år 4 5 TopVisible 6 Kunder Digital byrå ü Grundandes 2012 ü 7 st i TopVisible-team ü +50 år samlad erfarenhet inom Digital Marketing ü Omsättning ca 5,1 Mkr ü Resultat ca

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Om Pixelant. Offert Rapport, webbanalys, SEO, AdWords & Facebook

Om Pixelant. Offert Rapport, webbanalys, SEO, AdWords & Facebook Offert Rapport, webbanalys, SEO, AdWords & Facebook Om Pixelant Pixelant är en webbyrå i Malmö som är specialiserad på licensfri CMS och digital informationshantering. Sedan 2006 har vi utvecklat våra

Läs mer

GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE

GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE utm utm utm utm GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE SAMMANFATTNING NYA SPÅRNINGSKODER GÖR DET ENKLARE ATT FÅ SAMLAD WEBBSTATISTIK Nu har vi infört bättre spårning av

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Lär dig skriva för webben

Lär dig skriva för webben Lär dig skriva för webben Start Academy Martin Johansson, Copywriter på StartCommunication martin.johansson@startcommunication.com Lär dig skriva för webben Tack vare internet och en uppsjö av digitala

Läs mer

Bra hemsidor, trender och Google sökmotor

Bra hemsidor, trender och Google sökmotor Bra hemsidor, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring = SEM, Search Engine Marketing Internet användare 06/2012 ca.2,4 miljarder Internetanvändare

Läs mer

Bruttoräckvidd / dag: 643 000 Nettoräckvidd / dag: 507 000 Orvesto Total Tertial 3 2014. Källa och period

Bruttoräckvidd / dag: 643 000 Nettoräckvidd / dag: 507 000 Orvesto Total Tertial 3 2014. Källa och period VARUMÄRKESKORT Tertial 2014:3 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Bruttoräckvidd / dag: 643 000 Nettoräckvidd / dag: 507 000 Orvesto Total Tertial 3 2014 Print - Dagens industri Räckvidd: 328 000 Orvesto Konsument 2014:3

Läs mer

Sökoptimering - Innehåll

Sökoptimering - Innehåll Sökoptimering - Innehåll Introduktion Del 1 - Lokal Sökoptimering Del 2 - Onsite Optimering Del 3 - Offsite Optimering Sökoptimering (SEO): Sökoptimering är grunden för din synlighet på nätet. Ca 97% av

Läs mer

ÄGD MEDIA VIVA MEDIA. Logo

ÄGD MEDIA VIVA MEDIA. Logo ÄGD MEDIA VIVA MEDIA Logo Analys Hur hittar besökarna till hemsidan? GRATIS VERKTYG FÖR MÄTNING, ANALYS OCH IMPLEMENTATION. Analytics Verktyg för mätning och analyser av trafiken till och på hemsidan.

Läs mer

HUR MAN SKAPAR EN SÖKMOTORVÄNLIG LANDNINGSSIDA.

HUR MAN SKAPAR EN SÖKMOTORVÄNLIG LANDNINGSSIDA. HUR MAN SKAPAR EN SÖKMOTORVÄNLIG LANDNINGSSIDA. Innehåll Introduktion... 2 Title... 2 Huvudrubrik... 2 Underrubriker... 3 Alt-attributet... 3 Fetstil och kursivering... 3 Brödtexten... 4 Meta Description...

Läs mer

FEM ENKLA KNEP SOM HJÄLPER DIG SYNAS BÄTTRE PÅ GOOGLE

FEM ENKLA KNEP SOM HJÄLPER DIG SYNAS BÄTTRE PÅ GOOGLE SÖKMOTOROPTIMERING FEM ENKLA KNEP SOM HJÄLPER DIG SYNAS BÄTTRE PÅ GOOGLE INLEDNING De flesta som har en webb-sida funderar då och då på hur de ska få sidan att komma så högt som möjligt i Google och andra

Läs mer

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound 2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound DIGITALA STRAT EGIER FÖRORD CONTENT MARKETING Folk vill göra affärer

Läs mer

Sökmotoroptimering. Per Svanström SMM. Online Communication Manager. Web Intelligence. /persvanstrom /in/persvanstrom /profiles/per.

Sökmotoroptimering. Per Svanström SMM. Online Communication Manager. Web Intelligence. /persvanstrom /in/persvanstrom /profiles/per. Sökmotoroptimering SEO SEM Per Svanström Online Communication Manager SMM Web Intelligence /persvanstrom /in/persvanstrom /profiles/per.svanstrom www.knowit.se Copyright 2011 294 miljarder epost skickas

Läs mer

Checklista för Google Adwords-annonsörer... Hur du får fler klick och hur du säkerställer att dyra klick blir värda mer för dig

Checklista för Google Adwords-annonsörer... Hur du får fler klick och hur du säkerställer att dyra klick blir värda mer för dig Checklista för Google Adwords-annonsörer... Hur du får fler klick och hur du säkerställer att dyra klick blir värda mer för dig En specialrapport skriven av Stefan Nilsson, SAN Webbutveckling 2008. En

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

ATT SKRIVA FÖR WEBBEN

ATT SKRIVA FÖR WEBBEN ATT SKRIVA FÖR WEBBEN Det kan vara svårt att skriva en text till en hemsida. Här följer en guide som kan hjälpa dig att få till texten. Vi börjar med att skapa en bastext som sedan ligger till grund för

Läs mer

Smart synbarhet på Google fler lönsamma besök

Smart synbarhet på Google fler lönsamma besök Smart synbarhet på Google fler lönsamma besök GARANTERAT 20% ÖKAD TRAFIK Utan Jajja SEO Din hemsida besöks inte av potentiella kunder De som hittar din hemsida tillhör inte din målgrupp Dina besökare lämnar

Läs mer

Get the Click. Richard Swenman, Head of Sales - Viva Media

Get the Click. Richard Swenman, Head of Sales - Viva Media Get the Click Richard Swenman, Head of Sales - Viva Media Anders Berglund - fd VD Google Sverige Det har aldrig gått så snabbt som idag, men det kommer heller aldrig gå så långsamt som idag. 2005 2013

Läs mer

Bruttoräckvidd / dag: 113 000 Nettoräckvidd / dag: 113 000. Källa och period. Läsmängd: 80% Lästillfällen: 3,2 Lästid: 55 min.

Bruttoräckvidd / dag: 113 000 Nettoräckvidd / dag: 113 000. Källa och period. Läsmängd: 80% Lästillfällen: 3,2 Lästid: 55 min. VARUMÄRKESKORT Tertial 2014:3 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Bruttoräckvidd / dag: 113 000 Nettoräckvidd / dag: 113 000 Print - Runner s World Mått Källa och period Räckvidd: 113 000 Orvesto Konsument 2014:3 genomsnittlig

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING www.webbstrategerna.se 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 webbstrategier som ökar ditt företags försäljning Idag är ett företags webbnärvaro ordentligt

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Handbok i e-marknadsföring

Handbok i e-marknadsföring Handbok i e-marknadsföring Så här kommer du igång med marknadsföring på internet Kunskap - vägen till lyckad e-marknadsföring förord Marknadsföring på internet lyckas, när budskap är så pass intressanta

Läs mer

Sökmotoroptimering. Hur gör jag min sida sökmotorvänlig?

Sökmotoroptimering. Hur gör jag min sida sökmotorvänlig? Sökmotoroptimering Hur gör jag min sida sökmotorvänlig? Hur gör jag min sida sökmotorvänlig?...2 Vad är Metataggar?...2 Metataggarnas betydelse...2 Metataggar i Jetshop...2 Title...2 Meta description...3

Läs mer

Checklista med Tips & råd för din webbplats

Checklista med Tips & råd för din webbplats Checklista med Tips & råd för din webbplats Din hemsida är navet i din marknadsföring. Den ska visa vem du är, vad du erbjuder och hur just du kan lösa dina kunders problem och den ska hjälpa dig sälja

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap

Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Öka servicenivån Med Market Automation? Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Fredrik Därth Marknadsansvarig Idrottstok som gillar matlagning

Läs mer

VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADES ANNONSUTBYTE PÅ INTERNET?

VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADES ANNONSUTBYTE PÅ INTERNET? ANNONNSUTBYTESTJÄNST VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADES ANNONSUTBYTE PÅ INTERNET? Genom att bli medlem i Adtrades annonsutbyte når ni snabbt och kostnadseffektivt ut till ett stort antal svenska Internetanvändare.

Läs mer

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Webbplats: www.marketinghouse Företaget är godkänt för

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

Gratis är sällan gratis

Gratis är sällan gratis Gratis är sällan gratis Du betalar alltid för din webbanalyslösning. Frågan är med vad? Google Analytics Siteimprove När något är gratis är du inte kunden, du är produkten Ägande av data och beskyddande

Läs mer

Google Analy+cs. Umeå universitet

Google Analy+cs. Umeå universitet Google Analy+cs Umeå universitet Webbanalys? Återkoppling Kommunika+onsbehov Strategi Sociala medier Webb Kampanjer Effekt Vad ska vi mäta? Ansökningar Nedladdade filer Läst vik+g info Fyllt i kontaklormulär

Läs mer

Digital Marknadsföring

Digital Marknadsföring Digital Marknadsföring Wasabi Web - Digital Marknadsföring SEO SEO-Sitemap SEO-Analys Content Marketing Redaktionell plan SEO-anpassad till red. plan Mediestrategi Styrdokument sociala kanaler Delning

Läs mer

Utöka din verksamhet med AdWords. Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra

Utöka din verksamhet med AdWords. Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra Utöka din verksamhet med AdWords Följ våra tips och se ditt AdWords-konto blomstra Välkommen till handledningen Utöka din verksamhet med AdWords. Här får du information om hur du får de bästa resultaten

Läs mer

1 836 000 (genomsnittlig dag) 2 234 300 (genomsnittlig dag)

1 836 000 (genomsnittlig dag) 2 234 300 (genomsnittlig dag) TERTIAL 2 2014 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Expressen GT KvP expressen.se Nettoräckvidd: Bruttoräckvidd: 1 836 000 (genomsnittlig dag) 2 234 300 (genomsnittlig dag) Räckvidd 685 000 Orvesto Konsument 2014:2 genomsnittlig

Läs mer

Sälj mer med andra ord:

Sälj mer med andra ord: Sälj mer med andra ord: Bättre webbtexter i 5 enkla steg Att skriva säljande webbtexter är enklare än du tror. Utmaningen ligger främst i att göra texterna så lättåtkomliga och självklara som möjligt.

Läs mer

BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI

BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI WordPress är en väldigt användbar nätportal, som kan användas både som blogg men även för att bygga upp din hemsida på nätet. Verktygen är lätta att använda och det erbjuds

Läs mer

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept Restaurang Example (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida Av Kharma Concept 1.Översikt: Restaurang XXX har en kreativ hemsida med modern design. Navigering till de olika delarna av hemsidan

Läs mer

Publiceringsverktyget

Publiceringsverktyget Publiceringsverktyget Uppdaterad 2015-03-18 Presentera företaget på eventwebben Inför mässan är det viktigt att du så tidigt dom möjligt uppdaterar din presentation på eventwebben. Många av dina kunder

Läs mer

Jobbsafari är en av Sveriges största jobbmarknad!

Jobbsafari är en av Sveriges största jobbmarknad! 2009 Jobbsafari är en av Sveriges största jobbmarknad! Jobbsafari är en av Sveriges största jobbmarknader med över 20.000 platsannonser varje dag. Mer än 65.000 unika besökare varje vecka har redan upptäckt

Läs mer

Källkritisk metod stora lathunden

Källkritisk metod stora lathunden Källkritisk metod stora lathunden Tryckt material, t ex böcker och tidningar, granskas noga innan det publiceras. På internet kan däremot alla enkelt publicera vad de önskar. Därför är det extra viktigt

Läs mer

SEO-rapport. Innehållsförteckning. Introduktion EkoLekos sökord.. 3. Rapport från Semrusch som visar EkoLekos Organic Search Summary,...

SEO-rapport. Innehållsförteckning. Introduktion EkoLekos sökord.. 3. Rapport från Semrusch som visar EkoLekos Organic Search Summary,... SEO-rapport Innehållsförteckning Introduktion EkoLekos sökord.. 3 Rapport från Semrusch som visar EkoLekos Organic Search Summary,...4 Organic SearchTop Keywords..5 Utvecklingen på EkoLekos viktigaste

Läs mer

KUNDGENERATOR. Därför kundgenerator! Du får feedback från dina kunder. www.kundgenerator.se - ett webbaserat program som ingår i MultiNet Office

KUNDGENERATOR. Därför kundgenerator! Du får feedback från dina kunder. www.kundgenerator.se - ett webbaserat program som ingår i MultiNet Office - Gör kundrekryteringen åt dig! Därför kundgenerator! Kundgenertor gör ditt företag lönsammare genom att maximera utbytet av er website. Kundgenerator är en tjänst med vilken du ser vilka företag som besöker

Läs mer

Nå dina kunder nära köp!

Nå dina kunder nära köp! Nå dina kunder nära köp! Vi hjälper dig att nå ditt mål Vill du få kunden att agera direkt, eller vill du profilera ditt varumärke? Oavsett vilket mål du har med din annonsering kan vi hitta en bra lösning

Läs mer

Publiceringsverktyget

Publiceringsverktyget Publiceringsverktyget Uppdaterad 2013-11-18 Presentera företaget på mässwebben Inför mässan är det viktigt att du så tidigt dom möjligt uppdaterar din presentation på mässwebben. Många av dina kunder använder

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013 Bild 1 Gävle-Dala E-marknad 2013 oberoende och neutral rådgivning i IT frågor för företagare och blivande företagare i Gävleborgs- och Dalarnas län. 1 Bild 2 Etrappa Utgår från behov och kunskapsnivå 2

Läs mer

dw...från vision till verklighet

dw...från vision till verklighet Vi vill möta kunskapsbehov hos redan anställda på företag som i dag jobbar med Digital kommunikation, därför kör Nässjöakademin tillsammans med Din Webbstrateg under hösten 2015 igång uppdragsutbildningar

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

Jajja Whitepaper Konverteringens ABC

Jajja Whitepaper Konverteringens ABC Inledning Vi vill hjälpa dig att lyckas med dina affärer på nätet och har därför tagit fram detta whitepaper där vi presenterar konverteringens grunder i fyra steg. Använd tankesätten och metoderna som

Läs mer

Bättre webb för barn och unga!

Bättre webb för barn och unga! Bättre webb för barn och unga! Utdrag av bilagor till rapporten Genomlysning av webbinfo om psykisk ohälsa för barn och unga för projektet Psynk i november 2014 Bilagorna är personabeskrivningar, anvisning

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Rätt budskap till rätt målgrupp. Att nå ut med sin kommunikation

Rätt budskap till rätt målgrupp. Att nå ut med sin kommunikation Rätt budskap till rätt målgrupp Att nå ut med sin kommunikation Kommunikation är ett medel för att nå resultat Steg 1: Planera Kommunikation är inget fast och statiskt, utan en process som hela tiden utvecklas

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE INBOUND OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE Annica Thorberg 14 OKT #inboundmarketing #nyab2bmafö #linkedinforforetag RÄCK UPP HANDEN OM DU Vill ha MER TRAFIK till företagets

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Hemsideskolan - Cheklistor

Hemsideskolan - Cheklistor Hemsideskolan - Cheklistor Den här PDF filen innehåller de checklistor som ingår i Hemsideskolan på www.hemsida24.se. Ladda ned hemsideskolan Hemsideskolan är en guide för dig som vill lära dig mer om

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Synlighet och en dröm. Karl Norrbom, 2013

Synlighet och en dröm. Karl Norrbom, 2013 Synlighet och en dröm Karl Norrbom, 2013 Att synas på Internet kodord - innehåll 40 minuter tips och råd för att komma igång med att sprida ditt budskap. återkommer till drömmen Att synas gratis på Internet

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer