ANTAGANDEHANDLING. Tematiskt tillägg till Framtid Ödeshögs kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANTAGANDEHANDLING. Tematiskt tillägg till Framtid Ödeshögs kommun 2010-2030"

Transkript

1 ANTAGANDEHANDLING Tematiskt tillägg till Framtid Ödeshögs kommun Tillägg: Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i skogsbygden och övergångsbygden Samrådsredogörelse 9 JUNI 2014 Diarienummer 430/12-212

2 2 (7) KORT SAMMANFATTNING/BAKGRUND Programmet Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i skogsbygden och övergångsbygden antogs av kommunfullmäktige, samtidigt med översiktsplan "Framtid Ödeshög kommun " - en översiktsplan för kommunen (KÖP). Vindkraften är inarbetat i översiktsplanen (KÖP) Vindkraftfrågan kom inte med i länsstyrelsens granskningsyttrande över KÖP. Länsstyrelsens granskningsyttrande kan inte på ett lämpligt sätt revideras. Däremot kan ett granskningsyttrande skrivas av länsstyrelsen för Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i skogsbygden och övergångsbygden genom ett planeringsförfarande via tematiskt tillägg till KÖP enligt plan- och bygglagen (PBL). Det innebär att man då erhåller översiktsplanestatus för vindkraften. Mot bakgrund av ovan nämnda har kommunstyrelsen tagit beslut om en process enligt PBL för att erhålla översiktsplanestatus för Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i skogsbygden och övergångsbygden antagen av kommunfullmäktige I ovan beskrivna process enligt PBL hölls vindkraftsprogrammet allmänt tillgängligt under tiden 28 oktober - 10 december 2013, för att få översiktsplanestatus för programmet. Området som omfattas av det tematiska tillägget för vindkraft är motsvarande område, öster och syd om E4, som antogs av kommunfullmäktige Viktigt: Riktlinjerna för vindkraften, behålls i sin helhet motsvarande det som beslutats i Kommunfullmäktige 25 oktober Således sker nu enbart en formell hantering av befintligt material för att erhålla översiktsplanestatus för vindkraften och dess innehåll. Ingen revidering av handlingarna avses därmed ske. Detta kan istället ske efter den här formella processen. Utöver länsstyrelsens yttrande, har andra myndigheter, instanser m fl, liksom enskilda, på ett förtjänstfullt sätt inkommit med yttranden som är viktiga synpunkter i ett arbete med en vindkraftplan. Kommunen kommer att hantera yttrandena på sådant sätt att man bevarar yttrandena och har det som grund i framtida kommande revidering av vindkraften daterat 25 oktober Alla yttrandena finns arkiverade i kommunen. HUR SAMRÅDET BEDRIVITS/KOMMER ATT BEDRIVAS Vindkraftsprogrammet hölls allmänt tillgängligt under tiden 28 oktober - 10 december Handlingarna var tillgängliga på kommunkontoret, biblioteket i Ödeshög samt på kommunens hemsida Den utställning av vindkraften som förevarit i 6 veckor bedöms motsvara en samrådsutställning.

3 3 (7) Vidare hantering av ärendet kommer att ske med ytterligare en utställning i 8 veckor enligt ÄPBL (1987:10) snarast efter beslut om utställning i miljö- och byggnämnden. Efter utställningen i 8 veckor kommer ett utlåtande att skrivas som underlag för kommunalt beslut i ordningen miljö- och byggnämnd kommunstyrelsen kommunfullmäktige. Avsikten är att beslut i ärendet ska ske före årets utgång. SAMRÅDSYTTRANDEN Inkomna yttrandena, i sin helhet, från statliga, kommunala, föreningar och enskilda finns att ta del av på kommunen. Länsstyrelsen: Enligt skrivelse Länsstyrelsen informerar att handlingarna sedan tidigare är antagna av kommunen, den 25 oktober 2010, men då de inte varit föremål för korrekt förfarande enligt PBL (främst vad gäller utställning) kan det inte ses som en del av kommunens översiktsplan Kommentar: Länsstyrelsens slutsats är inte överensstämmande med kommunens slutsats. Att vi nu hamnat i den uppkomna situationen är med anledning av länsstyrelsens hantering kring vindkraften i yttrandet kring KÖP vilket medfört nu pågående process. Med anledning av länsstyrelsens skrivelse, noterar kommunen följande: Bakgrund Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i Skogsbygden och Övergångsbygden antogs i Kommunfullmäktige, samtidigt med Översiktsplan för kommunen (KÖP). Noterbart är att Vindkraften ingår som ett särskilt kapitel i översiktsplanen för kommunen Detta går att avläsa i handlingarna. Tyvärr kom inte vindkraftfrågan med i länsstyrelsens interna ärendehantering och i deras granskningsyttrande, vilket medfört olyckliga konsekvenser för kommunen m.fl. Om vindkraftfrågan varit med i länsstyrelsens granskningsyttrande kunde det undvikits en mängd missförstånd, skriftväxlingar, diskussioner och beslut. Vidare hade den nu pågående process inte behövt genomföras. Vindkraften är inarbetad i översiktsplanen (KÖP) Annat påstående är felaktigt.

4 4 (7) I samrådshandlingarna anger texten att detta utgör ett tillägg och bilaga till kommande översiktsplanen för kommunen. Länsstyrelsen meddelade att man inte ville svara utan skulle återkomma i samband med yttrande över den kommunövergripande översiktsplanen som senare ska ställas ut. Således ett budskap att vindkraften skulle komma med i granskningsyttrandet. När översiktsplanen KÖP ställts ut kommer länsstyrelsen med ett granskningsyttrande att vindkraftsprogrammet inte ingår i översiktsplanen och lämnar då inte några synpunkter på vindkraften! Kommunen tog emot granskningsyttrandet daterat , efter den formella utställningen i 8 veckor av KÖP:en. Kommunen uppmärksammade då länsstyrelsen skriftligt om avsaknaden av vindkraften i länsstyrelsens granskningsyttrande. (Kommunens svar går att hämta i sin helhet i antagandehandlingarna för översiktsplanen för kommunen.) Allmänt i ärendet bör nämnas att vid arbetet med översiktsplanen för kommunen, KÖP:en redovisas med all tydlighet i KÖP:ens samrådsredogörelse att vindkraftprogrammet inte redovisas fullt ut i översiktsplanetexten i utställningshandlingarna. Hänvisning sker i KÖP:en sid 22 del 1 angående vindkraft samt även på plankartan. Anledningen till detta är praktiska och pedagogiska skäl. Detta görs utifrån kommunens och kommuninnevånares önskan att man i utställningsskedet vill skilja på dokumenten, KÖP och vindkraftsprogrammet. Plantexten sidan 22 i KÖP:en redovisar tydligt att vindkraften är en del av den kommunala översiktsplaneringen osv. Noterbart är också att under rubriken VINDKRAFTEN-KOMMUNENS POLICY hänvisar översiktsplanen KÖP till det som utarbetas parallellt med översiktsplanen för kommunen. Slutsats: Vindkraften ingår i KÖP:en vilket inte uppmärksammats av länsstyrelsen. Länsstyrelsen skriver vidare i sitt yttrande : (Utdrag) Enligt övergångsbestämmelserna pkt 2 till PBL (2010:900) ska äldre föreskrifter gälla för mål och ärenden som har påbörjats före den 2 maj Eftersom vindkraftprogrammet upprättades och kommunicerades huvudsakligen så är det bestämmelserna i den tidigare plan- och bygglagen (1987:10) som ska tillämpas. Detta innebär bl a att en utställningstid om 2 månader ska tillämpas vid utställning av tillägg eller fördjupningar av översiktsplanen. Det av kommunen nu initierade förfarandet omfattar 6 veckors granskningstid och uppfyller därför inte kraven i ÄPBL (1987:10). Länsstyrelsen kan inte skriva ett granskningsyttrande enligt 3 kap 16 över det föreslagna vindkraftprogrammet, och programmet kan inte antas som ett tillägg till översiktsplanen.

5 5 (7) För att länsstyrelsen ska kunna skriva ett granskningsyttrande enligt ÄPBL (1987:10), och för att handlingen ska kunna antas som ett tematiskt tillägg till den kommunomfattande översiktsplanen krävs att Samrådsredogörelse och utställningsutlåtande ska innehålla de frågor som planen omfattar. Kommentar: Kommunen initierar nu ett utställningsförfarande enligt ÄPBL (1987:10). De handlingar som ingår i den utställning som varit mellan 28 oktober 10 december kommer nu att ställas ut (utställningsskede) igen och kompletteras med kommentarer kring yttranden som inkommit. Detta redovisas i en s.k., samrådsredogörelse. Den utställning av vindkraften som förevarit i 6 veckor (28/10-10/ ) bedöms motsvara en samrådsutställning. Efter utställningsskedet i 8 veckor avses att länsstyrelsen inkommer med ett yttrande enligt PBL för Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i skogsbygden och övergångsbygden. Varför kommunen inledningsvis hanterat ärendet som skett är med anledning av möte på länsstyrelsen den och på initiativ från länsstyrelsen att genomföra hanteringen av ärendet enligt PBL 3 kap 24. (Nya PBL). Detta korrigeras nu genom ovan redovisade förfarande. Länsstyrelsen skriver vidare i sitt yttrande : (Utdrag) Länsstyrelsen vill erinra om att planeringsförutsättningarna vad gäller såväl de intressen som ingår i länsstyrelsens granskning enligt 3 kap 16 som de övriga planeringsförutsättningar som påverkar vindkraftprogrammet har förändrats sedan programmets upprättande Länsstyrelsen har redovisat aktuella underlag i publikationen "Sammanställning av planerings- och kunskapsunderlag 2012". Därefter har ytterligare förändringar skett vad avser allmänna intressen som kan påverka planeringen av vindkraften i Ödeshögs kommun och länsstyrelsen vill särskilt nämna följande: Riksintressena för totalförsvaret har preciserats genom nya värdebeskrivningar. Dessutom pågår översyner av riksintressen för vindbruk samt dricksvattenanläggningar. Mineralutvinning har aktualiserats vid Norra kärr, som utgör riksintresse för värdefulla ämnen och mineral enligt 3 kap 7 miljöbalken, genom pågående ansökan om koncession och miljöprövning mm. Länsstyrelsens skrivelse om eventuella riksintresseförklaringar och tillämpning av landskapskonventionen i Holaveden Råd och erfarenheter kring etablering av vindkraft redovisas på myndigheternas gemensamma websida.

6 6 (7) Kommentar: Kommunen noterar länsstyrelsens underlag att nyttja vid den fortsatta processen efter det att den formella hanteringen som nu pågår är avslutad. ÖVRIGA YTTRANDEN - UTÖVER LÄNSSTYRELSENS YTTRANDE Som redovisats ovan är det en formell hantering (se även skäl ovan) som nu sker av befintligt beslutat vindkraftprogram, med bibehållet innehåll motsvarande fullmäktigebeslutet. Processen motsvarar endast en formell hantering med syfte att vindkraftplanen får översiktsplanestatus med skäl och hantering som redovisats ovan. Riktlinjerna för vindkraften behålls i sin helhet motsvarande det som beslutats i kommunfullmäktige 25 oktober. Nedanstående myndigheter, instanser m fl, liksom enskilda personer har på ett förtjänstfullt sätt inkommit med yttranden som är viktiga synpunkter i ett arbete med en vindkraftplan. Kommunen kommer att bevara yttrandena för att ha dem som grund i framtida kommande revidering av vindkrafts-programmet daterad 25 oktober Alla yttranden finns arkiverade hos kommunen. Övriga myndigheter, kommunala instanser m fl Nedanstående myndigheter, instanser m fl har inkommit med yttranden under samrådstiden 28 oktober - 10 december I övrigt hänvisas här till ovan skrivna; Post- och telestyrelsen (PTS): Enligt skrivelse Luftfartsveket (LFV) (yttrande 1): Enligt skrivelse Luftfartsveket (LFV) (yttrande 2): Enligt skrivelse Försvarsmakten: Enligt skrivelse Energimyndigheten: Enligt skrivelse Skogsstyrelsen: Enligt skrivelse Kommunstyrelsen: Enligt skrivelse Barn- och utbildningsnämnden (BUN): Enligt skrivelse Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott (BUNAU): Enligt skrivelse Socialnämnden: Enligt skrivelse Boxholms kommun: Enligt skrivelse Hjo kommun: Enligt skrivelse Jönköpings kommun: Enligt skrivelse Mjölby kommun: Enligt skrivelse Tranås kommun: Enligt skrivelse Vadstena kommun: Enligt skrivelse Socialdemokraterna: Enligt skrivelse Miljöpartiet: Enligt skrivelse Folkpartiet: Enligt skrivelse TeliaSonera AB: Enligt skrivelse Vattenfall Eldistribution AB: Enligt skrivelse Föreningen Rättvis Vind: Enligt skrivelse Tåkerns Fältstation: Enligt skrivelse Östergötlands Ullspinneri: Enligt skrivelse Green Extreme: Enligt skrivelse

7 7 (7) Enskilda Ett stort antal enskilda yttranden har inkommit vilka arkiveras i kommunen som underlag för kommande revidering i framtiden av vindkraften. I övrigt hänvisas till ovanstående. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN/KONSULT Denna samrådsredogörelse har upprättats av Ödeshögs kommun med hjälp av Bengt Gustavsson, Planteamet i Norrköping AB samt Johannes Nilsson, AG Arkitekter AB. Ödeshög den 9 juni 2014 Emil Wissman Byggchef

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Linus Andersson ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Linus Andersson ... 2014-09-16 1 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 16 september 2014, kl 14:00-15:20. Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

Utstallningsutlatande_Vindkraft.doc. Utställningsutlåtande Tillägg till Översiktsplan - vindkraft Vingåker

Utstallningsutlatande_Vindkraft.doc. Utställningsutlåtande Tillägg till Översiktsplan - vindkraft Vingåker Utstallningsutlatande_Vindkraft.doc Utställningsutlåtande Tillägg till Översiktsplan - vindkraft Vingåker Innehållsförteckning Utställningsutlåtande vad är det?... 2 Hur har utställningen gått till?...

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Hans Blomberg ... Ordförande/Jonas Andersson

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Hans Blomberg ... Ordförande/Jonas Andersson 2014-06-10 1 Plats och tid Beslutande Ödeshögsbostäder AB, Ödeshög, tisdagen den 10 juni 2014, kl 08:00-11:10. Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD)

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun

216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun Kommunfullmäktige 2012-12-17 57 (87) Kst/2011:149 216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun Bakgrund/Ärendet Föreligger kommunledningsförvaltningens skrivelse/utlåtande daterad

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Dnr 2011SBN572 1 (6) Bygg- och miljöförvaltningen Matilda Svahn ANTAGANDEHANDLING Utställningsutlåtande Ändring genom tillägg till detaljplan för Forsmarkverket och SFR. Gällande fastigheterna Forsmark

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

VINDKRAFT Tillägg till översiktsplan för Avesta och Fagersta kommuner Planeringsunderlag för Norbergs kommun

VINDKRAFT Tillägg till översiktsplan för Avesta och Fagersta kommuner Planeringsunderlag för Norbergs kommun VINDKRAFT Tillägg till översiktsplan för Avesta och Fagersta kommuner Planeringsunderlag för Norbergs kommun HUR UTSTÄLLNING 2 HAR BEDRIVITS Vindkraft - Tillägg till översiktsplan för Avesta och Fagersta

Läs mer

Antagandehandling

Antagandehandling Antagandehandling 2010-01-22 Särskild sammanställning enligt Miljöbalken 6 kap. 16 gällande det tematiska tillägget till Översiktsplan 2002 för vindkraft, Tema vindkraft, tillägg till översiktsplanen.

Läs mer

1 Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan, som omfattar hela kommunen.

1 Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan, som omfattar hela kommunen. Plan- och bygglag (2010:900) 3 kap. 3 kap. Översiktsplan 1 Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan, som omfattar hela kommunen. 2 Översiktsplanen ska ange inriktningen för den långsiktiga utvecklingen

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten Sid 1 (5) U T L Å T A N D E tillhörande Detaljplan för Del av ÖSTERMALM 1:1 Östermalm Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten den 24 augusti 2010 Sid 2 (5) Utlåtande Rubricerad detaljplan, daterad 2010-03-25,

Läs mer

Framtidsplan. Översiktsplan för Krokoms kommun. Utlåtande över planförslag. utställt 2014-09-22 2014-11-23. kommentarer och ändringar 2015-01-28

Framtidsplan. Översiktsplan för Krokoms kommun. Utlåtande över planförslag. utställt 2014-09-22 2014-11-23. kommentarer och ändringar 2015-01-28 Framtidsplan Översiktsplan för Krokoms kommun Utlåtande över planförslag utställt 2014-09-22 2014-11-23 kommentarer och ändringar 2015-01-28 Utlåtande över utställt förslag till Framtidsplan/Översiktsplan

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Antagen av Kf Laga kraft

Antagen av Kf Laga kraft 2002-06-03 1 Rev: A. PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Antagen av Kf 2002-08-27 Laga kraft 2002-09-26 Utdrag ur plankartan ÄNDRING av detaljplan 268 för kv Folkskolan m fl avseende kvarteret BORGAREN i

Läs mer

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län 1 (6) Datum Beteckning 2011-03-23 2010.0181.214 Utlåtande tillhörande Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun Granskningsutlåtande 2014-04-15 SB 2013-608 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Tillägg till översiktsplanen för Tingsryds kommun, antagandehandling 2011. del 2 inledning

Tillägg till översiktsplanen för Tingsryds kommun, antagandehandling 2011. del 2 inledning del 2 inledning 11 2. INLEDNING 2.1 Bakgrund Vind är en förnybar energikälla som inte bidrar till växthuseffekten. Däremot kan vindkraftverken påverka exempelvis landskapsbilden på ett negativt sätt, eftersom

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bjurholms kommun har reviderat förslag till översiktsplan Samrådshandling februari 2012 vilken varit ute på samråd under

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bjurholms kommun har reviderat förslag till översiktsplan Samrådshandling februari 2012 vilken varit ute på samråd under SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bjurholms kommun har reviderat förslag till översiktsplan Samrådshandling februari 2012 vilken varit ute på samråd under perioden 2012-03-12-2012-04-22. Samrådshandlingarna

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Miljö- och stadsarkitektkontoret November 2018 Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen

Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen Bilaga Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen 2016-08-31 Särskild sammanställning av miljökonsekvensbeskrivningen 2016-09-01 Innehåll 1 Särskild sammanställning... 3 2 Integrering

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. Översiktsplan Ödeshögs kommun- svar på remiss. 142 Dnr KS/2019:187

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. Översiktsplan Ödeshögs kommun- svar på remiss. 142 Dnr KS/2019:187 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-08-12 1 (2) Sida 142 Dnr KS/2019:187 Översiktsplan Ödeshögs kommun- svar på remiss Bakgrund Mjölby kommun tackar för möjligheterna att

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Utställning av kommuntäckande översiktsplan för Pajala kommun

Utställning av kommuntäckande översiktsplan för Pajala kommun 1 (5) Pajala kommun Plan- och miljöenheten 984 85 Pajala Utställning av kommuntäckande översiktsplan för Pajala kommun Ett förslag till översiktsplan för Pajala kommun har ställts ut för granskning mellan

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby SS Datum Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden.

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden. Granskningsutlåtande 2015-04-08 P 2014/000004 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Klockaren 1 och 2, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort.

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer: KS:2018:530 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KVARTERET HACKSPETTEN Del av Malmberget 8:17, Robsam 1:1 m.fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Tillägg till detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl

ANTAGANDEHANDLING. Tillägg till detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl 2008-12-03 Dnr: 2007-1019-214 ANTAGANDEHANDLING Planområde Tillägg till detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl Ändring av detaljplan för RYD 69:7, 69:8 m fl Tingsryds kommun Box 88 362 22 TINGSRYD Besöksadress

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer

Upphävande del av nr 408 Bpl- Byggnadsplan för Ambjörby syd

Upphävande del av nr 408 Bpl- Byggnadsplan för Ambjörby syd SS Diarienummer KST 2018/136 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upphävande del av nr 408 Bpl- Byggnadsplan för Ambjörby syd Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060205 DOM 2013-03-22 Stockholm Mål nr P 9387-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2012-10-04 i mål nr P 2536-12,

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Yttrande över betänkandet En utvecklad översiktsplanering. Del 1: Att underlätta efterföljande planering (SOU 2018:46)

Yttrande över betänkandet En utvecklad översiktsplanering. Del 1: Att underlätta efterföljande planering (SOU 2018:46) KOMMUNSTYRELSEN Handläggare Andersson Johan Lundholm Maria Datum 2018-10-04 Diarienummer KSN-2018-2386 Näringsdepartementet N2018/03415/SPN n.remissvar@regeringskansliet.se helene.lassi@regeringskansliet.se

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Ärende 8. Förslag till ny översiktsplan för Örebro kommun granskningsremiss

Ärende 8. Förslag till ny översiktsplan för Örebro kommun granskningsremiss Ärende 8 Förslag till ny översiktsplan för Örebro kommun granskningsremiss Tjänsteskrivelse 1 (4) Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Bosse Björk Översiktsplan Örebro kommun - svar på granskningsremiss

Läs mer

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl.

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. 1(7) 2018-11-14 Antagandehandling Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(7)

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE BILAGA. Översiktsplan för Piteå

SÄRSKILT UTLÅTANDE BILAGA. Översiktsplan för Piteå Översiktsplan för Piteå SÄRSKILT UTLÅTANDE BILAGA Särskilt utlåtande ÖP2030 Där denna symbol förekommer finns mer information att hämta. Alla handlingar som hör till översiktsplanen hittar du på: www.pitea.se/oversiktsplan

Läs mer

Utlåtande. Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling. Hur processen har bedrivits

Utlåtande. Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling. Hur processen har bedrivits 2012-11-16 Antagandehandling Utlåtande Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har i dess ursprungliga omfattning varit på utställning

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE BILAGA. Översiktsplan för Piteå

SÄRSKILT UTLÅTANDE BILAGA. Översiktsplan för Piteå Översiktsplan för Piteå SÄRSKILT UTLÅTANDE BILAGA Där denna symbol förekommer finns mer information att hämta. Alla handlingar som hör till översiktsplanen hittar du på: www.pitea.se/oversiktsplan Vad

Läs mer

Utlåtande 11 SEPTEMBER 2014

Utlåtande 11 SEPTEMBER 2014 ANTAGANDEHANDLING Tematiskt tillägg till Framtid Ödeshögs kommun 2010-2030 Tillägg: Riktlinjer för utbyggnad av vindkraft i skogsbygden och övergångsbygden Utlåtande 11 SEPTEMBER 2014 Diarienummer 430/12-212

Läs mer

Sist i dokumentet görs en sammanställning av de revideringar som gjorts i antagandehandlingen till följd av inkomna synpunkter.

Sist i dokumentet görs en sammanställning av de revideringar som gjorts i antagandehandlingen till följd av inkomna synpunkter. 2018-03-12 Dnr PLAN 2012.6 Detaljplan för Söderbymalm 3:125 med flera, Vallagränd Kommundel Handen GRANSKNINGSUTLÅTANDE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2015-01-26, 16 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214.

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214. Diarienummer 62/13-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) tillhörande Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 4

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄDP 190 Trafikplats Tierp Fastigheten Svanby 2:54 samt del av Svanby 2:50 och Svanby 40:1 Medborgarservice UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan genom tillägg för del av Kvarteret Linden i Frövi, Lindesbergs kommun, Örebro län

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan genom tillägg för del av Kvarteret Linden i Frövi, Lindesbergs kommun, Örebro län LAGA KRAFT 2013-05-24 PLANBESKRIVNING Diarienummer 2012 S528 Plan nr 430 Ändring av detaljplan genom tillägg för del av Kvarteret Linden i Frövi, Lindesbergs kommun, Örebro län Ändring av detaljplan genom

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

2009-04-15 1 (14) Miljö- och byggnämnden

2009-04-15 1 (14) Miljö- och byggnämnden 2009-04-15 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 15 april, kl 13:00-15:00. ande Nils Erik Falk (c), ordförande Tord Berbres (kd) Allan Elfstrand (c) Hans Rostock (fpl) Jan-Åke

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Stadsbyggnadsnämnden 2016-08-04 Planavdelning SBN/2015:328 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Förslag till beslut Förslag till ändring

Läs mer

Särskilt utlåtande. Samtliga synpunkter som inkommit finns redovisade i detta särskilda utlåtande med kommentarer från Miljö och bygg, Säffle kommun.

Särskilt utlåtande. Samtliga synpunkter som inkommit finns redovisade i detta särskilda utlåtande med kommentarer från Miljö och bygg, Säffle kommun. Särskilt utlåtande Ett detaljplaneförslag för Slussvaktarbostaden har upprättats med begränsat planförfarande. Planen omfattar del av fastigheten Säffle 6:9 i Säffle kommun. Syftet med planen är att pröva

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Översiktsplan Årjängs kommun. Synpunkter som inkommit under samrådstiden april-maj 2006: Länsstyrelsen Sammanfattning

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Översiktsplan Årjängs kommun. Synpunkter som inkommit under samrådstiden april-maj 2006: Länsstyrelsen Sammanfattning SAMRÅDSREDOGÖRELSE Översiktsplan Årjängs kommun Översiktsplanen har, under april-maj 2006, varit ute på samrådsremiss till kommunala nämnder och förvaltningar, politiska partier, byalag, föreningar, angränsande

Läs mer

Vindbruksplan - tematiskt tillägg till Översiktsplan 2003, Lidköpings kommun. Utlåtande

Vindbruksplan - tematiskt tillägg till Översiktsplan 2003, Lidköpings kommun. Utlåtande Vindbruksplan - tematiskt tillägg till Översiktsplan 2003, Lidköpings kommun Utlåtande Hur utställning/granskning genomförts. Vindbruksplanen har varit utställd för allmän granskning fr o m den 15 februari

Läs mer

Översiktsplan för Vingåkers kommun

Översiktsplan för Vingåkers kommun INLEDNING 3 UTGÅNGSPUNKTER 3 ÖVERSIKTSPLANENS UPPBYGGNAD 4 ÖVERSIKTSPLANEN GER SPELREGLER 4 ANDRA BESLUT SOM BERÖR ÖVERSIKTLIG PLANERING 4 ARBETET MED ÖVERSIKTSPLANEN 4 SAMRÅD OCH UTSTÄLLNING 5 PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun - Nära till allt!, aktualitetsprövad 2011-05-03, Blekinge län

Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun - Nära till allt!, aktualitetsprövad 2011-05-03, Blekinge län GRANSKNINGSYTTRANDE 2011-10-20 1 (5) Yvonne Egnér Telefon 0455-871 29 yvonne.egner@lansstyrelsen.se Olofströms kommun Box 302 293 24 Olofström Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Antagandehandling 2015-01-07 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

ÖVERSIKTSPLAN AKTUALITETSFÖRKLARING MARS 2003 Reviderad nov 2003

ÖVERSIKTSPLAN AKTUALITETSFÖRKLARING MARS 2003 Reviderad nov 2003 ÖVERSIKTSPLAN AKTUALITETSFÖRKLARING MARS 2003 Reviderad nov 2003 Tillhör kommunfullmäktiges beslut 2004-00-00 SVENLJUNGA ÖVERSIKTSPLAN A K T U A L I T E T S F Ö R K L A R I N G BAKGRUND Översiktsplanen

Läs mer

Detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen Detaljplaneprocessen Kommunikationsenheten 2017-09 Bilder: Ahlqvist & Co Arkitekter AB, Sven-Erik Rydbrant, Cecilia Palmblad DETALJPLANEPROCESSEN I den här broschyren beskrivs övergripande hur kommunen

Läs mer

Översiktsplan 2010 Hjo kommun UTLÅTANDE

Översiktsplan 2010 Hjo kommun UTLÅTANDE Översiktsplan 2010 Hjo kommun UTLÅTANDE 2010-09-22 Förslag till Kommunomfattande översiktsplan, ÖP 10, (Utställningshandling mars 2010) har varit ute på utställning under tiden 2010-04-21 2010-06-15. Förslaget

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING 2016-08-24 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-08-06 Olle Wikberg, 054-540 1032 olle. wikberg@karlstad.se Remiss

Läs mer

Processen för detaljplan från 1 januari Enligt propositionen En enklare planprocess 2013/14:126, reviderad enligt Civilutskottets betänkande

Processen för detaljplan från 1 januari Enligt propositionen En enklare planprocess 2013/14:126, reviderad enligt Civilutskottets betänkande Processen för detaljplan från 1 januari 2015 - Enligt propositionen En enklare planprocess 2013/14:126, reviderad enligt Civilutskottets betänkande 2013/14:CU31 Detaljplaneprocessen enligt 5 kap. PBL från

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer