Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län"

Transkript

1 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix centrum. Detaljplanens syfte är att skapa förutsättningar för ett nytt resecentrum i Kalix, som ska innehålla möjligheter för resande med kollektivtrafik, tåg och bussar. Funktioner för resenärer, som väntrum samt möjlighet till information och biljettköp, ska finnas enkelt tillgängliga. Tillgången till perronger och busshållplatser ska samlas vid en punkt för att förenkla byten. Resecentrum kan också innehålla funktioner som kiosk, café, service och butiker. Parkeringsplatser för bil- och cykelpendlare ska även kunna anläggas. Planen medger även anläggande av komplementbyggnader för resandefunktioner. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Samhällsbyggnadsnämnden i Kalix har beslutat att upprättade av ny detaljplan för det aktuella området får prövas i en planprocess med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens regler (t.o.m ). Samhällsbyggnadsnämndens ordförande har genom delegationsbeslut godkänt att planförslaget kan skickas på samrådsremiss. SAMRÅDSFÖRFARANDE Samråd har skett genom brevutskick. Sändlista: Kommunstyrelsen, Kalix kommun Länsstyrelsen i Norrbottens län Lantmäterimyndigheten i Norrbottens län Vattenfall Eldistribution AB Scanova AB Räddningstjänsten SBF Kalix kommun Bygg- och miljö avd. SBF Kalix kommun Teknisk försörjning avd. SBF Kalix kommun Sakägare enligt upprättad sakägarförteckning SAMRÅDSSYNPUNKTER Följande har inkommit med skriftliga yttranden under samrådstiden. fr.o.m t.o.m Yttrandena sammanfattas eller redovisas i sin helhet och kommenteras. Där sammanfattning sker bifogas hela yttrandet som bilaga.

2 2 Kommunstyrelsen, Kalix kommun Räddningstjänsten, Kalix kommun Skanova Bygg- och miljöavdelningen Förslag till rubricerad detaljplan har inkommit till bygg- och miljöavdelningen under samrådstiden. Syftet med planändringen uppges vara att skapa förutsättningar för nytt resecentrum. Samhällsbyggnadsnämnden medgav 28 oktober 2014 att planprocessen kunde starta. Enligt nämndens beslut ska handläggningen ske genom enkelt planförfarande (enligt PBL t o m 31 december 2014). I PBL anges dock att enkelt planförfarande får tillämpas endast för en detaljplan som är av begränsad betydelse, saknar intresse för allmänheten och stämmer med översiktsplanen. Planförslaget överensstämmer med den fördjupade översiktsplanen men kan inte sägas uppfylla de andra två kriterierna för att enkelt planförfarande ska kunna tillämpas. I försättsbladet till handlingar i rubricerat ärende anges att handläggning sker med standardförfarande i enlighet med de regler i PBL som gäller fr o m 1 januari 2015, men ärendet som påbörjats under 2014 handläggs med de regler som gällde då. Genomförandet av den detaljplan som nu föreslås bedöms inte medföra sådan betydande miljöpåverkan att miljökonsekvensbeskrivning ska upprättas. Miljökonsekvenser bör dock tydligt beskrivas i kommande planhandlingar. Som exempel kan nämnas redovisning av dagvattnets hantering och vilka begränsningar av områdets avrinning som kommer att vidtas såsom minimering av andelen hårdgjorda ytor, hur resterande ytor bör utgöras av vegetation/grus för att möjliggöra en viss infiltration och långsam avrinning m m. Trafikens påverkan bör utredas avseende vibrationer och en geoteknisk utredning skulle kunna visa vad som behövs för att instabilitet, sättningar etc ska undvikas på bästa sätt. Planbeskrivningen saknar redovisning över hur placeringen av resecentrum påverkar omgivningen bullermässigt och en bullerberäkning/-utredning förutsätts inkluderas i de kommande handlingarna. Bygg- och miljöavdelningen har inga direkta erinringar mot den föreslagna planprocessen, men bedömer att handläggning bör ske enligt normalt planförfarande med hänvisning till ovanstående. Vidare anges i samhällsbyggnadsnämndens reglemente där nämnden ges delegation att besluta om detaljplaner att det gäller att Anta sådana detaljplaner som inte är av principiell betydelse eller i övrigt av större vikt samt följer kommunens översiktliga planer. Planförslaget överensstämmer med den fördjupade översiktsplanen, men det kan vara tveksamt om de andra två kriterierna för att nämnden själv ska kunna anta planen uppfylls. Planförfattaren kompletterar planbeskrivningen med en konsekvensbeskrivning som redogör för konsekvenser av ett plangenomförande.

3 3 Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i samband med planstarten att handläggningen skulle ske med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen t.o.m med motiveringen att lokaliseringsfrågan klargjorts i den fördjupade översiktsplanen för centrala Kalix från 2012 samt i kommunens industri- och etableringsplan (Masterplan) som antogs av kommunfullmäktige Samhällsbyggnadsnämnden kan dock besluta att planhandläggningen skall övergå till normalt planförfarande enligt plan- och bygglagens regler t.o.m Samhällsbyggnadsnämnden bör kunna anta planförslaget eftersom kommunfullmäktige redan beslutat om att det nya resecentrumet ska byggas på den aktuella platsen samt att Kalix kommun ska delta i projektet med att få igång persontrafiken längs järnvägen förbi Kalix tillsammans med övriga aktörer, bl.a. Trafikverket och Haparanda kommun. Vattenfall Eldistribution AB, hela yttrandet, se aktbilaga 12 Sammanfattning Vattenfall har elanläggningar i och i närheten av planområdet, se bifogad karta. Vattenfall yrkar på ett E-område om 5x5 meter för nätstationen och ett fyra meter brett u- område för 10 kv markkabel inom kvartersmark. För att säkerställa att u- området överensstämmer med kabelns placering måste inmätning ske, vilket bekostas av Vattenfall. Eventuell flytt/ändring av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatör om ej annan överenskommelse finns. Om anläggningsflytt behövs yrkar Vattenfall på ett avtal, där kostnader och ansvar regleras, finns upprättat innan detaljplan antas. Detta skall framgå av planhandlingarna. Planförfattaren kompletterar planhandlingarna enligt ovanstående. Kommunen bedömningen att Vattenfalls anläggningar inte berörs av planförslaget på sådant sätt att anläggningarna måste flyttas. Trafikverket Trafikverket är väghållare för väg 715. Enligt 39 väglagen (1971:948) måste tillstånd från väghållningsmyndigheten finnas för att ansluta en enskild väg eller en tomtutfart till allmän väg. Skrivningen i planbeskrivningen anslutningslägena till Vitvattenvägen har reglerats i detaljplanen stämmer således inte. Däremot ser Trafikverket positivt på anslutningen som redovisas i planbeskrivningen under gator, trafik, parkering. Ansökan om ny eller ändrad anslutning kan göras via Trafikverkets hemsida. Övrigt: Genomförandetiden anges i planbeskrivningen till både 5 och 15 år. Planförfattaren kompletterar planhandlingarna enligt ovanstående.

4 4 Länsstyrelsen i Norrbottens län Bakgrund Kalix kommun har tagit fram ett förslag till detaljplan för nytt resecentrum. Planen syftar till att ge planmässiga förutsättningar för ett nytt resecentrum. Planområdet ligger ca 1 km norr om Kalix centrum. Kommunen avser att tillämpa plan- och bygglagens regler för standardförfarande. Länsstyrelsen synpunkter Länsstyrelsen delar utifrån samrådsmaterialet, kommunens bedömning att ett genomförande av detaljplanen inte torde leda till en betydande miljöpåverkan och att en särskild miljökonsekvensbeskrivning därför inte är nödvändig. Konsekvenserna av planen kan redovisas i planbeskrivningen, däribland hur kyrkogårdsmiljön kan komma att påverkas. Länsstyrelsen anser utifrån samrådshandlingen att kommunen bättre bör beskriva, konsekvenserna av ett genomförande av planen, i planbeskrivningen. Länsstyrelsen noterar att det norr om planområdet ligger en nedlagd deponi och att det i nära anslutning ligger ett flertal objekt som finns registrerade i EBH-stödet. Det finns risk för att det kan finnas markföroreningar inom planområdet som behöver utredas och beskrivas. Kommunen bör göra en miljöteknisk markundersökning innan påbörjandet av markarbeten. Om en förorening påträffas skall detta anmälas till tillsynsmyndigheten i enlighet med Miljöbalken 10:11. Länsstyrelsen är också av den åsikten att ett nytt resecentrum är av ett sådant allmänt intresse att ett standardförfarande inte är lämpligt. Detaljsynpunkter Enligt missivet till detaljplanen sker framtagandet av planen i enlighet med nya plan och bygglagens standardförfarande. I planbeskrivningen framgår det att beslut om påbörjande av detaljplanen tagits den 28/ och skall upprättas enlig reglerna om enkelt planförfarande. Kommunen bör förtydliga vilket förfarande som gäller. Planbeskrivningen redovisar också olika genomförandetider, 5 och 15 år. Länsstyrelsen noterar också i texten att anslutningsvägar till Vitvattensvägen reglerats i detaljplanen men det finns inget på plankartan som redovisar var dessa skall finnas. Trafikverket är väghållare för väg 715. Enligt 39 väglagen (1971:948) måste tillstånd från väghållningsmyndigheten finnas för att ansluta en enskild väg eller en tomtutfart till allmän väg. Samråd Samråd har hållits med Länsstyrelsens enheter för kulturmiljö, miljöskydd samt tillväxt och infrastruktur. Planförfattaren kompletterar planhandlingarna enligt länsstyrelsens synpunkter. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i samband med planstarten att handläggningen skulle ske med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen t.o.m.

5 med motiveringen att lokaliseringsfrågan klargjorts i den fördjupade översiktsplanen för centrala Kalix från 2012 samt i kommunens industri- och etableringsplan (Masterplan) som antogs av kommunfullmäktige Samhällsbyggnadsnämnden kan dock besluta att planhandläggningen skall övergå till normalt planförfarande enligt plan- och bygglagens regler t.o.m STÄLLNINGSTAGANDE / REVIDERINGAR Planförfattaren reviderar planhandlingarna enligt ovanstående kommentarer och samhällsbyggnadsnämndens ordförande beslutar, genom delegationsbeslut, att planhandläggningen övergår till normalt plan förfarande samt att planförslaget efter revidering kan kan ställas ut för allmän granskning. SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN UPPRÄTTAD Anders Ökvist Planingenjör

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till ny detaljplan för del av Hamnholmen (Ytterbyn 86:1 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget på Hamnholmen som är en halvö med förbindelse

Läs mer

Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län 1 Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Syftet med planen är att utöka tomtarealer, höja byggrättsarean samt skapa förutsättningar för nya

Läs mer

Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län

Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län 1 Detaljplan för utvidgad återvinningscentral, Vallen 7:38 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Syftet med detaljplanen är att utöka befintlig återvinningsverksamhet

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för Detaljplan för Grytnäs 1:178 och del av Vallen 7:54

Förslag till ny detaljplan för Detaljplan för Grytnäs 1:178 och del av Vallen 7:54 1 Förslag till ny detaljplan för Detaljplan för Grytnäs 1:178 och del av Vallen 7:54 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planförslaget syftar till att skapa planmässiga förutsättningar för att kunna

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Prästen 3 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för del av Granholmen (Ytterbyn

Förslag till ny detaljplan för del av Granholmen (Ytterbyn 1 Förslag till ny detaljplan för del av Granholmen (Ytterbyn 97:3 m.fl.) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Gällande byggnadsplan är för planområdet helt inaktuell och behöver anpassas till dagens

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för Kalix 6:92

Förslag till ny detaljplan för Kalix 6:92 1 Förslag till ny detaljplan för Kalix 6:92 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Detaljplanen syftar till att skapa planmässiga förutsättningar för att möjliggöra uppförandet av byggnader för handelsändamål

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling 1 (5) Datum 2013-12-16 Detaljplan för Hissmon 1:118, Krokom, Krokoms kommun Planområdet KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 PLANBESKRIVNING Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress

Läs mer

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Förslag till detaljplan för Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort Heby kommun, Uppsala län Samrådsredogörelse Samrådet Samrådstiden har varit mellan 2015-08-03 2015-08-28.

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

Dnr 1112/17-PDP 1 (6)

Dnr 1112/17-PDP 1 (6) Dnr 1112/17-PDP 1 (6) Detaljplan för Töre 12:47, 12:48 m.fl. Kalix kommun i Norrbottens län Upprättad 2019-01-21 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit föremål för samråd enligt plan-

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572

Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 2019-06-19 Diarienr: S-2018-1202 Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upphävande av delar av detaljplanerna 18-HÄL-492 och 18-GRY-572 PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för Kidet 3

Samrådsredogörelse för detaljplan för Kidet 3 1 [6] Referens Kaisa-Leena Aksli Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Samrådsredogörelse för detaljplan för Kidet 3 Ärendet Planområdet ligger i Tumba. Förslaget till detaljplan syftar till att möjliggöra

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Dnr 2017/B0024. Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. Dnr 2017/B0024. Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Dnr 2017/B0024 Ändring av detaljplan för del av ÅNÄSET 16:12 m fl fastigheter (P92/1) Robertsfors kommun, Västerbottens län Upprättad 2017-08-31, reviderad 2017-12-21 Till planen hör:

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Ädp 865 Diarienummer: 2018.0407 Laga kraft: 2018-11-30 PLANBESKRIVNING Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Förenklat planförfarande

Läs mer

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet.

Under samrådstiden har sju yttranden inkommit. Dessa redovisas och kommenteras här nedanför. Länsstyrelsens yttrande återges i sin helhet. Detaljplan för del av Fastigheten Läkaren 1, Gällivare sjukhus Gällivare kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan har hållits under tiden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft:

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft: 1 (6) Datum 2015-10-07 Detaljplan för Ås-Hov 1:49 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Planområdet Antagandehandling Antagen av Bygg- och miljönämnden: 2015-10-29 123 Laga kraft: 2015-11-25 Krokoms

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Detaljplan för Fannbyn 2:49, Dvärsätt, Krokoms kommun

Detaljplan för Fannbyn 2:49, Dvärsätt, Krokoms kommun 1 (6) Datum 2013-05-10 Samrådshandling Detaljplan för Fannbyn 2:49, Dvärsätt, Krokoms kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingarna består av: planbeskrivning plankarta fastighetsförteckning

Läs mer

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta X 179900 X 179400 Upphävande Y 6583500 Y 6583500 Y 6583400 Y 6583300 X 179500 X 179400 Y 6583200 Handling: Dokumentstatus: ANTAGANDEHANDLING x x Planbeskrivning med Detaljplaneprogram Beslutsdatum Gestaltningsprogram

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2019-01-29 Dnr. 2018-181 2(11) 3(11) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter/erinran

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av kv. Duvan. Kalix kommun i Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av kv. Duvan. Kalix kommun i Norrbottens län 2018-09-06 Dnr 332/14-PDP 1 (6) Detaljplan för Del av kv. Duvan Kalix kommun i Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat detaljplaneförslag har varit föremål för samråd enligt plan- och bygglagen (2010:900)

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kummiltorp 2, 1496K-DP617

Ändring av detaljplan för Kummiltorp 2, 1496K-DP617 AKT 1496K-DPXXX Ändring av detaljplan för Kummiltorp 2, 1496K-DP617 Planbeskrivning Samrådshandling Dnr PLAN.2018.9 Laga kraft 20xx-xx-xx Upprättad 2019-01-28 Sektor samhällsbyggnad SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen Detaljplaneprocessen Kommunikationsenheten 2017-09 Bilder: Ahlqvist & Co Arkitekter AB, Sven-Erik Rydbrant, Cecilia Palmblad DETALJPLANEPROCESSEN I den här broschyren beskrivs övergripande hur kommunen

Läs mer

T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G AR

T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G AR ANTAGANDEHANDLING 2015-06-02 Tillägg till Stadsplan för fastigheten Holje 2:19 m.fl. Detaljplan för Holje 204:1 m.fl. Ändring av detaljplan för Holje 204:1 m.fl. T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R

Läs mer

Planbeskrivning Antagandehandling

Planbeskrivning Antagandehandling MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADS- FÖRVALTNINGEN DIARIENR SBN 2013-173 0126K-15694 Planbeskrivning Antagandehandling Ändring av detaljplan för Del av kv. Agenten (Agenten 25) Kommundel Snättringe Miljö- och

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Sidan 1 av 6 DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Gällande plan laga kraft vunnen den 25 oktober 2006 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Sidan 2 av 6 PLANHANDLINGAR Fastighetsförteckning

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling Antagandehandling Datum Dnr 2017-02-02 2016-0222 1 (6) Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN Standardförfarande 2 (6) PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Dnr: PLAN.2017.247 Granskningshandling 2017-09-01 Planbeskrivning Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Lösen socken, Karlskrona kommun 2 Vad är en detaljplan? Denna

Läs mer