BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008"

Transkript

1

2 Brottsförebyggande rådet Datum Handläggare Annika Wågsäter projektledare BRÅ Er Referens Vår Referens BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008 Det övergripande målet för det brottsförebyggande arbetet i Landskrona kommun är att minska brottsligheten och öka tryggheten. Prioriterad målgrupp i detta arbete är barn och ungdomar. Vi arbetar utifrån att det brottsförebyggande arbetet ska bedrivas ute i förvaltningarna, i föreningslivet, på företagen, o.s.v. Ett bra och välfungerande brottsförebyggande arbete kräver en väl fungerande bas där er kan utvecklas och projekt på stöd och stöttning. Utan koppling till basen svävar projekten runt i organisationen och får svårt att få genomslagskraft på längre sikt då det inte finns någon som kan ta emot och driva vidare de projekt som visat sig vara bra. Vi har i vårt arbete definierat projekt som er som är tidsbegränsade eller vars ekonomiska medel inte ingår i förvaltningarnas löpande budget. I bilaga 1 illustreras hur de brottsförebyggande projekt som bedrivs idag är kopplade till våra baser. Mål för brottsförebyggande rådet Målet för det brottsförebyggande arbetet för perioden är: - Fyra procent minskning av totala antalet brott under vart och ett av de kommande fem åren (från till 4 562). - Fyra procent minskning av antalet våldsbrott under vart och ett av de kommande fem åren (från 276 till 225). - Tolv procentenheter minskning under perioden av antalet som avstår från aktivitet för att de känt sig otrygga (från 27 till 15 procent). - Tolv procentenheter minskning under perioden av antalet som känner sig otrygga ute, sen kväll när de är ensamma (från 39 till 27 procent).

3 2(7) Planerad 2008 Under 2008 kommer brottsförebyggande rådet att prioritera arbetet med att öka tryggheten i centrum, minska de ungas utsatthet, minska antalet stölder och skadegörelse samt minska antalet våldsbrott. Förutom dessa områden är brottsförebyggande rådets uppgift är att sprida information och kunskap, analysera och starta upp nya er. Detta sker bland annat genom att anordna seminarier och utställningar. För att öka vår kunskap om vilka åtgärder som ger önskat resultat utvärderas/följs de brottsförebyggande åtgärderna regelbundet upp. Ett bra brottsförebyggande arbete bygger på kunskap om den lokala problembilden. Grunden i detta arbete är analyser av den polisanmälda brottsstatistiken och resultatet från polisens trygghetsundersökning och omvärldsanalyser.

4 3(7) Trygghet i centrum Det kan vara svårt att exakt peka ut vad det är som skapar trygghet/otrygghet då känslan är mycket personlig. Forskning visar dock att en ökad vuxennärvaro ute i det offentliga livet är ett effektivt sätt att förebygga brott och öka tryggheten. Då vuxna rör sig ute på kvällar och nätter minskar såväl den sociala friktionen mellan grupper som antalet tillfällen att begå brott. BRÅ Landskrona Trygghetsvandringar Ett redskap för att tillsammans med de boende lokalisera och genomföra trygghetshöjande åtgärder i närmiljön. Kommunala förvaltningar Lugnt på stan (ordningsvakterna) Uppsökande bland ungdomar som rör sig ute på helgkvällar och nätter. et har sin fasta stid förlagd till kvällstid och nattetid under fredagar och lördagar. Åtgärder utifrån trygghetsvandringarna Kameraövervakning Ansvarsfull alkoholservering Föräldrautbildning I Landskrona bedrivs en föräldrautbildning som riktar sig till dem med barn i åldern 2-12 år. Utbildningen utgår ifrån konceptet active parenting. Trafikotrygghet Lugnt på stan (fältarbetarna) Uppsökande bland ungdomar som rör sig ute på helgkvällar och nätter. et har sin fasta stid förlagd till kvällstid och nattetid under fredagar och lördagar. et har också ansvar för föreningsnattvandringen och den yttre tillsynen av krogarnas serveringstillstånd. Utveckling av blåjackorna Nattvandring Föreningslivet i Landskrona nattvandrar sedan 2001 i centrala Landskrona. Totalt har över 40 föreningar varit ute och vandrat en eller flera gånger.

5 4(7) Stöldbrott och skadegörelse Över hälften av antalet anmälda brott i Sverige är stöldbrott och skadegörelse. Ska vi lyckas få ner den totala brottsligheten är det viktigt att arbeta med denna typ av brottslighet. Det är även viktigt ur aspekten att ett stort antal av befolkningen drabbas av denna brottslighet varje år. BRÅ Landskrona Säkert företag Med materialet Säkert företag samarbetar kommun och företag kring frågor som rör hur man minska riskerna att utsättas för brott. Skydd mot rån i handeln Skydd mot rån i handeln är ett material framtaget av handeln, anställda och Polisen i syfte att förebygga rån. Bostadsinbrott Brottsförebyggande rådet och Polisen skickar tillsammans ut information om hur man minskar riskerna för att utsättas för ett inbrott till de som blivit drabbade. Vi kommer även att arbeta med allmän förebyggande information, t.ex. via elräkningarna. Brott på karta (bilbrott) Registrering av mobiltelefoner Samtliga elever på högstadiet och gymnasiet har erbjudits att gratis registrera sina mobiltelefoner. Registrering kommer att fortsätta även under Töm bilen själv kampanj Kommunala förvaltningar Ett aktivt arbete sedan 2002 har lett till att antalet bilbrott har halverats. Information till bilägare om vikten att tömma bilen själv innan tjuven gör det, skyltar och radioinformation är exempel på vidtagna åtgärder. Kameraövervakning (Kasernplan och Västra Fäladen) Klottersanering Cykelvajrar Ett sätt att arbeta brottsförebyggande i syfte att minska antalet cykelstölder är att sätta upp cykelvajrar. Detta har gjorts på de mest utsatta platserna i Landskrona kommun. Skadegörelse i skolorna

6 5(7) Ungas utsatthet Ungdomar är oftare utsatta för brott än äldre. Samtidigt är vi dåliga på att ge dem som råkat illa ut stöd. Ett bra bemötande, stöd och information är viktigt för brottsoffrets återhämtning och medverkan i rättsprocessen. De flesta ungdomar begår brott under en begränsad tid i livet. Just år är den åldern då störst andel begår brott. Men även om många unga begått något enstaka brott så är det en liten grupp ungdomar som står för en stor del av brottsligheten. Att arbeta för att ungdomar förstår konsekvenserna och tar ansvar för sina handlingar är en viktig del i vårt arbete. BRÅ Landskrona Klassfarmor/farfar där pensionärer, helt ideellt fungerar som extra ögon och öron ute i de lägre årskurserna. Registrering av mobiltelefoner Samtliga elever på högstadiet och gymnasiet erbjuds att gratis registrera sina mobiltelefoner. Registrering kommer att fortsätta även under Kommunala förvaltningar Samarbete mellan socialtjänst, polis och åklagare SÅP är ett samarbetsprojekt mellan myndigheterna som fungerar väl. Denna arbetsmodell har blivit förebild för flera distrikt i landet. Säkerhetsmässor Genomförs vart 3:e år på respektive skola för årskurs 6-9. Uppsökande : fält och fritidsgruppen och blåjackorna Fritidsgårdar och liknande: ungdomshuset NOVA, Plantan, öppet Dammhag Insatser mot mobbing Stödcentrum för unga brottsoffer Vega Har fokus på att utveckla familjearbetet med ungdomar som är föremål för insatser från socialtjänsten. Arbetar med lösningsfokuserad familjebehandling.

7 6(7) Medprojektet MED-projektet riktar sig till ungdomar som befinner sig i riskzon för kriminalitet. Har som mål att bland annat utveckla och vidareutveckla metoder och samverkansmodeller. Unga röster Ett ungdomsprojekt för & av ungdomar. et vänder sig till ungdomar mellan år och syftar till att göra ungdomars röster hörda i debatten kring ungdomsproblem så att de också börjar ta ansvar för att hitta en lösning på problemen.

8 7(7) Våldsbrottslighet I Sverige har vi sett en ökning av antalet anmälda våldsbrott under de senaste åren. I Landskrona har vi lyckats bryta den uppåtgående trenden som var särskilt tydlig för något år sedan. Vi ligger dock fortfarande på en allt för hög nivå. Då våldsbrottsligheten skapar en stor otrygghet och innebär en stor integritetskränkning för den som utsätts kommer vårt arbete med att minska denna typ av brottslighet att fortsätta även under BRÅ Landskrona Lugnt på stan (ordningsvakter) Uppsökande bland ungdomar som rör sig ute på helgkvällar och nätter (fältarbetare och ordningsvakter). et har sin fasta stid förlagd till kvällstid och nattetid under fredagar och lördagar. Kommunala förvaltningar Insatser mot familjevåld Ansvarsfull alkoholservering Pluto Pluto är en öppenvårdsmottagning riktad till ungdomar mellan år vilka har risk för eller redan har utvecklat ett beroende av alkohol och narkotika. Pluto vänder sig även till föräldrar för stöd och rådgivning. De kan erbjuda information, rådgivning, behandling samt hälsosamtal. Kameraövervakning av centrala Landskrona ART aggressiv replacement treatment Ett behandlingsprogram som innehåller träning avseende social färdighet och kontroll av ilska. Lugnt på stan (fältarbetarna) Uppsökande bland ungdomar som rör sig ute på helgkvällar och nätter (fältarbetare och ordningsvakter). et har sin fasta stid förlagd till kvällstid och nattetid under fredagar och lördagar. et har också ansvar för föreningsnattvandringen och den yttre tillsynen av krogarnas serveringstillstånd.

9

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Ett tryggare Piteå ett samverkansavtal mellan polisen och Piteå kommun

Ett tryggare Piteå ett samverkansavtal mellan polisen och Piteå kommun Ett tryggare Piteå ett samverkansavtal mellan polisen och Piteå kommun Brottsförebyggande arbete i Piteå Samhället har allt att vinna på minskad brottslighet och ökad trygghet. Därför behövs ett planerat

Läs mer

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011.

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011. Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 26 211. I denna redovisning används tre olika källor: - Brå:s rapport: Lokala poliser Hinder och möjligheter med lokala poliskontor - Statistik på polisanmälda

Läs mer

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd Handlingsplan 2017 Köpings brottsförebyggande råd Köpings kommun Rapporten skriven av: William Wikström Antagen av: Brå-Köping. 2017-03-08 8 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se/bra

Läs mer

Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006

Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006 Rikspolisstyrelsen, Controlleravdelningen Juni 2006 Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006 OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 3 ATT TOLKA RESULTATEN... 3 FAKTA OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN...

Läs mer

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd Handlingsplan 2016 Köpings brottsförebyggande råd Köpings kommun Rapporten skriven av: William Wikström Antagen av: Brå-Köping. 2016-06-02 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se/bra

Läs mer

Kartläggning av trygghet och brott i Lysekils kommun

Kartläggning av trygghet och brott i Lysekils kommun 2016-11-01 Sid 1/7 Kartläggning av trygghet och brott i Lysekils kommun Del 1- rapport Inledning Denna kartläggning är en första överblick över brotts- och trygghetssituationen i Lysekils kommun. Kartläggningen

Läs mer

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun 2012-2013 Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Bakgrund I januari 2008 presenterade Rikspolisstyrelsen en handlingsplan kallad Samverkan

Läs mer

Närpolisområde Söderslätt och Trelleborgs kommun sedan 2009 en överenskommelse

Närpolisområde Söderslätt och Trelleborgs kommun sedan 2009 en överenskommelse Överenskommelse om samverkan 2013-2014 Närpolisområde Söderslätt och Trelleborgs kommun sedan 2009 en överenskommelse för samverkan. Överenskommelsen syftar till att utveckla och stärka samverkansformer

Läs mer

Samverkan för ökad trygghet och säkerhet i Trelleborg.

Samverkan för ökad trygghet och säkerhet i Trelleborg. Samverkan för ökad trygghet och säkerhet i Trelleborg. Samverkansplan 2011-2012 Innehåll Bakgrund... 1 Nulägesbeskrivning... 2 Drogvaneundersökning 2009... 2 Övergripande mål... 4 Fokusområden... 4 Fokusområde

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen Dessa åtgärder bygger bland annat på problembilder från kartläggningar i Skärholmen som Svenska Bostäder och SDF Skärholmen har genomfört under 2007.

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19 2 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19 Denna överenskommelse är Landskrona stads och lokalpolisområde

Läs mer

Aktivitet Mål Ansvarig Uppföljning 2012-03-14 Våld i offentlig miljö

Aktivitet Mål Ansvarig Uppföljning 2012-03-14 Våld i offentlig miljö Aktivitet Mål Ansvarig Uppföljning 2012-03-14 Våld i offentlig miljö Gemensamma kontroller av krogar med serveringstillstånd. Upprätthålla ansvarsfull servering genom minst 1 årlig kontroll av samtliga

Läs mer

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Överenskommelse som gäller från 2018-03-03 är löpande och kan sägas upp av båda parter. Överenskommelsen syftar till att tillsammans

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013.

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Polisområde Syd Datum Diarienummer 2012-12-19 Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Handlingsplan kopplad till samverkansavtal 2011-2014. Fokusområden

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Bakgrund I februari 2007 beslutade Rikspolisstyrelsen om nationella direktiv angående samverkan mellan Polismyndigheter

Läs mer

Överenskommelse. mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund. Åtgärdplan 2009

Överenskommelse. mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund. Åtgärdplan 2009 Överenskommelse mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund Åtgärdplan 2009 Åtgärdsplan 2009 Lunds BRÅ Lunds Brottsförebyggande Råd, LBRÅ, ska arbeta för att skapa en tryggare kommun att bo, leva och arbeta

Läs mer

Stockholmsenkäten Stockholms län 2018

Stockholmsenkäten Stockholms län 2018 1 (5) Enheten för social utveckling Kaisa Snidare Stockholmsenkäten Stockholms län 2018 Stockholmsenkäten är en enkätundersökning med frågor som rör ungdomars alkohol- och drogvanor, brott och trygghet,

Läs mer

Rapport 2016:2. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat

Rapport 2016:2. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat Rapport 2016:2 Nationella trygghetsundersökningen 2006 2015 Regionala resultat Nationella trygghetsundersökningen 2006 2015 Regionala resultat Rapport 2016:2 Brå centrum för kunskap om brott och åtgärder

Läs mer

Rapport 2017:2. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat

Rapport 2017:2. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat Rapport 2017:2 Nationella trygghetsundersökningen 2006 2016 Regionala resultat Nationella trygghetsundersökningen 2006 2016 Regionala resultat Rapport 2017:2 Brå centrum för kunskap om brott och åtgärder

Läs mer

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt KF 117 24 april 2017 Diarienummer KSN-2017-1274 Kommunfullmäktige Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt Allt fler personrån genomförs i Uppsala och det rapporteras dagligen

Läs mer

Ungdomar och trygghet. i Ljungby kommun. våren 2012

Ungdomar och trygghet. i Ljungby kommun. våren 2012 Ungdomar och trygghet i Ljungby kommun våren 2012 En sammanställning av gruppintervjuer med ungdomar i Ljungby kommun Bakgrund och genomförande Trygghetsundersökningen genomförs för att vi ska få en bild

Läs mer

Sammanställning av centrala resultat från Nationella trygghetsundersökningen Om otrygghet, oro för brott och förtroende för rättsväsendet

Sammanställning av centrala resultat från Nationella trygghetsundersökningen Om otrygghet, oro för brott och förtroende för rättsväsendet Sammanställning av centrala resultat från Nationella trygghetsundersökningen 2017 Om otrygghet, oro för brott och förtroende för rättsväsendet Sammanställning av centrala resultat från Nationella trygghetsundersökningen

Läs mer

skadegörelse på privata och offentliga platser våldsbrott misshandel utomhus med okänd gärningsman våldsbrott i nära relation inbrott i bostad

skadegörelse på privata och offentliga platser våldsbrott misshandel utomhus med okänd gärningsman våldsbrott i nära relation inbrott i bostad 2011-2012 1 1. Bakgrund I januari 2008 presenterade Rikspolisstyrelsen en handlingsplan kallad Samverkan polis och kommun för en lokalt förankrad polisverksamhet i hela landet. Handlingsplanen är beslutad

Läs mer

Proposition om ett tryggare samhälle utan brott

Proposition om ett tryggare samhälle utan brott Proposition om ett tryggare samhälle utan brott Gemenskapspartiet Ingen människa ska behöva bli utsatt för brott. Brott skadar människor och kostar samhället stora pengar. En vanlig dag sitter cirka 5000

Läs mer

Handlingsplan Samverkan Polismyndigheten i Jönköpings län - Gnosjö Kommun

Handlingsplan Samverkan Polismyndigheten i Jönköpings län - Gnosjö Kommun Handlingsplan 2011 - Samverkan Polismyndigheten i Jönköpings län - Gnosjö Kommun 2011-08-30 1. Bakgrund I januari 2008 presenterade Rikspolisstyrelsen en handlingsplan kallad Samverkan polis och kommun

Läs mer

Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda. Göteborg Trygghetsundersökning Torslanda

Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda. Göteborg Trygghetsundersökning Torslanda Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda Innehåll Sammanfattning s.3 Om undersökningen s.4 Bakgrund och syfte Målpopulation Genomförande Fakta om respondenterna s.5 Resultat s.8 Trygghet Övriga frågekategorier

Läs mer

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Överenskommelsen bygger på fem steg... 3 Inledning...

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Boden

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Boden Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Boden 2010-2011 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Boden 2010-2011 Denna överenskommelse är Boden kommuns och Områdespolisen i Bodens gemensamma

Läs mer

Rapport 2018:3. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat

Rapport 2018:3. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat Rapport 2018:3 Nationella trygghetsundersökningen 2006 2017 Regionala resultat Nationella trygghetsundersökningen 2006 2017 Regionala resultat Rapport 2018:3 Brå centrum för kunskap om brott och åtgärder

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE med bilaga : Handlingsplan för 2017

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE med bilaga : Handlingsplan för 2017 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE 2017-2018 med bilaga : Handlingsplan för 2017 Överenskommelse Vara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (8) Datum Dnr, Oxelösunds kommun 2016-01-24 KS.2015.144 Diarienr (åberopas) Handlingsplan 2016-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan Oxelösunds

Läs mer

Mål för Nässjö kommuns brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

Mål för Nässjö kommuns brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete 1 (5) Datum 2016-03-10 Diarienummer KS 2016-69 Handläggare Izabell Martinsson Åberg Direkttelefon 0383-46 77 59 E-postadress Izabell.martinssonaberg@raddningstjansten.com Kommunstyrelsen Mål för Nässjö

Läs mer

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun Handlingsplan 2015 Samverkansöverenskommelse mellan Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun ÖVERENSKOMMELSE Grästorps kommun och Polisområde Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Göteborg Trygghetsundersökning Biskopsgården. Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Biskopsgården

Göteborg Trygghetsundersökning Biskopsgården. Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Biskopsgården Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Biskopsgården 1 Innehåll Sammanfattning s.3 Om undersökningen s.4 Bakgrund och syfte Målpopulation Genomförande Fakta om respondenterna s.5 Resultat s.8 Trygghet Övriga

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse mellan Borås Stad och Polismyndigheten, Lokalpolisområde Borås Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten, lokalpolisområde Borås, träffar följande överenskommelse

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE INSATSER BLAND UNGDOMAR GENOM LOKALA FÖRÄLDRAVANDRINGAR I FARSTA

PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE INSATSER BLAND UNGDOMAR GENOM LOKALA FÖRÄLDRAVANDRINGAR I FARSTA S FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH KULTUR SID 1 (5) 2007-03-02 Länsstyrelsen i Stockholms län Sociala enheten Box 22067 104 22 Stockholm PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE

Läs mer

2013:10 NTU Regionala resultat

2013:10 NTU Regionala resultat 2013:10 NTU 2006 2012 Regionala resultat Nationella trygghetsundersökningen 2006 2012 Regionala resultat Rapport 2013:10 Brå centrum för kunskap om brott och åtgärder mot brott Brottsförebyggande rådet

Läs mer

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg,

Läs mer

Anmäld brottslighet i Tyresö kommun 2008

Anmäld brottslighet i Tyresö kommun 2008 Anmäld brottslighet i Tyresö kommun 28 Nedan följer en kort sammanställning av den anmälda brottsligheten i Tyresö kommun. Ett fåtal, men troligtvis de brottstyper som oroar de boende i kommunen, är utvalda.

Läs mer

Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005

Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005 Rikspolisstyrelsen, Ekonomibyrån augusti 2005 Trygghetsundersökningen i Västra Götalands län, Polisområde 2-2005 OM UNDERSÖKNINGEN I Polisens trygghetsmätning undersöks medborgarnas uppfattning om ordningsstörningar,

Läs mer

Brottsförebyggande rådets åtgärdsplan

Brottsförebyggande rådets åtgärdsplan Brottsförebyggande rådets åtgärdsplan FÖR STRÖMSTADS KOMMUN 2017 ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN INLEDNING En ny överenskommelse om samverkan mellan polis och kommun görs varje år sedan 2010. Samverkansöverenskommelsen

Läs mer

Samverkansavtal med gemensamma medborgarlöften mellan Kalmar kommun och polismyndigheten region syd/lokalpolisområde Kalmar

Samverkansavtal med gemensamma medborgarlöften mellan Kalmar kommun och polismyndigheten region syd/lokalpolisområde Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Sofie Lagercrantz 2016-08-17 KS 2016/0688 50163 Kommunstyrelsen Samverkansavtal med gemensamma medborgarlöften mellan Kalmar kommun och polismyndigheten

Läs mer

Trygghet i Skärholmen

Trygghet i Skärholmen Trygghet i Skärholmen Åtgärdsplan för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen 2009 Skärholmens brottsförebyggande råd Vad kan jag som boende i Skärholmen göra? Allra viktigast för att Skärholmen

Läs mer

Medborgarlöfte Essunga 2019

Medborgarlöfte Essunga 2019 Vårt löfte till Dig Polisen och Essunga kommuns gemensamma medborgarlöfte för 2019 är att förebygga och förhindra bruk av droger i skolmiljö, i trafiken och på övriga offentliga platser samt att förebygga

Läs mer

grannsamverkansbladet

grannsamverkansbladet grannsamverkansbladet Lokalpolisområde Nyköping omfattar kommunerna: Gnesta Oxelösund Nyköping Trosa Ett nytt grannsamverkansblad Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Svalövs kommun verksamhetsåren 2017 till 2019

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Svalövs kommun verksamhetsåren 2017 till 2019 1(5) Datum 2017-06-20 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Svalövs kommun verksamhetsåren 2017 till 2019 Denna överenskommelse är Svalövs kommuns och polisens gemensamma åtgärdsplan för åren

Läs mer

Handlingsplan för samverkan mellan Sollefteå kommun och polisen

Handlingsplan för samverkan mellan Sollefteå kommun och polisen Handlingsplan för samverkan mellan Sollefteå kommun och polisen Sollefteå kommun och polisen, genom Sollefteå närpolisområde, har i november 2010 tecknat en överenskommelse om samverkan kring det brottsförebyggande

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens lokala brottsförebyggande råd

Hägersten-Liljeholmens lokala brottsförebyggande råd Sida 1 (5) 2013-09-20 s lokala brottsförebyggande råd Närvarande: Abit Dundar, Eva Fagerhem, Maria Mannerholm, Ingrid Widebäck, Anders Carlsäter, Gunnar Ohlsén, Christer Oja, Maria Radway och Anna William-Olsson

Läs mer

för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun

för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun 2019-01-30 Diarienummer: Ks2016/0193.074 Handlingsplan för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun Gäller från: 2019-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommundirektören Utarbetad av: Säkerhetssamordnare,

Läs mer

Verksamhetsplan ÖreBRÅ

Verksamhetsplan ÖreBRÅ 2013 01 15 Verksamhetsplan ÖreBRÅ 2013 1 1. Inledning Det övergripande syftet med ÖreBRÅ:s verksamhet är enligt KS beslut att genom en fördjupad samverkan öka tryggheten och minska brottsligheten för invånarna

Läs mer

Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan Nässjö kommun och Polismyndigheten i Jönköpings län

Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan Nässjö kommun och Polismyndigheten i Jönköpings län Bilaga till Överenskommelse om samverkan 2012-2015 mellan Nässjö kommun och Polismyndigheten i Jönköpings län Åtgärder Parternas strävan, utifrån sina respektive uppdrag, är att i första hand att förstärka

Läs mer

Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006

Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006 Rikspolisstyrelsen, Controlleravdelningen Juni 2006 Tryggheten i Västra Götalands län, Polisområde 2, år 2006 OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 3 ATT TOLKA RESULTATEN... 3 FAKTA OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN...

Läs mer

Åtgärdsplan - insatser för en tryggare offentlig miljö i Järfälla

Åtgärdsplan - insatser för en tryggare offentlig miljö i Järfälla Åtgärdsplan - insatser för en tryggare offentlig miljö i Järfälla Bilaga 1 till samverkansöverenskommelse mellan polismyndigheten i Järfälla och Järfälla kommun Oktober 2016 1. SAMVERKANSOMRÅDEN Nedanstående

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2012.

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2012. Polisområde Syd Datum Diarienummer 2012-02-08 Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2012. Handlingsplan kopplad till samverkansavtal 2011-2014. Fokusområden

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Östergötlands län och Motala kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Östergötlands län och Motala kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Östergötlands län och Motala kommun 1. Inledning Denna samverkansöverenskommelse syftar till att formalisera och ytterligare utveckla samarbetet mellan

Läs mer

ETT TryggaRE halmstad. samarbete mellan halmstads kommun och polismyndigheten i hallands län

ETT TryggaRE halmstad. samarbete mellan halmstads kommun och polismyndigheten i hallands län ETT TryggaRE halmstad samarbete mellan halmstads kommun och polismyndigheten i hallands län Foto: Lars Hedelin/RIKSPOLISSTYRELSEN. Halmstad ska vara en trygg kommun att bo och leva i. Därför samarbetar

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2013/14

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2013/14 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2013/14 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2013/14 Denna överenskommelse är Landskrona stads och Närpolisen i Landskronas

Läs mer

Mängdbrottsutveckling Polisområde Nordöstra Skåne

Mängdbrottsutveckling Polisområde Nordöstra Skåne Diarienummer: A046.674/2013 Saknummer 400 Tertial 2 2013 Mängdbrottsutveckling Polisområde Nordöstra Skåne Kriminalunderrättelsetjänsten PONS Sammanfattning... 1 Inledning... 1 Uppdrag och syfte... 1 Metod...

Läs mer

Interpellation av Jonas Segersam (KD) om kommunala ordningsvakter

Interpellation av Jonas Segersam (KD) om kommunala ordningsvakter KF 58 27 februari 2017 Diarienummer KSN-2016-2581 Kommunfullmäktige Interpellation av Jonas Segersam (KD) om kommunala ordningsvakter Vi kristdemokrater förslog i vår budget att kommunen till att börja

Läs mer

Aktivitetsplan för UmeBrå

Aktivitetsplan för UmeBrå Aktivitetsplan för UmeBrå 2019 2020 Om UmeBrå UmeBrå är Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd. UmeBrå styrgrupp består av representanter från kommunen, polisen och landstinget. Styrgruppen

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun träffar följande överenskommelse avseende samverkan

Läs mer

Norsjö kommuns lokal brotts- och drogförebyggande arbete

Norsjö kommuns lokal brotts- och drogförebyggande arbete Norsjö kommuns lokal brotts- och drogförebyggande arbete Norsjö kommuns förebyggargrupp består av representanter från sociala (IFO, Individ- och familje omsorg), elevhälsan, rektorer, fritidsgård, flyktingverksamhet,

Läs mer

Allianssatsning för ett tryggare Uppsala

Allianssatsning för ett tryggare Uppsala Allianssatsning för ett tryggare Uppsala 1 Inledning Uppsala är för de flesta en bra plats att leva på, men många upplever en ökad otrygghet. Allt fler tycker att det är obehagligt att vistas ute på kvällstid,

Läs mer

Tillsammans mot brott. Ett nationellt brottsförebyggande program skr. 2016/17:126

Tillsammans mot brott. Ett nationellt brottsförebyggande program skr. 2016/17:126 Tillsammans mot brott Ett nationellt brottsförebyggande program skr. 2016/17:126 2 Syfte Skapa förutsättningar för ett strukturerat och långsiktigt brottsförebyggande arbete i hela samhället. Stimulera

Läs mer

Handlingsplan. för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun. Diarienummer: Ks2016/ Gäller från:

Handlingsplan. för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun. Diarienummer: Ks2016/ Gäller från: Diarienummer: Ks2016/0193.074 Handlingsplan för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun Gäller från: 2016-06-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: s ledningsrupp Utarbetad av: Brottsförebyggande

Läs mer

Jens Persson Kommunalråd. Barnen i fokus

Jens Persson Kommunalråd. Barnen i fokus Jens Persson Kommunalråd Barnen i fokus Läge Strängnäs 2009-10 Problem Klotterattack mot skolor Nedklottrat på stan Brandbomber Bråk på stan Klotterattack mot skolor Nedklottrat på stan Nedklottrat på

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2015/16

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2015/16 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2015/16 2 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2015/16 Denna överenskommelse är Landskrona stads och lokalpolisområde

Läs mer

Antagna av Kommunfullmäktige

Antagna av Kommunfullmäktige Mål för det brottsförebyggande arbetet i Motala kommun Antagna av Kommunfullmäktige 2002-09-23 1. Bakgrund Samhällsutvecklingen efter andra världskriget har bland annat inneburit en starkt ökad brottslighet.

Läs mer

Projektbeskrivning Skyddsnät

Projektbeskrivning Skyddsnät Projektbeskrivning Skyddsnät När barn och unga råkar illa ut talar man ofta om att samhällets skyddsnät brister. Genom det gemensamma projektet Skyddsnät vill vi arbeta för att förstärka skyddsnätet runt

Läs mer

Bostadsin brott. få brott som klaras upp. Det beror bland annat på att det finns få misstänkta

Bostadsin brott. få brott som klaras upp. Det beror bland annat på att det finns få misstänkta 1% ' 1 1 L - i - Bostadsin brott Sedan mitten av 1980-talet har antalet polisanmälda bostadsinbrott minskat med omkring en fjärdedel. nbrott i bostaden ar ett ganska ovanligt brott och utgör ca två procent

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse Skara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg 2017-2018 Ersätt med datum Samverkan för ökad trygghet Skara kommun och Polismyndigheten Region Väst, Lokalpolisområde Västra

Läs mer

HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD kl. 9-11

HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD kl. 9-11 HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD 2019-05-10 kl. 9-11 1. 2. 3. 4. Mötet öppnas Godkännande av dagordning Föregående protokoll Aktuell uppföljning och utveckling av trygghet och säkerhet

Läs mer

Brottsförebyggande rådets åtagandeplan

Brottsförebyggande rådets åtagandeplan Brottsförebyggande rådets åtagandeplan FÖR STRÖMSTADS KOMMUN 2016 ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-xx-xx 1 BAKGRUND År 2009 fick kommunen en inbjudan från polismyndigheten om att inrätta ett samverkansavtal

Läs mer

Polisens nya arbete. Sifoenkät 2017

Polisens nya arbete. Sifoenkät 2017 Polisens nya arbete Sifoenkät 2017 Du är en av cirka 8 000 personer som slumpmässigt har blivit utvald att delta i Brottsförebyggande rådets undersökning i samarbete med Sifo. En likadan enkät gick ut

Läs mer

Trygghetsundersökning, V Götaland, PO

Trygghetsundersökning, V Götaland, PO Trygghetsundersökning, V Götaland, PO2 2--23 Om Trygghetsundersökningen Målgruppen består av individer, -5 år, bosatta i de geografiska områden som en undersökning omfattar Det är en stickprovsundersökning,

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i. Åtvidabergs kommun

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i. Åtvidabergs kommun Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Polismyndigheten och ÅKF: 2017:14 Dnr: ATVKS 2019-00147 168 Antagen: Kommunstyrelsen 131, 2017-10-04 Reviderad: Kommunstyrelsen 77, 2019-04-03

Läs mer

PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden

PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden PROGRAM FÖR DET BROTTS- OCH DROGFÖREBYGGANDE RÅDET (Brå) Antaget av Socialnämnden 2008-11-27 MÅLSÄTTNING Brotts- och drogförebyggande rådet (Brå) i Kristianstad skall verka för att: Öka tryggheten i kommunen

Läs mer

Ett trygghetspaket för Landskronas framtid.

Ett trygghetspaket för Landskronas framtid. Ett trygghetspaket för Landskronas framtid. Ett trygghetspaket för Landskronas framtid 2 Landskrona behöver trygghet. Vi går rakt på sak. Otryggheten i Landskrona är en katastrof. Landskrona är den stad

Läs mer

Trygghetsmätning 2010. Polismyndigheten i Skåne

Trygghetsmätning 2010. Polismyndigheten i Skåne Trygghetsmätning 2010 Polismyndigheten i Skåne 1 Bakgrund Under flera år har polismyndigheten i Skåne regelbundet genomfört trygghetsmätningar, som i kombination med annan relevant information utgör en

Läs mer

Undrar vad de gör ikväll? Till dig som är tonårsförälder i Sundbyberg

Undrar vad de gör ikväll? Till dig som är tonårsförälder i Sundbyberg Undrar vad de gör ikväll? Till dig som är tonårsförälder i Sundbyberg 1 Fokus barn och unga vad gör vi? Tillsammans med er föräldrar och andra vuxna har vi i Sundbybergs stad ett ansvar för att våra barn

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program Drogpolitiskt program Hudiksvalls kommun 2009-2013 Förord Det drogförebyggande arbetet i Hudiksvalls kommun utgår från ett folkhälsoperspektiv och syftar till att främja alla medborgares rätt till en

Läs mer

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 2017-10-31 Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2017-12-18 246 Vallentuna kommun ska vara en trygg och säker kommun för människor och företag att bo, leva och växa i. Detta

Läs mer

Till dig som är tonårs förälder i Solna

Till dig som är tonårs förälder i Solna Till dig som är tonårs förälder i Solna Solna_original.indd 1 09-04-14 09.31.07 Din TONÅRING är viktig Solna bedriver sedan många år ett förebyggande arbete riktat till barn och ungdomar. Tillsammans med

Läs mer

Avtal om samverkan mellan Uddevalla kommun och Polisområde Fyrbodal

Avtal om samverkan mellan Uddevalla kommun och Polisområde Fyrbodal Polisen Fyrbodal 20140924 Avtal om samverkan mellan Uddevalla kommun och Polisområde Fyrbodal Handlingsplan Detta dokument innehåller Uddevalla kommuns och Polisområde Fyrbodals gemensamma handlingsplan.

Läs mer

SAMVERKAN POLIS-KOMMUN HANDLINGSPLAN

SAMVERKAN POLIS-KOMMUN HANDLINGSPLAN SAMVERKAN POLIS-KOMMUN HANDLINGSPLAN 2017-2019 HANDLINGSPLAN SAMVERKAN POLIS KOMMUN 2017-2019 Antagen av KS 2017-06-13 72 Dnr ST459/17 BAKGRUND Lokalt brottsförebyggande arbete är en viktig gemensam fråga

Läs mer

Genomförandeplan ANDT och BRÅ

Genomförandeplan ANDT och BRÅ Genomförandeplan ANDT och BRÅ 2013-2014 Alkohol-narkotika-doping-tobak, Brottsförebyggande arbete Dokumenttyp Dokumentägare Beslutsinstans Giltig till Plan Verksamhet Beslutsinstans xxxx-xx-xx Upprättad

Läs mer

Bestämningsfaktorer tillgänglighet av tobak, alkohol och narkotika Åtvidaberg 2012

Bestämningsfaktorer tillgänglighet av tobak, alkohol och narkotika Åtvidaberg 2012 Bestämningsfaktorer tillgänglighet av tobak, alkohol och narkotika Åtvidaberg 2012 Befolkningsmängd, 2011 Totalt Kvinnor Män 11 510 5 712 5 798 Befolkningsmängd efter ålder och kön Totalt Kvinnor Män 0-17

Läs mer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande 6.-549/14 Sida 1 (5) 2014-11-15 Handläggare Susanne Aplehag Balotis Telefon: 08-508 15 049 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2013-03-27 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Om några månader kommer studentens lyckliga dagar men redan i mars börjar de första

Läs mer

Trygghetskommission - Direktiv

Trygghetskommission - Direktiv Trygghetskommission - Direktiv Sammanfattning Såväl brottsutvecklingen som medborgarnas trygghet har försämrats påtagligt under senare tid. Detta framgår tydligt av statistik från Brå. Statistiken visar

Läs mer

Samverkan mellan polis och kommun

Samverkan mellan polis och kommun Samverkan mellan polis och kommun Brottsförebyggande arbete utifrån överenskommelser 1 Bakgrund samverkansöverenskommelser Nationell handlingsplan från RPS 2008 Överenskommelserna ska tydliggöra parternas

Läs mer

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott!

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott! Ett tryggt Halland att leva och bo i Att förebygga inbrott! Under 2010 anmäldes omkring 20 000 bostadsinbrott i Sverige, ca 700 av dem skedde i Halland. Inbrott i bostaden står för en procent av alla anmälda

Läs mer

Revisionsrapport. Trygga Halmstad. Halmstads kommun. Januari 2009 Bo Thörn

Revisionsrapport. Trygga Halmstad. Halmstads kommun. Januari 2009 Bo Thörn Revisionsrapport Trygga Halmstad Halmstads kommun Januari 2009 Bo Thörn Innehållsförteckning INLEDNING 1 UPPDRAG 1 GENOMFÖRANDE 1 RESULTAT 1 TRYGGA HALMSTAD ORGANISATIONEN 1 MÅL OCH VERKSAMHETSPLANERING

Läs mer

PiteåPanelen. Dialogmöte Lokala Medborgarlöften. Postadress: 941 85 Piteå Besöksadress: Stadshuset, Svartuddsv. 1 Webbadress: www.pitea.

PiteåPanelen. Dialogmöte Lokala Medborgarlöften. Postadress: 941 85 Piteå Besöksadress: Stadshuset, Svartuddsv. 1 Webbadress: www.pitea. PiteåPanelen Dialogmöte Lokala Medborgarlöften Dialogmöte om trygghets- och brottsförebyggande frågor För närvarande pågår ett pilotprojekt i 13 kommuner i Sverige som leds av Statens offentliga utredningar

Läs mer

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Detta gör Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen för att skapa trygghet Den 16 september ordnade förvaltningen ett öppet möte om trygghet efter skottlossningarna

Läs mer

Välkomna till erfarenhets och lärseminarium för alla TRÅ och BRÅ

Välkomna till erfarenhets och lärseminarium för alla TRÅ och BRÅ Välkomna till erfarenhets och lärseminarium för alla TRÅ och BRÅ Dagordning BRÅs ordförande Eva Öhbom inleder seminariet 1. Tillbakablick på 2013 och erfarenhetsutbyte Mats Bohman administrativ direktör

Läs mer

Rapport 2014:3. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat

Rapport 2014:3. Nationella trygghetsundersökningen Regionala resultat Rapport 2014:3 Nationella trygghetsundersökningen 2006 2013 Regionala resultat Nationella trygghetsundersökningen 2006 2013 Regionala resultat Rapport 2014:3 Brå centrum för kunskap om brott och åtgärder

Läs mer

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet i Vilstaområdet 7 november 2012 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Vad är en trygghetsvandring? 6 2.1 Metod... 6 2.2 Trygghetsvandring i Vilstaområdet... 6 2.3 Reaktioner efter vandringen... 6 3 Vilstaområdet 7

Läs mer