40- & 50-talet Laholms Stadsfullmäktige bildade Stiftelsen Rosengården den 9 december 1948, efter ett förslag från bostadsnämnden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "40- & 50-talet Laholms Stadsfullmäktige bildade Stiftelsen Rosengården den 9 december 1948, efter ett förslag från bostadsnämnden."

Transkript

1

2 40- & 50-talet Laholms Stadsfullmäktige bildade Stiftelsen Rosengården den 9 december 1948, efter ett förslag från bostadsnämnden. Framsida: Rosengården. Det första bostadshuset byggdes vid Nybergs lid där Nybergs Plantskola tidigare legat. Bostadshuset fick namnet Rosengården och stod inflyttningsklart Syrengården på Ryssgatan, blev det andra bostadshuset i området och färdigställdes byggdes Breidablick, som blev det första hyreshuset på Altona-området i utkanten av Laholms stad. Under 50-, 60- och början av 70-talet förvaltades stiftelsen Rosengården av Laholms Sparbank. Mångårig styrelseordförande och verkställande ledamot var bankdirektören Folke Willstrand. Bertil Persson, som också var bankdirektör, tog därefter över som verkställande tjänsteman för att 1969 efterträdas av Gunnar Ottosson som ordförande. Syrengården.

3 60- & 70-talet På Skolgränd, i Perssons trädgård bakom Flora Blomsterhandel, byggdes Floragården som stod klart Perssons trädgård. Glänningehus på Violvägen blev stiftelsens nästa byggprojekt på Altona. De första hyresgästerna flyttade in Under kommande år byggdes området ut med Hällebäckshus 1968 och Bryggaren När kommunsammanslagningarna genomfördes i början av talet fusionerades även stiftelserna gick stiftelserna Veingebostäder och Våxtorpsbostäder samman med Stiftelsen Rosengården. En organisation byggdes upp inom kommunen för att kunna förvalta det tillkommande fastighetsinnehavet. Det blev kommunen som övertog förvaltningen av Stiftelsen Rosengården. Till ny styrelsen valdes kommunstyrelsens arbetsutskott med ordförande Sven Nilsson, Våxtorp. Fastighetschefen Arne Lindkvist utsågs till verkställande tjänsteman. Floragården. Hällebäckshus.

4 1980-talet Nu tar bostadsbyggandet fart igen! Efterfrågan ökar och staten subventionerar bostadsbyggandet kraftigt, bland annat genom särskilda hyresrabattbidrag. Bostadsbyggnadsprogrammet krävde samtidigt ytterligare utbyggnad av bostäder i de mindre tätorterna i kommunen. I början av 80-talet byggdes lägenheter i L:a Tjärby, Genevad och Skottorp. Något år längre fram byggdes även lägenheter i Veinge, Knäred och Våxtorp. Fastighetskamreren Nils Danred utsågs till verkställande tjänsteman under I början av 1982 efterträds han av fastighetsingenjör Hans Berger. Från 1984 fungerar Ingvar Folkesson som verkställande tjänsteman. I mitten av 80-talet får stiftelsen fler uppdrag, bland annat att producera det nya servicehuset Lingården i Laholm. Till en början har planering och projektering genomförts av kommunen, men eftersom det nya synsättet på äldreomsorgen innebär en övergång till mer boende än vård, beslutas att stiftelsen får överta produktionen. Tegelbrukshöjden i Laholm börjar byggas. Det gamla tegelbruket, som låg på platsen, finns kvar och lever vidare när tegelmästarbostaden byggs om till smålägenheter. Från 1986 övertogs ansvaret för Stiftelsen Rosengården av den nya kommunala nämnden Fastighetsnämnden med Sven Nilsson som Tädgårdsstaden. Tegelbruket.

5 ordförande, vilket leder till fler omorganisationer och nyanställningar. Stiftelsen får dessutom ett eget kontor i Stadshuset. Omorganisationen innebär dessutom att Stiftelsen Rosengården övertog cirka 300 lägenheter från Laholms Kommun. Bland annat i Knäred, Hishult, Vallberga och Ränneslöv. I slutet av 1980-talet påbörjades en kraftig bostadsproduktion i kommunen. Bland annat byggdes lägenheter i Ränneslöv, Ysby, Veinge, Våxtorp, Hasslöv och Vallberga samt i Mellbystrand, Genevad, Knäred och Hishult. Planer för bostadsbyggande tar samtidigt form i Laholm. En arkitekttävling genomfördes om byggande av bostäder på det så kallade Glänningesjö-området. Det vinnande förslaget kom från arkitekterna på FFNS och kallades för Trädgårdsstaden. Projektet, som inleddes 1989, stod inflyttningsklart sommaren Bostadshuset Rosengården renoverades 1988 och anpassades till de boende i huset, som i många fall bott här sedan 1951, bland annat genom hissar. Tegelmästarbostaden. Lingården.

6 1990-talet Stiftelsens ordförande Sven Nilsson avled under sommaren Han ersattes senare under hösten av Tommy Bengtsson. Tjänstemännen får ett eget kontor i Stadshuset 1992 och organisationen förstärks under I början av 1990-talet fortsatte planerna för ombyggnader och tillbyggnader av ålderdomshem i kommunen, för att bli moderna bostäder för äldre. De nya äldreboendena skulle ägas av stiftelsen eftersom bostäderna finansierades, uppläts och taxerades som bostäder. En av de första nybyggnationerna var ett nytt ålderdomshem i Knäred och 1993 stod nya Björkebogården klart. Det följdes sedan av Fridhemsgården i L:a Tjärby 1994 och Randerslund i Ränneslöv Under 1996 stod även Solhemmet i Veinge och Solgården i Våxtorp klart. En bit in på 1990-talet märks en vikande efterfrågan. Tomma lägenheter i Knäred och L:a Tjärby byggdes om till specialanpassade gruppboenden. Efter lång tvekan beslutades att ytterligare ett område skulle byggas i Trädgårdsstaden, men det blev aldrig färdigbyggt enligt ursprungsplanen av övriga exploatörer. Konkurser bland privata aktörer blev vanliga. Stiftelsen fick bland annat överta ett halvfärdigt privat kvarter i Trädgårdsstaden, där kommunen gått i borgen. Efter ändringar i projektet, resulterade detta i att Glänningeskolan kom till. Det kommunala nybildade aktiebolaget Laholmshem AB övertog alla fastigheter och verksamheten i Stiftelsen Rosengården Ingvar Folkesson fungerar som verkställande direktör och övertagandet innebar inga organisatoriska förändringar. Den statliga bostadspolitiken förändrades kraftigt i mitten av 1990-talet, av ekonomiska skäl. Detta, i kombination med den stora skatteomläggningen i början av 1990-talet, gjorde att hyrorna steg kraftigt under dessa år. Högre hyror innebar även högre ställda krav på service från hyresgästerna. Stiftelsen Rosengården/Laholms-hem AB firade 50-årsjubileum under Bland annat genom ett stort och viktigt initiativ till ett omfattande utvecklingsarbete för att få fler nöjda hyresgäster. Solhemmet.

7 2000-talet År 2000 påbörjades arbetet med att ta fram en så kallad affärsplan, med syfte att utveckla Laholmshem AB för att bli mer marknads- och kundorienterade. Målsättningarna och visionen blev en formulering: Laholmshem skall i framtiden vara det attraktivaste boendealternativet i Laholms kommun präglat av att allting skall vara möjligt som är till nytta för kunden. I kortfattad form, enligt devisen: Laholmshem är möjligheternas boende. Utvecklingsarbetet fortsatte 2000/2001, genom att en ny kundorienterad organisation jobbades fram tillsammans med personalen. Den nya organisationen sjösattes den 1 september 2001 med ett tänkt genomförande fram till I september 2001 flyttade Laholmshems administrativa kontor, från Stadshuset till det ombyggda gamla stationshuset i Laholm. Personalsammansättningen förändrades under , som ett resultat av den nya, kundorienterade organisationen. Under 2003 togs initiativ till det första bostadsbyggnadsprojektet på mer än 10 år. Ytterligare ett kvarter i Trädgårdsstaden växte upp, med 48 lägenheter av typen BoKlok. Inflyttningen började Området har figurerat i diskussioner om bostadsbyggande i flera omgångar sedan påbörjades planeringen för ett bostadsområde där äldre människor kan trivas och bo kvar länge. Den före detta Lagalundskolonin blev Projekt Strandbyn, men även området i Stadsparken, nära de befintliga äldreboendena Agneshem och servicehuset Lingården, når projektstatus som Agnes Park. En strategiskt viktig utbyggnad av bredband, till i princip samtliga bostäder, färdigställs under Tommy Bengtsson avgår som styrelseordförande, i samband med bolagsstämman Den tidigare vice ordföranden Christian Wahl tar över. Strandbyn i Mellbystrand och Agnes Park i Laholm färdigställs Tanken om kvarboende, men med upplåtelseformen kooperativ hyresrätt genomfördes. Agnes Park. Styrelsen för Laholmshem tog under 2004 ett beslut om att ta fram attraktiva boendeformer för äldre. Fokus var att hitta lösningar för grupper med behov av ett kvarboende samt att prova nya boendeformer som kooperativ hyresrätt. Byggande i Mellbystrand och Laholm prioriterades, men även bostadsbyggande i Skottorp och Skummeslöv planerades. Även möjligheter till ett utökat tjänsteutbud till ovannämnda grupper prövades. Beslut om att förvärva fastigheten med den kommunägda, tidigare Lagalundskolonin i Mellby-strand fattades 2004.

8 Strandbyn. Laholmshem AB G:a Stationshuset Laholm Tel Fax E-post

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN PLANERINGSKONTORET JULI 2015 INLEDNING Siffrorna t o m 2014 härrör från Statistiska Centralbyråns statistikdatabas BEFPAK och bygger på kommunens nyckelkodavgränsning.

Läs mer

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN OCH SYSSELSÄTTNING I LAHOLMS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET JULI 2014 INLEDNING Siffrorna t o m 2013 härrör från Statistiska Centralbyråns statistikdatabas BEFPAK och bygger på kommunens nyckelkodavgränsning.

Läs mer

Befolkning och sysselsättning i Laholms kommun

Befolkning och sysselsättning i Laholms kommun 2016-09-21 Befolkning och sysselsättning i Laholms kommun Inledning... 2 Laholms kommun totalt... 3 Laholms tätort... 4 Lilla Tjärby tätort... 5 Mellbystrands tätort... 6 Våxtorps tätort... 7 Hasslövs

Läs mer

Vi tror på hela Laholm - alla behövs!

Vi tror på hela Laholm - alla behövs! Fotograf PeO Persson Vi tror på hela Laholm - alla behövs! Laholmsmoderaterna har de senaste åren genomfört flera tusen dörrknackningar över hela kommunen. Vi har haft många givande och trevliga samtal

Läs mer

Förteckning över de kommunala arkiven

Förteckning över de kommunala arkiven 2016-11-23 Förteckning över de kommunala arkiven 1971- Kommunfullmäktige 1971- Kommunstyrelsen 1971- Barn- och utbildningsnämnden/barn- och ungdomsnämnden 2003- Byggnadsnämnden 1971-1991 Centrala byggnadskommittén

Läs mer

Förteckning över de kommunala arkiven

Förteckning över de kommunala arkiven 2018-04-12 Förteckning över de kommunala arkiven 1971- Kommunfullmäktige 1971- Kommunstyrelsen 1971- Barn- och utbildningsnämnden/barn- och ungdomsnämnden 2003- Byggnadsnämnden 1971 1991 Centrala byggnadskommittén

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 2017

Verksamhetsplan 2015 2017 2014-09-25 Kommunstyrelsen Verksamhetsplan 2015 2017 Bakgrund och målsättningar I början av 2000-talet tog Laholmshem AB fram en affärsplan som ett led i utvecklingen av verksamheten. Affärsplanen bygger

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 20 1301 Butik 1382037 Ullareds handelsområde i Falkenbergs kommun 1383030 Inre centrum i Varbergs tätort 1384011 Kungsbacka centrum n 2 / 20 1301 Kontor 1315054 Landeryd i Hylte kommun 1315055 Unnaryd

Läs mer

ÄRENDELISTA Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan

ÄRENDELISTA Servicenämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan ÄRENDELISTA Servicenämnden Sammanträdesdatum 2013-08-28 Ärendelista 60 Budget och kommunplan för år 2014 samt ekonomisk plan 2015-2016 61 Ekonomisk månadsuppföljning 62 Begäran om medel gällande särskilt

Läs mer

Bokbussen - tidtabell

Bokbussen - tidtabell Bokbussen - tidtabell 2018 - Laholms bibliotek Bokbussen är inställd alla röda dagar, samt Trettondedagsafton (5/1), Skärtorsdagen (29/3), Valborgsmässoafton (30/4), Midsommarafton (22/6), Julafton (24/12)

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-23 Ärendelista 3 Dnr 2018-000005 Internbudget 2018 4 Dnr 2018-000026 Bruttobudgetförändring 2018 5 Dnr 2016-000264 Uppföljning av Internkontrollplan 2017 6 Dnr 2017-000329

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-20 Ärendelista 30 Dnr 2018-000004 Månadsuppföljning 2018 med ekonomi och indikatorer 31 Dnr 2016-000217 Statusrapport angående ensamkommande barn och unga 32 Dnr

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

Bokbussen - tidtabell Laholms bibliotek

Bokbussen - tidtabell Laholms bibliotek Bokbussen - tidtabell 2019 - Laholms bibliotek Bokbussen är inställd alla röda dagar, samt Trettondedagsafton (5/1), Skärtorsdagen (18/4), Valborgsmässoafton (30/4), Midsommarafton (21/6), Dag före julafton

Läs mer

STK Motion från Emma-Lina Johansson om att ta ansvar för hemlösheten, STK

STK Motion från Emma-Lina Johansson om att ta ansvar för hemlösheten, STK Malmö stad Arbetsmarknads- och socialnämnden 1 (5) Datum 2019-06-27 Adress 205 80 Malmö Diarienummer ASN-2019-5732 Yttrande Till Kommunfullmäktige STK-2019-477Motion från Emma-Lina Johansson om att ta

Läs mer

ANNONSPRISLISTA 2018

ANNONSPRISLISTA 2018 ANNONSPRISLISTA 2018 Besökskarta för dig som vill hitta i Laholm. I Laholm kombinerar vi en charmig gammal stadskärna med INNEHÅLLER: ÖVERSIKTSKARTA, TÄTORTSKARTOR, CYKELBANOR, GINSTLEDEN, KATTEGATTLEDEN,

Läs mer

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-28 Ärendelista 14 Dnr 2018-000020 Vallokaler vid 2019 års val till Europaparlamentet 15 Dnr 2018-000019 Röstningslokaler vid 2019 års val till Europaparlamentet 16

Läs mer

Välkommen till Laholm

Välkommen till Laholm Välkommen till Laholm Välkommen till Laholm Välkommen till Laholm Det är ett stort steg att flytta. Bara tanken väcker många frågor. Hur kommer mitt liv att bli på den nya platsen? Kommer flytten att innebära

Läs mer

Riktlinjer för bostadsförsörjning 2008-2015 GISLAVEDS KOMMUN

Riktlinjer för bostadsförsörjning 2008-2015 GISLAVEDS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2008.08.21 100 Riktlinjer för bostadsförsörjning 2008-2015 GISLAVEDS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2008.08.21 Riktlinjer för bostadsbyggande i Gislaveds kommun 2008-2015

Läs mer

Det handlar om Linköpings framtid.

Det handlar om Linköpings framtid. Det handlar om Linköpings framtid. Tre förslag från Socialdemokraterna för att få igång bostadsbyggandet i Linköping. Det byggs för lite i Linköping. Under flera år har antalet färdigställda bostäder underskjutit

Läs mer

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-03 Ärendelista 1 Dnr 2018-000001 Beslutsattestanter för valnämndens verksamhet år 2018 2 Dnr 2018-000002 Valnämndens sammanträdesplan 2018 3 Dnr 2018-000003 Behörighet

Läs mer

KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL Tid: Den 15 december 2014, kl Karlshamnsbostäders kontor

KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL Tid: Den 15 december 2014, kl Karlshamnsbostäders kontor 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 7 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 15 december 2014, kl 09.20 11.15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Karlshamnsbostäders

Läs mer

Åtgärdsplan för Bostadsprogram för Falu kommun 2012 2014

Åtgärdsplan för Bostadsprogram för Falu kommun 2012 2014 splan för Bostadsprogram för Falu kommun 2012 2014 Godkänd av kommunstyrelsen 2013-06-20 splan för Bostadsprogram för Falu kommun 2 I åtgärdplanen redovisas de åtgärder som bedöms behöva genomföras under

Läs mer

Kommunövergripande översiktsplan för Laholms kommun, Framtidsplan 2030

Kommunövergripande översiktsplan för Laholms kommun, Framtidsplan 2030 13) Datum Diarienummer 2013-08-28 RS130010 Laholms kommun Kommunstyrelsen 312 80 Laholm kommunstyrelsen@laholm.se Kommunövergripande översiktsplan för Laholms kommun, Framtidsplan 2030 Region Halland har

Läs mer

PROTOKOLL 1 (4) Tid: Onsdagen den 21 november 2012, kl Plats: Växjöhems huvudkontor, Norra Esplanaden 21

PROTOKOLL 1 (4) Tid: Onsdagen den 21 november 2012, kl Plats: Växjöhems huvudkontor, Norra Esplanaden 21 PROTOKOLL 1 (4) STYRELSESAMMANTRÄDE - VÄXJÖHEM AB, 11/12 Tid: Onsdagen den 21 november 2012, kl 18.00-19.25 Plats: Växjöhems huvudkontor, Norra Esplanaden 21 ande ledamöter: Jan Pyrell ordförande Kjell

Läs mer

Affärsplan. Affärsplan AB Industristaden AB Industristaden

Affärsplan. Affärsplan AB Industristaden AB Industristaden Affärsplan 2019 Affärsplan 2019 AB Industristaden AB Industristaden Innehållsförteckning 1. Styrelseordförandes Inledning... 3 2. Vision, affärsidé och värdegrund... 4 2.1 Halmstads kommuns vision... 4

Läs mer

Sammanställning av bostadsmarknadsenkäten Gävleborgs län

Sammanställning av bostadsmarknadsenkäten Gävleborgs län Sammanställning av bostadsmarknadsenkäten 2010 Gävleborgs län Bostadsmarknadsläge Hur bedöms bostadsmarknadsläget i kommunen för närvarande? Räknar kommunen med några påtagliga förändringar av bostadsmarknadsläget

Läs mer

Motion från Emma-Lina Johansson om att ta ansvar för hemlösheten, STK ASN

Motion från Emma-Lina Johansson om att ta ansvar för hemlösheten, STK ASN Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 1 (5) Datum 2019-05-24 Vår referens Lars G Larsson Utvecklingssekreterare lars.g.larsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Motion från Emma-Lina Johansson om

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden

Sammanträdesdatum Servicenämnden ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 104 Ekonomiskt utfall augusti månad 2009 105 Förslag till prioriteringslista angående kostservice organisation avseeende lokaler, utrustning och inredning

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Kommundelsträff i Floda

Kommundelsträff i Floda LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Administrativa enheten Marcus Starcke Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda Lokal: Floda Lada Tid: onsdagen den 22 augusti,

Läs mer

den röda tråden 1. Vad är den röda tråden och varför har den uppstått?

den röda tråden 1. Vad är den röda tråden och varför har den uppstått? den röda tråden 1. Vad är den röda tråden och varför har den uppstått? En av HALA-projektets strålar Inom HALA-projektet fann parkgruppen samband mellan kulturhusets och samhällets utveckling i förhållande

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 22 januari 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 22 januari 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-01-22 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 22 januari 1990, kl 18.30-19.10 Samtliga ledamöter

Läs mer

AVFALLSSCHEMA 2015. Nyttig. www.sita.se 2016-02-29. Du med fritidsabonnemang kommer mellan oktober 2015 och mars 2016 ha tömning följande veckor:

AVFALLSSCHEMA 2015. Nyttig. www.sita.se 2016-02-29. Du med fritidsabonnemang kommer mellan oktober 2015 och mars 2016 ha tömning följande veckor: Nyttig information, värd att spara! Gäller t.o.m 2016-02-29 AVFALLSSCHEMA 2015 Privata hushåll LAHOLMS KOMMUN Vi tömmer ditt hushållskärl följande dagar: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Jämn v Ojämn

Läs mer

AVFALLSSCHEMA 2015 PRIVATA HUSHÅLL LAHOLMS KOMMUN

AVFALLSSCHEMA 2015 PRIVATA HUSHÅLL LAHOLMS KOMMUN NYTTIG INFORMATION, VÄRD ATT SPARA! Gäller t.o.m 2016-02-29 AVFALLSSCHEMA 2015 PRIVATA HUSHÅLL LAHOLMS KOMMUN Vi tömmer ditt hushållskärl följande dagar: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Jämn v Ojämn

Läs mer

PROTOKOLL. Ungdomsforum 28 maj 2018 Dnr: KS Plats och tid Säbyholms gård, Laholm, , kl Ungdomar

PROTOKOLL. Ungdomsforum 28 maj 2018 Dnr: KS Plats och tid Säbyholms gård, Laholm, , kl Ungdomar 1 PROTOKOLL Ungdomsforum 28 maj 2018 Dnr: KS 2018- Plats och tid, 180528, kl. 17.00-18.30 Ungdomar Politiker Övriga deltagande Nina Christensen, Veingeskolan Jasmine Darban, Veingeskolan Bea Karlsson,

Läs mer

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013 BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013 VÄSTERÅS FRAMTIDEN MÅSTE BYGGAS IDAG Västerås växer snabbare än på mycket länge och passerade nyligen 140 000 invånare, men bostadsbyggandet i Västerås går inte i takt med

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II 2017-12-22 1 (6) PM Marie Ekberg Projekt 9107 Danvikshem II Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II Innehåll Innehåll...

Läs mer

INNEHÅLL. Förvaltningsberättelse 3. Resultaträkning 8. Balansräkning 9. Kassaflödesanalys 11. Bokslutskommentarer 12. Revisionsberättelse 16

INNEHÅLL. Förvaltningsberättelse 3. Resultaträkning 8. Balansräkning 9. Kassaflödesanalys 11. Bokslutskommentarer 12. Revisionsberättelse 16 ÅRSREDOVISNING 2004 INNEHÅLL Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 8 Balansräkning 9 Kassaflödesanalys 11 Bokslutskommentarer 12 Revisionsberättelse 16 Granskningsrapport 17 Fastighetsförteckning Bostäder

Läs mer

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 1 Läget på bostadsmarknaden

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 1 Läget på bostadsmarknaden 2. Hur bedömer ni för närvarande kommunens bostadsmarknadsläge? I kommunen som helhet På centralorten/ i innerstan I kommunens övriga delar Essunga Underskott Underskott Balans Falköping Balans Underskott

Läs mer

Ägardirektiv. för Tranemobostäder AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Beslutade av kommunfullmäktige

Ägardirektiv. för Tranemobostäder AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Beslutade av kommunfullmäktige Dnr: KS/2016:103 Ägardirektiv för Tranemobostäder AB Organisationsnummer: 556449-1966 Tranemo kommun Beslutade av kommunfullmäktige 2016-03-21 28 1 (9) 1. Bolaget som organ för kommunal verksamhet Tranemobostäder

Läs mer

40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018

40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018 40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018 Nya byggförslag i Folkpartiet liberalernas förslag till budget för Stockholms stad 2016 40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018 Folkpartiet liberalerna står

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2012-07-26

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2012-07-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 69 Renovering och byggnation av Mellbystrandsskolan och byggnation av idrottshall i Mellbystrand tidplan, kostnadsberäkning och begäran om igångsättningsbeslut

Läs mer

Tömningsschema Hushållsavfall i Laholms kommun. Er soptunna töms på tur nr:

Tömningsschema Hushållsavfall i Laholms kommun. Er soptunna töms på tur nr: Tömningsschema 2017 Er soptunna töms på tur nr: Hushållsavfall i Laholms kommun Vi tömmer ditt hushållskärl följande dagar: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Jämn v. Udda v. Fritidsabonnemang kommer

Läs mer

Ägardirektiv för Ramunderstaden AB. Förslag till. Antagen av KF , 91

Ägardirektiv för Ramunderstaden AB. Förslag till. Antagen av KF , 91 1 (5) Förslag till Ägardirektiv för Ramunderstaden AB Antagen av KF 2018-10-10, 91 I och med att detta ägardirektiv beslutas upphör tidigare ägardirektiv med tillägg och bilagor att gälla. 2 (5) INLEDNING

Läs mer

Social Housing. Bostadsmötet. Tomas Johansson, 1 oktober 2014

Social Housing. Bostadsmötet. Tomas Johansson, 1 oktober 2014 Social Housing Bostadsmötet Tomas Johansson, 1 oktober 2014 Dagens ämne Social housing i några utvalda länder - Norge - Finland - Danmark - Tyskland - USA / New York Momsdirektivet Paralleller till den

Läs mer

Svar på medborgarförslag om att Strömstadsbyggen tar fram en plan hur man tänker minska/ta bort bostadskön

Svar på medborgarförslag om att Strömstadsbyggen tar fram en plan hur man tänker minska/ta bort bostadskön STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/ärendelista Sida 6 (18) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-06-12 Kf 49 Ks 62 Au 94 Ks/2011-0293 Svar på medborgarförslag om att Strömstadsbyggen tar fram en plan hur man

Läs mer

Nybyggnation Larsberg

Nybyggnation Larsberg Nybyggnation Larsberg Ref Datum Charlotte Kjellberg 2014-05-13 1 Företaget John Mattson Företaget grundades av byggmästare John Mattson (1915-1995), som skapade ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag

Läs mer

Planbesked för bostadsbyggande inom fastigheten Iserås 2:26 i Onsala

Planbesked för bostadsbyggande inom fastigheten Iserås 2:26 i Onsala TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-12-29 Diarienummer KS/2015:512 Planbesked för bostadsbyggande inom fastigheten Iserås 2:26 i Onsala Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att avslå förfrågan om planbesked

Läs mer

6. Mark och bostäder. november 2004

6. Mark och bostäder. november 2004 november 2004 6. Mark och bostäder 1 INNEHÅLL Bostäder... 3 Bostadsområden Gislavedshus Privata fastigheter Bostadsrätter Lediga bostäder Behov inför framtiden Villor Tomtmark... 6 Markkö 2 Av Camilla

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor

Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor Kan bostadsbyggandet lösa bostadsbristen? Fil.dr. Micael Nilsson, Enheten för Boende och Stadsutveckling Expert på boendesociala frågor Lågt bostadsbyggande sedan mitten av 1970 talet, men trenden har

Läs mer

Laholmshem möjligheternas boende. Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Kassaflödesanalys... 16

Laholmshem möjligheternas boende. Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Kassaflödesanalys... 16 ÅRSREDOVISNING 2011 Klarabäckområdet. 2 Förvaltningsberättelse................................ 4 Resultaträkning................................... 13 Balansräkning.....................................

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-2021 2019 ARVIKA STADSHUS AB /Moderbolaget/ ARVIKA LOKAL OCH MARK AB FASTIGHETS AB NYA ARVIKA GJUTERI Innehåll Kommunövergripande styrning erings- och uppföljningsprocessen -------------------------------------------------------------------

Läs mer

257 Samarbetsavtal samt projektplan med Riksbyggen gällande kollektiva hyresrätter

257 Samarbetsavtal samt projektplan med Riksbyggen gällande kollektiva hyresrätter PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-29 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/416 257 Samarbetsavtal samt projektplan med Riksbyggen gällande kollektiva hyresrätter Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Uppföljning av bostadsplanering och byggande TERTIAL 1 2017 1 SKÖVDE VÄXER! Första tertialen* under 2017 har startat i högt tempo. Månaderna januari-april har inneburit mycket arbete

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2013-08-29 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2013-08-29 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Bostadsbolagets kontor kl. 09.00 12.00 Sammanträde nr 7 ande: Lars Björling, ordf Håkan Olovsson Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson Ann-Katrin

Läs mer

en liten bok om Byggemenskaper

en liten bok om Byggemenskaper en liten bok om Byggemenskaper 1 Byggemenskaper i fickformat, version 2.0 - juni 2016. En byggemenskap är en grupp människor som utifrån sina egna ambitioner tillsammans planerar, låter bygga och senare

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013

Sammanträdesdatum Servicenämnden Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Ärendelista 42 Ekonomisk uppföljning 43 Budgetuppföljning 1 med prognos för år 2013 44 Överenskommelse beträffande hyra och blockhyresavtal avseende LSS-boende på fastigheten

Läs mer

2012-05-08. LAHOLMS KOMMUN Kommunstyrelsen

2012-05-08. LAHOLMS KOMMUN Kommunstyrelsen LAHOLMS KOMMUN Kommunstyrelsen 2012-05-08 Minnesanteckningar förda vid information om översiktsplanefrågor och övriga samhällsfrågor i Skoskumgården i Skummeslövsstrand 2012-05-08 kl 18.30-21.00 Närvarande:

Läs mer

Bostadsprogram KSU

Bostadsprogram KSU Bostadsprogram 2018-2021 KSU 2017-09-19 Varför ska kommunen ha ett bostadsförsörjningsprogram? Lagkrav att kommunfullmäktige antar riktlinjer för bostadsförsörjningen under varje mandatperiod. Visar kommunens

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-01-18 diarienummer 1487/07 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2015/465-ÄN-010 Erika Barreby - bh837 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2015/465-ÄN-010 Erika Barreby - bh837 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2016-01-15 Dnr: 2015/465-ÄN-010 Erika Barreby - bh837 E-post: erika.barreby@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Äldrenämnden Bostäder att bo kvar

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

De kommunala bostadsbolagens möjligheter att bygga hus för gemenskapsboende för äldre Motion av Ann Mari Engel (v) (2001:2)

De kommunala bostadsbolagens möjligheter att bygga hus för gemenskapsboende för äldre Motion av Ann Mari Engel (v) (2001:2) Utlåtande 2003:41 RIII (Dnr 423-67/2001) De kommunala bostadsbolagens möjligheter att bygga hus för gemenskapsboende för äldre Motion av Ann Mari Engel (v) (2001:2) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-16 Ärendelista 106 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 107 Dnr 2016-000218 Fördelningssystem för förskolor 108 Dnr 2016-000208

Läs mer

Bostadsförsörjningsprogram Eslöv, arbetsprocessen

Bostadsförsörjningsprogram Eslöv, arbetsprocessen Bostadsförsörjningsprogram Eslöv, arbetsprocessen Organisation En projektledare, ingen arbetsgrupp Kommunstyrelsens arbetsutskott politisk styrgrupp Bostadspolitiska mål hämtade från Vision och Handlingsprogram

Läs mer

Bra bostäder och välfärdsteknologi en förutsättning för kvarboende

Bra bostäder och välfärdsteknologi en förutsättning för kvarboende Bra bostäder och välfärdsteknologi en förutsättning för kvarboende 1 Tomas Lagerwall Hjälpmedelsinstitutet tomas.lagerwall@hi.se Tierp 16 januari 2014 Regeringsuppdraget Bo bra på äldre dar Kunskap, kreativitet

Läs mer

Bildande av parkeringsbolag

Bildande av parkeringsbolag FÖRSLAG 1(6) Siv Lejefors, koncernjurist 011-15 11 15, 073 030 1955 Kommunfullmäktige Bildande av parkeringsbolag Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. Godkänna att Norrköping Rådhus AB

Läs mer

Förändrade flyttmönster och målgrupper för nya bostäder

Förändrade flyttmönster och målgrupper för nya bostäder Förändrade flyttmönster och målgrupper för nya bostäder Maria Pleiborn, WSP Analys & Strategi Bostadsmötet 2014-10-01 Svenskarnas flyttningar Vi flyttar ungefär 10 gånger i livet i genomsnitt och varje

Läs mer

Lillhamra Trädgårdsstad

Lillhamra Trädgårdsstad Lillhamra Trädgårdsstad Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde Lillhamra.

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av särskilda ägardirektiv MKB Fastighets AB

Tjänsteskrivelse. Uppföljning av särskilda ägardirektiv MKB Fastighets AB Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2014-12-17 Vår referens Anders Spjuth Utredare Anders.Spjuth@malmo.se Tjänsteskrivelse Uppföljning av särskilda ägardirektiv MKB Fastighets AB STK-2014-1254 Sammanfattning

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING ÄGARDIREKTIV FÖR MARKS BOSTADS AB 1. Ägaruppdrag Kf 2012-04-26, 35 Blad 1(5) Avsikten med Marks Bostads AB, nedan kallad Bolaget, är att det på samma sätt som de kommunala nämnderna och övriga kommunala

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

DIARIENUMMER: KS 21/ FASTSTÄLLD: VERSION: 1. Bolagsordning. Bolagsordning Herrljungabostäder AB. Orgnr:

DIARIENUMMER: KS 21/ FASTSTÄLLD: VERSION: 1. Bolagsordning. Bolagsordning Herrljungabostäder AB. Orgnr: DIARIENUMMER: KS 21/2015 282 FASTSTÄLLD: 2015-03-10 VERSION: 1 GILTIG TILL: DOKUMENTANSVAR: Tills vidare Kommunchef Bolagsordning Bolagsordning Herrljungabostäder AB Orgnr: 556508-0909 Våga vilja växa!

Läs mer

NYA TVÄTTSTUGOR PÅ BÄCKAVÄGEN

NYA TVÄTTSTUGOR PÅ BÄCKAVÄGEN Nyhetsblad till boende i Perstorp Nr 1 2005 NYA TVÄTTSTUGOR PÅ BÄCKAVÄGEN PERSTORPSBOSTÄDER KÖPER TORGGATAN 3 A-B NY TIDNING! TOMMY VIEBKE VD HAR ORDET Välkommen! Det du håller i din hand är den första

Läs mer

Tangenten Lokal Hyresgästförening Verksamhetsberättelse

Tangenten Lokal Hyresgästförening Verksamhetsberättelse 1 Ordförande har ordet! Bifogar ett spännande artikel av Rikard Silverfur från Bostadsbloggen.se Det är alltid lika spännande att höra om våra förtroendevalda ska komma med något nytt, men jag blir lika

Läs mer

plattform för lokalt trepartssamarbete på hyresmarknaden

plattform för lokalt trepartssamarbete på hyresmarknaden plattform för lokalt trepartssamarbete på hyresmarknaden 2 förord SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är ense om att hyresrätten och dess konkurrenskraft behöver utvecklas. Den 25 januari 2001

Läs mer

Gå och rösta Rösta på Socialdemokraterna den 19 september.

Gå och rösta Rösta på Socialdemokraterna den 19 september. Teckomatorp Socialdemokratiska förening Kontaktperson: Anette Hallberg 0413-703 23, E-post: hostenslov@spray.se Hans Lennartsson, Olle Linusson, Anette Hallberg, Joaquina Sanches Campos, Ulla Wallin, Zelba

Läs mer

Säryrkanden framförda av Danderydscenterns ledamöter och reservation till budget 2018

Säryrkanden framförda av Danderydscenterns ledamöter och reservation till budget 2018 Säryrkanden framförda av Danderydscenterns ledamöter och reservation till budget 2018 Danderydscenterns kommunfullmäktigegrupp har yrkat bifall till och ställer sig bakom kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl REGISTER 1(1) Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl. 16.50 Plats: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl. 17.15 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Åsa Karlsson

Läs mer

Fastigheter för extern uthyrning

Fastigheter för extern uthyrning Revisionsrapport Fastigheter för extern uthyrning Skellefteå kommun Per Ståhlberg, Cert. kommunal revisor Linda Marklund Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2.

Läs mer

SÄTERBOSTÄDERS HISTORIA

SÄTERBOSTÄDERS HISTORIA SÄTERBOSTÄDERS HISTORIA Säterbostäder fyller 70 år i år. I dag är företaget vid god vigör och rätt så välmående. Någon enstaka krämpa finns av lättare slag på en tämligen erfaren, mogen och ung åldring.

Läs mer

Styrelsen 2003-06-10 1 (10)

Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Styrelsen 2003-06-10 1 (10) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal tisdagen den 10 juni 2003 kl 14.30-16.25 Beslutande Monica Ingvarson, ordf Roger Svensson, 1:e v ordf Bengt Wihlstrand, 2:e v ordf Åke

Läs mer

Bolagsordning för Vara Bostäder AB

Bolagsordning för Vara Bostäder AB Bolagsordning för Vara Bostäder AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman 2015-03-11 13 Bolagsordning Vara Bostäder AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål...

Läs mer

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes www.satilabygg.se Arvet efter Albert i Högelid I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg

Läs mer

Det började med barnrikehusen

Det började med barnrikehusen Det började med barnrikehusen Nedanför Vita Bergen på Södermalm ligger kvarteret Kristallen, omringat av Bondegatan, Borgmästargatan, Klippgatan och Skånegatan. På 1930-talet var alla husen i kvarteret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-11-26 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-11-26 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-11-26 1 Plats och tid Strandpensionatet, Skummeslövsstrand, kl 08.30 13.30 Beslutande Mona Persson, SPF ordförande Arne Andersson, PRO Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Nissafors, kl 19.00-21.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Arkeologisk utredning inför anläggande av trafikplats

Arkeologisk utredning inför anläggande av trafikplats a r k e o l o g i s k u t r e d n i n g Patrik Hallberg Arkeologisk utredning inför anläggande av trafikplats Halland, Halmstad stad, Halmstad 4:22, 4:23, 4:24 och 4:30 1 ÄLVSÅKER SLÄP TÖLÖ KUNGSBACKA

Läs mer

Nybyggnaden i korthet

Nybyggnaden i korthet Kv. Frida, vy från söder Nybyggnaden i korthet En arkitekttävling har genomförts för nybyggnad av flerbostadshus och garage samt utveckling av teaterhuset gamla stadshuset i kv. Frida. AB Ronnebyhus fick

Läs mer

Detta ägardirektiv gäller tillsammans med den av fullmäktige beslutade Ägarpolicy för Eslövs kommun och dess bolag.

Detta ägardirektiv gäller tillsammans med den av fullmäktige beslutade Ägarpolicy för Eslövs kommun och dess bolag. ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 35 C ÄGARDIREKTIV FÖR ESLÖVS BOSTADS AB Godkända av kommunfullmäktige 2011-12-19, antagna på bolagsstämma Bakgrund Eslövs kommun är en relativt stor aktör på bostadsmarknaden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 1 Läget på bostadsmarknaden

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 1 Läget på bostadsmarknaden 2. Hur bedömer ni för närvarande kommunens bostadsmarknadsläge? I kommunen som helhet På centralorten/ i innerstan I kommunens övriga delar Bengtsfors Överskott Underskott Överskott Dals-Ed Balans Underskott

Läs mer

Planerade trygghetsboenden i Solna Samuel Klippfalk, kommunalråd (KD)

Planerade trygghetsboenden i Solna Samuel Klippfalk, kommunalråd (KD) Planerade trygghetsboenden i Solna Samuel Klippfalk, kommunalråd (KD) 2016-11-29 Agenda Solna stad i korthet Solna stads första trygghetsboende tankar kring utformning och funktion Upplägg kring trygghet

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-09-27 Ärendelista 79 Dnr 2017-000106 Budgetuppföljning 2 2017 80 Dnr 2017-000141 Yttrande över motion om riktlinjer för att underlätta övergången för barn

Läs mer

Bostadsförsörjning i mindre kommuner

Bostadsförsörjning i mindre kommuner Bostadsförsörjning i mindre kommuner Bostadsmarknadsläget 2018 De lokala bostadsmarknadernas karaktär Kommuner med svag bostadsmarknad Med svag bostadsmarknad menas en marknad där efterfrågan på bostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 4940/15 Strategisk planering Kristin Cadier telefon 031-368 10 66 e-post: kristin.cadier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder

Läs mer

Lillhamra Kv. Vänskapen

Lillhamra Kv. Vänskapen Lillhamra Kv. Vänskapen Arosekens område Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde

Läs mer