Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1"

Transkript

1 Bilaga 2 1 (7) Mellan Danderyds kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB (org.nr ), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.3 nedan träffats följande Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1 1 MARKANVISNING OCH DETALJPLAN 1.1 Markanvisning Kommunfullmäktige har enligt beslut beslutat att ge kommunstyrelsen i uppdrag att genom markanvisningstävling genomföra en försäljning av fastigheten Danderyd Telefonen 1 ( Fastigheten ). Markanvisningstävlingen pågick mellan och Utifrån de anbud som kom in har Kommunen valt att gå vidare med Bolagets, Bilaga Detaljplan På Fastigheten gäller detaljplan D137. Detaljplanekarta bifogas, Bilaga 2. Det geografiska område som omfattas av Detaljplanen benämns nedan Planområdet. 2 MARKÖVERLÅTELSE 2.1 Överlåtelse Kommunen överlåter med äganderätt till Bolaget Fastigheten för en överenskommen köpeskilling om sextiotvåmiljonertrehundrasjutusen ( ) kronor ( Köpeskillingen ). 2.2 Tillträde Bolaget skall tillträda Fastigheten 10 dagar efter att byggnadsnämnden godkänt bygglov för det projekt som syftas med detta avtal, dock senast ( Tillträdesdagen ). 2.3 Betalning m m Bolaget skall senast på Tillträdesdagen betala Köpeskillingen i enlighet med 2.1 ovan mot att Kommunen utfärdar kvitterat köpebrev.

2 2 (7) Kommunen skall på Tillträdesdagen överlämna till Bolaget de handlingar rörande Fastigheten som är i Kommunens ägo och som bör tillkomma Bolaget i egenskap av ägare till Fastigheten. 2.4 Kostnader och intäkter Alla skatter, räntor, avgifter och andra kostnader för Fastigheten som belöper på tiden före tillträdet skall betalas av Kommunen och för tiden därefter av Bolaget. Alla intäkter från Fastigheten som belöper på tiden före tillträdet skall tillkomma Kommunen och för tiden därefter Bolaget. 2.5 Inskrivningar Kommunen garanterar att Fastigheten på tillträdesdagen inte besväras av andra inteckningar, inskrivningar, avtal och andra belastningar än de som anges i bifogat utdrag ur fastighetsdatasystemet, Bilaga Fastighetens skick m m Bolaget, som har besiktigat Fastigheten, förklarar sig härmed godta Fastighetens skick och avstår med bindande verkan från alla anspråk mot Kommunen på grund av fel och brister i Fastigheten. 2.7 Lagfartskostnader [m m] Bolaget skall ansöka om och bekosta erforderlig lagfart. Kommunen förbinder sig att fram till dess att Bolaget erhållit lagfart på Fastigheten, om Bolaget så önskar, biträda vid pantförskrivning och uttag av nya inteckningar i Fastigheten. 2.8 Servitut och ledningsrätter Belysning, ledningar mm Bolaget medger Kommunen eller den som Kommunen sätter i sitt ställe, att på Fastigheten utan ersättning för all framtid anlägga, nyttja, underhålla och ombygga belysning och skyltar för allmänna gator och vägar. Eventuella arbeten planeras och utförs i samråd med Bolaget. Bolaget medger att ovan angivna rättigheter får inskrivas som servitut med bästa rätt i Fastigheten till förmån för kommunägda fastigheter eller upplåtas med ledningsrätt. Befintlig ledningsrätt Fastigheten är belastad av ledningsrätt /32 förmån Solna Krukmakaren 3,Norrenergi AB. Ledningsrätten ligger utanför område som får bebyggas, dock bör Bolaget vara medveten om denna ledning vid byggnation. Utöver denna ledningsrätt vet Kommunen inte om att det ska finnas några andra ledningar på Fastigheten. Skulle detta finnas ska dessa ledningar i största möjliga mån ligga kvar och fortsätta gälla för de som har förmån.

3 3 (7) 2.9 Gatukostnader och anläggningsavgifter Efter genomförande av detta avtal är Bolaget såsom ägare till Fastigheten befriat från gatukostnadsersättning enligt Detaljplanen. Detta gäller inte kostnader för framtida förbättringar av gator eller andra allmänna platser med därtill hörande anordningar. Bolaget svarar för alla övriga kostnader för Fastigheten så som kostnader för anslutning av vatten- och avlopp, el och fjärrvärme m m. 3 GENOMFÖRANDE AV EXPLOATERING 3.1 Samordning och tidplan Bolaget förbinder sig att genomföra exploatering på Fastigheten i enlighet med Detaljplanen och denna överenskommelse, enligt en av Bolaget, i samråd med Kommunen, upprättad prel. huvudtidplan, Bilaga 4. Bolaget skall vid den tidpunkt då inflyttning sker i bostäder på Fastigheten ha färdigställt den yttre miljön, så att de boende får en acceptabel kontakt med gator och parker. 3.2 Bygg- och anläggningskostnader Bolaget ansvarar för och bekostar projektering samt bygg- och anläggningsarbeten inom Fastigheten. Bolaget ansvarar för och bekostar därvid även projektering och genomförande av återställande- och anslutningsarbeten, som måste göras i allmän platsmark invid Fastigheten och som är en följd av bolagets bygg- och anläggningsarbeten på Fastigheten. 3.3 Befintlig vegetation och park Bolaget åtar sig att bevara de vid tillträdet befintliga träd inom Fastigheten som inte på grund av utbyggnaden på Fastigheten är nödvändiga att avlägsnas. Större träd som avlägsnas skall i samråd med Kommunen ersättas av ett nytt träd som anpassas till dess nya placering med avseende på sort och storlek inom Fastigheten. 3.4 Flyttning av ledningar Kommunen ansvarar för och bekostar erforderlig flytt av eventuella ledningar på Fastigheten. 3.5 Bygg- och informationsskyltar Bolaget förbinder sig att utan kostnad för Kommunen med skyltar på plats kontinuerligt informera allmänheten om projektet och byggnadsarbetena.

4 4 (7) 3.6 Byggytor och byggetablering Bolaget skall tillse att Bolaget, eller av Bolaget anlitad entreprenör, i god tid före byggstart samråder med Kommunen om vilka ytor som behövs för byggetablering och under hur lång tid dessa behövs. Upplåtelse av allmän plats för byggetablering kräver polistillstånd och debiteras enligt taxa fastställd av kommunfullmäktige. Ansvarig förvaltning för upplåtelse av allmän plats är för närvarande Tekniska kontoret. Bolaget skall tillse att Bolaget, eller av Bolaget anlitad entreprenör, håller sig inom Fastigheten och godkänd byggetableringsyta upplåten med polistillstånd enligt ordningslagen. Om så ej sker och detta har påpekats av Kommunen skall vite utgå med 100 kronor per påbörjad vecka och kvadratmeter mark som Bolaget eller dess entreprenörer nyttjar utanför Fastigheten och godkänd byggetableringsyta. Fastigheten och den godkända etableringsytan skall avgränsas med ett stabilt två meter högt stängsel. 3.7 Illustration av framtida bebyggelse För att samordna och skapa gemensamma kvaliteter i den nya bebyggelsen och för att samordna utformningen av fastighetens gård, med utformningen av gator och parker inom Planområdet har Bolaget tagit fram illustrationsritningar för Fastigheten, bilaga 5. Illustrationsritningarna skall utgöra ett för Kommunen och byggherrens gemensamt underlag för projektering, bygglovhantering, byggande och förvaltning av bebyggelse inom Fastigheten. Bolaget förbinder sig att i väsentliga avseenden följa illustrationsritningarna vid projektering, upphandling och uppförande av bebyggelse på Fastigheten samt att ha kostnadsansvaret för dess genomförande. 3.8 Inrapportering av geotekniska utredningar Bolaget skall sända in resultatet av alla geotekniska undersökningar som genomförs inom Planområdet till Kommunens geoarkiv. 3.9 Mål för energihushållning Bolaget har som mål att nå en förbrukning under 55 kwh/m 2 och år Dagvatten I enlighet med Kommunens styrdokument för dagvatten (KF ) förbinder sig Bolaget, genom val av byggnadsmaterial, att inte förorena Fastighetens dagvatten med tungmetaller eller andra miljögifter. Allt dagvatten skall renas, fördröjas och infiltreras inom fastigheten i största möjligaste mån. Dräneringsvatten samt dagvatten från nödvändig avvattning av grönytor får anslutas till kommunens förbindelsepunkt för dagvatten.

5 5 (7) 3.11 Avfallshantering Bolaget har tagit del av Boverkets skrift Avfallshantering tillgänglighet, säker och estetisk och Avfall Sveriges handbok för avfallsutrymmen, Rapport ÖVRIGA VILLKOR 4.1 Viten Bolaget förbinder sig vid vite av kronor, att senast 5 år efter att denna överenskommelse undertecknats ha uppfyllt samtliga åtaganden enligt denna överenskommelse. 4.2 Överlåtelse av överenskommelse Bolaget förbinder sig, vid vite av kronor i penningvärde , att vid överlåtelse av äganderätten till Fastigheten tillse att de nya ägarna övertar samtliga förpliktelser enligt denna överenskommelse genom att i respektive avtal angående överlåtelse införa följande bestämmelse. Om Fastigheten delats upp i flera fastigheter får vitesbeloppet fördelas i proportion till den totala byggrätten inom Fastigheten. Vid överlåtelse av sådan fastighet äger Bolaget rätt att i nedanstående bestämmelse i avtalet angående överlåtelsen ange detta lägre vitesbelopp. Bolaget skall samråda med Kommunen om fördelning av vitesbelopp enligt ovan. Köparen förbinder sig att i av Danderyds kommun påfordrade delar efterkomma mellan Danderyds kommun och NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB träffad överenskommelse om exploatering med överlåtelse av fastigheten Telefonen 1 daterad. Överenskommelsen bifogas i avskrift. Köparen skall vid överlåtelse av äganderätten tillse att varje köpare som följer därefter binds vid överenskommelsen, vilket skall fullgöras genom att denna bestämmelse, med i sak oförändrad text intages i överlåtelsehandlingen. Sker ej detta skall köparen utge vite till Danderyds kommun med kronor i penningvärde Motsvarande ansvar skall åvila varje ny köpare. Vitet skall omräknas till penningvärdet vid den tidpunkt då vitet förfaller till betalning genom användning av konsumentprisindex eller det index som kan komma att ersätta det. Om Bolaget skall utge vite enligt denna punkt skall vitet omräknas till penningvärdet vid den tidpunkt då vitet förfaller till betalning genom användning av konsumentprisindex eller det index som kan komma att ersätta det. Om överlåtelse sker skall Bolaget snarast efter det att överlåtelsen skett till Kommunen översända en bestyrkt avskrift av överlåtelsehandlingen.

6 6 (7) 4.3 Överenskommelsens giltighet Denna överenskommelse är till alla delar förfallen utan ersättningsrätt för någondera parten om inte Danderyds kommunstyrelse senast godkänner överenskommelsen genom beslut som senare vinner laga kraft, * * * * * Detta avtal har upprättats i två likalydande exemplar av vilka parterna tagit var sitt. Djursholm den För Danderyds kommun För NYAB UNÄT Stocksunds Fastighetsutveckling AB ( ) ( ) ( ) ( ) Bevittnas:... ( )... ( ) Särskilt åtagande gällande denna överenskommelse bifogas, bilaga 6.

7 BILAGOR 1. Anbud markanvisningstävling 2. Detaljplanekarta D Fastighetsregisterutdrag 4. Huvudtidplan 5. Illustrationsritningar 6. Särskilt åtagande 7 (7)

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark inom Dalen 16

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark inom Dalen 16 1 (8) Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Strabag Projektutveckling AB (org.nr. 556812-8143), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.3 nedan träffats följande

Läs mer

Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder vid Golfbanevägen i Danderyds kommun

Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark för bostäder vid Golfbanevägen i Danderyds kommun 1 (8) Bilaga 2 Anbudstävling 2016-09-07 Dnr KS 2013/0163 Bilaga 2 till Prospekt avseende förvärv av mark för uppförande av bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun Utkast till Avtal

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (8) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och AB Stockholmshem (org.nr. 556035-9555), nedan kallad Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering inom de blivande fastigheterna Eolshällsverket 1 och 2

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering inom de blivande fastigheterna Eolshällsverket 1 och 2 1(9) Mellan Stockholms kommun genom dess marknämnd, nedan kallad Staden, och SBC Mark AB (org.nr. 556313-4153), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.5 nedan träffats följande

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

BILAGA A MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

BILAGA A MARKANVISNING OCH DETALJPLAN 1 (10) BILAGA A Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Byggnads AB Abacus (org.nr. 556112-9528), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN 1 (11)

DANDERYDS KOMMUN 1 (11) 1 (11) Mellan Danderyds kommun (org. nr. 212000 0126), genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Bostadsrättsföreningen Skeppsviken (org. nr. 769631-9404), nedan kallad Exploatören, samt Alm

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN 1 (9) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och IKANO Bostaden AB (org.nr. 556593-8924), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.5 nedan

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1

Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Del av Hälsinggården 24:1 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom del av fastigheten Hälsinggården 24:1 i Falun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN NCC Boende AB (org.nr. 556726-4121), nedan kallad Exploatören, planerar att tillsammans med Folkhem Produktion AB (org.nr. 556324-4937), Einar Mattsson Projekt AB (org.nr. 556789-4877), Bo rätt i Stockholm

Läs mer

Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap, Djursholm, i Danderyds kommun

Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap, Djursholm, i Danderyds kommun 1 (11) Bilaga 2 Anbudstävling 2015-09-23 Dnr KS 2013/0163 Bilaga 2 till Prospekt avseende förvärv av mark för och uppförande av vård- och omsorgsboenden för äldre inom fastigheterna Danderyd Ginnungagap

Läs mer

TFAB överlåter och försäljer härmed till köparen Fastigheten, markerad med röd begränsningslinje i bilaga 1, för en köpeskilling om XXX kronor.

TFAB överlåter och försäljer härmed till köparen Fastigheten, markerad med röd begränsningslinje i bilaga 1, för en köpeskilling om XXX kronor. Mall köpekontrakt. Område 1, 2, 3 KÖPEKONTRAKT 1. Parter och fast egendom Säljare: Täby Fastighets AB, 556007-4642, 183 80 TÄBY, nedan kallad TFAB Köpare: Namn, org.nr, adress, nedan kallad köparen Fast

Läs mer

Avtal om försäljning av del av Gredelby 7:72 KS-2013/871

Avtal om försäljning av del av Gredelby 7:72 KS-2013/871 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2013/871 2014-02-28 Kommunstyrelsen Avtal om försäljning av del av Gredelby 7:72 KS-2013/871 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Mall köpekontrakt. 1. Parter och fast egendom

KÖPEKONTRAKT. Mall köpekontrakt. 1. Parter och fast egendom Mall köpekontrakt. KÖPEKONTRAKT 1. Parter och fast egendom Säljare: Täby Fastighets AB, 556007-4642, 183 80 TÄBY, nedan kallad TFAB Köpare: Namn, org.nr, adress, nedan kallad köparen Fast egendom: Täby

Läs mer

Detaljplanekarta bifogas, Bilaga 1. Det geografiska område som omfattas av Detaljplanen benämns nedan Planområdet.

Detaljplanekarta bifogas, Bilaga 1. Det geografiska område som omfattas av Detaljplanen benämns nedan Planområdet. 1 (10) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och.. (org.nr. ), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan träffats följande Överenskommelse

Läs mer

Avtal om försäljning, del av Gredelby 7:72

Avtal om försäljning, del av Gredelby 7:72 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2013/871 2013-08-13 Kommunstyrelsen Avtal om försäljning, del av Gredelby 7:72 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsbildning Exploatören ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsbildning Exploatören ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (7) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Stena Fastigheter Västberga KB (org.nr. 969670-2753), nedan kallad Exploatören, har under de förutsättningar som

Läs mer

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande Genomförandeavtal avseende genomförande av detaljplan för del av

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Staden är markägare till bland andra fastigheterna Ulvsunda 1:1 och Ulvsunda 1:3.

Staden är markägare till bland andra fastigheterna Ulvsunda 1:1 och Ulvsunda 1:3. 1 (11) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Ulfsunda Slott AB (org.nr. 556238-4312), nedan kallad Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

KÖPEAVTAL. I första hand skall reglering ske enligt nedanstående formel:

KÖPEAVTAL. I första hand skall reglering ske enligt nedanstående formel: 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden och Drömfabriken i Bällsta AB, 556302-4412, nedan kallad Bolaget, har under förutsättning som nedan anges i 10, träffats

Läs mer

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

KÖPEKONTRAKT. Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(8) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till, Tekno- Bygg i Stockholm AB, orgnr 556544-4113, Box 1139, 131 26

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken

EXPLOATERINGSAVTAL. Trygghetsboende vid Björkbacken 1(6) EXPLOATERINGSAVTAL Trygghetsboende vid Björkbacken Följande avtal om exploatering av delar av fastigheterna Bollmora 2:588 och 2:1 i Tyresö kommun har träffats mellan kommunen och exploatören. Kommunen

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Köparen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. 1(11) KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Nacka kommun, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad kommunen försäljer härmed till Hammersta Fastigheter AB, org.nr: 556493-7737, Box 307, 135 29

Läs mer

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:80 till Wåhlin Fastigheter AB KS-2016/251

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:80 till Wåhlin Fastigheter AB KS-2016/251 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2016/251 Exploateringschef 2016-06-17 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheten Gredelby 7:80 till Wåhlin Fastigheter AB

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Datum Köpeavtal för exploatering, del av Valsätra 3:7, kv Bernadotte

Datum Köpeavtal för exploatering, del av Valsätra 3:7, kv Bernadotte KS 9 5 FEBRUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åström Susanna Datum 2013-12-19 Diarienummer KSN-2012-0125 Kommunstyrelsen Köpeavtal för exploatering, del av Valsätra 3:7, kv Bernadotte Förslag

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

BAKGRUND OCH DETALJPLAN M M

BAKGRUND OCH DETALJPLAN M M 1 (10) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd samt fastighetsnämnd, nedan kallad Staden, och Stockhome Fastighetsförvaltning AB (org.nr. 55 65 64-2633), nedan kallat Bolaget, har under

Läs mer

Exploateringsavtal. rörande fastigheten Köksfläkten 3, Lilla Essingen i Stockholm

Exploateringsavtal. rörande fastigheten Köksfläkten 3, Lilla Essingen i Stockholm Mellan Stockholms kommun genom dess gatu- och fastighetsnämnd, nedan kallad staden, och Veidekke Bostad och Fastighet AB (org.nr. 556550-7307) nedan kallat bolaget har under de förutsättningar som anges

Läs mer

KS 17 10 SEPTEMBER 2014

KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KS 17 10 SEPTEMBER 2014 KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Fastighet: Uppsala kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-3005, nedan kallad Säljaren. Uppsala Kommun Skolfastigheter AB, org nr 556911-0751,

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:85, kvarteret Virkesladan KS-2017/265

Försäljning av fastigheten Gredelby 7:85, kvarteret Virkesladan KS-2017/265 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2017/265 Exploateringschef 2017-04-21 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheten Gredelby 7:85, kvarteret Virkesladan KS-2017/265

Läs mer

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor

Upplands Väsby kommun Öresundskastellet Fastighets AB, EXPLOATERINGSAVTAL bilaga A Bakgrund och syfte bilaga B Bilagor Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Öresundskastellet Fastighets AB, org.nr 556978-8788, nedan kallad Fastighetsägaren, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse inom del av fastigheten Södersjukhuset 10

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse inom del av fastigheten Södersjukhuset 10 1 (9) Mellan Stockholms kommun genom dess gatu- och fastighetsnämnd, nedan kallad staden, och AB Svenska Bostäder (publ) (org.nr. 556043-6429), nedan kallat bolaget, har under de förutsättningar som anges

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T 1(5) K Ö P E K O N T R A K T KS0121/16 1. Säljare Falu kommun (212000-2221), genom dess kommunstyrelse, 791 83 Falun, nedan kallad kommunen, säljer till 2. Köpare Svärdsjö Tankställe AB (559079-5778),

Läs mer

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen. 1 (4) Mellan Ekerö kommun, org nr 212000-0050 (Kommunen) och AB Storstockholm Lokaltrafik, org nr 556013-0683, (SL) har med anledning av att behov föreligger om att flytta SLs bussdepå från Ekerö Centrum

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T Sida 1 av 4 K Ö P E K O N T R A K T Säljare Köpare Köpeobjekt Österåkers kommun 212000-2890), 184 86 Åkersberga, nedan kallad Säljaren Wallenstam nr 36 Bostadsrättsförening 769633-4957), c/o Wallenstam

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN. 1.1 Markanvisning

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN. 1.1 Markanvisning 1 (13) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Bro Linaberg 15 AB (org.nr. 556821-1931), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar som anges i 4.4 nedan

Läs mer

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering inom Hässelby Strands centrum

Överenskommelse om överlåtelse av mark och exploatering inom Hässelby Strands centrum 1(14) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Skanska Mark Och Exploatering Nya Hem AB (org.nr. 556113-1003), nedan kallat Bolaget, har under de förutsättningar

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

'l:: \:) ) l \. i..---"\,

'l:: \:) ) l \. i..---\, Kommunstyrelsens handling nr 12/2011 _1)-'".I'" "" ~.. IZatrineholms kommun " j) /.- /' /ll~j1 -j i 1 l t - r:j.: i,j 'l:: \:) ) l \. i..---"\, Sid 1(4) Mellan Katrineholms kommun, 212000-0340, 641 80

Läs mer

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L

M A R K A N V I S N I N G S A V T A L Dnr: 2015 KSM 0669 Mellan Tyresö kommun (org.nr. 212000-0092), ( Kommunen ), och Riksbyggen ekonomisk förening (org.nr.702001-7781), 106 18 Stockholm ( Bolaget ), har nedan träffats följande M A R K A

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (18)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (18) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (18) Kommunstyrelsens näringslivs- och planutskott 2014-05-26 76 Försäljning av fastighet i Fågelsången, Bällsta 2:1127 (KS 2014.200) Beslut Näringslivs- och

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2019/230 Exploateringschef 2019-04-02 Kommunstyrelsen Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Bakgrund EXPLOATERINGSAVTAL

Bakgrund EXPLOATERINGSAVTAL Bakgrund 1.(5) DSV i Sverige hade år 2007 en omsättning på ca 6,5 miljarder kronor inom sina tre divisioner Road, Air&Sea och Solutions. Bolaget önskar uppföra en ny anläggning i Landskrona för att ersätta

Läs mer

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN

MARKANVISNING OCH DETALJPLAN 1 (14) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och NCC Property Development AB (org.nr. 556080-5631), NCC Property Tjugosju AB (org.nr 556928-0257), (NCC Projektbolag

Läs mer

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild

Ärende 20. Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild Ärende 20 Godkännande av markanivsningsavtal med Ekeforshus AB samt Emrahus AB avseende Blossalyckan i Arild 263 KALLELSE/PROTOKOLLSFÖRSLAG KOMMUNSTYRELSEN 2013-10-01 KS/2012/85 GODKÄNNANDE AV MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

Förslag till KÖPEKONTRAKT

Förslag till KÖPEKONTRAKT Förslag till KÖPEKONTRAKT SÄLJARE: Surahammars kommun genom kommunstyrelsen org.nr 212000-2031 Box 203 735 23 SURAHAMMAR (nedan kallad Säljaren) KÖPARE: Elpartner Norrort AB org.nr 556646-9598 Aprilvägen

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar.

EXPLOATERINGSAVTAL. Tidplan för utbyggnad av bebyggelse och allmänna anläggningar. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Bo i Väsby AB, org.nr 556887-4399, nedan kallad Exploatören, har träffats följande EXPLOATERINGSAVTAL om genomförande av ett

Läs mer

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95

Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2014/95 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisning, Ängby 1:1 KS-2014/95 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Bolaget AB (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 8 nedan träffats följande

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Kommunstyrelsens arbetsutskott 145 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kvarter 4b, 5b, 5c, 6, 8a: AB Ystadbostäder, Ystad (org.nr )

Kvarter 4b, 5b, 5c, 6, 8a: AB Ystadbostäder, Ystad (org.nr ) MARKANVISNINGSAVTAL Parter: Säljare: Kvarter 4b, 5b, 5c, 6, 8a: AB Ystadbostäder, 271 80 Ystad (org.nr. 556073-8857) Kvarter 1, 2, 3a, 3b, 3c: Ystads kommun, Nya Rådhuset, 271 80 Ystad (org.nr. 212000-1181)

Läs mer

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 M2 BESLUTSFÖRSLAG Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 I samband med upprättandet av Detaljplan för Sjömarken, del av Räveskalla 1:25 m.fl. har ett köpeavtal upprättats mellan Borås

Läs mer

Bilaga I K Ö P E A V T A L. Bolaget AB (******-****) Adress Postadress Telefon växel: nedan kallad köparen

Bilaga I K Ö P E A V T A L. Bolaget AB (******-****) Adress Postadress Telefon växel: nedan kallad köparen Bilaga I Förslag köpeavtal med skuldebrev till markanvisning för Manstorp JS etapp 1(5) 3. Datum: 20xx-xx-xx K Ö P E A V T A L Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81

Läs mer

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM 1 Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad staden, och AB Karl Ekesiöö, 556020-6194, nedan kallad Bolaget har, under förutsättning som anges i 16 nedan, träffats följande AVTAL

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Kommunen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Kommunen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Wallenstam Fastighets AB Nacka Älta 26:1, 556815-4263, nedan kallad säljaren, försäljer härmed till Nacka kommun, 212000-0167, genom dess kommunstyrelse,

Läs mer

Datum Köpeavtal för exploatering för del av Husbyborg 1:82 m fl

Datum Köpeavtal för exploatering för del av Husbyborg 1:82 m fl KS 11 18 JUNI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Ström Ulrica Datum 2014-06-11 Diarienummer KSN-2014-0668 Kommunstyrelsen Köpeavtal för exploatering för del av Husbyborg 1:82 m fl Förslag till beslut

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Försäljning av del av fastigheten Ängby 1:1 till Bolite Bostäder AB KS-2017/746.

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Försäljning av del av fastigheten Ängby 1:1 till Bolite Bostäder AB KS-2017/746. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-11-27 193 Försäljning av del av fastigheten Ängby 1:1 till Bolite Bostäder AB KS-2017/746 Beslut Ärendet överlämnas utan eget ställningstagande.

Läs mer

MARKÖVERLÅTELSEAVTAL (äldreboende) Detaljplan för Skola och äldreboende vid Fornudden, Tyresö kommun

MARKÖVERLÅTELSEAVTAL (äldreboende) Detaljplan för Skola och äldreboende vid Fornudden, Tyresö kommun 1(8) MARKÖVERLÅTELSEAVTAL (äldreboende) Detaljplan för Skola och äldreboende vid Fornudden, Tyresö kommun Följande avtal om försäljning och exploatering avseende Kumla 3:93 och del av Kumla 3:1247 vid

Läs mer

Köpeavtal. Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen

Köpeavtal. Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen 1 (5) Köpeavtal 1 PARTER Köpare: Säljare: Nacka kommun Org. Nr 212000-0167 131 81 NACKA Nedan benämnd Köparen Wallenstam fastighets AB Älta c/o Wallenstam AB Org. Nr 556720-1198 401 84 GÖTEBORG Nedan benämnd

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse inom fastigheten Likriktaren 3 samt del av fastigheten Likriktaren 5 i Västberga/Telefonplan.

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse inom fastigheten Likriktaren 3 samt del av fastigheten Likriktaren 5 i Västberga/Telefonplan. 1(9) Mellan Stockholms kommun, 212000-0142, genom dess gatu- och fastighetsnämnd (nedan kallad staden), och ebab i Stockholm AB, 556092-0075, (nedan kallad ebab) har under de förutsättningar som anges

Läs mer

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna.

2.1 Överenskommelse om fastighetsreglering Bolaget ansöker om erforderlig fastighetsbildning och svarar för kostnaden för denna. 1 (10) Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Areim Stockholm Brädstapeln AB (org.nr. 556963-0279), nedan kallad Bolaget, har under de förutsättningar som anges

Läs mer

Härnevi Fastighets AB (org nr ), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, STOCKHOLM, nedan kallad Bolaget, har träffats följande

Härnevi Fastighets AB (org nr ), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, STOCKHOLM, nedan kallad Bolaget, har träffats följande Mellan Upplands-Bro kommun (org nr 212000-0100), 196 81 KUNGSÄNGEN, nedan kallad Kommunen och Härnevi Fastighets AB (org nr 556943-8517), c/o TryggHem Bostads AB, Sturegatan 32, 114 36 STOCKHOLM, nedan

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren )

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr 212000-0142 Box 8312, 104 20 Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) 1/2- del Fredrik Koffner, 720524-5173 1/2- del Sandra

Läs mer

Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att sälja del av Slättna 1:61 till Preem AB enligt upprättat förslag till köpekontrakt.

Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att sälja del av Slättna 1:61 till Preem AB enligt upprättat förslag till köpekontrakt. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 201-0-22 Förvaltning: Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare: Jeanette Almroth Telefon: 023-61 31 42 E-post: jeanette.almroth@lysekil.se Försäljning del av

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun RIKTLINJER Riktlinjer för exploateringsavtal i Ängelholms kommun Dnr 2015/925. Antagna av kommunfullmäktige 2015-01-25. INNEHÅLL 1. Inledning Lagtext sid 2 2. Riktlinjerna Vad är ett exploateringsavtal?

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten. 2013-11-12 Sida 1 av 5 Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Einar Mattsson Projekt AB, org nr 556628-1920, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB

Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-02-06 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisning Norra Finninge med Birrk AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING

ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING ÖVERENSKOMMELSE OM FASTIGHETSREGLERING har denna dag träffats mellan (1) Jernhusen Fastigheter AB, org. nr 556596-9598, Box 520, 101 30 Stockholm ( Överlåtaren ); och (2) Piteå Kommun, org. nr 212000-2759,

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

KÖPEKONTRAKT Fastighet SÄLJARE Namn Adress Andel Personnummer

KÖPEKONTRAKT Fastighet SÄLJARE Namn Adress Andel Personnummer Sida. 1/5 KÖPEKONTRAKT Fastighet SÄLJARE KÖPARE 1. KÖPEOBJEKT Säljaren överlåter till köparen på nedan angivna villkor Fastigheten: 2. KÖPESKILLING Belopp (med siffror) 000.000 Kr 3. TILLTRÄDESDAG Sida.

Läs mer

Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4

Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4 Landstingsservice Bygg- och förvaltarenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-09-30 Landstingsstyrelsen Sida 1(2) Referens Diarienummer 120359 Överlåtelse av fastigheten Kalmar Kungsljuset 4 Förslag till beslut

Läs mer

Friköp av fastigheten Traktorn 3

Friköp av fastigheten Traktorn 3 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Joakim Sköldén 2019-05-07 KS 2019/0548 0480-450 128 Kommunstyrelsens planutskott Friköp av fastigheten Traktorn 3 Förslag till beslut Kommunledningskontoret

Läs mer

FASTIGHETSREGLERINGSAVTAL

FASTIGHETSREGLERINGSAVTAL Mellan Trelleborgs Hamn AB org.nr 556008-2413 (Överlåtaren), och Trelleborgs kommun org.nr 212000-1199 (Förvärvaren), har träffats följande 1 Bakgrund FASTIGHETSREGLERINGSAVTAL 1.1 Trelleborgs centralstation

Läs mer

KFKS 2016/687 KFKS 2016/285 KÖPEKONTRAKT. Nacka kommun Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen

KFKS 2016/687 KFKS 2016/285 KÖPEKONTRAKT. Nacka kommun Org. Nr NACKA Nedan benämnd Köparen 1 (5) KFKS 2016/687 KFKS 2016/285 KÖPEKONTRAKT 1 PARTER Köpare: Säljare: Nacka kommun Org. Nr. 212000-0167 131 81 NACKA Nedan benämnd Köparen Fastighetsbolaget 397:2 AB Org. Nr. 556776-1589 Rosenbergsvägen

Läs mer

K p- och exploateringsavtal

K p- och exploateringsavtal K p- och exploateringsavtal Detta avtal ("Avtalet") har denna dag ingåtts mellan: (i) Haparanda kommun (212000-2775), Torget 9, 953 85 Haparanda ("Kommunen"); och (ii) Avalanche Capita) AB (556665-9024),

Läs mer

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna 1 Parter Mellan Sollentuna kommun (org.nr 212000-0134), nedan kallad Kommunen, och Bolagsnamn (org.nr xxxxxx-xxxx), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 10 nedan träffats följande

Läs mer

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(1) Datum Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Freden Större 11 och del av fastigheten Sundbyberg 2:30, Sundbyberg

EXPLOATERINGSAVTAL avseende fastigheten Freden Större 11 och del av fastigheten Sundbyberg 2:30, Sundbyberg 1(7) Mellan Sundbybergs kommun, org. nr 212000-0175, nedan kallad Staden, och Wallenstam Freden Större 11 AB, org. nr 556811-4176, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande exploateringsavtal,

Läs mer

Bolaget och Staden skall tillsammans verka för att en ny detaljplan för området tas fram, antas och vinner laga kraft.

Bolaget och Staden skall tillsammans verka för att en ny detaljplan för området tas fram, antas och vinner laga kraft. 1 (4) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Veidekke Bostad AB (org.nr. 556550-7307), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

1.2 Detaljplan För del av Exploateringsområdet gäller detaljplan för kv Hammarby Gård mm, Dp

1.2 Detaljplan För del av Exploateringsområdet gäller detaljplan för kv Hammarby Gård mm, Dp 1 (10) BILAGA 1 Mellan Stockholms kommun, genom dess dåvarande gatu- och fastighetsnämnd, och Induco AB träffades 2004-04-29 och 2004-05-04 överenskommelse om exploatering av kvarteret Hammarby Gård inom

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST)

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Bilaga 4 EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Mellan Södertälje kommun (org nr 212000-0159), nedan kallad kommunen, och... (org nr...), nedan kallad exploatören, har följande avtal träffats om exploatering av del

Läs mer