Datum Dnr Lokaler för åkeri och hjälpmedelsdistribution. Servicenämnden föreslår regionstyrelsen följande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum 2015-03-03 Dnr 1500662. Lokaler för åkeri och hjälpmedelsdistribution. Servicenämnden föreslår regionstyrelsen följande"

Transkript

1 Servicenämnden Martin Olefeldt-Söderberg Logistiker BESLUTSFÖRSLAG Datum Dnr (8) Servicenämnden Lokaler för åkeri och hjälpmedelsdistribution Ordförandens förslag Servicenämnden föreslår regionstyrelsen följande 1. Regionstyrelsen beslutar om medelstilldelning med 4 miljoner kronor för planering av lokaler Regionstyrelsen planerar för att avdela investeringsmedel om 120 miljoner kronor för åren Sammanfattning Starta planering av nya lokaler för att ersätta rivningslokaler för Skånetransports åkeri och för att samordna utspridd hjälpmedelsverksamhet i en och samma lokal. Tomtmark med rätt placering i Skåne ger förutsättning att uppnå regionala mål och minskad miljöpåverkan för transporter genom samordnad varudistribution. I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag C:\pactdok\Servicenämnden\ \Lokaler för åkeri och hjälpmedelsdistribution\ SN_Beslutsförslag.docx Postadress: Malmö Organisationsnummer: Besöksadress: Dockplatsen 26 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (8) Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Inledning Syfte Syftet är att starta planering av nya lokaler för att ersätta rivningslokaler för Skånetransports åkeri och att samordna Hjälpmedelsverksamheten från 4 olika lokaler i Malmö/Lund-området. I planeringsskedet ska även alternativ till hur lokalbehovet kan uppfyllas utredas. Etablera ny förmåga för att samordna transporter via en distributionscentral vilket ger högre patientsäkerhet genom ökad leveranssäkerhet och ökar möjligheterna att vid upphandling nyttja fler leverantörers erbjudande. Ökad produktivitet kan nås genom att idag splittrad hjälpmedelsverksamhet samordnas och dessutom fångas samordningseffekter mellan åkeriet och hjälpmedelsverksamheten. Innehåll Köp av mark i Lund. Byggnation av lokaler för åkeriverksamhet och hjälpmedelsdistribution. Lager, kontor/utprovningslokaler i två våningar, verkstad och carport. Det är strategiskt viktigt att marken är rätt placerad utifrån de flöden som har av inkommande och cirkulerande material samt verksamheternas inbördes placering. Lokalerna har i behovsfasen uppskattats till ca kvm bruttoarea varav ca kvm carport utomhus. Krav från Lunds kommun om max 40% bebyggelse på tomtmarken ger ca kvm tomt för etableringen. Fastigheten bebyggs så att expansion kan ske i minst en riktning i fall beslutar att förändra sitt arbetssätt när det gäller distribution i framtiden. Verksamheterna Skånetransport Skånetransport ansvarar för planerade transporter, såväl på väg mellan olika -enheter som inne på sjukhusområdena vad gäller material, prover, posthantering och logistik. Vidare ansvarar affärsområdet för samtliga tjänstebilar och poolbilar i. Nuvarande inhyrda lokaler för åkeriet uppfördes ursprungligen för Lunds sjukvårdsdistrikt, numera omfattas hela. Hyreskontraktet är ett rivningskontrakt då en väg planeras över fastigheten. Omlastning sker idag i liten skala av bland annat hemdialys och hjälpmedel för leverans till patient i hemmet samt textilier till vissa mindre enheter. Omlastningen ger fördelar. Transporter behöver ej ske separat utan med en omlastad bil kan flera varutyper från flera håll samlastas vilket ger färre transporter ut till verksamheterna. Omlastningen sker idag utomhus i carport på ett ineffektivt och arbetsmiljömässigt ofördelaktigt sätt. Vidare är fordonen placerade på ett sådant sätt att de säkerhetsmässigt ej är skyddade. Tidvis har stölder av bränsle och åverkan på fordonen förekommit där de idag är placerade öppet på Sankt Lars-området.

3 Datum (8) Samordnad varudistribution är en utveckling inom många kommuner och landsting. har idag samordnad varudistribution inom vissa områden. För små leverantörer är kundens förmåga till varudistribution förutsättning för att kunna lämna anbud. Skånevård Kryh, Habilitering & Hjälpmedel, Hjälpmedelsverksamheten har hjälpmedelsansvar för alla hjälpmedel till personer under 20 år. För personer över 20 år ansvarar för elektriska rullstolar, vissa kommunikationshjälpmedel, fjärrstyrsystem, vissa sittanpassningar samt vridbara bilstolar. Under 2014 genomfördes en hjälpmedelsutredning som visade på förbättringsbehov. Målsättning för hjälpmedelsverksamheten: Säkerställa god och jämlik vård Patienten får rätt hjälpmedel, snabbt och enkelt En försörjning med rimliga ledtider i hela processen God ekonomisk hushållning Ordning och kontroll på förskrivning och ekonomi Effektivitetsvinster lägre kostnader Lokalsituationen för hjälpmedelsverksamheten: Samordningsbehov till 3 nav i Skåne inklusive distributionslösning med lokaler/depåer Malmö-Lund-området har 4 enheter/lokaler som kan samordnas Nuvarande lokalerna är ej ändamålsenliga Flera dubbelfunktioner, reservdelslager, onödigt stora lokalytor i äldre byggnader kan elimineras Lokaler i extern förhyrning kan lämnas Mark Placeringen är extremt viktig för åkeriet för att uppnå så korta transportsträckor som möjligt. Den geografiska tyngdpunkten för Region Skånes flöden hamnar strax norr om Lund. Postsorteringen har ett nav i Lund och labmedicin koncentrerar verksamhet till Lund. Att vara nära tillfartsvägarna E22 och E6/E20 är viktigt för inkommande gods från leverantörer samt att snabbt komma fram till sjukhusområdena i Skåne. Sammantaget har den mest lämpliga placeringen bedömts att vara i Lund nära E22. Det är extremt svårt att hitta lediga befintliga lokaler samt tomtmark i Lund. Diskussioner har förts med Lunds kommun som erbjudit mark på Hasslanda- området och ställt sig positiva till att etablerar sig där. Marken är planlagd men samråd kring detaljplan har ännu inte skett, uppskattning från kommunen är att byggstart kan bli i slutet av Se bilder nedan för geografisk orientering av föreslagen mark. I planeringsskedet ska även andra markalternativ utredas.

4 Datum (8) Bild 1: Markerat planområde Hasslanda 3, 17 hektar stort område i Sydöstra Lund, nära anslutning till E22. Ca 1,3 hektar av området behövs för etableringen. Bild 2: Närhet till E6/E22 för godstransport, Hasslanda markerat med siffran 1 Bild 3: Skånekarta, Hasslanda markerat med siffran 1

5 Datum (8) Lokalernas utformning I regionalt styrande dokument 1, står bland annat följande: ska vara en aktiv och innovativ upphandlare av livsmedel. Det ska vara enkelt för både stora och små leverantörer att lägga anbud. Nya idéer att hitta logistiska lösningar som minskar transporter måste uppmuntras. Genom att skapa en ersättningslokal för åkeriet som också har distributionscenterfunktionen, dvs en lageryta för tillfälligt mellanlager kan framtida utmaningar och möjligheter mötas på bästa sätt. Genom att också ha expansionsmöjligheter för utökat lagerutrymme kan även eventuella framtida beslut om framtida lagerfunktioner mötas. Expansionsyta skulle kunna nyttjas för lager av kritiska varor för vårdens försörjning. Nya lokaler kommer leda till minskade ytor för samma ändamål och en mer effektiv hjälpmedelsverksamhet. Flera delar av lokalerna kan användas gemensamt av både transport- och hjälpmedelsverksamheten. Även på utsidan av lokalerna kan de stora ytor som lastbilar och fordon kräver delas. Detta minskar totalt sett behovet av lokaler och markyta. Genom att ha transport och hjälpmedelslager samlokaliserat elimineras behovet av transport mellan åkeri och hjälpmedelslager då det redan är Skånetransport som anlitas till viss del för distribution av hjälpmedel idag. Samlokaliseringen ger även flexibilitet i både lager, verkstad och kontorsyta att växa eller krympa mellan verksamheterna. Följande rumsfunktioner är identifierade i behovsanalysen: Lagerhall - Godsmottagning - Mellanlager för distribution - Avsändning - Lager av hjälpmedel - Däcklager för fordon - Kylt avfallsrum för smittförande/stickande/skärande-avfall - Lastkaj, 1,2meter hög för lastbil - Ramp för mindre fordon Utprovning hjälpmedel för brukare och vårdpersonal Utställning hjälpmedel för brukare och vårdpersonal Carport, fordonsskydd inom inhägnat område Tvätthall, för fordon och återanvända hjälpmedel Verkstad, för bil och hjälpmedel Kontor Personalutrymmen Bilpool, möjlighet för regionanställda att hämta/lämna 1 Matlandet Skåne en vision för s verksamheter, dnr:

6 Datum (8) Utrustning / inredning Investeringsmedel för utrustning och inredning ingår i den totala kalkylen. Skånetransport: införskaffande av säkerhetsutrustning, billyft och mindre verktyg är bedömda att behövas nytt Hjälpmedel: befintlig utrustning finns Gemensamma lokalinvesteringar i utrustning för lastbilsportar, truck, lagerinredning, tryckluftskompressorer, tvätthall, personalutrymmen gör att totala investeringen blir lägre. Under planeringsskedet ska utformningen av lokalerna klargöras så att hög säkerhet för besökare och fordon och hur separata flöden kan uppnås. Vidare kommer utrustning och inredning kunna studeras mer ingående. Ekonomiska konsekvenser och finansiering Nuvarande verksamheter finns på 7 adresser, varav 5 i extern förhyrning, med snitthyra på ca 1100 kronor/kvm i nuläge. Vissa av nuvarande lokaler är i dåligt skick, rivningskontrakt medger ej renovering, därav låg hyra. Beräkning av ny hyra är ännu osäker och kommer utredas i planeringsskedet. s snitthyra för 2015 är kronor/kvm för alla fastigheter. Denna byggnad bör ej hamna högre än så då det är en relativt enkel byggnad jämfört med beståndet av sjukhusfastigheter, men om hyran hamnar på s snitthyra skulle det ge en nettodriftkostnadsökning på ca 1 miljon kronor per år i hyreskostnad för. Samordningsvinster i minskade transporter, nya affärsmodeller i avtal, ökad produktivitet, effektivare bemanning genom att sårbarheten minskar och annat har ej beräknats. Uppskattad likvidfördelning, antal miljoner kronor per år för projektet: Summa Summa Summa Totalsumma: 124 Medel för 2015 begärs från innevarande budget från Regionstyrelsen. Övriga medel aviseras i investeringsprocessen för Om enligt förslag lokaler endast för åkeri beslutas och hjälpmedelsverksamheten ej samordnas skulle det reducera investeringssumman med ungefär hälften. Vidare kommer ytterligare möjlig samordning av verksamheter till lokalerna att undersökas under planeringsfasen. Därmed kan påverkan äga rum på det bedömda investeringsbehovet. Juridisk bedömning Samråd med regionjurist har inte bedömts nödvändig i detta skede.

7 Datum (8) Miljökonsekvenser Behovet av uppvärmning, nedkylning, elanvändning påverkas till det bättre om nuvarande lokaler, som är rivningslokaler eller äldre fastigheter med dålig energiprestanda, lämnas. När bygger nytt ska miljöbyggnad Silver uppnås enligt Regionservice standard. Ett av huvudsyftena är att placera verksamheten rätt för att minimera antalet transporter av produkter till s alla verksamheter. Genom att skapa distributionscenter-funktionen kan erbjuda fler leverantörer möjlighet till samordnad varudistribution likt det som skett på kommunalt håll runt om i landet, exempelvis Ystad-Österlen. Distributionen sker redan idag till alla verksamheter i oavsett om det är på sjukhusområden, vårdcentraler, folktandvård eller direkt till patientens hem. Via Skånetransport kan totalt sett behovet av transporter till verksamheterna minska genom utökad samordnad varudistribution. Genom att förstärka transportplaneringen och få kontroll över inkommande transporter, packningsordningen på fordon via mellanlagret med utgående rutter kan en riktig ruttoptimering ske vilket skulle minska behovet av transporter på ett märkbart sätt. Det finns även en framtida möjlighet att handla upp närproducerade varor där Skånetransport skulle kunna agera distributör direkt från producenten. Gällande persontrafik finns idag en vältrafikerad busshållplats vid E22, hållplats Lund Råby, inom några hundra meter från planområdet. Det är de gula Regionbussarna som stannar där. Skånetrafiken undersöker utökad dragning av stadsbuss-linje som idag rör sig på Gastelyckan-området strax norr om planområdet. Det finns även gång-/cykelbana längs Sydöstra vägen till området. s miljöprofil skulle stärkas genom att kunna erbjuda samordnad varudistribution. Samverkan med berörda fackliga organisationer Ingen samverkan/mbl-förhandling har bedömts nödvändig i detta skede. Under planeringsskedet kommer facklig samverkan att ske.

8 Datum (8) Uppföljning Projektet följer de beslutade riktlinjerna för investeringsprocessen i Region Skåne. Följande beslutspunkter är föreslagna: Beslut om medel för planering o mars 2015, Servicenämnden o april 2015, Regionstyrelsen Beslut om medel för projektering o november 2015, Servicenämnden o december 2015, Regionstyrelsen Beslut om upphandling och medelstilldelning / igångsättning, o april 2016, Servicenämnden o maj 2016, Regionstyrelsen Bild 4: Beslutspunkter i byggprojekt över 50 Mkr Daniel Hedén Ordförande Helena Ohlsson Servicedirektör

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Anders Forsell FM-chef 040-675 35 80 anders.forsell@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-13 1 (5) Investeringsmedel för anpassning mottagningskök/ avdelningskök

Läs mer

Datum 2015-05-07 Dnr 1500662. Lokaler för åkeri, distribution och bussdepåer i Region Skåne

Datum 2015-05-07 Dnr 1500662. Lokaler för åkeri, distribution och bussdepåer i Region Skåne Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-05-07 Dnr 1500662 1 (6) Regionstyrelsen Lokaler för åkeri, distribution och bussdepåer i Region

Läs mer

Datum Dnr Utredning Materialförsörjning och Logistik

Datum Dnr Utredning Materialförsörjning och Logistik Servicenämnden Martin Olefeldt-Söderberg Projektledare 040-675 33 81 Martin.Olefeldt-Soderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1500662 1 (5) Servicenämnden Utredning Materialförsörjning och

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-01 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-09 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Datum 2016-05-18 Dnr 1500662. Fördjupad utredning materialförsörjning & logistik

Datum 2016-05-18 Dnr 1500662. Fördjupad utredning materialförsörjning & logistik Servicenämnden Martin Olefeldt Söderberg Joakim Imberg Datum 2016-05-18 Dnr 1500662 1 (7) Fördjupad utredning materialförsörjning & logistik Utveckling logistikkoncept i vården Sedan 2006 finns ett logistikkoncept

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-20 Dnr 1300766 1 (6) Regionfullmäktige Prissänkning årskortet Jojo

Läs mer

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden DAGORDNING PUBLIK Datum 2016-05-19 1 (6) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-26 kl.09.00-16.00 Plats: Rum Öresund, plan 6, Dockplatsen

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 ingemar.a.nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-08-29 Dnr 99190000 0070 1999-0027 / 485C Dnr 1100227 1 (2) Fastighets-

Läs mer

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 1 (6) Regionstyrelsen Investeringar 2015 Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Pia Edmund Divisionsekonom 040-6753685 Pia.Edmund@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-11 Dnr 1501787 1 (5) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Budget 2016 Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Yvonne Sommerfeldt Biträdande Verksamhetschef Hjälpmedel 046-770941 Yvonne.Sommerfeldt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-28 Dnr 1202124 1 (5) Habiliterings- och

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-02 Dnr 1503283 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Ändrade biljettpriser och

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-08-18 Dnr 1702797 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden KrinovaMAT Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-27 Dnr 1701338 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Utredning VC Kirseberg Ordförandens

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Dnr Handlingsplan för ekonomi i balans Servicenämnden godkänner åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans.

Datum Dnr Handlingsplan för ekonomi i balans Servicenämnden godkänner åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans. Servicenämnden Susanne Björkman Nilsson Ekonomichef 040-675 38 79 Susanne.BjorkmanNilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-22 Dnr 1601578 1 (5) Servicenämnden Handlingsplan för ekonomi i balans 2016

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-26 Dnr 1302172 1 (7) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämma

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702434 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Outnyttjad

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas.

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas. Regionstyrelsen Ledningsstrateg 044-309 35 30 marianne.palmqvistberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2009-06-09 Dnr 0901212 1 (2) Regelverk för förvaltningar inom Region Skåne gällande försäljning/uthyrning

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-06 Dnr 1602931 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Biljetter och priser Skånetrafiken

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1602797 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Tillägg till

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Datum Dnr

Datum Dnr Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-09-14 Dnr 1602536 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Nya lokaler VC Limhamn Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden David Nilsson Energistrateg 040-33 78 19 David.p.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-23 Dnr 1400059 1 (3) Fastighets- och servicenämnden Översyn av tak för solcellsuppbyggnad

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Datum Dnr Revidering av "Riktlinjer för leverantörers medverkan i Region Skånes krisberedskap"

Datum Dnr Revidering av Riktlinjer för leverantörers medverkan i Region Skånes krisberedskap Regionstyrelsen Eva Leth Strateg 0766-48 65 27 eva.leth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-08 Dnr 1400190 1 (8) Regionstyrelsen Revidering av "Riktlinjer för leverantörers medverkan i s krisberedskap"

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Datum Dnr

Datum Dnr Tandvårdsutskottet Janeth Lindblad Handläggare janeth.a.lindblad@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-19 Dnr 1401939 1 (8) Tandvårdsutskottet Ökad information om F-tandvård Ordförandens förslag 1. Enheten

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Johan Gomér Enhetschef 0451-29 89 79 johan.gomer@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1500318 1 (6) Kollektivtrafiknämnden Avsiktsförklaring Malmö med koppling Sverigeförhandlingen

Läs mer

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: Malmö, Dockplatsen 26, Skånevåningen

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: Malmö, Dockplatsen 26, Skånevåningen PROTOKOLL PUBLIK 13 31 Datum 2018-03-22 1 (5) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2018-03-22 09.15-15.00 Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Skånevåningen Beslutande Margareta Dovsjö (S), ordförande

Läs mer

Regionala tillväxtnämnden

Regionala tillväxtnämnden Regionala tillväxtnämnden Marie-Louise Eriksson 040-675 34 45 Marie-Louise.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-09-19 Dnr 1302376 1 (7) Regionala tillväxtnämnden Lund Life Science inkubator - s

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016 Kulturnämnden Annelien van der Tang Eliasson Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 40 Annelien.vanderTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-14 Dnr 1502892 1 (5) Kulturnämnden Regionalt

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Louise Roberts Ledningsstrateg 040-675 31 17 Louise.Roberts@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-05 Dnr 1701262 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Remiss. Samverkan vid utskrivning

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

1. Kollektivtrafiknämnden

1. Kollektivtrafiknämnden 1. Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Kenny Nilsson Ledningsstrateg 0451-28 85 08 kenny.nilsson@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-24 Dnr 1400652 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Verkstadsdepå

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-05-12 1 (6) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-05-21

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-27 Dnr 1800792 1 (8) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-09-19 Dnr 1801982 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Samordnad varudistribution

Samordnad varudistribution Samordnad varudistribution - En distributionslösning i Halmstads kommun Michael Elofsson, Halmstads kommun Bakgrund: En ohållbar situation Transporterna står för hälften av koldioxidutsläppen i Halland

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sara Anderhov Näringslivsutvecklare 040-675 32 47 Sara.Anderhov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-28 Dnr 1802344 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Ersättning folkhögskolor

Läs mer

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten Regionstyrelsen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1600552 1 (5) Regionstyrelsen Folkhälsoenkät 2017/2018 Ordförandens förslag Ordförande föreslår

Läs mer

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-11 Dnr 1802365 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-19 Dnr 1601845 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Översyn av ambulanssjukvård och prehospitala resurser i Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-12-06 1 (1) 32 Budget 2017 Diarienummer 1600970 Habiliterings- och hjälpmedelsnämndens beslut 1. Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Politiskt initiativ - Inför samordnad varudistribution i Karlstad

Politiskt initiativ - Inför samordnad varudistribution i Karlstad Dnr KS-2011-160 Dpl 00 sid 1 (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tjänsteyttrande 2013-05-03 Ellika Andersson Ellika Andersson@karlstad.se Politiskt initiativ - Inför samordnad varudistribution i Karlstad Dnr KS-2011-160

Läs mer

Datum 2013-09-25 Dnr 0902057. Försäljning av fastigheter - godkännande av köpeavtal

Datum 2013-09-25 Dnr 0902057. Försäljning av fastigheter - godkännande av köpeavtal Regionstyrelsen Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 Ingemar.A.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-09-25 Dnr 0902057 1 (7) Regionstyrelsen Försäljning av fastigheter - godkännande av köpeavtal

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor Beredningen för integritetsfrågor Lie Lindström Handläggare 040-675 38 32 Lie.Lindstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-08-28 Dnr 1201732 1 (5) Beredningen för integritetsfrågor Patientens direktåtkomst

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Mie Claesson Magnell Verksamhetscontroller 040-675 36 13 mie.claessonmagnell@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1400976 1 (5) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 046-77 08 61 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-29 Dnr 1502566 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Fördelning av nationella

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-23 Dnr 1700820 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 044-309 18 12 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-14 Dnr 1500340 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Regionservice Huvudkontor

Regionservice Huvudkontor Regionservice Huvudkontor Johanna Löthberg Upphandlingsstrateg 046-675 31 86 Johanna.lothberg@skane.se Rapport Datum 2015-05-13 Version 1 Dnr 1402146 1 (9) Rapport utredningsuppdrag från servicenämnden

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar

Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-04-03 Dnr 1603454 1 (6) Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Extra återrapportering Nya sjukhusområdet Helsingborg

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet Vårdproduktionsutskottet Ingrid Bergman Ledningsstrateg 046-275 19 01 Ingrid.Bergman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-16 Dnr 1302793 1 (5) Vårdproduktionsutskottet Psykiatriöverenskommelse 2014 Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Sjukvårdsnämnd SUS Anders Dybjer Divisionschef 046-17 79 65 Anders.Dybjer@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-20 Dnr 1601034 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Ordförandens

Läs mer

Datum 2015-10-13 Dnr 1502978. Försäljning Orups sjukhusområde

Datum 2015-10-13 Dnr 1502978. Försäljning Orups sjukhusområde Servicenämnden Linda Strömbäck Fastighetschef 040-33 14 34 Linda.Stromback@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-13 Dnr 1502978 1 (5) Servicenämnden Försäljning Orups sjukhusområde Ordförandens förslag

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings-/utvecklingsstrateg Mobil: 0705-37 37 07 E-post: karin.wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-29 Dnr 1301358 1 (6) Habiliterings-

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014 Kulturnämnden Kristina Elding Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 39 Kristina.Elding@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-14 Dnr 1400765 1 (5) Kulturnämnden Regionalt mediesamarbete för biblioteken

Läs mer

Regionservice, Högsbo sjukhus. Ombyggnad för Regiontransporter, Regionpost samt Regiontryckeriet

Regionservice, Högsbo sjukhus. Ombyggnad för Regiontransporter, Regionpost samt Regiontryckeriet Regionservice, Högsbo sjukhus Ombyggnad för Regiontransporter, Regionpost samt Regiontryckeriet INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING 3 2. REGIONÖVERGRIPANDE PLANERING 3 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 4 4. FÖRSLAG 4 5. FASTIGHET

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Dnr Nya kanaler för medborgerlig delaktighet

Datum Dnr Nya kanaler för medborgerlig delaktighet Demokratiberedningen Johan Lidmark Strateg 044-309 30 62 Johan.Lidmark@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-30 Dnr 1502454 1 (5) Demokratiberedningen Nya kanaler för medborgerlig delaktighet Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Stefan Karlegärd Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 36 70 Stefan.Karlegard@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-31 Dnr 1202760 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hantering

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Medelpunktens framtida lokaler Utkast till FFU/behovsbeskrivning

Medelpunktens framtida lokaler Utkast till FFU/behovsbeskrivning Medelpunktens framtida lokaler Utkast till FFU/behovsbeskrivning Medelpunktens verksamhet 2018-2027 Medelpunkten bedriver hjälpmedelsverksamhet för tio kommuner i nordvästra Skåne. Detta beskrivs närmare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-20 Dnr 1500885 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Icke-kirurgisk behandling

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1202189 1 (2) Personal- och arbetsgivarutskottet Personalidén - personalpolitisk

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-16 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Överenskommelse om utbyggnad

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-12 Dnr 1601719 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-04-20 Dnr 1800945 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer