Protokoll från möte med Arbetsmiljökommittén vid Linnéuniversitetet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från möte med Arbetsmiljökommittén vid Linnéuniversitetet"

Transkript

1 Protokoll Arbetsmiljökommittén Protokoll från möte med Arbetsmiljökommittén vid Linnéuniversitetet Datum: Tid: Plats: Växjö UB3018 Kalmar Redet Ledamöter: Närvarande Frånvarande: Per Brolin (ordförande) Marianne Johansson Hellström (vice ordförande) Niklas Ammert (prodekan, ledamot FKH) Staffan Carius (dekan, ledamot FTK) David Brunt (prodekan FHL) Brita Johansson-Cederblad (dekan, ledamot NLU) Magnus Mårtensson (huvudskyddsombud) Margaretha Bjerker (huvudskyddsombud) Jan Andersson (Saco/S) Per Bjellert (OFR/ST) Lena Ahlberg(OFR/ST) Karin Sällström (OFR/Lärarförbundet) Erika Angelsmark (studerandeskyddsombud) Kalle Kronberg (studerandeskyddsombud) Christian Andersson (sekreterare) Ian Nicholls (dekan, ledamot FHL, ersatt av David Brunt) Anna-Liisa Närvänen, (prodekan, ledamot FSV) Stefan Lagrosen (prodekan, ledamot FEH) Vakant (doktorandombud) Övriga: Närvarande Maria Larsson (sektionschef Studenthälsan) Maria Gruvstad (utvecklingskonsult, adjungerad) Christel Olsson (Chef, utveckling fysisk miljö) ÄRENDEN 1 Utseende av justeringsperson Margaretha Bjerker utses till justeringsperson 2 Godkännande av dagordningen Dagordningen godkänns med ett övrigt ärende; Digitala verktyg (Per Brolin) 1 (6)

2 3 Genomgång av föregående mötesprotokoll Det konstateras att frågor och synpunkter hanteras under dagens möte. Protokollet läggs därmed till handlingarna. 4 Universitetskajen Christel Olsson redogör för bakgrunden till bygget i Kalmar och visar tillhörande bilder. Hon redogör vidare för det pågående arbetet exempelvis gällande riskhantering, ekonomi och avtalstider. 5 Medarbetarundersökningen Christian Andersson redovisar vilka institutioner som inkommit med handlingsplaner och vilka som saknas. Saknas gör: Fysik och Elektro, Sjö, Samhällsstudier, Statsvetenskap, Polisutbildning, Nationalekonomi och statistik och Ekonomistyrning och logistik. Arbetsgivaren kommer att påminna dessa institutioner att snarast inkomma med planerna. Det finns en osäkerhet kring om de handlingsplaner som inkommit faktiskt är undertecknade av skyddsombuden. Arbetsgivaren återkommer med besked om detta till nästa möte. Angående fritextsvaren från medarbetarundersökningen har rapporten om dessa inkommit från Springlife och finns tillgänglig. Maria Gruvstad berättar att några hört av sig och vill ha ut underlaget för rapporten. Detta kan inte lämnas ut med hänvisning till den garanterade anonymiteten i undersökningen. Per Brolin redogör för svårigheten i att förstå hur fritextsvaren kan användas för utveckling i verksamheten. Rapporten från Springlife anses ge visst underlag för fortsatt arbete men är relaterad till enkätfrågorna. Arbetsgivaren har tillsammans med huvudskyddsombuden diskuterat hur man istället kan gruppera fritextsvaren och har som förslag att man låter en erfaren utredare inom LNU gå igenom och göra en ny uppdelning. Utifrån en översiktlig genomläsning redogör Per Brolin för tänkbara områden som då kan vara; ledning, kommunikation, arbetsvillkor och socialt klimat. De områden man kommer fram till efter en sådan genomgång diskuteras i AMK och kan utgöra utvecklingsområden för organisationen i generella och specifika aspekter som exempelvis utveckling av chefs- och ledarskapsprogrammet. Arbetsgivaren återkommer till kommittén i frågan då arbetet är utfört. 2 (6)

3 6 Information om chefs-och ledarskapsprogrammet Maria Gruvstad inleder med att säga att frågan om ledarskap är komplex och att det finns anledning att organisationen diskutterar vidare på hur vi vill se på både ledarskap och medarbetarskap. Maria redogör vidare för programmet. Arbetsgivaren vill nu utveckla ett stående grundpaket som man kan erbjuda tillträdande chefer. Det visas ett bildspel som biläggs protokollet. Det diskutteras vidare i kommittén: Kanske kan programmen individanpassas mer!? Man tycker det är särskilt viktigt att prefekter får ett grundpaket för chefs- och ledarskap. Kanske behöver arbetsgivaren sätta upp lite tuffare krav på vad man som chef förväntas delta i för utbildning/vidarutbildning. Det ges förslag på att låsa upp dagar som tillträdande chefer måste avsätta för grundutbildning och att man ser till att grundutbildning är obligatorisk men samtidigt också att det finns förutsättning i chefskapet (omfattning/tid) för att den kan göras obligatorisk. Man tycker att det saknas viktiga delar i programmet och det handlar om målstyrning och kommunikation. Punkten tas upp igen vid nästa möte. 7 Utredning lärares utbildningsadministrativa uppgifter Per Brolin redogör för arbete med att se över lärares utbildningsadministrativa uppgifter. Man kommer ha dialoger med lärare i fokusgrupper 5-7 lärare vid varje fakultet. Resultatet visar förhoppningsvis vad som eventuellt kan behövas för ytterligare insatser från verksamhetsstödet. Dialogerna skall ske i september och avrapportering till Per Brolin i oktober. Universitetsledningens kansli ansvarar för det arbetet. 8 Sjukfrånvaro/Sjukstatistik Maria Gruvstad berättar att arbetsgivaren har påbörjat ett arbete med att se över statistiken från grunden då den nuvarande statistiken ibland väcker mer frågor än svar. Arbetsgivaren återkommer till kommittén i denna fråga. 3 (6)

4 9 Studentfrågor Erika Angelsmark välkomnar utredning om belastningen för lärare gällande utbildningsadministration. Maria Larsson berättar att tendensen är att yngre studenter idag mår sämre. Angående den internationella studentbarometern vill man använda de fritextsvar som finns där för att få en kompletterande uppfattning om studenternas arbetsmiljösituation. Hon har nyligen varit på konferens och det konstateras att det är tungt att göra egna undersökningar på lärosätena men man hoppas att det görs något nationellt som LNU kan ta del av. Tillsvidare vill man alltså använda den internationella studentbarometern och de underlag som finns där. 10 Rapport från fakulteternas arbetsmiljögrupper FTK: Omorganiserar det systematiska arbetsmiljöarbetet. FHL: Skapat arbetsgrupp för att se över nya AFS:en och i koppling till de handlingsplaner som finns efter medarbetarundersökningen. FKH: Samlar ihop handlingsplaner från institutionerna från medarbetarundersökningen för att försöka hitta gemensamma nämnare. Förbereder för intern miljörevision. Diskuterat hur man kan förbättra info till studenter angående arbetsmiljö, man vill använda MyMoodel. 11 Rapport från förvaltningens arbetsmiljögrupp Gruppen hade senast möte 31/3. Per Brolin har haft möte med skyddsombud på förvaltningen för att gå igenom arbets- och samarbetsformer. Man diskuterade också kring den inspirationsdag som anordnades för verksamhetsstödet och som var väldigt uppskattad. 12 Rapport från HSO (huvudskyddsombud) Noterar att arbetet och insatser fortskrider. Rör sig om stress, arbetsbelastning och olika former av konflikter. Vet att någon form av topp i problemen ofta kommer inför semestern, motsvarande också i augusti. Angående organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4) har en del skyddsombud gått utbildning och samtliga kommer att ha genomgått utbildning under tidig höst. 4 (6)

5 13 Rapportering av inträffade tillbud och skador samt uppföljning av arbetsmiljöronder Christian Andersson rapporterar att det hittills under 2016 anmälts 13 tillbud och 6 skador för personalen. Tillbudsrapporterna har i stor utsträckning varit felaktiga då de egentligen rört sig om skador och alltså inte tillbud. Detta rättas till efterhand och arbetsgivaren i samverkan med skyddsorganisationen har förändrat och förtydligat hanteringen av just tillbudsrapportering och skaderapportering. De skador som rapporterats har rört sig om fallolyckor, cykelolyckor och skador i samband med för hög arbetsbelastning. För studenter har hittills under 2016 anmälts 2 tillbudsrapporter och 23 skador. Dessa har bl.a. rört sig om tillbud/skador i samband med polisens verksamhet och praktikverksamhet. 14 Översyn av rutiner i arbetsmiljöordningen särskilt organisatorisk och social arbetesmiljö (AFS 2015:4) Det pågår ett arbete där arbetsgivaren och huvudskyddombuden samverkar i frågan. Det uppdateras kontinuerligt. Senaste uppdateringen har gällt kränkande särbehandling och finns tillgänglig på webben. 15 Digitala verktyg Per Brolin har gett IT-chefen i uppdrag att se över händelser av störande uppdatering av våra olika system. Arbetsgivaren återkommer i frågan. 16 Övriga ärenden Erika Angelsmark och Kalle Kronberg slutar nu som studerandeskyddsombud. Ordförande tackar dem för det arbete de utfört och önskar dem ett stort lycka till framöver. Det noteras att höstens möte i AMK är bokade: 5/10 kl /12 kl (6)

6 Vid protokollet: Christian Andersson Sekreterare Justeras: Per Brolin Ordförande Margaretha Bjerker Huvudskyddsombud 6 (6)

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Nämnden för lärarutbildning NLU

Nämnden för lärarutbildning NLU Kallelse/dagordning 2018-02-07 Nämnden för lärarutbildning NLU Datum: 2018-02-07 Tid: Kl. 09.30-15.30 Plats: Redet, Kalmar Förhinder: Meddelas Anna Jonsson, tel. 0480-446109 eller e-post: nlu@lnu.se Ledamöter:

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet följande övergripande

Läs mer

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt.

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt. Närvarande: För arbetsgivaren För OFR-S För SACO För SEKO Studeranderepresentant: Sekreterare Per Sunnerhagen Bosse Lagerqvist Ola Wetterberg Göran Karlsson Ingela Dahllöf Vivian Aldén Monica Appelgren

Läs mer

Minnesanteckningar Kommittén för lika villkor

Minnesanteckningar Kommittén för lika villkor Minnesanteckningar Datum: 2014-05-06 Minnesanteckningar Kommittén för lika villkor Datum: 2014-05-06 Tid: 13.00-15.00 Plats: UB3018, Växjö Bruunska 24, Kalmar Närvarande: Frånvarande: Lena Fritzén, ordförande

Läs mer

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Frånvarande Ledamöter: Bui, Tuan Tandläkarstuderande. Ärende Beslut eller annan åtgärd

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Frånvarande Ledamöter: Bui, Tuan Tandläkarstuderande. Ärende Beslut eller annan åtgärd 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Övriga: Radtke, Lovisa Personalhandläggare, sekreterare Nebel,

Läs mer

Lokala arbetsmiljökommittén. Företrädare för arbetstagarna Dag Lövberg Torsten Åsemyr Tommy Spaanheden Börje Almkvist

Lokala arbetsmiljökommittén. Företrädare för arbetstagarna Dag Lövberg Torsten Åsemyr Tommy Spaanheden Börje Almkvist Sammanträde 2008:1 2008-03-27 Lokala arbetsmiljökommittén Tid och plats: 27 mars 2008, 13-15, Konstnärliga fakultetskansliet, 3110. Närvarande Ledamöter Företrädare för arbetsgivaren Moa Haga Lars Lindkvist

Läs mer

Kränkande särbehandling

Kränkande särbehandling SKYDDSROND: Kränkande särbehandling datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: Bestämmelserna kring organisatorisk och social arbetsmiljö handlar bland annat om kränkande särbehandling. För att

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I LAMK I PROTOKOLL 2018:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2018-02-08 Tid Kl. 09.00 10.40 Plats Stora konferensrummet (H821), plan 8, Humanisten Närvarande för arbetsgivaren

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I PROTOKOLL 2017:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2017-02-01 Tid Kl. 13.00 Plats Stora Gästmatsalen, Humanisten för arbetsgivaren Göran Larsson ordförande, prodekan

Läs mer

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Dnr 844-14 Gäller fr o m 2014-10-20 Arbetsmiljöarbetet vid Högskolan i Borås Med hänvisning till de centrala parternas gemensamma värderingar till grund för

Läs mer

Protokoll från sammanträde med lokala arbetsmiljökommittén, arbetsmiljöblock VI

Protokoll från sammanträde med lokala arbetsmiljökommittén, arbetsmiljöblock VI UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Protokoll från sammanträde med lokala arbetsmiljökommittén, arbetsmiljöblock VI Datum: 2015-05-26 Tid: 10.00 12.00 Plats: A1 172 Närvarande Företrädare för arbetsgivaren

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten Arbetsmiljökommitté V 1 Protokolljustering 2 Föregående protokoll 3 Godkännande av dagordning och eventuella tillägg

Naturvetenskapliga fakulteten Arbetsmiljökommitté V 1 Protokolljustering 2 Föregående protokoll 3 Godkännande av dagordning och eventuella tillägg Protokoll Sammanträdesdatum 2015-11-09 Naturvetenskapliga fakulteten Arbetsmiljökommitté V Närvarande För arbetsgivaren För OFR-S För SACO För SEKO Studeranderepresentant: 1 Protokolljustering Ola Wetterberg

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy och riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete på Fackförbundet ST

Arbetsmiljöpolicy och riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete på Fackförbundet ST Arbetsmiljöpolicy och riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete på Fackförbundet ST Fastställd av kanslichefen efter behandling i skyddskommittén den 2005-06-03 Allmänt Arbetsmiljöverksamheten på Fackförbundet

Läs mer

Processbeskrivning vid misstänkt kränkande särbehandling

Processbeskrivning vid misstänkt kränkande särbehandling Dnr: 2017/5768-1.1 Processbeskrivning vid misstänkt kränkande särbehandling Beslutad av Universitetsdirektören Gäller från 2017-11-01 Innehåll Inledning 3 Universitetets skyldigheter 3 Arbetsmiljölagen

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet AVTAL 2017-11-23 1 STYR 2017/1659 Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet Syfte Detta avtal tydliggör hur arbetet med den fysiska och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön

Läs mer

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Organisatorisk och social arbetsmiljö Organisatorisk och social arbetsmiljö En del av det systematiska arbetsmiljöarbetet Roger Edsand Ny föreskrift - anledning Människor ska inte behöva bli sjuka på grund av ohälsosam arbetsbelastning eller

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 9-2011 Fört vid möte i 2011-03-11 Närvarande: Åsa Jacobsson Lena Svangren Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Susanne Larsson Forman Heléne Hellström Mörk

Läs mer

Tid: Plats: Sturegatan 4, rum 002

Tid: Plats: Sturegatan 4, rum 002 1(6) Tid: 09.15 12.00 Plats: Sturegatan 4, rum 002 Närvarande ledamöter:, ordförande (via skype) Madeleine Hartman, studeranderepresentant, farmacevtiska studentkåren Thérèse Hartman, SACO-representant

Läs mer

Arbetsbelastning SKYDDSROND: GENOMFÖRANDE FÖRBEREDELSER. ansvarig chef: skyddsombud: övriga deltagare:

Arbetsbelastning SKYDDSROND: GENOMFÖRANDE FÖRBEREDELSER. ansvarig chef: skyddsombud: övriga deltagare: SKYDDSROND: Arbetsbelastning datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: chef: skyddsombud: övriga deltagare: Bestämmelserna kring organisatorisk och social arbetsmiljö handlar bland annat om medarbetarnas

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(6) Larsson Åke Olausson Lennart (t o m 5:3, 6:1 och ) Skott Annika (fr o m 5:1 )

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 1(6) Larsson Åke Olausson Lennart (t o m 5:3, 6:1 och ) Skott Annika (fr o m 5:1 ) 1(6) Tid: kl. 08.30 11.40 Närvarande Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Järbur Björn ordförande Larsson Åke Olausson Lennart (t o m 5:3, 6:1 och 10-13 ) Skott Annika (fr o m 5:1 ) Företrädare för

Läs mer

Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet

Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet Dnr: P 2016/41 Beslutad av Rektor 2016-12-19 Uppgiftsfördelning i det systematiska arbetsmiljöarbetet Ansvar Huvudregeln är att högsta ledningen Högskolestyrelsen, har det yttersta arbetsmiljöansvaret.

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

PROTOKOLL LSG, IFO-FH

PROTOKOLL LSG, IFO-FH 1/5 Tid: kl. 8.30 11.40 Plats: Sessionssalen, AT 14 Närvarande: För arbetsgivaren: Ordförande, Arne Wiik Angelica Winter, områdeschef Christina Karlsson, områdeschef Birgitta Degerström, områdeschef För

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering, trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier

Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering, trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering, trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier Beslutat av Universitetsdirektören Gäller från 2019-04-12 Beslutsdatum: 2019-09-12 Inledning Processbeskrivning

Läs mer

Arbetsmiljö- och hälsastrategi

Arbetsmiljö- och hälsastrategi Datum Arbetsmiljö- och hälsastrategi Antagen av kommunstyrelsen 2016 Antagen av: Kommunstyrelsen 2016-04-05, 73 Dokumentägare: Personalavdelningen Ersätter dokument: Dokumentnamn: Arbetsmiljö- och hälsastrategi

Läs mer

Det finns ytterligare 89 mindre ärenden.

Det finns ytterligare 89 mindre ärenden. Sid 1 (5) Närvarande Caroline Sjöberg Lars Nordlander Jeanette Lövqvist Carolin Johansson Mats-Åke Moritz Christina Boström Siv Sjödin Inger Cullman Linda Johansson Hanna Norberg Anton Sandin Universitetsdirektör,

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2018 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2018 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2017/977 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2018 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://medarbetarportalen.gu.se/organisation/universitetetsorganisation/gemensamma-forvaltningen/verksamhetsstod/styrdokument/

Läs mer

Arbetsmiljo plan 2012

Arbetsmiljo plan 2012 Arbetsmiljo plan Arbetsmiljögrupp Karin Hjälmeskog, biträdande prefekt Marita Kjellin, huvudskyddsombud Katarina Gahne, skyddsombud Anna Marklund, skyddsombud Karin Forsberg, studerandeskyddsombud En plan

Läs mer

Föredragningslistan fastställs.

Föredragningslistan fastställs. Sid 1 (5) Ärenden 8. Fastställande av föredragningslistan 9. Föregående sammanträdesprotokoll Beslut/Åtgärd Föredragningslistan fastställs. Föregående protokoll, 170228, läggs till handlingarna med tillägget

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

Huvudföredragande: Wilhelm Widmark, överbibliotekarie.

Huvudföredragande: Wilhelm Widmark, överbibliotekarie. 1 (5) PROTOKOLL 2016-02-19 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2016-02-19 Dnr SU 525 1.3.1 2016-1 Konferensrummet Frescati, kl. 9.00

Läs mer

Lekmannarevision 2017 Systematiskt arbetsmiljöarbete

Lekmannarevision 2017 Systematiskt arbetsmiljöarbete www.pwc.se Revisionsrapport Systematiskt arbetsmiljöarbete Lina Olsson, Cert. kommunal revisor Högbo Bruks AB Erika Brolin Januari 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 1.1. Inledning... 2 1.2. Bedömning...

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Barn- och ungdomsförvaltningen 2018

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Barn- och ungdomsförvaltningen 2018 Handläggare Datum FHV-administratör Ann-Sofi Carlsson 2019-02-01 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Barn- och ungdomsförvaltningen 2018 HR-enheten Kommunledningskontoret Adress Box 611,

Läs mer

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Observera att adressen ovan endast är en fakturaadress.

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Observera att adressen ovan endast är en fakturaadress. Rutiner för inköp Som ett led i vår strävan att effektivisera vår fakturahantering vill vi uppmärksamma dig på vikten av att använda rätt uppgifter vid inköp. Därför uppmanar vi dig att alltid uppge referenskod

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete i Sollefteå kommun 2012

Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete i Sollefteå kommun 2012 Datum 1 Sida Nämnd/styrelse/förvaltning etc. Kommunstyrelseförvaltningen Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete i Sollefteå kommun 2012 Sammanfattning Resultatet av uppföljningen av det systematiska

Läs mer

Fredrik Lindström professor, prodekan t o m 302. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande. Lisa Hetherington fakultetssekreterare t o m 297

Fredrik Lindström professor, prodekan t o m 302. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande. Lisa Hetherington fakultetssekreterare t o m 297 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) kl. 8.30 12.10 Närvarande Ledamöter: Lars Berggren professor, prodekan Fredrik Lindström professor, prodekan t o m 302 Oskar Styf studerande Marianne Thormählen professor,

Läs mer

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress.

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Rutiner för inköp Som ett led i vår strävan att effektivisera vår fakturahantering vill vi uppmärksamma dig på vikten av att använda rätt uppgifter vid inköp. Därför uppmanar vi dig att alltid uppge referenskod

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Naturvetenskapliga fakulteten Styrelsen institutionen för fysik Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Naturvetenskapliga fakulteten Styrelsen institutionen för fysik Sammanträdesdatum PROTOKOLL nr 2 Styrelsen institutionen för fysik Sammanträdesdatum 2008-03-10 Närvarande Ledamöter: Företrädare för lärarna Hanstorp, Dag prefekt, ordförande Hellsing, Bo Johannesson, Henrik (ej med under

Läs mer

Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle

Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2016/91 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2016-06-21 Reviderad: Giltighetstid: Tillsvidare Högskolan i Gävle sätter människan

Läs mer

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16)

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) 2017-03-16 Dnr 247-17 Verksamhetsstöd, HR Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017-2018 (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) Utifrån högskolans lokala arbetsmiljöavtal (dnr:

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén, ordförande Thomas Bossius Petra Platen Företrädare för arbetstagarna Susanna Zivic Solveig Persson Patrik Möller Bo

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll 2015-03-26 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Johanna Jormfeldt, ordförande Josefin Andersson, studeranderepresentant Henrik Hegender, ledamot Mats Lindahl, ledamot

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE

ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE 2013-04-16 1 / 5 ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE Arbetsgivarrepresentanter (med rösträtt) Arbetstagarrepresentanter (med rösträtt) Christer Sandahl, professor, ordförande Ulla Cronfalk-Hernlund, administrativ

Läs mer

ARBETSMILJÖUTBILDNINGAR FÖR SKYDDSOMBUD, ARBETSLEDARE, CHEFER MED FLERA

ARBETSMILJÖUTBILDNINGAR FÖR SKYDDSOMBUD, ARBETSLEDARE, CHEFER MED FLERA ARBETSMILJÖUTBILDNINGAR FÖR SKYDDSOMBUD, ARBETSLEDARE, CHEFER MED FLERA Välkommen till ABF Skånes arbetsmiljöutbildningar ABF har en lång erfarenhet av samhälls- och arbetlivsutveckling. En del av detta

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande möte med fakultetsnämnd den 12 december 2018

Protokoll fört vid konstituerande möte med fakultetsnämnd den 12 december 2018 Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Fakultetsnämnd PROTOKOLL 1-8/2018 2018-12-12 SLU-ID: SLU.ltv.2018.1.1.1-1114 Protokoll fört vid konstituerande möte med fakultetsnämnd

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(5)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 1(5) 1(5) Tid: kl. 08.30 11.00 Närvarande Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Järbur Björn Thång Per-Olof Ödman Per ordförande ers f L Westerhäll ers f Å Larsson Företrädare för arbetstagarna Brandt Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 20 april kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 v ordförande Anna-Lisa Hellsing (L), Mölndals

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2014/62 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Per Capsulam

Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Per Capsulam Kallelse/Dagordning 2014-06-27 Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Per Capsulam Datum: 2014-06-27 Svar Ledamöter: Adjungerande: Svar lämnas till FHL fhl@lnu.se senast den 2 juli 2014 kl 18.00.

Läs mer

Årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM)

Årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) Årlig av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: Enligt föreskrifterna om systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1) 11 ska arbetsgivaren följa upp

Läs mer

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från 2012-12-12 Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Arbetsmiljörond Hållbart arbetsliv bättre arbetsdag, varje dag

Arbetsmiljörond Hållbart arbetsliv bättre arbetsdag, varje dag Arbetsmiljörond Hållbart arbetsliv bättre arbetsdag, varje dag Varför gör vi arbetsmiljöronder? Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivare arbeta systematiskt med arbetsmiljöfrågor och utgå från metodiken

Läs mer

Protokoll. 1. Mötets öppnande Ordförande Johan Lundborg hälsar välkommen till detta skyddskommittémöte. Därefter presenterar sig alla.

Protokoll. 1. Mötets öppnande Ordförande Johan Lundborg hälsar välkommen till detta skyddskommittémöte. Därefter presenterar sig alla. Protokoll Skyddskommittén 1 mars 2011 Tid: 13:15 15:10 Plats: Styrelserummet, Entréhuset Närvarande: Ordinarie ledamöter: Adjungerade: Johan Lundborg, ordförande (universitetsdirektör) Kerstin Hollertz,

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden Tjänsteskrivelse 2013-02-27 SN 2013.0059 Handläggare: Annika Ljungberg, Personalavdelningen Socialnämnden Arbetsmiljöplan 2013 Sammanfattning Enligt kommunens arbetsmiljöpolicy ska varje nämnd upprätta

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Carina Fägersten

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Carina Fägersten GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Margareta Hallberg ordförande Ingemar Nilsson från 5 Mona Arfs Företrädare för arbetstagarna Bo Claesson Leif-Jöran Olsson

Läs mer

Kränkande särbehandling

Kränkande särbehandling Riktlinjer och rutiner Kränkande särbehandling Gäller från: 2016-06-08 Innehåll Kränkande särbehandling... 3 Vad är kränkande särbehandling?... 3 Exempel på kränkande särbehandling:... 3 Signaler på att

Läs mer

Landstingsstyrelsens personalutskott

Landstingsstyrelsens personalutskott PROTOKOLL 2014-04-15 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, LSPU 2/2014 Landstingsstyrelsens personalutskott Tid Tisdagen den 15 april 2014, kl. 09.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE. Christer Sandahl, professor, ordförande Malin Lohela Karlsson, Postdoktor Maria von Witting, administrativ chef

ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE. Christer Sandahl, professor, ordförande Malin Lohela Karlsson, Postdoktor Maria von Witting, administrativ chef 2012-06-18 1 / 5 ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE Arbetsgivarrepresentanter (med rösträtt) Christer Sandahl, professor, ordförande Malin Lohela Karlsson, Postdoktor Maria von Witting, administrativ chef Arbetstagarrepresentanter

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-04-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Staffan Carius dekan, ordförande Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma,

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Rapport årlig uppföljning SAM

Rapport årlig uppföljning SAM TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2018-05-14 SN 2018/0296.11.01 0480-45 00 00 Socialnämnden Rapport årlig uppföljning SAM Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut

Läs mer

ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE. Irene Jensen, professor, ordförande. Arbetsgivarrepresentanter

ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE. Irene Jensen, professor, ordförande. Arbetsgivarrepresentanter 2011-12-14 1 / 6 ARBETSMILJÖNÄMNDEN NÄRVARANDE Arbetsgivarrepresentanter (med rösträtt) Arbetstagarrepresentanter (med rösträtt) Adjungerade (med närvaro- och yttranderätt) Handläggare/sekreterare Irene

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 3 Förord Människorna som arbetar och studerar är universitetets viktigaste tillgång. En god arbetsmiljö är grunden för att man ska utvecklas, trivas, vara säker

Läs mer

Årshjul systematiskt arbetsmiljöarbete

Årshjul systematiskt arbetsmiljöarbete Årshjul systematiskt arbetsmiljöarbete Kartlägg, riskbedöm, åtgärda och följ upp arbetsbelastningen individuellt och i grupp löpande OSA checklista Trakasserier och kränkande särbehandling (riktlinje och

Läs mer

SAM vid uthyrning av

SAM vid uthyrning av SAM vid uthyrning av personal Maria Morberg, Almega Lagstiftning Arbetsmiljölagen AML Arbetsmiljöförordningen AMF Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS Klicka här för Arbetstidslagen att ändra ATLformat

Läs mer

PPROTOKOLL. Martin Nykvist doktorand t o m halva 438. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande

PPROTOKOLL. Martin Nykvist doktorand t o m halva 438. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande PPROTOKOLL 1(5) 2014-05-07 kl. 8.30 11.35 Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter: Lars Berggren professor, prodekan Fredrik Lindström professor, prodekan Martin Nykvist doktorand t o m

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2016-12-15, 197 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

PLAN FÖR DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET Institutionen för ekonomi och samhälle

PLAN FÖR DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET Institutionen för ekonomi och samhälle STYRDOKUMENT Dnr V 2014/911 GÖTEBORGS UNIVERSITET PLAN FÖR DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET Institutionen för ekonomi och samhälle Beslutsfattare Birgit Karlsson Beslutsdatum 2014-12-26 Giltighetstid

Läs mer

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-08-22 1(5) LTH FORSKNINGSNÄMND Ledamöter Viktor Öwall Erik Swietlicki Eva Nordberg Karlsson Per Tunestål Erik Serrano Hanna Isaksson Catharina Sternudd David Kinsella Tobias

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Minnesanteckningar Mötesdatum: 2014-04-02 Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Ledamöter: Närvarande: Lena Fritzen, prorektor, ordförande ärende 13-18 Bo Bergbäck, prorektor, ordförande, ärende

Läs mer

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter 1(5) 2011-06-15 FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter Dessa tillämpningsföreskrifter har tillkommit för att förtydliga vad som framgår av FAS-avtalet. Till tillämpningsföreskrifterna

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid ARBETSMILJÖPOLICY 1 av 6 INNEHÅLL GOD ARBETSMILJÖ... 3 EN GOD ARBETSMILJÖ FÖRUTSÄTTER... 3 VARJE MEDARBETARE SKA... 3 KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING... 4 ARBETSMILJÖARBETE I PRAKTIKEN... 4 ANSVAR OCH ROLLER...

Läs mer

ARBETSMILJÖHANDBOK. Kris%n Kringstad VD. Irene Ma1sson Stallchef. Kansliansvarig

ARBETSMILJÖHANDBOK. Kris%n Kringstad VD. Irene Ma1sson Stallchef. Kansliansvarig ARBETSMILJÖHANDBOK MCR AB har 7 anställda och driver en ridskola reglerat genom avtal med klubben Malmö Civila Ryttareförening. Arbetsplatsen har stall med hästar, hagar, ridhus och kansli. VD är Kristin

Läs mer

Arbetsmiljöplan

Arbetsmiljöplan STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Plan Ärendenummer: HIG-STYR 2017/76 Samlingsnr styrdok: HIG-STYR 2016/105 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2017-05-15 Reviderad: Giltighetstid: t.o.m. 2020-12-31 Arbetsmiljöplan

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2018 för Kompetensförvaltningen

Arbetsmiljöplan 2018 för Kompetensförvaltningen Arbetsmiljöplan 2018 för Kompetensförvaltningen Rubriken fylls i allt eftersom aktiviteterna har genomförts. Rubriken kan användas när behov finns av ytterligare kommentarer till arbetet med Arbetsmiljöplanen.

Läs mer

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt:

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Landt, Karin Tandsköterska Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Övriga: Liljeholm, Gunilla Övertandsköterska,

Läs mer

Reflektion över koncept på arbetsplatslösningar - de tre föreslagna koncepten sedda ur ett arbetsmiljöperspektiv som gäller hela Lnu

Reflektion över koncept på arbetsplatslösningar - de tre föreslagna koncepten sedda ur ett arbetsmiljöperspektiv som gäller hela Lnu 150331 Reflektion arbetsmiljö bilaga till beslut Reflektion över koncept på arbetsplatslösningar - de tre föreslagna koncepten sedda ur ett arbetsmiljöperspektiv som gäller hela Lnu Uppdrag för reflektionsgruppen

Läs mer

Protokoll institutionsråd

Protokoll institutionsråd INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll institutionsråd Datum: 2019-02-04 Tid: 14.00-16:00 Plats: Calle Bengtsson, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter: Jan Borén Ordförande och prefekt Anna Rudin Vice ordförande

Läs mer

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns. Information, ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns. Information, ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander Sid 1 (6) Ärende Anmärkningar Ansvarig 18. Fastställande av föredragningslista Föredragningslista godkänns 19. Information Information, ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander (HH,

Läs mer

Linnéuniversitetets fakultetsorganisation

Linnéuniversitetets fakultetsorganisation Beslut Universitetsstyrelsen Dnr. LNU 2011/451 2012-04-19 Linnéuniversitetets fakultetsorganisation Följande organisation gäller från 1 januari 2013 vid Linnéuniversitetet. - Fem fakulteter: 1. Hälso-

Läs mer

POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR

POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR Typ av dokument: Policy Datum: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Arbetsmiljö och lika villkor Ansvarig förvaltningsenhet: Personalenheten Ersätter dokument: Arbetsmiljöpolicy

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2016/110 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2016 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) kl.9.15 12.15 Närvarande Ledamöter: Fredrik Lindström professor, prodekan Magnus Roslund studerande Marianne Thormählen professor, prodekan Eva Wiberg docent, prodekan

Läs mer

Att göra lista: Åtgärdad. Se över rutiner för val av skyddsombud kvarstår och flyttas till arbetet med SAM på lärosätet dess rutiner och struktur.

Att göra lista: Åtgärdad. Se över rutiner för val av skyddsombud kvarstår och flyttas till arbetet med SAM på lärosätet dess rutiner och struktur. Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-06-18 Tid och plats: Kl.13.00-16.00 Videokonferens Närvarande: Yasmine Lindström Ordförande Niklas Bergman Lennart Johansson Janet Harling Lars-Åke Mikaelsson Alexander

Läs mer

Protokoll Bjurslättsskolan

Protokoll Bjurslättsskolan 1 (5) Protokoll Bjurslättsskolan Ärende: SSG, särskild samverkansgrupp Tid: tisdag 8 nov 2016. Kl. 15:30-17:00 Plats: Rektorsexpeditionen Ledamöter: Johan Gilberth arbetsgivaren, ordförande Martina Nydén

Läs mer

Arbetsmiljöverket. Vår vision

Arbetsmiljöverket. Vår vision Arbetsmiljöverket Vår vision Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Vår organisation Sju avdelningar Cirka 600 medarbetare Fem regioner Vår verksamhet Inspektioner Föreskrifter och regler Analys och

Läs mer