HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/4 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (5) Tid: Kl. 09.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/4 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (5) Tid: Kl. 09."

Transkript

1 Lotta Dalheim Englund/cny (5) Tid: Kl :00 Plats: Närvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Eva-Lotta Andersson Angela Bång Gunilla Carlsson Berit Lindahl Rebecca Lindholm Maria Nyström Päivi Riestola Ann-Sofie Rihs Övrig närvarande: Birgitta Wireklint Sundström, punkt 12 Carin Nyhage, sekreterare Frånvarande: Lena Anttila Margareta Fredman Karin Högberg Agneta Kullén Engström Margareta Lundberg Rodin Ingela Rydström Anna Segerbom 1. Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkänns. 2. Minnesanteckningar från föregående möte Angående: Post-doc-handlingar: de som har sökt har nu fått besked. Punkt om VFU-platser: arbetet fortskrider, möte e.m. 27 maj. Punkt om lokalbyten plan 5 och 7: förhandling och planering är klar, flytt sker mellan terminsslut och midsommar. Minnesanteckningar från föregående möte läggs till handlingarna. 3. Akademichefen informerar Lotta informerade om: Forskarutbildningsansökan: Besked från UKÄ ges onsdag 1 juni. Ett möte med all A2- personal är inbokat kl den dagen. Om beskedet är ett Ja blir det sedan presskonferens.

2 Lotta Dalheim Englund/cny (5) Visionsarbetet: detta skjuts upp och återupptas på utvecklingsdagarna eftersom beskedet från UKÄ påverkar hur vi går vidare. Uppdrag som sektionschef för sektion 3: Underlag för annons är skickat till medarbetare för synpunkter. Färdigställs i början av hösten. Lotta är öppen för tips om olika forum där tjänsten kan annonseras. 4. Tre-minuters rapport Ann-Sofie Just pågår arbetet med att bestämma antagningstalen för H16 genom att titta på antal behöriga sökande. Om någon utbildning ska ställas in måste det göras innan antagningsprocessen körs igång. Ann-Sofie återkommer till sektionscheferna i så fall. Upphandling för KTC: offerter har efterfrågats för diverse utrustning och börjar nu komma in. Arbetet löper på i den takt som beräknats. Tillfälligt ledarskap för Sektion 3 fr.o.m.1 juli: Gunilla och Ann-Sofie har haft möten med Angela och Henrik och med programansvariga för att stämma av att allt fungerar inför hösten. Ambitionen är att hinna träffa alla medarbetare. Isabell Fridh går in som biträdande sektionschef och kommer att ta en del av dessa samtal. I samband med detta informerar Lotta om att Björn-Ove Suserud och Berit Lindahl får Lotta Dalheim Englund som närmsta chef till hösten. Gunilla Arbetet med strukturering av forskargrupper fortgår. Alla forskare har nu presenterat sig och forskarluncherna har varit välbesökta. Nästa steg är att utse forskargruppledare. Några är klara. Någon typ av anmälningsförfarande bör ske så att alla lärare tillhör en forskargrupp. Viktigt att poängtera att det finns olika roller i forskargruppen, inte bara forskare. Principen är att alla ska tillhöra en grupp. Information ges på forskardagen och på utvecklingsdagarna. Förslag att anmälan till forskargrupp görs via webbformulär. Bestäms att Rebecca skapar en sådan. Avsändare ska vara forskargruppledarna. Ett forskarråd ska skapas i vilket ska ingå forskargruppledare, ledare för centrumbildningar och akademichef. Preliminärt planeras möten 1 gång per månad. Forskardagen 15 juni: ej helt färdigplanerad ännu; onsdagens besked från UKÄ påverkar dagens innehåll. Eva-Lotta Fortsatta diskussioner med Borås Stad angående socionomutbildning. Även fler kommuner i Sjuhärad kan ha intresse då många har svårt att behålla personal inom området. Möten och workshops är inplanerade. Diskussioner pågår om Följeforskning Unga i arbete i Alingsås. Anbud har kommit in från Göteborgs stad angående forskarinsats i utbildning nationell värdegrund för äldre.

3 Lotta Dalheim Englund/cny (5) Angående Innovation och nyttiggörande: KK-stiftelsen och ansökningar till Avance - mer info kommer efter 8 juni Tillsammans med Borås stad och SÄS fortsatta planer på FRÖN-ansökan till Vinnova för forskning om kombinations-/rotationstjänster där en anställd byter arbetsplats för att följa med en patient genom olika instanser i vården CVS diskuterar vilka projekt man ska satsa på. Rebecca Informerar om de två tidsplaner som är förberedda beroende på om svaret från UKÄ blir ja eller nej till forskarutbildningsrättigheter. Arbete pågår med akademins webbsidor Påpekar att det är viktigt att de som blir intervjuade och uppmärksammade i olika medier tydligt anger att de tillhör högskolan i Borås eftersom det är mycket bra marknadsföring för lärosätet. Maria Förslag vid mötet att personer som är aktuella för intervjuer aktivt blir påminda om detta. Informerar om senaste styrelsemötet: budgetdialogen är inte är helt konfliktfri förslag finns om återinförande av omfördelning av pengar. En OPUS-student uppmärksammade att OPUS-programmet inte är omnämnt i verksamhetsberättelsen och ny uppdragsperiod för rektor diskuterades. Angela Annons för tjänst som utbildningstekniker på KTC ligger ute. Päivi Berit Sektionen har varit kroniskt underbemannad men ser nu ut att ha lösningar till hösten: en visstidsanställning är klar och en annons om tillsvidareanställning är ute. Utbildningsrådet uppmanar sektionen att gå vidare med planer på socionomutbildning. Gästprofessor behöver anställas för detta. CAV saknar föreståndare, intern annons för uppdraget går ut nästa vecka. Via utbildningsrådet IVA och tillsammans med bashandledare har en ny modell för VFU arbetats fram som alla nu är nöjda med. Håller på med KK-ansökan och åker på konferensen Nursing Research i Stockholm i juni där många bra föreläsare medverkar. 5. HB-gemensamma utvecklingsdagar Rebecca informerar om utvecklingsdagarna för all HB-personal lunch-till-lunch 8-9 december. Hon ingår i en arbetsgrupp som planerar dessa. Syftet med dagarna är att lyfta medarbetarskapet. Hittills bestämt är att Björn Brorström inleder och att Kairos Future därefter ger en föreläsning om framtidens arbetsplats. Ev. någon mer föreläsare kan tas in till denna eftermiddag. Mingel,

4 Lotta Dalheim Englund/cny (5) middag och underhållning avslutar dag 1. Dag 2 är tänkt att ägnas åt verksamhetsnära föreläsningar. Gruppen vill gärna ha synpunkter och input. Några förslag gavs vid dagens möte. Information om dagarna måste gå ut snarast eftersom många redan har hösten planerad. Rektor kommer att bjuda in vid sommarträffen 31 maj, därefter går Rebecca ut med mejl till alla på A2. 6. Övriga frågor Eva-Lotta informerar om att akademin kommer att medverka i högskolans satsning i Almedalen. Temat är hållbarhet, varje akademi får en timma var. För A2 deltar Lotta Dellve och Maria Wolmesjö under rubriken Hållbart ledarskap. _ Handlingsplaner / verksamhetsplaner Ansvarig för respektive handlings-/verksamhetsplan uppmanades inför mötet göra en sammanfattning av det som inte är i fas tillsammans med en bedömning om det är rimligt att aktiviteten blir klar till slutdatum. Endast aktivitet där risk finns att den inte kan fullföljas enligt planering tas upp vid mötet. 7. Akademins handlingsplan Följande aktiviteter lyfts och diskuteras: - Genomföra programutvärderingar i alla utbildningar. Frågan tas upp vid nästa möte då handlingsplan för HU diskuteras. - Utöka seniora forskares medverkan i utbildningarna Sektionschefer bedömer att det har ökat. Lotta menar att det är viktigt att detta bevakas om vi får forskarutbildningsrättigheter så att det inte blir en minskning då. - Öka antal studenter som åker på internationellt utbyte Ingen ökning för vårdutbildningarna just nu p.g.a. att vi inte kan öka mottagandet av studenter från andra länder. En ökning är dock att flera studenter på administratörsprogrammet har fått MFS-studier beviljade. - Utveckla nya kurser på engelska Diskussion: Masterutbildningen skulle kunna ges på engelska och ta emot studenter från andra länder. Akademins kontakter på engelskspråkiga lärosäten skulle kunna utnyttjas. En början kan vara att erbjuda en kurs på distans. Inom A1 ges flera kurser på engelska i ämnen som är intressanta för oss, samverkansformer borde vara möjliga att hitta. - Fortsatt arbete i Kina-projektet Inget kommer att hända förrän tidigast Företaget avvaktar just p.g.a. lågkonjunktur. Letter of Intent finns.

5 Lotta Dalheim Englund/cny (5) 8. Handlingsplan Arbetsmiljö Ann-Sofie rapporterar att det mesta är i nivå enligt planering. - Vidareutveckla och fortsatt arbeta med akademins värdegrund Planerat arbete under våren har flyttats till utvecklingsdagarna augusti. - Skapa förutsättningar för en god livsstil med betoning på regelbunden fysisk aktivitet. Här har inte gjorts så mycket ännu. - Följa upp högskolans arbete med att förbättra IT-miljön för akademins medarbetare och studenter Vi fortsätter hjälpas åt genom att t.ex. alltid anmäla fel. Temperatur i föreläsningssalar uppmärksammades på skyddsronden. Påpekas vid mötet att många gardiner i salarna ser smutsiga ut och hänger snett. 9. Handlingsplan HU och handlingsplan lika villkor Punkten utgår och tas upp vid nästa möte. 10. Verksamhetsplan CAV Päivi rapporterar att det har varit turbulent. Det tar tid att bygga ny mötesplats. En kommunikationsplan finns, men ingen kommunikatör. Ny ordförande är Christian Lundell, VD för PROTEKO, och nya medlemmar har kommit till. Förhoppningen är att få igång en bra verksamhet till hösten, då med en ny professor emeritus i tjänst på deltid. 11. Verksamhetsplan CVS Eva-Lotta rapporterar att det inte finns någon kommunikationsplan ännu och att man avvaktar rekrytering av kommunikatör. Administratör är inte heller rekryterad ännu, vilket gör arbetet lite tungrott. 12. Verksamhetsplan Prehospen Birgitta Wireklint rapporterar att det som behövs är framförallt mer pengar och fler doktorander. Samverkansformer med Människan i vården måste hittas. Birgitta avser att sluta som föreståndare för VGR-Prehospen om ca 2 år och vill påbörja överlämnandet så snart som möjligt. Diskussion om hur ett sådant uppdrag ske se ut i fortsättningen, många administrativa uppgifter bör t.ex. kunna ligga på en administratör. I samband med denna fråga uppmärksammades GIO och vikten av att alltid återkoppla till dem för att förstärka samarbetet. 13. Verksamhetsprogram FoUs Punkten utgår och tas upp vid nästa möte.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5)

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5) Lotta Dalheim Englund/hh 2016-10-07 1(5) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Ann-Sofie Rihs Eva-Lotta Andersson Gunilla Carlsson Margareta

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/5 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (7) Tid: Kl. 09.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/5 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (7) Tid: Kl. 09. Lotta Dalheim Englund/cny 2016-09-09 1(7) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Eva-Lotta Andersson Gunilla Carlsson Margareta Fredman Agneta Kullén Engström Berit

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2017/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2017/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09. Lotta Dalheim Englund/cny 2017-01-27 1(6) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övriga närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Dalheim Englund Ann-Sofie Rihs Gunilla Carlsson Agneta Kullén Engström Berit

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09.

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/1 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/cny (6) Tid: Kl. 09. Lotta Dalheim Englund/cny 2016-01-29 1(6) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Eva-Lotta Andersson Angela Bång Gunilla Carlsson Berit

Läs mer

Handlingsplan 2017 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Handlingsplan 2017 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (8) Bilaga 2 Dnr 695-16 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplan 2017 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås målbild är att utvecklas till universitet. Att bli ett

Läs mer

Handlingsplan 2018 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Handlingsplan 2018 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (7) Bilaga 2 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplan 2018 för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås målbild är att utvecklas till universitet. Att bli ett

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2013/10. Lotta Englund/ELK 2013-10-25 1(6) Tid: Kl 14:00-16.00

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2013/10. Lotta Englund/ELK 2013-10-25 1(6) Tid: Kl 14:00-16.00 Lotta Englund/ELK 2013-10-25 1(6) Tid: Kl 14:00-16.00 Plats: Närvarande: Frånvarande: E737 Maria Jonsson, sekreterare Anders Bergström, kårrepresentant Lotta Englund, ordförande Gunilla Carlsson Margaretha

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 695-16 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2017-2019 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2018-2020 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för

Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för Bilaga 6 Dnr: 695-16 Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Verksamhetsplan för 2017-2019 CAV, Centrum för Arbetsliv och Vetenskap är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). CAVs devis är Samverkan

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Bilaga 5-05-13 Dnr 995-14 1 (5) Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lotta Dalheim Englund/ASC Lokal handlingsplan för hållbar utveckling vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2016-2018 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Vision för Högskolan i Borås (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 rev 180531 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med (HU). I

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 Dnr 806-18 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera

Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Verksamhetsplan Låt det vibrera Dnr 806-18 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Verksamhetsplan 2019-2021 1 Låt det vibrera 1 Föreliggande verksamhetsplan tar sin utgångspunkt i Högskolan i Borås vision och mål (dnr 906-14). Styrande

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 5 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

Verksamhetsplan Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV)

Verksamhetsplan Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) Bilaga 6 Verksamhetsplan 2017-2019 Centrum för Arbetsliv och vetenskap (CAV) CAV, Centrum för Arbetsliv och Vetenskap är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). CAVs vision är att bidra till ett

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Datum: 2016-12-13 Tid: 9.00 12.00 Lokal: Närvarande: Pulsens konferenslokaler, Borås Ann-Sofie Axelsson Marika Eriksson Thomas Johansson Lill Langelotz Claes Lennartsson

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Tid: , kl A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(5) Tid:, kl. 8.30-11.45 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor Ahlvar,

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2015/1 1(5) Tid: kl

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2015/1 1(5) Tid: kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare 1(5) Tid: kl 12.30-16.45 Plats: C728 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Bäckström Sehlman, Elisabeth 1-11

Läs mer

AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

1 (5) Bilaga 7. Dnr Centrum för välfärdsstudier

1 (5) Bilaga 7. Dnr Centrum för välfärdsstudier 1 (5) Bilaga 7 Dnr 695-16 Centrum för välfärdsstudier Centrum för välfärdsstudier verksamhetsplan 2017 Centrum för välfärdsstudier (CVS) är en centrumbildning vid Högskolan i Borås. CVS fokuserar på de

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid: kl: 08:15 09:00. Högskolan i Borås, E737

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid: kl: 08:15 09:00. Högskolan i Borås, E737 1(5) Tid: kl: 08:15 09:00 Plats: Högskolan i Borås, E737 Närvarande: Ingela Rydström ordförande Gunilla Carlsson Margaretha Ekebergh Berit Lindahl Övriga närvarande: Ingela Höglund studierektor Carin Nyhage

Läs mer

FÖRSLAG PÅ NY ORGANISATION

FÖRSLAG PÅ NY ORGANISATION FÖRSLAG PÅ NY ORGANISATION Mål: Ett komplett 60:40 lärosäte med studenten i centrum Ny organisation för att stödja denna utveckling Beslut i styrelsen 16 oktober 2013 om tre områden för utbildning och

Läs mer

AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 884-17 AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(6) Tid: Kl. 12.30-16.30 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Cronholm, Stefan vice

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Handlingsplan för stärkt samverkan

Handlingsplan för stärkt samverkan Handlingsplan för stärkt samverkan Kommunerna i Göteborgsregionen och Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Utkast 2017-09-28 Förslaget GR har fått i uppdrag att sätta samman ett förslag

Läs mer

Tid: , kl. 12:00 17: , kl

Tid: , kl. 12:00 17: , kl HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lovisa Ekwall PROTOKOLL 1 (7) Tid: 2016-04-21, kl. 12:00 17:00 2016-04-22, kl. 08.30 12.00 Plats: 2016-04-21 Kanslihuset, Högskolan i Skövde 2016-04-22 Scandic Billingen,

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning 2018-10-19 1(5) MILJÖLEDNINGSSYSTEM Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2017-03-22 Diarienummer: 167-17 Uppföljd 2018-10-16 Lokal handlingsplan för hållbar utveckling

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 3 Dnr 695-16 + Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet med

Läs mer

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 rev 190408 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2013/11 1(8) Tid: kl

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2013/11 1(8) Tid: kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 2013-12-19 1(8) Tid: kl 12.30-16.30 Plats: C728 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Cronholm,

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (9) Bilaga 4 Dnr 695-16 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

(7) Högskolan i Borås Beslutad den: Diarienummer: Birgitta Påhlsson Gäller from: Ersätter:

(7) Högskolan i Borås Beslutad den: Diarienummer: Birgitta Påhlsson Gäller from: Ersätter: 2016-12-19 1(7) MILJÖLEDNINGSSYSTEM Högskolan i Borås Beslutad den: 2016-12-19 Diarienummer: 879-16 Birgitta Påhlsson Gäller from: 2017-01-01 Ersätter: 753-15 Högskolegemensam handlingsplan för hållbar

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(6) Tid:, kl. 10:00 14:30 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor 1-6,

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

Handlingsplan för socialsekreterare hos Arbetslivsförvaltningen och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Handlingsplan för socialsekreterare hos Arbetslivsförvaltningen och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen Till kommunchefen 2017-10-04 Handlingsplan för socialsekreterare hos Arbetslivsförvaltningen och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen Uppdraget Kommunchefen har gett Arbetsgruppen KAL socialsekreterare

Läs mer

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet KOMMUNIKATIONSPLAN 1 2015-12-03 Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet Nuläget En ny version av Ladoksystemet, Ladok3, kommer att införas vid varje lärosäte.

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Verksamhetsplan för

Verksamhetsplan för HÖGSKOLAN BORÅS Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT/Bibliotekshögskolan Fastställd av akademichef 2017-01-09 Ann-Sofie Axelsson, akademichef Dnr 913-16 Verksamhetsplan 2017-2019 för Akademin

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Marie Wennberg 1(6) Tid:, kl. 10:00 14:30 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor 1-7, 9-14 Ahlvar,

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014-09-15 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Verksamhetsplan (VP) PreHospen Centrum för prehospital forskning. Målet uppfylls bland annat genom: Bilaga 8 Dnr

Verksamhetsplan (VP) PreHospen Centrum för prehospital forskning. Målet uppfylls bland annat genom: Bilaga 8 Dnr Bilaga 8 Dnr 695-16 Verksamhetsplan (VP) PreHospen Centrum för prehospital forskning PreHospen är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). PreHospen är en av landets ledande prehospitala forskningscentrum

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 2014-02-06

MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 2014-02-06 CARPE Minnesanteckningar Sida 1 (5) 2014-02-06 MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 2014-02-06 Inledning Carin hälsade välkommen och presenterade dagens program som till stor del bestod av dialog kring

Läs mer

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Vice-rektor forskning Forskningsberedningen, Minnesanteckningar 2014-02-13 Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2013/8. Lotta Englund/ELK 2013-08-30 1(10) Tid: Kl 09:00-12.00

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2013/8. Lotta Englund/ELK 2013-08-30 1(10) Tid: Kl 09:00-12.00 Lotta Englund/ELK 2013-08-30 1(10) Tid: Kl 09:00-12.00 Plats: Närvarande: Frånvarande: E737 Eva-Lotta Andersson, sekreterare Anders Bergström, kårrepresentant Lotta Englund, ordförande Gunilla Carlsson

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 15:00. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 15:00. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lovisa Ekwall PROTOKOLL 1(7) Tid:, kl. 10:00 15:00 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor Ahlvar,

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 3 Dnr 631-17 + Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet med

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamheten i förhållande till högskolans övergripande mål och fokusområden

Verksamhetsplan Verksamheten i förhållande till högskolans övergripande mål och fokusområden HÖGSKOLAN BORÅS Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT/Bibliotekshögskolan Fastställd av akademichef 2015-12-17 Ann-Sofie Axelsson, akademichef Dnr 811-15 Verksamhetsplan 2016-2018 Verksamheten

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Bilaga 7. Centrum för välfärdsstudier

Bilaga 7. Centrum för välfärdsstudier Bilaga 7 Centrum för välfärdsstudier Verksamhetsplan 2019 Centrum för välfärdsstudier Centrum för välfärdsstudier () är en centrumbildning vid Högskolan i Borås. fokuserar på de möjligheter och utmaningar

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

verksamheten verksamheten verksamheten controller p 4 administrativ chef

verksamheten verksamheten verksamheten controller p 4 administrativ chef 1(5) Närvarande Ledamöter Birgitta Öberg Siw Alehagen Sara Bergstrand TonyCheng Magnus Grenegård Håkan Gustafsson Susanne Kvarnström Sussanne A. Larsson Ingemar Nordin Eva N ylander Suppleanter Katarina

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Dnr: 815-15 Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson Verksamhetsplan för Biblioteket 2016-2018 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på styrdokumentet Verksamhetsplan 2016-2018

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Martin Sandelin Emma Spak Johanna Sandlund Adina Welander Harald Strömberg Åsa Bratt Förhinder: Vid protokollet:

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Tid: 2012-04-26, kl. 13.00-17.05 2012-04-27, kl. 09.00-11.35. First Hotel Grand

Tid: 2012-04-26, kl. 13.00-17.05 2012-04-27, kl. 09.00-11.35. First Hotel Grand HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(6) Tid: 2012-04-26, kl. 13.00-17.05 2012-04-27, kl. 09.00-11.35 Plats: First Hotel Grand Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Högskolegemensam handlingsplan för hållbar utveckling 2015-2016.

Högskolegemensam handlingsplan för hållbar utveckling 2015-2016. dnr 1001-14 Birgitta Påhlsson Högskolegemensam handlingsplan för hållbar utveckling 2015-2016. Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling och avser aktiviteter

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2012-04-24, kl 10:00 16:05 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Håkan

Läs mer

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 Ärendet Som ett led i att säkra den framtida kompetensförsörjningen

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Schaktet Peter Högberg, (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Magnus Gustafsson, (M) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Per

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag)

Verksamhetsplan 2015-2017 för Grants and innovation office (förslag) Verksamhetsplan för Grants and innovation office (förslag) 1 Bakgrund Verksamhetsplan för baseras på förslag till Vision för Högskolan i Borås; Det tredje universitetet i Västsverige (dnr 906-14) och förhåller

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2018-12-20 Verksamhetsplan för Biblioteket 2019-2021 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2019-2021 för Verksamhetsstöd

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län 1(5) BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län Styrelsemöte nr 4 2009 2009-03-26 kl 18.00 20.30 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr, Sundbyberg Närvarande: Özge Özen Zink, Catarina Larson,

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Annika Alström, Utbildningssekreterare PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID Programkommittén för medicinsk utbildning 14 mars 2006 kl 14.30-16.45 Sal: Jörgen Lehmann,

Läs mer

Tid: Kl Plats: Högskolan i Borås, C 728

Tid: Kl Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 09.00-14.30 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande del av 5 och 13-20 Andersson,

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL/MINNESANTECKNINGAR Torsdag den 18 april 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014

STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 STHFs styrelseprotokoll nr 7/2014 Plats: Datum: SRATs kansli, Stockholm 22 23 oktober 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson sekreterare Anna Magnusson

Läs mer

GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG Samverkansgrupp Kultur och fritid. Kallelse SSG

GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG Samverkansgrupp Kultur och fritid. Kallelse SSG GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG Samverkansgrupp Kultur och fritid Kallelse SSG 2012-11-28 Ärende: Sammanträde med särskild samverkansgruppen Kultur och fritid Tid: Onsdag 28 november 2012, klockan 13.00-14.30

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla 1(6) Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl. 9.30 12.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jonas Bjelfvenstam Jan-Håkan Hansson Dan

Läs mer

Lokalt samverkansavtal på akademi- och avdelningsnivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Lokalt samverkansavtal på akademi- och avdelningsnivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm 2012-09-27 med ändringar 2019-02-06 Dnr. 12/468 med ändringar Dnr 19/48 Lokalt samverkansavtal på akademi- och avdelningsnivå vid i Stockholm Tecknat 27 september 2012 mellan arbetsgivaren (KMH) och arbetstagarorganisationerna

Läs mer

Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office

Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office Chef Grants and Innovation Office Annika Bergman Uppföljning Verksamhetsplan juli 2016 Grants and Innovation Office Bakgrund Verksamhetsplan för Grants and innovation office 2016-2018 baseras på verksamhetsplan

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl. 12.30-15.15 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Cronholm, Stefan ordförande Bengtsson, Natalie 1-6,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2015-04-22 Tid: 14:00-16:30 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-06-03 Tid: 15:00-16:50 Plats: Tal- och hörsellab, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

REAKTIONER OCH STRATEGIER I MÖTET MED MEDIA

REAKTIONER OCH STRATEGIER I MÖTET MED MEDIA REAKTIONER OCH STRATEGIER I MÖTET MED MEDIA Kommunikationskonferens 23 september 2014 Maria Wramsten Wilmar, leg psykolog, Doktorand KTH, adjunkt Psykologiska institutionen Göteborgs universitet Syfte

Läs mer

Skolchefsinstitutet. - Samskapande ledarskap för bättre utbildning

Skolchefsinstitutet. - Samskapande ledarskap för bättre utbildning Skolchefsinstitutet - Samskapande ledarskap för bättre utbildning Samskapande ledarskap Skolchefen är skolans högste chef och därmed den som ytterst ansvarar för huvudmannens expertis och kontinuitet i

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 PreHospen Centrum för prehospital forskning

Verksamhetsplan 2018 PreHospen Centrum för prehospital forskning Bilaga 8 Verksamhetsplan 2018 PreHospen Centrum för prehospital forskning PreHospen Centrum för prehospital forskning PreHospen är en centrumbildning vid Högskolan i Borås (HB). Syftet är att möjliggöra

Läs mer

Samhällskontraktets verksamhetsplan 2016

Samhällskontraktets verksamhetsplan 2016 Samhällskontraktets verksamhetsplan 2016 Beslutad av Samhällskontraktets styrelse den 10/12 2015 1 Inledning Hösten 2013 fattade Eskilstuna kommun, Västerås stad och Mälardalens högskola (MDH) beslut om

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

ARBETSTIDSAVTAL FÖR LÄRARE. Gäller från 1 januari 2018 Partsgemensam presentation med Saco-S och OFR/S

ARBETSTIDSAVTAL FÖR LÄRARE. Gäller från 1 januari 2018 Partsgemensam presentation med Saco-S och OFR/S ARBETSTIDSAVTAL FÖR LÄRARE Gäller från 1 januari 2018 Partsgemensam presentation med Saco-S och OFR/S Förutsättningar: Centralt Villkorsavtal /Villkorsavtal-T 2 kap 2 samt bilaga 2 och 5 Lokalt arbetstidsavtal

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Värdegrund och organisationskultur HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Värdegrund och organisationskultur HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 050-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer