Introduktion till frånvaro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Introduktion till frånvaro"

Transkript

1 Introduktion till frånvaro För att nå Skola24 kan du antingen använda en länk på skolans hemsida, skriva direkt i webbläsaren och välja domän ur en lista eller skriva [domännamn].skola24.se direkt i webbläsaren. Domännamnet är oftast ett kommunnamn eller namnet på en friskola eller friskolekoncern. Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning i programmet kommer man till startsidan. Schema Överst på startsidan finns ett textbaserat schema om skolan valt att aktivera funktionen. Detta schema innehåller alla dina lektioner som finns i Skola24, på alla skolor som du är knuten till. Om en lektion skapas, flyttas eller ändras i Skola24 får detta direkt genomslag i schemat. Om eleven eller föräldern har ett konto i Skola24 och funktionen är aktiv för dessa roller, gäller detsamma för deras schema. För att se lektioner vid ett annat datum, använd kalendern. Det kan finnas lektioner sju dagar framåt och så långt tillbaka i tiden som det funnits lektioner i Skola24. Klicka på en lektion för att få utökad information om lektionen. För att se lektioner för ett annat datum använd kalendern. Klicka på lektionen för att se utökad information om lektionen. Nuvarande eller nästkommande lektion är blåmarkerad, passerade är grå och kommande är svarta. Nova Software AB 1 (7)

2 Frånvarorapportering Klicka på länken för att registrera frånvaro. Klicka på länken Rapportera frånvaro eller välj i vänstermarginalen Start Elevfrånvaro Rapportera frånvaro för lektioner. Dagens första orapporterade lektion visas. Markera elever med frånvaro. Antalet minuter sätts lika med lektionslängden. Ändra antalet minuter om frånvaron inte gäller hela lektionen. Klicka på Rapportera för att spara registreringar. Välj eventuellt en anledning i listan. Kommentarfältet kan användas för valfri notering. Inmatning är bara möjlig om administratören har tillåtit fritextkommentarer. Lärarens tidigare använda kommentarer finns sparade i urvalslistan. Markera elever som varit frånvarande och välj frånvaroanledning om denna är känd. Ändra antalet minuter om eleven inte varit frånvarande hela lektionen. Skriv eventuellt en kommentar till frånvaron (om skolan aktiverat möjlighet till detta). Klicka på knappen Rapportera för att spara registreringarna. Väljs ingen anledning när frånvaro rapporteras kommer den att visas som ej anmäld. När registreringarna har sparats kommer nästa lektion att visas. Om inga elever varit frånvarande är det bara att klicka på knappen Rapportera och gå vidare till nästa lektion. Nova Software AB 2 (7)

3 Rapportera frånvaro med Skola24 MobilApp För lärare ska kunna rapporera frånvaro i appen måste funktionen vara påslagen för skolan. Ladda ner appen Skola24 MobilApp är kostandsfri för användaren och laddas ner via Ikon för appen Play Butik för Androidenheter och AppStore för ios-enheter (iphone, ipad och ipod). Appen hittas enklast genom att söka på Skola24. Eventuella trafikkostnader kan dock tillkomma för nedladdning och användning beroende på abonnemang. Logga in Inloggning sker med samma användaruppgifter som till Skola24. Efter inloggning kommer man till dagens schema. Rapportera För lärare ska kunna rapporera frånvaro i appen måste funktionen vara påslagen för skolan. I appen kan man rapporera dagens lektioner och upptill 14 dagar bakåt i tiden. Rapporterad lektion Påbörjad rapportering, ligger kvar i 24 timmar. Därefter försvinner den om den inte har rapporterats. Orapporterad lektion Nova Software AB 3 (7)

4 För att rapportera flera elever med samma frånvaro Markera elev med frånvaro, välj därefter anledning och frånvarotid. Välj bakåt-pilen ifall du vill avbryta rapporteringen. Därefter försvinner den om den inte har rapporterats. Välj anledning och frånvarotid. Rapporera lektion när eventuell frånvaro är ifylld. Nova Software AB 4 (7)

5 Frånvaromeddelande till förälder Om skolan valt att aktivera funktionen att skicka ett meddelande med e-post eller SMS till förälder när en elev rapporteras som frånvarande, visas en sektion om detta på ansvarig lärares startsida. Föräldern kan välja att bekräfta informationen i meddelandet eller logga in i Skola24 och ta del av frånvaron. Om föräldern inte bekräftat meddelandet visas detta på ansvarig lärares startsida. Ett SMS-meddelande kan inte bekräftas. Det visas däremot som bekräftat när Skola24 fått en bekräftelse från operatören att meddelandet har levererats. På ansvarig lärares sida visas om det finns obekräftade frånvaromeddelanden. Länken leder vidare till en mer detaljerad vy över vilka elever som har haft frånvaro som föräldern inte nåtts med information om. Frånvaron räknas som bekräftad om en förälder tagit del av den, även om eleven har flera föräldrar. Det går dock att se vilka föräldrar som nåtts av information om frånvaron och vilka som inte gjort det i den översiktliga vyn. Obekräftad frånvaro på klass - och elevnivå. Frånvaron är bekräftad för den ena föräldern men inte för den andra. Datum inom parantes anger när meddelandet skickades. För att visa detaljer om meddelandet eller markera förälder kontaktad. Det finns ingen förälder kopplad till eleven. Om man klickar på länken Visa frånvaromeddelanden kommer man till vyn nedan. Från denna vy går det att granska frånvaro och att se senaste och tidigare meddelanden som skickades till förälder. Det går också att se kontaktuppgifter till förälder. Här kan man sätta status Förälder kontaktad, vilket kan göras när föräldern på annat sätt blivit informerad av skolan om elevens frånvaro. Klicka för att markera att förälder blivit kontaktad. Klicka för att se tidigare meddelanden och frånvaro. Status för meddelandet för dagen. Klicka för att se hur meddelandet såg ut. Nova Software AB 5 (7)

6 Vikariehantering Skola24 erbjuder en vikariefunktion där lärare på samma skola kan läggas till som vikarier för varandra. Välj Start Administration Vikariehantering. Välj önskade lärare som får vikariera för dig i listan och tryck sedan OK för att spara. Ta bort en vikarie genom att klicka på den i listan igen. Välj de lärare som kan vara vikarie för dig. Klicka på nålen om du vill välja flera lärare, eller A för alla. När man sedan vikarierat för någon annan går man som vanligt in i vyn för att registrera frånvaro för lektioner. Välj Start Elevfrånvaro Rapportera frånvaro för lektioner. Välj först den lärare som du har vikarierat för och leta sedan upp rätt dag och den lektion som du ska rapportera frånvaro för. Rapportera lektionen på samma sätt som du rapporterar dina egna lektioner. Klicka dig fram till rätt datum genom att klicka på plustecknet på veckan. Välj i listan den lärare som du har vikarierat för. Nova Software AB 6 (7)

7 Klass/Grupplistor och andra rapporter 1. Markera alternativet Rapporter. 2. Välj vilken typ av rapport som ska öppnas. 3. Välj önskad Standardrapport. 4. Eller skapa ny rapport. Välj Start Rapporter. Klicka på den typ av rapport som ska visas eller skrivas ut. Klicka på länken för önskad rapport. Välj önskade klasser. Klicka på Visa för att ta fram rapporten. Öppna urvalslistan och välj vilken klass som ska visas i rapporten. Klicka på knappen Visa när önskade val och inställningar har gjorts för att få fram rapporten på skärmen. Rapporten visas i pdf-format och kan både skrivas ut direkt, sparas som fil och skickas som e-post. Klicka på skrivarsymbolen i verktygsraden för att skriva ut rapporten, disketten för att spara och verktygsknappen för e-post (utseendet kan variera beroende på vilken version av pdf-läsare som är installerad på datorn) för att skicka den med e-post. Nova Software AB 7 (7)

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Skola24 MobilApp. Översikt. Inställningar

Skola24 MobilApp. Översikt. Inställningar Skola24 MobilApp Skola24 MobilApp ger möjlighet att ta del av information från Skola24 utan att vara inloggad på en dator. Åtkomst sker via en mobilapp för enheter med Android (telefon eller surfplatta)

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (20) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (20) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare Skola24 för vårdnadshavare 2017-09-19 Utbildningsförvaltningen Skola24 för vårdnadshavare Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering.

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare 1 av 11 Utbildningsförvaltningen Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering. Nedan finns information om hur du som vårdnadshavare

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Välj Start Rapporter. En lista med de olika rapporttyperna visas. Klicka på någon av länkarna för att se de rapporter som finns tillgängliga.

Välj Start Rapporter. En lista med de olika rapporttyperna visas. Klicka på någon av länkarna för att se de rapporter som finns tillgängliga. Introduktion till rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara med och vilken

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Dina barns närvaro på Hjärntorget

Dina barns närvaro på Hjärntorget Dina barns närvaro på Hjärntorget Från och med vårterminen 2014 har vi fått en ny närvarofunktion på Hjärntorget. Lärarna rapporterar in barnens närvaro direkt på lektionen och du kan själv gå in och se

Läs mer

Användarhandbok Frånvaro/Närvaro Stockholms Skolplattform

Användarhandbok Frånvaro/Närvaro Stockholms Skolplattform Användarhandbok Frånvaro/Närvaro Stockholms Skolplattform Innehåll Produktbeskrivning... 2 Funktionsbeskrivning... 2 Funktionsområde... 2 Frånvaroanmälan... 2 Rapportera lektion... 2 Ledighetsansökan...

Läs mer

Föräldrar och Skola 24

Föräldrar och Skola 24 Föräldrar och Skola 24 Hej Katte-förälder! Med hjälp av webbtjänsten Skola24 kan du bland annat göra sjukanmälan och ta del av ditt barns frånvarostatistik. En central databas gör det möjligt att med hjälp

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

Välj Sammanställningar. Personal kopplad till en enskild skola ser bara den flik som berör den eller de enheter som hen är aktiv på.

Välj Sammanställningar. Personal kopplad till en enskild skola ser bara den flik som berör den eller de enheter som hen är aktiv på. Introduktion Sammanställningar/Rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara

Läs mer

Heroma app MinTid Användarmanual

Heroma app MinTid Användarmanual 1 (37) Heroma 2018.2 cgi.com Innehållsförteckning... 1 Innehållsförteckning... 2 1.1 Hämta MinTid... 3 1.2 Logga in... 4 1.2.1 Nytt tillfälligt lösenord via e-post... 5 1.3 Navigering... 6 1.4 Startsida...

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

SKOLA24 LÄRARE. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet.

SKOLA24 LÄRARE. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet. Lärare i Skola24 En lärare i Skola24 kan rapportera närvaro på sina lektioner samt registrera planerad frånvaro för sina elever. Lärare har även tillgång till olika frånvaroöversikter för elever som hen

Läs mer

Det finns tre sorters rapporter: Grundrapporter - standardrapporter i Skola24. Namnen börjar med ordet Grundrapport.

Det finns tre sorters rapporter: Grundrapporter - standardrapporter i Skola24. Namnen börjar med ordet Grundrapport. Introduktion rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara med och vilken elevgrupp

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

Användarmanual. Meetings app 1.7

Användarmanual. Meetings app 1.7 Användarmanual Meetings app 1.7 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: Meetings App 1.7 Datum: 2012-12-19 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (27) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH

Läs mer

SKOLA24 LÄRARE. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet. Nova Software AB juni /23. Allmän hjälp

SKOLA24 LÄRARE. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet. Nova Software AB juni /23. Allmän hjälp Lärare i Skola24 En lärare i Skola24 kan rapportera närvaro på sina lektioner samt registrera planerad frånvaro för sina elever. Lärare har även tillgång till olika frånvaroöversikter för elever som hen

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.6

Användarmanual. Meetings 1.6 Användarmanual Meetings 1.6 Revisionsnummer: 2 Dokumentnamn: Meetings by Formpipe 1.6 - Användarmanual ipad Datum: 2014-03-30 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (24) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Dexter. En app för närvaro/frånvaro

Dexter. En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll...2 Dexter App för iphone och Android...3 Installation av Dexter App...3 Android...3 iphone...3 Funktioner...4 Inloggning...4 Byta roll...5 Kvittera

Läs mer

Dexter En app för närvaro/frånvaro

Dexter En app för närvaro/frånvaro Dexter En app för närvaro/frånvaro Innehåll Innehåll... 2 Dexter App för iphone och Android... 3 Installation av Dexter App... 3 Android... 3 iphone... 3 Funktioner... 4 Inloggning... 4 Byta roll... 5

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 Innehållsförteckning Inloggning för Personal... 3 Status... 3 Här och Nu... 4 Hitta Barn... 4 Vem är Var... 4 Information om Barn... 4 Avtal... 5

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Innehåll Innehåll... 2 Hämta TextAppen för ios... 3 Registera dig... 3 Kom igång i iphone eller ipad... 5 Logga in... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Dexter. Närvaro/Frånvaro. Handledning för lärare del 3

Dexter. Närvaro/Frånvaro. Handledning för lärare del 3 Dexter Närvaro/Frånvaro Handledning för lärare del 3 Skapad: Uppdaterad: Uppdaterad 2006-11-21/BR 2007-11-23/RB 2008-05-14/UP IST, International Software Technology, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

SKOLA24 KANSLIST. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet.

SKOLA24 KANSLIST. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet. Kanslist i Skola24 En kanslist i Skola24 kan registrera planerad frånvaro och ändra registrerad frånvaro för alla elever på skolan samt rapportera närvaro på alla lärares lektioner. Kanslisten har även

Läs mer

Instruktion. Appen Tieto Edu

Instruktion. Appen Tieto Edu Instruktion Appen Tieto Edu Innehåll För enkel kommunikation mellan hem och skola 3 Dina funktioner 4 Barnschema 5 Frånvaro 7 Har du frågor? 8 För enkel kommunikation mellan hem och skola Nu finns appen

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Innehåll Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 5 Så här söker du en talbok... 5 Ladda ner

Läs mer

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR Dexter Grundfunktioner Handledning för lärare 2006-10-05/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Inloggning i Dexter Vi skall nu följa Karin Kronkvist,

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Två nya system. information/veckobrev ta del av schema. planering/undervisning anmäla frånvaro. kunskapsutveckling ta del av frånvaro

Två nya system. information/veckobrev ta del av schema. planering/undervisning anmäla frånvaro. kunskapsutveckling ta del av frånvaro Två nya system information/veckobrev ta del av schema planering/undervisning anmäla frånvaro kunskapsutveckling ta del av frånvaro utvecklingssamtal ledighetsansökningar När du loggar in som vårdnadshavare

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Dexter. Närvaro/Frånvaro. Handledning för lärare del 3 2006-11-21/BR

Dexter. Närvaro/Frånvaro. Handledning för lärare del 3 2006-11-21/BR Dexter Närvaro/Frånvaro Handledning för lärare del 3 2006-11-21/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Frånvaroregistrering i Dexter Närvaro/Frånvaro

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

Webbtidsrapportering. 1. Gå till sidan www.mytranspa.com. 2. Klicka på Rapportera tid

Webbtidsrapportering. 1. Gå till sidan www.mytranspa.com. 2. Klicka på Rapportera tid Webbtidsrapportering 1. Gå till sidan www.mytranspa.com 2. Klicka på Rapportera tid Logga in 1. Skriv ert kundnummer 2. Ange signatur. 3. Ange lösenord. Var noga med små och stora bokstäver. 4. Klicka

Läs mer

Närvarohantering för vårdnadshavare

Närvarohantering för vårdnadshavare Närvarohantering för vårdnadshavare Här kan du läsa allt du behöver veta för att använda Hjärntorgets närvarohantering. I texten här nedanför beskriver vi: hur du kan få information om ditt barns närvaro

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Adelanet för vårdnadshavare Grundskola 1 Adelanet 3 Logga in

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.0 Innehållsförteckning hypernet Direkt för Vårdnadshavare... 3 Infotavla för Vårdnadshavare... 3 Inloggning för Vårdnadshavare... 3 Primära Tjänster

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

Ladda ner LexMeeting. Öppna App Store. Skriv in lexmeeting i sökfältet och tryck på Sök

Ladda ner LexMeeting. Öppna App Store. Skriv in lexmeeting i sökfältet och tryck på Sök Innehåll Ladda ner LexMeeting... 3 Ställ in LexMeeting... 5 Använda LexMeeting... 7 Anteckna i LexMeeting... 11 Söka i LexMeeting... 13 Skicka information från LexMeeting... 14 Ladda ner LexMeeting Öppna

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

Använda Google Apps på din Android-telefon

Använda Google Apps på din Android-telefon Använda Google Apps på din Android-telefon Om du vill använda e-post, kontakter och kalender för Google Apps på din Android-enhet ska du och dina användare göra följande: 1. Öppna skärmen Konton och synkroniseringsinställningar

Läs mer

Innehåll Lex Meeting version 1.4.0

Innehåll Lex Meeting version 1.4.0 1 Innehåll Lex Meeting version 1.4.0 Ladda ner LexMeeting... 3 Ställ in LexMeeting... 5 Använda LexMeeting... 6 Anteckna i LexMeeting... 11 Söka i LexMeeting... 14 Tvinga hämtning av handlingar... 15 Skicka

Läs mer

Manual Lifecare Meddelanden

Manual Lifecare Meddelanden 1 (8) Kommunförvaltningen Ansvarig Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad av Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad den 2016-10-19 Reviderad den 2016-10-19 Manual Lifecare Meddelanden I samband med

Läs mer

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad 1 av 13 v. 1.7 Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad Innehåll Att använda appen... 2 Ifall appen laddar långsamt eller hänger sig... 9 Vid problem med uppkopplingen till kommunens nät... 10 Byte

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Manual till DIKO 2012-10-19

Manual till DIKO 2012-10-19 Manual till DIKO 2012-10-19 Innehåll Manual till DIKO 2012-10-19... 1 1 Använda DIKO med en dator... 2 1.1 För att logga in i DIKO... 2 1.2 Dag... 3 1.3 Importera bilder... 4 1.4 Redigera bilder i samband

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 0.9 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Införande... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Hur laddar jag ner böcker?... 3 Hur hittar jag mina böcker?... 4 Hur tar

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter.

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter. Inledning Bakgrunden till införandet av systemet har bl a varit att minska dubbelarbete och automatisera sammanställningen av tidrapporterna samt överföringen av underlaget för kostnadsfördelningen till

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

En myndig elev i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sig själv och också ansöka om ledighet direkt i plattformen.

En myndig elev i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sig själv och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Myndig elev En myndig elev i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sig själv och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Frågor: Kontakta supporten på elevsupport@edu.stockholm.se eller din

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer