Strategi för LeGos studiepolitiska arbete

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Strategi för LeGos studiepolitiska arbete"

Transkript

1 Strategi för LeGos studiepolitiska arbete Ledarskap Gotland eller LeGo är en sektion vars främsta syfte är att värna om våra medlemmars politiska intresse och därefter även tillse att våra medlemmars studietid är den bästa möjliga rent socialt. Denna strategi är framtagen för att tydligt visa hur LeGos styrelse arbetar för att tillse våra medlemmars studiepolitiska behov. ÖVERGRIPANDE STRUKTUR LeGo är en sektion vilken ligger direkt under Rindi studentkår, Rindi är den faktiska kår som värnar om studenternas studiepolitiska intressen och LeGo kan ses som Rindis förlängda arm och uppgiftsinhämtare. LeGo är anmodat att åt Rindi verka för sina medlemmar och inhämta uppgifter om våra medlemmars studiesituation. LeGo skall verka som ett såll för att Rindis styrelse skall ha möjlighet att arbeta effektivt med de frågor Rindi måste arbeta med. LeGos roll är att råda klassernas representanter och när allvarliga saker uppkommer koppla in Rindi. Ledarskap Gotland är den sektion vilken idag representerar främst program vilka läses på Uppsala Universitet Campus Gotland och som har ett ledarskapsperspektiv. Följande program omfattas av denna strategi: Kandidatprogram i Ledarskap, Kvalitet, Förbättring Läses på Campus LKF Högskoleingenjörsprogrammet i kvalitetsutveckling och ledarskap Läses på Campus HING Kandidatprogram i Ledarskap, Kvalitet, Förbättring Läses på distans LKF(D) POLITISKA FRÅGOR LeGos studiepolitiska representanter deltar under LeGos platta och har kontinuerlig kontakt med distansrepresentanter, de ansvarar för att stötta och råda klassrepresentanter vid problem. Om frågor uppkommer som kan behöva behandlas av Rindi eller LeGos styrelse så ansvarar LeGos studiepolitiskt ansvariga för att dessa frågor tas upp på LeGos styrelsemöte och att LeGos ordförande tar upp dessa problem på de månatliga sektionsrådet som hålls av Rindi. Vid akuta problem som bedöms vara så allvarliga att Rindis styrelse omedelbart behöver kopplas in så ska detta ske i samråd med LeGos ordförande och LeGos ordförande skall hållas underrättad om innehållet i sådan kommunikation. Kommunicera gärna med Rindi, Rindis personal och styrelse kan rådfrågas och göra bedömningar av studiepolitiska frågor och det är bättre att vi kommunicerar för mycket än för lite om våra studenters problem för att säkra att saker skall bli bättre. LEGO@RINDI.COM SIDA 1(5)

2 När problem uppkommer bör de behandlas med tillförsikt från LeGos sida, det är viktigt att en person som får kritik får höra den kritiken och ta ställning till den. Var noga med vilken ordning problem behandlas i, ta upp problem med berörda parter i ordningen: 1. Lärare 2. Kursansvarig 3. Programansvarig 4. Studierektor LeGo kommer alltid att först uppmana studenter som har problem att ta kontakt med lärare i kursen men finns givetvis som stöd i alla studiepolitiska diskussioner och LeGo kan även fungera som företrädare för en student om detta skulle önskas av en student. CAMPUSSTUDENTERNA Varje program som läses på Campus och som representeras av LeGo har en politisk struktur enligt nedan. För att LeGo skall ha möjlighet att införskaffa kunskaper har LeGo en platta med sina klassrepresentanter där frågor av liten och stor karaktär kan dryftas mellan samtliga årskullar. Varje klassrepresentant och student kan alltid välja att ta direkt kontakt med LeGos styrelse eller Rindi om så skulle behövas. LeGo väljer att utse representanter ur varje program att representera programmet på Universitetets Programråd där representanter från Universitetet, lärarkåren och näringslivet finns representerade. Programrådet är den instans på universitetet som styr över programmets utformning och det är i programrådet som påverkan kan ske LEGO@RINDI.COM SIDA 2(5)

3 vad gäller större problem. Studenternas representanter väljs genom de månatliga plattor som Lego håller med sina klassrepresentanter och är tänkt att vara en representant per årskull. Den faktiska strukturen som kommer att omge LeGo med de två campusprogram som sektionen idag representerar kommer att se ut enligt ovan. MÖTESSTRUKTUR LeGo genomför månatliga möten med representanter från varje program och årskull som LeGo representerar, dessa möten kallas plattor. De månatliga plattorna skall vara grunden för LeGos studiepolitiska arbete och är den grund resten av arbetet bygger på. Under plattorna träffas alla klassrepresentanter och får möjlighet att tillsammans med LeGo utbyta erfarenheter, diskutera problem, dela med sig av inspiration och få allmän stöttning i det studiepolitiska arbetet. Inledningsvis kommer LeGo att hålla platta en gång i månaden och efter klassrepresentanternas behov kommer den strukturen att utvecklas och omformas, det inledande målet är att hitta en bra struktur och bygga goda relationer mellan samtliga engagerade studenter. Den första plattan på året sker så snart som möjligt efter att klassrepresentanter valts i de nytillkomna klasserna, mötet hålls på Rindi för att symboliskt knyta LeGos verksamhet till Rindi. Det första mötet innehåller tre delar; första delen är en presentation av LeGo och Rindi i stort för att förståelse för det studiepolitiska systemet skall finnas hos alla, del två av mötet är en allmän diskussion och lärakännadel där namnlek och liknande kan förekomma samt den tid där stora frågor som rör skolan som helhet tas upp, den tredje delen i mötet innebär en uppdelning av programmen programvis för att på så sätt få möjlighet att lyfta programspecifika frågor. Tanken är även att försöka boka in Rindis styrelse så att representanterna får en bild på vilka som sitter i kåren och finns för oss allesammans. Under det första mötet ska vi även komma överens om en plan för att skapa en god trivsel under kommande plattor, vilken typ av möten vi skall ha till exempel att endast hålla lunchmöte eller kvällsmöten och så vidare. När plattan sedan hålls igen hålls den enligt de överenskomna premisserna som tas fram under den inledande plattan, LeGos tanke är att den sker i två etapper; en del för övergripande frågor och problem samt en del programvis för mer specifika frågor. Längre fram är planen att LeGo förutom att hålla platta även kommer att LEGO@RINDI.COM SIDA 3(5)

4 bjuda med representanterna på olika event/utbildningar/workshops, som Rindi brukar anordna. Representanterna från LeGo kommer att dra i trådarna och ha kontakt med Rindi för att kolla efter aktuella datum. Syftet med detta är att knyta kontakter, få utbildning inom olika områden som kommer att gynna ledarskapet, men framförallt utvecklas och ha kul tillsammans. KOMMUNIKATION Kommunikation kring möten koms överens under den inledande plattan. Förslag: - Facebookgrupp - Kommunikationsapp (Messenger, Viber, Whatsapp) - Mejl DISTANSSTUDENTER Distansstudenterna som läser de program som LeGo har ansvar över är givetvis också representerade av Rindi och LeGo. Under LKF finns distansstudenterna vilka läser samma program som de studenter som läser programmet på plats på Campus Gotland, universitetet gör ingen politisk skillnad mellan campusstudenter och distansstudenter, av praktiska skäl ser dock distansstudenternas problem och behov annorlunda ut jämfört med campusstudenterna. LeGo arbetar med distansstudenter som vore de ett eget program då detta arbetssätt ses som det bästa ur en praktisk synvinkel. LEGO@RINDI.COM SIDA 4(5)

5 Varje årskull distansstudenter väljer två klassrepresentanter som representerar årskullen studiepolitiskt, det är således klassrepresentanterna som samlar in synpunkter från övriga i klassen och för dessa vidare. Samtliga årskullars klassrepresentanter samlas i en facebookgrupp som LeGo har insyn i, där kan studiepolitiska frågor diskuteras inte endast av LeGos representanter utan också av övriga årskullar. På programrådet representerar en distansstudent samtliga distansstuderande, dock finns tre representanter från campus som vid behov kan hjälpa till att belysa problem. Inför programråd har både LeGos studiepolitiskt ansvariga och distansstudenternas programrådsrepresentant kontakt med samtliga klassrepresentanter för att kontrollera om det finns några studiepolitiska frågor som behöver lyftas på programrådet. MÖTESSTRUKTUR Varje nytt läsår har LeGo ett inledande skypemöte med samtliga representanter från distans där gruppen gemensamt kommer överens om hur den löpande kommunikationen ska se ut under läsåret. Det stående förslaget är att ha minst ett liknande möte över skype per termin och att kommunicera flitigt via facebook. KOMMUNIKATION Under det inledande mötet diskuteras lämpliga media för den löpande kommunikationen. Det stående förslaget är en facebookgrupp för att utlysa möten och ställa frågor i samt en facebookchatt för snabb kommunikation. Skype är det media som används vid faktiska möten. Vid känsliga politiska ärenden används mejlkorgen och skype/telefon för att värna den relevanta studentens anonymitet. GEMENSAMMA MÖTEN LKF & LKF(D) Programansvarig har ett stort intresse i att samla in åsikter från studenterna, samtliga klassrepresentanter från både campus och distans samlas därför tillsammans med programansvarig ett flertal gånger per termin. Dessa möten är ett bra forum för klassrepresentanterna att lyfta kursspecifika frågor och få en diskussion kring politiska frågor som rör distans och campus. LeGo deltar inte aktivt men har en representant på plats för att följa diskussioner och aktiva studiepolitiska ärenden. Programrådet är gemensamt för både campus och distans, studenterna har två röster i samtliga omröstningar. Utöver de två röstberättigade finns ytterligare två studentrepresentanter på plats, studenternas representation är uppbygg med en student från varje årskull från campus och en student från distans. På programrådet lyfts mer övergripande frågor som har med programmets utformning att göra. Specifika studentärenden behandlas endast på programråd om programansvarig ej givit gehör för studentens situation. LEGO@RINDI.COM SIDA 5(5)

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGNER Tid:, Klockan 09.00 Plats: Kalmar Nyckel samt via Skype Närvarande: Morgan Rydbrink, Dan Alstermark, Emma Pettersson, Louise Zackrisson 1. Mötets öppnande a. Mötets öppnades

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

Dnr HS 2013/ Riktlinjer för introduktion till högskolestudier vid Högskolan i Skövde

Dnr HS 2013/ Riktlinjer för introduktion till högskolestudier vid Högskolan i Skövde Avdelningen för utbildnings- och studentstöd RIKTLINJER 2013-04-11 Dnr HS 2013/211-111 Riktlinjer för introduktion till högskolestudier vid Högskolan i Skövde 1. Inledning Introduktionen vid Högskolan

Läs mer

Proposition 1: Stadgea ndringar

Proposition 1: Stadgea ndringar Proposition 1: Stadgea ndringar P 1-1 Andra dokument Rindi har en hel del andra dokument än bara stadgarna som styr hur Rindi ska arbeta. Dessa dokuments kraft har dock aldrig definierats eller ens tillkännagivits

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Mall för programrådsmöten

Mall för programrådsmöten Sidan 1 av 8 Mall för programrådsmöten Inledning Detta dokument är ett förslag och en rekommendation från studenterna över vi anser att programrådsmöten kan hållas under året. Den mallen och nedanstående

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Anonyma tentamina. Vad tycker studenter vid LTU? En undersökning utförd av studentkårerna vid Luleå tekniska universitet

Anonyma tentamina. Vad tycker studenter vid LTU? En undersökning utförd av studentkårerna vid Luleå tekniska universitet Anonyma tentamina Vad tycker studenter vid LTU? En undersökning utförd av studentkårerna vid Luleå tekniska universitet Luleå Studentkår Teknologkåren Luleå tekniska universitet Luleå 2016-03-11 Sammanfattning

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp

TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp TKV1K, Kandidatprogram i ledarskap - kvalitet - förbättring, 180 hp TKV1K, Bachelor Programme in Leadership - Quality Management - Improvement, 180 hp Anmälningskod: P1442 Starttermin: H17 Programtakt:

Läs mer

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Corax Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Verksamhetsplan 2010/2011 Corax ska arbeta för att hjälpa alla studenter som läser under HumUS- akademin vid Örebro universitet med olika ärenden. Vi verkar

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Förslag till förbättring av Byggtekniks programråd

Förslag till förbättring av Byggtekniks programråd Förslag till förbättring av Byggtekniks programråd Daniel Jonsson Marcus Lindkvist Johan Nyström Tommy Persson Umeå Universitet TFE Kvalitetsteknik B Sammanfattning I mars 2003 kom det nya direktiv för

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGNER Tid: 2017-05-17, Klockan 10.00 Plats: Kalmar Nyckel samt via Skype Närvarande: Morgan Rydbrink, Emma Lövgren, Dan Alstermark, Louise Zackrisson, Eric Gyllander och Anna

Läs mer

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Att vara programrådsrepresentant Grattis till att ha blivit utsedd till programrådsrepresentant. På LTU inom Teknisk fakultet har vi en lång tradition

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Stöd för internationalisering vid Campus Gotland

Stöd för internationalisering vid Campus Gotland GOTLAND 2018/21 Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte 3 2 Mål 3 2.1 Effektmål 3 2.2 Övergripande projektmål 3 3 Projektorganisation 5 4 Förutsättningar

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Rektor 2017-12-04 Dnr 589-17 Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås Med stöd av HF1993:100, 1kap 14 samt HL 1 kap 4. HF1993:100,

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Projektplan Utbildningsadministration och studentstöd

Projektplan Utbildningsadministration och studentstöd GOTLAND 2018/21 Utbildningsadministration och studentstöd Delprojekt 2 inom huvudprojekt Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Fastställd av styrgruppen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Till Uppsala studentkårs fullmäktige Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Uppsala studentkår har i dagsläget bara en typ av medlemskap. Detta innebär att alla medlemmar,

Läs mer

PROGRAMKOMMISSION INTERAKTIONSDESIGN

PROGRAMKOMMISSION INTERAKTIONSDESIGN PROGRAMKOMMISSION INTERAKTIONSDESIGN Tid: 2012-01-11, Klockan 13.00 Plats: Kalmar Nyckel i sal NY110 samt via Skype Kallade: Morgan Rydbrink, Päivi Jokela, Ute Ruegg, Erik Elling, Robin Wilson, Fredrik

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2018/239 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Coaching och Sport Management, 180 hp

Coaching och Sport Management, 180 hp Coaching och Sport Management, 180 hp En bred utbildning för dig som vill arbeta med coaching/ ledarskap och utveckling inom de växande idrotts-, hälso-, fritids- och evenemangssektorerna. 1 2 Coaching

Läs mer

Anvisningar för studentinflytande vid Karolinska Institutet Dnr: 1-774/2018 Fastställd av Rektor Gäller fr.o.

Anvisningar för studentinflytande vid Karolinska Institutet Dnr: 1-774/2018 Fastställd av Rektor Gäller fr.o. Anvisningar för studentinflytande vid Karolinska Institutet Dnr: 1-774/2018 Fastställd av Rektor 2018-11-06 Gäller fr.o.m 2019-01-01 Anvisningar för studentinflytande vid Karolinska Institutet INNEHÅLL

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN

PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: 2010-11-17, Klockan 10.00 Plats: Kalmar Nyckel i sal NY110 samt via Skype Kallade: Morgan Rydbrink, Dennis Larsson, Sara Elebro, Hannes Johansson, Linus Knutsen, Wilaiwan

Läs mer

Reglemente för Audionomsektionen

Reglemente för Audionomsektionen Reglemente för Audionomsektionen Antaget av Fullmäktige: 2007-12-17 Ändrat: 2015-01-08 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Detta reglemente gäller utöver vad som i Medicinska Föreningens stadgar

Läs mer

Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap Institutionen för språk och litteratur

Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap Institutionen för språk och litteratur Dnr: HL/2009 0110 Utbildningsplan Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap Institutionen för språk och litteratur Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

UFV 2013/1444. Kursvärderingar. Rapport från internrevisionen. Till konsistoriet

UFV 2013/1444. Kursvärderingar. Rapport från internrevisionen. Till konsistoriet UFV 2013/1444 Kursvärderingar Rapport från internrevisionen Till konsistoriet 2013-12-11 Innehållsförteckning 0 Sammanfattning 3 1 Bakgrund och riskbedömning 4 2 Granskningens omfattning och inriktning

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter

Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter Behovsinventering hösten 2016 Kartläggning av studenternas informationsbehov genom en fokusgruppsundersökning på båda orterna samt med

Läs mer

Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK)

Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK) Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK) Antaget: 2003-01-15 Ändrat: Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Detta reglemente gäller Sjuksköterskesektion (SSEK) vid Karolinska Institutet (KI),

Läs mer

Protokoll Utbildningsbevakningen 090916

Protokoll Utbildningsbevakningen 090916 Protokoll Utbildningsbevakningen 090916 1. Mötet öppnas Närvarande: Alla terminer förutom termin 1 och 10. 2. Val av sekreterare Anna valdes. 3. F rån terminerna Termin 3: Lite förvirring kring nuvarande

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 1 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2013-08-28 Tid: Kl. 16.20-17.54 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Hur kan man värdera uppsatskurser?

Hur kan man värdera uppsatskurser? Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare I, ht 2005 Agnes Edling, Institutionen för lingvistik och filologi Hur kan man värdera uppsatskurser? Inledning I en rapport från Uppsala studentkår

Läs mer

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Denna kvalitetsplan är fastställd av DSV:s styrelse den 2017-03-16. De olika roller som finns inom utbildningen på grund- och avancerad nivå

Läs mer

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet 2016-2019 Uppsala universitetets konsistorium Härmed ansöker Farmacevtiska Studentkåren (FaS) om att erhålla ställning

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Protokoll Utbildningsråd Högskoleingenjörsprogrammet i elkraftteknik

Protokoll Utbildningsråd Högskoleingenjörsprogrammet i elkraftteknik Protokoll Utbildningsråd Högskoleingenjörsprogrammet i elkraftteknik Datum och tid: 2012-05-14, 09:30-12:00 Plats Umeå universitet NärvarandeBjörne Lindberg (Umeå Universitet) Kent Bertilsson (Mittuniversitetet)

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/573 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration Programme with foreign language, 180 credits

Läs mer

ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program

ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program 2013-11-10 ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program Evelina Holgersson Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Bakgrund... 3 Arbetsgång... 4 Pusselbitar... 5

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-10-01 Torsdag 1 oktober 2015 kl. 12 13 Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer: 2a. Val av mötesordförande 2b.

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Kursutvärdering P O Ågren per-olof.agren@umu.se Vårterminen 2017 Sid 1 (13) Sammanställning av kursutvärdering Examensarbete i informatik, 15 hp, VT 2017 Kursansvarig: Per-Olof Ågren Samlad bedömning 1

Läs mer

Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi

Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi Studentrepresentantspolicy för Gotlands Studentkår Rindi 1. Inledning Under ett verksamhetsår tillsätter Rindi många studentrepresentanter i Högskolans olika beslutande och rådgivande organ som ska bevaka

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 1 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter ut fokusområden för kommande verksamhetsår. Det finns frågor som Linnéstudenterna prioriterar utöver

Läs mer

Rutin för elevskyddsombud

Rutin för elevskyddsombud Rutin för elevskyddsombud Vadsbogymnasiet Antaget av Vadsbogymnasiets ledningsgrupp 2015-03-30 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1. Syfte... 3 1.2. Ansvar... 3 1.3. Avgränsningar... 3 2. Elevskyddsombud...

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Örebro studentkårs åsiktsdokument

Örebro studentkårs åsiktsdokument Dnr.1415.I.B.7.8 Örebro studentkårs åsiktsdokument 2015-2017 Förord Det här är Örebro studentkårs åsiktsdokument som redogör för Örebro studentkårs ståndpunkt i flertalet områden som rör både studier och

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet

Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet FÖRESKRIFTER 1 2012-09-13 Dnr LS 2011/762 Rektor Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet Detta dokument träder i kraft 2013-01-01. Det ersätter Riktlinjer för studentinflytande

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Campus Helsingborgs vänner. Stadga

Campus Helsingborgs vänner. Stadga Campus Helsingborgs vänner Stadga 1 Innehåll Kapitel 1 Föreningen... 1 1.1 Namn... 1 1.2 Säte... 1 1.3 Föreningsform och verksamhetsår... 1 1.4 Ändamål och verksamhet... 1 Kapitel 2 Medlemmar... 2 2.1

Läs mer

Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/07-2011/12

Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/07-2011/12 213-1-31 1(13) Avdelningen för befolkning och välfärd Enheten för statistik om utbildning och arbete i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 26/7-211/12

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL6 Sammanträdesdag Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet

PROTOKOLL6 Sammanträdesdag Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet PROTOKOLL6 1(5) Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl. 13.15-16.35 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter Marika Edoff Klas Hjort Arnold Pears Katarina Hedman Sofia Hedberg Andreas

Läs mer

Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro. Protokoll Datum: 2012-11-29 Tid: kl. 9.00 10.45 Lokal: D521 Närvarande: Jennifer Larsén Olivia Schlyter Matias Zoffoli 1. Mötet öppnades kl. 9.15 och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Läs mer

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå MÖTESFORMALIA Beslutsmässighet Sektionsstämman är beslutsmässig när fem (5) medlemmar, exklusive sektionsstyrelsen, är närvarande på plats eller

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll samhällsvetarsektionen

Styrelsemötesprotokoll samhällsvetarsektionen Sida 1/8 Samhällsvetarsektionen styrelsemöte 1 verksamhetsåret 2015/16 Datum: 2015-08-11 Tid: Kl. 15.10 18.02 Plats: Göta studentkårs samhällsvetarsektions kontor Kallade: Samhällsvetarsektionens styrelse

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem. Webbprogrammerare. #wplnu #udmlnu. http://webbprogrammerare.se http://udm-devops.

Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem. Webbprogrammerare. #wplnu #udmlnu. http://webbprogrammerare.se http://udm-devops. Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem Webbprogrammerare Linnéuniversitetet, institutionen för datavetenskap #wplnu #udmlnu http://webbprogrammerare.se http://udm-devops.se Information om inspelningar

Läs mer

Fortsatta diskussion om Lnu:s organisation del II

Fortsatta diskussion om Lnu:s organisation del II Version 120108 Fortsatta diskussion om Lnu:s organisation del II I dokumentet "Fortsatt diskussion om Lnu:s organisation" diskuterades hur en organisation i möjligaste mån kunde fås att uppfylla de av

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet?

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Några samlade riktlinjer för Dig som studerar på våra kurser Varmt välkommen som studerande på någon av våra

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

S T Y R E L S E N. a) Val av justeringsperson b) Närvaro och godkännande av. c) Fastställande av. d) Ev. adjungeringar

S T Y R E L S E N. a) Val av justeringsperson b) Närvaro och godkännande av. c) Fastställande av. d) Ev. adjungeringar S T Y R E L S E N Närvarande styrelseledamöter: Jonas Boström Kristina Ekholm Caroline Erlandsson Niclas Karlsson Cinna Lagestrand Johan Lundmark Carl Nettelblad Stella Papasotiriou (fr.om 4) Emil Paulsrud

Läs mer

Minnesanteckningar Näringslivsråd 8 september 2015, kl. 16:00-18:00, lokal: Bornholm, Visborg

Minnesanteckningar Näringslivsråd 8 september 2015, kl. 16:00-18:00, lokal: Bornholm, Visborg Handlingstyp Minnesanteckning 1 (6) Datum 8 september 2015 Näringslivsråd 8 september 2015, kl. 16:00-18:00, lokal: Bornholm, Visborg Deltagare: Björn Jansson (Region Gotland, S), Eva Nypelius (Region

Läs mer

ordförande Ann-Sofie Isaksson

ordförande Ann-Sofie Isaksson ordförande Ann-Sofie Isaksson Allmänt Som ordförande för Ekonomsektionen verksamhetsåret 2012 kommer jag se till att sektionen framstår som en attraktiv arbetsplats, att alla våra studenter kommer i kontakt

Läs mer

Guide till att vara studentrepresentant

Guide till att vara studentrepresentant Guide till att vara studentrepresentant Välkommen som studentrepresentant inom Läkarsektionen (LS) på Karolinska Institutet (KI)! Studiebevakning utgör kärnan i vår verksamhet, och genom vårt arbete hoppas

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Årlig uppföljning av utbildningsprogram (1 bilaga)

Årlig uppföljning av utbildningsprogram (1 bilaga) Rektor ANVISNINGAR 2018-02-13 Dnr HS 2017/790 Årlig uppföljning av utbildningsprogram (1 bilaga) 1 Allmänt Varje utbildningsprogram vid Högskolan i Skövde (Högskolan) ska årligen följas upp. Programuppföljningen

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren vill uppnå. Värdegrunden beskriver vad studentkåren står för. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan ! Verksamhetsbeskrivning Ensammanfattningavtaktiskochstrategisk verksamhetsplan Sektionen och styrelsen Sektionen och styrelsen ska Verka för ökat sektionsengagemang Ett utbrett sektionsengagemang hos

Läs mer

Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd. Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor

Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd. Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor Läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Syfte... 3 Styrdokument... 3 Handlingsplan för

Läs mer

En god kontakt med Linköpings universitets kårer samt andra föreningar och organ vid universitetet ska eftersträvas.

En god kontakt med Linköpings universitets kårer samt andra föreningar och organ vid universitetet ska eftersträvas. STADGAR FÖR FÖRENINGEN FÖRENADE FESTERIER INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 FÖRENINGENS MEDLEMMAR... 2 ÅRSMÖTE och EXTRA ÅRSMÖTE... 3 VALBEREDNING... 4 REVISION... 5 STYRELSEN... 5 ÖVRIGA

Läs mer

Studentinflytande. Nathalie Norberg och Eva Fluur Jonson

Studentinflytande. Nathalie Norberg och Eva Fluur Jonson Studentinflytande Nathalie Norberg och Eva Fluur Jonson Från BLUE-verktyget: Beskriv/ange och kommentera: 1. Resultat från studentundersökningar (t ex GU:s Studentbarometer 2010 om nedbrytning till programmet

Läs mer

Styrdokument för KårsOrdet

Styrdokument för KårsOrdet Styrdokument för KårsOrdet Studentkårens tidning för studenter vid Högskolan i Jönköping Reviderat 120217 Reviderat 140319 0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förord... 2 1.3

Läs mer

Avdelningen för utbildningsstöd Sida: 1 (17) Utvärdering. Introduktion för nya studenter. Sammanställning av öppna svar

Avdelningen för utbildningsstöd Sida: 1 (17) Utvärdering. Introduktion för nya studenter. Sammanställning av öppna svar -11-08 Sida: 1 (17) Utvärdering Sammanställning av öppna svar Information och mottagande i samband med terminsstarten hösten -11-08 Sida: 2 (17) Varje höst genomför avdelningen för utbildningsstöd en enkät

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer