PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRELIMINÄR GENOMFÖRANDEPLAN - ALINGSÅS"

Transkript

1 Preliminär Genomförandeplan Alingsås ALINGSÅS Från kommunens sida finns ett intresse av att få in mer spelverksamhet i kommunens kulturhus samt att den spelverksamhet som redan finns ska nå ut till en bredare målgrupp. Det spelande som finns hos ungdomar där idag sker heller inte särskilt ofta genom föreningar. Det finns även ett LAN som arrangeras av ungdomsfullmäktige som också skulle behöva bredda sin målgrupp. Studiefrämjandet har ett antal Sverok-föreningar som man idag samarbetar med men tror att det finns potential för att få ett ännu bättre samarbeta med ännu fler föreningar. Det finns också önskemål om att projektet kan innehålla verksamhet som riktar sig mot nyanlända ungdomar samt söker sig utanför Alingsås centrum. Som ett första steg ska det i projektets uppstartsfas gå ut information till Sverok Västs samtliga medlemsföreningar i Alingsås kommun och även ges en möjlighet för dem att komma med synpunkter eller förslag på mer konkret innehåll i projektet. Det är viktigt att medlemsföreningarna känner sig delaktiga då deras medverkan är en av förutsättningarna för projektets framgång. Som ett andra steg kan det genomföras en kartläggning av vilken spelrelaterad verksamhet som idag bedrivs inom kommunens verksamhet, på vilka platser och i vilken form. Kartläggningen kan även innehålla vilka möjligheter det finns att bedriva spelverksamhet med kommunens befintliga resurser, till exempel i kulturhuset. Efter att ha fått in respons från befintliga medlemsföreningar som vill medverka kan projektet övergå till planering av aktiviteter och verksamhet utifrån de förutsättningar som framkommit under kartläggningen. När ett antal aktiviteter blivit inplanerade kan man gå vidare till rekrytering då det är betydligt lättare att engagera ungdomar om man direkt kan hänvisa till ett specifikt event. Rekryteringen kan ske ute på skolor, bibliotek, övrig relevant kommunal verksamhet men även i samarbete med andra föreningar eller delar av civilsamhället. Om syftet till exempel är att få in fler HBTQ-personer i verksamheten kan till exempel RSFL bli en naturlig samarbetspartner. Projektet kan även fungera som en brygga mellan olika kommunala verksamheter och förvaltningar som har en mer eller mindre uppenbar koppling till ungdomars fritidsverksamhet. Genom att till exempel kontakta rektorer/skolchefer i samband med skolbesök kan de få en naturlig kontaktväg i fortsatta frågor som rör elevernas föreningsengagemang eller spelintresse. Några av arrangemangen kan även med fördel samköras med dialogträffar mellan politiker, tjänstemän, handläggare och spelande ungdomar. Det får gärna ske samtidigt som SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 1 (2)

2 Preliminär Genomförandeplan Alingsås ovannämnda får tillfälle att prova på delar av spelhobbyn. Att till exempel låta kulturchefen och kultur- och fritidsnämndens presidium spela brädspel tillsammans med spelintresserade ungdomar är nog något som både de inblandade men även representanter från ortens lokala media kan uppskatta. Under projektets gång kommer även representanter från alla Sverok-anslutna föreningar få möjlighet att gå en likabehandlingsutbildning. SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 2 (2)

3 Preliminär Genomförandeplan Borås BORÅS Från Studiefrämjandets håll har man uttryckt att det i dagsläget finns överhuvudtaget väldigt lite samarbete med Sveroks medlemsföreningar och att det är något man vill ändra på. Därför ska det genom hela projektets genomförande finnas ett tydligt fokus på att synliggöra vårt samarbete med Studiefrämjandet och att vid relevanta tillfällen informera såväl etablerade som nybildade föreningar om möjligheterna till att samarbeta med Studiefrämjandet. Från kommunens sida har vi framförallt upplevt en önskan om att projektet ska fokusera på ett eller ett par större spelrelaterade arrangemang som kommunen ska genomföra under året. Där kommer kommunen stå för merparten av det praktiska arbetet medan vi från Sverok Väst ser till att fylla arrangemanget med aktiviteter och verksamhet. Det utesluter inte att det under året även kan genomföras mindre aktiviteter men de kan då med fördel ändå ha någon slags koppling till de större arrangemangen. Det kan till exempel handla om att koppla utbildningar i likabehandlingsfrågor till aktiviteter på arrangemanget eller att ha mindre spelträffar som senare mynnar ut i en större aktivitet på arrangemanget. Som ett första steg ska det i projektets uppstartsfas gå ut information om projektet till Sverok Västs samtliga medlemsföreningar i Borås kommun och även ges en möjlighet för dem att komma med synpunkter eller förslag på mer konkret innehåll i projektet. Det är viktigt att medlemsföreningarna känner sig delaktiga då deras medverkan är en av förutsättningarna för projektets framgång. Som ett andra steg bör fokus vara på att fastställa ramarna för de större spelrelaterade arrangemangen som ska genomföras. Desto fler detaljer som kan bli klara så tidigt som möjligt desto bättre. På det sättet kan vi se till att i god tid planera föreningarnas medverkan och att vid alla projektets utåtriktade aktiviteter sprida information om arrangemanget och vilka möjligheter att bli involverad som finns. För att inte tappa fokus på likabehandlingsaspekten i projektet kan det i någon form genomföras en kartläggning av på vilket sätt våra medlemsföreningar idag jobbar med likabehandlingsfrågor och om de kan behöva stöd eller hjälp i att bli bättre på mångfaldsfrågor. Under projektets gång kommer representanter från alla Sverok-anslutna föreningar få möjlighet att gå en likabehandlingsutbildning. Inom projektet kan det även rymmas aktiviteter med syfte att rekrytera medlemmar till befintliga föreningar, uppmuntra till nybildande av föreningar samt synliggöra de större arrangemangen. Rekryteringen kan ske ute på skolor, bibliotek, övrig relevant kommunal verksamhet men även i samarbete med andra föreningar eller delar av civilsamhället. Om syftet till exempel är att få in fler HBTQ-personer i verksamheten kan till exempel RSFL SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 1 (2)

4 Preliminär Genomförandeplan Borås Borås bli en naturlig samarbetspartner. Ytterligare samarbetsparter som kunde vara intressanta är Textilmuséet och Högskolan i Borås. Under projektets gång kan det även arrangeras dialogträffar mellan politiker, tjänstemän och spelintresserade ungdomar. Ett uppenbart tillfälle till det är så klart att bjuda in personer till de större arrangemangen men om intresse finns kan det även bli av tidigare. Huvudsaken är att träffarna är kopplade till faktisk spelverksamhet både för att öka intresset för ungdomar att närvara men även för att politiker och tjänstemän ska få en bättre bild av spelkultur. Att till exempel låta kulturchefen och kulturnämndens presidium spela brädspel tillsammans med spelintresserade ungdomar är nog något som som både de inblandade men även representanter från ortens lokala media kan uppskatta. SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 2 (2)

5 Preliminär Genomförandeplan Falköping FALKÖPING Efter att ha tagit in synpunkter från företrädare för kommunen, lokala spelföreningar och Studiefrämjandet har vi upplevt ett stort intresse för att projektet ska fokusera på den nya lokal för spelverksamhet som är under uppstart. Lokalen drivs av två lokala Sverok-anslutna föreningar med stöd av kommunen och Studiefrämjandet. Projektet bör inte i första hand bistå med praktiskt stöd utan snarare fokusera på verksamheten kopplat till lokalen. Som ett första steg kan ytterligare dialog föras med de föreningar som driver lokalen för att se vilka mål de har med verksamheten och hur vi inom projektets ramar kan bistå dem. Samtidigt ska information om projektet gå ut till samtliga Sverok-anslutna föreningar som har verksamhet i kommunen och även fråga dem hur de kan bli involverade i projektets arbete. Som ett andra steg kan det genomföras en kartläggning av vilken verksamhet som idag bedrivs kopplat till lokalen, vilken möjlighet det finns till att bedriva ytterligare verksamhet samt vilket likabehandlingsarbete som idag sker och hur verksamheten kan förbättras ur ett mångfaldsperspektiv. Denna kartläggning kan sedan ligga till grund för att genomföra arrangemang i lokalen som är inriktade på mångfaldsfrågor, till exempel genom att rikta sig till särskilda målgrupper. Under projektets gång kommer alla representanter från alla Sverokanslutna föreningar få möjlighet att gå en likabehandlingsutbildning. Ett tredje steg blir att rekrytera deltagare till arrangemangen, till exempel genom marknadsföring eller genom att vara ute på skolor, bibliotek eller övrig relevant kommunal verksamhet, men även i samarbete med andra föreningar eller delar av civilsamhället. Om syftet till exempel är att få in fler HBTQ-personer i verksamheten kan till exempel RSFL Skaraborg bli en naturlig samarbetspartner. I samband med något eller några av arrangemangen kan man även ordna en dialogträff mellan politiker, tjänstemän, handläggare och spelande ungdomar. Det får gärna ske samtidigt som ovannämnda får tillfälle att prova på delar av spelhobbyn. Att till exempel låta kulturchefen och kultur- och fritidsnämndens presidium spela brädspel tillsammans med spelintresserade ungdomar är nog något som både de inblandade men även representanter från ortens lokala media kan uppskatta. SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 1 (1)

6 Preliminär Genomförandeplan Trollhättan TROLLHÄTTAN Efter att ha tagit in synpunkter från företrädare för kommunen och Studiefrämjandet har vi nu sammanställt en preliminär genomförandeplan för projektets verksamhet i Trollhättans kommun. I kommunen finns redan en del spelverksamhet, till exempel har Studiefrämjandet i samarbete med ett antal föreningar anordnat en spelmässa och det har även anordnats dags-lan för barn och unga i N3 som är kommunens mötesplats för ung kultur. I N3 bedrivs en stor variation av kulturverksamhet riktat till ungdomar. Där kan man till exempel låna replokal, syssla med film eller teater. Däremot finns det väldigt lite återkommande spelverksamhet utan den sker främst genom särskilda event, som de ovan nämnda. Det finns en stor potential till att få in en mer kontinuerlig spelkultur på N3. Som ett första steg ska det i projektets uppstartsfas gå ut information om projektet till Sverok Västs samtliga medlemsföreningar i Trollhättans kommun och även ges en möjlighet för dem att komma med synpunkter eller förslag på mer konkret innehåll i projektet. Det är viktigt att medlemsföreningarna känner sig delaktiga då deras medverkan är en av förutsättningarna för projektets framgång. Vi vet till exempel redan idag att det finns ett stort intresse för e- sport i Trollhättan och goda möjligheter till arrangemang kopplat till digitala spel. Som ett andra steg kan det genomföras en kartläggning av vilken spelrelaterad verksamhet som idag bedrivs inom kommunens verksamhet, på vilka platser och i vilken form. Kartläggningen kan även innehålla vilka möjligheter det finns att bedriva spelverksamhet med kommunens befintliga resurser, till exempel i kulturhuset N3. För att inte tappa fokus på likabehandlingsaspekten i projektet kan det i någon form genomföras en kartläggning av på vilket sätt våra medlemsföreningar idag jobbar med likabehandlingsfrågor och om de kan behöva stöd eller hjälp i att bli bättre på mångfaldsfrågor. Under projektets gång kommer även representanter från alla Sverok-anslutna föreningar få möjlighet att gå en likabehandlingsutbildning. Efter att ha fått in respons från befintliga medlemsföreningar som vill medverka kan projektet övergå till planering av aktiviteter och verksamhet utifrån de förutsättningar som framkommit under kartläggningen. När ett antal aktiviteter blivit inplanerade kan man gå vidare till rekrytering då det är betydligt lättare att engagera ungdomar om man direkt kan hänvisa till ett specifikt event. Ett särskilt stort fokus bör ligga på att utveckla spelmässan samt att ta tillvara på den verksamhet som redan bedrivs på N3 och vidareutveckla den med fokus på mångfald och inkludering. Inom projektet kan det även rymmas aktiviteter med syfte att rekrytera medlemmar till befintliga föreningar, uppmuntra till nybildande av föreningar samt synliggöra de större SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 1 (2)

7 Preliminär Genomförandeplan Trollhättan arrangemangen Rekryteringen kan ske ute på skolor, bibliotek, övrig relevant kommunal verksamhet men även i samarbete med andra föreningar eller delar av civilsamhället. Om syftet till exempel är att få in fler HBTQ-personer i verksamheten kan till exempel RSFL Fyrbodal bli en naturlig samarbetspartner. Projektet kan även fungera som en brygga mellan olika kommunala verksamheter och förvaltningar som har en mer eller mindre uppenbar koppling till ungdomars fritidsverksamhet. Genom att till exempel kontakta rektorer/skolchefer i samband med skolbesök kan de få en naturlig kontaktväg i fortsatta frågor som rör elevernas föreningsengagemang eller spelintresse. Några av arrangemangen kan även med fördel samköras med dialogträffar mellan politiker, tjänstemän, handläggare och spelande ungdomar. Det får gärna ske samtidigt som ovannämnda får tillfälle att prova på delar av spelhobbyn. Att till exempel låta kulturchefen och kultur- och fritidsnämndens presidium spela brädspel tillsammans med spelintresserade ungdomar är nog något som som både de inblandade men även representanter från ortens lokala media kan uppskatta. Vilket i sin tur gör att projektet får mediaexponering. Slutligen finns det några ytterligare lokala förutsättningar att ha i åtanke under projektets genomförande. I Trollhättan ligger Högskolan Väst som har ett antal utbildningar som tangerar spelverksamhet som till exempel program i 3D-animation eller digitala medier. Högskolan Väst kan därför bli en potentiell samarbetspart under projektets gång. SVEROK VÄST STOCKHOLMSGATAN GÖTEBORG 2 (2)

Ett levande lokalt föreningsliv

Ett levande lokalt föreningsliv Ett levande lokalt föreningsliv Tips för ett bättre samarbete mellan kommuner och ungdomsföreningar Ett material baserat på lärdomarna i projektet Hej Regionen! Om Hej Regionen! Hej Regionen! är ett projekt

Läs mer

SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför

SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför Sveriges mest omfattande spelhändelse Er chans att visa upp er! Har ni någonsin velat visa er passion inför spelandet för andra? Har ni tänkt, Vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Regional föreningskonsulent Föreningskonsulenten har nu växlat upp arbetet rejält med både samordningen kring föreningar i länet samt med externa aktörer. Nätverk för ungdomsorganisationer,

Läs mer

Spelveckan. Årets viktigaste marknadsföringsinsats?

Spelveckan. Årets viktigaste marknadsföringsinsats? Spelveckan Årets viktigaste marknadsföringsinsats? Kort om förbundet Sverok är ett ungdomsförbund som organiserar spelhobbyn i Sverige. Förbundet har ca 135.000 medlemmar i ca 1000 föreningar. Vi representerar

Läs mer

Verksamhetesberättelse 2015

Verksamhetesberättelse 2015 VERKSAMHETBERÄTTELSE VERKSAMHETSÅR 2015 Verksamhetesberättelse 2015 Inför år 2015 hade Sverok Mälardalen höga ambitioner gällande ökad synlighet samt utbildning. Förhoppningen var att öka spridningen kring

Läs mer

Vision. Värderingar. Professionalism - Alla aktiviteter präglas av att vi jobbar utifrån ett brett kompetensregister och lyssnar på varandra

Vision. Värderingar. Professionalism - Alla aktiviteter präglas av att vi jobbar utifrån ett brett kompetensregister och lyssnar på varandra Vision - En galoppör i varje stall Värderingar Professionalism - Alla aktiviteter präglas av att vi jobbar utifrån ett brett kompetensregister och lyssnar på varandra Respekt Vi tillåter olika åsikter,

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

regional biblioteksplan förkortad version

regional biblioteksplan förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 Vision Västra Götaland Det goda livet Det goda livet är den övergripande idé och vision som förenar kommuner, organisationer,

Läs mer

2.1. Mötet behörighet Styrelsen finner mötet behörigt Dagordning Styrelsen finner dagordningen godkänd.

2.1. Mötet behörighet Styrelsen finner mötet behörigt Dagordning Styrelsen finner dagordningen godkänd. Protokoll för den 24 januari 2013 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten 1. Mötets öppnande Jens öppnar mötet. 2. Formalia 3. Val 2.1. Mötet behörighet Styrelsen finner mötet behörigt. 2.2. Dagordning

Läs mer

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Kommunikationsplan. för kommunkontakter 2013-2015

Kommunikationsplan. för kommunkontakter 2013-2015 Kommunikationsplan för kommunkontakter 2013-2015 Folkbildning och aktivitet i din kommun Studieförbunden är en möteplats för nyfikna människor och organisa oner över hela landet. A visa upp de styrkor

Läs mer

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen.

Nyanländ kompetens. Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen. Nyanländ kompetens Ett samverkansprojekt mellan Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, Högskolan Dalarna och Arbetsförmedlingen Introduktion Innehåll 1 Inledning... 1 2 Bakgrund... 1 3 Syfte & mål... 2 4 Nyanländ

Läs mer

Handlingsplan för integration

Handlingsplan för integration Handlingsplan för integration Dokumenttyp Handlingsplan Gäller för Tierps kommuns samtliga verksamheter Fastställd av Kommunstyrelsen 72.2017 Dokumentansvarig Kommunchef Diarienummer KS 2017.411 Fastställd

Läs mer

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden

Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från barnen och ungdomens frågestund Redovisning från kulturnämnden Ungdomens frågestund i kommunfullmäktige 2009-04-23 Frågor/ synpunkter Nämndens

Läs mer

Integrationsträffar för unga

Integrationsträffar för unga Integrationsträffar för unga en kortguide för föreningar Sverok Västerbotten Här kommer en föreningsguide för att arrangera träffar för asylsökande ungdomar, och vad som kan vara bra att tänka på som

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Handlingar för extra årsmöte 3/6 2012 För Sverok Västerbotten. Dagordning

Handlingar för extra årsmöte 3/6 2012 För Sverok Västerbotten. Dagordning Handlingar för extra årsmöte 3/6 2012 För Sverok Västerbotten I detta dokument finner du handlingarna för det extra inkallade årsmötet för sverok västerbotten, du kan dels hitta den nuvarande Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSÅR 2016 Verksamhetsplan 2016 Sverok är Sveriges största ungdomsförbund med ideella föreningar verksamma inom spelhobbyn, exempelvis rollspel, levande rollspel, E-sport,/LAN,

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING

COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING Producerad av Våra Gårdar i samarbete med Sverok Fotografier av Ice of Tin VAD ÄR COSPLAY Cosplay är en förkortning för Costume Play. Cosplayare klär ut sig till och uppträder

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Stärka ungas organisering

Stärka ungas organisering Sida 1 (7) [2016-04-21] Projektplan stockholm.se Sida 2 (7) Innehåll Innehåll 2 1 Projektets bakgrund och syfte 3 2 Mål 4 2.1 Effektmål 4 2.2 Projektmål 4 3 Projektbeskrivning och avgränsningar 4 3.1 Beskrivning

Läs mer

Handlingsplan för studentsamverkan

Handlingsplan för studentsamverkan Lunds kommun i samverkan med Akademiska Föreningen, Kuratorskollegiet och Lunds universitets studentkårer Handlingsplan för studentsamverkan 2018 2019 Antagen av kommunstyrelsen 2018-02-07 Sida 1 av 8

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2015 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Kultur- och Biblioteksprogram för Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2016 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet

Läs mer

Förslag till projektplan för nytt Kulturpolitiskt program för Skara kommun 2011-2014

Förslag till projektplan för nytt Kulturpolitiskt program för Skara kommun 2011-2014 Tjänsteskrivelse 1(1) 2011-03-17 Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen Kultur- och fritidsnämnden Förslag till projektplan för nytt Kulturpolitiskt program för Skara kommun 2011-2014 Förslag till beslut

Läs mer

Tryggare skolor för unga hbtq-personer. Redovisning av uppdrag om insatser för en öppen och inkluderande miljö i skolan för unga hbt-personer

Tryggare skolor för unga hbtq-personer. Redovisning av uppdrag om insatser för en öppen och inkluderande miljö i skolan för unga hbt-personer Tryggare skolor för unga hbtq-personer Redovisning av uppdrag om insatser för en öppen och inkluderande miljö i skolan för unga hbt-personer 1 Öppna Skolan! Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Läs mer

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen av åtgärdsplan för Kulturnämnden

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen av åtgärdsplan för Kulturnämnden Emma Gerdien Handläggare 033 357042 SKRIVELSE Datum 2018-12-17 1(5) Instans Kulturnämnden Dnr KUN 2018-00097 1.4.2.25 Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-01-17 Sida 1 (2) Diarienr GSN 2018/00182-1.3.6 Barn- och utbildningsförvaltningen Torbjörn Berggren Epost: torbjorn.berggren@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Handlingsplan

Läs mer

Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020

Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020 Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020 Upprättad: 2013-11-21 Antagen av: kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-02-24, 6 Kontaktperson: Susanna Ward Jonsson Innehåll 1. Inledning... 3 2. Värdegrund...

Läs mer

Inflytande för barn och ungdomar

Inflytande för barn och ungdomar UPPDRAG: Revidera handlingsprogram om inflytande för barn och ungdomar Skapa förutsättningar för att införliva barnkonventionen i Borås Stad Start 2004 Ungdomsråd Fritid skola & förskola Rådslag med politiker

Läs mer

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling www.skolverket.se/hallbarutveckling Ansökan med bilagor skickas in via e-post till skolverket@skolverket.se Skolans namn: Röda stugan Skolans verksamhetsform:

Läs mer

Uppföljning och inventering av behov - psykisk hälsa. Hösten Charlotta Wilhelmsson, processledare

Uppföljning och inventering av behov - psykisk hälsa. Hösten Charlotta Wilhelmsson, processledare Uppföljning och inventering av behov - psykisk hälsa Hösten 2016 Enkäten skickades till kontaktpersonerna för kommunerna Västra Götaland den 10 oktober. Den 25 oktober, då underlaget sammanställdes, hade

Läs mer

Verksamhetsplan, Sliperiet

Verksamhetsplan, Sliperiet Verksamhetsplan, Sliperiet 2017.02.13 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Övergripande verksamhetsmål... 4 2.1 Nolltolerans... 4 2.2 Delaktighet... 4 2.3 Välkomnande... 4 2.4 Innehåll... 4 3. Utmaningar...

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

FÖRSTUDIERAPPORT: VATTENSPORTSMÄSSA I VARBERG

FÖRSTUDIERAPPORT: VATTENSPORTSMÄSSA I VARBERG FÖRSTUDIERAPPORT: VATTENSPORTSMÄSSA I VARBERG Inledning Nordic Surfers har på uppdrag av Alexandersoninstitutet genomfört en förstudie angående förutsättningarna för arrangerandet av en Vattensportsmässa

Läs mer

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015 KALMARSUND PRIDE 2015 Bakgrund och Syfte Kalmarsund Pride är en ideell förening som bildades i mars 2015 och som arbetar för att stärka homosexuellas, bisexuellas, trans -och queerpersoners rättigheter

Läs mer

Demokratidagarna 2011: Dokumentation från Samtal om medborgardialog 22 oktober

Demokratidagarna 2011: Dokumentation från Samtal om medborgardialog 22 oktober Demokratidagarna 2011: Dokumentation från Samtal om medborgardialog 22 oktober Den 20-22 oktober 2011 arrangerades för första gången demokratidagar i Huddinge kommun med det övergripande syftet att lyfta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2017 grundar sig i rapporten Vi är Vision och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2016 beslutade om. Vi har

Läs mer

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun Överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun Det här är en lokal överenskommelse om principer och åtaganden mellan Uppsala kommun och Uppsalas föreningsliv för vår gemensamma samhällsutveckling.

Läs mer

Nytt bidragssystem i Lunds kommun process, modell, implementering och stöd till ungas egen organisering. Kultur- och fritidsförvaltningen

Nytt bidragssystem i Lunds kommun process, modell, implementering och stöd till ungas egen organisering. Kultur- och fritidsförvaltningen Nytt bidragssystem i Lunds kommun process, modell, implementering och stöd till ungas egen organisering Kultur- och fritidsförvaltningen Slutförslag med detaljerade regler juni 2015 Arbetsprocess Strategi

Läs mer

SV Gotland Verksamhetsplan 2018

SV Gotland Verksamhetsplan 2018 SV Gotland Verksamhetsplan SV ger människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser Studieförbundet Vuxenskolans, SVs, uppdrag är att ge människor redskap att upptäcka sina egna

Läs mer

Individuell plan enligt SoL och HSL Till nytta för brukarna?

Individuell plan enligt SoL och HSL Till nytta för brukarna? Individuell plan enligt SoL och HSL Till nytta för brukarna? Sara Esbjörnson, Högskolan i Borås Borås Stad, Stadsdelsförvaltning Väster Anders Hagqvist Vårdsamverkan Fyrbodal, Vänersborg Vad är en individuell

Läs mer

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun. Version 3.0

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun. Version 3.0 Överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun Version 3.0 Det här är en lokal överenskommelse om principer och åtaganden mellan Uppsala kommun och Uppsalas föreningsliv för vår gemensamma samhällsutveckling.

Läs mer

Tillsammans skapar vi fler möjligheter för alla att syssla med kultur!

Tillsammans skapar vi fler möjligheter för alla att syssla med kultur! Tillsammans skapar vi fler möjligheter för alla att syssla med kultur! Innehållsförteckning Inledning...3 Information och marknadsföring... 4 Event... 5 Lokaler och mötesplatser för unga... 6 Utöka och

Läs mer

Sammanfattning tankesmedjor Kultur gör skillnad!

Sammanfattning tankesmedjor Kultur gör skillnad! Sammanfattning tankesmedjor Kultur gör skillnad! 10-11 september 2015 Ung kreativitet på landsbygden Vilka möjligheter finns det för unga att verka på landsbygden? Skapa tidig framtidstro genom nätverk/relationer

Läs mer

UNF:s arbetsplan 2014 2015

UNF:s arbetsplan 2014 2015 UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är erkänt bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger För att

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

Fördel Solna. En Biblioteksplan för

Fördel Solna. En Biblioteksplan för Fördel Solna En Biblioteksplan för 2012-2016 Inledning Solna stads biblioteksplan är ett politiskt beslutat styrdokument som anger riktningen för bibliotekens utveckling och verksamhet under perioden 2012-2016.

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur & Fritid

Verksamhetsplan Kultur & Fritid Verksamhetsplan 2017-2020 Kultur & Fritid 1. ÖVERGRIPANDE MÅL/VISION JOKKMOKK - DEN SJÄLVKLARA MÖTESPLATSEN PÅ POLCIRKELN Jokkmokk är en nyskapande kommun med position i framtiden och närvaro i världen

Läs mer

Strategi för arbetet med nationella minoriteter och minoritetsspråk

Strategi för arbetet med nationella minoriteter och minoritetsspråk Datum Strategi för arbetet med nationella minoriteter och minoritetsspråk Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 2014-11-04, 170 Dokumentägare: Stabschef, klf Dokumentnamn: Strategi för

Läs mer

Handlingsplan för. Skara kommuns landsbygdsstrategi

Handlingsplan för. Skara kommuns landsbygdsstrategi 2019-2020 Handlingsplan för Skara kommuns landsbygdsstrategi Det goda livet, idag och imorgon. På landet, i staden och mitt emellan. Handlingsplan för Skara kommuns landsbygdsstrategi 2019-2020 Skara

Läs mer

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 Regler för KULTURSTÖD Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 1 1. Arrangemangs- och projektstöd Stödet kan sökas för enstaka eller en serie av kulturarrangemang,

Läs mer

DONNA FÖR EN INKLUDERANDE SPELUTBILDNING OCH SPELBRANSCH. Bild 1

DONNA FÖR EN INKLUDERANDE SPELUTBILDNING OCH SPELBRANSCH. Bild 1 DONNA FÖR EN INKLUDERANDE SPELUTBILDNING OCH SPELBRANSCH WWW.HIS.SE/DONNA Bild 1 OM DONNA Donna grundades 2011 med det huvudsakliga målet att öka andelen kvinnliga studenter inom dataspelsprogrammen i

Läs mer

Högskolor, studenter mm

Högskolor, studenter mm Högskolor, studenter mm Bakgrund Inom ramen för projektet Tillsynsutveckling i Väst (TuV) var tyngpunkten utbildning i kommunikation och bemötande. I samband med att projektet avslutades togs en aktivitetsplan

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Villkor för ideella föreningar och trossamfund. Civila samhällets villkor 2014

Villkor för ideella föreningar och trossamfund. Civila samhällets villkor 2014 Villkor för ideella föreningar och trossamfund Civila samhällets villkor 2014 Uppföljning av det civila samhällets villkor Instruktion för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor Myndigheten

Läs mer

Hej Regionen. Ett projekt om att föra lokala ungdomsföreningar och kommuner i Region Östergötland närmare varandra.

Hej Regionen. Ett projekt om att föra lokala ungdomsföreningar och kommuner i Region Östergötland närmare varandra. Hej Regionen Ett projekt om att föra lokala ungdomsföreningar och kommuner i Region Östergötland närmare varandra. Hej, Regionen! Ett projekt om att föra lokala ungdomsföreningar och kommuner i Region

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

RIKTLINJER för volontärverksamheten i Nacka

RIKTLINJER för volontärverksamheten i Nacka RIKTLINJER för volontärverksamheten i Nacka uppdaterad version december 2016 Nannette Büsgen Koordinator Riktlinjerna är till hjälp för organisationer som tar emot volontärer och ger stöd och vägledning

Läs mer

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna.

VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. FAIRTRADE CITY VARFÖR RÄTTVIS HANDEL? Klyftan mellan de allra rikaste och de allra fattigaste har ökat de senaste decennierna. VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL? Rättvis handel är ett handelssamarbete baserat på dialog,

Läs mer

Vad ska det nya kulturhuset innehålla?

Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Intresserade samlades under två dialogtillfällen för att diskutera vad det nya kulturhuset skall fyllas med Dialog kring det nya Kulturhuset Vid två tillfällen bjöd

Läs mer

Lokal överenskommelse i Helsingborg

Lokal överenskommelse i Helsingborg Stadsledningsförvaltningen Serviceavdelningen 2017-03-15 Lokal överenskommelse i Helsingborg En överenskommelse om förstärkt samverkan mellan föreningslivet och Helsingborgs stad Kontaktcenter Postadress

Läs mer

B H Ä R N Ö S A N D S B I B L I O T E K S P L A N 2015 2017

B H Ä R N Ö S A N D S B I B L I O T E K S P L A N 2015 2017 B H Ä R N Ö S A N D S BIBLIOTEKSPLAN 2015 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Inledning 2 Vision 1.1 Biblioteken i Härnösand 3 Folkbiblioteket 3.1 Utvecklingsområden 3.2 Bibliotek för alla 3.3 Bibliotek av högsta

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

Låt fler forma framtiden!

Låt fler forma framtiden! Yttrande från Sverok 20160617 Ku2016/00504/D Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Sverok svarar på: Låt fler forma framtiden! Palett för ett stärkt civilsamhälle! SOU 2016:13 Ku2016/00504/D Sammanfattning

Läs mer

Cirkelledarutbildningar hösten 2011

Cirkelledarutbildningar hösten 2011 ARBETARNAS BILDNINGSFÖRBUND Västra Götaland Cirkelledarutbildningar hösten 2011 Välkommen till Cirkelledarutveckling i höst! Temadagarna Skrattet i studiecirkeln motivation och lust att lära Hur hänger

Läs mer

Uppföljning av Kommunfullmäktiges uppdrag som inte ingår i budget barn och ungas inflytande och delaktighet

Uppföljning av Kommunfullmäktiges uppdrag som inte ingår i budget barn och ungas inflytande och delaktighet Jonna Börjesson Handläggare 033 353805 SKRIVELSE Datum 2018-12-17 1(4) Instans Kulturnämnden Dnr KUN 2018-00160 1.2.4.25 Uppföljning av Kommunfullmäktiges uppdrag som inte ingår i budget 2018 - barn och

Läs mer

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting 2017-04-13 1 [5] Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting Den 24 november kallade kulturförvaltningen i Gislaveds kommun till lokalt kulturting i Glashuset. De närvarande delades in i olika grupper

Läs mer

Näringslivsprogram Hylte kommun

Näringslivsprogram Hylte kommun Näringslivsprogram Hylte kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-03-17 2 Vårt näringslivsprogram Näringslivsprogrammet omfattar fem områden som är viktiga för näringslivets utveckling i Hylte kommun:

Läs mer

MÅL- OCH HANDLINGSPLAN

MÅL- OCH HANDLINGSPLAN MÅL- OCH HANDLINGSPLAN 2017 1 BYGGNADS VÄSTS HANDLINGSPLAN 2017 Den regionala handlingsplanen ska omsätta de prioriterade områdena i praktiken på lokal nivå. Tanken är att den ska fungera som draghjälp

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag från Forum

Ansökan om verksamhetsbidrag från Forum KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Holmgren Ulla Jo Linder Roger Datum 2015-11-13 Diarienummer KSN-2015-2048 Kommunstyrelsen Ansökan om verksamhetsbidrag från Forum Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Lokal överenskommelse i Helsingborg

Lokal överenskommelse i Helsingborg Stadsledningsförvaltningen Serviceavdelningen 2017-05-10 Lokal överenskommelse i Helsingborg En överenskommelse om förstärkt samverkan mellan föreningslivet och Helsingborgs stad Kontaktcenter Postadress

Läs mer

UNGDOMSFULLMÄKTIGE I ÄNGELHOLM -Är det något som berör mig? Ängelholm behöver sina barn och ungdomars perspektiv på beslut i staden.

UNGDOMSFULLMÄKTIGE I ÄNGELHOLM -Är det något som berör mig? Ängelholm behöver sina barn och ungdomars perspektiv på beslut i staden. UNGDOMSFULLMÄKTIGE I ÄNGELHOLM -Är det något som berör mig? Ängelholm behöver sina barn och ungdomars perspektiv på beslut i staden. Målet med UNGDOMSFULLMÄKTIGE är att Engagera er, Ängelholms ungdomar,

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet.

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet. 1. Revidering av detaljbudget 2. Budget strategiområden 2015 Kulturnämnden beslutar: 1. Kulturnämnden reviderar detaljbudgeten för 2015 enligt bifogade förslag Budgetförändringar avseende statliga medel

Läs mer

Digitalt skapande i kulturskolan

Digitalt skapande i kulturskolan Digitalt skapande i kulturskolan Ett pilotprojekt hösten 2018 Digitalt skapande i kulturskolan 2 Inledning Samhället går i en riktning där digitala verktyg blir en del av alla tänkbara områden, estetiska

Läs mer

Extra Årsmöte. Hemsidan har uppdaterats och ett nytt IT-system för distriktsresorna är under utveckling.

Extra Årsmöte. Hemsidan har uppdaterats och ett nytt IT-system för distriktsresorna är under utveckling. 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Fastställande av röstlängd 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Val av två justeringsmän och två rösträknare 7. Verksamhetsberättelse Under

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer

Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och civilsamhällets organisationer Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och Arbetet med överenskommelsen Överenskommelse om samverkan mellan Göteborgs Stad och i Göteborg Överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs Stad

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 2 BAKGRUND Riksteatern verksamhetsplanerar Riktesteatern verksamhetsplanerar är ett projekt som startade hösten 2012. På kongressen 2011 fattades beslut om att hela Riksteaterns

Läs mer

Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015

Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015 Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger UNF

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

PROPOSITIONER HÖSTFUM II

PROPOSITIONER HÖSTFUM II PROPOSITIONER HÖSTFUM II 1 PROPOSITION PERIODPLAN HÖSTFUM2-VÅRFUM1 13/14 Studentrepresentanter Under perioden skall kartläggningen av de olika instutitionernas arbetssätt när det gäller studetrepresentanter

Läs mer

KULTURSKOLAN I STORSTAN

KULTURSKOLAN I STORSTAN KULTURSKOLAN I STORSTAN -MINSKAT UTANFÖRSKAP PROJEKTPLAN MALMÖ 2018 2020 2 KULTURSKOLAN I STORSTAN PROJEKTPLAN MALMÖ PROJEKTETS BAKGRUND Kulturskolan i storstan - minskat utanförskap genom samverkan är

Läs mer

Vallande volontärer & framtida forskning

Vallande volontärer & framtida forskning Dokumentation från den 16 oktober 2013 Vallande volontärer & framtida forskning Den 16 oktober 2013 genomfördes ett seminarium med tema rovdjur-tamdjur. Det övergripande syftet var att minska och förebygga

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens invånare

Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens invånare PM Tyresö kommun 2016-04-25 1 (6) Rebecca Berlin Diarienummer 2016/KS 0112 003 Beredningen för medborgardialog och mångfald Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer