Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm."

Transkript

1 Frågor och svar Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Varför behövs en ny skolplattform? Skolans verksamhetssystem behöver förnyas. Dagens system är omoderna och de administrativa systemen behöver anpassas till moderna analys- och rapporteringsverktyg. Dessutom går befintliga avtal inte längre att förlänga. De många olika skolsystemen som finns idag, till exempel Bosko, Hanna, Skolwebb och Fronter behöver ersättas. En gemensam skolplattform för alla barn och elever i Stockholms stads förskolor och skolor har därför upphandlats. Utbildningsförvaltningen arbetar tillsammans med samtliga stadsdelsförvaltningar och arbetsmarknadsförvaltningen i projektet Skolplattform Stockholm. Vad är målet med en ny skolplattform? Det övergripande målet är att nå Stockholms stads vision till 2030 om att vara en världsledande kunskapsregion. För att nå visionen har arbetet i utbildningsförvaltningen utgått från stadens it-strategi för ett bättre lärande och en målbild för visionen tagits fram. Utifrån itstrategin och målbilden genomför Stockholms stad en omfattande förändring av skolan, ett digitalt lyft. Det digitala lyftet omfattar projekt som kommer att möjliggöra för pedagoger att underlätta för elevens lärande genom att integrera it-stöd i sin undervisning. Verktyg för självskattning, en dator till varje elev och Skolplattform Stockholm är några av de projekt som ingår i att åstadkomma ett digitalt lyft. Projektet Skolplattform Stockholm handlar bland annat om att utveckla ett nytt verksamhetssystem som ska minska lärarnas administrativa börda och bidra till att pedagogerna får mer tid till elevens lärande. Den nya skolplattformen ska också förse förskolan och skolan med bättre pedagogiska verktyg och effektivare administrativa rutiner. Det kräver ett flexibelt, individanpassat, mobilt och effektivt system. Till skolplattformen blir det även möjligt att koppla på e-tjänster och appar. Vad ingår i skolplattformen? En gemensam skolplattform för stadens samtliga skolverksamheter: förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning ska utvecklas. Den innehåller både administrativa och pedagogiska funktioner: Pedagogiskt material (Digitalt skapande och hantering av material) Pedagogiskt genomförande (Planering, genomförande, bedömning och utvärdering) Hantering av elevdokumentation Hantering av frånvaro/närvaro Barn- och elevregister

2 Vad blir bättre med skolplattformen? Skolplattformen kommer att ge elever och vårdnadshavare ökad delaktighet och trygghet. En sammanhållen skolplattsform frigör också tid för undervisning för lärarna och möjliggör nya metoder och nya arbetssätt i skolarbetet. Hur kommer delaktigheten för elever och vårdnadshavare att öka med skolplattformen? Idag finns det flera it-stöd för delaktighet, men verktygen är trubbiga, täcker inte efterfrågade behov och används inte konsekvent. De positiva effekterna med skolplattformen är att den kommer ge elever och vårdnadshavare ökad delaktighet och trygghet. En sammanhållen skolplattform frigör också tid för lärarna till nya metoder och arbetssätt i skolarbetet. Eleven får möjlighet att kommentera och föra en dialog med pedagogen, t ex om en bedömning av en uppgift. Eleven kan med hjälp av it-stödet i skolplattformen planera framåt genom att enkelt få tillgång till kommande lektioner, hemläxor och prov. Vårdnadshavare får bättre insyn genom att de har tillgång till pedagogens planering, barnens eller elevens arbeten och utvärderingar, t ex stöd för digital portfolio. Vårdnadshavare kan i skolplattformen följa elevens arbete i skolan, att hemläxor görs/lämnats in och resultat på prov. Vad innebär ett individanpassat it-stöd? Idag är manuella processer vanliga. Pedagogen har inte enkelt tillgång till relevant material vid planering och genomförande t ex vid planering av utvecklingssamtal Med skolplattformen kan pedagoger och vårdnadshavare hantera och samla individanpassad information omedelbart, oavsett när, var eller i vilken enhet den dyker upp. Pedagoger, barn, elever och vårdnadshavare får enkelt tillgång till arbeten, utvärderingar och bedömningar, t ex i samband med utvecklingssamtal. Det blir enklare att planera verksamheten utifrån barnens och elevernas behov. Elever och vårdnadshavare får möjlighet att ta del av information från och kommunicera med skolverksamheten via lättillgängliga digitala tjänster som är oberoende av tid och plats. Vårdnadshavare och pedagoger kan t ex rapportera och hantera information om frånvaro, sjukdom eller hämtning och lämning oavsett tid, plats eller enhet. Skolledare, pedagoger och administratörer får möjlighet till en individanpassad utveckling av undervisning och arbetssätt. Planeringen, genomförandet och bedömningen av elevens lärande kan t ex anpassas efter en elevs individuella behov eller särskilda förutsättningar.

3 Hur kommer den mobila tillgängligheten att öka med skolplattformen? Idag har pedagogen många administrativa arbetsuppgifter som utförs manuellt, t ex dokumenterar pedagogen elevens lärande eller frånvaroregistrering manuellt och efter lektionstillfället. Med skolplattformen får pedagogen möjlighet att utföra dessa arbetsuppgifter i realtid, oberoende av plats eller enhet. Med mobilt arbetssätt har pedagogen möjlighet att utföra vissa arbetsuppgifter i samband med att behovet uppstår, t ex Checka in/checka ut barn. Pedagogen kan även komplettera dokumentationen med ljud, bild eller video. Frånvaro registreras på en gång och vårdnadshavare får automatiskt ett sms eller en e- post om att deras barn är frånvarande. Tillgänglighet till kontaktuppgifter förenklar dialog mellan vårdnadshavare och pedagoger. Hur blir arbetet effektivare med skolplattformen? Idag finns inget it-stöd för ett samarbete mellan pedagoger när det gäller pedagogiskt material och planering. Med skolplattformen får pedagogen verktyg som stödjer kollegialt lärande kring både pedagogiska material, planering och dokumentation. Med skolplattformen möjliggörs även en effektivare administration, t ex vid placeringar och utbetalning av ersättningar. Vilka befintliga system kommer att ersättas? Den nya plattformen kommer att ersätta verksamhetssystemen när deras avtal löper ut, till exempel Bosko, Hanna, Skolwebb och Fronter. Vem ska använda den nya skolplattformen? Skolplattformen omfattar alla skolformer inom Stockholms stad, det vill säga förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. De som kommer att använda skolplattformen är pedagoger, elever, vårdnadshavare, skolledare och administratörer. Plattformen har en potential på cirka användare. Kommer de fristående skolorna och de enskilt drivna förskolorna att använda den framtida skolplattformen? Ja, delvis. Samtliga barn och elever ingår i barn- och elevregistret. Ersättningen till de fristående skolorna och till de enskilt drivna förskolorna betalas ut via skolplattformen. De fristående skolorna kommer däremot inte ha tillgång till de pedagogiska it-stöd.

4 När kommer den nya plattformen att tas i drift? Stockholm stad har under 2014 upphandlat leverantörer vars uppdrag är att utveckla skolplattformens olika delar. Skolplattformens delar kommer att införas successivt och föregås av tester och piloter i utvalda skolor. En stor del av skolplattformen kommer att finnas tillgänglig läsåret 2016/17. Hur har ni kommit fram till vad skolplattformen ska innehålla? För att hitta rätt lösning genomförde utbildningsförvaltningen tillsammans med arbetsmarknadsförvaltningen och samtliga stadsdelsförvaltningar ett omfattande förarbete där ett hundratal lärare, rektorer, elever, vårdnadshavare och sakkunniga har involverats. Under drygt ett års tid arbetade referenspersoner och sakkunniga med att kartlägga och bearbeta krav och önskemål om vad en ny skolplattform ska innehålla. Det arbetet ledde fram till att ett förfrågningsunderlag med krav och villkor som är viktiga för stadens medarbetare i förskolan och skolan togs fram. Underlaget användes sedan i upphandlingsarbetet och så småningom i urvalet av de leverantörer som bäst svarade upp mot kraven i förfrågningsunderlaget. Sammantaget har förarbetet inneburit att samtliga fem upphandlingar har genomförts effektivt och utan överprövning. Det grundliga förarbetet har också lett till att staden har valt de för uppdraget bästa leverantörerna samt att det finns bra bild av vad som krävs för att åstadkomma ett digitalt lyft för Stockholms förskolor och skolor. Blir det standardprodukter eller ska Stockholms stad utveckla egna, nya system? Stockholms stad ställer ambitiösa krav på leverantörerna att erbjuda moderna system som möter förskolans och skolans behov. Sannolikt blir det en kombination av standardprogramvaror och specialanpassade lösningar. Utvärderingsmodellen ger dock leverantörerna goda incitament att utveckla sina standardprodukter i linje med stadens önskemål. Hur ser användargränssnittet ut? Skolplattformen ska utarbetas med hänsyn till att dess användare kommer att bestå av barn, ungdomar och vuxna med olika behov och skiftande datorvana. Gränssnittet måste därför uppfylla en rad krav vad gäller utformningen av plattformens tillgänglighet och användbarhet. Det innebär att designen på användargränssnittet ska vara konsekvent, lätt att förstå och enkelt att navigera i. Framtagandet av gränssnittet utarbetas av sakkunniga i staden tillsammans med externa experter utifrån dessa krav. Kraven i förfrågningsunderlaget för användbarhet går att finna i sin helhet i Upphandling av IT-stöd Bilaga 3b. Kommer det att gå att logga in hemifrån? Ja, det kommer att vara möjligt att logga in i systemet hemifrån.

5 Kommer skolplattformen vara så flexibel att ändringar i regelverk kan hanteras? Den framtida skolplattformen ska vara så flexibel att den kan anpassas efter ändringar i regelverk. Den nya skolplattformen kommer också att vara moduluppbyggd, vilket innebär att enskilda delar ska kunna bytas ut på ett enkelt sätt. Vilka e-tjänster kommer att finnas i skolplattformen? Delar av skolplattformen ska ses som e-tjänster, t ex när det gäller möjligheten för vårdnadshavare att bättre följa med i skolans utveckling genom kommunikationstjänster och appar som via sms eller e-post kan rapportera in- och utcheckning av barn eller vilken vårdnadshavare som hämtar och lämnar på förskolan. Dessutom ska det vara möjligt att på ett enkelt sätt koppla nya e-tjänster eller appar till skolplattformen. Hur möter skolplattformen framtida krav? Genom högt ställda krav på leverantörernas lösningar i skolplattformen. De stöd och funktioner som nu utvecklas ska vara både mobila, flexibla och tillgängliga för både pedagoger, vårdnadshavare och elever. En snabb teknisk utveckling gör det t ex möjligt att erbjuda ett system som går att nå från olika enheter och är oberoende av tid och rum. Är detta ytterligare en centralisering av it i Stockholms stad? Ja. För Stockholms stads alla skolor och förskolor närmare enheter är det mest effektivt att ta fram en gemensam plattform. Decentraliserade lösningar kan inte konkurrera kostnadseffektivt med en central plattformslösning. Den gemensamma plattformen kan också användas för att koppla på e-tjänster och mobila applikationer.

Öppet brev om skolplattformen

Öppet brev om skolplattformen Avdelningen för digital utveckling 2018-10-10 Sida 1 (6) Datum Öppet brev om skolplattformen Det ställs många frågor om skolplattformen just nu. Jag vill därför ge en bakgrund till fattade beslut, projektets

Läs mer

Stockholm en världsledande kunskapsregion

Stockholm en världsledande kunskapsregion Stockholm en världsledande kunskapsregion - En presentation om it i skolan, samarbete och villkor för transformation The Capital of Scandinavia Ann Hellenius Avdelningschef på Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Införandet av Skolplattform Stockholm

Införandet av Skolplattform Stockholm Utbildningsförvaltningen Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-16 Handläggare Tove Bodin Telefon: 076-12 33 886 Till Utbildningsnämnden 2016-12-15 Svar på skrivelse från Lotta Edholm m.fl. (L), Cecilia

Läs mer

Ett digitalt lyft för Stockholms förskolor och skolor

Ett digitalt lyft för Stockholms förskolor och skolor Ett digitalt lyft för Stockholms förskolor och skolor Ann Hellenius ann.hellenius@stockholm.se @annhellenius pedagogstockholmblogg.se/sthlmisit Ann Hellenius Mattias Olsson mattias.olsson@stockholm.se

Läs mer

Verksamhetsinförande och införande av användarstöd för Skolplattformen

Verksamhetsinförande och införande av användarstöd för Skolplattformen Utlåtande 2015:79 RI+IV (Dnr 131-922/2015) Verksamhetsinförande och införande av användarstöd för Skolplattformen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Utbildningsnämnden

Läs mer

Välkommen Introduktion till Skolplattformen. Jan Henke Daniel Dahlgren

Välkommen Introduktion till Skolplattformen. Jan Henke Daniel Dahlgren Välkommen Introduktion till Skolplattformen Jan Henke Daniel Dahlgren Varför en Skolplattform? Skolan på webben för att bl.a. registrera resultat, närvaro och möjliggöra kommunikation mellan användare.

Läs mer

Bilaga 6b. Begrepp och definitioner. Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt genomförande inom Skolplattform Stockholm

Bilaga 6b. Begrepp och definitioner. Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt genomförande inom Skolplattform Stockholm SID 1 (5) Bilaga 6b Begrepp och definitioner Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt genomförande inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm.

Läs mer

IKT-Strategi BoU

IKT-Strategi BoU 2016/BUN 0154 IKT-Strategi BoU 2017-2020 2016-12-13 Tyresö kommun / 2016-12-13 2 (5) IKT strategi BoU 2017-2020 Forskningen inom området tyder på att en ökad IKT-användning i skolan ger en positiv effekt

Läs mer

Genomförandebeslut av projektet Skolplattform Stockholm

Genomförandebeslut av projektet Skolplattform Stockholm Bilaga 2 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TILLHANDAHÅLLARAVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2013-05-07 Handläggare: Ann Helenius Telefon: 08-508 33 099 Till Utbildningsnämnden 2013-05-24 Genomförandebeslut

Läs mer

It-strategi för ett bättre lärande med målbilder Verktyg för självskattning

It-strategi för ett bättre lärande med målbilder Verktyg för självskattning It-strategi för ett bättre lärande med målbilder Verktyg för Claes Johannesson Rektorsträff 23 maj 2014 It-strategi för ett bättre lärande med 12 målbilder 1 Förbättrad digital kompetens hos alla 1.1 Förtrogenhet

Läs mer

IKT-Strategi. En strategi för det pedagogiska arbetet med informations- och kommunikationsteknik, IKT. 2014-2016

IKT-Strategi. En strategi för det pedagogiska arbetet med informations- och kommunikationsteknik, IKT. 2014-2016 IKT-Strategi En strategi för det pedagogiska arbetet med informations- och kommunikationsteknik, IKT. 2014-2016 Barn- och utbildningskontoret Norrtälje kommun Framtidskompetenser Synligt lärande Kollegialt

Läs mer

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare Umeå kommun september- 2014 Kompetenscentrum för digitalt lärande Vad är LärUm? En så kallad lärplattform, gemensam från förskolan till gymnasiet Används

Läs mer

Välkomna till Härryda kommun.

Välkomna till Härryda kommun. Välkomna till Härryda kommun. Internet: hk pub-open 09.00-09.30!! Registrering och kaffe Program för dagen 9.30-10.00!! Härryda kommun välkomnar. 10.00-10.30!! Härryda kommuns IT-funktion visar den bakomliggande

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN DIGITAL UTVECKLINGSPLAN 2018-2022 1. INLEDNING Digital utvecklingsplan ersätter IT-policy för förskola och grundskola i Ystads kommun 2010. Ystads kommun prioriterar digitaliseringen av utbildningsverksamheten.

Läs mer

ANGÅENDE REMISSEN OM IT-STRATEGI FÖR BÄTTRE LÄRANDE

ANGÅENDE REMISSEN OM IT-STRATEGI FÖR BÄTTRE LÄRANDE KOMMUNSTYRELSEN SKOLROTELN DNR: 031-2674/2010 DATUM: 2010-12-21 Till berörd remissinstans ANGÅENDE REMISSEN OM IT-STRATEGI FÖR BÄTTRE LÄRANDE Detta gäller remissvar på IT-strategi för bättre lärande Dnr:

Läs mer

Skolplattform Stockholm en guide. Vårdnadshavare. stockholm.se

Skolplattform Stockholm en guide. Vårdnadshavare. stockholm.se Skolplattform Stockholm en guide Vårdnadshavare stockholm.se Innehåll 1 Inlogg 4 2 Startsidan Vårdnadshavare 4 2.1 Visa startsidan för olika barn 5 2.2 Navigera på Startsidan 5 2.3 Ge godkännande för

Läs mer

Läromedlen på Stockholms skolor

Läromedlen på Stockholms skolor Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-07-21 Handläggare Ann-Katrin Averstedt Telefon: 08-508 33 629 Till Utbildningsnämnden 2014-08-21 Läromedlen på Stockholms

Läs mer

Rapport skolutveckling och digitalisering

Rapport skolutveckling och digitalisering Utbildnings och arbetslivsförvaltningen Elisabeth Jonsson Höök Ärendenr BUN 2016/360 GVN 2016/86 Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 30 maj 2016 1 (7) Barn- och utbildningsnämnden/ Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

TEMPUS faktisk närvaro. 1 2013-02-20 Sektorn för utbildning och kultur Copyright Härryda kommun

TEMPUS faktisk närvaro. 1 2013-02-20 Sektorn för utbildning och kultur Copyright Härryda kommun TEMPUS faktisk närvaro 1 2013-02-20 Sektorn för utbildning och kultur TEMPUS översikt just nu 2 2013-02-20 Sektorn för utbildning och kultur TEMPUS faktisk närvaro Ett webb-baserat närvaroregistreringsverktyg

Läs mer

Bilaga 4d. Resursförstärkning. Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Bilaga 4d. Resursförstärkning. Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) Bilaga 4d Resursförstärkning Förfrågningsunderlag Upphandling av IT-stöd för hantering av frånvaro och när varo inom Skolplattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress Hantverkargatan

Läs mer

e-strategi i utbildningen

e-strategi i utbildningen 19 februari 2013 1 (6) e-strategi i utbildningen 2013-2016 Huddinge ska vara en av de tre bästa skol-it-kommunerna i länet. En verksamhet i takt med tiden Vision E-strategi i utbildningen i Huddinge ger

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass. // SIDAN Fakta om undersökningen På uppdrag av Stockholm stad har Markör AB genomfört den årliga totalundersökningen

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 IT-STRATEGI FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antagen av fullmäktige 2003-09-15, 109 Inledning Informationstekniken har utvecklats till en världsomspännande teknik som omfattar datorer, telefoni,

Läs mer

Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1

Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1 Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.1 Februari 2014 Vad handlar det om? digitala behov! Inte några specifika lärplattformar eller speciella verktyg. Vi pratar behov

Läs mer

Sektor barn och utbildning Rättssäker och likvärdig elevdokumentation. - Ingen elev är ett oskrivet blad

Sektor barn och utbildning Rättssäker och likvärdig elevdokumentation. - Ingen elev är ett oskrivet blad Sektor barn och utbildning Rättssäker och likvärdig elevdokumentation - Ingen elev är ett oskrivet blad Ingen elev är ett oskrivet blad Rättssäker och likvärdig elevdokumentation För att ge stöd i rektors

Läs mer

Bilaga 2. Gallring av utbildningsförvaltningens

Bilaga 2. Gallring av utbildningsförvaltningens UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IT-FUNKTIONEN Bilaga 2 PROJEKTDIREKTIV av utbildningsförvaltningens verksamhetssystem av utbildningsförvaltningens verksamhetssystem PROJEKTDIREKTIV Stockholm 2010-03-14 Ort och

Läs mer

DIARIENUMMER UN VALLENTUNA GYMNASIUM. IT-plan Antagen av utbildningsnämnden

DIARIENUMMER UN VALLENTUNA GYMNASIUM. IT-plan Antagen av utbildningsnämnden DIARIENUMMER UN 2016.040 VALLENTUNA GYMNASIUM IT-plan 2017-2020 Antagen av utbildningsnämnden 2016-12-08 87 IT-plan 2017-2020 Innehåll IT-plan Vallentuna gymnasium 2017-2020... 1 1 Inledande ord... 1 2

Läs mer

IKT plan för utbildningsnämnden 2015

IKT plan för utbildningsnämnden 2015 IKT plan för utbildningsnämnden 2015 Information- och kommunikationsteknik (IKT) ses allt mer som ett strategiskt utvecklingsområde. Enligt Värmdö kommuns IKT-policy som antogs 2013-06-12 av kommunfullmäktige

Läs mer

Skolnärvaro. Handlingsplan för att främja skolnärvaro och uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i Surahammars kommuns grundskolor och förskolor.

Skolnärvaro. Handlingsplan för att främja skolnärvaro och uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i Surahammars kommuns grundskolor och förskolor. 2017-06-21 Gällande läsåret 2017-2018 Skolnärvaro Handlingsplan för att främja skolnärvaro och uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i Surahammars kommuns grundskolor och förskolor. Bakgrund och syfte:

Läs mer

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka. Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.se Fakta om Botkyrka 87 600 innevånare 22 kommunala grundskolor

Läs mer

Vi kan hjälpa till att lättare nå målen i förskolan och skolan

Vi kan hjälpa till att lättare nå målen i förskolan och skolan Vi kan hjälpa till att lättare nå målen i förskolan och skolan SKOLDIALOGEN & STRATSYS i samverkan för systematiskt kvalitetsarbete, verksamhetsstyrning och skolutveckling Strategiskt samarbete för en

Läs mer

IKT-plan. Bosgårdsskolan 2015-2016. Upprättad 2012. Senast reviderad 2015-08-11.

IKT-plan. Bosgårdsskolan 2015-2016. Upprättad 2012. Senast reviderad 2015-08-11. IKT-plan Bosgårdsskolan 2015-2016 Upprättad 2012. Senast reviderad 2015-08-11. Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Vision... 2 Syfte... 2 Mål... 3 Information... 3 Dokumentation... 3 Kommunikation... 3

Läs mer

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på INFORMATION Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på Inledning/Bakgrund Inledningsvis 5 huvudargument för att ni ska välja InfoMentor som leverantör. Vår Lärplattform är den på marknaden

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Beslut gällande valbar molntjänst för Lunds skolors och förskolors arbete med pedagogiskt genomförande.

Beslut gällande valbar molntjänst för Lunds skolors och förskolors arbete med pedagogiskt genomförande. Beslutsförslag valbar molntjänst Skolförvaltningarna Lunds skolors IKT-team 2015-11-24 1(5) Förslag Beslut gällande valbar molntjänst för Lunds skolors och förskolors arbete med pedagogiskt genomförande.

Läs mer

Lärarlönelyftet. Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun. Skolverket skriver

Lärarlönelyftet. Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun. Skolverket skriver Lärarlönelyftet 2016-09-15 Riktlinjer för lärarlönelyftet inom Norrköpings kommun Dessa riktlinjer är framtagna av Utbildningskontorets ledningsgrupp i samarbete med Personalkontoret. De är baserade på

Läs mer

Skolplattform Stockholm

Skolplattform Stockholm Utlåtande 2013:98 RIV (Dnr 322-886/2013) Skolplattform Stockholm Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Utbildningsnämnden får i uppdrag att genomföra projektet Skolplattform

Läs mer

Bilaga 1c Begrepp och definitioner Dnr: /

Bilaga 1c Begrepp och definitioner Dnr: / Bilaga 1c och definitioner stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Inledning 3 2 slista

Läs mer

Skolans insatser för elever med ofullständiga betyg

Skolans insatser för elever med ofullständiga betyg UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-26 Handläggare: Anita Hoff Telefon: 08-508 33 908 Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-508 33 010 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

DIGITALISERING I FÖRSKOLAN OCH SKOLAN

DIGITALISERING I FÖRSKOLAN OCH SKOLAN DIGITALISERING I FÖRSKOLAN OCH SKOLAN Utbildningsförvaltningens ställningstagande 11 januari 2017 Utbildningsförvaltningens ställningstagande kring digitalisering i förskolan och skolan Haninge 2017-01-11

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare och tid för justering Digital justering , Charlotte Gärde (MP)

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare och tid för justering Digital justering , Charlotte Gärde (MP) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-08-16 Nämnden för Förskola & Grundskola Sammanträde 2016-08-25 klockan 17:00-21.00 Kungsbackarummet Ärende Beteckning Förslag 1. Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete vägledning och struktur Det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på Lidingö En viktig utgångspunkt i allt kvalitetsarbete är att barnets bästa sätts

Läs mer

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun.

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. Vill du veta mer kan du kontakta rektorn på respektive skola i Habo.

Läs mer

Byggnadsinformation invigning och öppet hus Ny IT plattform i Stockholms stad Föranmälda frågor Skolutveckling THG - årshjulet

Byggnadsinformation invigning och öppet hus Ny IT plattform i Stockholms stad Föranmälda frågor Skolutveckling THG - årshjulet Byggnadsinformation invigning och öppet hus Ny IT plattform i Stockholms stad Föranmälda frågor Skolutveckling THG - årshjulet En ny lärplattform som ersätter Bosko Vissa delar av Skolplattformen kommer

Läs mer

Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling

Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling Södertäljes Skolportal En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling En dag med Skolportalen Lärarblogg Dagens första lektion med 8A. Vi går tillsammans igenom planeringen

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

ÅTGÄRDSPROGRAM FÖR ÅTGÄRDSUTREDARE 3. Hitta till Åtgärdsprogram 3. Navigation 4. Menyval: Information 4. Menyval: Skriv och visa 4.

ÅTGÄRDSPROGRAM FÖR ÅTGÄRDSUTREDARE 3. Hitta till Åtgärdsprogram 3. Navigation 4. Menyval: Information 4. Menyval: Skriv och visa 4. Innehållsförteckning ÅTGÄRDSPROGRAM FÖR ÅTGÄRDSUTREDARE 3 Hitta till Åtgärdsprogram 3 Navigation 4 Menyval: Information 4 Menyval: Skriv och visa 4 Utredning 6 Åtgärdsprogram 8 Utvärdera Åtgärdsprogram

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Alingsås kommun. Beslut Dnr :7577.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Alingsås kommun. Beslut Dnr :7577. Dnr 43-2014:7577 Alingsås kommun ungdom@alingsas.se Beslut för förskola efter tillsyn i Alingsås kommun Box 2320, 40315 Göteborg 2(8) Til syn av skolformen förskola i Alingsås kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

E-strategi för Södertälje kommuns skolor

E-strategi för Södertälje kommuns skolor E-strategi för Södertälje kommuns skolor I Södertälje finns sedan 2004 en övergripande IT-vision och strategi, e-södertälje. IT-visionen är: IT möjliggör en positiv samhällsutveckling genom skapandet av

Läs mer

Vildmarkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Vildmarkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vildmarkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Vildmarkens förskola Ansvarig för planen Förskolechef Christel Torstensson

Läs mer

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor Digital strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att... barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till digitala verktyg som ger ett bra stöd för lärande

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 RÅGEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad

Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad Sida 1 (4) 2019-05-23 Handläggare Kerstin Henningsson Telefon: 0850823016 Till stadsdelsnämnd 2019-06-13 Översyn av styrdokument och utarbetande av digitaliseringsprogram för Stockholms stad Yttrande till

Läs mer

emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället

emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället Förord Vi behöver jobba smartare, effektivare och på nytt sätt för att möta förändrade förutsättningar. Genom att ta

Läs mer

Vi har inte satt ord på det

Vi har inte satt ord på det Sammanfattning Rapport 2012:8 Vi har inte satt ord på det En kvalitetsgranskning av kunskapsbedömning i grundskolans årskurs 1-3 Sammanfattning Skolinspektionen har granskat lärares utgångspunkter i arbetet

Läs mer

Kommentarer till kvalitetshjulet 130815

Kommentarer till kvalitetshjulet 130815 Kommentarer till kvalitetshjulet 130815 Augusti juni Kartläggning av barngruppen Under året skolas nya barn in och vi får en ny barn- och föräldragrupp. Kartläggningen sker genom inskolningssamtal, föräldrasamtal,

Läs mer

Bilaga 4d Resursförstärkning Dnr: /

Bilaga 4d Resursförstärkning Dnr: / Bilaga 4d Resursförstärkning stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Inledning 3 1.1

Läs mer

av betyg och ingsplaner med och omdömen.

av betyg och ingsplaner med och omdömen. Handläggare Åke Gustafsson 0480-45 30 17 Datum 2012-01-09 Begäran om upplysningar med stöd av personuppgiftslagen skyddade personuppgifter Med anledning av Datainspektionens tillsyn av hur personuppgifterr

Läs mer

Elevhälsoplan Alléskolan. Reviderad 2014-09-01

Elevhälsoplan Alléskolan. Reviderad 2014-09-01 Elevhälsoplan Alléskolan Reviderad 2014-09-01 1 Elevhälsoplan Reviderad 2014-09-01 Förord Alléskolan är en skola som präglas av trivsel, trygghet och allas utvecklingsmöjligheter oavsett bakgrund och förutsättningar.

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN 2 (7) Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 4 IT... 4 Sammanfattning... 7 LULEÅ KOMMUN 3 (7) Bakgrund Elever ska ha tillgång till

Läs mer

Brukarundersökning inom den kommunala förskolan i Farsta 2019

Brukarundersökning inom den kommunala förskolan i Farsta 2019 Sida 1 (8) 2019-07-26 Handläggare Katarina Höök Telefon: 0850818138 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-08-29 Brukarundersökning inom den kommunala förskolan i Farsta 2019 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

E-strategi för grundskolenämnden 2013-2016

E-strategi för grundskolenämnden 2013-2016 BARN- OCH TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-03-15 GSN-2013/111.159 1 (3) HANDLÄGGARE Steinmo, Conny Grundskolenämnden Conny.Steinmo@huddinge.se E-strategi för grundskolenämnden 2013-2016 Förslag

Läs mer

Handlingsplan för digitalisering av grundskolan för åren

Handlingsplan för digitalisering av grundskolan för åren SID 1 (7) Handlingsplan för digitalisering av grundskolan för åren 2016-2018 Innehåll Vision... 2 Solna stads vision... 2 Barn och utbildningsförvaltningens vision... 2 Barn och utbildningsförvaltningens

Läs mer

Tidiga samordnade insatser

Tidiga samordnade insatser Tidiga samordnade insatser Vår definition av begreppet tidiga insatser. Tidigt stöd kan handla om att få stöd i unga år, men också att få stöd så snart behovet uppdagas, oavsett ålder. Vår idé I utvecklingsarbetet

Läs mer

IT-strategi. Essviks skola 2015

IT-strategi. Essviks skola 2015 IT-strategi Essviks skola 2015 Vision och mål Vision På Essviks skola ska alla elever ha möjlighet att använda digitala verktyg för ett livslångt och lustfyllt lärande. Inför framtiden ska eleverna kunna

Läs mer

IT-strategi. Sida 1 (6)

IT-strategi. Sida 1 (6) Sida 1 (6) 2013-05-03 IT-strategi I en förskola och skola i världsklass är modern infrastruktur, hög tillgänglighet och hög digital kompetens självklarheter. Genom att it-verktygen används för lärande,

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

Användarperspektivet och teknikperspektivet

Användarperspektivet och teknikperspektivet Användarperspektivet och teknikperspektivet För att förenkla så måste vi ständigt utveckla! Om lärare och elever behöver utbildning i Skola24 har vi misslyckats. Den osynliga tekniken är den bästa tekniken

Läs mer

Skolutvecklingsprojektet.

Skolutvecklingsprojektet. Skolutvecklingsprojektet När projektet startade (2013) Låga skolresultat sedan länge Upplands Väsby kommun på plats 266 av 290 i bästa skolkommun Sverige under genomsnitt i OECD Meritvärdet (åk 9) lägst

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ...

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ... plan för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Handlingsplan för genomförande av stadens IKT-program inom Arbetsmarknad & Vuxenutbildning. Gäller för åren

Handlingsplan för genomförande av stadens IKT-program inom Arbetsmarknad & Vuxenutbildning. Gäller för åren Handlingsplan för genomförande av stadens IKT-program inom Arbetsmarknad & Vuxenutbildning Gäller för åren 2015-2017 1 Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Uppdraget en handlingsplan för att genomföra stadens IKT-program

Läs mer

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Skarsjö förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

Lokal arbetsplan för Eneryda förskola

Lokal arbetsplan för Eneryda förskola Utbildningsförvaltningen Lokal arbetsplan för Eneryda förskola 2013-2014 Innehållsförteckning 1 Presentation av förskolan. 3 2 Årets utvecklingsområden. 4 3 Normer och värden 5 4 Utveckling och lärande.

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott Utbildningsnämnden godkänner förslaget till IT-plan för Vallentuna gymnasium

Utbildningsnämndens arbetsutskott Utbildningsnämnden godkänner förslaget till IT-plan för Vallentuna gymnasium VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-12-01 80 IT-plan Vallentuna gymnasium 2017-2020 (UN 2016.040) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

It inom Polisen. Nationell it-strategi 2010/2015

It inom Polisen. Nationell it-strategi 2010/2015 It inom Polisen Nationell it-strategi 2010/2015 1010101 1010101 1010101 1010101 2010 2015 En it-strategi för att lösa och förebygga fler brott Med ett förnyat och effektivare it-stöd kan Polisen lösa och

Läs mer

Rapport tillsyn och kvalitetsgranskning läsåret 2017/2018

Rapport tillsyn och kvalitetsgranskning läsåret 2017/2018 1(13) Rapport tillsyn och kvalitetsgranskning läsåret 2017/2018 Täby 2(13) Innehåll Inledning... 3 Fakta... 3 Sammanfattande slutsats... 3 Starka sidor... 4 Utvecklingsområden... 5 Sammanfattning av bedömningar

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 REGNBÅGEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan Datum 2018/2019 Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan 2018/2019 Tidsperiod: 2018/2019 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever

Läs mer

Att utvärdera kvalitet

Att utvärdera kvalitet Att utvärdera kvalitet Att utvärdera mervärden objektivt, transparent och förutsebart tillsammans med sakkunniga: Så genomförde serviceförvaltningen, Stockholms stad, upphandlingen av vård och omsorgsboenden

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Svedjan period 4 (april-juni), läsåret

Kvalitetsarbete för förskolan Svedjan period 4 (april-juni), läsåret Kvalitetsarbete för förskolan Svedjan period 4 (april-juni), läsåret 2013-14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Svar till Datainspektionen avseende Tillsyn av hur personuppgifter om elever i grundskolan med skyddade personuppgifter behandlas

Svar till Datainspektionen avseende Tillsyn av hur personuppgifter om elever i grundskolan med skyddade personuppgifter behandlas Uppsala * KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Stjerndorff Kristian 2012-03-06 Diarienummer BUN-2011-0885 Barn- och ungdomsnämnden Svar till Datainspektionen avseende Tillsyn

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande

PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande Läsåret 2016-17 PARKSKOLANS IT-strategi för bättre lärande Bakgrund Den svenska skolan och även Pysslingens skolor står inför stora utmaningar. Alla elever når inte skolans mål och skillnaderna är många

Läs mer

Kommunens författningssamling IT-strategi ÖFS 2010:17

Kommunens författningssamling IT-strategi ÖFS 2010:17 Kommunens författningssamling IT-strategi ÖFS 2010:17 Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-09-27, 113 (dnr KS 2010.85 005) Ersätter författningssamling 2001:15 Utfärdare: Monika Smidestam Kategori: Styrdokument

Läs mer

Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige

Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige Skolplan 2015 2019 Vår skolplan Barn- och utbildningsnämnden, kommundelsnämnden och social- och arbetsmarknadsnämnden har antagit en skolplan

Läs mer

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2013/903 IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor IT-enheten Beslutsdatum 2014-01-20 Giltighetstid

Läs mer

Vision och målbild förskola och grundskola

Vision och målbild förskola och grundskola Vision och målbild förskola och grundskola Varje individ är stolt över sig själv, har tilltro till sin förmåga, fungerar väl tillsammans med andra och har drömmar om framtiden. Helhet Varje individ är

Läs mer

Olika former av metodstöd

Olika former av metodstöd 5 Kapitel Olika former av metodstöd Processkartläggning är en viktig del av arbetet med verksamhetsutveckling för att bland annat definiera nuläget i den arbetsprocess som är tänkt att förändras. Samstämmighet

Läs mer

Regeringens mål för IT-politiken är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Regeringens mål för IT-politiken är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Sida 1/5 Digital strategi Bakgrund Digitalisering är en ständigt pågående utveckling som hela tiden ställer nya krav på infrastruktur, tekniska lösningar i form av verktyg och system och arbetssätt. Digitala

Läs mer

MJÖLBY KOMMUN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. Roller och ansvar inom utbildningsförvaltningens IT-verksamhet 2013-2016. IT-strategigruppen 2013-02-18

MJÖLBY KOMMUN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. Roller och ansvar inom utbildningsförvaltningens IT-verksamhet 2013-2016. IT-strategigruppen 2013-02-18 MJÖLBY KOMMUN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Roller och ansvar inom utbildningsförvaltningens IT-verksamhet 2013-2016 IT-strategigruppen 2013-02-18 INNEHÅLL FÖRVALTNINGSCHEF... 3 REKTOR/F... 3 IT-STRATEG...

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F

FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F-3 2019-2020 Kort presentation av personalen Rektor har ordet Specialpedagogerna informerar IT-samordnaren berättar om Skolplattformen Nationella prov, bedömningsstöd, kartläggning Brukarundersökning

Läs mer

LIKA, it-tempen för skola och förskola. En presentation baserad på publicerade värderingar i augusti 2017

LIKA, it-tempen för skola och förskola. En presentation baserad på publicerade värderingar i augusti 2017 LIKA, it-tempen för skola och förskola En presentation baserad på publicerade värderingar i augusti 2017 Bakgrund om LIKA LIKA, it-tempen för skola och förskola, lika.skl.se, lanserades 2014 och är är

Läs mer

Videdals privatskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling

Videdals privatskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Videdals privatskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 16/17 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Vetlanda här växer människor och företag Grunduppgifter

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola. Ullna strands förskola

Kvalitetsredovisning förskola. Ullna strands förskola Kvalitetsredovisning förskola Ullna strands förskola Innehållsförteckning 1 Rektors sammanfattande analys av skolans resultat... 3 2 Förskolans prioriterade förbättringar till kommande år... 3 3 Normer

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer