Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling"

Transkript

1 Södertäljes Skolportal En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling

2

3 En dag med Skolportalen Lärarblogg Dagens första lektion med 8A. Vi går tillsammans igenom planeringen och jag visar att alla elever kan ta del av den i vårt gemensamma virtuella klassrum. webbsidor med varandra. Hittar en sida som beskriver hur man skriver ett CV. Bra uppgift inför praon. Eleverna får ta reda på hur en jobbansökan skall formuleras. Lektionen handlar om jämställdhet mellan könen. Jag kopplar ihop datorn med projektorn i klassrummet. Via Mediacentralens (KMC) webbplats ser vi två filmer från UR som beskriver jämställdhet i två yrkeskategorier. Eleverna får i uppdrag att jämföra löneläget i de två yrkena. Ytterligare instuderingsfrågor får eleverna i läxa. Frågorna finns också att hämta i det virtuella klassrummet i Skolportalen. Tittar in i det virutella personalrummet. Vår skolledning har lagt ut några frågeställningar inför eftermiddagens personalkonferens. Läser mina kollegers inlägg och skriver in en egen kommentar. Nu är jag uppdaterad inför mötet. Efter lektionens slut lägger jag in en lektionslogg så att även frånvarande elever kan ta del av lektionen. Jag registrerar frånvaron med min bärbara dator som är uppkopplad mot skolans trådlösa nätverk. Lektionsfri tid. En förälder har skickat ett mail till mig och bett mig kontakta honom under förmiddagen, nu har jag tid! Föräldern är orolig över sitt barns engagemang i skolan och vi bestämmer att träffas nästa vecka. Jag skickar ett mail till skolsköterskan och frågar om hon kan delta i mötet. Planerar inför 9:ornas prao. Jämför några Under personalkonferensen får jag i uppgift att skriva protokoll. Skriver direkt på datorn och efter en snabb genomgång kan jag lägga ut anteckningarna från mötet i vårt virtuella personalrum. Skönt att dessa anteckningar finns så snabbt för de som inte kan delta i mötet.

4 Skolportalen är en gemensam mötesplats för personal inom skolan, elever och föräldrar/ vårdnadshavare.

5 Vad är skolportalen? Internet och andra tekniska landvinningar har gett oss stora möjligheter att kommunicera och få information samt öka delaktighet och inflytande. Skolportalen ingår som ett delprojekt i det kommunövergripande projektet e-södertälje. Detta skapar nya förutsättningar för kommunens medborgare att ta del av information och tjänster. Skolportalen är ett redskap för ökad måluppfyllelse såväl avseende kunskaps- som demokratiuppdraget. Skolportalen utgör en gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling. Som exempel kan nämnas arbetet med individuella utvecklingsplaner, elevernas och personalens kommunikation via e-post och Internet samt innovativa e-demokratilösningar. Skolportalen tillhandahåller stöd för detta och främjar: Samarbete Kommunikation Dokumentation Planering Information Administration Skolportalen är en gemensam mötesplats för personal inom skolan, elever och föräldrar/vårdnadshavare. Genom Internet kan dessa grupper arbeta och samarbeta oberoende av tid och plats.

6 Möjligheter i Skolportalen Skolportalen består av ett antal funktioner som underlättar arbetet. Här beskrivs några av dessa. Registrera frånvaro I frånvarodelen registreras elevers frånvaro. Skolledare och lärare får en tydlig överblick över all frånvaro. Sätta betyg Via Skolportalen kan lärare registrera betyg både från arbetsplatsen och hemifrån. Läraren kan också få tillgång till aktuella klass- och grupplistor. Dokumentation Att skapa individuella utvecklingsplaner för elever ställer krav på pedagogen och skolan. Skolportalen ger stöd för detta arbete. I verktyget för dokumentation förbereds utvecklingssamtalen, och måluppfyllelse i olika ämnen kan noteras. med elev och vårdnadshavare. Planen finns sedan tillgänglig för både elev, vårdnadshavare och elevens övriga lärare. I Skolportalen finns färdiga mallar och lärarhandledningar som stöd för respektive skolas IUP-process. Det är dock viktigt att skolan tar fram en gemensam plan och egna underlag att arbeta utifrån i dokumentationsverktyget. Verktyget fungerar som bäst då hela skolan arbetar med liknande underlag för bedömning och kunskapsutveckling hos eleven. Kalender Kalendern ger en överblick över skolans aktiviteter. Där kan man ta del av skolans kalendarium, arbetslagets kalender, egna aktiviteter eller klassens. Vårdnadshavare och elever kan också ta del av informationen och svara på frågor inför utvecklingssamtalet via Internet. Med hjälp av sammanställningsverktyget får klassläraren eller mentorn fram överskådliga sammanställningar för att skapa en individuell utvecklingsplan tillsammans Virtuella rum För många kommer de virtuella rummen vara den stora nyheten. Ett virtuellt rum är en plats för en bestämd grupp; t ex ledningsgruppen, arbetslaget, klassen, engelskagruppen, elevrådet, föräldrastyrelsen möjligheterna är många.

7 I rummen finns ett forum för diskussioner. Dokument som berör deltagarna i rummet sparas i rummets mapp, t ex arbetsuppgifter eller planeringar. Varje rum har en egen kalender. Vissa diskussioner kan med fördel föras i virtuella rum. E-post E-post finns tillgänglig i skolportalen. Det innebär att man kan skicka e-post till sina grupper eller kolleger. Alla elever kommer dessutom få en personlig e-postadress. Enkätverktyg Med enkätverktyget kan man enkelt skapa enkäter, prov och utvärderingar. Dessa kan adresseras till kolleger, elever eller vårdnadshavare. Filhantering Via filhanteraren kan man arbeta med sina dokument oavsett var man befinner sig. Det man behöver är en dator som är uppkopplad mot Internet. Infotavlor - Nyheter Det finns informationsytor i form av digitala anslagstavlor på Skolportalen. På dessa kan man lägga ut enkelriktad information till olika grupper. En skolledare kan t ex välja om viss information ska nås av alla i skolan eller enbart av personalen eller bara en specifik grupp.

8 Skolportalen i praktiken Inloggning i Skolportalen Från skolan nås Skolportalen både från elevnätet och adminnätet. I webbläsaren skrivs adressen: klicka på Skolportalen Logga in!. Man kommer också åt Skolportalen från alla datorer som har en internetuppkoppling, t ex hemifrån. Samma adress skrivs in i webbläsaren, dvs se/skolportalen. Anmäla frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal och ta del av information inför utvecklingssamtalet är några möjligheter som erbjuds. Skolportalen och Procapita Procapita är kommunens verktyg för administration av elevuppgifter. I Skolportalen får undervisande lärare automatiskt tillgång till sina klasser och grupper. Dessa uppgifter registreras av skolans Procapitaadministratör. På så sätt underlättas hanteringen av elevdata och läraren kan kommunicera med individ, grupp eller klass. Åtkomsten till elevuppgifterna kommer att vara begränsad. Endast den/de i personalgruppen inom skolan som har någon form av relation till registrerad elev, klasslärare eller mentor och skolledare kommer att få åtkomst till uppgifter om eleven.

9 Skolportalen och skolan Skolportalen är ett verksamhetsutvecklingsstöd som spänner över allt från information och kommunikation, planering, administration och dokumentation till pedagogiskt arbete med elever. Då är det viktigt att införandet är väl förankrat i skolledningen. För ett lyckat införande krävs ett samarbete mellan skolledning, Procapita-administratör, Skolportalens gruppadministratör, schemaläggare och ev IT-pedagog/ IT-tekniker. I varje arbetslag bör man dessutom utse sk spjutspetsar, dessa utgör lokala skolportalresurser med djupare utbildning i de olika funktionerna. På skolan bildas en Skolportalgrupp. Ur denna grupp utser man en skolportalansvarig. Denne leder införandearbetet på skolan samt utgör länken för information mellan skolan och projektet/förvaltningen. Utveckling Under 2006 har ett antal enheter i Södertälje deltagit i pilottester av Skolportalen. Bland annat har användningsområden för verktyget för dokumentation utvecklats. Projektet har lyssnat på verksamhetens behov och krav och fört diskussioner med TietoEnator. Mycket har utvecklats, men en del funktioner återstår att färdigställa och utveckla. Skolportalen är baserad på TietoEnators produkt Rexnet. 9

10 Eleven och Skolportalen Skolportalen är ett verktyg för eleverna. De kommer åt sin e-post och kan ta del av planeringar och arbetsuppgifter som lärare lägger ut. I kalendern tar de del av skolans och klassens planering. Via rumsfunktionen, som skapas av lärarna, samarbetar eleverna med andra elever. Föräldrar och Skolportalen Skolportalen erbjuder vårdnadshavaren möjlighet till ökad insyn i det dagliga skolarbetet och elevens vardag. Skolportalen är också ett verktyg för samarbete mellan vårdnadshavare och lärare. Anmäla frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal och ta del av information inför utvecklingssamtalet är några möjligheter som kommer att erbjudas. I kalendern syns skolans och elevernas olika aktiviteter. Vårdnadshavarna når också elevernas lärare via Skolportalen. Vårdnadshavarna kommer framgent att logga in i Skolportalen med sk säker inloggning exempelvis via e-legitimation. 10 Var finns det information? Mer information om Skolportalen finns på Där finns också kontaktinformation att hämta.

11 e-strategi för skolan I oktober 2006 fattade Utbildningsnämnden i Södertälje beslut om e-strategi för skolan. Strategin är indelad i fem olika områden och ur dessa kan vi bland annat hämta följande som stödjer arbetet med en gemensam plattform för samarbete och kommunikation mellan lärare, elever och vårdnadshavare. Ur e-strategi för Södertäljes kommuns skolor : Samordning av skolornas e-utveckling För att få en likvärdig grund i skolornas ITmognad och IT-utveckling måste det finnas en gemensam standard på både kompetens och utrustning. Skolornas huvuduppdrag är målen om kunskap och demokrati. IT är ett redskap som kan ge nya pedagogiska grepp, effektivisera administrationen och underlätta information, kommunikation och insyn. En samordning ska också leda till en bättre hushållning av resurserna som satsas på IT. Dialog, kommunikation och insyn En av de viktigaste drivkrafterna i utvecklingen av IT-lösningar har varit ökade möjligheter till kommunikation och dialog. Alla insatser som förenklar och ökar kommunikationen mellan de som berörs av skolan elever, lärare, föräldrar, medborgare, näringsliv och andra intressenter ska därför prioriteras. Bra IT-lösningar gör det också möjligt för många att ta del av och få möjlighet att påverka skolans verksamhet. Mångfald och demokrati är viktiga värden som kan utvecklas med hjälp av IT. Effektiv administration Administrativa rutinuppgifter kan förenklas och effektiviseras med IT-stöd. Genom att alla använder IT-stöd i sina dagliga administrativa rutiner ökar också mognaden rent generellt. Genom att utveckla och införa bra IT-lösningar för administrativa uppgifter frigörs även mer resurser och därmed tid för verksamhetens behov. 11

12 Södertälje kommun Södertälje Tel

E-strategi för Södertälje kommuns skolor

E-strategi för Södertälje kommuns skolor E-strategi för Södertälje kommuns skolor I Södertälje finns sedan 2004 en övergripande IT-vision och strategi, e-södertälje. IT-visionen är: IT möjliggör en positiv samhällsutveckling genom skapandet av

Läs mer

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare Umeå kommun september- 2014 Kompetenscentrum för digitalt lärande Vad är LärUm? En så kallad lärplattform, gemensam från förskolan till gymnasiet Används

Läs mer

Procapita Education Lärplattform

Procapita Education Lärplattform Procapita Education Lärplattform Inledning Procapita Education lärplattform, med funktioner för planering, genomförande, dokumentation, uppföljning och utvärdering en helhetslösning där fokus ligger på

Läs mer

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Elevdokumentation Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen? Den här informationen vänder

Läs mer

I U P. e-tjänst med förhinder? Mats Östling, IT-strateg. Sveriges Kommuner och Landsting. Kommits, Luleå 20070509. Sveriges Kommuner och Landsting

I U P. e-tjänst med förhinder? Mats Östling, IT-strateg. Sveriges Kommuner och Landsting. Kommits, Luleå 20070509. Sveriges Kommuner och Landsting I U P e-tjänst med förhinder? Mats Östling, IT-strateg Kommits, Luleå 20070509 Utvecklingssamtal 7 kap. 2 grundskoleförordningen Läraren skall fortlöpande informera eleven och elevens vårdnadshavare om

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Digital IUP med Skriftliga omdömen. Guide för Vh

Digital IUP med Skriftliga omdömen. Guide för Vh Digital IUP med Skriftliga omdömen Guide för Vh jan 2011 UNIKUM FÖR VÅRDNADSHAVARE I HALMSTAD KOMMUN Halmstad Kommun har valt att använda systemet Unikum för digital hantering av IUP med skriftliga omdömen.

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

edwise på ipad ur ett lärarperspektiv 2014-10-24

edwise på ipad ur ett lärarperspektiv 2014-10-24 ur ett lärarperspektiv Sida 2/20 Innehållsförteckning edwise på ipad... 3 1 Min Sida... 3 2 Informera... 3 2.1 Information... 3 2.2 Översikt information... 4 3 Planera... 5 3.1 Kalender... 5 3.2 Schema...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 19 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass 3 Om Vklass lärplattform 3 Videomanual 3

Läs mer

IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens.

IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Datum 2009-03-09 1 (6) Krusboda skola Lokal IT-plan HT2009-VT2010 2 (6) En likvärdig skola IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Elever i behov av särskilt

Läs mer

Användarhandledning Stockholm Skolwebb UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. För vårdnadshavare till barn i kommunal grundskola. skolwebb.stockholm.

Användarhandledning Stockholm Skolwebb UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. För vårdnadshavare till barn i kommunal grundskola. skolwebb.stockholm. Användarhandledning Stockholm Skolwebb För vårdnadshavare till barn i kommunal grundskola UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN skolwebb.stockholm.se STOCKHOLM SKOLWEBB... 3 Varför Stockholm Skolwebb?... 3 Personuppgiftslagen

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Tieto Procapita Education. Lärplattform för en smartare skola

Tieto Procapita Education. Lärplattform för en smartare skola Tieto Procapita Education Lärplattform för en smartare skola Tid för en smartare skola Samarbete Vi på Tieto har en stark övertygelse: IT gör nytta. Våra produkter och tjänster hjälper till att effektivisera

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

SPLITvision Hultsfred 18 november 2009

SPLITvision Hultsfred 18 november 2009 SPLITvision Hultsfred 18 november 2009 Närvarande: Jonas Nilsson It-pedagog Kalmar Åke Gustavsson Planeringssekreterare Kalmar Per Svensson It-samordnare Kalmar sunds Gymnasieförbund Per Andersson It-samordnare

Läs mer

Skolwebben på ipad. ur ett lärarperspektiv

Skolwebben på ipad. ur ett lärarperspektiv Skolwebben på ipad ur ett lärarperspektiv Sida 2/16 Innehållsförteckning Skolwebben på ipad... 3 1 Min Sida... 3 2 Informera... 4 2.1 Information... 4 2.2 Översikt information... 4 3 Planera... 5 3.1 Kalender...

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN 2 (7) Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 4 IT... 4 Sammanfattning... 7 LULEÅ KOMMUN 3 (7) Bakgrund Elever ska ha tillgång till

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se

Användarmanual Skolrapport.se Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass...1 Om Vklass lärplattform...2 Videomanual...2 Att komma igång med skolrapport.se...2 Varför ska jag registrera

Läs mer

Allt du behöver veta Föräldrar i

Allt du behöver veta Föräldrar i Föräldrapaketet Förskola, Fritid & Skola Allt du behöver veta Föräldrar i SkolportalN Förskola, Fritid & Skola Nacka Kommun Innehållsförteckning Vad är SkolportalN?... 3 Skolportalens videoguider ett bibliotek

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson Familjewebben Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor 2013-02-12 Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson SÄTERS KOMMUN Barn och utbildningsförvaltningen 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Effektiv kommunikation inom skolan

Effektiv kommunikation inom skolan Effektiv kommunikation inom skolan - skolledare om den egna arbetssituationen Microsoft Sverige, Anna Erman Synovate, David Ahlin 2008-11-10 Synovate 2007 1 Innehållsförteckning Syfte och metod Nyheter

Läs mer

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm.

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Frågor och svar Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Varför behövs en ny skolplattform? Skolans verksamhetssystem behöver förnyas. Dagens system är

Läs mer

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner

Läs mer

Följ frånvaron Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt i Fronter. Vårdnadshavare, lärare och elev får överblick över elevens frånvaro.

Följ frånvaron Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt i Fronter. Vårdnadshavare, lärare och elev får överblick över elevens frånvaro. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (9) 2011-08-08 Guide FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen?

Läs mer

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 1 (10) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2011-11-18 Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 2 (10) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm.

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Alla elever ska vara förtrogna med och på ett enkelt sätt kunna hantera våra digitala verktyg.

Alla elever ska vara förtrogna med och på ett enkelt sätt kunna hantera våra digitala verktyg. 2013-09-01 It-plan NKC Lokal IT-strategi Nättrabyskolans övergripande målsättning med användandet av digitala verktyg är att förbereda våra elever inför framtida studier och arbetsliv. Samt vara väl förtrogna

Läs mer

Handlingsplan IKT - Förskolorna i Falköpings kommun

Handlingsplan IKT - Förskolorna i Falköpings kommun Handlingsplan IKT - Förskolorna i Falköpings kommun Moderniseringen av Sverige börjar i skolan (Nationell Digitaliseringsstrategi för skolväsendet, Bilaga till regeringsbeslut l:1, 2017 Utbildningsdepartementet)

Läs mer

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Ny läroplan nytt IUP-verktyg I samband med införandet av en ny läroplan tas ett nytt verktyg för att stödja arbetet med IUP med

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2013/14

Storvretaskolans IT-plan 2013/14 s IT-plan 2013/14 I det moderna samhället blir informationsteknik och datorer allt vanligare. Vi vill skapa förutsättningar för våra elever att lyckas i dagens samhälle och använder oss därför av IT i

Läs mer

Kom igång med Unikum

Kom igång med Unikum Kom igång-guide för vårdnadshavare Kom igång med Unikum 1. Introduktion av IUP med skriftliga omdömen 2. Om IUP i Unikum 3. Vad behöver du för att komma igång? 4. Logga in i Unikum 5. Bekanta dig med Unikum

Läs mer

GR Omdöme Så här kan det användas

GR Omdöme Så här kan det användas Funktionspaket Omdöme kan användas till många olika syften: Skriftliga omdömen, dokumentation av kunskapskrav, insamling av statistik m.m. Hur en undersökning bör utformas beror på syftet. För att få ett

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student

Användarmanual Vklass lärplattform. Student Användarmanual Vklass lärplattform Student Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 52 Innehållsförteckning Om Vklass lärplattform... 4 Videomanualer... 5 Inloggning till Vklass... 6 Vad är

Läs mer

UTVECKLINGSPLANENS OLIKA DELAR OCH UTFORMNING... 5 Innehållet utvecklingsplanen består av:... 5

UTVECKLINGSPLANENS OLIKA DELAR OCH UTFORMNING... 5 Innehållet utvecklingsplanen består av:... 5 Augusti 2012 Kom igång med Unikum Guide för vårdnadshavare - Grundskola Den här guiden beskriver hur du hittar i Unikum, vad som finns i ditt barns individuella utvecklingsplan, varför och hur skolan dokumenterar

Läs mer

Digitala system 2015. Maj 2014. från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.2, inklusive resonemang kring gemensamma funktioner

Digitala system 2015. Maj 2014. från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.2, inklusive resonemang kring gemensamma funktioner Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.2, inklusive resonemang kring gemensamma funktioner Maj 2014 Maj 2015 - ett år senare Vad hände med våra behov? Hur landar de i

Läs mer

Föräldrar och Skola 24

Föräldrar och Skola 24 Föräldrar och Skola 24 Hej Katte-förälder! Med hjälp av webbtjänsten Skola24 kan du bland annat göra sjukanmälan och ta del av ditt barns frånvarostatistik. En central databas gör det möjligt att med hjälp

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

2014-04-28 IT-PLAN. The new Imperial web solution av Kristina Alexandersson CC (by, nc, sa) Skönsmons skola

2014-04-28 IT-PLAN. The new Imperial web solution av Kristina Alexandersson CC (by, nc, sa) Skönsmons skola 2014-04-28 IT-PLAN The new Imperial web solution av Kristina Alexandersson CC (by, nc, sa) Skönsmons skola 2014-2016 1 Innehållsförteckning IT-STRATEGI... 3 Nuläge... 3 Teknik... 3 Kommunikation... 3 Därför

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012

Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 2012 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht- 2012 Strängnäs kommun 2012-08-06 Arbetsinriktning för Stallarholmsskolan Ht-2012 Skollag (2010:800)/ Nämndmål och Lokal arbetsplan Skollagen 1 kap 5 Utformning

Läs mer

Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden

Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden Revisionsrapport Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden Arboga kommun December 2008 Marie Lindblad 2008-12-03 Marie Lindblad Namnförtydligande Gun-Britt Alnefelt Namnförtydligande Innehållsförteckning

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Genomgång av förändringar i Unikum

Genomgång av förändringar i Unikum Genomgång av förändringar i Unikum Nya Unikum På rektorsgruppens uppdrag har det nu genomförts stora förändringar av hur Unikum skall användas. Krav på Yubikey för elever försvinner Vårdnadshavare loggar

Läs mer

Välkommen Introduktion till Skolplattformen. Jan Henke Daniel Dahlgren

Välkommen Introduktion till Skolplattformen. Jan Henke Daniel Dahlgren Välkommen Introduktion till Skolplattformen Jan Henke Daniel Dahlgren Varför en Skolplattform? Skolan på webben för att bl.a. registrera resultat, närvaro och möjliggöra kommunikation mellan användare.

Läs mer

Olika inloggningsalternativ

Olika inloggningsalternativ Vad är Fronter? Fronter är en virtuell byggnad som är indelad i olika rum. Varje rum är utrustat med de verktyg som krävs för samarbete och lärande i just det rummet. Rummets ägare bjuder in deltagare

Läs mer

Utbildningskatalog för NK Kommunikation 2009-2010

Utbildningskatalog för NK Kommunikation 2009-2010 UTBILDNINGSKATALOG NK 1(13) Utbildningskatalog för NK Kommunikation 2009-2010 Innehåll Allmänna villkor för utbildning inom NK Kommunikation...2...2 Anmälan...2 Pris...2 Kurslokal...2 Kursledare...2 Kursöversikt

Läs mer

Plan för Förprojektering av modellskola 2011 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- & utbildningsförvaltningen. IKT-pedagog Anders Berggren

Plan för Förprojektering av modellskola 2011 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- & utbildningsförvaltningen. IKT-pedagog Anders Berggren Plan för Förprojektering av modellskola 2012 Syfte Planen ska skapa möjligheter för projektering av en modellskola för att utvärdera funktionalitet av en-till-en-processen och genomförandet av en lärplattform.

Läs mer

Foto: Svenskt Skolfoto. Bollstanäs skola

Foto: Svenskt Skolfoto. Bollstanäs skola Foto: Svenskt Skolfoto Bollstanäs skola Välkommen till vår skola Bollstanäs skola har ett unikt läge vid Norrvikens strand. Den vackra utemiljön är en viktig del i vår verk samhet under hela året. Med

Läs mer

Den individuella utvecklingsplanen

Den individuella utvecklingsplanen SKOLVERKETS ALLMÄNNA RÅD 2005 Allmänna råd och kommentarer Den individuella utvecklingsplanen Beställningsadress: Fritzes kundservice, 106 47 Stockholm. Tel: 08-690 95 76, Fax: 08-690 95 50, e-post: skolverket@fritzes.se

Läs mer

+1 (6) Krusboda skola. Lokal IT plan HT2013 VT2014

+1 (6) Krusboda skola. Lokal IT plan HT2013 VT2014 +1 (6) Krusboda skola Lokal IT plan HT2013 VT2014 +2 (6) En likvärdig skola IT planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Elever i behov av särskilt stöd ska garanteras

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats.

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats. DAGS ATT TYCKA TILL OM DITT JOBB! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan arbetar här och för blivande arbetare. För att kunna vara det behöver

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi 110826 Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi Utvecklingssamtal Vad säger styrdokumenten? Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och

Läs mer

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor Digital strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att... barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till digitala verktyg som ger ett bra stöd för lärande

Läs mer

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på INFORMATION Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på Inledning/Bakgrund Inledningsvis 5 huvudargument för att ni ska välja InfoMentor som leverantör. Vår Lärplattform är den på marknaden

Läs mer

Riktlinjer vid användning av digitala verktyg

Riktlinjer vid användning av digitala verktyg Riktlinjer vid användning av digitala verktyg Barn- och utbildningsförvaltningen Senast reviderad 2015-05-20 Bakgrund Barn- och utbildningsförvaltningen (BOUF) har fått i uppdrag av Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

IT i skolan Stockholm

IT i skolan Stockholm IT i skolan Stockholm SIDAN 1 Göran Isberg Utbildningsförvaltningen IT användning i skolan Nivå på IT användning Förtrogen i handhavande Teori och pedagogik Egen metodutveckling Givare Deltagande Användning

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Snabbmanual för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Snabbmanual för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Snabbmanual för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Inledning Handboken är till för rollen Medborgare i Dexter. I handboken visas och beskrivs alla funktioner som rollen Medborgare kan göra.

Läs mer

D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T

D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T Jenny Jonsson Pedagogisk konsult Genom itslearning finns flera olika vägar till att öka elevers delaktighet När elever kan påverka sin

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Adelanet för vårdnadshavare Grundskola 1 Adelanet 3 Logga in

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Integrerad IKT. en strategi för skolutveckling i Sollentunas kommunala förskolor och grundskolor.

Integrerad IKT. en strategi för skolutveckling i Sollentunas kommunala förskolor och grundskolor. Integrerad IKT en strategi för skolutveckling i Sollentunas kommunala förskolor och grundskolor www.sollentuna.se IKT betyder informations- och kommunikationsteknik. IKT är ett prioriterat utvecklingsområde

Läs mer

Hantering av elevers frånvaro

Hantering av elevers frånvaro Hantering av elevers frånvaro Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Åtgärdstrappa och stödmaterial Anvisningar för registrering Lathund och instruktionsfilmer Stöd till skolor The Capital of

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola Utbildningsförvaltningen Sida 1 (6) Sofia skola 2013-11-25 IUP-plan för Sofia skola I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning

Läs mer

Likabehandlingsplan för Häggska förskola

Likabehandlingsplan för Häggska förskola Vetlanda kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Likabehandlingsplan för Häggska förskola Vision/ledningsdeklaration Vi utgår från vårt förhållningssätt mot alla på Häggska förskolan, som vi tidigare

Läs mer

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10 Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan Hantera Överenskommelser Löpande administration av utvecklingsplaner och underlag Steg för steg beskrivning av hur du

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

IT-plan 2011 för barn- och utbildningsnämndens verksamheter

IT-plan 2011 för barn- och utbildningsnämndens verksamheter Innehåll IT-plan 2011 för barn- och utbildningsnämndens verksamheter 1. Om IT-planen... 2 Inledning... 2 Syfte... 2 Vision... 2 2. Verksamhet och arbetsformer... 2 Pedagogik... 2... 2 Elevernas IT-kompetens

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLKURATORSENHETEN Utbildningsförvaltningen UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLA Typ av skola grundskola gymnasium Huvudman kommunal skola friskola Stadium/ år F-5 6 9 F-9 gymn Antal elever INLEDNING Detta

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Sida 2/37 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 20 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanualer...

Läs mer

Uppdaterad 2012-06-26. Användarhandledning. Stockholm skolwebb Skolwebb 2.0 Vårdnadshavare

Uppdaterad 2012-06-26. Användarhandledning. Stockholm skolwebb Skolwebb 2.0 Vårdnadshavare Uppdaterad 2012-06-26 Användarhandledning Stockholm skolwebb Skolwebb 2.0 Vårdnadshavare Sida 2/33 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra

Läs mer

HÄLSA LÄRANDE ARBETSMILJÖ. Vår skolas rutiner för. elevhälsa

HÄLSA LÄRANDE ARBETSMILJÖ. Vår skolas rutiner för. elevhälsa HÄLSA LÄRANDE ARBETSMILJÖ Vår skolas rutiner för elevhälsa VÅR SKOLAS RUTINER FÖR ELEVHÄLSA INNEHÅLL Helhetsperspektivet Rektors ansvar Så skapar vi en god lärandemiljö Ett elevärendes gång Varför åtgärdsprogram

Läs mer

Att överbrygga den digitala klyftan

Att överbrygga den digitala klyftan Det finns många grupper som behöver nås i arbetet med att överbrygga den digitala klyftan. En av dessa är de invandrare som kommer till vårt land. Monica Öhrn Johansson på Karlskoga folkhögskola möter

Läs mer

Att logga in i edwise som vårdnadshavare

Att logga in i edwise som vårdnadshavare Att logga in i edwise som vårdnadshavare Här kommer information om hur du loggar in som vårdnadshavare i Mörbylånga kommun Uppdaterad 2012-09-20 Skriv edwise.se i din web-läsare Du kommer till denna bild.

Läs mer

Alla elever ska bli Kunskapsvinnare!

Alla elever ska bli Kunskapsvinnare! KUNSKAPSVINNARE Vad är Kunskapsvinnare? Varje skola är unik och behöver göra sin digitala resa i den takt som passar skolans organisation bäst. Vårt utbildningskoncept Kunskapsvinnare möter och utgår från

Läs mer

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via 1 Hej, Sollentuna Musikklasser använder webblösningen InfoMentor även kallad Skolplattformen för skolans dokumentation och frånvarohantering. Ambitionen med InfoMentor är att ge dig som förälder bra insikt

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual... 3 Att komma igång med skolrapport.se... 4 Varför

Läs mer

Elevhälsoarbetet vid Hagaskolan

Elevhälsoarbetet vid Hagaskolan Elevhälsoarbetet vid Hagaskolan Skolväsendet vilar på demokratins grund. Skollagen (2010:800) slår fast att utbildningen inom skolväsendet syftar till att elever ska inhämta och utveckla kunskaper och

Läs mer