FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH."

Transkript

1 FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. Deltagarfrågor Fråga: Jag har aldrig skapat ett konto via något elektroniskt media tidigare. Hur gör jag? Svar: Se film på hur du skapar konto på SBK Tävling - Skapa konto: Fråga: Jag har aldrig anmält mig via något elektroniskt media tidigare. Hur gör jag? Svar: Se film på hur du anmäler till prov i SBK Tävling Anmäl till tävling: Fråga: Jag är uppfödare och vet att flera av mina valpköpare kommer att tycka att det är lite bökigt. Finns det något bra sätt för mig att kunna anmäla till MH? Jag har hört talas om uppfödarkonto. Svar: Man kan skapa ett uppfödarkonto på SBK Tävling. Man skapar ett konto på exakt samma sätt som alla andra gör, men skillnaden är att uppfödaren lägger till alla sina valpköpare som förare och alla sina valpar på detta konto. Alltså bara genom att gå in på Lägg till förare och Lägg till hund. Sedan vid anmälan måste uppfödaren vara noga med att koppla rätt hund till rätt förare. Fråga: Hur kan vi stoppa att obehöriga anmäler sig till vårt Uppfödar-MH/MT? Svar: Det går tyvärr inte att stoppa i systemet! Men man ska vid skapandet av sitt MH/MT vara tydlig och skriva vid fältet Namn Uppfödar-MH och hoppas att folk respekterar detta och inte anmäler sig dit. Om obehöriga ändå anmäler sig är det viktigt att arrangören snabbt går in och klickar bort deras anmälan. Se mer info. om detta vid fråga Hur hanteras återbud och se bilden. Men en uppfödare kan även skapa ett så kallat uppfödarkonto på SBK Tävling. Alltså skapa ett konto där uppfödren själv lägger upp alla sina valpar och valpägare på ett och samma konto som ska delta på ett MH. Sedan anmäler uppfödaren själv alla sina valpar till sitt Uppfödar-MH och fyller alla platser på en gång. Sedan stänger arrangören MH:t och ingen annan kan anmäla sig. OBS! Att man kan endast stänga ett MH då anmälningstiden har gått ut (kl. 24:00), innan dess syns inte ens knappen Stäng för anmälan. Fråga: Om man skall betala ett annat pris än det stipulerade, d.v.s. arrangerande klubb sanktionerar en del av kostnaden. Hur gör man då? Svar: Då sköter man betalningen direkt till klubbens konto och anger att man vill betala via Bankeller Plusgiro, texten finns under den blå rutan där det står Acceptera och betala via Dibs. Då sätter man in pengarna direkt på klubbens konto istället.

2 Fråga: Finns det inte en risk i och med detta sätt att anmäla till ett MH att vi tappar en antal deltagare eller att uppfödare inte får med hela kullarna? Svar: Det här är ett modernt förfaringssätt och samma farhågor fanns vid införandet av våra övriga prov- och tävlingsgrenar, men de införlivades inte. Fråga: Kan man även anmäla till MT via SBK Tävling? Svar: Nej den möjligheten är ännu så länge borttagen. Det är bara tävlingskalendern som finns för MT i SBK Tävling. Fråga: Det borde finnas en möjlighet för deltagare att betala avgiften till arrangören på plats. Svar: Den möjligheten finns om arrangören accepterar detta. Man noterar anmälningen som att man vill betala via Bank- eller Plusgiro och sedan sköter man betalningen till arrangören på det sätt man kommit överens om. Fråga: Hur gör man då utländska hundar vill delta på svenskt MH? Svar: För att kunna skapa sig ett konto, vilket även utländska tävlanden måste göra, måste hunden FÖRST vara verifierad av SKK. Man kan alltså inte lägga till en hund i systemet SBK Tävling som inte är verifierad av SKK! Ägaren måste sända ett mail på hundens registreringsbevis till SKK, som verifierar hunden och därefter går hunden att lägga till i systemet. Kontakta reg@skk.se för hjälp med att verifiera hunden. Vill man hellre posta kopia på registreringsbeviset så ska detta skickas till: SKK Registreringsavdelning SPÅNGA Arrangörsfrågor Fråga: Vi har haft fullt, 8 anmälningar, till vårt MH men har fått ett sent återbud. Finns det möjlighet att vi som arrangörer ta emot en efteranmälning för att fylla upp platserna? Svar: Man kan alltid lägga till ekipage i efterhand även om man exempelvis tar in ett ekipage på provdagen som inte finns inlagt i SBK Tävling. Naturligtvis kan man då under provet inte få med hunden på startlistor osv men man kan alltid välja att hantera ett ekipage manuellt och sedan lägga till det efter provets genomförande Fråga: Om vi tar emot en efteranmälning hinner ju inte betalningen komma fram om man skall betala genom SBK Tävling. Kan det fungera ändå? Svar: Detsamma gäller för betalning som det gör för en efteranmälan, det går alltid att hantera i efterhand. Alla anmälningar som läggs till av arrangören blir girobetalningar som går direkt till arrangören, d.v.s. utanför SBK Tävling. Om arrangören får betalt kontant, bjuder på avgiften för att man hjälper till som figurant eller liknande spelar ingen roll för SBK Tävling. Girobetalning eller manuell betalning betyder att arrangören ansvarar för indrivning av pengar, oavsett hur.

3 Fråga: Vi har en deltagare som inte har dator och som inte kan lägga in sin hund i SBK Tävling. Blir den personen förhindrad att delta då? Svar: Även idag kan de som inte vill eller kan lägga in sina hundar i SBK Tävling få hjälp med detta via SBK:s kansli som har en särskild blankett för detta. I praktiken är det betydligt ovanligare än man skulle kunna tro, men möjligheten finns Fråga: Måste jag som arrangör göra alla delar i en viss ordning? Svar: Ja och det är mycket viktigt för att registrering och rapportering skall fungera. Till exempel så ska man först ladda ner arrangemanget till SBK Prov sedan stänger man arrangemanget för anmälan och påbörjar tävlingen, sedan kan man påbörja resultatregistreringen. Steg-för-steganvisningar finns i Handledningen och beskriver i vilken ordning de olika momenten skall göras. Fråga: Vid vårt MH måste vi använda två beskrivare för att en av beskrivarna inte ska beskriva sin egen uppfödning. Hur kan vi hantera detta? Svar: Det går bra att i SBK Prov lägga till en klass som man kan kalla t.ex. MH a och MH b och sedan lägger till rätt beskrivare för respektive klass. Utförlig beskrivning om hur man gör finns i Handledningen Fråga: Vi har alltid tagit emot betalning på plats. Hur fungerar det nu när man ska anmäla via SBK Tävling? Svar: Det går utmärkt. I SBK Tävling finns en funktion där man anger att man betalar manuellt. Det betyder att man antingen sätter in pengarna direkt på arrangörens konto, vilket kanske är att föredra så att man inte behöver ha så mycket kontanthantering, eller att man betalar på plats. Bara man tänker på prioriteringsordningen och när anmälningen klassas som giltig. Du kan också som arrangör spärra möjligheten att betala on-line med Dibs. Under redigera basinformation kan man ta bort bocken vid Dibs vid Betalningssätt. Kom bara ihåg att uppdatera informationen så att detta blir synligt. Fråga: Vi har inte dator på klubben. Hur ska vi kunna använda den här lösningen? Svar: Det skall inte innebära några problem. Även om man inte har vare sig dator eller ström på klubben eller om man har arrangemanget i skogen långt från klubbstugan så kommer detta att fungera. Man behöver inte fylla i resultaten på datorn momentant eller efter varje hund utan man kan vänta till kvällen eller någon dag efter bara beskrivningen är resultatrapportera inom 10 dagar. Fråga: Hur skall vi kunna skriva ut blanketterna när vi inte har dator eller skrivare på klubben? Svar: I allmänhet så vet arrangören vilka som skall delta en tid innan då det ändå skall skickas ut PM och liknande. Förberedelser med utskrift av de protokoll och annat som man skall använda under dagen kan göras i förväg.

4 Fråga: Måste man bjuda med alla deltagare och arrangörer hem efter arrangemanget för att skriva ut och dela ut protokoll. Svar: Nej, det behöver man inte göra om man inte har det som en aktivitet att samlas runt. Alla rapporter, protokoll och annat som genereras från SBK Prov kan sparas som PDF:er och mailas till respektive hundägare eller arrangör. Beskrivaren har ju alltid en muntlig genomgång med hundägaren efter beskrivningen så de har hört vad beskrivaren noterat i fråga om hundens reaktioner. Fråga: Blir det inte dyrt att skriva ut alla dokument som behövs? Svar: Det ska det inte behöva bli. Det som behövs skrivas ut är de preliminära protokoll som beskrivaren har med sig ut i skogen och eventuellt ett som hundägaren får med sig hem. Andra dokument kan sparas elektroniskt och mailas till dem som skall ha. Arrangören behöver heller inte köpa in de självkopierande protokollen som använts tidigare och spar därmed en större kostnad än vad vanliga utskrifter kostar. Fråga: Vår fixare i vår klubb är en gammal trotjänare som inte är speciellt datoriserad och det finns inte några moderniteter på vårt område. Måste vi lägga ner verksamheten nu? Svar: Nej, naturligtvis inte. Fixaren kan fortfarande fixa allt det praktiska med bana, och anlita beskrivare och funktionärer och sedan ber man någon annan person som har mer datorvana att sköta det. Man behöver inte vara uppkopplad under resultatrepportering och behöver heller inte göra det kontinuerligt under dagen om man inte har möjlighet. Allt detta är beskrivet i Handledningen Fråga: Vem är det som lägger upp MH i SBK Tävling mentalansvarig i rasklubbar/distrikt eller arrangören? Svar: Det är arrangerande klubb som lägger upp arrangemangen i SBK Tävling, sedan kan det ju vara så att rasklubbens mentalasvarig har den uppgiften delegerad till sig. När det gäller arrangemang i distrikten så är det oftast lokalklubben som är arrangör och då också ansvarig för att uppgifterna registreras på SBK Tävling. Fråga: Vem är det som sköter resultatrapporteringen mentalansvarig i rasklubbar/distrikt eller arrangören? Svar: Det är arrangerande klubb som har ansvaret för att resultaten blir rapporterade, sedan finns det olika tillvägagångssätt för hur man strukturerar arbetet med resultatinläggningen. Mer finns att läsa i Handledningen. Fråga: Var anger man anledning till brutet prov? Svar: I fönstret där man fyller i värdesiffrorna från beskrivningen finns en större ruta under raden med kryssrutor. Där ska man skriva in anledningen till att prov blev brutet. Fråga: Skall vi inte längre fylla i arrangörs- eller beskrivarrapporter? Svar: Jo dessa gäller fortfarande. Ladda hem dem från SBK:s hemsida innan beskrivningsdagen så att de finns på plats.

5 Fråga: Vems login skall användas och vilka har login till SBK Tävling? Svar: Lokal- och rasklubbar samt distrikt har fått inloggningsuppgifter till SBK Tävling då elektronisk inrapportering för bruks- och lydnadsprov startade. Om man saknar inloggningsuppgifter så tar man som lokalklubb kontakt med sitt distrikt och rasklubbarna tar kontakt med SBK:s kansli. Fråga: Hur hanteras återbud eller bortlottade ekipage? Svar: Arrangören måste, innan provdagen, gå in på sitt MH/MT i SBK Tävling och klicka i att en anmälan ska plockas bort med återbetalning. När det sedan gäller återbetalningar så hanteras dessa olika beroende på hur den anmälde har gjort sin betalning. I det fall en person anmält sig via Dibs (det vill säga gjort sin betalning via konto- eller kreditkort) så sker återbetalning i form av ett tillgodokvitto, en s.k. voucher. Denna skapar arrangören genom att klicka på pengasymbol (se nedan bild) som man finner längst till höger på raden för respektive anmälan. OBS! Att detta måste göras innan MH:t påbörjas. Har en anmäld betalat direkt till arrangören via plus- eller bankgiro, ska arrangören göra en manuell återbetalning till den tävlandes bankkonto. Fråga: Finns det en övningssida i SBK Tävling för MH och MT? Svar: Ja, det finns en övningssida som heter sbkovning.se Kontakta ditt distrikt eller kansliet för användarnamn och lösenord Fråga: Varför har ni infört det här systemet? Svar: Det här är ett led i en modernisering och kvalitetssäkring av prov och tävlingsverksamhet inom Svenska Brukshundklubben. Rapporteringen går fortare, resultatredovisningen blir säkrare, vi spar resurser på kansliet som slipper skanna och kontrollera slarvigt ifyllda protokoll. Detta system finns även för våra andra prov- och tävlingsformer och fungerar mycket bra där.

6 Fråga: Hur kan man se eller skapa Tävlingskalender för alla MH/MT under året? På SBK Tävlings första sida klickar du på Tävlingar & Prov, du behöver alltså inte vara inloggad, sedan klickar du där det står MH/MT. Då kommer alla MH/MT fram och du kan där se dem alla på skärmen. Om du hellre vill göra en fil av dem i PDF eller Excel ska du gå in på Tävlingskalender, som finns på samma rad där du kan läsa "Sök bland tävlingar och prov". Väl där inne ska du markera MH/MT, sedan ska du välja format via rullist där det står "Skärmen (HTML)" välj då PDF eller Excel och klicka sedan på sök. Detta kan ta en liten stund, men sedan så har du fått en skapad fil på alla MH/MT under året. Filen hamnar längst ned till vänster på din dataskärm.

Hantering av MH och MT i SBK Ta vling och SBK Prov

Hantering av MH och MT i SBK Ta vling och SBK Prov Sida 0 Hantering av MH och MT i SBK Ta vling och SBK Prov Handledning från start till mål Svenska Brukshundklubben har från och med 2014-01-01 övergått till elektronisk resultatrapportering av Mentalbeskrivning

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag nr 7a Revidering av bestämmelser för mentalbeskrivning hund (MH)

Förbundsstyrelsens förslag nr 7a Revidering av bestämmelser för mentalbeskrivning hund (MH) Förbundsstyrelsens förslag nr 7a Revidering av bestämmelser för mentalbeskrivning hund (MH) Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Frykdalsbacken 20, Farsta Telefon: 08-505 875 00 Fax: 08-505 875

Läs mer

Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar

Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar Version 4 2017-05-12 Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar Detta dokument är ett komplement till reglerna vid lydnadstävlingar. Dessa anvisningar kan uppdateras löpande. 3. Ansökan om och redovisning

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR KOMMITTÉN FÖR ROTTWEILERNS MENTALITET OCH EXTERIÖR Syfte Att bevaka utvecklingen av centrala tester för mentalitet och arbeta för att dessa ska främja rasen Rottweiler samt vara behjälplig att möjliggöra

Läs mer

Bestämmelser för Mentalbeskrivning

Bestämmelser för Mentalbeskrivning 2010-01-01 Bestämmelser för Mentalbeskrivning 1 Reglernas tillämplighet SKK och SBK:s etiska regler gäller för samtliga funktionärer. Dessa bestämmelser tillämpas vid mentalbeskrivning inom Svenska Brukshundklubben

Läs mer

Tävlingssekreterarens uppgifter

Tävlingssekreterarens uppgifter Tävlingssekreterarens uppgifter En diskussion har pågått under större delen av 2016 om det är en framkomlig väg att ha en mer gemensam för tävlingssekreterare (TS) inom Svenska Brukshundklubben. Fram till

Läs mer

Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH

Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH 2.1 Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH Mål Efter genomgången utbildning skall elev ha: - god kunskap och färdighet såsom testledare på MH. - god kunskap att bygga bana vid MH. - god kunskap att sköta

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad:

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan används

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

1 LATHUND MIN GOLF 5.0

1 LATHUND MIN GOLF 5.0 1 LATHUND MIN GOLF 5.0 Denna sida riktar sig mot den vanlige golfaren, och utgör en kortfattad beskrivning av funktionerna i Min Golf. 1.1 INLOGGNING Direkt i inloggningsrutan, finns snabblänkar för snabbokning

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs)

SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs) SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs) Detta är en handledning som beskriver de vanligaste funktionerna i SBK Tävling och SBK Prov (Aldurs) För övrig info/hjälp hänvisar vi till http://help.sbktavling.se/index.php,

Läs mer

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för ryttare, hästägare, föräldrar och företag som anmäler via tävlingsdatabasen (TDB). Senast uppdaterad 10-01-08 Inloggning För att kunna internetanmäla till tävling

Läs mer

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 MX-RESULTS.COM Manual Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 Manual... 1 Inledning... 3 Hitta till mx-results... 4 Att skapa en användare på mx-results och göra rätt val... 5 Lagledare...

Läs mer

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01)

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01) DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr.o.m. 2002-01-01) Reglerna för dragprov består dels av Svenska Draghundsportförbundets tävlingsregler för nordisk

Läs mer

När ni beställer inloggning till Aladdin måste ni också meddela att ni vill använda onlineanmälan.

När ni beställer inloggning till Aladdin måste ni också meddela att ni vill använda onlineanmälan. Mina Katter Hantering för klubb som arrangerar utställning Innehåll: Beställning av inloggning till Aladdin och minakatter... 1 Så här ser första sidan ut i minakatter för klubb där man gör sina inställningar

Läs mer

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för distrikt och klubbar som arbetar med tävlingsdatabasen (TDB) Senast uppdaterad 2010-01-17. Propositionen Viktiga datum och tidpunkter är när tävlingen öppnas för

Läs mer

Lathund för STF tävlingssystem

Lathund för STF tävlingssystem Göteborg 2016-10-07 Till arrangörer Lathund för STF tävlingssystem Här hittar du hjälp för att kunna lägga upp, ändra i och ta bort tävlingar. Innehållsförteckning Introduktion Arbetsgång 2 Registrering

Läs mer

Mentalbeskrivning. Svenska Brukshundklubben

Mentalbeskrivning. Svenska Brukshundklubben Mentalbeskrivning Svenska Brukshundklubben Idag ställs stora krav på alla hundägare och deras hundar. Därför har hundägarna ett ansvar för att hundarna fungerar på ett bra sätt i vardagen. För den vanliga

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Manual Version För registrering av aktiviteter på

Manual Version För registrering av aktiviteter på Manual Version 2013-01-23 För registrering av aktiviteter på www.postenfritid.se 1. Gå in på adressen http://info.citybreak.com och logga in med era användningsuppgifter* 2. Klicka på Skapa ny produkt,

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET 67 Webbadress: http://anmalan.golfdata.se Kan även nås via Skandia Tours hemsida: http://skandiatour.golf.se Alla anmälningar till Skandia Tour Elit, Riks, Regional

Läs mer

SNWK Tävling användarmanual för förarkonton (ekipagekonton) Manual för SNWK Tävling användarsidor

SNWK Tävling användarmanual för förarkonton (ekipagekonton) Manual för SNWK Tävling användarsidor Manual för SNWK Tävling användarsidor 2019-01-29 Innehåll SNWK Tävling användarsidor - flikar och sidor Lägg till hund(ar), klubb(ar) och medlemsnummer Anmälan Mina hundar samt tillhörande resultat, doftprov

Läs mer

Min Golf - Kort beskrivning

Min Golf - Kort beskrivning Sida 1 (10) Min Golf - Kort beskrivning Denna sida riktar sig mot den vanlige golfaren, och utgör en kortfattad beskrivning av funktionerna i Min Golf. Inloggning Direkt i inloggningsrutan, finns snabblänkar

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Administrera tävling. Arrangera tävling

Administrera tävling. Arrangera tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 3 Arrangera tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

Förberedelser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING. Starta programmet MeOS. Skapa tävling. Lägg in banor. Lägg in klasser

Förberedelser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING. Starta programmet MeOS. Skapa tävling. Lägg in banor. Lägg in klasser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING Förberedelser Starta programmet MeOS Vill man använda löpardatabasen från Eventor, vid anmälan och målgång, måste man kryssa i Använd Eventor och sedan importera

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning Om IndTA Om evenemang, tävlingar och tävlingsklasser Hur ska man lägga upp evenemang / tävlingar /

Läs mer

Information från Svenska Cheerleadingförbundet

Information från Svenska Cheerleadingförbundet Information från Svenska Cheerleadingförbundet Inför licensperioden 2015-2016 har SCF inlett ett samarbete med Pensum. Detta samarbete innebär att alla licenser, alltså våra försäkringar kommer att skötas

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR TÄVLINGSKOMMITTÉN Syfte Tävlingskommitténs syfte är att ansvara för de lydnads- och brukstävlingar som Svenska Rottweilerklubben/AfR arrangerar i samarbete med lokalområden och olika lokala brukshundklubbar.

Läs mer

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti

SBlK MANUAL DREVPROVSREDOVISNING 2013, i augusti ALLMÄNT Drevprovsredovisningen kommer även den kommande säsongen att skötas med hjälp av ett Excelprogram, vilket är en uppdaterad variant av det program som togs i bruk säsongen 2011/2012. Denna instruktion

Läs mer

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Detta dokument beskriver hur man manuellt rapporterar en tävling i BITS. Det finns även möjlighet att importera resultat för tävlingar (dock ej lagtävlingar) med

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

18. Skriva ut inbetalningskort

18. Skriva ut inbetalningskort 18. Skriva ut inbetalningskort version 2007-04-23 18.1 18. Skriva ut inbetalningskort Snabbguide se sid 18.12 Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut inbetalningskort från SPFs medlemsregister

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01)

DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01) DRAGPROV - nordisk stil Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler för draghund (Gäller fr. o m 2007-01-01) 1 Reglerna för dragprov består dels av Svenska Draghundsportförbundets tävlingsregler för nordisk

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Anmälningssystemet på Internet 2003

Anmälningssystemet på Internet 2003 Anmälningssystemet på Internet 2003 Anmälningssystemet på Internet för Bankboken Tour och Telia Tour går nu in på sitt tredje år. Systemet har fungerat nästan helt friktionsfritt och sparat mycket arbete

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Lägga in filer i filarkivet

Lägga in filer i filarkivet Så fungerar BSOK:s hemsida Per Svantesson, version 2010-04-27 Vem gör vad? Fredrik Johansson är webbredaktör och uppdaterar materialet på hemsidan. Per Svantesson hjälper till och sköter vissa saker med

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Arrangera - Resultat Export och Import

Arrangera - Resultat Export och Import 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Arrangera - Resultat Export och Import [Här kan du läsa en enkel guide hur du hanterar resultat.]

Läs mer

MANUAL HSB ÄNDRINGSANMÄLAN

MANUAL HSB ÄNDRINGSANMÄLAN MANUAL HSB ÄNDRINGSANMÄLAN FÖRTROENDEVALD INNEHÅLLSFÖRTECKNING: INNEHÅLLSFÖRTECKNING:... 2 HSB ÄNDRINGSANMÄLAN - NU ÄNNU ENKLARE... 3 INLOGGNING... 4 INLOGGNINGSPROBLEM?... 4 STARTSIDAN ATT GÖRA... 6 STARTSIDAN

Läs mer

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5 Innehåll Skapa konto (Görs endast första gången) 1 Använda "mina katter" 3 Administrera mina katter 4 Anmäla katt till utställning 5 Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter: Skapa konto (Görs endast

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Manual Partnerwebben 2014

Manual Partnerwebben 2014 Manual Partnerwebben 2014 Innehållsförteckning Inloggning 3 Snabbguide till sidans uppbyggnad 4 Avisera ett utskick 6 Skapa bokning från avisering 6 Skapa ny bokning 7 Delinlämning 8 Så här ser en bokning

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND I denna manual beskrivs hur den som är LOTS-administratör i en arrangerande förening ska göra för att ansöka om tävlingstillstånd för en tävling som har fått sitt datum godkänt.

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto!

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto! Evenemang på na.se Så här skapar man arrangörskonto och lägger in evenemang i guiden, steg för steg Guiden finns på http://na.se/evenemang. Det är också där som man hittar länken till sidan där man loggar

Läs mer

Mentalkunskapskurs 4 Mentalfigurant A

Mentalkunskapskurs 4 Mentalfigurant A 2.1 2007-05-01 Mål Förkunskap M 1, M 2 och M 3. Kursarrangör Mentalkunskapskurs 4 Mentalfigurant A Efter genomförd utbildning skall elev ha: - god kunskap och färdighet att figurera i samtliga moment i

Läs mer

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.]

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se ARRANGERA TÄVLING [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] Innehåll [ En enkel guide hur

Läs mer

6. Kan jag läsa min e-post i Microsoft Outlook eller liknande e-postprogram?

6. Kan jag läsa min e-post i Microsoft Outlook eller liknande e-postprogram? Contents 1. Office 365 FAQ... 2 2. Hur logga in?... 3 3. Hur skicka mail?... 4 4. Hur byta språk och tidszon?... 5 5. Hur aktivera vidarebefordring?... 6 6. Alternativ vid visning av e-postlådan.... 7

Läs mer

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg)

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg) LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg) Allmän info Ett uppdaterat medlemsregister är ryggraden i en förenings verksamhet. Det underlättar fakturering/uppföljning av medlemsavgifter, närvarorapportering,

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA Sida 1 av 14 Jag har loggat in som en webbredaktör i Degerfors föreningen. Så här ser det ut när jag loggar in i EPiserver. 1. Klicka först på CMS 2. Sedan klicka på Redigera Sida 2 av 14 3. Nu öppnas

Läs mer

Administration räddningshund

Administration räddningshund Svenska Brukshundklubben Administration räddningshund Komplement till regler för räddningshundprov Alla anvisningar, protokoll och blanketter finns på SBK:s hemsida,. Kurs räddningshund Ansöka om att hålla

Läs mer

Övre Norrlands Distrikt av SBK

Övre Norrlands Distrikt av SBK Tilläggsyrkanden FS förslag nummer 4 Regler Nedanstående text under 2.1 bör omformuleras, så att det tydligt framgår utan tolkning att de som får arrangera mentaltest är SBK centralt och dess distrikt,

Läs mer

Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE

Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE OPIC tendsign anbudsgivarkonto Via anbudsgivarkontot så genomförs hela anbudsprocessen, från att titta på förfrågningsunderlag, skicka anbud,

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

Orientering på webben www.lok.se

Orientering på webben www.lok.se Orientering på webben www.lok.se Vad ungdomar bör kunna och veta I detta dokument beskrivs dels sådant som underlättar anmälan och tävlande, dels sådant som underlättar informationsspridande och dels var

Läs mer

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system.

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga in Börja med att

Läs mer

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling. 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.] Innehåll Arrangör... 3 a. Förberedelse... 3 b.

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

batklubben.eu s hemsida

batklubben.eu s hemsida batklubben.eu s hemsida redigera din sida av webbplatsen 1. Skriv in http://www.din_doman.se/admin i browserns adressfält. 2. Skriv in ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan, och tryck OK. 3.

Läs mer

Gör en modern släktbok för CD eller webben

Gör en modern släktbok för CD eller webben Gör en modern släktbok för CD eller webben 21 Den traditionella släktboken består av ett antal tabeller och i bästa fall en grafisk stam- eller antavla, och man kan med ett register eller hänvisningar

Läs mer

Version 2.0 2014-02-14

Version 2.0 2014-02-14 Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Instruktion fo r inrapportering

Instruktion fo r inrapportering Instruktion fo r inrapportering Av Ola Langvall (ola.langvall@slu.se) Innehåll Snabbstart... 3 Startsidan... 4 Mitt konto... 5 Mina observationer... 7 Visa registrerade observationer... 7 Registrera nytt

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 8-9/8 I år håller vi till på det gamla stället, Krokoms Sportcentrum. Våra domare är Johan Lindahl,

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Att bli skribent för Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google

Att bli skribent för Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Att bli skribent för Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Du behöver en inbjudan från bloggens administratör För att kunna skriva ett inlägg måste man logga in i bloggen. Det krävs att du är känd

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer