UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL"

Transkript

1 UGGLEPOSTEN 2010:5 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten bio recension:legenden om ugglornas rike Rebecca och Matilda har Varit på bio och sett legenden om ugglornas rike. De har då gjort en recension Som du kan läsa på sida 2. Missa dessutom inte våran Raportering om temat lika olika. År: 2010 Nummer: 5 I det här numret: Biorecension av legenden om ugglornas Gåtor 3 Hösten 4 Gåtor 4 Lika olika 5-7 Halloweendisco 7 Glöm inte... Att även DU kan få vara med i Uggleposten. Gör så här: Skriv om något roligt och lämna in den i Ugglepostens brevlåda. Brevlådan hittar du i treornas korridor. Leta efter ugglan. Du kan även skicka in roliga historier, sudoku eller andra knepiga saker! Skriv gärna namn och klass om vi behöver fråga dig något! 2 Det är vi som jobbar med uggleposten Hej! Jag heter Patrik och går i 6B, och jag är chefredaktör på Uggleposten. Förra året var jag reporter men nu är jag chefredaktör. Som chefredaktör gör jag fortfarande artiklar till tidningen, men jag har lite mer att säga till om. Hej! Jag heter Matilda, jag går i klass 5A. Jag är fotoansvarig på Uggleposten. Jag började på skoltidningen för att jag tycker det är spännande att göra något nytt och för att jag tänkte att det skulle bli kul!

2 S I D A 2 U G G L E P O S T E N : 5 Vi på uggleposten kände för något nytt så Rebecca och Matilda traskade iväg till Heron City för se om det visades något kul på vita duken. Till sist blev det Legenden om ugglornas rike som passade perfekt. Det här tyckte vi om filmen; Legenden om Ugglornas rike handlar om två bröder Soren och Kludd. Soren som är trollbunden av sin fars berättelser Ga Holles väktare, ett gäng av omtalade mystiska krigare som har kämpat i ett stort slag för att rädda alla ugglor från de grymma Pure Ones. Så tycker hans bror Kludd att han är urfånig. Men en dag så ramlar Kludd och Soren ut ur boet när ingen märker. Det blir fångade av Pure Ones män och förs till en mörk plats när de och andra ugglebarn ska bli tränade som Bio recension soldater för Pure Ones. Nu är det upp till Soren och det andra ugglorna att försöka rädda ugglerike. Men Kludd har förändras han ville bli soldat för Pure Ones och inget mer annat än att förgöra Soren. Ända hoppet för Soren är nu att försöka hitta Ga Holles väktare. Följ med i ett fantastiskt äventyr fyllt att vänskap, spänning och humor! Matilda tyckte; Den var mest för åldern 7-9 år. Men jag tyckte den var väldigt spännande. Rebecca; Jag tyckte den var bra. Vi såg den i 3D så det var många coola efekter. Den får 3 av 5 ugglor av oss på uggleposten! Den får 3 av 5 ugglor av oss på uggleposten! Det är vi som jobbar med uggleposten Hej jag heter Alva och jag går i 6a och jag är reporter här på uggleposten. Som innebär att jag skriver artiklar och gör undesökningar. Jag är med i uggleposten för jag gillar att skriva. Det är en av mina hobbys. Hej jag heter Rebecca och går klass 6b. På uggleposten är jag reporter. Jag gick med i skoltidningen för jag gillar att skriva och fota. Du vet väl att du är en viktig medlem i Uggleposten! Skriv till oss om allt från blöta gympadojor till matteprov. Vi läser allt!

3 SIDA 3 UGGLEPOSTEN 2010:5 GÅTOR 1. Vem har alltid hatten på foten? 2. Vad blir blötare och blötare ju mer man torkar? 3. Vad är det som sitter bredvid varandra, kan se allt men inte varandra? 4. Vad är det som sitter i ett hörn men ändå kan åka jorden runt? 5. På vilken fråga måste du alltid svara ja? Tävling! 6. Vad har ett öga men inte ett huvud? Skicka in svaren på gåtorna till ugglepostens brevlåda. Vinnaren blir presenterad i nästa nummer 7. Vem tar alla i handen? 8. Vad går upp och ner utan att röra sig?

4 S I D A 4 U G G L E P O S T E N : 5 Vad är bra och dåligt med hösten? Nu har vi gjort en undersökning där vi har frågat 5 olika perso- ner vad de tycker är bra och vad de tycker är dåligt med hösten. Det blev så här: Irma 6b: Bra: Det blir många fina färger och mysigt och man kan sitta inne och dricka varm choklad framför en brasa. Dåligt: Det blir kallt ute, man fryser, och det finns inte mycket att göra. Linus 6a: Bra: Det finns höstlov. Dåligt: Det börjar bli kallt. Charlie 6års: Bra: Att träden tappar löv och att det snart blir vinter. Dåligt: Träden har inga löv kvar. Patrik 3a: Bra: Det kommer lite snö ibland. Dåligt: Det blir kallt. Ellen 2b: Bra: Att det är mycket löv. Dåligt: Att det är kallt. Av: Patrik

5 S I D A 5 U G G L E P O S T E N : 5 Dagbok från tema :Lika olika 18/ kl Hej! Nu i skolan har vi börjat med temat Lika och olika. Alla har fått delats in med olika elever från sin årskurs på Hörninsnäs och Ängsnäs. Vi i 6A och 6B fick såklart jobba med 6C från ängsnäs. Först gick vi till Sjödahlsparken i Huddinge centrum. Där blev vi indelade i grupper tre och tre. En från varje klass. Seden fick vi ett papper som vi skulle skriv vad vi i gruppen hade lika och olika. Faktiskt väldigt kul, man fick ju veta vad det andra gillade och ogillade som t.ex. gillade fotboll och ogillade småkryp. Denna vecka är skolmeny också tillgjord för Lika och olika. Det kommer bli mat från olika länder hela veckan. Så dagens meny var Mexikansk soppa med mjukt bröd + nachos chips med olika såser. Mums! Det var allt tror jag! // Rebecca 6B 19/ kl Tjenare mittbena! Idag i skolan fick vi bli indelade i lite större grupper än igår. Vi fick gå runt till tre slags stationer. Vår grupp fick först gå till musik salen där fick vi lära oss lite tecken språk med 6C lärare Monica. Vi fick också lära oss våra namn. Det gick sådär för mig, men tillslut fattade jag. Nästa station var det först lite grupp övningar. Vi fick ställa oss i grupper t.ex. det som gillade färgen vitt stod i en klunga och det som gillade blå i en annan. Sen fick vi lära oss säga jag älskar dig på olika språk. I love you! Sista stationen var roligast. Först fick vi se en liten snutt av ett TV program där det talde tecken språk, fast det var text med så vi fattade var de sa. Sen fick vi skriva vårt eget namn på ett papper som vi klistrade på paljetter. Så att det som är blinda kan läsa det. Menyn idag var Lammfärs med ris och någon stark men god röd sås. Nu ska jag borsta tänderna.

6 S I D A 6 U G G L E P O S T E N : 5 20/ kl Tjenare! Idag hade vi inte träff med ängsnäs, så det är inte så mycket att skriva. Men till lunch fick vi indisk kyckling gryta med ris. 21/ kl Hej Hoj! Idag fick vi träffa Ängsnäs och se på film. Filmen hette Bombay Dream och handlade om en tjej som kom från Indien. Hon var adopterad av en svensk kvinna. De talade alltså svenska. Den var faktiskt rätt så bra. Menyn idag var spagetti med köttfärssås. Gott! Imorgon är det fredag, nästan helg! // Rebecca 22/ kl Tjabba! Idag fick 4or-6or från bodde Ängsnäs och Hörningsnäs samlas i röres rummet på Ängsnäs. Vi skulle ha som en avslutning på veckan lika och olika. Alla klasser hade jobbat med något speciellt som hade med lika och olika att göra. 4orna hade fått gör olika uppfinningar typ. Som kunde förbättra framtiden. Så några 4or fick visa upp vad det hade hittat på. 5orna hade pratat om mobbing tror jag. De visade upp en lite teater om det. De var jätte duktiga! Och sist men inte minst vi 6or. Visa, inte alla hade fått öva in en liten låt. Man skulle göra rörelser samtidigt när man prata. Det såg jätte kul ut. Och sist av allt fick vi sjunga lite. Det var allt!! PS; Alla är olika, ingen är lik någon annan. Alla är unika!

7 21/ kl Hej Hoj! Idag fick vi träffa ängsnäs och se på film. Filmen hette Bombay Dream och handlade om en tjej som kom från Indien. Hon var adopterad av en svensk kvinna. De talade alltså svenska. Den var faktiskt rätt så bra. Menyn idag var spagetti med köttfärssås. Gott! Imorgon är det fredag, nästan helg! // Rebecca 22/ kl Tjabba! Idag fick 4or-6or från bodde ängsnäs och hörningsnäs samlas i röres rummet på ängsnäs. Vi skulle ha som en avslutning på veckan lika och olika. Alla klasser hade jobbat med något speciellt som hade med lika och olika att göra. 4orna hade fått gör olika uppfinningar typ. Som kunde förbättra framtiden. Så några 4or fick visa upp vad det hade hittat på. 5orna hade pratat om mobbing tror jag. De visade upp en lite teater om det. De var jätte duktiga! Och sist men inte minst vi 6or. Visa, inte alla hade fått öva in en liten låt. Man skulle göra rörelser samtidigt när man prata. Det såg jätte kul ut. Och sist av allt fick vi sjunga lite. Det var allt!! PS; Alla är olika, ingen är lik någon annan. Alla är unika! halloweendisco Under hösten bjöd 2B in lågstadiet på ett mycket uppskattat Halloweendisco!

UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Den nya redaktionen är igång! Välkomna till ett nytt spännande år med skoltidningen Uggleposten. Till i år har vi fått TRE nya redaktionsmedarbetare.

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Barnets rättigheter. Barnkonventionen

Barnets rättigheter. Barnkonventionen Barnets rättigheter Barnkonventionen Viktiga regler De olika reglerna i konventionen om barnets rättigheter kallas för artiklar Det finns 54 artiklar Alla regler är lika viktiga. Men det är ändå några

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN Kulor, cash och sedlar Hur många presenter behövs för att fylla ett hål av saknad i hjärtat? Kommer någon och räddar dig till slut, som prinsessan på den vita hästen,

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling sidan 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Boken handlar om Dennis Strid. Han är en kille som bor ensam i en lägenhet tillsammans med sin pitbull, Blixt. Dennis är arbetslös och fyller sina

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA 1. Inledningsrunda Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA Alla får i tur och ordning berätta om något roligt som hänt under senaste veckan. 2. Kompisnät Alla står i ring och säger sitt eget namn

Läs mer

på Uggleposten Äntligen sommarlov Att även DU kan få vara med i Uggleposten. Gör så här:

på Uggleposten Äntligen sommarlov Att även DU kan få vara med i Uggleposten. Gör så här: UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Äntligen sommarlov År: 2010 Nummer: 4 Skolåret har varit långt och roligt men nu är sommarlovet äntligen här. I läsårets sista nummer bjuder

Läs mer

Fotbollsfinter Fotbollsmaskinen: väldigt Mått på maskinen:

Fotbollsfinter Fotbollsmaskinen: väldigt Mått på maskinen: Fotbollsfinter Efter att ha skrivit upp alla ämnen vi lärt oss under senaste veckan röstade vi och kom fram till att majoriteten ville fördjupa sig i hur man lär sig fotbollsfintar. Vi tycker att spela

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Bonusmaterial Hej Kompis!

Bonusmaterial Hej Kompis! Bonusmaterial Hej Kompis! Innehåll Min bok om vänskap framsida i färg 2 Hur man kan bli sams igen skylt i färg 3 Den gyllene regeln skylt i färg 4 Vi är alla olika boktips och uppgifter 5 7 Att känna sig

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

höstlov MMK/MFK 26 30 oktober

höstlov MMK/MFK 26 30 oktober höstlov MMK/MFK 26 30 oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Lekar i Tanto E.M Rålis Skatepark Bad F.M (Forsgrenska) Teater (Potatisrebellerna) Dramaten, Nybroplan Halloween runda Övrigt

Läs mer

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Knutbyskolan, Rinkeby 2015 www.knutbyskolan.stockholm.se Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan,

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok. Mitt liv. Instruktioner. Kär. Ny populär tjej Jag är med i reklamblad. Allt det här o mycket mer

Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok. Mitt liv. Instruktioner. Kär. Ny populär tjej Jag är med i reklamblad. Allt det här o mycket mer Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok Mitt liv Kär Instruktioner Ny populär tjej Jag är med i reklamblad Allt det här o mycket mer 2 september Hejj Hejj personer som kommer läsa detta. Jag ska

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Vi valde att arbeta utifrån en saga. Sagan fick heta Gumman Gunnel och var inte färdigskriven från början utan hittades på efter hand beroende på

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film Fucking Åmål Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film TROLLHÄTTAN Finns det saker du skulle vilja göra men som du inte vågar? Se Fucking Åmål. Efteråt känns ingenting omöjligt.

Läs mer

Livsstil och hälsa - nytt tema i Grön Flagg tidigare tema : Kretsloppet

Livsstil och hälsa - nytt tema i Grön Flagg tidigare tema : Kretsloppet Livsstil och hälsa - nytt tema i Grön Flagg tidigare tema : Kretsloppet Björken är en förskola i Lindesberg. Vi har två yngre avdelningar med barnen mellan 1 3 år och två äldre avdelningar med barnen mellan

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex 2008 Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem sex Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Grön Flagg för Vallaskolan

Grön Flagg för Vallaskolan Vallaskolan Grön Flagg för Vallaskolan Tema: Skog Hur ofta har miljörådet träffats? På Vallaskolan arbetar vi med våra miljöfrågor på elevrådet Vi träffas en gång i månaden Elever från alla klasser, år

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n K o r e a Hej! Det är jag som är huvudpersonen i den här berättelsen jag heter. Jag har en tvillingbror som heter. Jag tävlar i slalom-åkning och tävlar i snowboard-åkning,

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med mamma

Läs mer

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång)

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång) Olika lärostilar... Som många vet så finns det många olika sätt att lära sig på dem vanligaste är att man lär sig genom att lyssna och tala, läsa och titta på bilder. De flesta lär sig även genom att få

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport år 8

Om mig 2014. Snabbrapport år 8 Om mig 2014 Snabbrapport år 8 Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan länets kommuner, Länsstyrelsen

Läs mer

BARNENS MÅNADSBREV februari 2010

BARNENS MÅNADSBREV februari 2010 EQ BARNENS MÅNADSBREV februari 2010 På EQ har vi pratat mycket om grupptryck, hur vi känner oss och hur vi kan få det bättre i klassen. Hur vi känner i skolan och om vi känner oss trygga i skolan. Vi jobbar

Läs mer

höstlov MMK/MFK 26 30 oktober

höstlov MMK/MFK 26 30 oktober höstlov MMK/MFK 26 30 oktober LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Lekar i Tanto E.M Rålis Skatepark Bad F.M (Forsgrenska) Teater F.M (Potatisrebellerna) Dramaten, Nybroplan Halloween runda

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Tema Deckare. Arbetssätt - Enskilt och i grupp - Skriver - Lyssnar - Läser - Diskuterar - Ser film - Jobbar med appar

Tema Deckare. Arbetssätt - Enskilt och i grupp - Skriver - Lyssnar - Läser - Diskuterar - Ser film - Jobbar med appar Tema Deckare Detta ska du lära dig - Du läser deckare i bokcirkel. (K*) - Du arbetar med lässtrategierna. (K*) - Du tränar att lära oss tolka texter och förstå budskap. (A*) - Du lär om hur en brottsplatsutredning

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

DET VITA RUMMET SARAH N. HARVEY

DET VITA RUMMET SARAH N. HARVEY SIDAN 1 Läsförståelse Under läsningen Reportern Kapitel 1 1. Vilken färg har rummet, som Amy vaknar upp i? 2. Vad skrämmer Amy mest, med att vara i lägenheten? 3. Vad är den enda saken med färg på, i lägenheten?

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Kvalitetsarbete Kungshöjdens förskola 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens intressen...

Läs mer

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan.

Allergier Årstadalsskolan är en nötfri skola. Detta innebär att vi inte får äta eller ta med oss några slags nötter till skolan. KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids öppet Dagar då vi vill att ni hämtar era barn kl

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00 Hej! Först måste jag tacka för all uppmärksamhet kring vernissagen förra fredagen. Det var verkligen roligt att se så många familjer på plats. Jag kan även hälsa från Jens kocken från Sherwood som ska

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012 AUGUSTI 2012 Fin helg den 27 augusti 2012 Nu är det slut på vilan och det blir lite hårdare körning en dryg vecka innan vi packar väskorna och åker till Österrike på läger igen. Ser fram emot att få åka

Läs mer

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN Till dig som förälder/annan vuxen Inom Barn- och ungdomshabiliteringen ser vi det som viktigt att barnen och ungdomarna får vara delaktiga så mycket som möjligt

Läs mer

Barn för bjudet Lärarmaterial

Barn för bjudet Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Oscar K. Vad handlar boken om? Boken handlar om en kille och en tjej som brukar träffas och spela spel. En dag när de träffas, börjar de prata om barn och om hur barn blir till. De

Läs mer

Uppdaterad. v 43. v 42. Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Böcker, sånger och verser

Uppdaterad. v 43. v 42. Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Böcker, sånger och verser Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. v 43 Böcker, sånger och verser v 42 Starten v 42 Maskens äventyr Syfte V.43 BÖ CKER, SÅ NGER,

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Malin Sandstedt. Smuts

Malin Sandstedt. Smuts Smuts Smutsen bränner i såren på flickans bara fötter. Döda rosentaggar river och färgar hennes ben i rött. Hon vandrar till ljudet av sin egen viskande röst. Den vita klänningen är inte längre vit utan

Läs mer

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt

29 mars 1 april. Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt Våren är här! I alla fall när den här bilden togs, på Alvar och Luka när de var på utflykt 29 mars 1 april Påsklov på MMK MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Utflykt Röd dag = stängt Tanto bollplan (brännboll/fotboll)

Läs mer

VÅREN 2015 SNÖVIT 3-8 år lörd 17/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 21-22/1 kl:9:30 lörd 24/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 28-29/1 kl:9:30

VÅREN 2015 SNÖVIT 3-8 år lörd 17/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 21-22/1 kl:9:30 lörd 24/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 28-29/1 kl:9:30 Veckans kulturtipps! Tant klavers föreställningar var några av de mest uppskattade under alla år som jag var iväg med barngrupper, så när jag såg den här inbjudan så tänkte jag att jag gärna ville dela

Läs mer

F-12010 SKRIVA-LEKA-LÄRA NYHETSBLADET. Banafjälskolans. http://www.skola.ornskoldsvik.se/steg/

F-12010 SKRIVA-LEKA-LÄRA NYHETSBLADET. Banafjälskolans. http://www.skola.ornskoldsvik.se/steg/ NYHETSBLADET Banafjälskolans F-12010 SKRIVA-LEKA-LÄRA Vill du veta mer om vårt utvecklingsarbete i Örnsköldsviks kommun besök oss på webbplatsen http://www.skola.ornskoldsvik.se/steg/ REDAKTION Postadress:

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasieskolan åk 2

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasieskolan åk 2 Om mig 2014 Snabbrapport gymnasieskolan åk 2 Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan länets kommuner,

Läs mer

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 1(17) Barn-ULF 2014-06-19 Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 Innehåll: Barn 10-18 år... 1 Barns arbetsmiljö och inflytande i skolan... 1 Barns ekonomi och materiella resurser... 3 Barns fritid och

Läs mer

aktiviteter på MFK 21-25 september

aktiviteter på MFK 21-25 september aktiviteter på MFK 21-25 september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Hemvist Frågesport (Istvan) Pingisturnering (Olof) V.I.P. 15.00 (Abbe) Tv-spel turnering (Peter) Bak (Sofia) Biljardturnering

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 19 23 augusti

MARIA KLUBBNYTT. 19 23 augusti MARIA KLUBBNYTT 19 23 augusti Nu kör vi igång en ny rolig termin här på MFK! Helena, Evan och Valter börjar sin första termin, och som ni ser trivs de redan aktiviteter på MFK 19 23 augusti LOKAL MÅNDAG

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

MARIA NYTT. 29 september 3 oktober. Här ser vi Hanna som skapat ett Dumma mig -flygplan i Lilla Skapande Coolt!

MARIA NYTT. 29 september 3 oktober. Här ser vi Hanna som skapat ett Dumma mig -flygplan i Lilla Skapande Coolt! MARIA NYTT 29 september 3 oktober Här ser vi Hanna som skapat ett Dumma mig -flygplan i Lilla Skapande Coolt! aktiviteter på MMK 29 sept 3 okt LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Kalaha

Läs mer

studerar vid musikinstitut tycker om att promenera i skogen surfar på nätet över två timmar per dag

studerar vid musikinstitut tycker om att promenera i skogen surfar på nätet över två timmar per dag Eget-kort 1 studerar vid musikinstitut får äta godis bara på godisdagen är scout till familjen hör pappa, mamma och en hund är allergisk för många djur sjunger i kör bor med sin mamma och bror tränar med

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Nähä, du! Du hade säkert satt bort dig, som vanligt, säger Markus. Inte alls, fräser Mariana. Du är bara en dålig förlorare!

Nähä, du! Du hade säkert satt bort dig, som vanligt, säger Markus. Inte alls, fräser Mariana. Du är bara en dålig förlorare! 1. Schackproblem Det går bara inte! Det är omöjligt! Man blir ju bara arg på problemet!! Mariana dunkar en av pjäserna hårt i köksbordet. Lugna ner er! Jag trodde schack var ett tyst spel. Efter alla dataspel

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer