Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000 1(20) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Ormen 23 och Ormen 24

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000 1(20) SPN 2014/0175 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Ormen 23 och Ormen 24"

Transkript

1 Planbeskrivning 1(20) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Ormen 23 och Ormen 24 inom Kneippen i Norrköping den 21 december 2015 SAMRÅDSHANDLING Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(20) Sammanfattning Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförande av en radhuslänga samt parkeringsytor. Syftet är också att möjliggöra rivning av den tidigare kontorsbyggnaden. Kontorsbyggnaden har tidigare klassats som kulturhistoriskt värdefull men på grund av de föroreningar som påvisats i byggnaden och att dessa försvårar ett alternativt användningsområde medges rivning. Platsen för en tidigare riven verkstadsbyggnad med sågtandstak planläggs nu för parkering och garage.

3 3(20) Innehållsförteckning Sammanfattning Inledning Planhandlingar Planprocessen en översikt av standardförfarande Planens huvuddrag Planområdet Planens syfte och bakgrund Tidigare ställningstaganden Översiktsplanen Gällande detaljplaner Övriga kommunala beslut Planförutsättningar och planförslag Markanvändning Bebyggelseområden Natur Friytor Gator och trafik Störningar, hälsa och säkerhet Teknisk försörjning Genomförande av detaljplanen Tidplan Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Genomförandetid Genomförande inom allmän plats Genomförande inom kvartersmark Mark- och avtalsfrågor Tekniska utredningar Genomförandets konsekvenser Inverkan på miljön Fastighetsrättsliga konsekvenser Ekonomiska konsekvenser Sociala konsekvenser Konsekvenser för stadens attraktivitet Medverkande Tjänstemän Referenser... 20

4 4(20) 1. Inledning 1.1 Planhandlingar Detaljplanen består av: Plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser Till planhandlingarna hör även: Planbeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning Samrådsredogörelse (vid granskning) 1.2 Planprocessen en översikt av standardförfarande Den aktuella detaljplanen upprättas med standardförfarande enligt plan-och bygglagen (2010:900) i dess lydelse från (2014:900). Planprocessen börjar när en intressent begär en ny eller ändrad detaljplan. Intressenten kan till exempel vara en privatperson, ett företag eller kommunen själv. Ett planprogram kan göras vid behov av tydligare inriktningar för det fortsatta detaljplanearbetet. Arbetet börjar med ett förslag till detaljplan. Ett samrådsförslag upprättas och skickas ut för samråd med länsstyrelsen, lantmäteriet, övriga myndigheter, berörda fastighetsägare, kommunala enheter, med flera. Planförslaget bearbetas bland annat efter de synpunkter som lämnats under samrådstiden. Förslaget ställs sedan ut för granskning. När granskningstiden är slut kan detaljplanen antas av stadsplaneringsnämnden eller kommunfullmäktige. För att ha rätt att överklaga den antagna planen måste man ha lämnat in skriftliga synpunkter till kommunen innan granskningstiden gått ut.

5 5(20) 2. Planens huvuddrag 2.1 Planområdet Planområdet ligger i stadsdelen Kneippen, i det område som tidigare var Kneippens industriområde. Området gränsar till stadsdelen Ektorp. Planområdet är cirka 3 hektar och är beläget cirka 2 kilometer från Norrköpings resecentrum. Planområdet avgränsas av Oskarsgatan i väster och Fotbollsgatan i öster. All kvartersmark ägs av Hyresbostäder AB, inom planområdet finns ingen allmänplatsmark. Vägdragningen för Ektorpsgatan som ses skära in i den östra delen av kvarteret, har redan justerats jämfört med kartbilden ovan. Där dessa möts i en 90- graders vinkel har gatans läge justerats till den diagonala sträckning som illustreras här till höger, (omarbetad kartbild). Gällande detaljplan anger justering av gatans läge enligt illustrerad bild till höger. N

6 6(20) 2.2 Planens syfte och bakgrund Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförande av en radhuslänga samt parkeringsytor. Syftet är också att möjliggöra rivning av den tidigare kontorsbyggnaden. Kontorsbyggnaden har tidigare klassats som kulturhistoriskt värdefull men på grund av de föroreningar som påvisats i byggnaden och att dessa försvårar ett alternativt användningsområde medges rivning. Platsen för en tidigare riven verkstadsbyggnad med sågtandstak planläggs nu för parkering och garage. 3. Tidigare ställningstaganden 3.1 Översiktsplanen Översiktsplanen för Norrköpings kommun, delen Norrköpings stad antagen 2002 anger blandad bebyggelse. Planområdet hör till stadsdelen Kneippen och gränsar till stadsdelen Ektorp. Gemensam översiktsplan för Linköping och Norrköping antagen 2010 utgör del av kommunens översiktsplan. Den anger endast att området ingår i Norrköpings befintliga stadsbebyggelse. 3.2 Gällande detaljplaner För området gäller detaljplan P10/28, antagen den , laga kraft med genomförandetid fram till Gällande detaljplan reglerar lokalgator, gång-och cykelväg samt parkområden. Bostäder är planlagda och det finns Q bestämmelser på tre byggnader som innebär att dess användning ska anpassas till bebyggelsens kulturvärden. Detaljplanen reglerar att högsta antalet våningar är 3 där man på vissa ytor valt att reglera högsta byggnadshöjd samt minsta-största taklutning i grader. Gestaltningen har reglerats i form av att tak ska utformas som valmat eller sadeltak i plåt, tegel eller betongpannor och att nya byggnader ska anpassas till omgivande byggnaders karaktär.

7 7(20) Gällande detaljplan för kvarteret Ormen. Kulturmiljö Inringade byggnader i bilden nedan har i gällande detaljplan Q- bestämmelse. Q-bestämmelsen innebär att användningen är anpassad till bebyggelsens kulturvärden. Preciseringen säger att byggnadens sågtandsformade tak samt kontorsbyggnadens fönster på fasad ska bevaras. På grund av att marken är förorenad och att en byggnad har rivits som beskrivits tidigare kommer inringade bestämmelser att tas bort i ny detaljplan. Av tre kulturhistorisk klassade byggnader kvarstår ett bostadshus utmed Oskarsgatan som ligger utanför ny detaljplan. För inringade byggnader möjliggörs rivning.

8 8(20) 3.3 Övriga kommunala beslut Beslut om planläggning Stadsplaneringsnämnden lämnade positivt planbesked och fattade beslut om planuppdrag Riktlinjer för bostadsbyggande Norrköpings kommun har antagit riktlinjer för bostadsbyggande, antaget av kommunfullmäktige Riktlinjerna fastställer att Norrköping ska erbjuda ett varierat utbud av bostäder för att kunna möta många olika behov. De centrala delarna av Norrköpings stad är högst prioriterade då många vill bo inne i staden, staden byggs inifrån och ut och förtätas till innebörden kontinuerlig stad och integrerade stadsdelar. Kollektivtrafiknära lägen är särskilt attraktiva då dessa redan har nödvändig infrastruktur utbyggd. 4. Planförutsättningar och planförslag 4.1 Markanvändning Befintlig användning Planområdet är för närvarande en byggarbetsplats, flerbostadshus uppförs och hyresgästerna har delvis börjat flytta in. Den aktuella kontorsbyggnaden står tom utan hyresgäster. Den är förorenad och bedöms av byggherren inte kunna saneras till önskad nivå; bostadsändamål/känslig användning. Bedömningen grundas på kostnadsskäl samt att det är tveksamt om värdena skulle kvarstå efter en sådan omfattande sanering. Därför möjliggörs istället rivning. Den gamla industribyggnaden, sågtandstaket, är riven då den var både förorenad och förfallen. Karaktär Kneippen karaktäriseras av planterade gatusektioner, stora friliggande hus och uppväxt grönska mellan husen. De enda husen som inte är friliggande är de närbelägna radhusen uppförda på 1970-talet, grupperade om ca 5 stycken per grupp, där grupperna emellertid är friliggande sinsemellan. Stadsdelens byggnader är indragna från gatulinjen och ger därmed en grön förgård intill gatan. Denna struktur följs i den nya detaljplanen. Bebyggelsen inom kvarteret Ormen är i övrigt flerbostadshus med modern utformning, utbudet är hyreslägenheter och därför bedöms en länga med radhus vara lämplig för att uppnå en ökad variationsrikedom i kvarteret. Läget i staden med den historiska kopplingen till Kneippens industriområde öppnar för en utformning som anknyter till den industriella epoken genom att till exempel låna karaktärsdrag därifrån.

9 9(20) Föreslagen användning Den byggnadsvolym som föreslås kunna rivas ska ersättas med en radhuslänga, med cirka fem bostäder. Radhusen kan med fördel utformas med något utskjutande parti/byggnadsdel, gärna med koppling till de tidiga industribyggnadernas utformning, till exempel som replik på sågtandstakets taggighet som motiv i plan, fasad eller siluett. En återuppbyggnad av den tidigare verkstadsbyggnaden med sågtandstak bedöms däremot vara omotiverad. Platsen kan istället erbjuda en grönlagd/planterad markparkering för kvarterets bostäder. Strukturskiss Fastigheternas läge i området 4.2 Bebyggelseområden Övergripande stadsbyggnadsidé Kneippen karaktäriseras av blandad bebyggelse. Här finns radhus och stadsvillor och även friliggande villabebyggelse. I angränsande Ektorp är byggnadstypen annorlunda och karaktäriseras av flerbostadshus i form av skivhus och punkthus. Längs Oskarsgatan, som avgränsar planområdet mot övriga Kneippen finns en trädallé och en separat gångväg. Trädalléer och planteringar är utmärkande för gatustrukturen i området. Den karaktäristiska Kneippen-strukturen ska vara kännetecknande för områdets och radhusens utformning. Med fördel kan någon slags utformningsmässig koppling till områdets tidigare industrikaraktär finnas. Bebyggelsens och områdets nuvarande karaktär De nybyggda flerbostadshusen i kvarteret Ormen är karaktäristiska moderna byggnader som radhusen ska samspela med. Kneippens kulturhistoriskt värdefulla miljö med trädkantade villagator och planterade förgårdar är en utgångspunkt för utformningen av den nya radhuslängan. Den industri som först tog området i anspråk anger andra referenser för byggnation. På plankartan regleras den tillkommande byggrättens förhållande till

10 10(20) Fotbollsgatan. Ny detaljplan reglerar en yta för byggrätten och tillåter byggnation i högst två våningar. Kulturmiljö Området tillhör Kneippen och angränsar till stadsdelen Ektorp. Den tidigare industriella bebyggelsen är i princip borta. Referenser till den industriella epoken är av kulturhistoriskt intresse då det kan påminna om områdets utveckling och förklara historien. Närområdets kvartersinnehåll: I närområdet byggs nya flerbostadshus som uppförs av det kommunala bostadsbolaget Hyresbostäder i Norrköping AB. Ny detaljplan medger radhus vilket medför en variation till området. Områdets placering i staden gör att möjligheterna är goda till att enkelt ta sig till nödvändig service. Nya flerbostadhus i närområdet. Foto: Freddie Håkansson Tillgänglighet Området har förändrats och tillgängligheten bedöms ha förbättrats till en bra nivå. Den tidigare industrin som låg inom planområdet var en barriär mellan Ektorp och Kneippen. Industribyggnaderna är nu rivna och planområdet ger istället plats för bostäder med goda möjligheter till passager.

11 11(20) På plankartan regleras g-bestämmelse som innebär att mark ska vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning. Bestämmelsen används på de två tillkommande parkeringsytorna och ett stråk dem emellan. Genom regleringen ska yta säkerhetsställas för att ta sig från de nya radhusen till sin parkering. 4.3 Natur Markens beskaffenhet I samband med miljösanering inför exploatering av delar av fastigheterna påträffades stora mängder miljöfarligt avfall. Vid provtagningar i den aktuella kontorsbyggnaden framkom stora halter av ett tiotal giftiga ämnen under byggnaden med halter som överskrider gällande riktvärden. Mot bakgrund av uppmätta halter av främst flyktiga ämnen (kvicksilver, PAH och aromatiska ämnen) under kontorsbyggnaden bedöms denna inte vara lämplig för bostadsändamål utan föregående efterbehandling. Uppmätta halter ligger, i vissa punkter, långt över de riktvärden som gäller för så kallad känslig markanvändning, som innefattar bostadsändamål. Inom planområdet har sanering av förorenade jordmassor utförts. Se bland annat rapporter från WSP på beställning av Norrköping kommuns bygg- och miljökontor Efterbehandling av f.d. industrifastighet, Ormen 23, Norrköpings kommun från samt Redovisning från utförd efterbehandling inom del av fasigheten Ormen i Norrköpings kommun från Vid rivning möjliggörs sanering av både byggnadsmassor och jordmassor under byggnaden. I vilken grad jorden under byggnaden är kontaminerad är idag inte känt. Naturvårdsverket generella riktvärden för förorenad jord, enligt NV Rapport 5976, utgör gränskriterier för saneringen. Sanering ska ske till nivå för känslig markanvändning (KM) vilket framgår av reglering på plankartan. Vidare information hänvisas till kommunens bygg- och miljökontor. I området förekommer lerjord som medför att kompensationsgrundläggning kan behövas. De geotekniska utredningar som tagits fram innan tidigare exploatering visar även att viss del av området har mycket goda förhållanden för grundläggning. Inför bygglovsprövning och beslut om startbesked ska detaljerad geoteknisk undersökning genomföras som redovisar förutsättningar för schaktning, grundläggning med mera. Marken bedöms lämplig att tas i anspråk för bostadsändamål i den omfattning plankartan visar. Marken bedöms vara av normalrisk för radon. Fornlämningar Enligt Riksantikvarieämbetets hemsida finns inga fornlämningar inom eller i direkt anslutning till planområdet. Fornlämningar skyddas enligt lagen om

12 12(20) kulturminnen (1988:950). Om fornlämningar påträffas vid exempelvis grävarbeten ska arbetet omedelbart avbrytas och länsstyrelsen kontaktas. 4.4 Friytor Naturmiljö Övriga delar av kvarteret Ormen innehåller planlagd mark för park och natur. 4.5 Gator och trafik Gatunät Gatorna i området håller på att färdigställas. Omgivningen får ett väl utbyggt gatunät enligt kommunens standard vad gäller gatudimensioner samt belysning. Kollektivtrafik Området är välförsörjt med kollektivtrafik. Odensgatan trafikeras av spårvagnslinje 3. Skarphagsgatan, som ligger cirka 350 meter från Oskarsgatan, trafikeras av buss 119. Gång- och cykelvägar Närområdet kommer enligt genomförd projektering projekterats bli försett med gång och cykelväg. Parkering Genom radhusets placering i ny detaljplan försvinner en parkeringsyta med cirka 40 bilplatser. Dessa ska ersättas på annan plats i den nya detaljplanen. På plankartan regleras därför ytterligare platser lämpliga för anläggande av parkering. Parkering för de boende löses inom kvartersmark. Infarter till parkeringsplatserna sker från Oskarsgatan respektive Almgatan. Tillkommande parkeringsplatser täcker ett större behov för hela kvarteret Ormen. Ny detaljplan möjliggör plats för garage inom parkeringsytorna. Med hänsyn till brandspridning tillåts inte byggnader på delar av parkeringsytorna. 4.6 Störningar, hälsa och säkerhet Buller Planområdet bedöms inte vara utsatt för trafikbuller från vägar och spårvagnslinjer.

13 13(20) Markföroreningar Innan markarbeten utförs inom planområdet ska en anmälan om avhjälpandeåtgärd lämnas in till bygg- och miljökontoret i enlighet med 10 kapitlet i Miljöbalken. Anmälan ska säkerställa att sanering sker så att marken kan nyttjas för planerat ändamål samt att schaktmassor hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Översvämning Enligt Norrköpings kommuns kartverk (DIKA) finns risk för störtregnsöversvämningar vid ett 100-årsregn. Enligt Miljö- och riskfaktorer. Tillägg till översiktsplan för Norrköpings kommun, Samrådshandling december 2012 (, Norrköpings kommun, ) bör golvnivån i dessa fall vara 3 decimeter ovanför mark- och gatunivå, vilket regleras på plankartan. Endast källarlösa hus tillåts. 4.7 Teknisk försörjning Vatten och spillvatten Ledningar för kommunalt vatten och avlopp finns utbyggda i området. Dagvatten Kommunen har upprättat riktlinjer för hantering av dagvatten antagna av kommunfullmäktige den 26 maj Fastighetsägaren är ansvarig för hantering av dagvatten inom den egna fastigheten. Där förhållanden gör lokalt omhändertagande av dagvatten olämpligt kan fastighetsägaren ansluta till det kommunala dagvattennätet. Uppkomsten av dagvatten bör dock begränsas genom att till exempel använda genomsläppliga material. Hyresbostäder bygger nu tolv flerbostadshus inom kvarteret Ormen och tekniska kontoret i Norrköpings kommun har projekterat och håller på att färdigställa gatorna. Dagvattnet ska fördröjas och renas i högsta möjliga mån innan det släpps ut i kommunala dagvattenledningar. Bilden visar olika sätt att bryta upp hårdgjorda ytor, ytterligare ett sätt att ta hand om dagvatten.

14 14(20) Motala Ström (Glan-Bråviken) (EU_CD: SE ) utgör recipient för områdets dagvatten. Enligt VISS (Vatteninformationssystem Sverige maj 2015) har Motala Ström (Glan-Bråviken) måttlig ekologisk potential och uppnår god kemisk ytvattenstatus (exklusive kvicksilver). Miljökvalitetsnormen som ska uppnås är god ekologisk potential 2021 och god kemisk ytvattenstatus Planens genomförande bedöms sammantaget inte negativt påverka möjligheten att uppnå miljökvalitetsnormen för Motala Ström. El, tele och bredband Ledningar för el, tele och bredband finns att ansluta till. Värme Kommunen har som målsättning att uppvärmningen ska ske på ett så miljövänligt sätt som möjligt samt att energianvändningen ska minimeras. Kommunen rekommenderar i första hand anslutning till fjärrvärmenätet. Alternativa förnyelsebara uppvärmningsformer bör prövas för att undvika en kraftigt ökad elanvändning. Möjlighet till lågenergihus alternativt passivhus bör prövas. Avfall Hushåll kan lämna sorterat grov-avfall, el-avfall och farligt avfall på återvinningscentraler som i Norrköping kallas returpunkter. I kommunen finns också återvinningsstationer som är insamlingsplatser där utsorterade förpackningar samt tidningar och småbatterier kan lämnas till återvinning. För hämtning av övrigt hushållsavfall ansvarar kommunens tekniska kontor. I vissa fall förordar kommunen anläggning av ett gemensamt hämtningsställe på lämpligt plats. Detta gäller till exempel där framkomlighet för tunga fordon är dålig under hela eller delar av året eller där genomfart eller tillräcklig stor vändplats inte kan ordnas.

15 15(20) 5. Genomförande av detaljplanen Detta kapitel om genomförande av detaljplanen redovisar de organisatoriska, fastighetsrättsliga och tekniska åtgärder samt de ekonomiska förutsättningar som behövs för ett ändamålsenligt och i övrigt samordnat plangenomförande. Beskrivningen fungerar som vägledning till de olika genomförandeåtgärderna. Avgöranden i frågor som rör fastighetsbildning, gemensamhetsanläggningar, VA-anläggningar, vägar med mera, regleras, prövas och genomförs enligt respektive särskilda lag. 5.1 Tidplan Prövning av den nya detaljplanen sker enligt följande preliminära tidplan. Detaljplanearbete Planuppdrag: 25 juni 2015 Plansamråd: 23 december 22 februari 2016 Granskning: februari 2016 Beslut om godkännande stadsplaneringsnämnden: 20 april 2016 Detaljplan laga kraft: maj 2016 Tidplanen gäller under förutsättning att beslut om antagande inte överprövas eller överklagas. Genomförande, allmän plats Inom planområdet finns ingen allmän plats. Genomförande, kvartersmark Rivning, sanering, husbyggnad: Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Allmän plats Inom planområdet finns ingen allmän plats. Kvartersmark Fastighetsägaren ansvarar för byggande, drift och underhåll inom kvartersmark samt för fastighetsbildning, inklusive bildande av eventuella gemensamhetsanläggningar.

16 16(20) Fastighetsbildning med mera Fastighetsbildningsfrågor, inrättande av gemensamhetsanläggningar och andra fastighetsrättsliga frågor handläggs av lantmäterimyndigheten i Norrköpings kommun. Detaljplanen förutsätter omprövning av gemensamhetsanläggning. Bygglov/anmälan Ansökan om bygglov, rivnings- och marklov lämnas till Norrköpings kommun, bygg- och miljökontoret. Till bygg- och miljökontoret lämnas även anmälan i de fall endast teknisk prövning erfordras. Nybyggnadskarta beställs hos stadsbyggnadskontoret, geografisk information. Vatten och avlopp Planområdet ingår i verksamhetsområde för vatten, spillvatten och dagvatten. Norrköping Vatten och Avfall AB är huvudman för de allmänna vatten- och avloppsanläggningarna och är ansvarig för att vatten-, spillvatten- och dagvattenledningar byggs ut i området, samt ansvarar för drift och underhåll fram till anvisad anslutningspunkt. El, tele med mera E.ON Elnät Sverige AB är huvudman för elnätet och TeliaSonera Skanova Access AB är huvudman för telenätet. Respektive ledningsägare till de allmänna ledningarna ansvarar för dess utbyggnad, drift och underhåll fram till leveranspunkten för respektive fastighet. I samband med utbyggnad av vatten- och avloppsnätet anläggs tomrör för bredband-/fibernät på uppdrag av Norrköpings kommun. Kommunen upplåter sedan utrymme i rören till ledningsägare. Fjärrvärme E.ON Värme Sverige AB är huvudman för fjärrvärmeledningar och ansvarar för anläggning samt drift och underhåll fram till anvisad förbindelsepunkt. 5.3 Genomförandetid Planens genomförandetid är 5 år från det datum som beslut om antagande av detaljplanen har vunnit laga kraft. Under genomförandetiden har fastighetsägare en garanterad byggrätt enligt detaljplanen. Kommunen kan efter genomförandetidens utgång ändra eller upphäva detaljplanen utan att fastighetsägare får någon ersättning för byggrätt som inte utnyttjats.

17 17(20) 5.4 Genomförande inom allmän plats Inom planområdet finns ingen allmän plats. Den justering av befintlig allmän plats som byggnadsprojektet orsakar, exempelvis återställande av redan asfalterad gatudel, bekostas av exploatören. 5.5 Genomförande inom kvartersmark Utbyggnad inom kvartersmark kan påbörjas efter att bygglov beviljats och beslut om startbesked har tagits. Bygglov kan ges när anslutningspunkt till det allmänna vatten- och avloppsnätet är upprättad och nödvändig fastighetsbildning är genomförd. 5.6 Mark- och avtalsfrågor Markfrågor samt exploateringsavtal och övriga genomförandefrågor handläggs av stadsbyggnadskontoret, mark och exploatering. 5.7 Tekniska utredningar Utredningar som har genomförts inför tidigare detaljplanearbete och exploatering av hela kvarteret Ormen har använts vid ny planläggning: Översiktlig geoteknisk undersökning. Förprojektering av gator och gång och cykelvägar som ligger parallellt med lokalgator samt detaljprojektering av gator och gång och cykelväg. Dagvattenutredning. Miljöteknisk undersökning och riskbedömning. Arkeologisk kartavläsning. 6. Genomförandets konsekvenser 6.1 Inverkan på miljön Planens genomförande bedöms inte medföra någon risk för betydande påverkan på miljön. 6.2 Fastighetsrättsliga konsekvenser Ägoförhållanden Kvartersmark inom detaljplanen ägs av Strömvillan AB.

18 18(20) Gemensamhetsanläggning, Ormen 23 och 24 ingår i gemensamhetsanläggning Ormen GA: 1 som rätt till utrymme för parkering. Detta detaljplaneförslag föreslår byggrätt på utrymmet för gemensamhetsanläggningen samt parkering inom Ormen 23 och på annat markområde inom Ormen 24. Gemensamhetsanläggningen behöver omprövas. Ledningsrätt och servitut för ledningar Inom planområdet finns inga inskriva ledningsrätter eller inskrivna servitut. 6.3 Ekonomiska konsekvenser Kvartersmark, intäkter och kostnader Iordningställande inom kvartersmark finansieras av exploatören. Allmän plats, kostnader och finansiering Inom detaljplanen finns ingen allmän plats. Efter färdigställd byggnation bekostar exploatören eventuellt återställande av allmän plats. Vatten och avlopp Allmänna vatten- och avloppsledningar finns i direkt anslutning till kommande bebyggelse i Almgatan och Fotbollsgatan/Idrottsgatan. Exploatören ansöker om anslutning till ledningsnätet och bekostar anslutningsavgifter enligt gällande taxa. Debitering av anslutningsavgiften sker när anslutningspunkt finns upprättad. Driftskostnader Drift och underhåll finansieras genom brukningsavgifter enligt gällande vatten- och avloppstaxa. El/energi och tele med mera Anslutnings- och brukningsavgifter tas ut enligt taxa för respektive ändamål av ledningsägare och operatörer. Fastighetsbildning Ansökan om förändrad gemensamhetsanläggning samt eventuell ansökan om fastighetsbildning ombesörjs och bekostas av exploatören.

19 19(20) Bygglov, anmälan och planavgift Ansökan om bygg-, rivnings- och marklov lämnas till bygg- och miljökontoret, Norrköpings kommun. Till bygg- och miljökontoret lämnas även anmälan om avhjälpandeåtgärd. 6.4 Sociala konsekvenser Ett industriområde som tidigare var mer slutet har öppnats upp och ger plats för bostäder. Vägar, gång- och cykelvägar byggs ut och tillgängligheten ökar. Ny detaljplan bedöms ha positiva sociala konsekvenser. 6.5 Konsekvenser för stadens attraktivitet Större delen av kvarteret består av flerbostadshus. Ett radhus ger en större variationsrikedom till kvarteret. Ny detaljplan medför ytterligare bostäder i ett läge i staden som har nära till nödvändig service och goda kommunikationsmöjligheter. Ny bebyggelse innebär också att förorenad mark och byggnader åtgärdas vilket är bra i relation till hälsa och säkerhet. Grundidén att bevara kontorsbyggnaden och att återuppbygga byggnaden med sågtandsformat tak bedömdes inte genomförbar på grund av föroreningar. Byggnaderna som var av kulturhistoriskt intresse hade varit intressanta inslag i kvarteret. 7. Medverkande 7.1 Tjänstemän Planhandlingarna har upprätts av Freddie Håkansson, planingenjör, stadsbyggnadskontoret, fysisk planering. Detaljplanen har utarbetats i samverkan med: My Vantell Plantin, tekniska kontoret, Malin Cuclair, mark- och exploatering, Robert Kihlén, bygg- och miljökontoret, Per Narveby, Norrköping Vatten och Avfall AB. Norrköping den 21 december 2015 Christian Wintenby processansvarig detaljplanering Freddie Håkansson planingenjör

20 20(20) Referenser Utredningar Efterbehandling av f.f industrifastighet, Ormen 23, Norrköpings kommun. WSP Environmental Redovisning från utförd efterbehandling inom del av fastigheten Ormen i Norrköpings kommun. WSP Environmental Kommunala handlingar och riktlinjer Riktlinjer för bostadsbyggande, SPN 2011/ ,, Norrköpings kommun, antagen av kommunfullmäktige Avfallsplan Norrköpings kommun, Dagvatten, Riktlinjer för dagvattenhantering i Norrköpings kommun, Dagvattengruppen, Norrköpings kommun, Framtid Norrköping Översiktsplan Utvecklingsplan för staden, Norrköpings kommun, Riktlinjer för en tillgänglig och användbar utemiljö. Tekniska kontoret, Norrköpings kommun, Miljö- och riskfaktorer. Tillägg till översiktsplan för Norrköpings kommun, Samrådshandling december 2012., Norrköpings kommun, Övriga referenskällor Detaljerad översvämningskartering längs Motala ström, Roxen, Glan och Bråviken, Rapport nr SMHI, Kompletterande beräkningar havsvattenstånd Bråviken, Rapport nr SMHI, Kommuntäckande markradonundersökning Norrköpings kommun. SGI Statens geotekniska institut. Linköping VISS Vatteninformationssystem Sverige, Länsstyrelsen, augusti Riktvärden för buller, Infrastrukturinriktning för framtiden, proposition 1996/97:53, Riksdagen 1997.

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(15) Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för del av fastigheten 1:171 med närområde inom Norsholm i Norrköpings kommun den 28 oktober 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(15) Innehållsförteckning 1. Allmänt...

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning SPN-323/2011 214 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Blomman 12 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 27 juni 2013 SAMRÅDSHANDLING 2(9) Innehållsförteckning Allmänt...

Läs mer

Planbeskrivning. Diademet 2 inom Vrinnevi i Norrköping SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000. den 13 maj 2015

Planbeskrivning. Diademet 2 inom Vrinnevi i Norrköping SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000. den 13 maj 2015 Planbeskrivning 1(18) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Vrinnevi 5:5, del av fastigheten Diademet 6 samt del av fastigheten Diademet 2 inom Vrinnevi i Norrköping den 13 maj 2015

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Syftet med tillägg till detaljplanen är att möjliggöra för utbyggnad av den gruppbostad som finns på platsen idag.

Syftet med tillägg till detaljplanen är att möjliggöra för utbyggnad av den gruppbostad som finns på platsen idag. Planbeskrivning 1(23) SPN-000/000 Tillhörande tillägg till detaljplan för Pryssgården 1:43 inom Pryssgården i Norrköpings kommun den 17 november 2015 reviderad den 24 februari 2016 Här infogar du din bild.

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Pelikanen 25 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 4 juni 2010 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2010-09-07,

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

MA 113. Detaljplan för del av Hägnad 1:16 m.fl. fastigheter GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Organisatoriska frågor. Tidplan

MA 113. Detaljplan för del av Hägnad 1:16 m.fl. fastigheter GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Organisatoriska frågor. Tidplan MA 113 Uppdragsbeslut 2009-11-11 Samrådsbeslut 2010-06-16 Utställningsbeslut 1 Utställningsbeslut 2 2010-08-31 2010-10-13 Antagande 2010-12-13 Laga kraft 2012-03-29 Figeholm, Oskarshamns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun Tillväxtkontoret 2014-10-17 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för nr 1302 Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna genomförandebeskrivning följer ÄPBL (1987:10) HANDLINGAR Till

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

Igelsta Gård GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING

Igelsta Gård GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för. Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Igelsta Gård Inom Östertälje i Södertälje Dnr 2009-00015-214 (P04019) UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2013-12-18 Handlingar Detaljplanen utgörs

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016 Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 11 oktober 2016 SAMRÅDSHANDLING 2(11) Sammanfattning Syftet med ändringen av planen är

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

Detaljplan för Härnö-Solum1:13

Detaljplan för Härnö-Solum1:13 PLANBESKRIVNING SAMRÅD DNR: SAM15-2624-214 2016-05-13 Detaljplan för Härnö-Solum1:13 Härnösands kommun, Västernorrlands län ALLMÄNT Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Åby mässhall och hotell Västra Götalands län Upprättad 2015-06-09 ANTAGANDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning Detaljplanen ska redovisas de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(10) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Östantill 1:2 med närområde (Nya Torget) inom Östantill i Norrköping den 12 december 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(10) Innehållsförteckning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(11) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är upphäva gällande tomtindelning för fastigheterna

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Jamal Esfahani Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Dnr 2005-BN0541 Antagandehandling Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för Mörby Centrum mm Danderyds kommun Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Valsen 4 med närområde 1(11) Exempel på typförskola i Rambodal, GKAK arkitekter. tillhörande detaljplan för

P LANBESKRIVNING. fastigheten Valsen 4 med närområde 1(11) Exempel på typförskola i Rambodal, GKAK arkitekter. tillhörande detaljplan för 1(11) P LANBESKRIVNING Exempel på typförskola i Rambodal, GKAK arkitekter. tillhörande detaljplan för fastigheten Valsen 4 med närområde inom Navestad i Norrköping, fysisk planering den 5 maj 2011 A N

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 1 LAGAKRAFTHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 Funäsdalen 13:32 och 77:5, Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län MBN 290 PLAN 0041/2010 Planförfattare

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 1(6) Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-29 Laga kraft 2008-06-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I DJUPEDALEN I Partille kommun, Västra

Läs mer

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås DP 1781 Detaljplan för: Del av Västerås 4:86 Vallby, Västerås GRANSKNINGSTID: 3 oktober 25 oktober 2013 Granskningshandling, 2013-09-26, dnr: 2011/104-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2014-01-15 Förslag till Detaljplan för Skarpö etapp 3, Skarpö 1:13 m.fl. Vaxholms stad, Stockholms län, Dp 403 Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivningen

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

Wäckare Äng i Runby Del 1, Bostadsområde Del 2, Grönområde

Wäckare Äng i Runby Del 1, Bostadsområde Del 2, Grönområde Antagandehandling, november 2009 Detaljplaner för Wäckare Äng i Runby Del 1, Bostadsområde Del 2, Grönområde GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår.

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår. Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 30 mars 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Kv Tjädern (Sofieberg)

Kv Tjädern (Sofieberg) Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 2009-00007-214 (P09006) Arkivnummer: P1583 B Detaljplan för Kv Tjädern (Sofieberg) inom stadsdelen Tälje i Södertälje Upprättad 2010-02-10 LAGAKRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

Stenungsunds kommun Västra Götalands län

Stenungsunds kommun Västra Götalands län 1(5) Dnr 0197/09 Utställningshandling 2012-08-30 detaljplan för skola och bostäder, Kyrkenorum 4:210 och del av 4:123 Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan)

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-20 Antagandehandling Dnr: 10BMN7 Handläggare: Thobias Nilsson Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) Detaljplan för bostäder och skola m.m. Gävle

Läs mer

Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen

Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen 1 ANATAGANDEHANDLING Normalt planförfarande Detaljplan för fast Västiås 1:2, Vemdalen Västiås 1:2, Vemdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län Upprättad 2012 01 15 PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000 1(14) SPN 2004/0080 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Risängen 1:1

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000 1(14) SPN 2004/0080 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Risängen 1:1 Planbeskrivning 1(14) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Risängen 1:1 (öster om kvarteret Citronfjärilen) inom Smedby i Norrköping den 16 februari 2016 SAMRÅDSHANDLING 2(14) Sammanfattning

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun 1 (12) Dnr PLAN.2013.16 Planbeskrivning Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2013-12-10 ( 167) att uppdra till plan och bygglovskontoret att ta fram förslag

Läs mer

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10)

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10) 1(10) Datum: Diarienummer: 2015-01-23 2014/244 Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2014-01-23 Antagits av KF: Vunnit laga kraft: 2(10)

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala)

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Upprättad 2015-10-13 Antagen av Byggnadsnämnden 2015-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Hässleholms

Läs mer

Detaljplan för Svedala 27:1 m fl i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Svedala 27:1 m fl i Svedala, Svedala kommun, Skåne län UTSTÄLLNING 2009-05-07 Dnr: 06.667 Projektnummer: E1375 Detaljplan för Svedala 27:1 m fl i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet är att genomförandebeskrivningen ska redovisa

Läs mer

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Torpartäppan 6 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2013-09-09 UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 5 med närområde inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering Den 17 oktober 2011 reviderad den 5 april 2012 samt den 24 maj 2012

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga, S-Dp 2013-18514

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga, S-Dp 2013-18514 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Samrådshandling 2015-06-23 Sida 1 (10) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga,

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) Upprättad 2013-01-18 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 2014-05-20 Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Rikstens företagspark, del 1

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Rikstens företagspark, del 1 36-10 Mark och exploateringsenheten UTSTÄLLNINGSHANDLING 2015-05-15 SBN 2015-05-19 1 [7] Referens Kristofer Uddén GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Rikstens företagspark, del 1 Botkyrka kommun Post Botkyrka kommun,

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2011-03-07 Dnr: 2011-0095-211 1(7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs

Läs mer

R E V I D E R I N G S U T S T Ä L L N I N G

R E V I D E R I N G S U T S T Ä L L N I N G 1(5) R E V I D E R I N G S U T S T Ä L L N I N G Detaljplan för del av Skrea 5:3 m fl (Hansagårds Camping) Skrea församling Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2009-06-16 Reviderad 2009-12-15,

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2013-10-15 Dnr: 2012-0558-203 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(5) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

SMEDBERGET Munkedals kommun, Västra Götalands län. Utställningshandling 2010-08-16 Förslag till detaljplan för del av Hensbacka 2:3

SMEDBERGET Munkedals kommun, Västra Götalands län. Utställningshandling 2010-08-16 Förslag till detaljplan för del av Hensbacka 2:3 Utställningshandling 2010-08-16 Förslag till detaljplan för del av Hensbacka 2:3 SMEDBERGET Munkedals kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen Laga kraft Innehåll Inledning... 3 Organisatoriska

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(7) Genomförandebeskrivning SPN-00/0000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet i Norrköping den 27 augusti 2015 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2(7) Innehållsförteckning

Läs mer

S A M R Å D S H A N D L I N G

S A M R Å D S H A N D L I N G 1(5) S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för Växthuset 18 m fl Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2004-03-16 1 INLEDNING Detaljplanearbetet syftar till att ompröva den nuvarande markanvändningen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2014 12 15 Dnr BM 2014.0457 211 Antagen 200X XX XX Laga kraft 200X XX XX Förskolebyggnaden idag DETALJPLAN FÖR DEL AV VIRSBO 2:74 M FL., VIRSBO; SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSTID: 2015

Läs mer

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad.

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad. Dp 1801 Illustration Anders Holmberg Arkitekter Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 A 4994 Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 Detaljplan för del av Kristineberg 1:2 Middelfartsvägen, Centralorten Oskarshamns

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: 03/032/214 DETALJPLAN FÖR OMRÅDE ÖSTER OM VATTENTORNET Mariedal 1:6, Trötenområdet Lysekils kommun ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar

Läs mer

utbyggnad av vårdcentral i Furulund,

utbyggnad av vårdcentral i Furulund, PLANBESKRIVNING 2015-09-29 STANDARDFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) KS/2015:103 Detaljplan för utbyggnad av vårdcentral i Furulund, Skulltorp 1:884, Partille kommun Planhandlingar Plankarta i skala 1:500 Illustrationskarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning utställningshandling 2013-02-27 rev. 2013-03-25 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Allmänna platser Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna platser inom planområdet.

Allmänna platser Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna platser inom planområdet. men ändras eller upphävs planen finns det ingen rätt till ersättning för de byggrätter som gått förlorade. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer