Program för del av kvarteret Bävern 2, Friluftsvägen - Vackra vägen i Sundbybergs stad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program för del av kvarteret Bävern 2, Friluftsvägen - Vackra vägen i Sundbybergs stad"

Transkript

1 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Anneli Eskilsson DNR 228/ PROGRAMHANDLING Program för del av kvarteret Bävern 2, Friluftsvägen - Vackra vägen i Sundbybergs stad Bakgrund Fastighets AB förvaltaren har ansökt om detaljplaneändring för del av kvarteret Bävern 2. Kommunfullmäktige beslutade den 27 september 2004 att detaljplanearbete för området får påbörjas. Syfte och huvuddrag Syftet med programmet är att undersöka möjligheterna att uppföra ett punkthus om ca 15 våningar på kvarteret Bävern. Huset kommer att innehålla ett 50-tal lägenheter. Programområde Programområdet Läge och areal Området ligger i den nordvästra delen av stadsdelen Storskogen i Sundbyberg. Programområdet är cirka 2000 kvadratmeter stort. Sundbybergs stad, Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON TELEFAX ORG.NUMMER (8)

2 Markägoförhållanden Fastigheten Bävern ägs av Fastighets AB Förvaltaren. Besqab har för avsikt att förvärva del av kvarteret Bävern av Förvaltaren i samband med att området exploateras. En förutsättning för markförvärvet är att denna detaljplan antas och vinner laga kraft. Tidigare ställningstaganden Översiktsplan I Sundbybergs översiktsplan, antagen av kommunfullmäktige 2001, anges stadsbebyggelse för området. Karaktären och stadsmiljön bör i princip bevaras. Förtätning och kompletteringsbebyggelse får prövas. Detaljplaner Området omfattas till största del av detaljplan (C276), samt till mindre del av detaljplanerna C169 och C284. För området anges mark för bilservice som inte får bebyggas, gatumark samt industrimark som inte får bebyggas. Planernas genomförandetider har gått ut. Förutsättningar Bebyggelse Kvarteret Bävern ligger i stadsdelen Storskogen som byggdes ut på 1950-talet. Storskogens smalhus och stjärnhus utgör det första stadsdelsprojektet i Storskogen och bär ursprungliga och tidstypiska drag från 50-talets arkitektur. Byggnaderna i tre våningar som placerats i en halvcirkel runt berget centralt i stadsdelen samt stjärnhusen i sju till åtta våningar, grupperade längs Skogsbacken och Bergdalen är utmärkande för stadsdelen. Stadsdelen Storskogen, kvarteret Bävern syns i den nordvästra delen av området 2(8)

3 1956 antogs en stadsplan för kvarteret Bävern som medgav det befintliga våningar höga skivhuset. I kvarteret finns också ett skivhus i 5-6 våningar. De båda husen är uppförda i slutet av 50-talet. Högst upp i det höga skivhuset finns en lägenhet med husets enda balkong. Inom kvarteret ligger också en bilverkstad samt ett mindre plåtskjul/garage. Platsen för tänkt ny byggnad utgörs främst av en asfalterad yta med parkering och uppställning tillhörande bilverkstaden. Norr om kvarteret ligger Sundbybergs värmecentral som uppfördes Värmecentralen har två skorstenar med plushöjderna 73 respektive 80 meter över stadens nollplan. Planer på att uppföra en ny skorsten med plushöjden 93 meter över nollplanet finns. Området idag, vy från Vackra vägen Området idag, vy från Golfängarna 3(8)

4 Mark Inom programområdet har det tidigare legat en bensinstation med biltvätt och verkstad, marken kan därmed innehålla gamla oljeföroreningar. Markområdet gränsar också till område som på kommunens markradonkarta utmärkts som högrisk för markradon. En markundersökning som bland annat belyser förorenad mark, geotekniska förhållanden och radonhalt ska tas fram i det fortsatta planarbetet. Eventuella störningar såsom buller eller emissioner från närbelägen värmecentral samt bilverkstadens verksamhet ska också redovisas. Trafik Området har närhet till Näckrosen tunnelbanestation. Trafikmängden i anslutning till området är låg. Både Friluftsvägen, Vackra vägen och Bergdalen har en trafikmängd som understiger 1000 fordon per årsmedeldygn. Vackra vägen trafikeras av ett antal tunga transporter som ska till Sundbybergsverket. Pågående planering På fastigheten Viggen 4, som ligger direkt söder om Bävern 2, ska befintligt äldreboende Östergården rivas och ersättas med 5 nya byggnader, disponerade på ett öppet sätt över tomten. Parkering ordnas i garage och som ytparkering. Totalt skapas ca 100 bostadsrätter varav merparten som seniorboende. Inom fastigheten Renen 2/2, som ligger cirka 300 meter öster om programområdet, pågår detaljplanearbetet med syfte att uppföra ett bostadshus om cirka 40 lägenheter. Programskisser Utkast till situationsplan 4(8)

5 Bebyggelse Programmet grundas på ett förslag till nytt punkthus om cirka 50 lägenheter inom fastigheten Bävern 2, framtaget av Sweco FFNS Arkitekter genom Torbjörn Ericsson. Bostadshuset ska ha ett modernt arkitektoniskt uttryck som även anpassas väl till den befintliga 50-talsbebyggelsen i Storskogen i övrigt. Punkthuset kommer att ligga i blickfånget från Vackra vägen och synas från Golf- ängarna, Hallonbergen och Ör. Det markerar gränsen mellan höghusbebyggelsen i Storskogen, Golfängarna och Tulemarkens villaområde. Det är därför viktigt att det utförs med stor omsorg och att hushöjden i relation till befintlig bebyggelse utreds. En volymstudie (förslagsvis modell) på hur det nya bostadshuset anpassas till omgivningen samt en solstudie ska tas fram i det fortsatta planarbetet. Olika förslag ska tas fram och bearbetas. Fotomontage sett från Golfängarna ska också tas fram. Hur utemiljön och vistelseytorna vid den nya byggnaden utformas ska klarläggas. Volymstudie, utkast till nytt bostadshus i 15 våningar Trafik och parkering Korsningen Friluftsvägen - Vackra vägen föreslås byggas om för att den nya bebyggelsen ska kunna uppföras på ett bra sätt. För att klara Sundbybergs stads parkeringsnorm på 0,8 parkeringsplatser per lägen- parkeringsgarage på fastigheten har utrymme för ytterligare 15 bilar. I het krävs ett tillskott på ca 45 nya parkeringsplatser. Befintligt anslutning till befintliga parkeringsplatser inom kvartersmark kan 20 nya parkerings- platser få rum. 1-2 handikapplatser får plats i anslutning till föreslagen bostadsentré 5(8)

6 och längs Friluftsvägen kan dessutom ca 8 nya parkeringsplatser tillskapas. Parkeringsfrågan borde därmed kunna lösas. Teknisk försörjning Vattenförsörjning ordnas genom anslutning till befintligt kommunalt ledningsnät vid området. Spillvatten leds via kommunal ledning vid planområdet till regionalt reningsverk i Bromma. Nybyggnation ska anslutas till fjärrvärmenätet. Norrvatten har grävt ner nya vattenledningar under Vackra vägen, dessa påverkas inte av den tänkta bebyggelsen. Avfall I området ska det anordnas utrymme för utsortering av sopor enligt kommunens renhållningsordning, med arbetsmiljön i fokus. Både kommunen och materialbolagen har insamlingsansvar för avfallsfraktioner som ingår i renhållningsordningen. Kommunen har insamlingsansvar för hushållsavfall (brännbart restavfall), grovavfall, farligt avfall och el/elektronikavfall. Materialbolagen har insamlingsansvar för förpackningar av glas, metall, kartong, hårdplast och tidningar. Alla dessa typer bör sorteras fastighetsnära. Utrymmen kan till exempel ordnas genom fristående sophus eller med någon typ av underjordssystem (soporna lagras i behållare under marknivå). Dagvatten Översiktsplanen anger att dagvatten där så är möjligt ska omhändertas lokalt (LOD) och att det med hänsyn till vattensituationen i tätortsområden är viktigt att bebyggelse alstrar så begränsade volymer dagvatten med så låg föroreningsnivå som möjligt. Flyghöjd Inom området gäller största tillåtna byggnadshöjd + 59 meter över nollplanet, med avseende på flyghöjden. FN:s konvention om barnets rättigheter Nationell strategi för barnkonvention prop 1997/98:182 ska beaktas i det fortsatta arbetet. Konsekvenser Störningar Trafikmängden på omgivande gator är låg. Den trafik som den nya bebyggelsen alstrar är liten till sin omfattning och kan inte förväntas påverka situationen i området nämnvärt. 6(8)

7 Miljökonsekvenser Samhällsbyggnadsförvaltningen har gjort en preliminär bedömning och konstaterar att projektets miljöpåverkan är förhållandevis liten, varför en separat miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för detaljplanen inte anses nödvändig. I förvaltningens miljöbedömning har bl.a. följande miljöaspekter formulerats, vilka ska beaktas i det fortsatta planarbetet: Radon Markområdet gränsar till område som på kommunens markradonkarta utmärkts som högrisk för markradon. Vid byggnation av bostad på mark ska markradon kontrolleras. Mätning av radonvärden bör föregå detaljprojektering och erfoderlig grundkonstruktion väljas. Radonmätning utförs i färdig byggnad. Förorenad mark Eftersom industriell verksamhet som kan ha förorenat marken har förekommit inom programområdet bör en markundersökning göras för att klarlägga eventuella föroreningar som kan behöva åtgärdas. Parkering Parkeringsplatser inom området ska vara placerade/utformade på sådant sätt att störningar genom ljud, lukt eller ljus inte uppkommer. Avfall Avfallshanteringen ska utformas med inriktning på ett miljöriktigt omhändertagande. Möjligheter till kretsloppsanpassade system för avfall ska beaktas vid bygglovsskedet. Buller Tung trafik till värmeverket medför visst trafikbuller. Fasaderna ska utformas så att ljudnivån från trafiken inomhus inte överstiger 30 dba ekvivalent dygnsnivå och 45 dba maximal ljudnivå nattetid. Bullerproblematiken ska även uppmärksammas vid utformning/placering av fläktsystem och liknande inom bebyggelsen. Störande verksamhet Störningsrisk genom närbeläget värmeverk och befintlig bilverkstad inom kvarteret ska uppmärksammas. Dagvatten Möjligheterna till lokalt omhändertagande av dagvatten (LOD) bör tillvaratas. Stadens riktlinjer för hantering av dagvatten ska beaktas. EM-fält Eventuella elektromagnetiska fält från fasta elinstallationer i eller utanför byggnad bör inte överskrida riktvärdet 0,2 µt i bostäder. 7(8)

8 Fortsatt planering Utöver ovanstående miljöaspekter ska följande frågor uppmärksammas i det fortsatta planarbetet: Hushöjd i relation till befintlig bebyggelse. Utformningen av utemiljön och vistelseytorna vid den nya byggnaden Fasaduttryck/arkitektonisk utformning. Korsningen Vackra vägen/friluftsvägen. Hur parkeringsbehovet för boende och besökare löses samt vilka konsekvenser projektet får för parkeringssituationen i området? Medverkande tjänstemän Programhandlingen har tagits fram av Anneli Eskilsson i samråd med planeringschef Charlotte Richardsson och andra berörda tjänstemän på samhällsbyggnadsförvaltningen. Programmet grundas på skissförslag framtagna av Besqab AB genom Freddie Norvell tillsammans med Sweco FFNS Arkitekter genom Torbjörn Ericsson. Charlotte Richardsson Planeringschef Anneli Eskilsson Planarkitekt 8(8)

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2004-01-28 LUDVIG MILLES DNR64/2000-214 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad Handlingar Planhandlingarna utgörs av plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Viggen Viggen 4 och 5 Vackravägen 10 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av kvarteret Viggen Viggen 4 och 5 Vackravägen 10 i Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2005-11-08 Ludvig Milles DNR 290/2004-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Viggen Viggen 4 och 5 Vackravägen 10 i Sundbybergs stad Handlingar

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Fjällnäset 15, Humblegatan 20 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av fastigheten Fjällnäset 15, Humblegatan 20 i Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2006-01-31 Charlotte Richardsson DNR 292/2004-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Fjällnäset 15, Humblegatan 20 i Sundbybergs stad Handlingar

Läs mer

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Del av Bollmora 2:580, del av Bollmora

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Stiftelsen (Stiftelsen 8), Eliegatan 1 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av kvarteret Stiftelsen (Stiftelsen 8), Eliegatan 1 i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2007-01-10 Anneli Eskilsson DNR 113/2006-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Stiftelsen (Stiftelsen 8), Eliegatan 1 i Sundbybergs

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Sundbyberg 2:17 (vid Bergaliden) i Sundbybergs stad.

Detaljplan för del av fastigheten Sundbyberg 2:17 (vid Bergaliden) i Sundbybergs stad. STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2007-05-25 Ludvig Milles DNR 227/2004-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Sundbyberg 2:17 (vid Bergaliden) i Sundbybergs stad.

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Pelikanen 25 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 4 juni 2010 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2010-09-07,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Bävern 2, Vackra vägen 16 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av kvarteret Bävern 2, Vackra vägen 16 i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2007-05-24 Anneli Eskilsson DNR 228/2004-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Bävern 2, Vackra vägen 16 i Sundbybergs stad Planprocessen

Läs mer

Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg

Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg Kommunledningskontoret Plan- och exploateringsenheten Sida 1 av 10 Dnr 2007/731 KS 203 Detaljplaneprogram för fastigheten Sjöstjärnan 2 Sjöberg REMISSINSTANSER Externa remissinstanser Interna remissinstanser

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Valsen 4 med närområde 1(11) Exempel på typförskola i Rambodal, GKAK arkitekter. tillhörande detaljplan för

P LANBESKRIVNING. fastigheten Valsen 4 med närområde 1(11) Exempel på typförskola i Rambodal, GKAK arkitekter. tillhörande detaljplan för 1(11) P LANBESKRIVNING Exempel på typförskola i Rambodal, GKAK arkitekter. tillhörande detaljplan för fastigheten Valsen 4 med närområde inom Navestad i Norrköping, fysisk planering den 5 maj 2011 A N

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Hejaren 16, Kyrkogatan 9-11 i Sundbybergs stad

Detaljplan för Hejaren 16, Kyrkogatan 9-11 i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2009-01-22 Lisa Brattström DNR 69/2007-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Hejaren 16, Kyrkogatan 9-11 i Sundbybergs stad Planprocessen PROGRAM UTSTÄLLNING

Läs mer

Björknäs 1:52 Nacka. 2012-01-20 Analys - Fastighetsutveckling Björknäs 1:52 Nacka

Björknäs 1:52 Nacka. 2012-01-20 Analys - Fastighetsutveckling Björknäs 1:52 Nacka Beskrivning Detaljplan Data Möjlighet att inreda vind Påverkan detaljplan Beskrivning Data Förslag Påverkan detaljplan Beskrivning Data 1 3 2 3D-visualisering Fotomontage Solstudie 2012-10-30 Analys -

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 1 PLANBESKRIVNING Detaljplan RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 2 RIKSGRÄNSEN 1:11 RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet)

Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet) 1 (12) Samrådsbeslut SBU 2015-04-30 Antagande KS 201x-xx-xx Laga kraft 201x-xx-xx Detaljplan för Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet) Centrala Rättvik Rättviks kommun Planbeskrivning Plannummer UNDERRÄTTELSEHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGANDEHANDLING 2014-03-05, REV. 2014-05-05 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun,

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv 2005-05-11 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv ÖRNEN 11 Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Lägesbestämning Plankarta, tillika grundkarta,

Läs mer

SLÄTTEGÅRDEN, KRONBERGET 1:82 m.fl.

SLÄTTEGÅRDEN, KRONBERGET 1:82 m.fl. Dnr: MBN 09/27/214 Detaljplan för SLÄTTEGÅRDEN, KRONBERGET 1:82 m.fl. Lysekils kommun Samrådshandling 2009-03-19 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR TILL DETALJPLANEN -Planbeskrivning -Genomförandebeskrivning -Plankarta

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

Planförfarandet sker enligt nya plan- och bygglagen, PBL (2010:900). UTSTÄLLNING LAGA KRAFT

Planförfarandet sker enligt nya plan- och bygglagen, PBL (2010:900). UTSTÄLLNING LAGA KRAFT STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2013-01-18 Annika Colbengtson DNR SMN-0878/2012 PROGRAMHANDLING Detaljplan för kvarteret STOCKMAKAREN 1 och del av SUNDBYBERG 2:26, tillbyggnad av kontorsbyggnad,

Läs mer

Samrådshandling Dnr Btn 2011/0692-214:M. Detaljplan för Småhus vid Hyacintvägen

Samrådshandling Dnr Btn 2011/0692-214:M. Detaljplan för Småhus vid Hyacintvägen Samrådshandling Dnr Btn 2011/0692-214:M Detaljplan för Småhus vid Hyacintvägen omfattande del av fastigheten Arenberga 1:279 i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Översiktskarta PLANOMRÅDE STADSBYGGNADSKONTORET

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Åkeriet 4, vid Landsvägen/Humblegatan, i centrala Sundbyberg

Detaljplan för fastigheten Åkeriet 4, vid Landsvägen/Humblegatan, i centrala Sundbyberg STADSBYGGNADS OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 20120403 Jenny Nagenius DNR 83/2010214 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Åkeriet 4, vid Landsvägen/Humblegatan, i centrala Sundbyberg

Läs mer

Planbeskrivning Utställningshandling

Planbeskrivning Utställningshandling Planbeskrivning Utställningshandling 1(7) Dnr PLA 07-05 Detaljplan för fastigheten Kruthornet 5 inom Haga- Sandbacka, Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Tyresö Centrum Trafikbuller

Tyresö Centrum Trafikbuller Projekt: 34-00759 Rapport: B Datum: 2007-09-03 Antal sidor: 11 Bilagor: Tyresö Centrum Trafikbuller Uppdragsgivare: JM AB Calle Holmlund 169 82 Stockholm Tel: 08-782 88 21 Uppdrag: I denna rapport redovisas

Läs mer

Detaljplan för sydvästra delen av Rissne, Lavettvägen i Sundbybergs stad

Detaljplan för sydvästra delen av Rissne, Lavettvägen i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2009-05-04 Charlotte Richardsson DNR 95/2007-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för sydvästra delen av Rissne, Lavettvägen i Sundbybergs stad Planeringsprocessen

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2013-10-31 DNR: 13BMN72 HANDLÄGGARE: THOBIAS NILSSON Planbeskrivning Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås 2014-09-16 Dnr 2013:130-BN Barbro Sollén Wilcox Tel 021-39 17 58 Byggnadsnämnden Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Rikshem Västerås HB, ägare av fastigheten Svärdsliljan

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY)

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Dnr: POM 2015-803 (214) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Vännäs kommun Västerbottens län PLANBESKRIVNING Ändringen ska läsas tillsammans med gällande Detaljplan för del

Läs mer

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad.

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. SAMRÅDSFÖRSLAG 2007-04-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2007-08-27 Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. Dnr 07-10049.214 KS 07-607 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden 2012-11-20 Dnr 2012/31-BN 213 Marie Ahnfors Tel 021-39 32 94 Byggnadsnämnden Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Detaljplanens syfte är att pröva möjligheten att komplettera

Läs mer

Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173

Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 1(6) Detaljplan för KAPELLET, del av Tuolluvaara 1:1 och del av Kiruna 1:173 2(6) Miljö- och Byggnämnden Kiruna kommun Upprättad

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt 011-18 05 02 E-post

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Gästgivaren 8. Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Gästgivaren 8. Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Gästgivaren 8 Falköpings stad Stadsbyggnadsavdelningen Antagandehandling, 27 juni 2012 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1: 1 000 med tillhörande bestämmelser.

Läs mer

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 Översiktsbild över området kring Vivsta skola Detaljplan för centrum och bostäder i område vid tidigare Vivsta Skola Vivsta 19:1 m.fl. fastigheter Timrå kommun i Västernorrlands

Läs mer

Detaljplan för Esset 3, 4 och 5, samt del av Edsberg 10:8, Ribbings väg, Edsberg

Detaljplan för Esset 3, 4 och 5, samt del av Edsberg 10:8, Ribbings väg, Edsberg Detaljplan för Esset 3, 4 och 5, samt del av Edsberg 10:8, Ribbings väg, Edsberg www.sollentuna.se Granskningshandling 2015-03-02 2013/0167 KS Medverkande: Michaela Lundqvist, Planarkitekt, Sollentuna

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

Detaljplan för Enen 10 m fl, Edsängen, Edsberg

Detaljplan för Enen 10 m fl, Edsängen, Edsberg 11 ETUIET 10 3 9 10:19 8 4 4 10 7 GULDFISKEN 3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 10:20 14 15 16 6 5 10:24 1 2 1 17 18 19 10:23 5 21 20 6 ENEN 23 24 25 22 4 30 29 28 27 26 10:21 50 49 40 33 32 31 10:22 48 40 2 38 34

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 2013-02-13 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Plankarta

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5

PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5 2011-03-21 1 (10) Dnr Kst 2010/325 PROGRAMSAMRÅD PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5 Planområdets läge Kommunledningskontoret

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs.

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs. DETALJPLAN FÖR KV. LOMMEN Arvidsjaurs kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration,. Plankartan blir juridiskt bindande när detaljplanen vinner laga kraft.

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420

Förslag till ändring av detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420 1(11) ENKELT PLANFÖRFARANDE Förslag till ändring av detaljplan för PBL (2010:900) Bålsta 50:2, Bålsta tätort DPL 420 Håbo kommun, Uppsala län GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsängens-Tibble 1:392 och 1:32 (Tibble torg) nr 0311

Detaljplan för del av Kungsängens-Tibble 1:392 och 1:32 (Tibble torg) nr 0311 1(7) 2007-10-22 Kommunstyrelseförvaltningen SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kungsängens-Tibble 1:392 och 1:32 (Tibble torg) nr 0311 Kungsängen Upplands-Bro kommun Normalt förfarande Planområdets

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Kvarteret Tjädern, Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning

Kvarteret Tjädern, Kungsbacka kommun Trafikbullerutredning Kvarteret Tjädern, Kungsbacka kommun Beställare: Skogsallén Fastighetsprojektering AB Beställarens representant: Fredrik Carlsson Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

Start-PM. 2012-02-09 Dnr MSN/2011:1439. Kommunstyrelsen

Start-PM. 2012-02-09 Dnr MSN/2011:1439. Kommunstyrelsen 2012-02-09 Dnr MSN/2011:1439 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om detaljplaneändring Nyckelviksskolan, fastigheterna Björkskogen 10 och Frigga 1, stadsdelen Hersby Ärendet Nyckelviksskolan, som bedriver utbildningar

Läs mer

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad.

Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås. Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad. Dp 1801 Illustration Anders Holmberg Arkitekter Detaljplan för Illern 2 Vega, Västerås Antagandehandling, 2014-08-19 rev. 2014-10-07, dnr: 2013/66-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-06-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2010-02-01, rev 2010-04-12 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling Dnr 06-10252.214 Ks 07-566 LANBESKRIVNING

Läs mer

DP#283 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. för Dafgårds Höglager, Källbytorp 2:28, Götene kommun, maj 2014

DP#283 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. för Dafgårds Höglager, Källbytorp 2:28, Götene kommun, maj 2014 HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med illustration Bilagor Fastighetsförteckning dat 2014.04.11 Geoteknisk undersökning, Skanska 2010-10-15 Planen antagen MBN 2014-05-27 Laga Kraft 2014-06-23 Genomförandetiden

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss.

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-26 Handläggare: Staffan Lorentz Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 260 81 e-mail: staffan.lorentz@gfk.stockholm.se Dnr: 05-411-801:1 2005-03-31

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kullen och Sundbyberg 2:4, Gjuteribacken 3 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av kvarteret Kullen och Sundbyberg 2:4, Gjuteribacken 3 i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2009-04-29 Charlotte Richardsson DNR 452/2008-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Kullen och Sundbyberg 2:4, Gjuteribacken 3 i Sundbybergs

Läs mer

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby 1 (8) Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby Enkelt planförfarande Planbeskrivning Till denna planbeskrivning hör följande handlingar: - plankarta (inkl illustrationskarta) Gudöbroleden Planområde

Läs mer

Detaljplan för Borgeby 34:1 m. fl. Borgeby skola i Borgeby, Lomma kommun, Skåne län

Detaljplan för Borgeby 34:1 m. fl. Borgeby skola i Borgeby, Lomma kommun, Skåne län 1(8) Detaljplan för Borgeby 34:1 m. fl. Borgeby skola i Borgeby, Lomma kommun, Skåne län Planbeskrivning Bakgrund och syfte Gamla skolan i Borgeby är belägen i byns norra del öster om och intill Norra

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Kapellet 11, Järnvägsgatan 40, i centrala Sundbybergs stad

Detaljplan för kvarteret Kapellet 11, Järnvägsgatan 40, i centrala Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2010-08-16 Alexander Fagerlund DNR 67/2010-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för kvarteret Kapellet 11, Järnvägsgatan 40, i centrala Sundbybergs stad

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

1 i Kirseberg i Malmö

1 i Kirseberg i Malmö 2012-06-14 Dp 5176 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten KUNGSLILJAN 1 i Kirseberg i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

Detaljplan för Förskola vid före detta klockgjuteriet

Detaljplan för Förskola vid före detta klockgjuteriet Prel. Antagandehandling PBL 2010:900 Dnr Btn 2013/1031-214:S ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Förskola vid före detta klockgjuteriet omfattande fastigheterna Rapphönan 4 och 5 i Sigtuna stad och kommun,

Läs mer

1 Förutsättningar. Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM. Vägtrafik. Övriga beräkningsförutsättningar. 2014-07-04 Revidering nr

1 Förutsättningar. Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM. Vägtrafik. Övriga beräkningsförutsättningar. 2014-07-04 Revidering nr 1(5) Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM 2014-07-04 Revidering nr 1 Förutsättningar Vägtrafik Enligt de trafikmätningar som genomförts på Särlagatan i Tollarp i höjd med den aktuella fastigheten,

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Friluftsvägen/Skogsbacken i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Friluftsvägen/Skogsbacken i Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2009-01-28 Charlotte Richardsson DNR 521/2008-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Friluftsvägen/Skogsbacken i Sundbybergs

Läs mer

Planuppdrag för Sjukhuset 9 och 10 m.fl.

Planuppdrag för Sjukhuset 9 och 10 m.fl. 1(5) Planuppdrag för Sjukhuset 9 och 10 m.fl. Ärendet Fastighetsägaren till Sjukhuset 9 och 10 har inkommit med ett förslag till bostadsbyggnation för området, samt inkommit med en begäran om ny/ändrad

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Förslag till detaljplan för Täppans Förskola PBL (2010:900) Bålsta 1:112, Bålsta tätort DPL 374

Förslag till detaljplan för Täppans Förskola PBL (2010:900) Bålsta 1:112, Bålsta tätort DPL 374 1(12) ENKELT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2015-06-01 Förslag till detaljplan för Täppans Förskola PBL (2010:900) Bålsta 1:112, Bålsta tätort DPL 374 Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

Läs mer

Buller vid Burlövs egna hem

Buller vid Burlövs egna hem Rapport:2013:73 / Version: 1.0 Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Dokumentinformation Titel: Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Serie nr: 2013:73 Projektnr: 13141 Författare: Lovisa Indebetou

Läs mer

Kv. Skolmästaren 1 och 2. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: 2014-051 r01 rev1 Datum: 2014-05-23. Att: Peter Carlsson Bruksgatan 8b

Kv. Skolmästaren 1 och 2. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: 2014-051 r01 rev1 Datum: 2014-05-23. Att: Peter Carlsson Bruksgatan 8b Rapport nummer: 2014-051 r01 rev1 Datum: 2014-05-23 Kv. Skolmästaren 1 och 2 Trafikbullerutredning L:\2014\2014-051 SS Kv Skolmästaren 1 och 2, Structor Miljöteknik AB\Rapporter\2014-051 r01.docx Beställare:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor-

DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor- 2006-08-23 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR RÅDJURET 1 SAMT DEL AV ESLÖV 51:3 OCH 53:4 - bostäder och kontor- i centrala Eslöv Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Läge Plankarta,

Läs mer

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun 2015-06-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Fingerörtvägen-Ekudden Ingår i NACKA STAD, där tunnelbaneavtalet gäller Dnr KFKS 2015/23-214 Projekt 9249 Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden

Läs mer

Kv. Sjöjungfrun (Sjöjungfrun 4-9), Gällivare

Kv. Sjöjungfrun (Sjöjungfrun 4-9), Gällivare Detaljplan för Kv. Sjöjungfrun (Sjöjungfrun 4-9), Gällivare Gällivare kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration. Plankartan blir juridiskt bindande

Läs mer

DEL AV KV. GJUTAREN. Plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län

DEL AV KV. GJUTAREN. Plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Granskningshandling Detaljplan för DEL AV KV. GJUTAREN Osby Tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet, markerat i rött. Dnr KS/2015: 479 214 Samhällsbyggnad

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Renen och Älgen, Skogsbacken i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av fastigheterna Renen och Älgen, Skogsbacken i Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2005-11-22 Charlotte Richardsson DNR 303/2002-214 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för del av fastigheterna Renen och Älgen, Skogsbacken 20-24 i Sundbybergs stad

Läs mer

Västerhejde Bjärs 2:1 och 1:3, del av

Västerhejde Bjärs 2:1 och 1:3, del av PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för Västerhejde Bjärs 2:1 och 1:3, del av Stadsarkitektkontoret i Visby 2008-01-23 Gotlands kommun och län SAMRÅD Handlingar Detaljplanekarta med planbestämmelser

Läs mer