Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim"

Transkript

1 Diarienummer: 0322/18 Malin Häggdahl Telefon: E-post: Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg (Hult 2:99) inom stadsdelen Askim Begäran avser: Planbesked Ärendet Inkom: Kompletta handlingar: SDN: Askim-Frölunda-Högsbo Fastighet: Hult 2:99 Sökande: Fastighetsägaren Förslaget innebär att bygga bostäder på fastigheten som idag är obebyggd. Askims Nämndemansväg ligger i söder inom fastigheten. Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggning för väg (Nämndemansvägen), Askim ga:25. Det finns två avtalsservitut för ledningar, ledningarna ligger huvudsakligen i Nämndemansvägen inom Hult 2:99. 1 (10)

2 Läge Området är beläget i Hult vid Askims Nämndemansväg och ligger innanför villafastigheterna längs Askims Sörgårdsväg, Conrad Olssons väg och den äldre bebyggelsen längs Hults Gata. Fastigheten gränsar till det i bevarandeprogrammet utpekade kulturmiljöområdet kring Hults by. Marken inom området är delvis gräsbevuxen med enstaka träd och buskar. Fastigheten Hult 2:99 inom röd linje, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse Hults By inom blå streckad linje, fornlämning inom blå ring Området från Askims Nämndemansväg i sydväst 2 (10)

3 Sammanfattning av ansökan Åtgärder som föreslås är att bygga tre tvåvånings bostadshus med loftgångar, sammanlagt 22 lägenheter, ca 2000 kvm BTA. Förslaget 3 (10)

4 Ställningstaganden Förslag till beslut Planbesked Positivt Beslutsgrund Stadsbyggnadskontoret bedömer att förslaget att bygga bostäder på den aktuella fastigheten bör kunna prövas i detaljplan. Förslaget att bygga mindre lägenheter i flerfamiljshus är en välkommen komplettering i ett småhusområde. Tillgängliga lägenheter behövs och en ökad blandning av upplåtelseformer är önskvärd. Förslagets skala och utformning bedöms kunna inordnas i den omgivande miljön. Avsikt med planläggning Den föreslagna detaljplanen bedöms omfatta drygt tjugo lägenheter. Förslaget överensstämmer med översiktsplanens markanvändning men området ingår inte i de utpekade utbyggnadsområdena som anges i strategin för utbyggnadsplanering. En utbyggnad med tillgängliga bostäder i flerbostadshus innebär en komplettering med ett mer varierat bostadsutbud som saknas i området idag. Exploateringsekonomin bedöms vara i balans. Ett föravtal om genomförande ska tecknas inför planstart för att reglera gatukostnader mm då Hults Nämndemansväg är enskilt ägd och omfattas av gemensamhetsanläggning och servitut. Ärendet har relativt låg prioritet enligt den aktuella prioriteringsmatrisen. Detaljplanearbetet bör omfatta följande studier: Kontakt med Länsstyrelsen om fornminnet SKA och BKA Mobilitets- och parkeringsutredning VA-ledningars kapacitet Planen bör samordnas med detaljplan för bostäder på Hult 4:55, i startplan men inte startad. Denna plan är beroende av resultatet av Trafikverkets pågående åtgärdsvalstudie för Säröleden. Planstart när åtgärdsvalstudien är avslutad. Bedömning av begäran Styrande dokument och tidigare beslut Kommunens översiktsplan anger Bebyggelseområde med grön- och rekreationsytor. I Strategi för Utbyggnadsplanering ligger området inom mellanstaden men ingår inte i prioriterade utbyggnadsområden. Detaljplan saknas för området. Området gränsar till Område 86:1 Hults By i kommunens bevarandeprogram samt till fornlämning Askim 104:1. Stadsmiljö Omgivningen domineras av småhusbebyggelse. Fastigheten nås från söder via Askims Nämndemansväg. Sydväst om fastigheten ligger en grupp med äldre bebyg- 4 (10)

5 gelse som utgör resterna av Hults By. Längs Conrad Olssons Väg och Askims Sörgårdsväg ligger villor från tal. I nordväst gränsar fastigheten till tre nyuppförda parhus. Väster om Hults Gata ligger den nybyggda Hultskolan. Hults By ingår i bevarandeprogrammet Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse som område 86:1. Det finns en boplats med fornlämningsbeteckning Askim 104:1 på den aktuella fastigheten. I en arkeologisk utredning 2016 på den aktuella fastigheten bedömdes utifrån grävresultatet att det inte krävs några ytterligare antikvariska åtgärder inom fastigheten Hult 2:99. Kulturförvaltningen anser dock att då fornlämningen fortfarande står som bevakningsobjekt i Riksantikvarieämbetets fornlämningsregister ska en kontakt tas med Länsstyrelsen i ärendet. Avståndet till Askims Torg i öster är ca en km och till Sisjöns handelsområde är det ca två km åt nordost och till Frölunda Torg ca tre km åt nordväst. Centrumanläggningen vid Brottkärrsmotet ligger drygt fyra kilometer söderut. Livsmedelsbutiker finns i Sisjön, Frölunda Torg och vid Brottkärrsmotet. En skola och två förskolor finns i närområdet inom 500 m gångavstånd. Stadsbyggnadskontoret delar Stadsdelsförvaltningens synpunkt att det är positivt att komplettera småhusområdet med tillgängliga mindre lägenheter i flerbostadshus enligt förslaget. Förslaget skala och utformning bedöms kunna inordnas i den omgivande miljön. Utbildningslokaler / bostäder med särskild service Hultskolan ligger ca 150 m från området. I närområdet finns Gjutegårdens förskola och Hagkroksvägens förskola på ca 350 m avstånd. 5 (10)

6 Sociala aspekter Utifrån ett socialt perspektiv ska bostadsbristen byggas bort och bostadsbehoven tillgodoses bättre i staden. Att ett småhusområde kompletteras med tillgängliga mindre lägenheter i flerfamiljshus bidrar till ett blandat bostadsutbud. Det finns behov av tillgängliga mindre lägenheter i Hult. Det är brist på allmänna platser som parker i området. Förslaget ger utrymme för gemensam utevistelse i anslutning till bostäderna, lekplats behöver anordnas. Lekplatser finns i närområdet vid Gjutegården och Askims Sävstig. Området är ett småhusområde, blandning med verksamheter saknas bortsett från Hultskolan och två förskolor. Skolorna är viktiga för det sociala livet i området. De äldre husen i bykärnan i Hults By ger området karaktär och anknytning till områdets historia. Trafik och parkering Rosa Express trafikerar Säröleden mellan Göteborg och Snipen med som tätast 5 minuters intervall, närmaste hållplats är Askims Stationsväg. Buss 93 går från Hultåsen, gångavstånd 850 m, till Frölunda torg. Gångavståndet till närmaste kollektivtrafikhållplats vid Särövägen är relativt långt, ca 600 m. Söder om området i Conrad Olssons Väg finns en bussgata i gällande detaljplan. Bussgatan har inte byggts ut. Trafikverket har påbörjat en åtgärdsvalsstudie för sträckan Göteborg Varberg. En särskild studie för väg 158, Säröleden, ska påbörjas under Studien behandlar bland annat utbyggnad av ett kollektivtrafikstråk längs leden. Cykelbana mot Frölunda Torg och centrum finns i Askims Mabäcksväg och Marholmsvägen Näsetvägen, i övrigt blandas cykel- och biltrafik. Cykelparkering enligt gällande parkeringstal måste anordnas. Bilparkeringsbehovet fastställs i planarbetet i en mobilitets- och parkeringsutredning. Teknisk försörjning och mark Blå Dricksvattenledning, Röd Spillvattenledning, Grön Dagvattenledning 6 (10)

7 Planområdet är välförsörjt med allmänt VA-ledningsnät i Askim Nämndemansväg. I senare skede behöver en utredning av dricksvattenledningens kvalitet och kapacitet ske. Ledningsrätt och u-område kommer att krävas för befintliga ledningar inom planområdet. Inom fastighetens område finns vid vägkant i sydöst befintliga jordkabelledningar för lågspänning 0,4kV. Befintliga ledningars exakta läge bör kontrolleras. Beroende på utformning av området och elbehovet, kan en ny nätstation (transformatorstation) 10/0.4kV behöva placeras inom eller i närhet av det tänkta planområdet. För att klara områdets elförsörjning måste nya jordkabelledningar förläggas. Alla schaktningsarbeten för områdets elförsörjning inom planområdet bekostas av exploatören. Ellevio kontaktas. Skyfallskarta Vid ett klimatanpassat 100-årsregn bedöms planområdet påverkas så att en mindre mängd vatten blir stående på planområdet. För att framkomlighet till byggnader ska vara möjlig under skyfall ska höjdsättningen utarbetas så att maximalt 20 cm vatten blir stående på vägar och stråk fram till byggnadsentréer. Planen ska sträva efter att minimera dagvattenavrinning och fördröjning och rening av dagvattnet ska lösas inom fastigheten. Ur avfallsynpunkt har Kretslopp- och vatten inga kommentarer som hindrar att ett positivt planbesked lämnas. Marken inom fastigheten utgörs av lera och svallsediment enligt SGU:s jordartskarta. Stabiliteten har bedömts som tillfredställande. Baserat på den förenklade kartavläsningen visas inga geotekniska hinder för att ge ett positivt planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg. Miljö- och hälsoaspekter Luftkvaliteten bedöms vara god, halten NO2 understiger gällande riktvärden enligt tillgängligt material. 7 (10)

8 Underlag för undersökning om betydande miljöpåverkan Projektet bedöms preliminärt inte föranleda betydande miljöpåverkan. Ställningstagande till om en miljöbedömning ska göras eller inte, undersöks i planarbetet enligt 6 kap. miljöbalken. Miljökvalitetsnormer Hur miljökvalitetsnormer påverkas av projektet behöver diskuteras/utredas men det bedöms preliminärt inte vara ett problem Trafikbuller Bullersituationen har studerats utifrån tillgängligt material och det bedöms finnas förutsättningar att klara gällande riktvärden. Samband och beroenden Öster om det nu aktuella området på Hult 4:55 har byggnadsnämnden givit positivt planbesked för 80 lägenheter för seniorboende. Planen har ännu inte startats. Planstart för bostäder på Hult 4:55 är beroende av resultatet av Trafikverkets åtgärdsvalstudie för Säröleden. Stadsbyggnadskontoret anser att det är lämpligt att en plan för bostäder vid Hults Nämndemansväg samordnas i en gemensam plan med bostäder på Hult 4:55. Genomförande Projektet bedöms vara realistiskt att genomföra. Ekonomi för planarbetet Planarbetet kan utföras inom kontorets budget. Planavtal kommer att tecknas med intressent. Ett föravtal om genomförande ska tecknas inför planstart för att reglera gatukostnader mm då Hults Nämndemansväg är enskilt ägd och omfattas av gemensamhetsanläggning och servitut. 8 (10)

9 Avstämning med andra förvaltningar Ärendet har sänts till (SDF Askim-Frölunda-Högsbo, Lokalsekretariatet, Göteborg Energi AB, Ellevio AB, Kretslopp och vatten, Kulturförvaltningen, SBK Geotekniker och Lantmäteriet) för eventuellt yttrande. Följande yttranden har inkommit: SDF Askim-Frölunda-Högsbo Utifrån ett socialt perspektiv ska bostadsbristen byggas bort och bostadsbehoven tillgodoses bättre i staden. Förvaltningen ställer sig positiv till att ett småhusområde kompletteras med tillgängliga mindre lägenheter. I Askim bor idag ca invånare. 20 % av befolkningen är i åldern 65 år och uppåt. Det finns ca lägenheter i stadsdelen. Av dessa är 55 % småhus och 45 % flerbostadshus. Fördelningen angående upplåtelseform är hyresrätter 34 %, bostadsrätter 13 % och äganderätter 53 %. Det behövs fler tillgängliga lägenheter i området. Lokalsekretariatet Lokalsekretariatet har inget att erinra. Göteborg Energi AB Göteborgs Energi AB har inga ledningar eller annan infrastruktur som påverkas av planbesked för Hult 2:99. Ellevio AB Inom fastighetens område finns vid vägkant i sydöst befintliga jordkabelledningar för lågspänning 0,4kV. Om befintliga jordkabelledningar måste flyttas eller ändras tillfälligt, får den som begär ombyggnad eller ändring stå för dessa kostnader. För uppgift om befintliga ledningars läge vänligen använd lednings kollen. Det är en kostnadsfri webbtjänst för ledningsanvisning, som nås via Beroende på utformning av området och elbehovet, kan en ny nätstation (transformatorstation) 10/0.4kV behöva placeras inom eller i närhet av det tänkta planområdet. Om ny transformatorstation måste uppföras beaktas följande. Minsta horisontella avståndet mellan nätstation och närmsta byggnadsdel får ej understiga 5 meter. Hänsyn måste tas till detta vid placering av E-områden för nätstationen. Den nya nätstationen måste kunna nås med lastbil för framtida drift- och underhållsarbete. För att klara områdets elförsörjning måste nya jordkabelledningar förläggas. Alla schaktningsarbeten för områdets elförsörjning inom planområdet bekostas av exploatören. Vi önskar att i god tid bli kontaktade av exploatören för eventuell samordning och samförläggning i området. Kretslopp och Vatten Vid ett klimatanpassat 100-årsregn bedöms planområdet påverkas så att en mindre mängd vatten stående på planområdet. Stående vatten intill byggnaderna kan innebära risker för byggnadernas tillgänglighet och funktion. Det är viktigt att framkomlighet och byggnadsfunktion inte påverkas av stående vatten utan att fria vattenvägar skapas vid ett skyfall så att vatten leds bort och fördröjs på lämplig plats. För att framkomlighet till byggnader ska vara möjlig under skyfall ska höjdsättningen utarbetas så att maximalt 20 cm vatten blir stående på vägar och stråk fram till byggnadsentréer vid ett klimatanpassat 9 (10)

10 100-års regn. Det är även viktigt att nybyggnationen inte förvärrar situationen för befintlig bebyggelse i samband med skyfall. Dagvattenavrinningen bedöms öka vid planens genomförande eftersom andelen hårdgjord yta kommer öka. Planen ska sträva efter att minimera dagvattenavrinning och fördröjning och rening av dagvattnet ska lösas inom fastigheten enligt Kretslopp och vattens och Miljöförvaltningens krav. Planområdet är välförsörjt med allmänt VA-ledningsnät i Askim Nämndemansväg. I senare skede behöver en utredning av dricksvattenledningens kvalitet och kapacitet ske. Ledningsrätt och u-område kommer att krävas för Kretslopp och vattens befintliga ledningar inom planområdet. Ur avfallsynpunkt har vi inga kommentarer som hindrar att ett positivt planbesked lämnas. I ett eventuellt planarbete måste dock angöringsväg och vändmöjlighet för stora fordon som sopbilar ses över. Men ser inte ut att vara någon omöjlighet att lösa. Kulturförvaltningen Den aktuella fastigheten gränsar till Hults by som ingår i det kommunala bevarandeprogrammet Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse som område 86:1. Det finns en boplats med fornlämningsbeteckning Askim 104 på den aktuella fastigheten. I Riksantikvarieämbetes fornlämningsregister står fornlämningen fortfarande som bevakningsobjekt. Dock har Rio Göteborg natur- och kulturkooperativ utfört en arkeologisk utredning 2016 på den aktuella fastigheten. De bedömer utifrån grävresultatet att det inte krävs några ytterligare antikvariska åtgärder inom fastigheten Hult 2:99. Kulturförvaltningen anser att då fornlämningen fortfarande står som bevakningsobjekt i Riksantikvarieämbetets fornlämningsregister ska en kontakt tas med Länsstyrelsen i ärendet. SBK Geotekniker Fastigheten ingår i en översiktlig stabilitetsutredning utförd av Sweco 2011 och stabiliteten har bedömts som tillfredställande. Ingen beräkning har dock utförts för den aktuella fastigheten. Baserat på den förenklade kartavläsningen visas inga geotekniska hinder för att ge ett positivt planbesked för bostäder vid Askims Nämndemansväg. Lantmäteriet Gränserna redovisas med varierande kvalité (mellan 0,05 m och 0,5 meter) i registerkartan. Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggning för väg (Nämndemansvägen), Askim ga:25. Det finns två avtalsservitut för ledningar inom fastigheten, ledningarna ligger huvudsakligen i Nämndemansvägen inom Hult 2: (10)

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24 inom stadsdelen Gårdsten 2017-06-20 Diarienummer: 0196/ 17 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan inom fastigheten Gårdsten 45:24

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal 32:6) inom stadsdelen Olivedal 2018-12-04 Diarienummer: 0505/18 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostäder och möteslokaler vid Kompassgatan (Olivedal

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö 2017-03-27 Diarienummer: 0484/ 16 Stefan Rosén Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder inom Donsö 1:125 inom stadsdelen Styrsö Begäran avser:

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65

Inkom: Kompletta handlingar: Västra Göteborg Fastighet: Önnered 54:1, 56:1, 58:1, Fiskebäck 756:65 2015-09-14 Diarienummer: 0645/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående skola och bostäder m.m. vid Önneredsvägen inom stadsdelarna Fiskebäck

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan inom stadsdel Majorna 2016-09-27 Diarienummer: 1167/ 15 FK Diarienummer: 0789/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder vid Paternostergatan

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered 2017-04-20 Diarienummer: 0706/16 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Vinlandsgatan 31, inom stadsdelen Tolered

Läs mer

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered

Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen Angered 2017-03-21 Diarienummer: 0885/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Planbesked gällande del av Angered 48:9, Gunnilsevägen, grupphus, radhus, inom stadsdelen

Läs mer

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård

Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6 med flera) inom stadsdelen Kungsladugård 2018-11-12 Diarienummer: 0476/18 Nathalie Mair Telefon: 031-368 18 02 E-post: nathalie.mair@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för bostadshus vid Skytteskogsgatan (Kungsladugård 61:6

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom stadsdelen Askim 2017-11-21 Diarienummer: 0211/17 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Skintebovägen (Skintebo 1:96) inom

Läs mer

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve

Läge. Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor vid Utängarna (Tuve 89:1) inom stadsdelen Tuve 2018-01-07 Diarienummer: 0574/ 18 FK Diarienummer: 3244/ 18 Martin Trpkovski Telefon: 031-368 17 89 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövningsrapport gällande planbesked för hotell och kontor

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö 3:159 inom stadsdelen Styrsö 2017-02-16 Diarienummer: 1488/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för ändring av detaljplan vid Styrsö Tångenväg på Styrsö

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom stadsdelen Krokslätt 2017-05-23 Diarienummer 0692/ 14 FK Diarienummer: 3887/ 16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Utlandagatan inom

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder inom stadsdelen Sävenäs 2015-05-12 Diarienummer: 0600/14 FK Diarienummer: 6044/14 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47, tisdag och torsdag E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för nya bostäder

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim

Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim 2017-04-11 Diarienummer: 0794/16 Robin Pettersson Telefon: 076-126 78 87 E-post: robin.pettersson@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder på Gatersered 2:17 inom stadsdelen Askim Begäran

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen

Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen Park Hotel & Resort, inom stadsdelen 2017-04-28 Diarienummer: 0807/ 16 Maria Gränsbo Telefon: 031-368 16 47 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Tuve 124:3, utveckling av hotell och spa, Sankt Jörgen

Läs mer

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post:

Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16. Fredrik Söderberg Telefon: E-post: 2017-05-24 Diarienummer: 0177/17 FK Diarienummer: 6746/16 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för cirkulationsplats samt gångoch

Läs mer

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad

Gamlestaden 34:3, 740:7, 740:36. Fastighetsägare: Bostads Poseidon AB samt Göteborg Stad 2016-03-21 Diarienummer: 0555/14 Karin Fäldner Telefon: 031-368 19 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för bostäder vid Gamlestadsvägen och Brettegatan inom stadsdel

Läs mer

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund Fastighetskontoret Markreservation för bostäder vid Välen park Bakgrund Området Aktuellt område för markreservation ligger utmed Näsetvägen och Reningsverksgatan ca 1 km från Frölunda torg. Området ligger

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö

Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö 2017-05-26 Diarienummer: 0743/16 Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Bostäder på Bö 76:40 inom stadsdelen Bö Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1210/ 15 2016-06-21 Diarienummer: 1210/ 15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande Detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:8 inom stadsdel

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15

Malin Häggdahl Telefon: E-post: Diarienummer: 1451/15 2016-06-21 Diarienummer: 1451/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 177:5 inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby

Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid Almquistgatan (Kyrkbyn 147:1 m.fl) inom stadsdelen Lundby 2018-03-26 Diarienummer: 0737/17 FK Diarienummer: 2434/17 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för utbildningslokaler vid

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-11-23 Handläggare: Agneta Larsson Tfn 08-508 265 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten

Läs mer

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg

Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel Älvsborg 2016-06-21 Diarienummer: 1514/15 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för Bostäder m m vid Redegatan, Älvsborg 178:9 inom stadsdel

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered

Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16 inom stadsdelen Angered 2017-04-10 Diarienummer: 0601/ 16 Frida Stenberg Telefon: 031-368 16 51 E-post: frida.stenberg@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder vid Lilla Ekebacken på fastigheten Angered 7:16

Läs mer

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö

Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen Styrsö 2015-09-08 Diarienummer: 0782/03 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planläggning för bostäder på fastigheten Styrsö 2:667, Skäretvägen i stadsdelen

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Detaljplan för Parhus vid Askims Krokegårdsväg 10 A&B (Hult 2:79) Enkelt planförfarande

Detaljplan för Parhus vid Askims Krokegårdsväg 10 A&B (Hult 2:79) Enkelt planförfarande Detaljplan för Parhus vid Askims Krokegårdsväg 10 A&B (Hult 2:79) Enkelt planförfarande Granskningshandling mars 2015 Planprocessen Detaljplanearbetet är indelat i flera skeden. Det är främst i samrådsskedet

Läs mer

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs

Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs 2016-03-29 Diarienummer: 0972/15 Fredrik Söderberg Telefon: 031-368 15 91 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning angående bostäder och handel vid Stabbetorget inom stadsdelen Sävenäs Begäran

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Yttrande över förslag till detaljplan för Handel mm vid Backavägen inom stadsdelen Backa, samrådsremiss utökat förfarande

Yttrande över förslag till detaljplan för Handel mm vid Backavägen inom stadsdelen Backa, samrådsremiss utökat förfarande Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2017-02-06 Diarienummer 0740/15 Exploateringsavdelningen Albin Svahn, Stefan Unger Telefon 031-368 10 65 E-post: stefan.unger@fastighet.goteborg.se Yttrande över

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:25. Slåttertiden 1 mfl. Öxnehaga Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:25. Slåttertiden 1 mfl. Öxnehaga Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2016-06-07 Dnr: 2016:25 Slåttertiden 1 mfl Öxnehaga Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde:

Borsökna 1:304. Begäran om uppdrag. Detaljplan för. Borsökna Eskilstuna kommun. Förslag till planområde: Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-28 SBN/2018:440 Planavdelningen Charlotte Bäckstrand, 016-710 80 19 Begäran om uppdrag Detaljplan för Borsökna 1:304 Borsökna

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skogsbo 32:115 och 32:116 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2014-01-07. Ingalis Morfeldt Plan- och byggchef /Stadsarkitekt

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(5) Dnr 518/2014 FASTIGHETEN KATTARP 13:67 KATTARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Fastighetsägaren Ab Helsingborgshem inkom med ansökan om detaljplaneändring den 10 april 2014. SYFTE

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

Sammanfattning av förprövningen

Sammanfattning av förprövningen 2018-03-20 Diarienummer: 0878/16 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för verksamheter vid Askims Industriväg (Kobbegården 152:1)

Läs mer

Kv Vandringsmannen m.fl.

Kv Vandringsmannen m.fl. Planbesked 2018-03-06 Dnr: 2017:208 Kv Vandringsmannen m.fl. Ekhagen Jönköpings kommun Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller

Läs mer

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken handläggare Graciela Nilsson 1 Innehållförteckning 1 BAKGRUND... 3 2 Markförhållanden... 4 2.1 Befintliga dagvattenflöden... 5 3 Framtida

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Datum Diarienumme Sida 2004-03-23 478/03 (FII 4761) 1/5 Detaljplan för GRUPPBOSTAD MM VID KRYDDVÄGEN inom stadsdelen Gårdsten i Göteborg PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planområdet är i gällande

Läs mer

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande

Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Tillägg till Stadsplan för Önnered 97:5 m fl inom stadsdelen Önnered i Göteborg Enkelt planförfarande Området från söder Koncepthandling december 2012 Planprocessen: Detaljplanearbetet är indelat i flera

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet)

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-19 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag:

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag: Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-21 Granskning av detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen 284, dnr 0434/13 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelen Lundbyvassen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-08-25 225 Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS 2014-368 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

Markreservation samt ansökan om planbesked för bostäder vid Hammarkroken inom stadsdelen Hjällbo

Markreservation samt ansökan om planbesked för bostäder vid Hammarkroken inom stadsdelen Hjällbo Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-11-26 Diarienummer 4903/18 Handläggare Anton Lindström Telefon: 031-368 11 74 E-post: anton.lindstrom@fastighet.goteborg.se Markreservation samt ansökan

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Samråd om detaljplan för Skjutbana på del av fastigheten Kallebäck 752:23 inom stadsdelen Kallebäck

Samråd om detaljplan för Skjutbana på del av fastigheten Kallebäck 752:23 inom stadsdelen Kallebäck Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-11-22 Byggnadsnämnden 2018-11-27 Diarienummer 0391/13 Handläggare Eva Sigurd Telefon: 031-368 17 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Samråd

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt Dnr Sida 1 (7) 2015-12-15 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola

Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola Mobilitets- och parkeringsutredning för Rosendalsgatans förskola 2018-07-03 2018-07-03 Mobilitets- och parkeringsutredning framtagen av SBK i arbetet med detaljplan för 1174/15 Rosendalsgatans förskola

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-10-23 diarienummer 4275/17 Strategiska avdelningen Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markreservation för bostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB samt AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB samt AB Stockholmshem. TJÄNSTEUTLÅTANDE Victoria Zimmermann Grönros Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 58 Victoria.gronros@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Avstämning planuppdrag

Avstämning planuppdrag 1(7) Diarienummer: Miljöreda: 13/0911 Upprättad: Detaljplan för Kv. Björkängen Avstämning planuppdrag 2(7) Bakgrund och syfte Enligt beslut i KS 2014-01-15 28, fick Samhällsbyggnad, Bygg- och miljöenheten,

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Annebergs centrum Förutsättningar för genomförande

Annebergs centrum Förutsättningar för genomförande Annebergs centrum Förutsättningar för genomförande 2 Anbud Förutsättningar för genomförande Programområdet Området omfattar ca sex hektar, varav ca två hektar har lägre geoteknisk stabilitet och är avsatt

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm på fastigheterna Guldheden 33:1, 33:3 och 754:22 inom stadsdelen Guldheden

Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm på fastigheterna Guldheden 33:1, 33:3 och 754:22 inom stadsdelen Guldheden 2017-03-21 Diarienummer: 0707/16 FK Diarienummer: 2226/16 Malin Häggdahl Telefon: 031-368 15 12 E-post: malin.haggdahl@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för Detaljplan för Äldreboende mm

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 3351/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-05-13 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer