Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)"

Transkript

1 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) Övriga deltagare Lars Fröding, kommunchef, sekreterare Bertil Andersson, Ekonomichef Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Mats Abrahamsson (m) Kommunhuset kl Lars Fröding Rolf Mattsson Mats Abrahamsson BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Klagotid Överklagande enligt kommunallag: Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Underskrift Ann-Marie Hermansson/ Ulrika Möller K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Sida: 1(18)

2 120 Dnr KA 02/691 Motion från Bengt Sandberg (mp) om behovet av lågstrålande zoner inom kommunen Bengt Sandberg (mp) tar i en motion upp behovet av lågstrålande zoner inom kommunen. I arbetet med Sotenäs kommuns översiktsplan framhåller Miljöpartiet de Grönas representanter kravet att en lågstrålande zon inrättas och att nuvarande mindre områden med dålig täckning bevaras just sådana, vilket är en folkhälsoangelägenhet. Bengt Sandberg redovisar nio punkter, som måste beaktas för att en lågstrålande zon skall kunna fungera i verkligheten, och föreslår att arbetet med att ta fram en lågstrålande zon i kommunen snarast inleds utifrån dessa. Kommunfullmäktige överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning för vidare handläggning i miljö- och byggnämnden. Miljö- och byggnämnden har yttrat sig över motionen. Miljö- och byggnämnden anser inte att det finns grund för att inrätta eller verka för s.k. strålningsfria zoner, bl.a. eftersom strålningsfrihet inte kan åstadkommas och kommunen i sin planering och tillståndsgivning inte råder över sådana förhållanden som påverkar strålningen i ett område. Påverkan från redan befintliga anläggningar dominerar redan nu exempelvis från TV-master, elnät m m. Dessutom finns ingen möjlighet till tillsyn så att låg strålning kan bibehållas, eftersom bygglovsplikt eller anmälningsskyldighet inte föreligger beträffande antenner. Kommunstyrelsen har föreslagit fullmäktige, att motionen skall vara besvarad med miljö- och byggnämndens yttrande. Kommunfullmäktige beslutade att återremittera motionen till kommunstyrelsen för ytterligare beredning. Kommunstyrelsen har genom dess ordförande överlåtit på miljö och byggnämnden att i första hand bereda frågan. Miljö- och byggnämnden har genom sin förvaltningschef återigen svarat på motionen denna gång genom att begära att kommunstyrelsen definierar begreppet lågstrålande zon, så att detta blir tydligt. Genom ärendets handläggning har det blivit uppenbart att forskning och kunskaper inom området inte saknas, men att den enskilde kommunen inte är bäst skickad att besluta om vilka normer och regler som skall gälla. Statens normgivande myndigheter har inte lämnat tillräckligt säkra och tydliga råd om hur kommunerna skall agera för att säkerställa en god levnadsmiljö för sina invånare. Det är därför inte heller rimligt att kommunstyrelsen genom beslut fastställer hur en lågstrålande K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(18)

3 zon skall vara beskaffad. Det är heller inte möjligt för kommunen inom rådande lagstiftning att bevaka och vidmakthålla en lågstrålande zon, då sändare för strålning i princip fritt kan monteras, och det endast är i de fall en mast skall monteras som bygglov krävs och därmed kan låta sig begränsas av kommunen. I tider av en snabb teknikutveckling, framskridande forskning och en ökad elektronisk smog i samhället är det ändå angeläget att kommunen bevakar kunskapsområdet och ligger i framkant avseende möjligheten att erbjuda alla sina invånare en så ren miljö som möjligt. Kommunen bör därför bevaka kunskaperna inom området och agera till förmån för minskad strålning så snart förutsättningarna finns. Beredning/beslutsunderlag Kommunfullmäktiges beslut 5/04 Miljö- och byggchefens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige uppdrar till miljö- och byggnämnden bevaka kunskapsutvecklingen inom strålningsområdet och lämna förslag till kommunala restriktioner inom området ifall kunskapsläget eller lagstiftningen ändras så att detta blir relevant och möjligt. Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(18)

4 121 Dnr KA 04/346 Motion från Gunilla Stenman och Barbro Eriksson (fp) om bibliotekets utveckling i kommunen Gunilla Stenman (fp) och Barbro Eriksson (fp) tar i en motion upp frågan om biblioteket lokalisering, utformning och roll i framtiden. Motionärerna föreslår att biblioteket inrättas i Kungshamnsfiskarnas lokal där turistbyrån är inrymd idag och att detta kompletteras med café, internetuppkoppling och turistinformation. Inom Sotenäs kommun pågår en översyn av kommunens samtliga lokaler och hur de utnyttjas. Översynen utförs dels av kultur och fritidsavdelningen och dels av fastighetsavdelningen. Inom ramen för kommunens framtidsarbete har behovet av en kvalificerad mötesplats för utvecklingsarbetet identifierats och början till en sådan mötesplats har etablerats på Tumlaren, Väjern. I samband med diskussionen om bibliotekets framtida utformning och lokalisering är många parametrar angelägna att väga in, varav flera av dem berörs av motionärerna. En aspekt som inte nämns i motionen är skolans behov av närhet till ett bibliotek, vilket tillfredsställs bättre på den nuvarande placeringen än nere i hamnen. Ledningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen se över behovet av en mötesplats inklusive bibliotek i enlighet med motionen, i samråd med övriga pågående utredningar och intressenter. Kommunfullmäktige beslutar att motionen därmed är besvarad. Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(18)

5 122 Dnr KA 04/495 Motion från Eva Abrahamsson (m) om kvalitetscertifiering av kommunens verksamhet Eva Abrahamsson (m) tar i en motion upp frågan om att kvalitetscertifiera kommunens verksamhet. Motionären anger att en certifiering bidrar till att trygga kvalitén i verksamheten och se till att riskerna minimeras. Vidare anser motionären att ett utökat kvalitetsarbete kan skapa optimism och framåtanda och att ett kvalitetsarbete kan användas i marknadsföring av kommunen. Motionären föreslår - att ett kvalitetssystem enligt förslagsvis SIQ-modellen arbetas fram för Sotenäs kommun - att certifiering av kommunen genomförs - att den nuvarande organisationen ses över med ledning av kvalitetsarbetet De frågeställningar som berörs i motionen är i högsta grad aktuella som ett led i att säkerställa kvalitet och effektivitet i kommunens verksamhet. För att i full skala genomföra tankarna i motionen krävs emellertid omfattande resurser såväl ekonomiskt som personellt. En tänkbar modell är därför att genomföra kvalitetsarbetet med en lägre ambition än vad kvalitetscertifiering innebär, eller att certifiera endast delar av kommunens verksamhet. Konsekvenserna för kommunen av ett eventuellt beslut om kvalitetscertifiering behöver klarläggas ytterligare. Ledningsutskottets beslut Ledningsutskottet uppdrar till kommunens ledningsgrupp under kommunchefens ledning att lämna förslag till åtgärder eller handlingsplan med anledning av motionen. K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(18)

6 123 Dnr KA 04/438 Medborgarförslag från Håkan Hanson angående arrende av strandnära mark. Håkan Hanson tar i ett medborgarförslag upp frågan om hur kommunen kan säkerställa framtida tillgång på företagsmark i attraktiva, strandnära lägen. Hanson pekar på risken av att företagslokaler i dessa lägen omvandlas till annan verksamhet och att det kommer att råda brist på kommunal mark för företagsetableringar. Hanson föreslår att kommunens arrendeavtal i framtiden utformas så att kommunen skall ha rätt att återköpa fastigheten (lokalen) och återföra den i kön för sjöbodar för havsnära bruk. Ledningsutskottets beslut Ledningsutskottet uppdrar till kommunchefen utreda frågan med anledning av medborgarförslaget. K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(18)

7 124 Dnr KA 04/424 Remiss från Länsstyrelsen om bildande av naturreservatet Anneröd-Hogsäm i Sotenäs kommun Sotenäs kommun har av Länsstyrelsen beretts tillfälle att avge yttrande i ärende rörande bildande av naturreservatet Anneröd-Hogsäm. Under beredningen av ärendet har önskemål framförts från Länsstyrelsen om att kommunen skall erbjuda ersättningsmark till de markägare som berörs av reservatsbildningen. Tyvärr saknas lämplig mark som skulle kunna vara möjlig för ändamålet. Den mark som kommunen äger ligger samhällsnära och har strategisk betydelse för samhällsutveckling och rekreationsbehov och kan ej avvaras. Soteleden sträcker sig genom det tänkta reservatområdet och det befintliga stigsystemet är tänkt att utgöra bas för besökare i reservatet. Reservatsbildningen antas medföra att antalet besökare och därmed slitaget ökar på dessa stigar. Kommunen förväntar sig att det tydligt framgår i skötselplanen att Länsstyrelsen i egenskap av reservatsbildare övertar det samlade underhållsansvaret för befintliga stigar och även anslutningsvägar för biltrafik. De allmänna vägar som försörjer det tänkta reservatet har låg standard och ligger i en kuperad terräng med dåliga siktförhållanden. Antalet planerade parkeringsplatser i anslutning till reservatet framgår ej av det överlämnade materialet. För att reducera störningar från trafik och parkering som besökare genererar är det av stor vikt att erforderliga parkeringsytor anläggs parkeringsplatser bedöms vara en rimlig utgångspunkt. Det är även önskvärt att det anordnas en toalettanläggning i anslutning till den norra parkeringsplatsen (TC). Vid sidan av de höga naturvärden som området hyser finns även kulturvärden som bör belysas i de informationstavlor som planeras. Information om Torparslingan och stenbrottslämningar bör arbetas in i övrigt material. Kommunen kan vara behjälplig med textutformning. Slutligen vill Kommunstyrelsen framföra att bildandet av det åttonde naturreservatet i kommunen ses som mycket positivt då den unika bokskogen vid Anneröd skyddas och tillgängligheten för besökare ökar. Beredning/beslutsunderlag Sylvia Rolandssons tjänsteutlåtande Ledningsutskottets beslut Överlämna yttrandet till Länsstyrelsen. Länsstyrelsen K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(18)

8 125 Dnr KA 04/468 Komplettering av tillämpningsreglerna för färdtjänst Omsorgsnämnden har lämnat förslag till system för debitering av ej utförda färdtjänstresor till tillståndshavare av färdtjänst Årligen debiteras omsorgsnämnden av Västtrafik för kostnader för beställda färdtjänstresor som ej utförts, s k bomresor. Orsakerna är av olika karaktär, t ex resan är inte avbeställd i rimlig tid för att Västtrafik skal kunna meddela chauffören. En annan anledning är att tillståndshavaren har beställt återresa men är inte på plats eller färdig för avresa. Beredning/beslutsunderlag Omsorgsnämndens beslut 70/04 Förslag till kommunstyrelsens beslut Kommunfullmäktige beslutar att komplettera tillämpningsreglerna för färdtjänst med följande: Kostnaden för ej utförda beställda färdtjänstresor debiteras den färdtjänstberättigade, efter individuell bedömning av färdtjänsthandläggaren. Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(18)

9 126 Dnr KA 04/463 Försäljning av industrimark Bengt Olsson Havsprodukter AB önskar förvärva en industritomt om ca 1000 m2 inom Lahälla industriområde, Hunnebostrand. Den tänkta tomten är belägen inom fastigheten Hunnebo 1:647 vilken enligt befintlig plan är avsedd för industriändamål. Förslag till köpekontrakt har upprättats av kommunchefen. Köpeskillingen förslås bli 275 kronor per m2 och slutlig köpeskilling fastställs när lantmäteriförrättning har genomförts. Köparen ansvarar vidare för lantmäterikostnader samt avgifter för vaanslutning enligt särskild taxa. Beredning/beslutsunderlag Kommunchefens tjänsteskrivelse Förslag till köpeavtal Förslag till kommunstyrelsens beslut Kommunfullmäktige beslutar försälja del av fastigheten Hunnebo 1:647, ca 1000 m2 till Bengt Olsson Havsprodukter enligt upprättat köpeavtal. Bilaga: Köpeavtal Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(18)

10 127 Dnr KA 04/501 Möjlighet för kommunalt anställda att få ledigt vid sjöräddningssällskapets utryckningar. Sjöräddningssällskapets verksamhet på Smögen drivs med frivilliga krafter. Några kommunalt anställda är också engagerade i sjöräddningen. Kommunstyrelsen har att besluta om vilka regler som ska gälla för dessa att på arbetstid få möjlighet till ledighet, lön etc vid utryckningar inom sjöräddningen. Ett antal privata företag inom kommunen låter sina anställda få ledigt med lön vid utryckningar inom sjöräddningen om det kan ske utan störningar i det ordinarie arbetet och utryckningstiden begränsas till 2-3 timmar enligt uppgifter från sjöräddningssällskapet. Som stöd för kommunens ställningstagande anger det centrala avtalet, AB 30 att även vid andra uppdrag (än offentliga förtroendeuppdrag) som är av vikt för arbetsgivaren kan arbetstagaren beviljas ledigt efter prövning. Arbetstagaren får behålla så mycket av sin lön som utgör skillnaden mellan lönen och ersättningen för uppdraget. Personalchefen har lämnat följande förslag till regler; Kommunalt anställda som ingår i sjöräddningens jourgrupp ges möjlighet att på arbetstid få ledigt med lön vid larm om akut sjöräddningsinsats under följande förutsättningar; 1) att inte det ordinarie arbetet störs allvarligt eller att fara för andra uppkommer t ex vård/tillsyn av barn eller gamla 2) att denna bedömning bygger på ett stort mått av eget ansvar och där de allmänna möjligheterna för resp. person bedöms i dialog med närmaste chef vid något separat tillfälle 3) att inte vikarie behöver anställas eller att andra extrakostnader uppstår 4) att besked om utryckning snarast lämnas till närmaste chef eller om denne ej är tillgänglig till assistent/sekreterare 5) att ovanstående enbart gäller den tid som den aktiva sjöräddningsinsatsen tar K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 10(18)

11 Beredning/beslutsunderlag Personalchefens tjänsteutlåtande Förslag till kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen fastställer regler för ledighet i samband med tjänstgöring inom sjöräddningssällskapet i enlighet med personalchefens förslag Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 11(18)

12 128 Dnr KA 04/010 Ärenden för kännedom. Ledningsutskottet tar för kännedom del av aktuella ärenden som kommit in till kommunledningskontoret under juni -- juli K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 12(18)

13 129 Dnr KA 04/011 Kallelser och inbjudningar. Ledningsutskottet tar del av kallelser och inbjudningar, som kommit in till kommunledningskontoret under juni juli Ledningsutskottet lägger kallelser och inbjudningar till handlingarna. K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 13(18)

14 130 Dnr Räddningsfrågor i våra hamnar Oppositionsrådet Mats Abrahamsson (m) tar upp frågan om säkerheten i våra hamnar. Som räddningsnämnd bör kommunstyrelsen bevaka säkerheten extra med anledning av de incidenter som varit under sommaren. Utskottet konstaterar att kommunens beredskap för att ge hjälp vid en eventuell olycka är god. Kommunens ansvar i det förebyggande arbetet kan dock komma att utökas genom den nya Lagen om skydd mot olyckor. Planeringsresurserna inom såväl teknisk verksamhet som räddningstjänst och kommunledningskontoret måste samverka för att uppnå en fortsatt hög säkerhet i våra hamnar. Ledningsutskottets beslut Kommunen skall ägna särskild uppmärksamhet åt säkerheten i våra hamnar i samband med att planering enligt Lagen om skydd mot olyckor sker. Räddningschefen Tekniska utskottet K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 14(18)

15 131 Dnr KA 04/509 Översyn av förvaltningsorganisationen. Ledningsutskottet beslutade vid sitt sammanträde att ta upp frågan om en översyn av förvaltningsorganisationen vid sammanträdet i augusti. Kommunchefen redovisar pågående organisationsförändringar, personalläget i kommunens centrala administration samt möjliga vägar att tänka organisatoriskt. Ledningsutskottet diskuterar olika tänkbara organisationslösningar. Ledningsutskottets beslut Ledningsutskottet uppdrar till kommunchefen lämna förslag till ny organisation utifrån förda diskussioner. K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 15(18)

16 132 Dnr KA 04/001 Aktuellt läge avseende budget 2005 Ekonomichef Bertil Andersson redovisar de senast tillkomna förutsättningarna för budget Sedan kommunstyrelsen utfärdade budgetanvisningar i april 2004 har de beräknade skatte- och bidragsintäkterna minskats med 2,5 Mkr. Detta tillsammans med de kostnadsökningar som förutspås för kollektivtrafiken och de ökade pensionskostnaderna gör att de finansiella målen inte längre är möjliga att uppnå utan att ytterligare minska de tillgängliga resurserna för nämnderna. Enligt de finansiella målen skall årets resultat uppgå till 2% av skatte- och bidragsintäkter vilket innebär ett resultat på 7,2Mkr. Efter den senaste prognosen och med hänsyn till ovan nämnda kostnadsökningar uppgår det beräknade resultat för 2005 till endast 0,7 Mkr. Beredning/beslutsunderlag Ekonomichefens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets beslut väljer i nuläget att avvakta och inte utfärda några nya sparkrav men vill uppmärksamma nämnderna på att höstens behandling av budgetförslagen kan komma att innebära krav på besparingar om förutsättningarna försämras ytterligare. På grund av den stora osäkerhet som råder avseende kostnadsutjämningen för LSS skall omsorgsnämnden i sitt budgetarbete arbeta efter förutsättningen att det tillskott på 1,5 Mkr som gäller för 2004 även gäller för 2005 och eventuella ökningar eller minskningar av utjämningsbidraget hanteras centralt. Nämnderna K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 16(18)

17 133 Dnr KA 04/ Upphandling av personbilar Inom kommunens verksamheter föreligger ett ständigt behov av att förnya personbilsparken. Nuvarande rutiner är att det genomförs separata upphandlingar av en eller ett fåtal bilar varje gång behov uppkommer. För att underlätta hanteringen är det lämpligt att kommunen i stället tecknar avtal för en längre tidsperiod (ex.vis 3 år) med en eller flera leverantörer för successiva avrop under avtalstiden. Avtalen bör omfatta bilar i olika storleksklasser. Beredning/beslutsunderlag Ekonomichefens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets beslut Ledningsutskottet ger ekonomiavdelningen i uppdrag att genomföra en upphandling av personbilar i olika storleksklasser i syfte att upprätta ramavtal med en eller flera leverantörer. Ledningsutskottet betonar vikten av att ta hänsyn till miljöaspekter vid upphandlingen. K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 17(18)

18 134 Dnr KA 04/ Föfrågan om hyresnivå från BRF Ljungberget HSB:s BRF Ljungberget på Bohus-Malmön har beslutat att inte höja årsavgifterna fr o m under förutsättning att föreningen erhåller kommunens godkännande. Föreningen har skött sina åtaganden gentemot kommunen utan anmärkning under det gångna året. Beredning/beslutsunderlag Ekonomichefens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets beslut Ledningsutskottet godkänner att BRF Ljungberget inte höjer årsavgifterna fr o m BRF Ljungberget K:\PROT\KSLU\2004\lu0804.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 18(18)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) 01-14 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 30. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) Övriga

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande Reine Karlsson (s)

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande Reine Karlsson (s) 142-155 Plats oh tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl. 08.30 11.45 Beslutande Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vie ordförande Reine Karlsson

Läs mer

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S)

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S) 01-12 Plats och tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.30-12.30 Beslutande Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande. Kommunhuset, 2007-02-12, kl. 10.

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande. Kommunhuset, 2007-02-12, kl. 10. 29-45 Plats oh tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08.30 16.35 Beslutande Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vie ordförande Reine Karlsson (s)

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s), 187-202 Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s), 187-202 Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 187-203 Plats och tid Tryggö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 15 35. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s), 187-202 Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-09-30 Sid: 1 Instans Kommunfullmäktige Plats och tid Gnosjösalen, Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.30 19.25 Beslutande Sture Jonsson, (M) ordförande Anna Heijel (M) Ingemar Svensson (C),

Läs mer

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00

Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00 Plats och tid Kommuhuset, Alvö, Kungshamn den 17 oktober 2012 kl. 08.30-16.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Mikael Sternemar (FP) Ronald Hagbert (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson.

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson. 01-09 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 17.45 Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Rune Rohdin, Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-07 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 16.45. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Kerstin Lorentsson Susanne Bergholtz Wilhelm Olsson Ulla Carlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 15.00 18.00 1 (25) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp) 69-82 Plats och tid Tryggö-lokalen,Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 12 00. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn.

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. 32-34 Plats och tid Beslutande Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

1 Budgetanvisningar 2017 KA 2016/195 Jörgen Karlsson. Kommunfullmäktige sammanträder i Kungshamns Folkets Hus kl 17.30 samma dag.

1 Budgetanvisningar 2017 KA 2016/195 Jörgen Karlsson. Kommunfullmäktige sammanträder i Kungshamns Folkets Hus kl 17.30 samma dag. Kallelse 2016-04-07 Kallelse till EXTRA kommunstyrelse Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 17.15 Plats Ordförande Kungshamns Folkets Hus Mats Abrahamsson Ärende sammanträde Dnr Föredragande 1 Budgetanvisningar

Läs mer

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP)

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, 2014-10-22, kl 09.00-11.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Kenny Thärnström (FP), tjänstgörande ers. Eli Niklaus (MP), tjänstgörande ers. 51-54

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 78-100 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 16 40. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael

Läs mer

5. Handlingsplan för besöksnäringen i Bohuslän KS/2014:1747 23-49 6. Entreprenadformen "Partnering" vid byggandet av Ängås skola

5. Handlingsplan för besöksnäringen i Bohuslän KS/2014:1747 23-49 6. Entreprenadformen Partnering vid byggandet av Ängås skola 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad kallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen torsdagen den 4 december 2014, 8:15 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S)

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S) 78-87 Plats och tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.30-12.00 Beslutande Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S)

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-04-23 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.9

Laholms kommuns författningssamling 3.9 Laholms kommuns författningssamling 3.9 Reglemente för barn- och ungdomsnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1. Inledning Fullmäktiges uppgifter Kommunallagen (1991:900) ger

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/08 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Kommunhuset, Administrativ service

Kommunhuset, Administrativ service Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10 Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.30. Paus klockan 14.45-15.05. Beslutande (S) Pelle Pellby (S) Barbro Petersson (S) Ulf Svenson (M) Margareta

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(15) Plats och tid Töllstorp, kl. 14.00-15.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare Plats och tid Kommunhuset, Hållö, 08.30-12:30 Beslutande Mikael Sternemar (FP), ordförande Anders Rosén (M), Verena Rodin (M), Gunnar Selstam ( C) Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kenth Östergren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-12-09 1 (28) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 9 december 2008, kl. 14.00-18.25 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S)tjänstgör. ers. Ulf Sjölinder (FP) Leif Appelgren (M) Anders Tenghede

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-10-05 1(16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-10-05 1(16) Kommunstyrelsen 2009-10-05 1(16) Innehållsförteckning Tillägg till anvisningar vid handläggning av ärenden som rör gymnasieelevers resor... 3 Slutredovisning av projekt Rydskolan... 4 Exploateringskalkyl,

Läs mer

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson

Hilbert Eliasson. Anna-Lena Höglund. Roland Mattsson. Hilbert Eliasson Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn kl. 08.30-12.30 Beslutande Roland Mattsson (M) Stig-Arne Helmersson (C) Hilbert Eliasson (S) Övriga deltagare Jimmy Lundström, MEX-ingenjör 91 Jörgen Karlsson,

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Dnr 844-14 Gäller fr o m 2014-10-20 Arbetsmiljöarbetet vid Högskolan i Borås Med hänvisning till de centrala parternas gemensamma värderingar till grund för

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Tekniska nämndens arbetsutskott 2009-06-15 Plats Kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 15 juni 2009, kl. 19.00-19.15 Beslutande Anders Berngarn (M) Alf Michelsen (M) Per Kullman

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 för utveckling och beredning 2007-05-23 1 (25) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Ingela Bröndel (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 15.00 17.40 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Vice ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing-Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-19 Plats och tid Stadshuset, Sjuntorpsrummet, kl 15.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Ann-Christin Holgersson (S) Sven-Åke Möll (S) Erik M Svensson (S) Maj

Läs mer

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Kommunledning Ärendenr: 2015/267 Fastställd: KS 2009-11-10 Reviderad: KS 2016-03-09 FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kommunstyrelsen 2/16 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Generella

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-09-20 27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-14.30. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 18.00 1 (23) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-03-01 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, k1 15.00-16.45 Beslutande Arne Ottosson (M) ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordf Markus Kauppinen (S) 2:e

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro Eriksson (fp)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro Eriksson (fp) 123-135 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 00 11 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Östra Kommunhuset 13:30-16.00 ande Radovan Javurek (L) Ewa Jakobsen (M) Mats Edin (S) Maria Nilsson (S) Tommy Nilsson (S) Ann-Charlotte Lindner (L) Qalinle Dayib

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 17.30 18.45 Beslutande Ledamöter Elisabet Edlund (S), ordförande Mira Wedenberg (M), vice ordförande Thomas Lidberg (S) Emmelie Rexhell (S) Peder Griph

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Beslutsdatum Paragraf Dnr Ändring 2012-02-07 19 2011.278 2012-02-29 Förslag till rev 2012-03-02 Förslag till rev 2012-04-03 80 2011.278 2013-06-17 105 2013.57 Punkt A19 2015-02-03 31 2015.04 Revidering

Läs mer

Grästorps kommun Miljö- och bygg

Grästorps kommun Miljö- och bygg 2015-09-24 Sidan 1 av 16 Plats och tid Röda rummet, Grästorp 2015-09-24, kl 13.00 16.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Lars-Erik Tengeland (M) N Jens Wallin (S) N Stina

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.35 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer