2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?"

Transkript

1 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket du har lärt dig). 6 % 21 % 42 % 21 % 10 % Ej lärorikt alls 13 % 50 % 27 % 8 % 2 % Jag har lärt mig mycket och i helhet så har det mesta varit kul. Det har varit helt okej, lite för svårt för mig ibland. Inte så roligt men ganska lärorikt. Jag känner att vissa saker har varit roliga, men en del grejer lite jobbiga. För mycket reflektioner. För mycket arbete på få uppgifter. Det har inte varit så många roliga aktiviteter men när de väl kom så var de väldigt roliga och vi har arbetat med intressanta ämnen. Sen årskurs 6 har jag lärt mig så mycket att det räcker för i år. Kul har det varit. Ganska tråkigt, jag har lärt mig mycket. Det har varit strängt. Jag blev väldigt trött på skolan i mitten av vårterminen. Dels så har det gått bättre för mig och så har det varit kul med flera saker som t ex studiegrupperna. Jag tycker att det har varit helt okej. Jag har lärt mig nya grejer och lärt känna personer som jag inte kände i 6:an. XX (elev) har stört! Vissa lärare jobbiga. Jag tycker att sjuan har varit roligt, lärorik. Jag tycker att det var ett bra läsår. Lärarna är sjukt roliga x). Jag tycker att lärandet har varit ganska svårt men jag har ändå lärt mig mycket. Det har ofta varit roligt, men inte alltid. Dock har det alltid varit lika lärorikt! Mycket roligare än 6an. Inga samlingar i ljushallen med alla 7or mera tack. Ibland har det varit superboring men oftast rätt bra. Roligaste året. Jag har lärt mig mycket i studiegruppen. Det har varit kul och lärande. Ganska tråkigt men jag har lärt mig ganska mycket. Det har varit svårt och jobbigt. Jag tycker att undervisningen har varit rolig men jag lärde mig mer förra året. Som helhet tycker jag att året varit både roligt och lärorikt. Jag tycker att det har varit väldigt bra lärare, och jag har gillat det här läsåret mer än tidigare. 2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2 Till det bättre Ingen förändring Till det sämre 42 % 45 % 13% 3. Hur tycker du att inställningen till skolarbete har förändrats under året bland eleverna i sjuan? Mot mer seriös inställning Ingen förändring Mot mindre seriös inställning 48 % 40 % 12 % 4. Hur har din egen inställning till skolarbete förändrats under året? Mot mer seriös inställning Ingen förändring Mot mindre seriös inställning 60 % 34 % 6 % Vi har fått bättre och roligare lärare som faktiskt kan förändra saken. Jag tar nu saker på större allvar eftersom vi får betyg nästa år. Jag har slutat tycka att uppgifter är intressanta. Jag har blivit mer medveten om mina förbättringsområden och arbetar seriösare då jag vet vad jag ska göra. Jag är alltid inställd på arbeten och gör det så gott jag kan. Jag jobbar mer seriöst. Det har blivit roligare med hela sjuan men det har blivit lite mer uppdelat än tidigare. Jag tänker mer på att få bra betyg nu. Jag tycker att jag var mer seriös i 6an. Ba skippa Under sjuan har jag varit mer seriös än i sexan. Jag har tagit arbetet i skolan mer seriöst. Det är fortfarande svårt och fortfarande inte riktigt uppnått alla mål. Jag måste ta mer ansvar för läxor. Jag har fått en bättre inställning till arbetet för att vi nästa år ska få betyg. Det beror på. Vissa har blivit oseriösare vissa seriösare. Min studiegrupp gjorde mig mindre seriös. När X kom till skolan blev det sämre. Fråga 4 - Det har varit olika olika perioder. Hatar skolan. I klassen har det blivit sämre stämning än innan p.g.a. en ny elev. Ärligt talat tycker jag att jag alltid har tagit stort ansvar och att jag har en seriös inställning. Fråga 2 Jag tycker att det har varierat mycket. Fråga 4 Lite mer seriös inställning, men nästan detsamma. 5. Vad tycker du om din egen arbetsinsats under året? Hur har du arbetat i år? På toppen av Mycket under min förmåga min förmåga 7 % 53 % 30 % 7 % 3 %

3 Jag har försökt. Det har förbättrats i jämförelse med förra året. Kan mer. Det har oftast gått bra, och jag har alltid gjort mitt bästa. Det känns som om jag lägger mycket kraft på uppgifter där jag inte lär mig någonting. Det har inte varit toppen toppen men jag jobbar fokuserat på arbeten jag gör. Sådär. Jag har inte varit så mycket på lektioner. Jag kanske inte gjort allt jag kunnat men ganska mycket. Vissa uppgifter skulle jag ha kunnat göra mer noggrant. Jag har inte arbetat jättehårt mot mina mål. I studiegrupperna har det inte gått speciellt bra för mig. Lite olika Jag har jobbat mest särskilt nu på slutet, just på grund av åttan. Jag sliter nästan ut mig. Beror på vilket ämne, men i 99 fall av hundra gör jag mitt bästa. Man glömmer allt när man har prov. Kunde ha gjort det bättre. Har blivit mer seriös. Jag tycker att jag har arbetat på bra. Jag har gjort mitt bästa men inte lyckats så bra. Jag känner nu på slutet att jag hade kunnat jobba mycket mer med skolarbete. Man kan alltid bli bättre. Jag kan plugga mera hemma, för det gör jag inte så mycket. Men det går ganska bra ändå. Har gått upp och ner. Mer och mindre vissa gånger. 6. Hur tycker du att arbetsformen studiegrupparbete har varit? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket du har lärt dig) i studiegruppsarbetsformen. 19 % 34 % 27 % 10 % 8 % 2 % Ej lärorikt alls 6 % 31 % 39 % 16 % 6 % 2 % Det var kul att prova på något nytt. Då känns det speciellt och då får man bättre självförtroende. Det känns som att alla i min grupp är uttråkade och vill inte jobba. Förutom jag & fler (en till). Kul men ibland lite ofokuserat. Det har varit kul och lärorikt. Jag tycker att det varit kul, oftast eftersom man lär känna gruppen så bra. Det har varit väldigt roligt inom våra grupper men det har inte varit så mycket mer lärorikt än att jobba som vanligt. Inte som man märker i alla fall (förutom samarbetet). Det har varit både superkul och lärorikt för att man lär sig även av andras kunskaper.

4 Jag vet inte riktigt om det har varit mer lärorikt än andra metoder. Det har varit ganska kul eftersom vi delar våra tankar och kommer överens om grejer tillsammans. Det har varit lärorikt men jag är inte nöjd med min studiegrupp. Jag tyckte att vår studiegrupp har varit rolig bättre än den förra och jag har lärt mig mycket. Jag jobbade inge bra alls med min studiegrupp utav många anledningar. Dålig studiegrupp. Det har varit roligt att få jobba flera med arbetena och jag har alltid hamnat i bra grupper även om alla inte jobbat lika entusiastiskt hela tiden (utom jag ;- P). Har varit osams om olika beslut och ibland var det ofokuserat. Jag tyckte det var grymt kul. Älskar att jobba i grupp. Jag tycker det var roligt med studiegrupp man lärde känna varandra bättre. Det blev för lite gjort. Jag har haft ett bättre arbete i min andra grupp än i den första. Det har varit ganska rörigt. I den första gruppen jag hade funkade inget. Men i den andra har det både varit kul och lärorikt. Helt okej, både kul och lärorikt tycker jag. Bara dåligt att man måste byta klass på grund av det. Vissa saker har det varit enklare att vara i en liten grupp och jobba med (som att det vid utflykter och så är enklare i en liten grupp). Studiegrupp 5 är bäst!!! Lär mig sjukt mycket med dem. 7. Hur mycket nytta har du haft av Skarp97an i dina studier? Mycket nytta Ingen nytta 24 % 27 % 15 % 15 % 15 % 5 % Jag lyssnar på lektionerna. När vi hade läxor jag inte förstod var jag inne. Inte på sista tiden. Bra att kunna se info om läxor o s v. Ibland kan man se där, men ganska ofta står det felaktig information där. Den har varit till stor hjälp med att påminna om läxor och informera om datum m.m. för vissa saker om mycket mer. Om jag inte minns någon läxa så går jag in på den och kikar. Ganska nytta. Jag gick mest in där för att kolla läxor och sådant. Jag tycker att Skarp97an är mycket bättre än loggböckerna. Jag kollar på sidan när jag behöver och jag får nytta utav det. Det läggs nästan aldrig upp några läxor där. Men när det väl gör det så är det bra. Uppdatera mycket, mycket, mycket, mycket mer å den blir bra. Jag älskar Skarp97an! Det är bra att ha Skarp97an ifall man har glömt uppgifter hemma! Jag har haft nytta av den när jag väl behövt. Använder inte. Det står ofta kvar gammal info som gör att det blir rörigt. Använder Skarp97an minst fyra gånger i veckan.

5 Jag har bara använt den ibland. Det är bra men vissa skriver inte om t ex idrotten är inställd eller B- språket. Ibland fanns det inte vissa uppgifter på sidan. När jag har glömt läxor eller är osäker har Skarp97an hjälpt mkt. Skarp97an uppdaterades för sällan mot slutet av terminen. Sällan uppgraderat. Jag har bättre koll på läxor och sådant tack vare Skarp97an. Väldigt bra att använda. Bara man inte glömmer att lägga upp olika saker. Jag har kollat mycket och det har varit bra när man glömt något skolan. 8. Hur ofta har du varit inne på Skarp97an? Dagligen Aldrig 3 % 28 % 32 % 24 % 10 % 3 % 9. Hur mycket nytta har du haft av din personliga utvecklingsplan (IUP och IAP) för att lyckas i ditt skolarbete? Mycket nytta Ingen nytta 3 % 11 % 21 % 32 % 18 % 15 % Jag brukar inte ha så mycket koll. Jag lär mig så mycket jag kan. Inte mycket. Jag har jobbat mot ett eller två mål. Skrota IUP och IAP! Det har varit bra för att påminna om utvecklingsområden men annars har jag bara arbetat så bra jag kan inom allt. Mycket, där skriver jag ner det jag måste jobba mer mot och där kollar jag det som behövs, som en påminnelse. Jag har tänkt på det ibland men inte så jättemycket. Jag har inte tittat på den så mycket. Ganska lagom. Fail med utvecklingssamtalet. Kommer inte ihåg. Inte så mycket nytta än. Jag använder inte själva planen men jag har ändå jobbat mot målen. Det har motiverat mig att läsa mer skönlitterära böcker. Kollar aldrig min IUP. Kollar aldrig IUP. Jag använder mig inte mycket alls av IUP. Skarp97an har jag varit inne på var tredje dag. Den är bra att hålla att hålla koll på, och har hjälpt mig ibland. Jag vet inte riktigt hur mycket nytta jag har haft av dem. 10. Hur mycket nytta har du haft av den personliga handledningen och handledarsamtalen?

6 Mycket nytta Ingen nytta 10 % 6 % 30 % 19 % 24 % 11 % Jag har haft 5 st handledarsamtal. Ingenting. Jag glömmer ofta bort vad vi kommit fram till. Vi harvar på men jag ser inte hur det hjälper mig att klara kursmålen. De flesta samtal jag kommer ihåg har varit korta och mest om hur jag känner inför prov och inte hur det går med mitt arbete. Det är alltid nyttigt, man pratar tillsammans om skolarbeten. Handledarsamtalen har inte gett mig något egentligen. Jag har mest pratat om skolarbete på dem. Jag snackar inte om nya grejer på samtalen så det är nog lagom. Hade 2 handledarsamtal. Jag har inte haft någon speciell nytta av handledarsamtalen. Typ inget alls. Vill gärna ta bort handledarsamtalen. Jag har inte haft så många handledarsamtal på sistone. Jag hade väldigt sällan samtal, p.g.a. att min handledare ofta var sjuk när vi skulle ha samtal. Vi har inte haft så många handledningssamtal för att det skulle hjälpa. Ibland kändes det som om vi gjorde exakt samma sak varje gång. Jag hade som mål att läsa en engelsk bok och det har hjälpt, även fast jag inte har läst ut den. 11. Hur tycker du att själva provsituationen har varit när hela årskursen skrivit prov samtidigt i ljushallen? Mycket bra Mycket dålig 24 % 25 % 39 % 5 % 2 % 5 % Jag har kunnat jobba bra. Det har varit bra. Väldigt tyst och fokuserat. Bra. Det har varit bra arbetsro. För det mesta bra men lite svängigt var det. Så där. Man blir bara stressad! Det var väl bra. Jag tycker det är bättre när man är i de olika klassrummen under prov, att göra prov i ljushallen förstärker nervositeten. Jag tycker att det är perfekt. Jag har ingen åsikt. Det var aldrig någon som provocerade under proven. Tycker att det är jätteskönt. Haft många överraskningsprov och det gillar jag inte. Det har varit tyst! Skönt! Hemskt! Sluta med det!

7 Bra fokus och stämning. Hemskt. Känns som ett FBI- förhör, eller en straffkommendering. Det blir lugnare och faktiskt roligare. Det har varit avslappnande att veta att men inte är ensam när man gör provet. Jag tycker det är bra, funkar bra, och ingen riska att någon fuskar. Jag tycker att det har gått bra, men att många också kan ha upplevt det stressigt när folk går för att de är klara. 12. Hur har det varit att själv få ta ansvar under arbeta- mot- målen- arbetspassen i matte? Hur har den arbetsformen fungerat för dig? Mycket bra Mycket dåligt 18 % 29 % 29 % 14 % 5 % 5 % Det kan vara tråkigt. Då är det inte så bestämt och man jobbar med något man verkligen behöver jobba med. Det var för svårt att komma på intressanta lärorika mål. Det har känts ganska bra. Det har varit bra att få arbeta själv för man kan gå fram och tillbaka för repetition när man vill men när man är klar så är det svårt att veta vad man ska fortsätta med. Det har fungerat ganska bra, jag har inte världens intresse av matte. Jag tycker att det är tråkigt och jag vet inte alltid vad jag ska jobba med. Jag tycker att det har gått bra. Kan inte koncentrera mig. Jag arbetar bättre när man får en uppgift. Jag kan inte klara av det själv (enbart i matte). Bra, kanske inte får LIKA mkt gjort. Jag har inte alltid vetat vad jag skulle jobba med. Jag arbetar bäst själv, så de passen passar mig. Ibland har det gått bra, men i andra tillfällen har det blivit rörigt och jobbigt att hålla koll på målen helt själv. 13. Vad tycker du om arbetsområdet Sveriges modernisering i SO? 10 % 30 % 34 % 15 % 8 % 3 % 19 % 42 % 31 % 6 % 2 % Den bästa uppgiften i år. Det var helt okej kul, men ett ganska stort ämne och vi fick inte så mycket tid. Ett kul arbetssätt. Det har varit kul men det gick inte bra för mig på provet. Ganska svårt.

8 men lärorikt. Jag tyckte om när man fick tänka sig in i en person på talet. Jag tycker inte om det arbetsområdet men lektionerna var ändå bra utformade. Skulle vi inte gjort omprov? Det har inte varit roligt men lärorikt. Inte så kul, men lärorikt! Jag var redan insatt i ämnet innan vi började arbeta med det. Det var kul att leva sig in i någon annans situation. Jag lärde mig mycket och det var intressant. Det var både kul och lärorikt. Det var helt okej, och att försöka sätta sig in i någon från tidiga år i Sveriges tankar och försöka göra val de var tvungna att göra. 14. Vad tyckte du om att arbeta inför debatten om kärnkraft och att sen debattera i SO? 30 % 30 % 15 % 13 % 7 % 5 % 33 % 37 % 22 % 5 % 3 % Jag kan väldigt mycket om kraftverk och jag vet hur en debatt fungerar. Det var inga som vi debatterade mot, typ två. Men det var kul. Det var väldigt ofokuserat. Det var svårt att få ordning, eftersom vi var debattledare så visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Vi var inte redo. Jag ställde själv frågor och svarade. Sådär. Det fungerade inte bra att arbeta och min grupp och jag misslyckades. Var inte med på debatt. Debatten var rolig men jag kunde redan lite om det. Jag hade gärna varit en mot eller för grupp. Jag tycker inte att det var så roligt eftersom jag inte fick debattera. Jag tycker att jag lärde mig mer när de debatterade. Det gick inge bra för oss. Vi hade problem med informationen Jag var sjuk under den mesta tiden, men när jag var där så var min studiegrupp ganska ofokuserad. Jag var inte med, men jag äger och älskar att debattera. Jag fick typ inte göra nåt. Kul att göra något annat. Jag har kunnat prata hemma med mina föräldrar om t ex jordbävningen i Japan, om att den ledde till härdsmälta. Det var roligt men samtidigt väldigt nervöst och läskigt. Det var lite tråkigt att jag inte fick debattera.

9 Väldigt kul, och jag skulle tro att man lär sig mycket på det. Det var kul att debattera, och sedan att få lära sig om brister i kärnkraft och kunna bidra med egna åsikter. 15. Vad tyckte du om arbetssättet med lärarföreläsningar och antecknande som gällde under arbetsområdet buddismen och hinduismen? 20 % 31 % 33 % 11 % 5 % 52 % 31 % 7 % 8 % 2 % Det känns som om det var 9ans slutprov. Det var inte så kul men jag lärde mig mycket och vi borde fortsätta med det. Hellre läsa i texten själv. Det var väl inte jättekul, men helt ok. Jag lärde mig nog mer än jag tror. Det var lite jobbigt först men det var värt för man lärde sig så mycket mer. Jag gillade det. Det blir lite långtråkigt när man bara ska anteckna. Jag lärde mig mycket då, i texthäftet och föreläsningar. Det var roligt att pröva något nytt. Jag tycker att det är ganska tråkigt när man bara ska sitta och anteckna i en timme. Jag tyckte det var väldigt lärorikt men också ganska tröttsamt. Det var mycket lärorikt. Joakim föreläste mycket bra. Bra med hur- man- antecknar - lektion. Ett bra inlärningssätt. Bra sätt. Ganska jobbigt men lärorikt. Ibland gick det lite för snabbt. Väldigt kul. Det är ett bra sätt att ta in information på, från olika källor typ. 16. Vad tyckte du om arbetsområdet Ögonblicket när i svenskan? 7 % 20 % 34 % 20 % 8 % 11 % 13 % 36 % 27 % 15 % 2 % 7 % Det gick lite trögt och man hade mycket ansvar. Det var lite kul att jobba med det men lite jobbigt att bearbeta så mkt.

10 Det var kul i början, men efter ett tag blev det tjatigt. En av uppgifterna jag menar på fråga 1. Vi borde göra fler korta arbeten istället. Det är roligare. Det har varit kul att skriva en egen berättelse utifrån en titel. Ganska kul. Jag lärde mig mycket om olika sätt att förbättra texter. Jag tycker det var kul att någon gång slutföra ett skrivarbete. Det var lärorikt men tråkigt. Gillar inte att skriva berättelser men jag har lärt mig mycket. Småtråkigt. Det var kul att se berättelsen utvecklas. Ibland blev det lite tråkigt. Det var väldigt kul att skriva den från början, men mindre kul att bearbeta. Först skrev man ju texten och sen skulle man bearbeta den, från början kändes det jobbigt att behöva skriva om och om. Men när man kom in i det blev det bättre. 17. Vad tyckte du om läsprojekten som vi haft i svenskan under året (Hungerspelen, Såld/Över näktergalens golv, Reckless/Medan mamma sover)? 20 % 26 % 30 % 18 % 3 % 3 % 8 % 30 % 26 % 34 % 2 % Det var kul att läsa så spännande böcker. Jag lärde mig inte så mycket (liknelser o.s.v.) men kul var det. Jag är en van läsare och att diskutera över det man har läst känns meningslöst. Det var kul att läsa Hungerspelen och Medan mamma sover men inte Över näktergalens golv. Vi läste bra böcker men jag känner inte att jag blivit bättre på att läsa. Det har varit väldigt kul.!!! Jag gillar att läsa bra böcker. Hungerspelen var roligt, Över näktergalens golv var ok och Reckless var jättetråkig. Kul men jag har inte lärt mig så mycket. Läsa!!! Hungerspelen bäst, Över näktergalens golv bäst, Reckless bäst! I alla fall Hungerspelen. Det var bra för att jag blev mer motiverad att läsa skönlitterärt. Hungerspelen var roligast. Hungerspelen och Såld var ok. Men vi hade för lite tid på Reckless. Hungerspelen var väldigt kul men de två andra var riktigt tråkigt. Det var roligare när vi läste Över näktergalen golv för då fick vi mer tid på oss. Det enda som var dåligt var att man hade begränsat med läsning. Jag tycker att nackdelen med dessa projekt är att det alltid är några som inte läser så långt man ska och då kan det bli tråkigt att diskutera med dem.

11 18. Vad tycker du om Tema hälsa i NO och hemkunskap? 10 % 26 % 34 % 20 % 3 % 7 % 17 % 31 % 25 % 22 % 5 % Jag har hört det här tidigare. Jag såg inte varför vi hade lärt oss om hälsa. Det var kul att ha egna mål, och eftersom det var kul så lärde jag mig. Jag älskar eller gillar det området mycket.!!! Jag tycker att vi hade kunnat jobba mer med det. Det känns inte avslutat. Jag tyckte inte att hälsotemat var bra. Det var roligt att själv få ta ansvar över vad man skulle lära sig. Vi har inte gjort så mycket hälsa tycker jag. Bra och nyttigt att veta tycker jag. Jag kan ganska mycket om det redan. Våran studiegrupp hade svårt att hitta information om våra frågeställningar. Det kändes som om vi hade för få NO- lektioner när vi pratade om hälsa. Kul, men det kändes som om vi höll på med det för länge. 19. Vad tyckte du om arbetsområdet i bild som handlade om att bli en bättre tecknare (självporträttet, mjölkpaketet osv.)? 15 % 20 % 31 % 11 % 18 % 5 % 15 % 23 % 41 % 11 % 8 % 2 % Jag blev ganska missnöjd. För mycket föreläsningar. Jag tyckte det var väldigt tråkigt tyvärr. Jag blev väldigt nöjd, brukar inte teckna så mycket. Kul. Jag lärde mig mer om proportioner. Det var lite lärorikt. Felix var väldigt hjälpsam. Rita!!! Självporträttet var kul och bokomslaget. Jag blev bättre på att teckna efteråt. Helt okej. Jag tycker i alla fall att jag blivit bättre, så det är ju något. Jag tror att jag blev en bättre tecknare.

12 20. Vad tyckte du om bilduppgiften Bokomslaget? 18 % 31 % 29 % 3 % 14 % 5 % 5 % 29 % 37 % 8 % 18 % 3 % Lite svårt men ganska kul. För lite tid. Hann inte börja. Skulle ha behövt mer tid. Jag hade mycket problem med material men det löste sig. I love it! Ganska svårt. Det var kul. Bland det roligaste vi gjort i bild. Tyvärr har jag inte gjort klart detta än. Det var roligt men vi jobbade väldigt kort med det. Kul. Jag blev nästan klar. Roligt och man lärde sig mycket som man inte kunde innan (t ex layout). Det var kul med grafisk formgivning. Hade för lite tid. Jag lärde mig inget särskilt. Vi fick lära oss nya begrepp och vad perfektion innebär. 21. Vad tyckte du om Fameprojektet i engelskan? 11 % 32 % 36 % 16 % 2 % 3 % 13 % 34 % 35 % 11 % 5 % 2 % Det var jätteroligt, men det försvann ju sen efter ett tag. Man har nytta av det om man åker utomlands. Super! Har lärt mig mkt. Jag kan engelska ganska bra och jag kunde det mesta. När vi fick uppträda var det bästa i hela 7an. Plus för den frivilliga teatern! Engelska det här året har varit lärorikt.

13 Jag tycker att vissa övningar där man skulle översätta dialoger var uttröttande, men annars har det varit kul. Det är roligt att se på film och det var roliga metoder. Inte så kul men jag lärde mig mer engelska. Jag gillar engelska mycket. Jag har förbättrat min engelska mycket. Det var kul att se avsnitten. Jag lärde mig mycket nytt och det var kul

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007

Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 Sammanställning av studentutvärderingen för kursen Estetiska lärprocesser 15 hp, ht 2007 135 av 167 studenter (81%) har Lärare, tidigare år, förskola 39% besvarat utvärderingen Lärare, tidigare år, grundskola

Läs mer

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan RAPPORT 1 2011-05-30 Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan Inledning och bakgrund Utbildningsnämnden tog beslut 2008-12-02 att införa skriftlig

Läs mer

ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG:

ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG: ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG: SVAR: 1. En bra lärare kan inte favorisera 2. Kan vara bra för att förminska diskriminering 3. Att man inte kan bli orättvist bedömd 4. Alla blir lika behandlade

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät med frågor om hur du mår och vad du gillar att göra. Enkäten har tagits fram tillsammans med andra ungdomar i Östergötland och kommer att användas så att

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

1En engagerad förälder är positivt. 1 Skriftliga omdömen. 2 En framåtsyftande planering

1En engagerad förälder är positivt. 1 Skriftliga omdömen. 2 En framåtsyftande planering 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. 1En engagerad förälder är positivt. Både för barnet och skolan. Vad är en

Läs mer

Lyssna, stötta och slå larm!

Lyssna, stötta och slå larm! För barn Lyssna, stötta och slå larm! - när en kompis utsätts för övergrepp Stötta Det är alltid vuxnas ansvar att skydda barn och ungdomar mot sexuella övergrepp, men du som kompis kan göra mycket för

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Utvärdering av 5B1117 Matematik 3

Utvärdering av 5B1117 Matematik 3 5B1117 Matematik 3 KTH Sidan 1 av 11 Utvärdering av 5B1117 Matematik 3 Saad Hashim Me hashim@it.kth.se George Hannouch Me hannouch@it.kth.se 5B1117 Matematik 3 KTH Sidan av 11 Svar till frågorna: 1 1.

Läs mer

Elevledda utvecklingssamtal

Elevledda utvecklingssamtal SKOLPORTENS NUMRERADE ARTIKELSERIE FÖR UTVECKLINGSARBETE I SKOLAN Elevledda utvecklingssamtal Författare Johanna Brolin Juhlin, Karin Eliasson Skarstedt, Marie Öhman Nilsson Artikel nummer 4/2012 Skolportens

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Framtidstro bland unga i Linköping

Framtidstro bland unga i Linköping Framtidstro bland unga i Linköping Lägg in bild om det finns någon! Författare: Saimon Louis & Hanne Gewecke 3 augusti 2015 2 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Resultat från intervjuerna...

Läs mer

Utvärdering av projektet Flodagruppen

Utvärdering av projektet Flodagruppen Utvärdering Flodagruppen 1 Utvärdering av projektet Flodagruppen Elever och föräldrar Johan Heintz Handledare: Annika Hall Sveagatan 15 Kurator vid Dergårdens gymnasium, 413 14 Göteborg Lerum e-mail: johan.heintz@kulturverkstan.net

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet IDROTT HELA LIVET ÖREBRO 2015 ÄH, NU LÄGGER JAG AV! OM UNGDOMAR SOM SLUTAR MED IDROTT Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet Foton: Mats Ragnarsson

Läs mer

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s.

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s. Källkritik s. 11 Diskussion s. 2 Åsikter s. 3 Samarbete s. 10 Slutsatser s. 9 ELEVHJÄLP Fördelar och nackdelar s. 4 Konsekvenser s. 5 Lösningar s. 8 Perspektiv s. 7 Likheter och skillnader s. 6 1 Resonera/diskutera/samtala

Läs mer

2. Mitt namn är... och jag ringer för att vi har fått in en intresseanmälan av dig om att arbeta hemifrån, stämmer det?

2. Mitt namn är... och jag ringer för att vi har fått in en intresseanmälan av dig om att arbeta hemifrån, stämmer det? Manus för inbjudan till affärspresentation: 1. Hejsan (förnamn). 2. Mitt namn är... och jag ringer för att vi har fått in en intresseanmälan av dig om att arbeta hemifrån, stämmer det? 3. Vad bra. Jag

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009

Sammanställning av studentenkät arbetsterapeuter 2009 1(16) 1. Termin 1. Termin 1 20 49 2. Termin 2 0 0 3. Termin 3 8 20 4. Termin 4 12 29 5. Termin 5 1 2 6. Termin 6 0 0 Antal ej angivit svar: 2 av 43 (=4,65%). Antal svarande: 41. 2(16) 2. Möjligheterna

Läs mer

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6 Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM En lärarhandledning Rekommenderad från åk. 3-6 1 TILL DIG SOM LÄRARE En historia kan berättas på många sätt. Ja, ibland berättas samma historia på flera olika vis.

Läs mer

Om mig 2015. Snabbrapport gymnasiet åk 2. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2015. Snabbrapport gymnasiet åk 2. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2015 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: Antal svarande:

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport år 8

Om mig 2014. Snabbrapport år 8 Om mig 2014 Snabbrapport år 8 Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan länets kommuner, Länsstyrelsen

Läs mer

Får vi vara trygga? Praktiknära forskning inom ämnet idrott och hälsa Rapport nr. 5:2009

Får vi vara trygga? Praktiknära forskning inom ämnet idrott och hälsa Rapport nr. 5:2009 Praktiknära forskning inom ämnet idrott och hälsa Rapport nr. 5:29 Får vi vara trygga? En undersökande studie om elevers uppfattning om kränkande handlingar under lektioner i idrott och hälsa Jonas Bergdahl

Läs mer

1. Att lyssna 1. Titta på den som talar. 2. Tänk på vad som sagts. 3. Vänta på min tur att prata. 4. Säg det jag vill säga. 1.

1. Att lyssna 1. Titta på den som talar. 2. Tänk på vad som sagts. 3. Vänta på min tur att prata. 4. Säg det jag vill säga. 1. 1. Att lyssna 1. Titta på den som talar. 2. Tänk på vad som sagts. 3. Vänta på min tur att prata. 4. Säg det jag vill säga. 1. Att lyssna 1. Titta på den som talar. 2. Tänk på vad som sagts. 3. Vänta på

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar till barn som ensamma åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2014. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Ektorpsskolan

Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Ektorpsskolan Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Ektorpsskolan Viktig information om rapporten: Syftet med snabbrapporterna är att ge dig som arbetar i kommunen eller skolan snabb återkoppling av resultaten. Det är en automatiserad

Läs mer

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik 140917 Nulägesanalys Nolhagaskolan grundskola 13/14 Denna nulägesanalys har ringat in att utvecklingsområde läsåret 14/15 är: Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik Uppföljning

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009

Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009 Tema TID foto: Christina Hoffman Högbyskolans förskoleklass / Bläcku ht 2009 Konstnär och projektledare: Berit Ångman Svedjemo Reflex är ett projekt som fokuserar på barns möte med konst. Det är barnens

Läs mer

Mimer Akademiens arbete med barnens matematikutveckling Ann S Pihlgren Elisabeth Wanselius

Mimer Akademiens arbete med barnens matematikutveckling Ann S Pihlgren Elisabeth Wanselius Mimer Akademiens arbete med barnens matematikutveckling Ann S Pihlgren Elisabeth Wanselius Matematikdidaktik hur förbättrar vi resultaten? I olika undersökningar de senaste 25 åren visar det sig att de

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Efter fem tsunamier av motstånd

Efter fem tsunamier av motstånd Efter fem tsunamier av motstånd När forskningen kom till Fittjaskolan gjorde lärarna motstånd. Stå kvar! sade forskaren till rektorn. Och idag är forskningen förankrad och lärarna kan se sig som lärande.

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om i samhället. Enkäten innehåller frågor om dig och dina

Läs mer

Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011. April 2011 Genomförd av CMA Research AB

Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011. April 2011 Genomförd av CMA Research AB Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011 April 2011 Genomförd av CMA Research AB Sammanfattning Grundskoleelever För tredje året i rad har Norrköpings kommun genomfört en brukarundersökning bland grundskoleelever

Läs mer

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman En ungdomsgrupp i Österbotten Deltagare: 3 ungdomar, ålder: 15, 17 och 18 år. En ungdom var gruppansvarig och samlade ihop gruppen. Deltagarna fick

Läs mer

Elevens och hans/hennes vårdnadshavares egna åsikter/synpunkter kring skolsituationen är nödvändiga att ta med i sammanställningen.

Elevens och hans/hennes vårdnadshavares egna åsikter/synpunkter kring skolsituationen är nödvändiga att ta med i sammanställningen. SEP Skola Elev Plan Denna kartläggning gäller vid frågeställning kring bristande måluppfyllelse, anpassad studiegång, ansökan till särskild undervisningsgrupp eller vid problematisk skolfrånvaro. Den skrivs

Läs mer

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-08-07 Handläggare Annika Pfannenstill Utredningssekreterare annika.pfannenstill@malmo.se Tjänsteskrivelse Ungdomssamtalare GYVF-2014-542

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Psykisk hälsa

Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Psykisk hälsa Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Psykisk hälsa Ämnesrubrik. Gå till visa och bildbakgrund för att ändra. Presentation från Idrottsvetenskapliga programmet, C-uppsats vid Umeå Universitet

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 1(17) Barn-ULF 2014-06-19 Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 Innehåll: Barn 10-18 år... 1 Barns arbetsmiljö och inflytande i skolan... 1 Barns ekonomi och materiella resurser... 3 Barns fritid och

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Karlsängskolan - Filminstitutet

Karlsängskolan - Filminstitutet Projektrapport Karlsängskolan - Filminstitutet 1. Om Skolan Karlsängskolan är en högstadieskola i Nora kommun som ligger 3,5 mil norr om Örebro och i Örebro län men tillhör landskapet Västmanland. Skolan

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät om hälsa och livsstil som har tagits fram tillsammans med ungdomar i Östergötland. Resultaten kommer att användas för att ta hänsyn till vad unga tycker.

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Under maj och oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sammanlagt tolv gymnasieskolor i Sjuhärad;,, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i.

1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i. IUP år 7 1. Eleverna hämtar på skolans hemsida formuläret som ska fyllas i. 2. Elever besvarar frågeställningar kring sin utveckling inom ämnet. Ett formulär gemensamt för alla ämnen används av eleven.

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Hur var projektet att arbeta med engelsktalande länder? Forska, samla fakta, göra Book Creator böcker, göra presentationer.

Hur var projektet att arbeta med engelsktalande länder? Forska, samla fakta, göra Book Creator böcker, göra presentationer. Quiz name: Utvärdering engelskaprojekt engelsktalandeländer Date: 02/05/2016 Question with Most Correct Answers: #0 Total Questions: 14 Question with Fewest Correct Answers: #0 1. Hur var projektet att

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss)

Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss) Mats Dahllöf 090218 Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss) Jag har försökt utforma undervisningen och examinationen på kursen så att de följer lärandemålen, och jag tror att den föresatsen

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om naturvetenskap och teknik i samhället. Enkäten innehåller

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

Hur mäts kunskap bäst? examinationen som inlärningsmoment

Hur mäts kunskap bäst? examinationen som inlärningsmoment Miniprojekt, pedagogisk grundkurs I, vt 2001. Klemens Eriksson, Evolutionsbiologiska institutionen Hur mäts kunskap bäst? examinationen som inlärningsmoment Jag hävdar att kunskapskontrollen är en del

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du? Under oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sju gymnasieskolor i Sjuhärad; Almåsgymnasiet, Jensen Gymnasium, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

Resultat från Folkhälsans. amningsenkät 2012

Resultat från Folkhälsans. amningsenkät 2012 Resultat från Folkhälsans amningsenkät 2012 Hur gamla var dina barn när de slutade ammas?uppge skilt för de fyra yngsta barnen. Ifall du ännu ammar yngsta barnet, kryssa då i barnets nuvarande ålder. Hur

Läs mer

Plugga/slappa/leva/plugga/slappa/leva/plugga/slappa/leva. Carina Bäckström & Ola Olefeldt

Plugga/slappa/leva/plugga/slappa/leva/plugga/slappa/leva. Carina Bäckström & Ola Olefeldt Plugga/slappa/leva/plugga/slappa/leva/plugga/slappa/leva Carina Bäckström & Ola Olefeldt Agenda Att vara ny Lär känna dig själv Uppskjutare/ överpluggare Balans i livet Studieplanering/ studieteknik Lästeknik

Läs mer

UTVÄRDERING. Sammanställning av utvärderingsresultat. Historia 2 2014/2015 S2ab. Utvärdering Hi2 2014/15" 1

UTVÄRDERING. Sammanställning av utvärderingsresultat. Historia 2 2014/2015 S2ab. Utvärdering Hi2 2014/15 1 UTVÄRDERING Sammanställning av utvärderingsresultat Historia 2 2014/2015 S2ab Utvärdering Hi2 2014/15" 1 Inledning Kursen Historia 2 utvärderades i maj 2015 digitalt. 14 av 22 elever har fyllt i enkäten

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin Mitt liv som mobbad Wiveca Wendin 1 Mitt liv som mobbad Copyright 2012, Wiveca Wendin Ansvarig utgivare: Wiveca Wendin Framställt på vulkan.se ISBN: 978-91-637-1642-3 2 Innehåll 1. Några ord av författaren

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå

Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå Svenska Direkt består av en grundbok och två studieböcker. I studieböckerna ges möjlighet till såväl extra träning

Läs mer

Resultat Montessoriskolan åk 5 våren 2015

Resultat Montessoriskolan åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-08 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Montessoriskolan åk 5 våren 2015 2013 16 svarande av 15 elever, 7 flickor och 9 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 100 % 2014 15 svarande

Läs mer

Tema TID. Lyckåkerskolan Visby. Fritids, avd Alen. Ht 2009. Konstnär och projektledare: Berit Ångman Svedjemo. Foto: Maritha Spanier

Tema TID. Lyckåkerskolan Visby. Fritids, avd Alen. Ht 2009. Konstnär och projektledare: Berit Ångman Svedjemo. Foto: Maritha Spanier Tema TID Foto: Maritha Spanier Lyckåkerskolan Visby. Fritids, avd Alen. Ht 2009 Konstnär och projektledare: Berit Ångman Svedjemo Reflex är ett projekt som fokuserar på barns möte med konst. Det är barnens

Läs mer

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat.

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Bilaga 1 I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Ange: Hur många år har du känt till att din anhörige

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå Kom Med projektet Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skellefteå kommun och Landstinget Halvårsrapport 2008-02-16 2008-09-16 Rapporten sammanställd av: Anneli Edvinsson,

Läs mer

Sociala berättelser 1

Sociala berättelser 1 Sociala berättelser 1 De olika delarna av en social berättelse Deskriptiva meningar beskrivning av situationen Deskriptiva delen de ska åskådliggöra och beskriva en situation, händelse eller ett beteende.

Läs mer

Informationsbrev februari 2016

Informationsbrev februari 2016 Informationsbrev februari 2016 Hej föräldrar! Alla lärare på Svenska Skolan kommer att resa till Stockholm för studiebesök och föreläsningar den 18 20 maj. Vad det innebär för respektive kompletteringsgrupp

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Rapport Gemensam skolundersökning åk 8 Göteborgsregionen 2011

Rapport Gemensam skolundersökning åk 8 Göteborgsregionen 2011 Rapport Gemensam skolundersökning åk Göteborgsregionen Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen är bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett

Läs mer

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan.

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Hej Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Jag vill först säga att det är över 12 år sedan jag lämnade kyrkan. Vissa detaljer minns jag inte exakt, men då nämner

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

Kvalitetsrapport Björkhagaskolan Grundskola 2013-2014

Kvalitetsrapport Björkhagaskolan Grundskola 2013-2014 Kvalitetsrapport Björkhagaskolan Grundskola 2013-2014 1 Björkhagaskolan 2014-08-15 Systematiskt kvalitetarbete Kvalitetsrapport 2013-2014 1. GRUNDFAKTA Enhetens namn Björkhagaskolan Antal elever (15 oktober)

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Tabellbilaga: Umeåregionen, Grundskolan åk 7-9 Karina Nygren UFFE - Utvecklings- och fältforskningsenhet vid Umeå Socialtjänst Umeå 2005-02-01 2 Tabellbilaga:

Läs mer

Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA

Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA Det kan vara svårt att räcka till som pedagog. Med en eller flera elever som har behov av särskilt stöd kan man lätt själv känna sig otillräcklig.

Läs mer