SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Del av Gällivare 12:496 (Gällivare ridanläggning/stallområde) tillhörande. Detaljplan för. i Gällivare kommun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Del av Gällivare 12:496 (Gällivare ridanläggning/stallområde) tillhörande. Detaljplan för. i Gällivare kommun."

Transkript

1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande Detaljplan för Del av Gällivare 12:496 (Gällivare ridanläggning/stallområde) i Gällivare kommun den 16 mars (12)

2 HUR SAMRADET BEDRIVITS Detafiplanen har varit på samrådsremiss mellan den 27 december 2010 och den 28 januari Samråd har skett genom remissförfarande med berörda statliga och kommunala instanser samt sakägare. Planhandlingarna har varit tillgängliga för allmän granskning på miljö- och byggkontoret samt kommunens hemsida Ett allmänt samrådsmöte hölls i Folkets Hus. Gällivare. Under samrådstiden har följande yttranden inkommit till Miljö- och byggkontoret. Länsstyrelsen, Tratikverket, Service- och teknikförvaltningen. Gällivare Vattenfall, Skanova, Småstallarnas Samfällighet, Gällivare bysamfällighel Landsbygdsrådet Gellivare, Sportevent Gällivare Lappland AB, Gällivare kyrkliga samfällighet, SAMMANFATTNING AV ÄNDRINGAR I SAMRADSHANDLINGARNA Med anledning av inkomna synpunkter under samrådsförfarandet har främst följande förändringar skett av detaljplan för Del av Gällivare 12:496 (Gällivare ridanläggning/stallområde), i Gällivare kommun, samrådshandling, daterad Planbeskrivningen kompletteras angående allergirisk vad gäller gång- och cykeltrafikanters vistelse nära hästverksamhet, ridstig mm. Bedömningen är att allergirisken ej blir så påtaglig att ytterligare åtgärder behövs. - Plankartan kompletteras med att samråd skall ske med länsstyrelsen i samband med genomförandet/anläggandet av gång- och cykelvägars passager över Natura 2000-bäckar under rubriken -UPPLYSNINGAR". - Planbeskrivningen kompletteras angående gång- och cykelvägs passage över Natura vattendrag. Bedömningen är att ingen påverkan sker på Natura 2000-bäckarna så att prövningsplikt enligt 7 kap 28 a MB behöver ske. - Plan- och uenomförandebeskrivningen kompletteras med beskrivning av föreslagen gångoch cykeltunnel, behovet av den samt dess genomförande. - På plankartan införs ett litet område NATUR på Malmbergsledens västra sida för att tydliggöra att föreslagen gång- och cykeltunnel avses utföras endast inom vägområde. Bedömningen är att ingen arbetsplan behöver upprättas. 2(12)

3 - Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras med att avtal med krävs Trafikverket om utformning, genomförande och ansvarsförhållanden för drift och underhåll av gång- och cykeltunneln samt finansiering av tunnel och dess anordningar. - Genomförandebeskrivningen kompletteras med att kommunen har ledningsrätt för VAledningar genom området. - Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras med att skidspåret mellan Gällivare och Malmberget kan flyttas till tunnel längre österut under EIO/E45. - Plankartan kompletteras med ett mindre område för parkering för skidåkare och besökare till kyrkogården. Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utifrån detta likaså. - Genomförandebeskrivningen kompletteras med att servisledningar för el beaktas vid ett genomförande av planen. - Ett E-område för transformatorstation har införts på plankartan strax norr om ridhuset. - Genomförandebeskrivningen kompletteras med att åtkomst till E-område inom planområdet bör säkerställas via avtal. - Genomförandebeskrivningen kompletteras med att lägena på elledningarna i området är något osäkra samt att ledningsägare (Vattenfall) bör mäta in sina ledningar för att klarlägga att ledningar hamnar inom säkerställda u- respektive hområden. Om ledningar behöver flyttas får detta ske på Vattenfalls bekostnad om inte det kan visas från Vattenfall att man har ledningsrätt i området. - Genomförandebeskrivningen kompletteras med att teleledningar längs Treenighetens väg beaktas vid genomförandet av gång- och cykelväg mm, liksom att servisledningar genom fastigheten till ridhuset beaktas. - Genomförandebeskrivningen kompletteras med att det finns nyttjanderätt för teleledningar inom Gällivare 12:496 samt inom Gällivare 12:74, enligt uppgifter från lantmäteriet. - Planbestämmelse angående att ett minsta avstånd mellan stallbyggnader minst ska vara 11 m, med anledning av risker för brand med hö/spån mm vid stall, förtydligas till att avståndet mellan an ränsande stallenheters b = nader (stall eller komplementbyggnad) minst ska vara 11 m. I övrigt är tillägg eller ändringar av planhandlingarna av mer redaktionell art. SAMRÅDSYTTRANDEN Nedanstående är ett sammandrag av inkomna skriftliga synpunkter följt av kommentarer till yttrandena. Yttrandena i sin helhet finns att ta del av på kommunen. Yttranden har inkommit från följande: 3 (12)

4 Länsstvrelsen Enligt skrivelse Detaljplaneområdet omfattas av område av riksintresse för värdefulla ämnen och material. Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning att den planerade etableringen bör kunna genomföras bl.a. med hänvisning till att det handlar om en utveckling av redan befintlig verksamhet. Kommentar: Simnmkten noteras. Beträffande risk for allergier och lukt anser Länsstyrelsen att avståndet till närmaste bostad är tillräckligt (300 m) för en större anläggning ( hästar). Kommentar: Synpunkten noteras. Länsstyrelsen konstaterar att den illustrerade gc-vägen bitvis redovisas mycket nära områden där hästar kan komma att vistas. 1 samband med anläggandet av allmän ge-väg bör allergirisken beaktas. Det kan finnas anledning att överväga ett visst skyddsavstånd mellan hästverksamhet och allmän gc-väg. Kommentar: Föreslagen gäng- och cykelväg leder längs hästverksamheten (Y1-omräde)pa en sträcka av ca 1 km. Likaså lareslas gang- och cykelväg parallellt med befintlig ridstig/galoppsträcka inom kyrkans fastighet pa en sträcka av ca 500 m. En skilleremsa pä ca meter mellan gäng- och cykelväg och hästverksamhet kan upprätthållas vid i princip alla avsnitt inom planområdet. Längs rområde innehär en sträcka på 1 km ca 10 minuter i gangtid. Längs befintlig ridstig/galoppsträcka inom kyrkans fåstighet uppehåller sig hästar endast sporadiskt. Med tanke på den korta tidsaspekt det handlar om vad gäller gäng- och cykeltrafikanters vistelse nära hästverksamhet, ridstig mm. bedoms allergirisken ej blir sa pataglig an ytterligare atgärder behövs. Planbeskrivningen kompletteras unfitn detta. Inom och i anslutning till det aktuella planområdet finns två st. Natura 2000-områden i form av biflöden till Torne- och Kalix älvsystem. 1 samband med planläggning för handelskvarter sydväst om aktuell detaljplan utfördes en inventering och bedömning av den Natura bäck som återfinns i området. Länsstyrelsen förutsätter att slutsatserna från inventeringen är aktuella även för denna plan, då kommunen i planbeskrivningen hänvisar till denna. Enligt den rapport som upprättats finns risk att byggnation kan ge upphov till grumling i vattendragen. Rapporten redogör även möjliga åtgärder för att förhindra detta. De nya gevägar som detaljplanen föreslår passerar Natura 2000-bäckar, inom eller i direkt anslutning till planområdet på 2-3 nya ställen. Kommunen skriver i planhandlingarna att åtgärder i samband med vattendragen bör samrådas med Länsstyrelsen. Länsstyrelsen delar denna uppfattning och vill understryka vikten av att frågan om påverkan på nämnda vattendrag och eventuell prövningsplikt enligt 7 kap 28a MB bör vara avklarad innan planen antas. Konmtentar: Kommunen gör bedömningen an slutsatser mm i utförd naturinventering är representativa även.för detta anslutande omrade. 1 nordöstra delen. utanfär planomradet. Itireslas gang- och cykelvägs passage över Natura 2000-Inick ske där av hävd/befintlig plats får brolspang jinns. 1 sydväst.föreslas passage över 4(12)

5 Natura 2000-bäck 1 samma avsnitt föreslås en gäng- och cykelpassage över ett mindre dike/en mindre bäck (ett vattendrag som ej är av Natura 2000 enligt beslut, men som ligger i direkt anslutning till Natura 2000-bäcken). Vid Ridhusvägen föreslås gång- och cykelpassage ske där befintliga Ridhusvägens passage sker över Natura 2000-bäcken. Blandtrafik föreslås kunna ske längs Ridhusvägen i korsningsavsnittet på en sträcka av ca 20 m fram till befintlig gång- och cykelväg söder därom. Hastighetsbegränsningen är 30 km/h och Ridhusvägen innehar ej större trafikmängder, varför bedämningen görs att blandtrafik kan ske i ett 20-tal meter i korsningsavsnittet. Ett vägdike utmed Ridhusvägen passeras nära Natura bäcken i detta avsnitt. Låmpligen anläggs en vägtrumma vid gång- och cykelvägens passage över diket. Inga åtgärder/byggande (fundament e dyl) i vatten, eller grävning mm i vattenområde, behöver ske vid de olika passagerna över bäckarna/dikena. Vid passagerna över bäckarna/dikena kan lanåfästen av broar kunna ske på mark på ett par meters avstånd från dikeskanter/bäckarnas kanter. Bedömningen är att ingen påverkan sker på Natura bäckarna så att prövningsplikt enligt 7 kap 28 a MB behöver ske. Vidare bedöms att det är lämpligt att samråd sker med länsstyrelsen i samband med genomförandet/anläggandet av gång- och cykelvägars passager över Natura 2000-bäckar. På plankartan införs angående detta under rubriken "UPPLYSNINGAR". Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utifrån ovanstående. Vidare anser Länsstyrelsen att gödselhanteringen avseende metod och omfattning bör framgå av planbeskrivningen, liksom eventuellt behov av miljöprövning för djurhållning och/eller gödselhantering (9 kap. MB). Kommentar: Vad gäller djurhållning har respektive verksamhetsutövare meddelat under planprocessen att det normalt är mellan hästar stadigvarande i ridhusområdets stall respektive 36 hästar idag i småstallsområdet. Gödselhantering mm förutsätts ske utifrån gällande lagstifining och riktlinjer. Kommunens tillsynsenhet svarar för tillsynsarbetet över hur hanteringen uppffiler gällande krav mm. Denna fråga fär behandlas i särskild ordning utöver nu aktuell detaljplan. Den tunnel som planförslaget redovisar under Malmbergsleden anser Länsstyrelsen vara av stor betydelse för oskyddade trafikanters trafiksäkerhet. Ett genomförande kräver dock så vitt Länsstyrelsen kan se att Trafikverket upprättar en arbetsplan enligt Väglagen. En arbetsplan får inte genomföras i strid med gällande detaljplan, varför det är bra att kommunen förbereder en eventuell framtida vägplaneringsprocess. Kommentar: Se Trafikverkets yttrande, samt kommunens kommentar till Trafikverkets yttrande nedan i denna samrådsredogörelse. Länsstyrelsen har inte några invändningar mot planförslaget som skulle kunna leda till att beslutet att anta detaljplanen behöver prövas enligt bestämmelserna i 12 kap 1 i PBL. Kommentar: Synpunkten noteras. 5 (12)

6 Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att genomförandet av planen inte torde medföra sådan betydande miljöpåverkan att det finns anledning att upprätta en särskild miljökonsekvensbeskrivning. Det är tillräckligt att redovisa konsekvenserna av planens genomförande i planbeskrivningen. Kommentar: Synpunkten noteras. Trafikverket: Enligt skrivelse Utförligare beskrivning av tunneln, behovet samt dess genomförande krävs. Det handlar inte bara om att nå busshållplatsen vid Sommarvägen utan utgör även en nödvändig koppling mellan handelsområdet på västra sidan väg 830 och den planerade fortsatta utveckling av handelsområdet på östra sidan. Dels för att ur ett hållbarhetsperspektiv skapa förutsättningar för att ta cykel istället för bil mellan områdena samt ur trafiksäkerhetssynpunkt undvika korsande gång- och cykeltrafik över Malmbergsleden. För utförande av gång- och cykeltunneln krävs ett tillstånd från Trafikverket då utförande av anläggningen ligger inom vägområdet. Om mer utrymme behöver tas i anspråk än befintligt vägområde skall en arbetsplan upprättas. Kommentar: Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utilrän ovan. Ett litet omräde NATUR införs pä plankartan pä Malmbergsledens västra sida vid föreslagen tunnel för an tydliggöra att tunneln avses utfikas endast inom vägområde. Bedömningen är att ingen arbetsplan behöver upprättas. Det krävs ett avtal med Trafikverket om utformning, genomförande och ansvarsförhållanden för drifi och underhåll av gång- och cykeltunneln. Man förutsätter att tunneln, och med anledning av tunneln tillkommande anordningar som eventuella pumpstationer och planteringar, finansieras av kommunen. Kommentar: Plan- och genomforandebeskrivningen kompletteras utifi-än ovan. Service- och teknikfön-altnin en Gällivare: Enligt skrivelse Service- och teknikfönaltningen har följande synpunkter på detaljplanen: En sedimentationsbassäng bör anläggas längre ner mot öster mellan väg EIO/E45 och Treenighetens väg (enligt bifogad ritning från förvaltningen). Storleken på bassängen bör detaljprojekteras m a p aktuella årsvattenflöden. Bassängens ändamål är att fånga in div föroreningar från området i väster. Ingen sedimentationsbassäng behöver då anläggas i "byggvaruhus-området". En anslutningsväg anläggs från Treenighetens väg till bassängen. Kommentar: Ett område för dagvattenhantering har avsans i planen via särskild bestämmelse. Inonz dagvattenområdet bör uppsamlings-ffirdröjningsdamm mm anordnas. 6(12)

7 med hänsyn till intilliggande bäck av Natura Denna damm bedöms ej ha stort utrymmesbehov och bör ligga mellan hästverksamheten och Natura 2000-bäcken, så att eventuella föroreningar kan hindras innan de når bäcken. Förvaltningens föreslagna anläggning enligt yttrandet är på längt avstånd.från planområdet och nämnda sedimentationsbassäng för "byggvaruhuset-området" ingår ej iföreslagen detaljplan, utan i detalfflan som nyligen vunnit laga kraft ('Detalfflan för Del av Gällivare 12:74 (Treenighetens väg/ Väg E45)'). Syftet med fördröjningsdamm/sedimenteringsdamm i den planen var att dammens läge skulle placeras så att eventuella föroreningar kan hindras innan de når bäcken av Natura Med förvaltningens föreslagna läge innebär det att eventuella föroreningar kan nå den känsliga bäcken innan rening sker. Ingen förändring vad gäller fördröjningsdamm/sedimenteringsdamm i detalfplanen avses göras. Kommunen har ledningsrätt för VA-ledningar förbi området. Kommentar: Genomförandebeskrivningen kompletteras med detta. Skidspåret mellan Gällivare och Malmberget, kallat kommunspåret eller grundspåret, med början vid Hedspåret flyttas till tunneln längre österut under EIO/E45. Spåret fortsätter till Treenighetens kyrkogård och vidare till Malmberget. Belysningen flyttas/kompletteras för den nya sträckningen. Kommentar: Detalfflanen motsäger ej en sådan lösning. Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utifrån förvaltningens yttrande. Många skidåkare/joggare parkerar sina fordon vid Ridstallen. En ny fordonsparkering kan byggas vid Treenighetens kyrkogård (strax utanför infarten) för skidåkare/joggare i anslutning till den nya spårsträckningen. Kommentar: Ett mindre avsnitt för möjlighet till parkering kompletteras i planen. Detta - möjliggörs inom en mindre del av område NATUR i direkt anslutning till Treenighetens vägs vägområde i gällande plan, nära begravningsplatsen. Parkeringen avses kunna användas för skidåkare men även för besökare till kyrkogården. Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utifrein detta. Man bör skilja/sära gc-väg och ridspår från varandra med någon form av skiljezon (risk för allergier etc.) Kommentar: Se länsstyrelsens yttrande samt kommunens kommentar angående detta. Ett skidspår till ICA/COOP-området via tunnel bedöms inte vara aktuellt. Få skidåkare kommer att använda spåret. Kommentar: Synpunkten noteras. Möjlighet ges dock genom planens uppbyggnad om behov skulle uppstå av skidspår mellan Malmheden/Mellanområdet och planområdet. 7 (12)

8 Vattenfall Enligt skrivelse Vattenfall har ledningar i och i närheten av planområdet. Luftledningar visas som heldragna linjer och markforlagda kablar som streckade linjer. Transformatorstationen är markerad som en svart fyrkant, 10 kv som rött samt 0,4 kv i blått (enligt bifogad karta). Anläggningarnas lägen är inte exakta då inmätning ännu inte är gjord. Kommentar: Pä plankartan finns inforda u- samt l-omraden.fik ledningar. Dock hyts ett avsnitt med u-omrade till l-omrade i smastallsomradet (inom Yhomrade) pa plankartan dä det är lulfiedningar och ej markkablar för el. Efier kontakt med företrädare för ledningsägare(i'attenfal0 har uppgifter givils.frän ledningsägare att ytterligare serviskablar i jordfinns i området kring smastallarna (h-omrade). Dessa ledningar har ej betecknats som u-område. da det är servisledningar. Dock bör dessa servisledningar beaktas vid ett genomforande av planen. Genomförandebeskrivningen kompletteras med detta. Ett E-otnräde för transfårmalorstation har inforts pa plankartan strax norr om ridhuset, ett ca 15 X 8 m stort omrade. Noterhart är att transfirmatorstationen inte.finns redovisad i upprättad grundkarta, men vid intolkning av ortofotoloto hedoms det vara 8-10 m till hefindig ridhusbyggnad. Utöver E-omräde har även u-område med prickmark om 5 m mellan ridhusbyggnad och transformatorstationen infärts pä plankartan. efiersom det horisontella avständet mellan E-omräde för nätstation och brännbar byggnadvdel eller brännbart upplag ska uppga till minst 5 meter, enligt gällande starkstromsföreskrifier. Genomförandebeskrivningen komplefieras med att atkomst till E-omräde inom planomradet hör säkerställas via avtal. Vatteeall meddelar att läget pa ledningarna är osäkert. Valtenfall bör nufia in sina ledningar.för att klarlägga alt ledningar hamnar inom säkerställda u- respektive områden. Ledningsrätt.finns endast för befintlig fidiledning pä 10 ki/ som leder genom planomradet i öst-västlig riktning. Om ledningar hehöver flyttas får detta ske pa l'auenfiills bekostnad om inte det kan visas fran Vattenfall au man har ledningsrätt i området. Genomforandebeskrivningen kompletteras uttfrän ovan och bör beaktas vid genomförandet. Vattenfall yrkar på att vår befintliga 10 kv luftledning erhåller ett 1-område med ett minsta horisontellt avstånd på 5 meter (Elsäkerhetsverkets starkströmstöreskrifter) på vardera sidan om ledningen inom kvartersmark. Kommentar: Eit avstand pa minst 5 111till hyggrätt fran nämnda ledning halls i planen. Nämnda ledning.finns inom 1-omrade. För Vattenfalls 10 kv markkabel yrkas ett u-område med en bredd på minst 4 meter inom kvartersmark. För att säkerställa att u-ornrådet överensstämmer med kabels placering måste inmätning ske. Detta bekostas av Vattenfall. 8 (12)

9 Kommentar: Införda u-områden i planen är minst 4 meter breda. Se under kommunens första kommentar till Vattenfall ovan angående inmätning mm Enligt gällande starkströmsföreskrifter får en luftledning för lågspänning (0,4 kv) vara framdragen över eller invid en byggnad under förutsättning att den endast med särskilda hjälpmedel kan nås från fönster, balkonger eller tak. Enligt kundavtalet, Nät 2009 K 7.3, far inte byggnader uppföras, marknivån ändras, eller andra åtgärder vidtagas som äventyrar funktionen eller driften av nätägarens anläggningar. Eventuell flytt/förändring av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall men bekostas av exploatören. Kommentar: Synpunkterna noteras. Se angående inmätning och osäkert läge för ledningar i Vattenfalls synpunkter samt kommunens kommentarer ovan. Om anläggningsflytt behövs yrkar Vattenfall på att ett avtal, där kostnader och ansvar regleras, finns upprättat innan detaljplanen antas. Detta skall framgå av detaljplanehandlingarna. Vid arbete nära våra anläggningar krävs bevakning. Vid markarbeten skall kabelutsättning i fält alltid göras. Under förutsättning att ovanstående uppfylls tillstyrker Vattenfall planen. Kommentar: Någon anläggningsflytt behövs ej, utifrån erhållet underlagsmaterial, med anledning av nu upprättad detallplan. Dock uppger Vattenfall att ledningars lägen är osäkra. Det är ledningsägarens (Vattenfalls) ansvar att säkerställa att ledningar hamnar inom u- områden samt 1-områden, vilka i planen har utformats/placerats utifrån erhållet underlag över ledningssträckningar. Skanova: Enligt skrivelse Meddelar att man inte har något att erinra under förutsättning att befintlig teleanläggning till ridanläggningen inte berörs Kommentar: Efier kontakt med företrädare för ledningsägare (Skanova) har uppgifter givits från ledningsägare att det är serviskablar i jord respektive lyft som leder inom planområdets kvartersmark för hästverksamhet rområde på plankartan). Ovriga ledningar ligger inom allmän platsmark alternativt strax utanför planområdet. Inga u-områden e dyl bedäms därmed behöva införas på plankartan med anledning av befintliga ledningar i området. Genomförandebeskrivningen kompletteras med att teleledningar längs Treenigheiens väg beaktas vid genomförandet av gång- och cykelväg mm, liksom att servisledningar genom fastigheten till ridhuset beaktas. 9(12)

10 17dare kompletteras genomfbrandebeskrivningen med att det finns nyttjanderätt för teleledningar inom Gällivare 12:496 samt inom Gällivare 12:74, enligt uppgilier fran lantmäteriet. Småstallarnas samfälli het Enligt skrivelse Vi tycker att detaljplanen över stallområdet ser bra och välarbetad ut. I och med utökning av hagarna ger den möjlighet för hästägarna i området att följa djurskyddslagen och se till att hästarna får en bättre tillvaro. Detta har vi väntat på i flera år och vi hoppas att detta blir verklighet inom en snar framtid. Att göra området till kvartersmark för hästverksamhet ser vi väldigt positivt på. Detta kan tolkas som om man från kommunens sida verkligen satsar på ungdomar, tjejer och kvinnor. Kommentar: Synpunkterna noteras. Gällivare bvsamfälli het: Enligt skrivelse Gällivare bysamfållighet har inget att erinra angående detaljplan för del av Gällivare 12:496. Kommentar: Synpunkten noteras. Landsbv dsrådet Gellivare: Enligt skrivelse Den planerade platsen för det tilltänkta Hästcentret ligger väldigt bra till och stämmer bra överens med de planer som finns på utveckling av hästverksamheten i kommunen. Kommentar: Synpunkten noteras. I övrigt så finns önskemål att man från gc-väg/skidspår aldrig skall kunna ta sig ut på ridstigen, detta för att förhoppningsvis, få slut på buskörningar med motorfordon sommar- som vintertid. En "labyrint" (typ en sådan som finns vid Hedskolan) skulle behövas mellan den nya gc-vägen som kommer från Malmheden, under Parkgatsleden. På så sätt kan man även förhindra att lösspringande hästar kan ta sig ut på Malmheden eller på Parkgatsleden. Kommentar: Med särskild kvartersmark och fastighet fiir höstverksamhet som avses bildas ges möjlighet till att upprätta hinder, avstängningar, staket mm vid hiistverksamhetens fåstighetsgräns. 10(12)

11 Den andra gc-vägen som går upp mot Treenigheten borde gå hela vägen fram till kyrkogården. Det finns tidigare önskemål om att en gångstig ska anläggas till Treenigheten. Övriga kommentarer se yttrande från Småstallarnas samfällighet. Kommentar: Gäng- och cykelväg medges i nu upprättad plan, tillsammans med gällande plan, längs Treenighetens väg fram till kyrkogärden och även en liten bit in i kyrkogarden. För behov av eventuell ytterligare gångstig mm in i kyrkogarden fär detta sårskilt avtalas med Gällivare kyrkliga sarnfällighet. Denna fräga fär behandlas i särskild ordning utöver nu aktuell detaljplan. S ortevent Gällivare La land AB: Enligt skrivelse Föreslagen sträckning av skidspår kommer att medföra kraftigt försämrad framkomlighet längs skidspåret genom planområdet. Sannolikheten att området ytterligare kommer att exploateras är stor. 1 samrådshandlingen beskrivs att skidspåret är en viktig del av "grundspåret" som går runt samhället. Där föreslås att: Skidspåret flyttas från sin nuvarande passage under E45, 750 meter österut och passerar E45 genom befintlig port. Kommentar: Detaliplanen motsäger ej en sådan lösning Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utifrän detta yttrande. Detaljutformning av nysträckning sker i samråd med "skidfolk" då flera alternativa lösningar finns. Ny sträckning anläggs med belysning som kan flyttas från befintligt spår. Kommentar: Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras i tillämpliga delar utifrån ovan. Befintlig port vid E45 byggs om så att trafiksäker passage med pistmaskin möjliggörs. Kommentar: Befintlig port ligger ca 350 mfrån aktuellt planomräde. Frågan angående behov av ombyggnad av befintlig port mm får ansökas hos kommunens Service- och teknikförvaltning i särskild ordning utöver nu aktuell deta0plan.

12 Bilparkering anläggs i anslutning till ny sträckning av skidspår. Kommentan Ett mindre avsnitt for möjlighet till parkering kompletteras i planen. Detta möjliggörs inom en mindre del av omräde NATUR i direkt anslutning till Treenighetens vägs vågomrade i gällande plan. nära begravningsplatsen. Parkeringen avses kunna användas.för skiddkare men även får besökare till kykogärden. Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras utifran ovan. Gällivare kvrkli a samfälli het: Enligt skrivelse Man har inget att erinra mot föreslagen detaljplan. Man förbehåller sig rätt att påverka och ha synpunkter vid upprättande av eventuella avtal gällande nyttjande av samfällighetens mark för gång- och cykelväg, samt skidspår och ridstig. Kommentar: Genotufbrandebeskrivningen anger att överenskommelse mellan Kyrkan (Treenighetens begravningsplats) och hiistverksamhet avseende ridstig genom Kaptensgärden 1:18 bör ske, liksom att överenskommelse mellan Kyrkan (Treenighetens begravningsplats) och kommunen avseende gäng- och cykelväg samt skidspär genom Kaptensgärden 1:18 bör ske. ÖVRIGT Planbestämmelse angående att ett minsta avstånd mellan stallbygunader minst ska vara 11 m, med anledning av risker för brand med hö/spån mm vid stall, förtydligas till att avståndet mellan an Tränsande stallenheters b nader (stall eller komplementbyggnad) minst ska vara 11 m. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN/KONSULT Denna samrådsredogörelse har upprättats av Gällivare kommun i samarbete med WSP Samhällsbyggnad med planeringsarkitekt Johannes Nilsson som handläggare samt Bengt Gustavsson som uppdragsansvarig. Gällivare den 16 mars 2011 Sture Sundquist Miljö- och byggchef 12(12)

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING Inledning Denna checklista används som hjälpmedel när det kommer till att bedöma behovet av en miljökonsekvensbeskrivning. Checklistan används även för att avgränsa vilka typer av miljöpåverkan

Läs mer

Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län

Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län Detaljplan för del av Älvsbyn 25:1 Västermalm PARKERING Älvsbyns kommun Norrbottens län Samrådsredogörelse Ett förslag till detaljplan för parkering på fastigheten Älvsbyn 25:1 vid Knut Lundmarkskolan

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse 2016-02-08 Arjeplogs kommun MBR 2012/512. Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Standardförfarande Detaljplan för ALLMÄNNINGSSKOGEN s:1, Stor-Mattaure Arjeplogs kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Allmänningsskogen s:1, daterat

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING Samhällsbyggnadsförvaltningen Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat oktober 2014 har varit på samrådsremiss

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun

Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun UMEÅ 2015-02-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Inledning 3 2 Samrådets genomförande 3 3

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

Arvidsjaurs kommun 1/11-2010

Arvidsjaurs kommun 1/11-2010 Datum Arvidsjaurs kommun 1/11-2010 Handläggare Per Lidström Direktval 0960-165 04 Detaljplan för del av Arvidsjaur Allmänningsskogen s:1 m.fl. i Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE A.

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Granskningshandling Detaljplan för del av ARVIDSJAUR 6:2 (Köpmantorget) Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-28 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III.

Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III. 1 [9] Stadsbyggnadsenheten 2014-02-19 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III. Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden uppdrog

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m. fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0419 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING Datum 2016-04-12 Dnr 2013/348 Detaljplan för Skönabäck 1:424 Hällevik, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24

GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24 GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2014-09-24 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande Detaljplan för Del av KOMMUNALHEMMET 1 M.M. GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN Gällivare kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen 982 81 Gällivare

Läs mer

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun

KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun Detaljplan för verksamheter inom KV ELEKTRODEN MM Stallbacka Trollhättans kommun 99B ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidsplan april-maj 2006 ny utställning av detaljplanen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM 2011-05-13 PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:334 M. FL. (NY ICA- BUTIK) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM ÄRENDEHANTERING Med anledning av planerad exploatering av fastigheten Gårö 1:334

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat. Datum Dnr. 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Åby 1:99 och Noten 14, fjärrkyleanläggning i Åbybergsparken Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-06-03,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-08-03 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Aktuellt planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

I nollalternativet och alternativ A bedöms inte tillgängligheten påverkas längs sträckan.

I nollalternativet och alternativ A bedöms inte tillgängligheten påverkas längs sträckan. Tillgänglighet I nollalternativet och alternativ A bedöms inte tillgängligheten påverkas längs sträckan. De föreslagna åtgärderna i alternativ B och C ger överlag fortsatt god tillgänglighet till bostäder,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN 1(8) DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN UTLÅTANDE mars 2014 I bifogad sammanställning redovisas samtliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik,

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivning UTSTÄLLNINGSHANDLING 2012-12-20 Sida 1 av 8 UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan över del av BJÖRKLIDEN 1:22, JUKKASJÄRVI KRONOÖVERLOPPSMARK 1:1 m.fl. Bostäder mm i Björkliden. Kiruna

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5)

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Del av Avesta 5:1 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2013-01-21, reviderad 2013-04-22. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2013-04-22

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323)

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och byggnadsnämnden Datum: 2016-02-10 D.nr: BYGGd-2015-150.214 Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD Detaljplan för del av Strömstad 4:31, Strömstads Kommun REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-02-26 45 att genomföra ett programsamråd gällande

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Nedanstående har under samrådstiden 2014-10-23-2014-11-14 inkommit med yttranden. Yttrandena har förkortats i redogörelsen, kontakta

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Stenungsunds kommun Västra Götalands län

Stenungsunds kommun Västra Götalands län 1(5) Dnr 0197/09 Utställningshandling 2012-08-30 detaljplan för skola och bostäder, Kyrkenorum 4:210 och del av 4:123 Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret november 2010 Annika Almqvist Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för villabebyggelse Slumnäsvägen 57, Västra Strand, fastigheten Våren 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Bakgrund och syfte AB PiteEnergi planerar att ansöka om linjekoncession för två 45 kv markkablar i anslutning till Pitholmens industriområde.

Bakgrund och syfte AB PiteEnergi planerar att ansöka om linjekoncession för två 45 kv markkablar i anslutning till Pitholmens industriområde. PM 2014-09-23 Samrådsredogörelse Inledning Detta är en redogörelse för hur samråden har genomförts, samt de åsikter och förslag som inkommit och hur AB PiteEnergi ställer sig till dessa. Samråden behandlar

Läs mer

Energimarknadsinspektionen Box 155 631 03 ESKILSTUNA

Energimarknadsinspektionen Box 155 631 03 ESKILSTUNA Energimarknadsinspektionen Box 155 631 03 ESKILSTUNA Ansökan om nätkoncession för linje enligt ellagen (1997:857) för nybyggnad av 145 kv luftledningar till Skaftåsen resp. Hemberget vindkraftparker samt

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01 KUNGSBACKA KOMMUN Trafikutredning Göteborg 2013-03-01 Trafikutredning Datum 2013-03-01 Uppdragsnummer 61441255720 Utgåva/Status Slutleverans v:\44\12\61441255720\3_teknik\t\dokument\pm 2013-03-01.doc Kinell

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-10-08 Dnr PLAN.2012.13 Detaljplan för Vreta 1:61 Krigslida SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-08-28, 98 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta detaljplan för Vreta

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M. Planprogram för Arlandastad Norra

Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M. Planprogram för Arlandastad Norra Programhandling DNR BTN 2011/0225-214:M Antagen av kommunfullmäktige 2006-05-18 118 regeringsbeslut 2006-06-26 NORMALT PLANFÖRFARANDE Planprogram för Arlandastad Norra Omfattande del av fastigheterna Broby

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för PALLE NÄBBA Utby 5:27 och 5:34 m fl Herrestads församling, Uddevalla kommun Upprättad av Miljö

Läs mer

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18 Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Detaljplan för SJÖDAL, HÅKANKILA 2:36 M.FL Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och

Läs mer

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014

ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-05-20. Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 2014-05-20 Antagen av KF 2 september 2014 Laga kraft 3 oktober 2014 ANTAGANDESHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I HOSSABERGET GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift

Läs mer

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING Upprättad av Arkitekt Lars Jansson AB den 22 november 2006 Reviderad den 6 september 2007 samt den 17 april

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12 Tjänsteutlåtande Datum 2015-06-12 Sida 1 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Stadsarkitekt Tomas Johnsson 0280-181 69 Dnr: KS/2016:34 Detaljplan för Olarsgården annex Byggnadsnämndens beslut: det i januari

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING datum 2012-09-20 diarienummer 2010-00439 Dp 5234 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan för fastigheten VÄKTAREN 4 mm i Hamnen i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan- och

Läs mer

SAMRÅD ENLIGT 6 4 KAP MILJÖBALKEN

SAMRÅD ENLIGT 6 4 KAP MILJÖBALKEN SAMRÅD ENLIGT 6 4 KAP MILJÖBALKEN OMBYGGNAD DELSTRÄCKA AV 40 KV LEDNING VID NYTT PLANOMRÅDE VÄG E20 KRISTINEHOLM - BÄLINGE OCH VERKSAMHETER I ALINGSÅS KOMMUN VATTENFALL ELDISTRIBUTION AB 2015-05-20 Denna

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

DETALJPLAN AVSEENDE, DEL AV PERSTORP 25:1, PERSTORPS KOMMUN, SKÅNE LÄN.

DETALJPLAN AVSEENDE, DEL AV PERSTORP 25:1, PERSTORPS KOMMUN, SKÅNE LÄN. DETALJPLAN AVSEENDE, DEL AV PERSTORP 25:1, PERSTORPS KOMMUN, SKÅNE LÄN. SAMRÅDSREDOGÖRELSE EFTER GENOMFÖRT SAMRÅD UNDER TIDEN 2008-07-04 TILL 2008-09-02 Vid utställningstidens utgång 2008-09-02 hade följande

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Ändring med tillägg av detaljplan för Kebnekaise fjällstation, fastställd 1979-10-09. Jukkasjärvi kronoöverloppsmark 1:1 ANTAGANDEHANDLING

Ändring med tillägg av detaljplan för Kebnekaise fjällstation, fastställd 1979-10-09. Jukkasjärvi kronoöverloppsmark 1:1 ANTAGANDEHANDLING Ändring med tillägg av detaljplan för Kebnekaise fjällstation, fastställd 1979-10-09. Jukkasjärvi kronoöverloppsmark 1:1 Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Kebnekaise fjällstation Antagandehandling,

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 2015-04-14 1 (2) HANDLÄGGARE Jose Sterling 08 535 364 12 jose.sterling@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen

Läs mer

2.1 Myndigheter. 2.1.1. Länsstyrelsen Hallands län. 2.1.2. Varbergs kommun. 2.1.3. Trafikverket

2.1 Myndigheter. 2.1.1. Länsstyrelsen Hallands län. 2.1.2. Varbergs kommun. 2.1.3. Trafikverket 2.1 Myndigheter 2.1.1. Länsstyrelsen Hallands län Länsstyrelsen i Hallands län har 2015-02-12 kommit in med ett yttrande (d.nr. 407-209-15). Länsstyrelsen anser att det generellt innebär minst påverkan

Läs mer

Granskningsutlåtande Antagandehandling

Granskningsutlåtande Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-25118 E-post: samh.bygg@bollnas.se Granskningsutlåtande Antagandehandling Detaljplan för Slaktaren 8, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr:15-6161

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-26 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen

Läs mer

Laxforsen 4:53. Ändring med tillägg av detaljplan för del av Jukkasjärvi 9:5, antagen 1991-06-19 av byggnadsnämnden i Kiruna.

Laxforsen 4:53. Ändring med tillägg av detaljplan för del av Jukkasjärvi 9:5, antagen 1991-06-19 av byggnadsnämnden i Kiruna. Ändring med tillägg av detaljplan för del av Jukkasjärvi 9:5, antagen 1991-06-19 av byggnadsnämnden i Kiruna. Laxforsen 4:53 Kiruna Kommun Norrbottens län Laxforsen 4:53 Förslag till antagandehandlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer