Utställningsutlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utställningsutlåtande"

Transkript

1 Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden till för att ge sakägare, boende, myndigheter med flera möjlighet att lämna in synpunkter. Planförslaget har tagits fram av Planavdelningen i Båstads kommun och planen handläggs med normalt planförfarande. I detta utställningsutlåtande finns sammanfattningar av de synpunkter som har lämnats in och Planavdelningens kommentarer till synpunkterna. Följande har inte haft något att erinra mot förslaget Länsstyrelsen i Hallands län ( ) Laholms kommun ( ) Sjöfartsverket ( ) Region Skåne ( ) Hyresgästföreningen Nordvästskåne ( ) TeliaSonera Skanova Access ( ) E.ON Gas Sverige AB ( ) Ängelholms kommun ( ) Synpunkter på förslaget har inkommit från följande myndigheter m.fl. Länsstyrelsen ( ) Länsstyrelsen finner att planförslaget kan komma att påverka riksintresse natura 2000 varför Länsstyrelsen kan komma att ingripa enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen (SFS 1987:10). Riksintresset Natura 2000 Söder om detaljplaneområdet finns ett Natura 2000-område (Hallandsås nordsluttning) som har pekats ut enligt art- och habitatdirektivet. Planen har, sedan samrådsskedet, kompletterats med en MKB och justerats utifrån de resultat som framkommit där. Detta innebär att den planerade grundläggningstekniken har förändrats så att grundvattnet inom planområdet inte kommer att sänkas. En permanent sänkning av grundvattnet kan dock eventuellt komma att ske lokalt vid 1 (5)

2 en planerad lastbrygga. Länsstyrelsen finner det därmed sannolikt att Natura 2000-området inte kommer att påverkas negativt av planens genomförande. Länsstyrelsen menar att grundläggningstekniken bör införas som en planbestämmelse eftersom den är av sådan vikt för bevarandet av Natura området och därmed möjligheten att genomföra planen. Skulle den nu angivna grundläggningstekniken ändras krävs troligen tillstånd enligt 7 kap 28 a miljöbalken för genomförandet av planen. Länsstyrelsen vill betona vikten av att det planerade avskärande diket mellan planområdet och Hallandsåsen inte får en avvattnade effekt på Natura området. Biotopskydd Kommunen har efter inventering kommit fram till att det inte finns några skyddade biotoper enligt 7 kap 11 miljöbalken. Någon dispens från biotopskyddet krävs därför inte för planens genomförande. Kommentar: Plankartan kompletteras med en bestämmelse avseende grundläggningstekniken enligt ovan. Diket mellan planområdet och Hallandsåsen syftar till att ta hand om vattnet från Hallandsåsens nordsluttning och förhindra att det tar sig vidare över planområdet. Detta kommer utformas på så sätt som beskrivs ovan d.v.s så att det inte ger någon negativ påverkan på Natura 2000-området. Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras med text där detta förtydligas. Lantmäterimyndigheten ( ) Om tanken är att cykelvägen skall vara för allmänhetens bruk så är denna i nuläget inte tryggad, eftersom bestämmelsen x är borttagen och området fortfarande ligger inom kvartersmark. I övrigt inga synpunkter. Kommentar: Den gång- och cykelväg som planeras i östvästlig riktning ligger på allmän platsmark. Alternativt kan gångbanan läggas på kvartersmark och integreras med den pergola som ska uppföras längs gränsen mellan kvartersmark och allmän platsmark. Någon gc-väg genom planområdet i nordsydlig riktning planeras inte. Däremot ska det vara möjligt att ta sig från den östvästliga gcvägen in i handelsområdet. Planavdelningen har valt att inte lägga någon x- markering där för att det är osäkert exakt var den i så fall skulle lagts. En planbestämmelse anger att byggnader inom området med beteckningen entréyta ska placeras så att gång- och cykeltrafik i nordsydlig riktning möjliggörs. Trafikverket ( ) De synpunkter vi framförde i samrådsskedet gällande avgränsning av planområdet kvarstår. Planområdet måste stämma överens med det köpekontrakt som har tecknats för överlåtelse av delar av Hemmeslöv 8:2. Vad gäller avgränsningen av planområdet mot väg 115 bör gränsen antingen ligga utanför vägområdet eller ska vägområdet benämnas vägområde. 2 (5)

3 För att vattnet i dagvattendammen och diket som ligger i anslutning till väg 115 inte ska påverka vägkroppen får nivåskillnaden mellan vattenytan och beläggningsytan inte understiga 0,8 m. Som skydd för avåkningar måste ett räcke uppföras vid dammen. Passagen för gående och cyklister över väg 115 bör av trafiksäkerhetsskäl inte placeras mitt på sträckan där hastigheten är som högst. Lämpligare placering är vid anslutningen med lokalgatan eller vid cirkulationsplatsen. Kommentar: Det pågår en diskussion mellan TRV och kommunen gällande en lösning för den ytan som planområdet har utökats med (i söder). Plangränsen har placerats totalt fem meter längre söderut. Ytan är tänkt att inrymma ett dike för att kunna omhänderta avrinningen från åsens nordsluttning. Gränsen utmed väg 115 har justerats. Större delen av diket lämnas utanför planen. I öster behålls en del av diket inom planområdet (för att släcks ut en äldre plan). Där har området med diket getts beteckningen HUVUDGATA. Det är samma beteckning som vägen har i angränsande plan. Vattnet i dagvattendammen och diket i anslutning till väg 115 ska inte understiga en nivåskillnad av 0,8 m mellan vattenytan och beläggningsytan. Anläggning av diket kommer ske i samråd med TRV. Plankartan har kompletterats med bestämmelse avseende vägräcke som skydd mellan väg och dammen. Övergångstället på väg 115 behöver anpassas till både entrén till område och till kollektivtrafikhållplatsen. Detta kommer ske i samråd med TRV vilket framgår i planbeskrivningen. KHR ( ) Kommunala Handikapprådet (KHR) förutsätter att gällande lagstiftning och riktlinjer avseende tillgänglighet och anpassning följs fullt ut; att exempelvis handikapp p-plats och HWC anordnas utan att detta särskilt påpekas. Kommentar: Planavdelningen instämmer i detta yttrande. Tillgänglighetsfrågorna kommer bevakas i bygglovsskedet. Skånetrafiken ( ) Vi hänvisar till vårt tidigare yttrande i ärendet: Planområdet ligger mycket väl till ur ett bilperspektiv där väg 115 är infartsväg till Båstad och ansluter till E6 i öster. Planområdet ligger i luckan mellan Båstads tätort och den nya stadsdelen Åstad (Hemmeslövs framtida stationssamhälle) vilket för kunder som reser med gång- eller cykel medför onödigt långa gångavstånd. Det är dock positivt att det planeras för en hållplats för pendellinjen mellan nya stationen och Båstad centrum i direkt anslutning till området men en bättre lösning vore att placera dagligvaruhandeln i den framtida stadsdelen Åstads centrum i direkt anslutning till den nya järnvägsstationen i Hemmeslöv. Det skulle 3 (5)

4 stärka den framtida stadsdelen genom att centralt i området erbjuda handel som nås enkelt via gång- och cykel, men även via kollektivtrafiken, samtidigt som närheten till stationen ger ett ökat kundunderlag för butikerna genom att bl a pendlare kan handla där på vägen hem från arbetet. Det allra bästa hade naturligtvis varit att placera handeln centralt i Båstads tätort men när nu detta inte verkar vara möjligt, med hänsyn till tillgänglig mark, förespråkar vi istället en placering av dagligvaruhandeln till det nya stationssamhället. Som svar på kommunens kommentar om att boende får gångavstånd till butiken så gäller detta främst en mindre del av de framtida boende i Åstad. Med handeln placerad i ett mer stationsnära läge skulle gångavståndet kunna minska från drygt 1km till ett fåtal hundra meter. Man bör enligt vår mening prioritera att skapa korta gångavstånd för de boende till handeln snarare än att optimera handelsläget ur ett bilperspektiv. För bilburna kunder innebär en 1 km längre körväg ett mindre obehag än vad det innebär för gående med tunga matkassar. Vi förespråkar därför fortsatt en placering av handeln till centrum av Åstad stationssamhälle. Kommentar: Planavdelningen noterar dessa synpunkter inför framtida planering, men konstaterar att i detta fall kan de tyvärr inte tillgodoses. Som tidigare meddelats och som framgår i planbeskrivningen har det i ett tidigare skede gjorts en handelsutredning där flera placeringsalternativ prövats. Föreslagen placering bedöms som attraktivt för både kommuninvånare och för besökare från andra kommuner. Södra Hallands Kraft ek förening/el ( ) Vi har inget att erinra. Vi kommer att behöva två nya U- eller E-område för transformatorstationer som kan leverera el till området med en ungefärlig storlek om ca 10x10 meter och som är lättåtkomliga från väg. Brännbara byggnader måste placeras minst fem meter från denna yta. Leveranstiden för en nyanslutning beräknas till ca åtta månader. Södra Hallands Kraft meddelar på detta vis att vi även är intresserade att delta i en diskussion för att lösa värme- och kraftförsörjningen inom området. Vi önskar att bli meddelade i god tid innan eventuell asfaltering och ledningsdragning blir aktuell. Kommentar: För att öka flexibiliteten och ej låsa placeringen har kommunen valt att inom yta markerad med kors tillåta mindre byggnader, exempelvis transformatorstationer. I planbeskrivningen beskriv detta under rubriken Teknisk försörjning samt i genomförandebeskrivningen under rubrikerna Ansvarsfördelning och Tekniska frågor. Er önskade placering, med hög tillgänglighet, är med gällande förslag fullt möjligt. Illustrationskartan har kompletterats med två byggnader i enlighet med ert förslag till placering. 4 (5)

5 Texten i planbeskrivningen kompletteras med följande: Brännbara byggnader måste placeras minst fem meter från transformatorstationen. Planavdelningens förslag till åtgärder utifrån dessa yttranden En planbestämmelse införs som styr grundläggningstekniken för att undvika påverkan på Natura 2000-området. Plangränsen i norr flyttas söderut, så att diket ej omfattas. Vid cirkulationsplatsen ingår dock diket i planområdet, med användningen HUVUDGATA. Prickmarken längst i öster justeras som en konsekvens av detta. En planbestämmelse om att skyddsräcke krävs mellan dammen och vägen införs. Användningsbestämmelsen HJ 1 förtydligas så att det framgår att transformatorstationer för verksamheten får uppföras. Underrättelse inför antagandet och detta utlåtande sänds till Lantmäteriet Trafikverket Kommunala Handikapprådet Skånetrafiken Södra Hallands Kraft Underrättelse efter antagandet, samt besvärshänvisning sänds till Länsstyrelsen Kommunstyrelsen föreslås besluta att Planförslaget godkänns för antagande i enlighet med detta utlåtande. PLANAVDELNINGEN I BÅSTAD Lisa Rönnberg Samhällsbyggnadschef Karin Stenholm Planarkitekt 5 (5)

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD Detaljplan för del av Strömstad 4:31, Strömstads Kommun REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-02-26 45 att genomföra ett programsamråd gällande

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING

SAMRÅDSHANDLING Del av Gällivare 12:74 Öster om Treenighetens väg/e 45 2013 08 29 Bilaga 1. BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING Inledning Denna checklista används som hjälpmedel när det kommer till att bedöma behovet av en miljökonsekvensbeskrivning. Checklistan används även för att avgränsa vilka typer av miljöpåverkan

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utställt för samråd under tiden 2014-09-15 till 2014-10-26

Läs mer

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Utlåtande Antagandehandling 2010-09-17 1(5) Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Länsstyrelsen i Skåne län konstaterar att förslaget inte strider mot de intressen

Läs mer

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande:

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande: V 150101 datum 2015-11-04 diarienummer 2014-48 ÄDp 5122 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för del av fastigheten LANDSKONTORISTEN 1 i Rosengård i Malmö Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Nedanstående har under samrådstiden 2014-10-23-2014-11-14 inkommit med yttranden. Yttrandena har förkortats i redogörelsen, kontakta

Läs mer

Detaljplan för Båstad 109:330 m.fl. i Båstad, Båstads kommun

Detaljplan för Båstad 109:330 m.fl. i Båstad, Båstads kommun UTLÅTANDE 2013-10-28 1 (12) Detaljplan för Båstad 109:330 m.fl. i Båstad, Båstads kommun UTLÅTANDE Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2010-06-14 till 2010-07-19 för att ge sakägare,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2011 2010BN0419 Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för villabebyggelse, Gullvivebacken 4, fastigheterna Gullvivan 4 och 5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor

Läs mer

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Knislinge Resecenter del av Knislinge 43:1, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 2/7-2014 Dnr.: KS 2011/447.343 Planförslaget har varit på samråd under tiden 17 april 8 maj 2014 enligt

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, har varit utställd under tiden 2014-01-20

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning)

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29 Granskningshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-05-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. samt på kommunens hemsida: http://www.oskarshamn.

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. samt på kommunens hemsida: http://www.oskarshamn. Uppdragsbeslut 2010-11-24 Samrådsbeslut 2013-05-14 Utställningsbeslut 2013-10-08 Detaljplan för Kristineberg 1:39 och del av Kristineberg 1:1, Gunnarsö Semesterby Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

1.2 Syfte Syftet med flytten av befintlig 40 kv- ledning är att ge plats åt bostäder och bebyggelse enligt framtagna detaljplaner.

1.2 Syfte Syftet med flytten av befintlig 40 kv- ledning är att ge plats åt bostäder och bebyggelse enligt framtagna detaljplaner. BILAGA M1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 INLEDNING 1.1 Bakgrund Göteborgsregionen växer samtidigt som det finns en stor brist på bostäder. För en fortsatt utveckling av Göteborg behövs fler bostäder och bebyggelser.

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för fastigheten Magnarp 5:88 m.fl. Magnarp Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSHANDLING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS Planförslaget har varit utställt för granskning på

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-05-11 Dnr KS11/60:1 214 Tillägg till detaljplan för Kylaren 5, Colorama Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Tillägg till detaljplan för Kylaren 5, Colorama Planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö 2011-02-02 Dp 5063 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område öster om SVÅGERTORPS STATION i Hyllie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

Väg E20 delen förbi Hova

Väg E20 delen förbi Hova VÄGPLAN Väg E20 delen förbi Hova Gullspångs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse 2014-05-23 Projektnummer: V85631195 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse - Vägplan för E20 förbi Hova Skapat av:

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling. Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Samrådshandling Detaljplan för att upphäva del av detaljplan för DEL AV NÖBBELE 7:2 (Vandalorum) i Värnamo stad Dnr 15.2015.211 Antagen 20xx.xx.xx Laga kraft 20xx.xx.xx PLANBESKRIVNING VID UPPHÄVANDE Med

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2004/2013 Dnr planmodul: P 17/2014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i

Läs mer

Fördjupning av översiktsplan för Brene-området. Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

Fördjupning av översiktsplan för Brene-området. Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län 1 (5) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till Fördjupning av översiktsplan för Brene-området Upprättad i oktober 2008 HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Ett förslag till fördjupning av översiktsplan, upprättat i juni

Läs mer

Detaljplan för Ronneby 25:11 m.fl (Kilen)

Detaljplan för Ronneby 25:11 m.fl (Kilen) Ronneby kommun, Blekinge län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplaneförslaget, upprättat 2015-05-18 och reviderat 2015-08-27 samt 2015-10-22 har varit utställt för granskning under tiden den 11 december 2015

Läs mer

DEL AV KV. GJUTAREN. Plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län

DEL AV KV. GJUTAREN. Plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Granskningshandling Detaljplan för DEL AV KV. GJUTAREN Osby Tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet, markerat i rött. Dnr KS/2015: 479 214 Samhällsbyggnad

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 1740/2011 FASTIGHETEN PUKSLAGAREN ÖSTRA 2 BERGA, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren GERP Maxi Helsingborg KB den 20 oktober 2011.

Läs mer

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping Samrådsredogörelse 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 25 februari 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(7) Hur samrådet har bedrivits Samråd hölls från 22 augusti

Läs mer

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala)

Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Upprättad 2015-10-13 Antagen av Byggnadsnämnden 2015-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för Heimer 1 m.fl. (Del av stadsdelen Ljungdala) Hässleholms

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Utlåtande Detta detaljplaneförslag, har varit utställt under tiden 2014-12-01 till 2014-12-28 för att ge sakägare,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING Datum 2016-04-12 Dnr 2013/348 Detaljplan för Skönabäck 1:424 Hällevik, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE LAGA KRAFTSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt

Läs mer

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN 1(6) SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN SAMRÅDSTID Samråd hölls mellan 2014-06-09-2014-07-08 Brev har skickats till samtliga

Läs mer

Västerråda handels- och industriområde

Västerråda handels- och industriområde SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådshandling avseende detaljplan för Västerråda handels- och industriområde Melleruds kommun Västra Götalands län Contekton Arkitekter Fyrstad AB har på uppdrag av Melleruds kommun

Läs mer

Kommentar: Fettavskiljare och andra krav som ställs på denna typ av byggnation kommer beaktas i bygglovsskedet.

Kommentar: Fettavskiljare och andra krav som ställs på denna typ av byggnation kommer beaktas i bygglovsskedet. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Trädgården i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Samrådsredogörelsen är en sammanfattning av inkomna yttranden under samrådet. Förslaget har

Läs mer

Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län

Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län Program PROGRAMHANDLING till detaljplan för Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län DP 159 Trelleborgs kommun Stadsbyggnadskontoret PLANERINGENS SYFTE Detta planprogram avses utgöra

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 Ändring genom tillägg till detaljplan för Gredelby 7:75, Knivsta kommun Enkelt planförfarande ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN I LEKEBERGS KOMMUN KJ PLANKONSULT AB Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län PLANOMRÅDE ANTAGEN AV KF 2008-11-20

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Särskilt utlåtande Datum 2013-05-23 Dnr SHB12/134 Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Granskning Förslag till

Läs mer

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Granskningsutlåtande Detta detaljplaneförslag, har varit utställt under tiden 2015-02-09 till 2015-03-08 för att

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Ärrarp 24:1 m fl, Ärrarps ängar, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Ärrarp 24:1 m fl, Ärrarps ängar, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Ärrarp 24:1 m fl, Ärrarps ängar, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för Hoby 2:54 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för Hoby 2:54 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av följande handlingar: Plankarta skala 1:500, upprättad 2014-10-31, reviderad 2015-01-09 Planbeskrivning, upprättad 2014-10-31,

Läs mer

Handbok för cykelparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken

Handbok för cykelparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken Handbok för cykelparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken Beställare: Lars-Erik Pedersén, Västtrafik AB, Infra Konsult: Atkins Sverige AB Uppdrag: Uppdragsnummer - 2011284 Sökväg: www.vt-pool.com

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer