VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Foto: Lelle Jonsson från invigningen av NORDLEK 2020

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Foto: Lelle Jonsson från invigningen av NORDLEK 2020"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2018 Foto: Lelle Jonsson från invigningen av NORDLEK 2020

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2018 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska Folkdansringen, lämnar härmed en berättelse över distriktets 64:a verksamhetsår för Riks, föreningar, enskilda medlemmar och andra intresserade. FÖRTECKNING ÖVER ANSLUTNA FÖRENINGAR Nr. Bildades Namn Örebro Fdg (ÖFG) Örebro Bygdegillet Karlskoga Wadköpings Fdg (IOGT-NTO) Örebro Lindesbergs Fdg Lindesberg Kulturella Föreningen Örebro Gyttorps Fdg Nora Frövidansarna Frövi Fdg Nerkia Örebro Norra Vätterbygdens Fdg (NVF) Askersund MEDLEMSANTALET DE SENASTE 6 ÅREN Medlemmar år år Totalt Av totala antalet medlemmar är 4 stycken guldmedlemmar. DISTRIKTSLEDNING Distriktet har letts av en förtroendevald styrelse, där har ingått medlemmar från 4 av de 9 anslutna föreningarna.

3 STYRELSE Ordförande Torbjörn Brännlund ÖFG Vice ordförande Leif Johansson ÖFG Sekreterare Katarina Hjärtmyr ÖFG Kassör Birgitta Alm Gyttorps Fdg Ledamot Bengt Haraldsson Norra Vätterbygdens Fdg Ledamot Tomas Bergström Bygdegillet Ledamot (dans och musik) Mats Åkerberg ÖFG REVISORER Ordinarie Lars Ekström Kulturella Föreningen Börje Eriksson ÖFG Suppleanter Lars Fastberg Anders Åström Kulturella Föreningen VALBEREDNING Catharina Jacobsson Norra Vätterbygden är sammankallande för valberedningen som har bestått av, Rolf Östman Folkdansgillet Nerkia och Ann-Britt Arvidsson Örebro Folkdansgille. Därutöver tillkommer övriga föreningars kontaktpersoner gentemot valberedningen. ARKIVANSVARIG Distriktet är medlem i Arkivcentrum. Protokoll från styrelsemöten, distriktsmöten, årsmöten och annat intressant finns samlat där. Katarina Hjärtmyr, ÖFG är ansvarig för att alla handlingar kommer till Arkivcentrum för bevaring. VERKSAMHET Distriktsårsmötet Distriktets årsmöte ägde rum den 10 mars i Lundhagskyrkan Hovsta, Örebro. Mötet var arrangerat i samarbete Örebro Läns Folkmusikförbund och Nerkia Folkdansgille var värd. När förhandlingarna var klara fick vi lyssna till en konsert av musikgruppen Fafner. Efter konserten serverades vi en god måltid och sen blev det dans till allspel med alla tillresta spelmän. Kvällen förflöt i trevlig samvaro och full fart på dansgolvet. Till slut var en paus välbehövlig och vi fick smaka på goda tårtor. Då vi fått lite gott till livs kunde alla åka hem, mätta och nöjda. Ett stort tack till Folkdansgillet Nerkia som genomförde mötet med bra organisation. Mer om årsmötesförhandlingarna finns i årsmötesprotokollet från den 10 mars 2018.

4 Distriktsmöten (DM) Under året har det varit 2 distriktsmöten där alla föreningar har varit inbjudna. Mötena har hållits på Café Skogen i Örebro och i en gemensamhetslokal på Honolulugatan i Örebro. Distriktsstyrelsen (DS) Under året har styrelsen haft 8 protokollförda sammanträden samt ett antal informella möten där styrelsen diskuterat distriktets framtida verksamhet. De diskussionerna har också gällt inte bara vår organisation utan också hela Folkdansringens organisation och verksamhet. Anledningen till de breddade diskussionerna har varit att vi har representanter som deltar i Riksorganisationens organisation och verksamhet. Ordförande har under året tillsammans med Eva Gert och Bengt Haraldsson deltagit 2018 års riksstämma i Sundsvall. En resumé över vad som hände har publicerats på hemsidan under Stämman arbetade mycket med erfarenhetsutbyte och diskussioner om hur man lockar nya medlemmar men också hur man behåller intresset hos kvarvarande medlemmar. Budget för kommande två års period fastställdes efter en del diskussioner. En svår fråga var budgeten för vår tidning Hembygden som har stora svårigheter att producera 4 nummer per år med den fastställda budgeten. Kulturens redovisade också hur man ska arbeta med deras kursutbud inte minst det nya forumet sociala medier. Riksstämman beslutade också att en arbetsgrupp och referensgrupper till denna skulle tillsättas. Bengt Haraldsson från styrelsen blev nominerad från vårt distrikt och blev också invald i arbetsgruppen som tillsatts. Två referensgrupper har också blivit tillsatta med Leif Johansson och Torbjörn Brännlund som medlemmar i varsin referensgrupp. Arbetet pågår så inga resultat kan redovisas. NORDLEK 2018 NORDLEK 2018 är en dans- och musikfestival som ägde rum juli 2018 i Falun. Folkdansringen Örebro var ett av de sju distrikt runt Dalarna som arrangerade stämman. Under året har Leif Johansson, Mats Åkerberg och Torbjörn Brännlund från styrelsen, samt många personer ur våra föreningar varit aktiva vid planering och genomförandet av NORDLEK En av våra medlemmar, Mats Åkerberg, ska ha en särskilt stor eloge för det fantastiska invigningsprogrammet som han var ansvarig för. Han skapade ett arrangemang med ett 100- tal deltagare som genom dans och musik speglade midsommarfirandet över många sekel. En stor del av aktiviteterna var inriktat på dans och musik eftersom temat för hela stämman var POLSKOR. VI-KAN-grupperna erbjöds också aktiviteter under stämmodagarna som var speciellt avpassat för dem. I övrigt var det dans och spel under hela veckan i lekstugor, på scener och dansgolv. Det var också framträdanden i Falun för att visa verksamheten som bedrivs i norden inom ramarna för folklig kultur.

5 Stämmotåget leds av Lilja Petra Asgeirsdottir och i fanborgen märks bl.a. Bendt Pedersen och Urban Lind. Foto: Yvonne Hjelm Örebro distriktet har som framgår av ovan haft betydelsefulla uppdrag för hela stämman NORDLEK SEKTIONER Folkdansringen i Örebro län Dans- och musiksektionen 2018 Ledare för dans- och musiksektionen har varit Eva Gert Kulturella föreningen från 1 januari 2018 till distriktsstämman den 10 mars 2018 och därefter Mats Åkerberg Örebro Folkdansgille Arrangemang under året Danser till NORDLEK 2018 Distriktskurs den 10 februari 2018 på Rostahemmet i Örebro. Dansledare var Eva Gert och för musiken stod Jan-Anders Andersson. Innehållet bestod av de olika ländernas samdanser och danser till den svenska nationella uppvisningen. Vi var 41 dansare. Fem stycken från Värmland, tio från Kulturella föreningen, sju från Örebro folkdansgille, två från Norra Vätterbygdens folkdansgille, två från Nerkia folkdansgille, tio från bygdegillet Karlskoga, en från Eskilstuna, två från Gyttorp och två från Lindesberg. Distriktet bjöd på välkomstfika och deltagarna hade egen lunch med sig. NORDLEK2018 i Falun Dans-och musiksektionen har varit mycket engagerad i förberedelserna för NORDLEK 2018 med Eva Gert som huvudansvarig för planerings-och arbetsgruppen dans samt VI-KAN och Mats Åkerberg som koreograf och regissör för invigningsprogrammet.

6 HEMSIDAN Örebro distrikts hemsida har skötts av Leif Johansson. Till denna sida har det strömmat in bilder och olika inlägg. Sidan har haft drygt besökare. EKONOMI Den ekonomiska redovisningen visar i år på ett underskott på 2631:60, av vilket en stor del egentligen borde drabbat föregående år. Detta på grund av sent inkomna kostnader för en danskurs år Distriktet har också tagit på sig en del kostnader i samband med NORDLEK 2018 kostnader som består av resor till dansrepetitioner och viss rekvisita. Den totala redovisningen för NORDLEK 2018 är dock i skrivande stund inte helt färdig. SLUTORD Distriktet består av 9 föreningar som har haft en god aktivitet med deltagande i arrangemang av olika slag. Några arrangemang som kan nämnas är NORDLEK 2018 och särskilt med förberedelserna för invigningsprogrammet, spelmansstämman i Siggebohyttan, 90-års jubileet av Örebro läns Folkmusikförbund i Lerbäck, Dansens dag i Örebro och naturligtvis den stora högtiden vid midsommar. I många föreningar har det pågått olika kursaktiviteter för att få nya medlemmar. Trots dessa ansträngningar så sjunker vårt medlemsantal. I viss mån kan medlemssiffrorna vara missvisande då inrapportering till registret inte varit helt lätt för föreningarna att hantera. Det har under året gjorts ett antal försök att genomföra en utbildning men alla gånger har det blivit förhinder. Ibland har intresset från föreningarna varit bristfälligt och ibland har personerna från Riks anmält förhinder. Intresset för distriktets olika aktiviteter, då främst dansbytarträffar och kursverksamheter har varit stort vilket ger ett visst hopp för framtiden. Tongivande för att arrangera dessa möten har varit Eva Gert. Hon har också deltagit i en del kurser som Riks inbjudit till. Glädjande för det gångna året var det stor engagemang som våra medlemmar i föreningarna visade i samband med NORDLEK Det var inte bara genom aktivt arbete med planeringen av stämman utan också det stora antalet volontärer och besökare från vårt distrikt som deltog i samband med stämmans genomförande som var glädjande. En stor del av vårt verksamhetsår har vi arbetat med att få fram en ny vision om vart vi är på väg med vår verksamhet inte bara lokalt utan även på Riksnivå. Det stora tappet av medlemmar är ett problem och den stora frågan både lokalt och centralt är om vi arbetar med rätt saker. Tyvärr pekar medlemsrekryteringen på bristande intresse för de aktiviteter vi i dag bedriver. Det är med glädje vi kan konstatera att vårt arbete med att fundera över framtidens verksamhet och organisation lokalt, även gett till resultat att det från vårt distrikt valts in

7 representanter i både arbetsgrupp som referensgrupper som arbetar med Riksorganisationens arbete och organisation. Något resultat från arbetet på Riksnivå finns inte ännu, men lokalt finns idéer om verksamhet som förhoppningsvis gillas av nya och aktiva utövare av framförallt dans. Dessa idéer kommer att presenteras för distriktets dansare under början av Tack för det gångna året. Vi önskar den pågående styrelsen lycka till i sitt arbete. Ordf. Torbjörn Brännlund Vice ordf. Leif Johansson Kassör Birgitta Alm Sekreterare Katarina Hjärtmyr Ledamot Bengt Haraldsson Ledamot Tomas Bergström Ledamot för dans och musik Mats Åkerberg

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 0 8 2009-02-01 sida 1 Verksamhetsberättelse VERKSAMHETSBERÄTTELSE Föreliggande verksamhetsberättelse avseende distriktets 55:e

Läs mer

Inbjudan. Distriktsårsmöte Folkdansringen i Örebro län & Örebro läns Folkmusikförbund. På Musikpalatset i Karlskoga den 9 mars 2013

Inbjudan. Distriktsårsmöte Folkdansringen i Örebro län & Örebro läns Folkmusikförbund. På Musikpalatset i Karlskoga den 9 mars 2013 1 Inbjudan Distriktsårsmöte 2013 Folkdansringen i Örebro län & Örebro läns Folkmusikförbund På Musikpalatset i Karlskoga den 9 mars 2013 14.00 Samling med konsert 14.45 Fika 15.15 Årsmöten 16.45 Dans till

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Protokoll fört vid Folkdansringen i Örebro läns styrelsemöte , Stenstorp, Nyhem 119, Pålsboda.

Protokoll fört vid Folkdansringen i Örebro läns styrelsemöte , Stenstorp, Nyhem 119, Pålsboda. FOLKDANSRINGEN I Örebro län 2008-08-28 DS 05/08 Protokoll fört vid Folkdansringen i Örebro läns styrelsemöte 080828, Stenstorp, Nyhem 119, Pålsboda. Närvarande: Sture Hermansson ordförande Carola Sandberg

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg.

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län 2008-03-01, Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Närvarande: Se närvarolista. Bilaga 1 1 Mötets öppnande Distriktsstyrelsens ordförande

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Distriktsresan, med full fart i Festivalen på Botanic Gardens torg i Wales. Verkligen en brokig blandning av dräkter. Se bara på Arnes! 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Protokoll fört vid Distriktsmöte på Café Skogen kl

Protokoll fört vid Distriktsmöte på Café Skogen kl Folkdansringen i Örebro län Protokoll fört vid Distriktsmöte 2009-10-27 på Café Skogen kl. 19.00 1 Distriktsmötets öppnande Ordföranden hälsar alla hjärtligt välkomna. Bilaga 1. 2 Ombudsupprop Sekreteraren

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Protokoll från Distriktsmöte på Café Skogen kl 19.00

Protokoll från Distriktsmöte på Café Skogen kl 19.00 Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distriktsmöte 30.10.12 på Café Skogen kl 19.00 1. Ordförande Rolf Östman hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. 2. Solweig Svahlin förrättade ombudsupprop

Läs mer

Stadgar för Distriktens distrikt

Stadgar för Distriktens distrikt Svenska Folkdansringen Distriktens distrikt Fastställda vid RS 2016-2 sid 1 (6) Stadgar för Distriktens distrikt 1 Ändamål Mom 4 Distriktens distrikt, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation

Läs mer

Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm

Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm Protokoll Distriktsstyrelsen Sammanträde 2008-3 ( 27-42) Tid och plats 2008-04-09 i Södertälje Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Gunbritt Österlund Lars Pahlén Kurt-Elof Berglund Bengt Edholm 27 Sammanträdets

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Oxelösunds Folkets hus Cupan. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman

Protokoll från Distriktsstämman Protokoll från Distriktsstämman 2015-03-21 A Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Malmköping. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. B Fråga om stämmans

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Närvarande Björn Falk Ann-Sofie Svensson. Lars Pahlén Samt icke beslutande, Kurt-Elof Berglund, avgående valberedare

Närvarande Björn Falk Ann-Sofie Svensson. Lars Pahlén Samt icke beslutande, Kurt-Elof Berglund, avgående valberedare Protokoll Distriktsstyrelsen Sammanträde 2007-2 Tid och plats 070329 kl 19.00 i Södertälje Närvarande Björn Falk Ann-Sofie Svensson Gunbritt Österlund Henry Lindblad Lars Pahlén Samt icke beslutande, Kurt-Elof

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman på Åsa folkhögskola. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. Fråga

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN

ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN 1. Inledning ARBETSORDNING FÖR LRF UNGDOMEN Detta dokument är en arbetsordning för LRF Ungdomen. LRF Ungdomen är inte stadgebundna och är därför att betrakta som ett nätverk med stor frihet i sin verksamhet.

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Stadgar för Svenska Folkdansringen

Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar reviderade vid Riksstämman i Karlskrona 2016-05-22 1 ÄNDAMÅL Svenska Folkdansringen, nedan kallad Folkdansringen, är en rikstäckande organisation för alla åldrar,

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Plats: Dala-Husby Tid: 09.00-15.00 Lämnat återbud: Christer, Marita, Ann Kristin 1) Mötets öppnande Staffan hälsar alla välkomna till första

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmöte

Stadgar. Antagna vid årsmöte Stadgar Antagna vid årsmöte 2010-03 03-24 Distriktsorganisationens uppgift är: att inom sitt område verka för sammanhållningen mellan föreningarna inom Folkdansringen att verka för att nya föreningar med

Läs mer

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011 Storstenen på Stålnäs, (fiskeläget) så finns en gubbe inristat. Den upptäcktes av Peter Norman från Riksantikvarieämbetet 1982, då han genomförde en fornminnesinventering i Söderhamns Skärgård. Mer om

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Svenska Folkdansringen

Svenska Folkdansringen Svenska Folkdansringen Stadgar för Östergötland Holavedens Folkdansring. 1 ÄNDAMÅL Östergötland-Holavedens Folkdansring i fortsättningen kallad ÖHF är en distriktsorganisation verksam för barn, ungdomar

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Sydvästra Skåne ÅRSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2017 Styrelsen för Svenska Turistföreningen Sydvästra Skåne får härmed avge följande berättelse för verksamheten under år 2017.

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

Protokoll fört vid distriktsstämman den 20 mars 2010 i Bålsta

Protokoll fört vid distriktsstämman den 20 mars 2010 i Bålsta 1 Protokoll fört vid distriktsstämman den 20 mars 2010 i Bålsta 1 Stämmans öppnande Ordförande i Bålsta Folkdansgille Lars Allo hälsade alla välkomna och lämnade sedan ordet till Distriktsordförande Staffan

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2010

Distriktsinfo nr 2/2010 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2010? I detta nummer: Sidan 2 Distriktsstämman ger tankar Sidan 3-4 Distriktsstyrelsen och sektion 2010 Sidan 5 Medlemskap, solidaritet, försäkringar Sidan 6

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen 2017 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordf: Bodil Hansen, Eneryda V ordf: Elin Örheden, Värend Kassör: Ulf Wärnö, Värend Sekreterare:

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008. HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I DAL-VÄNERSBORG 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRT- LUNGSJUKAS FÖRENING DAL-VÄNERSBORG 1/1-31/12 2008. Medlemsantal: Den 1 jan 2008 hade

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.

KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA DAGORDNING. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora. Anläggningssamfälligheten NÖSNÄS STORA Stenungsund Nosnas.stora@live.se www.nosnasstora.se KALLELSE TILL ORDINARIE SAMFÄLLIGHETSSTÄMMA Tid: Måndagen den 2 april 2012, kl 19.00 Plats: Nösnässkolan Den medlem

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2012

Distriktsinfo nr 2/2012 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2012? I detta nummer: Sidan 2 Fru ordförande har ordet Infoblad Sidan 3 Sidan 4 Rörospols kurs Sidan 5 Röros forts Sidan 6 Ledarkurs Dans på stan Sidan 7 Liljkonvaljeholmen.

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Folkdansringen i Uppland. Distriktsinfo

Folkdansringen i Uppland. Distriktsinfo Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 1/2012? I detta nummer: Sidan 2 Påminnelse om ledarstipendium Påminnelse om C-J Hultbergs minnesfond Sidan 3 Valberedning Dräktbytardag Sidan 4 Snörakan Folkdansringen

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Mom 1 Guldstalaget, Skellefteå, anslutet till Svenska Folkdansringen genom Övre Norrlands distrikt, har till uppgift och ändamål:

Mom 1 Guldstalaget, Skellefteå, anslutet till Svenska Folkdansringen genom Övre Norrlands distrikt, har till uppgift och ändamål: STADGAR Stadgar för Guldstalaget, Skellefteå 1 ÄNDAMÅL Guldstalaget, Skellefteå, anslutet till Svenska Folkdansringen genom Övre Norrlands distrikt, har till uppgift och ändamål: skapa intresse för och

Läs mer

STADGAR för...hundungdom,

STADGAR för...hundungdom, STADGAR för DISTRIKT inom Sveriges Hundungdom. STADGAR för...hundungdom, godkänd av Ungdomsrådet den.../...20... Revidering av grundstadga fastställd av Representantskapet 19-20 maj 2001, godkänd av SKK/Centralstyrelsen

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Uppland

Stadgar för Folkdansringen i Uppland Svenska Folkdansringen Folkdansringen i Uppland Stadgar för Folkdansringen i Uppland Antagna 2016-09-29 Upplands distrikt av Svenska Ungdomsringen bildades 1946, namnändring till Folkdansringen i Uppland

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

2018 nr.1. Kallelse till årsmöte. i Växjö. Inbjudan till mediadagar. Kom med och gör program tillsammans. Krn:s Verksamhets berättelse.

2018 nr.1. Kallelse till årsmöte. i Växjö. Inbjudan till mediadagar. Kom med och gör program tillsammans. Krn:s Verksamhets berättelse. 2018 nr.1 Kallelse till årsmöte i Växjö Läs mer på sidan 3 Fotograf: Mats Samuelsson Inbjudan till mediadagar i Växjö 13-15/4 Krn:s Verksamhets berättelse Kom med och gör program tillsammans Läs mer på

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

36 Sammanträdets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

36 Sammanträdets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll Distriktsstyrelsen Sammanträde 2007-3 Tid och plats 2007-04-26 telefonmöte Närvarande Björn Falk Henry Lindblad Ann-Sofie Svensson Gunbritt Österlund Pierre Marklund Lars Pahlén 36 Sammanträdets

Läs mer

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet VÄSTERVIKS MANSKÖR Årsmöte 2017-03-13 i Johannesgården Parentation Våra avlidna bröder Jonny Hedvall och Hanno Enwall hedrades med en tyst minut 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer