FS p 12 Mahlin Lenerius, projektledare Uppdragsbeskrivning och plan för genomförande av Psykologidagar 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FS p 12 Mahlin Lenerius, projektledare Uppdragsbeskrivning och plan för genomförande av Psykologidagar 2017"

Transkript

1 Uppdragsbeskrivning och plan för genomförande av Psykologidagar 2017 Bakgrund Förbundet har i IHPU:s regi totalt anordnat 14 psykologidagar/stämmor. Den senaste var 2008 i Göteborg. Deltagarna har främst varit psykologer, men även andra yrkesgrupper såsom socionomer och lärare har deltagit. Deltagarantalet har legat mellan stycken. Förbundet har uppfattat en efterfrågan från psykologer på nya psykologidagar. Psykologiguiden och förbundet har också goda erfarenheter från bokmässan, inte minst av ett växande intresse för psykologisk kunskap hos allmänheten. Vid förbundsstyrelsens möte i december 2014 diskuterades ett förslag om att på nytt arrangera Psykologidagar och följande beslut fattades i mars 2015: Psykologidagarna ska arrangeras regelbundet med start våren 2017 Psykologidagarna ska som minimum bära sina egna kostnader Syftet ska vara att erbjuda en mötesplats för samtliga psykologer och ge möjlighet till kompetensutveckling Målet ska vara att stärka såväl den enskilda psykologen som professionen som helhet genom att rikta sig till alla psykologer oavsett verksamhetsområde eller specialiseringsinriktning Psykologidagarna ska i huvudsak vara ett forum för professionellt utbyte. Öppna arrangemang ska kunna finnas och ska då planeras för att även ge ett ekonomiskt överskott Psykologidagarna ska genom sitt utbud ge möjlighet till vidmakthållande av specialistbehörighet Stora Psykologpriset ska samordnas med Psykologidagarna Två av FS ledamöter ska ingå i styrgruppen (Anders Wahlberg och Anna Sandell) Tilläggsbeslut har fattats att IHPU arrangerar dagarna tillsammans med förbundet. Projektledare har utsetts förbundssekreterare Mahlin Lenerius. Syfte och mål Syftet med Psykologidagarna är främst fortbildning för psykologer men kan också innehålla inslag för att marknadsföra psykologers kunskaper till allmänheten. Målet ska vara att stärka såväl den enskilda psykologen som professionen som helhet genom att rikta sig till alla psykologer oavsett verksamhetsområde eller specialiseringsinriktning. Psykologidagarna ska i huvudsak vara ett forum för professionellt utbyte. 1(7)

2 Planering Förbundsstyrelsen har under ca ett års tid diskuterat nya Psykologidagar både inom styrelsen, med enskilda medlemmar och förbundets yrkesföreningar. Yrkesföreningarna ordföranden har vid två tillfällen träffat förbundsstyrelsen för att diskutera psykologidagar (oktober 2014 och maj 2015). Syftet med det första mötet var att förtydliga yrkesföreningarnas intresse av att medverka och hur denna medverkan ska utformas. Viktiga frågor att avhandla är samordning med yrkesföreningarnas årskonferenser, ekonomiska implikationer liksom aktuell utveckling inom vetenskap och praktik. Tidpunkt mars 2017 (ej klart) Plats Waterfront Stockholm (ej klart) Innehåll Några spår kommer att fungera som kompetensutveckling, som troligen kommer vara lätt att motivera för arbetsgivaren att betala för. Det ena kan vara en workshop, och det andra kommer något form av riktat/riktade spår för specialistpsykologer och blivande specialister. Resterande föreläsningar och workshops kommer mer vara aktuell forskning, annat aktuellt matnyttigt som till exempel nya instrument och behandlingsmetoder, professionsfrågor för psykologer etc samt andra mindre inslag av intressant och nytt. Upplägg Två dagar den mars 2017 på Stockholm Waterfront (ej klart). Stora Psykologpriset delas ut i samband med dagarna. Detta skulle skapa gynnsamma utbyten mellan arrangemangen och öka den mediala publiciteten kring båda. På torsdag anordnas en workshop i samarbete med någon aktör, med någon höjdare inom det kliniska området. Fredag är branschspår. Torsdag avslutas med middag och fest. Vi kommer att uppmana yrkesföreningar att lägga sina årsmöten och kompetensdagar i samband med psykologidagarna, när psykologerna ändå reser. På detta sätt hoppas vi öka chanserna till högt deltagande någon eller samtliga dagar. Organisation En styrgrupp med representation från IHPU, förbundskansli och styrelse. En projektledare, en programsamordnare och olika arbetsgrupper. Alla tjänster som rör bokning, anmälan och fakturering sker genom konferensbokningsbolaget MeetX. Projektledare: Mahlin Lenerius Projektadministratör: X 2(7)

3 Styrgrupp:, Susanne Bertman, info, Henrik Johansson, Ihpu, Martin Björklind, professionsansvarig, Maria Lindhe, specialistutbildningen, Anna Sandell, förbundsstyrelsen, Anders Wahlberg, förbundsstyrelsen Programkommitteé/vetenskaplig kommitté: Kommunikation o hemsida: Susanne, Peter, Mahlin, administratör, MeetX Stora Psykologpriset: Susanne, Anders, Kristina? (egen organisation o budget)? Vi kommer att vända oss brett för att få input på vilka föreläsningar etc som vi skulle kunna ha men inom ramen för några spår (4-5 parallella) Finansiering Huvudintäkterna komma från deltagaravgifter men även rån sponsorer, utställare och samarbetspartners. Vi tänker sälja föreläsningsspår, och tillhörande monterplats till bokförlag, tidningar, testutvecklingsföretag, arbetsgivare för psykologer etc. Deltagarna står för en viktig del av intäkterna. Deltagare Målet är minst 700 deltagare (vilket motsvarar nästan 9 % av yrkesverksamma medlemmarna). Vi kommer att se till så att vi har spår för alla tre områdena inom specialistområdet, vilket ska ge potential att locka alla psykologer. Budget - se bilaga (budget 2) 3(7)

4 Logistik och planering Projektplan och arbetsfördelning upprättas av projektteamet Samordning. Beställningar av kaffe, luncher, specialkost, skyltar, dekorationer, blommor, presenter, teknik och transporter, samt justeringar och ändringar av dessa beställningar Samordning av konferensmaterial. Inköp, samordning, och förberedelse av deltagarmaterial såsom deltagarväskor, block, pennor och övrig praktisk information till deltagarna (packning av väskor offereras separat vid behov) Praktisk information. MEETX tar fram informationstexter med praktiska upplysningar om hotell, lokala transporter och kartor för publicering Konferenssekretariat. Upprättande av registreringsdisk/konferenssekretariat på plats under konferensen Projektledning och samordning på plats. Projektledare medverkar under kongressen som samordnare och för att säkra leveranskvalitet Ekonomi och budgetering Upprättande och kontinuerlig uppföljning av projektbudget. En budget upprättas. Budgeten bevakas och revideras regelbundet under projektets gång. Bokföring och redovisning. Bokföring och redovisning av moms och skatter enligt gällande regler och förordningar. Betalning av fakturor. Hantering av leverantörsfakturor Ekonomisk avräkning. Slutgiltig ekonomisk sammanställning och avräkning när samtliga intäkter och kostnader reglerats Socialt program och kreativa events Samordning, prisförhandling, avtal och bokning. Förhandling, kontraktering och fortlöpande kontakt med underleverantörer för lokaler, underhållning och catering. Kreativa events. Lämpliga aktiviteter, lokaler, menyer, eventuella transporter, medföljandeprogram och underhållning. Marknadsföring Framtagning av underlag för trycksaker. Kontakt med grafiska formgivare, korrekturläsare, tryckerier gällande dessa trycksaker. Hemsida. Utformning och drift av hemsida för psykologidagarna. Pressmeddelanden, annonsering och samordning av pressaktiviteter Trycksaker, produktion och distribution av trycksaker såsom inbjudan, slutgiltigt program, affischer och annonser, programbok eller CD, deltagarlista och deltagarbevis Grafisk profil. Förslag på layout och design samt logotyper och trycksaker Utställningshantering Utställarpaket. Förslag på utställarpaket, uppbyggnad och försäljning av utställarplatser Inbjudan. Utformning av inbjudan och distribution till sponsorer och utställare Avtal. Upprättande av avtal med sponsorer samt utställare 4(7)

5 Skiss och placering. Framtagande av utställningsplaner och placering av respektive sponsor/utställare Kommunikation. Bekräftelser, kontinuerlig kommunikation samt praktisk information Teknik, monterservice och uppbyggnad. Kontakt mellan utställare och teknisk avdelning på plats. Kontaktperson finns på plats för utställarna vid uppbyggnad av utställningen. Fakturering, redovisning och utbetalningar MEETX sköter fakturering och redovisning av sponsormedel samt utställarintäkter samt godkänner och betalar fakturor från lokaluthyrare Slutgiltig redovisning. Vi redovisar intäkter och kostnader relaterade till sponsorer/utställare VIP- och föreläsarhantering Tidplan. Tidplan upprättas för hantering av inbjudningar. Förmånsförteckning. Producera en förmånsförteckning för alla kategorier inbjudna. Distribution av inbjudningar. MEETX distribuerar inbjudningar till talare och moderatorer, hanterar svaren och rapporterar till den vetenskapliga kommittén. Bekräftelse. Distribuera bekräftelse till talare och ordförande. Förmåner. Information om eventuella förmåner till talare gällande registreringsavgift, hotell, resebidrag, arvoden etc. Arvoden och reseersättning. MEETX sköter utbetalningar av eventuella arvoden (mot faktura eller specifikation och tar in nödvändiga personuppgifter). Konferensteknik. MEETX inhämtar föreläsarnas önskemål om konferensteknik och kommunicerar önskemål till anläggningen. Programstöd Inledande möte. På ett tidigt stadium hålls ett möte mellan den vetenskapliga kommittén och ansvarig person från MEETX för att diskutera den vetenskapliga strukturen, ämne, hemsida, tidplan, bedömningsprocess, programläggningsmöte, trycksaker etc. Behov och önskemål diskuteras i detta skede. Tidplan. MEETX upprättar en tidplan baserad på beslut tagna vid ovanstående möte Assistans vid programläggningsmöte. MEETX erbjuder administrativ assistans under programläggningsmötet. Syftet med mötet är att färdigställa hela programmet inklusive parallella sessioner. Hantering av anmälningar Onlineregistrering. Ett webbaserat formulär skapas i MEETX registreringssystem, där deltagarna enkelt kan anmäla sig till mötet online. Registreringsformuläret kan sedan länkas från mötets hemsida, och övriga önskade webbplatser. I registreringslänken ingår det uppläggning av tio olika seminariespår, två sociala arrangemang samt namn, faktura adress och allergier, utöver detta debiteras det per timma efter överenskommelse. Design och utformning av registreringsformuläret. Formuläret skapas enligt uppdragsgivarens önskemål och i samråd med MEETX gällande färgval, typsnitt, logotyper och bilder. E-postadress. För smidig kommunikation med deltagarna inför kongressen lanseras en dedikerad e-postadress för mötet, liknande psykologidagarna@meetx.se 5(7)

6 Anmälan och bekräftelse. MEETX tar emot anmälningar via webformuläret och bekräftar mottagandet till varje deltagare via e-post. Vid bekräftelsen får deltagarna inloggningsuppgifter till en personlig sida. Deltagarna kan på personliga sida se status på sin anmälan samt om önskas göra tillägg och justeringar. Kontinuerlig kommunikation. MEETX kan även bistå med hjälp vid hantering av ändringar, göra tillägg och justeringar gällande deltagarens anmälan. Deltagarlista. Framtagande av underlag enligt MEETX standard enligt den information som finns i registreringsformuläret för tryckning av deltagarlista eller utskick direkt via e- post. Hantering av registreringsavgifter Ekonomihantering vid registrering. MEETX fakturerar eller tar emot betalning av anmälningsavgift via en säker kreditkortslösning online (hotellkostnad, registreringsavgift och eventuella andra avgifter). Vi bevakar, tar emot och bokför betalningarna. Tjänsten inkluderar momsredovisning och en betalningspåminnelse. Planering och genomförande på plats Deltagarkuvert; namnskyltar och inträdesbiljetter. Individuella registreringshandlingar (namnskyltar och biljetter) iordningställs för distribution under mötet. Inklusive packning av namnskyltar och biljetter. Kvalificerad personal vid registrering. MEETX registreringspersonal finns på plats för att registrera nya deltagare, handha hotellbokningar och göra justeringar Värdar/värdinnor vid registrering. MEETX kontrakterar, schemalägger och instruerar erfarna och språkkunniga värdar och värdinnor och Era eventuella volontärer. Hotellhantering Hotellkontakter. Förslag på hotellalternativ och förbokning av rum Priser och avtal. Förhandling av priser och ansvar för hotellavtal Onlinebokning. MEETX skapar ett webbaserat bokningsformulär som länkas samman med registreringsformuläret. Deltagaren kan välja, boka och betala sitt hotell direkt i samband med anmälningen Bokning och bekräftelse. Bokning och bekräftelse av hotellrum till deltagare, föreläsare, utställare, sponsorer och arrangör skickas via e-post Betalning och kommunikation. Kontakt med deltagarna avseende betalningar, ändringar och speciella önskemål Bevakning och kontroll av avbokningsregler. Bevakning av avbokningsregler samt justering av antalet hotellrum i förhållande till antalet anmälda deltagare 6(7)

7 Mahlins i övrigt osorterade tankar: Tyngre sponsor som tex Stockholms stad Vilka ingå i programkommitté Utse ansvarig för inledningsanförande (Anders W, Anna Sandell, Ulrika E, Martin o Susanne?) Stora Psykologipriset (torsdag kväll egen ekonomi men nu finns lokaler ) Nyttja lokalerna och ha extern föreläsning fredag eftermiddag 1000 besökare som betalar 250 kr = kr (200 kr om DN kort etc) Lokaler för föreningarna att ha möten? Psykologer ser på film korta noveller? Kompetensutveckling 3 spår Vidmakthållandeseminarier (specialistkansliet o SpecR ansvariga?) Internationell person/dragplåster? Förbundet inleder politik? Etik och juridikfrågor (hbtq etc..) Arbetsmiljö (inkl hot och våld) Lönefrågor Hur tar man betalt Specialistbefattningar Exempel på nischer Psykologer i Media Workshop? Möt din ombudsman Möt styrelsen Sponsrade föreläsningar? Kompetenscentrum för psykoterapi Psykologförbundet SLL? Utbildningsftg? Samarbeten? Psykologifabriken Modern Psykologi Natur och kultur Liber Assessio Psykologiguiden Psykologtidningen 7(7)

Vi önskar att du ger oss några minuter att berätta om fördelarna med att anlita oss!

Vi önskar att du ger oss några minuter att berätta om fördelarna med att anlita oss! 4 Projektledning 6 Utställare & Sponsorer 8 Hemsida & Event App 10 On-site Interaction 12 Deltagaradministration 14 Avslut & Uppföljning 16 Vi önskar att du ger oss några minuter att berätta om fördelarna

Läs mer

Hur vi arbetar med uppdragen

Hur vi arbetar med uppdragen Uppdrags-, tjänste och genomförandebeskrivning Nedan följer Meetagains erbjudande när det gäller deltagaradministration och relaterade tjänster i samband med konferenser, kongresser, utställning m.m. Till

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED FÖRBUNDSSTYRELSEN

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-06-09--10 Närvarande: Förbundsstyrelsen: Anders Wahlberg (ordförande) Kerstin Twedmark (1:e vice ordförande) Ulrika Sharifi (2:e vice ordförande)

Läs mer

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar 2016 Nästa rev. 2018 ASTA Astma- och Allergi- och KOL sjuksköterskeföreningen Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar Innehåll: Sidan Fas 1 Uppstart 3 Fas 2 Ett år före ASTA dagarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 pkt05c FS040213 Emily Storm 2013-01-21 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2012 Förutom det kontinuerliga arbetet med redigering, sökordsoptimering, uppdatering, frågor/svar, artikelbeställningar etc, ägnadesmycket

Läs mer

SFIS konferenslots UTKAST

SFIS konferenslots UTKAST UTKAST IoK Sammanställd av: Revidering xxxx2007 Dokument för konferensarbetet 3 Förväntningar 3 Syfte 3 Framgångsfaktorer 3 Mål 4 Roller i konferenskommittén 4 Aktiviteter 5 2 Dokument för konferensarbetet

Läs mer

Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016

Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016 Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016 19-20 maj på Svenska Mässan i Göteborg Välkommen som utställare till Svenska Demensdagarna 2016 i Göteborg OM KONFERENSEN Svenska Demensdagarna 2016

Läs mer

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning SWEDISH SOCIETY OF NUCLEAR MEDICINE sid. 1(4) Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning Allmänt om vårmöte i Nuklearmedicin Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM)

Läs mer

Detaljerad beskrivning av hur vi behandlar dina personuppgifter

Detaljerad beskrivning av hur vi behandlar dina personuppgifter Detaljerad beskrivning av hur vi behandlar dina personuppgifter För att du ska kunna delta på en kongress eller konferens som vi på Sweden MEETX AB administrerar krävs att du som deltagare tillhandahåller

Läs mer

Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag

Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) från företag Denna broschyr har framtagits för att

Läs mer

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens.

Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer för att arrangera FFFF konferens. Riktlinjer vid FFFF-konferens 2017-11-29 Innehållsförteckning s 2 Inledning s.3 Förutsättningar s 3 Ansökan s 3 Konferensagent/byrå s 4 Anläggning s 4 Ekonomi

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS Intresseanmälan värdskap Den kommun som är intresserad av att stå värd för SKNTs årskonferens anmäler detta på SKNTs webbsida (f r om ansökan 2018). Intresseanmälan behandlas

Läs mer

8-10 MAJ, 2019 JÖNKÖPING

8-10 MAJ, 2019 JÖNKÖPING 8-10 MAJ, JÖNKÖPING.SVENSKGASTROENTEROLOGI.SE ELMIA ELMIAVÄGEN 13, SE-554 54 JÖNKÖPING Ordförande i lokal kommittén HENRIK STJERNMAN Medicinkliniken, Länssjukhuset Ryhov Kongress President HANS STRID Medicinkliniken

Läs mer

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT INBJUDAN TILL MITTIA LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM 1 9 9 9-2 0 1 1 9 9 9-2 0 1 5 Möten mellan människor På mässan är den tunga frågan högaktuell Per-Arne Weglin p r o j e k

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

Varje mötesplats är unik. SISU Idrottsutbildarna, en resurs och samarbetspartner vid planering och genomförande

Varje mötesplats är unik. SISU Idrottsutbildarna, en resurs och samarbetspartner vid planering och genomförande Varje mötesplats är unik. SISU Idrottsutbildarna, en resurs och samarbetspartner vid planering och genomförande av konferenser. Konferensadministration är kul Varför ska jag ta hjälp av SISU Idrottsutbildarnas

Läs mer

Vad innebär punkten Enligt FFU del 1 1.5, Vad innebär: Antagen leverantör står för ev. förlust av uppdraget i alla delar.

Vad innebär punkten Enligt FFU del 1 1.5, Vad innebär: Antagen leverantör står för ev. förlust av uppdraget i alla delar. Id Fråga/Svar Läst 1 Fråga: 1. Upphandlingen avser en kongressorganisatör om jag förstått saken rätt. Är det också denna organisatör som sedan tar in anbud kring lokal för eventet? DSAB har reserverat

Läs mer

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014 Riktlinjer för arbetsgrupper Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014 Varför arbetsgrupper? Deltagare i arbetsgrupper ska bidra till nätverkets mål om att stärka aktörers förmåga till landsbygdsutveckling

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsens sammanträde

Protokoll fört vid förbundsstyrelsens sammanträde FS Protokoll fört vid förbundsstyrelsens sammanträde Närvarande: Förbundsstyrelsen: Anders Wahlberg (ordförande) Ulrika Sharifi (1:e vice ordförande) Elinor Schad (2:e vice ordförande) Magnus Rydén (ledamot)

Läs mer

Notera att flertalet av fälten är markerade med * vilket innebär obligatoriska fält att fylla i för att komma vidare i formuläret.

Notera att flertalet av fälten är markerade med * vilket innebär obligatoriska fält att fylla i för att komma vidare i formuläret. Manual för anmälan till Nordiskt Forum 2014. Det är enkelt att anmäla sig till Nordiskt Forum. För att spara din tid och underlätta så korrekt ifyllnad som möjligt rekommenderar vi dig att följa denna

Läs mer

Förslag till SAMARBETSAVTAL

Förslag till SAMARBETSAVTAL Sweden Green Building Conference & Building Sustainability Sweden 2014 Förslag till SAMARBETSAVTAL 1 Bakgrund Stockholms stads miljöförvaltning har tidigare i samarbete med Sweden Green Building Council

Läs mer

Stockholm 20 februari 2013

Stockholm 20 februari 2013 Stockholm 20 februari 2013 Den 20e februari 2013 arrangeras för femte året i rad succékonferensen Social Responsibility Day. Bakom konferensen står tidningen Miljöaktuellt och SIS tillsammans med flera

Läs mer

Utställarpaket Microsoft TechDays

Utställarpaket Microsoft TechDays Utställarpaket Microsoft TechDays Örebro 23-24 mars 2010 TechDays 2009 blev en stor succé. Med nästan 1300 deltagare - två dagar fyllda av 97 sessioner, över 100 experter, mötesplatser, utställningar och

Läs mer

Ascend Stockholm 2018 Sponsorpaket. Episerver

Ascend Stockholm 2018 Sponsorpaket. Episerver Ascend Stockholm 2018 Sponsorpaket Sponsorer Ascend Nordic 2016 Tack! Global sponsor: Guldsponsorer: Silver+sponsorer: Silversponsorer: Bronssponsorer: Ascend Stockholm 2018 Datum: 15 maj 2018 Tid: 10.00-01.00

Läs mer

Generell information Personuppgiftsansvarig Vilka personuppgifter samlar vi in? Varifrån har vi fått tillgång till uppgifterna?

Generell information Personuppgiftsansvarig Vilka personuppgifter samlar vi in? Varifrån har vi fått tillgång till uppgifterna? INTEGRITETSPOLICY Din personliga integritet är viktig för oss på Market Cap. Vi vill att du ska känna dig trygg i att vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt och följa gällande lagar och regler

Läs mer

Region Halland i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Varberg

Region Halland i samverkan med. HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening. Inbjuder till. Teknikerkonferens. Varberg Region Halland i samverkan med HMTF Hjälpmedelsteknisk Förening Inbjuder till Teknikerkonferens Varberg 4-5 oktober 2016 Det är nu åttonde gången som Nationella Teknikerkonferensen arrangeras. Efter Hjälpmedelsverksamheten

Läs mer

25-26 April Scandic Infracity

25-26 April Scandic Infracity SVERIGES BÄSTA MÖTESPLATS FÖR AMBULANSPERSONAL Ambulans2017 25-26 April Scandic Infracity Ambulans2017 är Sveriges största ambulanskongress och ett event som är återkommande vartannat år. Alla verksamma

Läs mer

Eventplanering för alla! CHECKLISTA

Eventplanering för alla! CHECKLISTA Eventplanering för alla! CHECKLISTA Skapa lyckade event ni också! Vi på Memlin hoppas att ni ska få användning av denna checklista för att komma igång med er eventplanering. Använd checklistan som en guide

Läs mer

ST/INFO/CJ Kongress _08:2 1(5) 27-28-29 maj

ST/INFO/CJ Kongress _08:2 1(5) 27-28-29 maj ST/INFO/CJ Kongress _08:2 1(5) Projektdefinition delprojekt Kongress_08 FORM. Projektidé & mål Organisation, bemanning, uppdragsbeskrivning ST/INFO/CJ Kongress _08:2 2(5) 1. IDÉ OCH MÅL STs kongress 2008

Läs mer

Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall

Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall Vattenstämman 2015, 19-20 maj, Hotell Södra Berget, Sundsvall Anmälningsavgifter deltagare: Medlem 5600:- Ej medlem 7300:- Företagsabonnent 6000:- Värdkommun/Sundsvall/Timrå/ Nordanstig 2750:- Statliga

Läs mer

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Företagspaket datatjej 2005 Umeå 27/1-30/1 Tema: mentorskap Kontaktpersoner Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Hemsida: Mailadress: www.cs.umu.se/ datatjej datatjej@cs.umu.se

Läs mer

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI Välkommen till... 2017 BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI 2017 Ett HR-event på First Hotel Grand Fredagen den 24 februari arrangeras HR-Dagen 2017 på First Hotel Grand i Borås. Då hoppas vi att

Läs mer

Projektbeskrivning

Projektbeskrivning Sid 1 (5) Projektbeskrivning 191001 Projektnamn: Möbelriksdagen 2020 Projektägare: Interior Cluster Sweden AB Projektledare: Samverkan med näringslivskontoret Växjö Kommun, Växjö & co och TMF Projektperiod:

Läs mer

Checklista för kirurgveckoarrangörer

Checklista för kirurgveckoarrangörer Checklista för kirurgveckoarrangörer Krav på budgeterat överskott: 700 000 kr. Särskilt avtal upprättas fr.o.m 2014 och framåt. En budget ska utarbetas tillsammans med Akademikonferens (2015-2017), och

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BUP KONGRESS

RIKTLINJER FÖR BUP KONGRESS RIKTLINJER FÖR BUP KONGRESS Barn- och ungdomspsykiatriska föreningens årliga kongress arrangeras av SFBUP i samråd med lokal klinik. I samband med kongressen hålls föreningens årsmöte. Målgruppen för mötet

Läs mer

Protokoll för 1-2 februari 2014

Protokoll för 1-2 februari 2014 Protokoll för 1-2 februari 2014 Lördag: 10:00 Mingel och frukostfika 10:30 Mötet öppnas Presentation av Annie och Johanna Johanna Olsson och Annie Whittam öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 11:00 Psykologförbundet,

Läs mer

Att arrangera en Ungdomsmottagningskonferens. - liten manual!

Att arrangera en Ungdomsmottagningskonferens. - liten manual! Att arrangera en Ungdomsmottagningskonferens - liten manual! 1 Innehålls förteckning Inledning 3 Förutsättningar 3 Ställe att vara på 3 Inbjudan 4 Dagsprogram 4 Kvällsunderhållning 4 Kringarrangemang 4

Läs mer

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställda av styrgruppen den 4 februari 2015

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställda av styrgruppen den 4 februari 2015 Riktlinjer för arbetsgrupper Fastställda av styrgruppen den 4 februari 2015 Varför arbetsgrupper? Deltagare i arbetsgrupper ska bidra till nätverkets mål om att stärka aktörers förmåga till landsbygdsutveckling

Läs mer

Ta chansen att synas på Medicon Weekend

Ta chansen att synas på Medicon Weekend Ta chansen att synas på Medicon Weekend Marknadsför eventet i era kanaler och erbjud era samarbetspartners 10% rabatt Som sponsor eller utställare på Medicon Weekend erbjuder vi er 10% rabatt på biljetter

Läs mer

SOMS-Konferens 15-17 oktober 2008 Scandic Plaza Borås

SOMS-Konferens 15-17 oktober 2008 Scandic Plaza Borås SOMS-Konferens 15-17 oktober 2008 Scandic Plaza Borås För sjukgymnaster inom omsorg och habilitering Onsdag 15 oktober 11.30-12.00 Registrering 12.00-13.00 Lunch 13.00-13.30 Konferensen öppnas Inledning

Läs mer

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens arbetsbeskrivningar Först fastställd 2009-08-08 Senast reviderad 2012-07-15 1 1. Arbetsbeskrivning: Förbundsordföranden

Läs mer

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan!

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan! Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund Inbjudan! till utställare och värdar 14-16 september 2007 Chokladfesten fortsätter! I september förvandlas Askersund återigen till chokladens huvudstad. För

Läs mer

4 Villkor för registrering av deltagare (individuell) till Världens fest fr.o.m.1 augusti

4 Villkor för registrering av deltagare (individuell) till Världens fest fr.o.m.1 augusti 4 Villkor för registrering av deltagare (individuell) till Världens fest fr.o.m.1 augusti Frågor gällande registreringen till Världens fest hanteras av Jenniefer Lithén, Event Administratör,, ej av projektgruppen

Läs mer

INSTRUKTION LAB. Checklista och ansvarsfördelning ÖVERSIKT. 1. Introduktion: Nordic City Lab 2. Program för Lab 3. Ansvarsfördelning 4.

INSTRUKTION LAB. Checklista och ansvarsfördelning ÖVERSIKT. 1. Introduktion: Nordic City Lab 2. Program för Lab 3. Ansvarsfördelning 4. INSTRUKTION LAB Checklista och ansvarsfördelning ÖVERSIKT 1. Introduktion: Nordic City Lab 2. Program för Lab 3. Ansvarsfördelning 4. Finansiering 5. Planering 6. Genomförande 7. Efterarbete NORDICCITYNETWORK.COM

Läs mer

Välkommen till andra upplagan av Mjölby Bomässa

Välkommen till andra upplagan av Mjölby Bomässa Välkommen till andra upplagan av Mjölby Bomässa Med E4:an precis vid knuten är Mjölby en del av den expansiva fjärde storstadsregionen och allt fler människor väljer att bosätta sig i kommunen. Här finns

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Läkarnas mötesplats för fortbildning MEDICINSKA RIKSSTÄMMAN

Läkarnas mötesplats för fortbildning MEDICINSKA RIKSSTÄMMAN Läkarnas mötesplats för fortbildning MEDICINSKA RIKSSTÄMMAN STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE 5-6 DECEMBER 2013 MEDICINSKA RIKSSTÄMMAN Läkarnas årliga mötesplats för fortbildning 70- årsjubileum Välkommen

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin

Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin Riktlinjer och rutiner för Svensk föreningen för Orofacial Medicin 1 Allmänt Innehållet i detta dokument baserar sig på beslut i styrelsen och på förenings/årsmöten. Dokumentet skall kunna uppdateras efterhand

Läs mer

Internationell Körfestival i Göteborg

Internationell Körfestival i Göteborg Internationell Körfestival i Göteborg Marknadsföra Göteborg som kultur- och turiststad En folkrörelse många sångare och lyssnare i hela världen Ett spännande evenemang för alla göteborgare Varför Göteborg

Läs mer

NATIONELL VATTENBRUKSKONFERENS 2012

NATIONELL VATTENBRUKSKONFERENS 2012 NATIONELL VATTENBRUKSKONFERENS 2012 Va$enbrukets nästa steg! Uppsala 25-26 januari! NATIONELL VATTENBRUKSKONFERENS 2012 - VABR2012 Vattenbrukets nästa steg! Datum: Den 25-26 januari 2012 Plats: Uppsala

Läs mer

Sveriges största. e-förvaltning och

Sveriges största. e-förvaltning och Sveriges största konferens och mötesplats om e-förvaltning och digital transformation PARTNER- OCH UTSTÄLLARINFORMATION VAR PÅ PLATS NÄR BESLUTSFATTARNA INOM EFÖRVALTNING MÖTS Det senaste inom e-förvaltning

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Innehållsförteckning

INTEGRITETSPOLICY. Innehållsförteckning 1359828.5 INTEGRITETSPOLICY Såstaholm Hotel & Konferens värnar om din integritet. Vi vill därför informera dig om hur vi behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss samt vilka rättigheter du har.

Läs mer

Statistik som resurs

Statistik som resurs 2013-10-02 13/126 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser BAKGRUND/ SYFTE Under denna temadag tittar vi närmre på statistiken som resurs

Läs mer

En heldag om klimatanpassning i praktiken!

En heldag om klimatanpassning i praktiken! 2015 KONFERENS S T H L M 23 SEPT En heldag om klimatanpassning i praktiken! Om strategier, verktyg och goda exempel för klimatanpassning i praktiken samt diskussion och debatt om framtidens utmaningar:

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Välkommen till Bygga, Bo & Hälsa i Flen 2016

Välkommen till Bygga, Bo & Hälsa i Flen 2016 Välkommen till Bygga, Bo & Hälsa i Flen 2016 Nu är det äntligen dags att börja planera inför den fjärde upplagan av mässan Bygga, Bo & Hälsa i Flen. Tiden går fort och det är hög tid att boka din monter.

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Länsförbundsstäma 13 april 2013 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Ansvarsområden Det generella arbetet... 3 Personalansvarig... 4 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig (2 st)... 6 Logistikansvarig... 6 Hållbarhetsansvarig... 7 Sponsor-

Läs mer

Integritetsinformation & sekretesspolicy för La Prensa Holding AB med dotterbolagen La Prensa AB, Action Fairs och Blick Möteskonsult AB

Integritetsinformation & sekretesspolicy för La Prensa Holding AB med dotterbolagen La Prensa AB, Action Fairs och Blick Möteskonsult AB Integritetsinformation & sekretesspolicy för La Prensa Holding AB med dotterbolagen La Prensa AB, Action Fairs och Blick Möteskonsult AB Målet med vår policy är att skydda din sekretess och personliga

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Dinkurs startguide ger förklaring på hur ett nytt arrangemang läggs upp steg för steg och lättfattat beskriver de olika funktionerna.

Dinkurs startguide ger förklaring på hur ett nytt arrangemang läggs upp steg för steg och lättfattat beskriver de olika funktionerna. STARTGUIDE DIN KURS Dinkurs startguide ger förklaring på hur ett nytt arrangemang läggs upp steg för steg och lättfattat beskriver de olika funktionerna. 1 Nytt arrangemang 2 1.1 Evenemangsuppgifter 2

Läs mer

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires!

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires! Grupper i Gloryfires Kören bygger på alla körmedlemmars engagemang och att vi fördelar arbetsuppgifter mellan oss. Vi är organiserade i 6 beslutsfattande grupper som träffas kontinuerligt för att leda

Läs mer

Spin of Hope. Om du vill bidra lite extra kan du anmäla dig till en Guldcykel -plats för kronor.

Spin of Hope. Om du vill bidra lite extra kan du anmäla dig till en Guldcykel -plats för kronor. PM för arrangörer Spin of Hope Målet med Spin of Hope är att stödja och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer genom att samla in pengar som kommer de drabbade tillgodo via Barncancerfondens lokala

Läs mer

Utställningar. regler, arbetsfördelning och ekonomi

Utställningar. regler, arbetsfördelning och ekonomi Utställningar regler, arbetsfördelning och ekonomi Föreliggande dokument är i sak endast en omredigering, förtydligande och fördjupning av de tidigare dokumenten Riktlinjer för SGVK s utställningar (framtaget

Läs mer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Chris Marschall Enhetschef 040-675 33 01 SMS 0721-998171 Christina.marschall@skane.se INFORMATION Datum 2015-08-12 Version Dnr 1501279 1 (5) Handledning

Läs mer

Lokal överenskommelse för Krami 2018

Lokal överenskommelse för Krami 2018 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Helmer Linda Datum 2018-01-03 Diarienummer AMN-2017-0375 Lokal överenskommelse för Krami 2018 Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås besluta Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Planeringskonferensen 29 september 2018 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2015 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Riktlinjer för kommunikation 2 (6) Riktlinjer för information

Läs mer

MSF Protokoll FS 13, söndagen

MSF Protokoll FS 13, söndagen MSF Protokoll FS 13, söndagen 261014 Närvarande Emma Furberg, ordförande Maria Valeur, vice ordförande Eddie de Dios, Skåne (Skype 10, 14 och 16) Maria Forssén, Utland (Skype 13 och 16) Tora Borén, Örebro

Läs mer

Eira - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Eira - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Eira - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll Eira -... 3 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 3. Tjänstebeskrivning... 3 3.1 Tjänstens syfte och ändamål... 3 4. Distribution och åtkomst... 4

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente. för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Reviderat vid Länsförbundsstäma 14 maj 2016 Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde leda

Läs mer

EN MÖTESPLATS AV AMBULANSPERSONAL FÖR AMBULANSPERSONAL. Scandic Infracity vid Arlanda. Sveriges bästa mötesplats!

EN MÖTESPLATS AV AMBULANSPERSONAL FÖR AMBULANSPERSONAL. Scandic Infracity vid Arlanda. Sveriges bästa mötesplats! EN MÖTESPLATS AV AMBULANSPERSONAL FÖR AMBULANSPERSONAL Ambulans 2015 Scandic Infracity vid Arlanda Sveriges bästa mötesplats! Inframässan, Scandic Infracity med 3000 kvm passar vår utställning perfekt.

Läs mer

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Bilaga 1. Aktivitetplan år 2016. Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Aktivitet Budget/ år Period A. Administration av nätverk Administration, planering av aktiviteter, samordning

Läs mer

Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010

Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010 Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010 Den 17 april 2010 kommer mellan 350 500 blivande och befintliga entreprenörs mammor att delta och mingla på Hilton Slussen i Stockholm.

Läs mer

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Viktig inbjudan Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Som framgått av annons i SFF-Filatelisten är det förbundskongress i Malmö lördag 7 och söndag 8 april 2018. Den föregås av SFF-dagar

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ARRANGERANDE AV ÅRLIG KONGRESS FÖR SFBUP

RIKTLINJER FÖR ARRANGERANDE AV ÅRLIG KONGRESS FÖR SFBUP RIKTLINJER FÖR ARRANGERANDE AV ÅRLIG KONGRESS FÖR SFBUP Barn- och ungdomspsykiatriska föreningens årliga kongress arrangeras av en av styrelsen utsedd lokal klinik alternativt utsedd arbetsgrupp. Arrangemanget

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-04-03 14/42 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla

Läs mer

Projektplan: Gemensam Rekryteringsdag RäddsamVG

Projektplan: Gemensam Rekryteringsdag RäddsamVG Projektplan: Gemensam Rekryteringsdag RäddsamVG 180416r HR-gruppen Skriv diarienummer här www.rsgbg.se Projektplan Bakgrund och syfte RäddsamVG:s beredningsgrupp har givit HR-rådet i uppdrag att ge förslag

Läs mer

Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning

Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning Förbundsstyrelsen föreslår

Läs mer

Alla fakturor och räkningar som kommer till klubben scannas och attesteras digitalt. Fakturor och räkningar till Östersunds SK måste ha adressen:

Alla fakturor och räkningar som kommer till klubben scannas och attesteras digitalt. Fakturor och räkningar till Östersunds SK måste ha adressen: Klubbens rutiner för ut- och inbetalningar Upprättad av Gunilla Mellgren 2016-07-24. Fastställd av styrelsen 2016-08-16. Kompletterad genom beslut i styrelsen 2016-09-19. Innehållsförteckning 1. Våra principer

Läs mer

Integritetspolicy. Varifrån får vi dina personuppgifter?

Integritetspolicy. Varifrån får vi dina personuppgifter? Integritetspolicy Serneke Allanit AB ( Serneke Allanit, vi, våra och oss ) värnar om din integritet. I denna integritetspolicy informerar vi därför dig om hur vi behandlar dina och vilka rättigheter du

Läs mer

Axaco Air. Avancerad programvara för affärsmedvetna

Axaco Air. Avancerad programvara för affärsmedvetna Axaco Air Avancerad programvara för affärsmedvetna Efter 17 år på marknaden tror vi oss veta precis vad mötesindustrin behöver i sina event management-verktyg och vi känner oss trygga med att påstå att

Läs mer

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till 2014-12-22 15/19 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Människor har en inneboende potential som de ibland inte själva är medvetna

Läs mer

Mässprojektet 2011. Programbok och samlingsdvd. Vilka platser kommer ni/du att medverka på? Hejsan!

Mässprojektet 2011. Programbok och samlingsdvd. Vilka platser kommer ni/du att medverka på? Hejsan! Mässprojektet 2011 Hejsan! Vi är mycket glada över att ni har valt att ansluta er till Mässprojektet 2011! Nästa steg för er är att nu läsa igenom följande information kring projektet. Vi har försökt att

Läs mer

PROGRAMBLAD 10 LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019

PROGRAMBLAD 10 LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019 2019 PROGRAMBLAD 10 LOKALA HR-MÄSSOR I SVERIGE UNDER 2019 STÄLL UT PÅ HR-DAGARNA 2019 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2019 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Partner & utställare

Partner & utställare 2018 Partner & utställare ! Vår ambition är att Samhällsbyggnadsdagarna ska återspegla så många grenar som möjligt inom sektorn, oavsett om du är specialist, student eller chef. Alla ska kunna hitta ett

Läs mer

Call for Abstracts. NCCS konferens Kunskapsutveckling i vårdvetenskap Etik, Evidens och Estetik. 9-11 april 2008 Borås, Sverige

Call for Abstracts. NCCS konferens Kunskapsutveckling i vårdvetenskap Etik, Evidens och Estetik. 9-11 april 2008 Borås, Sverige Call for Abstracts NCCS konferens Kunskapsutveckling i vårdvetenskap Etik, Evidens och Estetik 9-11 april 2008 Borås, Sverige En årlig konferens för forskare, doktorander, vårdlärare, vårdprofessioner

Läs mer

Landsbygdsnätverket 2014-2020

Landsbygdsnätverket 2014-2020 Landsbygdsnätverket 2014-2020 Erfarenheter utbyts. Information sprids. Kontakter knyts. Samarbeten uppstår. Lärande exempel analyseras och sprids. Metoder utvecklas och sprids. De organisationer och myndigheter

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Stadsarkivet Informationsförsörjning och utveckling DNR 9.4-18844/14 Sida 1 (6) 2014-12-18 Arkivmyndighetens beslut 2014:33 Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Bolag Koncernen Mässfastigheter

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Undersköterska i demensvården

Undersköterska i demensvården Undersköterska i demensvården Inbjudan till konferens i Stockholm den 14-15 april 2011 LYSSNA TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Centrum för lättläst AnnMarie Lindman Nationellt kompetenscentrum Anhöriga

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-11-21 15/16 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade

Läs mer

Chokladsalongen. Inbjudan! Chokladfest för livsnjutare 14-15 september 2013

Chokladsalongen. Inbjudan! Chokladfest för livsnjutare 14-15 september 2013 Chokladsalongen Välkommen till den årliga chokladfesten med passion och smakupplevelser för alla läckergommar! Chokladfest för livsnjutare 14-15 september 2013 Askersund Chokladprovningar Mässa Utställningar

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer