MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (15) Melleruds kommunkontor,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,"

Transkript

1 Nr Kommunala pensionärsrådet (15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Vera Jansson (Demensföreningen) Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Nordström (S) Maj-Britt Björkståhl (Demensförening) John-Erik Ryhr (PRO) Övriga närvarande Margareta Wårlén, vårdcentralchef Carina Fors, enhetschef hemsjukvården Sölvie Linder, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Sölvie Linder Ordförande... Daniel Jensen Justerande Ingrid Hermansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Jeanette Krafft

2 Kommunala pensionärsrådet Innehållsförteckning 13 Val av justerare 14 Föregående mötesprotokoll 15 Verksamhetsuppföljning 16 Budget 17 Rapporter 18 Information 19 Läkemedelsgenomgångar 20 Patientsäkerhet och riskbedömningar Vård och omsorgsplan Riksfärdtjänst 23 Kvarteret Ugglan Hjärtstartare Övriga frågor

3 Kommunala pensionärsrådet Val av justerare Ingrid Hermansson valdes att justera dagens protokoll. Justeringsdag fastställs till den 5 juni 2014.

4 Kommunala pensionärsrådet Föregående mötesprotokoll Efter genomgång läggs föregående mötesprotokoll till handlingarna.

5 Kommunala pensionärsrådet Verksamhetsuppföljning Efter årets första fyra månader kan det konstateras att socialnämnden för närvarande visar ett underskott omfattande tkr. Inom Individ och familjeomsorgen påverkas ekonomin av att fler barn/ungdomar placerats i hem för vård och boende (HVB) än vad som beräknats i budget. Ekonomiskt bistånd tenderar att minska vilket beror på att kommunen har färre bidragshushåll jämfört med tidigare. Bidragshushåll för personer under 25 år har också minskat. Orsakerna till att det ekonomiska biståndet minskat är bland annat att det lättat något på arbetsmarknaden, många yngre studerar och det i allmänhet ser bättre ut för ekonomin i landet. Inom Vård och omsorgssektorn har Kroppefjällshemmet, Fagerlids gruppboende och Bergs boende anpassat personalresursen efter de beslut som socialnämnden fattat inför innevarande budgetår. Beslutet innebar att demensboenden fick sänka sin personalresurs motsvarande cirka 10 %. Bergs boende har reducerat boendeplatserna från 20 till 13 och av den anledningen behövde även detta arbetstidschema arbetas om. Besluten kring dessa verksamheter kom sent under 2013 och gäller från och med 1 januari Detta medförde att anpassning av personalens arbettidsschema kunde genomföras först senare och det har fått till följd att Bergs och Kroppefjällshemmet fått ett underskott jämfört med planerad budget. Hemvårdsenheten är för närvarande mycket belastad och förstärker personalresursen för att klara uppdraget. Verksamheten förstärker personalen med cirka 300 timmar/vecka för att klara sitt uppdrag. Socialchefen fick redan under förra socialnämndssammanträdet uppdraget att vidta åtgärder för att nå en budget i balans.

6 Kommunala pensionärsrådet Budget Budgetprocessen inför nästa års budget startades tidigt under våren och Kommunfullmäktige kommer att fatta beslut om verksamhetens ramar under junisammanträdet. Det finns ett tjänstemannaförslag för budget 2015 vilket de politiska partierna just nu diskuterar. Oppositionspartierna föreslår i en tilläggsskrivelse att demensboendenas personalresurser skall återställas och att resultatmålet för budgeten föreslås sänkas till 2,5 %. Allianspartierna föreslår att höja resultatmålet till 4 % för att klara framtida investeringar (renovering av Karolinerskolan samt byggande av äldreboende). Det beräknas bli ett överskott i budgeten för 2015 men allianspartierna vill trots detta ha en försiktighet och inte lägga ut pengar för tidigt till verksamheterna. I det budgetförslag som tagits fram finns ett förslag att öka personaltätheten inom Skållerudshemmet och Fagerlidshemmet till 0,75 årsarbetare/boendeplats. Denna förstärkning är nödvändig för att möta ökade krav kring insatser i särskilt boende genom Socialstyrelsens föreskrift SOSFS 2012:12. Föreskriften innebär att alla som bor i särskilt boende/korttidsboende skall ha ett separat hemtjänstbeslut som beskriver den enskildes behov. Föreskriften är planerad att börja gälla från och med den 31 mars 2015 men det finns anledning att tro i dagsläget att det hela senareläggs till den 1 januari Ekonomin ser något ljusare ut och det beror på flera faktorer. En orsak är att befolkningen inte minskat så mycket som prognosen tidigare visat och det innebär att intäkterna blir högre än förväntat. Utjämningssystemet är en annan viktig faktor som påverkar ekonomin i positiv riktning för kommunen.

7 Kommunala pensionärsrådet Rapporter Rapport lämnas kring ritningsgranskarrådets möten den 10 april 2014 och 8 maj Mötesanteckningarna bifogas protokollet. Sven Olof Skoogh informerar också om en fråga som ritningsgranskarrådet diskuterat kring det arbete som läggs ner kring olika objekt i gruppen. Frågan är vad som händer med de synpunkter som ritningsgranskarrådet lämnar in i samband med en granskning och om Byggnadsnämnden tar hänsyn till detta.

8 Kommunala pensionärsrådet Information Information lämnas om kommande omorganisation inom socialförvaltningen som innebär att en Myndighetsenhet tillskapas. Enheten kommer att bestå av nuvarande Individ och familjeomsorg, Biståndsenhet och avgiftshandläggning. Enheten kommer att ha en enhetschef, Anna Åkerblom, som tillträdde sin tjänst i mitten av maj 2014.

9 Kommunala pensionärsrådet Läkemedelsgenomgångar Carina Fors, enhetschef för kommunens hemsjukvård och Margareta Wårlén, verksamhetschef för Vårdcentralen är inbjudna till dagens sammanträde. Bakgrunden till att frågan kommer upp är att de nationella undersökningar som gjorts kring läkemedelsanvändande visar att Mellerud har alarmerande siffror i jämförelse med många andra kommuner. Det är viktigt i sammanhanget att påpeka att undersökningen gäller hela befolkningen och inte bara de personer som får vård och omsorg inom kommunen. Margareta Wårlén informerar om att läkarbesättningen är en viktig faktor i detta och vårdcentralen har många tillfälliga läkare som är här och arbetar korta perioder. Det innebär att det blir sämre kontinuitet och ansvaret för läkemedelsordinationerna blir lidande trots att läkarna skall arbeta efter de avtal och riktlinjer som Socialstyrelsen och regionen föreskriver. Vårdcentralen har 5,75 läkartjänster. Av dessa är endast 1,75 fast anställda läkare. Resterande tjänster besätts tillfälligt. Margareta Wårlén arbetar ständigt med att rekrytera läkare både inom Sverige och utomlands. Carina Fors informerar om att belastningen ökar på hemsjukvårdens sjuksköterskor när vårdcentralen har många stafettläkare. Läkarna har olika uppfattningar kring läkemedelsbehandling och det är svårt att göra läkemedelsgenomgångar när kontinuiteten saknas. Sjuksköterskorna arbetar ständigt med att försöka minska olämpliga läkemedel och påpekar för ordinerande läkare när de upptäcker farliga/olämpliga kombinationer av läkemedel. Det finns rutiner och riktlinjer för läkemedelsgenomgångar som skall följas och det är ett gemensamt arbete som skall ske mellan vårdcentral och hemsjukvård. Kommunen försöker i möjligaste mån att arbeta med andra metoder än att i varje situation sätta in läkemedel. Exempelvis kan nämnas genombrottsmetoden och aktiviteter under dagtid. Utbildning för personalen är en annan viktig del för att minska risker för den enskilde. Arbete pågår alltså i ett gemensamt strävande för att minska läkemedelsanvändningen. Läkarsituationen är en av nycklarna till att komma tillrätta med problemet. Det är också viktigt att information kring frågorna sker via intresseföreningarna för att nå så många som möjligt.

10 Kommunala pensionärsrådet Patientsäkerhet och riskbedömningar Carina Fors informerar om patientsäkerhetsberättelsen för 2013 och beskriver hur detta är upplagt (patientsäkerhetsberättelsen bifogas). En viktig de av arbetet är att följa avvikelser som sker i verksamheten. Arbetet kring avvikelser fokuseras på förbättringar och att arbeta med det som inte fungerar. Under 2013 anmäldes 145 avvikelser kring läkemedel in och det är medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) som följer upp dessa avvikelser. Anledningen till dessa avvikelser kan vara att personer förväxlas, rutinbrister eller externa orsaker, till exempel att en läkare gör felaktigheter. När en avvikelse kommer in går MAS igenom alla avvikelser med den person som gjort felaktigheten och med ansvarig sjuksköterska. Nödvändiga kontakter tas också med den enskilde och närstående. Målet med arbetet är att undvika att felet uppstår igen. I patientsäkerhetsberättelsen finns också resultatet för palliativ vård beskrivet (hämtat ur det nationella palliativregistret). Detta arbete är mycket viktigt för att verksamheterna skall bli allt bättre att arbeta med vård i livets slut.

11 Kommunala pensionärsrådet Vård och omsorgsplan Det finns för närvarande ingen Vård och omsorgsplan i kommunen. Arbetet startades för flera år sedan men avstannade i samband med det konsultuppdrag som genomlyste verksamhet och lokalbehov. Det finns ett material som kan färdigställas. Frågan kommer att tas upp på nästa sammanträde i socialnämnden.

12 Kommunala pensionärsrådet Riksfärdtjänst Marja Jansson har lämnat in en skrivning kring riksfärdtjänst och de regler som gäller kring detta. Striktare regler tycks gälla vilket innebär svårigheter för enskilda att resa enligt den skrivning som inkommit. Genom detta minskar möjligheter för enskilda med funktionshinder att delta i samhällslivet. Frågan har processats i kommunstyrelsens arbetsutskott och enligt Daniel Jensen kommer frågan att utredas. Även avgifter och regler kring färdtjänst diskuteras. Det är viktigt att information om förändrade regler går ut till kommuninvånarna och att diskussion sker i kommunala pensionärsrådet och handikapprådet.

13 Kommunala pensionärsrådet Kvarteret Ugglan Robert Svensson informerar om att kommunen köpt kvarteret Ugglan och för närvarande pågår arbete för att förbättra hela kvarteret. Nu sker omflyttning av de som bor i området till två av husen. Fem hus kommer att rivas. Fyra av husen blir kvar och renovering kommer att ske succesivt. Melleruds bostäder kommer att sköta renoveringen. Tanken är att kvarteret ska blir ett blandat boende med både hyresrätter och bostadsrätter. Även en så kallad multiarena planeras för olika typer av idrottsutövande.

14 Kommunala pensionärsrådet Hjärtstartare Frågan kring hjärtstartare diskuterades och det efterfrågas information kring detta. Framförallt efterfrågas information på hemn och att ordentlig upp-skyltning måste ske där hjärtstartare finns. Beslutades att tillskriva folkhälsosamordnaren i frågan för att få tips och hjälp och göra frågan känd för allmänhet och intresseföreningar.

15 Kommunala pensionärsrådet Övriga frågor Nästa sammanträde är planerat till den 24 september Separat kallelse kommer att utgå. Ordförande avslutade sammanträdet med att önska alla en skön och trevlig sommar!

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda, Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Plats och Håvestensgården i Färgelanda, sammanträdestid klockan 07.30 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Evert Magnusson

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, Nr Kommunala pensionärsrådet 2011-09-21 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-12-11 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet sammanträdestid klockan 09,00 12,00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 09,00 11,00 Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-09-26 1(21) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Ingrid Hermansson Vera Jansson Marja Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-12-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, sammanträdesrummet Bolstad. onsdagen den 10 december 2008 klockan 09.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Rune Johannsesson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid SÄS Skene, sjukvårdskansliet klockan 08:30-11:10 Beslutande S Hanne Jensen ersätter Peter Rosholm, Västra Götalandsregionen M Madeleine Ekman-Boldizar, Västra

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-09-16 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan, 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Kerstin Nordström (S) 24-30 Marja Jansson (PRO-Mellerud)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-02-27 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström Marja Jansson Rune Johannesson Erik Nordström

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 19 november kl 14.00-15.20 Beslutande Ledamöter Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD)

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2009-11-04 1 (12) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Samlingssalen Bysjöstrand, kl. 13:30-17:45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Janet Kling (S) Peter Agelii (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-05-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet 10 maj 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 1 SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07 Datum: Måndagen den 7 mars Tid: 15.30 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 mars Paragrafer: 14-25 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Plats och tid Melleruds kommun, Dalslandsrummet, måndagen den 1 december 2008, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Gunnar

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-11 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Övriga deltagare

Läs mer

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10)

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Plats och tid Hörsalen, 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (c), ordf Gunnel Johansson (s) Tom Barkström (kd) Övriga deltagande Berit Winbladh, omsorgschef Cecilia

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14)

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-23, kl 0900-1330 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Irene

Läs mer

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson

Jane Holmström Björkman. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 15 december 2015, klockan 13.30 17.45 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 2008-06-24 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 juni 2008 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.10 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-05-21 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström (PRO-Skållerud) Marja

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 21 september 2011, kl 13.00 15.45 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 april 2008, klockan 08.30-12.20 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-05-13 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis

Läs mer

Utskottet för omsorg 2013-09-24. Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30

Utskottet för omsorg 2013-09-24. Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30 Beslutande Ledamöter Lisbeth Arff (M) Johan Stein (C) tjänstg. ers. för Anders Tenghede (V) Lotta Husberg (S) k. 10.10 Bertil Olsson (S)

Läs mer

Birgitta Hagström (C)

Birgitta Hagström (C) 1(13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 23 september 2014 kl. 09.30 11.40. Glenn Aspnes (S) ordförande Ingrid Resare (S) Magnus Liljekvist (S) Sigurd

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet Nr Kommunala pensionärsrådet 2012-03-14 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 1-6 Sven-Olof Skoogh

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-12-11 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-12-11 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Inger Johnsson (C) Jan Rohlén (S) Christian

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 15:00-16:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-05-15 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-02-18 13 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

2012-05-15. Övriga deltagare, delvis: Nina Ilvell enhetschef, Jessica Bergqvist socialsekreterare, Anna Lindén ekonom

2012-05-15. Övriga deltagare, delvis: Nina Ilvell enhetschef, Jessica Bergqvist socialsekreterare, Anna Lindén ekonom Sammanträdesprotokoll 1(6) 2012-05-15 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-15 10 ande Kristina Valtersson (c) Birgitta Larsson (rp) Ingrid K Karlsson (s)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 november 2015 14:00 16:15 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lena Henriksson (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 28 juni 2010 kl 10.30 15.30 lunchuppehåll 12.30-13.30 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-06-18 (58)78 Plats och tid Anhörigcentrum Vingåker, onsdagen den 18 juni, klockan 16.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sari Thorén (M)

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04 Plats och tid Taserudsgymnasiet kl. 14.00-17.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Nils-Gunnar Andersson (s) Torgny Danielsson (s) Marika Jakobsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (8) Paragrafer 22-27 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-10.10 ande Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Boris Svensson (s), v. ordförande Bengt Svensson (m), Kommunstyrelsen Torsten Johansson

Läs mer

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare

Martin Alfborger (FP), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2010-03-04 kl. 17.00 Paragrafer 11-20. Carina Svantesson, Sekreterare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.15 16.45 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Lena Brolin (M) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-02-05 1 (15) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2004-02-05 kl. 14.00 17.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Anita Bergman

Läs mer