MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (16) Håvestensgården i Färgelanda,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2013-09-18 1(16) Håvestensgården i Färgelanda,"

Transkript

1 Nr Kommunala pensionärsrådet (16) Plats och Håvestensgården i Färgelanda, sammanträdestid klockan Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Evert Magnusson Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson (PRO) (PRO) (SPF) (SPF) (Demensföreningen) Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Maj-Britt Björkståhl (Demensföreningen) John Erik Ryhr (PRO) Övriga närvarande Thomas Jubell, socialchef Lena Hansson, enhetschef samt 46 Ann-Charlotte Andreassen, enhetschef samt 46 Sölvie Linder, sekreterare Utses att justera Vera Jansson Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Sölvie Linder Ordförande... Daniel Jensen Justerande Vera Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Jeanette Krafft

2 Kommunala pensionärsrådet Innehållsförteckning 33 Val av justerare 3 34 Föregående mötesprotokoll 35 Verksamhetsuppföljning 36 Delårsbokslut 37 Budget 38 Rapporter 39 Trafikfrågor 40 Anslagstavlor i kommunen 41 Verksamhetsutveckling och organisation 42 Information om kvarteret Ugglan 43 Hjärtstartare 44 Information om ombyggnad av Resecentrum 45 Övriga frågor 46 Studiebesök vid Håvestensgården i Färgelanda

3 Kommunala pensionärsrådet Val av justerare Vera Jansson valdes att justera dagens protokoll. Justeringsdag fastställs till den 1 oktober 2013.

4 Kommunala pensionärsrådet Föregående mötesprotokoll Efter genomgång läggs föregående mötesprotokoll till handlingarna.

5 Kommunala pensionärsrådet Verksamhetsuppföljning Socialnämndens verksamhet ser ut att gå mot ett stort underskott för 2013 och efter augusti månad prognosiseras underskottet till cirka 10,5 mnkr. Daniel Jensen påpekar att socialnämnden vidtagit fler åtgärder som ännu inte fått genomslagskraft i ekonomin. Thomas Jubell informerar om att anledningarna till underskottet är flera. Framförallt noteras att kommunen fått lägre intäkter från Försäkringskassan för den personliga assistans som utförs, fler platser används inom särskilt boende än vad som är budgeterat och Individ och familjeomsorg har fortsatt stora kostnader för försörjningsstöd och placering av barn och unga. Vidare kan noteras att hemtjänsten har färre brukare och efterfrågan minskat något vilket dämpat kostnaderna inom enheten. Robert Svensson informerar om att ekonomin för kommunen i stort färgas av socialnämndens ekonomi och årets resultat ser ut att bli det lägsta på 10 år. Resultatet för 2013 är avgörande för nästa års budget. För närvarande beräknas årets resultat för hela kommunen bli cirka 2 mnkr i överskott. Trots överskottet får resultatet betraktas som mindre bra. Önskvärt vore att överskottet blir 12 mnkr så att kommunen kan amortera av lån och sätta undan pengar till den pensionsskuld som finns. Kultur och utbildningsförvaltningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen och kommunstyrelsen verksamheter ser ut att hålla budget medan socialnämnden brottas med stora bekymmer. Just nu pågår ombyggnad av Rådarestaurangen. Framöver kommer skolan i Dals Rostock att renoveras och planering påbörjas av ett nytt äldreboende. Alla dessa åtgärder kräver stora investeringar.

6 Kommunala pensionärsrådet Delårsbokslut Delårsbokslut efter årets sju första månader visar på ett stort underskott (cirka 10,5 mnkr)för socialnämnden. Prognosen är ännu lite osäker och det förväntas att prognosen efter september månad visar mer exakt hur årets resultat kommer att bli.

7 Kommunala pensionärsrådet Budget Thomas Jubell informerar om att socialnämndens budget för 2014 kommer att läggas upp så att verksamheternas behov tydliggörs. Resultatet för 2013 års budget kommer att bli mycket avgörande för planläggningen och redan nu läggs även grunden för budget Socialnämnden har fått fem mnkr i tillskott för att kunna driva 150 platser i särskilt boende, för närvarande är 143 platser budgeterade. I planerna skall förvaltningen också spara 4,7 mnkr på verksamheten och för tillfället arbetar tjänstemännen med detta och förslag till åtgärder kommer att presenteras för socialnämnden under hösten. Kommunfullmäktige fastställde budgetramen för 2014 i juni månad 2013 efter att förvaltningscheferna arbetat fram ett förslag. Prognosen efter september månader kommer att vara avgörande för om budgetramarna skall förstärkas och om ytterligare åtgärder behöver vidtas för att dämpa kostnaderna. En faktor som kan förbättra ekonomin är utfallet av föreslaget utjämningssystem i den så kallade budgetpropositionen. Utjämningssystemet innebär att hela befolkningen skall ha samma service i hela riket vilket förenklat innebär att rika kommuner får dela med sig till mindre rika kommuner. Vidare kan kommunen få ytterligare pengar tillbaka från AFA-försäkringen. Det har det tidigare betalats in för stora belopp till AFA och kommunen har fått kompensation för åren 2005 och 2006 och möjligen kan även detta bli aktuellt för Invånarantalet i Mellerud sjunker och detta påverkar kommunens ekonomi på ett negativt sätt. Under 2012 flyttade cirka 500 personer ut från Mellerud och 400 personer flyttade in. En utredning pågår just nu för att ta reda på varför omflyttningar sker. Kommunens verksamhetsutvecklare håller i utredningen.

8 Kommunala pensionärsrådet Rapporter Sven-Olof Skoogh informerar om ritningsgranskarrådets arbete. Sedan föregående sammanträde har ritningsgranskarrådet haft fyra sammanträden (var god se bifogad rapportering kring de objekt som granskats).

9 Kommunala pensionärsrådet Trafikfrågor Bussförbindelser till Dal Rostock Numera finns ingen vanlig bussförbindelse till och från Dals Rostock. Busslinjen drogs in på grund av för få resenärer. För att åka buss till Mellerud måste detta ske från busshållplats vid länsväg 166 vilket som ligger drygt två km från tätorten. Närtrafiken får inte användas eftersom Dals Rostock är så kallat vitt område enligt västtrafik. Intresseföreningarna gör därför en framställan till kommunstyrelsen i frågan och begär att även tätorten Dals Rostock skall ingå i närtrafiken. Robert Svensson tar med frågan till kommunstyrelsen. Övergångsställe i Melleruds kommun Det påpekas från intresseföreningarna att det finns svårigheter att ta sig över R45 i höjd med Värdshuset eftersom det inte finns något övergångsställe på platsen. Robert Svensson svarar att frågan diskuterats tidigare och att Trafikverket inte har för avsikt att ha övergångsställe på denna plats. Övergångsställe kan utgöra en falsk säkerhet varför Trafikverket valt den lösning som finns nu. Kommunen förfogar inte över R45 men Robert Svensson kommer att diskutera frågan med Trafikverket i samband med möte i september. Utnyttjandegrad av närtrafik Frågan kring hur utnyttjandegraden av närtrafik kan inte besvaras eftersom uppgifter inte gått att få fram till dagens sammanträde. Frågan kommer att besvaras vid nästa sammanträde i kommunala pensionärsråd. Information/uppföljning av tillgänglighetspromenad kommunen genomförde tillsammans med intresseföreningarna en tillgänglighetspromenad den 16 september Resultatet kommer att redovisas i särskild rapport. Hållplats/tillgänglighet vid Dalslands sjukhus Det finns numera ingen buss som går via Dalslands sjukhus vilket innebär att alla besökare till sjukhuset hänvisas till hållplats vid länsvägen nedanför sjukhuset. Anledningen till att bussförbindelsen tagits bort är att förhållandevis få passagerare använt sig av bussen. Tillgängligheten till sjukhuset blir därför sämre än tidigare. Robert Svensson kommer att diskutera med Väststrafik om det finns möjlighet att lösa detta men påpekar också att det är viktigt att intresseföreningarna tar kontakt med berörda parter och påpekar problemet.

10 Kommunala pensionärsrådet Anslagstavlor i kommunen Det finns ett önskemål från intresseföreningarna att det sätts upp anslagstavlor i kommunens tätorter som kan användas av föreningar och allmänhet. Frågan har diskuterats vid flera tillfällen i kommunstyrelsen utan att det resulterat i anslagstavlor. För at åter väcka frågan kommer kommunstyrelsen expedieras protokollet för vidare åtgärd.

11 Kommunala pensionärsrådet Verksamhetsutveckling och organisation Thomas Jubell informerar om att det för tillfället utredds möjlighet att införa ett nyckelfritt system i hemtjänsten vilket innebär att personalen öppnar dörren till den enskildes bostad med sin mobiltelefon. Tanken är att effektivisera hemtjänsten samt slippa handhavande av nycklar. Chefen för Biståndsenheten går i pension i november 2013 och fram tills ny chef rekryterats kommer Sölvie Linder att ansvara för verksamheten. Tanken är att enheten, efter rekrytering, skall ingå i en ny myndighetsenhet tillsammans med stora delar av Individ och familjeomsorgen. Nuvarande biståndschef är också medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och även detta uppdrag kommer att lösas tillfälligt till dess ny befattningshavare finns på plats. Just nu pågår en diskussion om hur MAS-frågan skall lösas. Antingen kan kommunen fortsätta att ha egen MAS eller dela med någon grannkommun. Platssituationen i särskilt boende diskuteras också och är en viktig fråga i budgetarbetet. De förändringar som kan ske är att utglesning av platser på Bergs särskilda boende sker och att alla platser på Fagerlidshemmet öppnas. Frågorna kring platserna är mycket viktiga för framtiden. Thomas Jubell meddelar också att konferensrummet (Vävrummet) på Älvan från och med årsskiftet 2014 inte längre kan användas av intresseföreningarna. Lokalen behöver användas av verksamheten. Intresseföreningarna hänvisas till övriga lokaler i dagcentralen Älvan eller andra möteslokaler inom kommunen.

12 Kommunala pensionärsrådet Information om kvarteret Ugglan Kommunen övertog kvarteret Ugglan från och med 1 september 2013 och redan dagen efter startades upprustning av området. Melleruds Bostäder förvaltar husen och kommunens parkavdelning sköter den yttre skötseln av fastigheten. Migrationsverkets verksamhet kommer att upphöra inom kort. Framtiden för området är spännande och troligen kommer delar av husbeståndet att rivas och ge plats för nytt. Planerna är ännu inte klara men området kommer att utvecklas framöver.

13 Kommunala pensionärsrådet Hjärtstartare Ytterligare hjärtstartare har köpts in och placerats i kommunen, den senaste i Konsumaffären. Det kan finnas möjlighet till fler startare och intresseföreningarna deltar i arbetet för att öka tätheten framöver.

14 Kommunala pensionärsrådet Information om ombyggnad av Resecentrum Kommunen har nyligen köpt stationshuset och inom kort påbörjas renovering och tillsnyggning av området. Tidigare har parkeringsplatserna utökats väsentligt för att möta behovet då fler och fler använder tåg och buss som alternativ. Renoveringen av stationsområdet beräknas kosta cirka tre mnkr varav hälften kommer att utgöra bidrag. Framöver kommer förhoppningsvis fler avgångar att bli verklighet och möjlighet att köpa biljetter på plats.

15 Kommunala pensionärsrådet Övriga frågor Nästa sammanträde är planerat till den 13 november Särskild kallelse kommer att sändas ut.

16 Kommunala pensionärsrådet Studiebesök vid Håvestensgården i Färgelanda Efter sammanträdet fick kommunala pensionärsrådet besöka Håvestensgårdens demensboende i Färgelanda. Boendet har under senare tid renoverats och byggts om till små enheter för att på bästa sätt tillgodose den enskildes behov. Varje enhet har eget kök där all mat tillagas.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet. Sven-Olof Skoogh. Marja Jansson Ingrid Hermansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-12-11 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet sammanträdestid klockan 09,00 12,00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 09,00 11,00 Sven-Olof

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret.

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret. Kommunala pensionärsrådet 2015-11-18 1(19) Tid och plats Onsdag den 18 november 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, Nr Kommunala pensionärsrådet 2011-09-21 1(11) Plats och Melleruds kommunkontor Bolstadsrummet, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh Marja

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-09-26 1(21) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Ingrid Hermansson Vera Jansson Marja Jansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-09-16 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan, 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Kerstin Nordström (S) 24-30 Marja Jansson (PRO-Mellerud)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Nr Kommunala pensionärsrådet 2013-05-15 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Sven-Olof Skoogh Marja Jansson Ingrid Hermansson Vera Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-05-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet 10 maj 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO)

Kommunala pensionärsrådet (17) Evert Magnusson (PRO) Kommunala pensionärsrådet 2016-09-28 1(17) Tid och plats Onsdagen den 28 september 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Evert Magnusson Marja Jansson Elin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) (PRO-Mellerud) ej tjg ers Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-02-27 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström Marja Jansson Rune Johannesson Erik Nordström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet Nr Kommunala pensionärsrådet 2012-03-14 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet sammanträdestid klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) 1-6 Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-05-21 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Torsten Ström (PRO-Skållerud) Marja

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2014-11-11 ORGAN KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET DATUM Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00 Kommunkontoret, sammanträdesrum Bolstadsrummet PLATS Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen)

Kommunala pensionärsrådet (17) onsdagen den 23 mars 2016, klockan , i Bolstadsrummet. Vera Jansson (Demensföreningen) Kommunala pensionärsrådet 2016-03-23 1(17) Tid och plats onsdagen den 23 mars 2016, klockan 09.00-12.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-05-20 1(18) Tid och plats Beslutande Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 12.00 12.00, i Bolstadsrummet Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Evert Magnusson Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2017-05-24 1(15) Tid och plats Onsdagen den 24 maj 2017, klockan 09.00 xx.xx, i xxxxxxxxx Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala pensionärsrådet (18) Sven Olof Skoogh (PRO) Evert Magnusson Nr 2 Kommunala pensionärsrådet 2016-05-25 1(18) Tid och plats Onsdagen den 25 maj 2016, klockan 09.00 12.00, i Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S) Sven-Olof Skoogh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Nr xx Kommunala pensionärsrådet 2015-03-25 1(21) Tid och plats Onsdag den 25 mars 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 1-5 Tommy W

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (11) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-12-10 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, sammanträdesrummet Bolstad. onsdagen den 10 december 2008 klockan 09.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Rune Johannsesson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-05-13 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (12) Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadrummet klockan 09.00-12.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Marja Jansson (PRO-Mellerud) Rune Johannesson (PRO-Mellerud)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (18) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala pensionärsrådet 2007-09-26 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 09.00 12.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) 28-38 Irma

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04 1(15) Tid och plats Tisdagen den 4 november 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Nr Kommunala handikapprådet 2010-11-17 1(11) Plats och tid Rådahallen klockan 11.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson (HSN) (HSN) John Wärngren (FUB)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Socialnämnden (10) Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan , i Skållerudsrummet. Patrik Tellander (M)

Socialnämnden (10) Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan , i Skållerudsrummet. Patrik Tellander (M) Socialnämnden 2014-10-28 1(10) Tid och plats Tisdagen den 28 oktober 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (12) Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (12) Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Inger Andersson Nr xx Kommunala handikapprådet 2015-03-25 1(12) Tid och plats Onsdagen den 25 mars 2015, klockan 13.00 16, i Stöd och service Österrådaplan Telaris. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Kommunala handikapprådet 2014-11-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 november 2014, klockan 13.00 16.00, Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-29 1(12)

Socialnämnden 2015-04-29 1(12) Socialnämnden 2015-04-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 april 2015, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) 40-48 Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Christina

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2010-05-19 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (12) Patrik Tellander Christine Andersson Nr Socialnämnden 2010-12-14 1(12) Plats och tid Karolinen Dals-Rostock, tisdagen den 14 december 2010 klockan 08.30-12.00 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Marie Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-09-16 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Barbro Gustavsson Gun-Lis Wärngren Eva Ågerup Eva Stücken Inger

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14) Handikapp- och Pensionärsråd 2011-05-31 1 (14) Plats och tid Grupprummet, Vaukagården Tisdagen den 31 maj 2011, Kl 13:00 15:45 Beslutande Bo Åberg (S) ordförande John Sundström (S) ledamot Eva Forsmark

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Jan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-04-29 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2013-04-29 1 (7) Vård- och omsorgsutskottet 2013-04-29 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2014-02-24 1(12) Tid och plats Måndagen den 24 februari 2014, klockan 13.00 16.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

1 (7) Pensionärsrådet

1 (7) Pensionärsrådet 2016-09-22 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.15 ande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Marie-Louice Gunnarsson (M) ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund 2017-09-20 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski (S) Stig Johansson

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer