Webbprojektledare och beställarstöd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Webbprojektledare och beställarstöd"

Transkript

1 Webbprojektledare och beställarstöd Namn: Födelseår: 1976 Telefon: Adress: E-post: Styrmansgatan 19, Stockholm Sammanfattning Karin arbetar som projektledare och beställarstöd på 7minds. Hon har över 15 års erfarenhet som projektledare av både stora och små projekt - alla är lika viktiga! Karin har sin bakgrund som projektledare och avdelningschef inom musikbranschen men arbetar nu som webbprojektledare i främst Episerver men även Sitevision och Wordpress. Karin har en unik kompetens att se helheten i webbprojekt och ser att alla delar måste finnas med för ett lyckat resultat. Det innebär allt från uppsatta mål, design, teknik, innehåll och ett väl fungerande arbetssätt. Karin jobbar oftast på beställarsida och ställer krav gentemot IT eller extern leverantör och är van att jobba agilt enligt scrum, ofta i rollen som produktägare. Karin har erfarenhet av att göra förstudier där en långsiktig och mätbar strategi för webbplatsen är central. Karin genomför Effektkartläggning och i det arbetet tar man fram mål och nytta med kundens webb. Som kravställare/produktägare ser hon sedan till att allt som utvecklas är kopplad till målen. Karin brinner för smarta och effektiva redaktörsgränssnitt som gör att redaktörens vardag blir både enkel och rolig. Genom en god förståelse av det redaktionella arbetet och kunskap om Episerver och andra publiceringsverktyg kan Karin hjälpa till att kravställa ett redaktörsgränssnitt som passar organisationen både på kort och lång sikt. Karin stöttar även redaktionen att jobba mot uppsatta mål och ser till att alla individer växer i sin roll och ser till att bidra med nytta till webbplatsen. Karin har lätt att ta sig in i en organisation, förstå uppgiften och se lösningar. Hon är kommunikativ i tal och skrift och ser alltid möjligheter. 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 1 ( 7 )

2 Arbetslivserfarenhet Detta är ett urval av uppdrag som konsulten haft. Mars 2018 Pågående Försvarshögskolan och kravställare Försvarshögskolan genomgår en varumärkesförflyttning där man vill gå från försvarets skola till en högskola som utbildar både privat och militär inom säkerhet, krisberedskap och ledarskap. En del i det arbetet innebär en ny digital arbetsplats, som ska leda till effektivtitt och som ska bygga värdegrund in i framtiden. Karin har rollen som projektledare i det här projektet och driver projektet med ett agilt arbetsätt. Karin är drivande i helhetsarbetet och hanterar allehanda frågor som leder till helheten. Karin har ansvar för att ta fram projektplaner, tidsplaner och kontinuerligt rapportera till ledning och styrgrupp. Karin jobbar bland annat: Varit med i framtagning av projektdirektiv, projektplaner, tidsplaner och följt upp status i projektet och rapporterat till styrgrupp. Genomfört ett gediget arbete med att förstå användarna och deras behov. Genom att både göra kvalitativa och kvantitativa undersökningar. Har bland annat analyserat webbstatistik, gjort enkäter, användarintervjuer och fokusgrupper. Tagit fram effektkarta för att tydliggöra vad högskolan vill med publika webbplats. Planerat och genomfört ett agilt arbetssätt med sprintar, leveranser och kommunikation. Skapat backlog som hanterats i Jira. Genomfört acceptanstester och rapporterat. Tagit fram mätplan och genomfört effektmätning. Gjort plan för förändring utifrån analysen, mot uppnådda mål. Varit med och tagit fram en organisation för framtida förvaltning av både teknik och innehåll. 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 2 ( 7 )

3 Augusti 2017 Februari 2018 Försvarshögskolan Förstudiearbete och Beställarstöd Försvarshögskolan står inför en varumärkesförflyttning där man vill gå från förvarets skola till en högskola som utbildar både privat och militär inom säkerhet, krisberedskap och ledarskap. I och med det behöver man uppdatera sin webbplats både när det gäller teknik och synsätt på kommunikation för att bättre möta målgruppen. Webbplatsen ska vara en del av den totala digitala kommunikationen för att hitta målgruppen på sin arena. Karin har varit del i att ta fram effektkarta för Försvarshögskolan och agerar just nu Beställarstöd åt Försvarshögskolans bibliotek Anna Lindh. En del av uppgifterna är: - Ta fram effektkarta för Anna Lindh biblioteket - Stötta projektledaren i att driva webbprojekt - Ansvara för krav och prioriteringar för biblioteket - Stötta i innehållsarbetet - Se till att ALB förstår och håller sig till konceptet. Augusti 2015 December 2017 SLL Vårdgivarguiden, kravställare och redaktionellt stöd Vårdgivarguiden, som är SLL:s stöd mot vårdgivaren inom landstinget, lanserades 2014 och är 10 stycken webbplatser som har migrerats in under en webbplats. Många saker fungerade väl men de hade en del utmaningar när 7minds först kom dit. Karin har varit på plats på Vårdgivarguiden under lång tid och har haft många olika roller, för att stötta kunden mot ett effektivare arbete gentemot teknisk leverantör och redaktionen som ansvarar för innehållet. Karin agerade bland annat projektledare, kravställare och redaktionellt stöd. En del av uppgifterna är: - Genomföra användarundersökningar. - Drivit förstudieprojekt inför utveckling av nya funktioner. - Kartlägga och se över befintliga funktioner och dokumentation för att förbättra vardagen och stödet för redaktörer. - Kravställa nya funktioner, gentemot utvecklare. - Kravställa förändringar vad tidigare funktioner vid uppgradering från Episerver 7.1 till 10, för att på så sätt använda lösningen på bästa sätt och få maximal nytta av uppgraderingen. - Kravställa och förbättra det redaktionella gränssnittet. 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 3 ( 7 )

4 Januari 2017 Juli 2017 Norrtälje kommun Förstudieledare för nytt intranät Norrtälje kommun hade ett stort behov av ett nytt intranät och parallellt med det utveckla nya digitala arbetssätt. Karin har varit förstudieledare för nytt intranät. Norrtälje kommun har en projektmodell som jobbades efter i projektet. Förstudien bestod av att genomföra en Effektkartläggning för det nya intranätet och en kartläggning av befintlig lösningen. Förstudien genomförde också en utvärdering av olika tekniska lösningar som ska uppfylla behoven i Effektkartan och andra krav såsom informationssäkerhet, tillgänglighet, kostnader både i projekt och förvaltning. Januari 2015 september 2016 Maskinentreprenörerna, ansvarig för effektkartläggning och upphandlingsstöd Maskinentreprenörerna byggde under en ny responsiv webbplats på EPiServer 8 för den publika webbplatsen, me.se. I början av 2015 gjordes en effektkartläggning som Karin ansvarade för. En ny leverantör skulle upphandlas för både projekt och förvaltning. Karin fungerade i projektet som beställarstöd/projektledare och stöttar ME i frågor där behov finns runt upphandling av leverantör, framtagning av projektavtal och förvaltningsavtal. Karin ledde projektet och projektgruppen mot att uppnå uppsatta effektmål från start till lansering. I arbetet ingick att ta fram projektplaner, tidsplaner och veckovis rapportera status till styrgrupp. Projektgruppen bestod av personer från den centrala organisationen i Stockholm, men också av flera representanter från lokalkontor i landet. Som projektledare i det här projektet stod Karin för majoriteten av all kontakt med teknisk leverantör och stod för det mesta av kravställningen i projektet Bonnier Digital Services Webbprojektledare/Beställarstöd Bonnierkoncernen bestämde under 2009 att alla annonsfinansierade webbplatser skulle utvecklas på samma webbplattform, EPiServer. Utvecklingen av dem skulle ske centralt. Bonnier Digital genomförde under två år ett program som i första hand gick ut på att flytta befintlig webbplats till den nya plattformen. 7minds uppdrag var att ansvara för utbildning av redaktörer och användardokumentation. Gruppen har också varit involverad i flera andra delar såsom kravställning, expertis för EPi- Server, testning och redaktionsstöd. Några av de stora webbplatserna som vi arbetat med är expressen.se, DN.se och di.se. 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 4 ( 7 )

5 Di.se Beställarstöd kravställning - Karin var beställarstöd i teamet för att stödja produktägaren i kravställningen mot utvecklingsteamet off shore i Ryssland - Såg till att EPiServer användes på ett effektivt sätt parallellt med att ta till vara på de redaktionella krav som tidning som publicerade hundratals artiklar hade. - Var delaktig i sprintplanering. - Genomfört användartester på tänkta lösningen - Genomfört acceptanstester och funktionstester - Satte upp ramverket runt webbplatsen och skapade användare och satte behörigheter. - Skrev användardokumentation på svenska. Viivilla.se Beställarstöd kravställning - Karin var beställarstöd i teamet för att stödja PO i kravställningen mot utvecklingsteamet. - Såg till att EPiServer användes på ett effektivt sätt och samtidigt ta till vara på de redaktionella krav som ett gratismagasin hade. - Skapade backlog i Bonniers system (TFS) - Var delaktig i sprintplanering - Genomfört användartester på tänkta lösningen - Genomfört acceptanstester och funktionstester - Satte upp ramverket runt webbplatsen och skapade användare och satte behörigheter. - Skrev användardokumentation på engelska. Bonnier Digital Tog fram användardokumentation över samtliga redaktörsfunktioner. Var projektledare för alla utbildningsinsatser inom programmet. Sammanlagt utbildades ca 300 personer, där många arbetade skift och inte hade möjlighet att vara borta från ordinarie arbete. 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 5 ( 7 )

6 Anställningar IMG AB (Sport management) Affärsutvecklare Live Nation AB COO + ledningsgrupp Key Account Manager (KAM) Affärsutvecklare /Sponsoransvarig B2B 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 6 ( 7 )

7 Kompetenser Tekniker, system, verktyg & metoder Ett urval av alla metoder, produkter och annat som konsulten använt i olika uppdrag. Metodik: Ärendehantering: Operativsystem: Användarprogram: CMS: DAM: Sök: Webbanalys: Agila utvecklingsmetoder enligt Scrum. TFS, Jira. Trello Windows XP, Windows 7, Windows 8, Mac OS. MS Office Episerver CMS version 6-11, Sitevison, WordPress ImageVault SiteSeeker, EPiServer Find. Google Analytics, Vizzit, Siteimprove Utbildningar 2008 FEI Ettårig ekonomiutbildning 2007 Crestcom Ledarskapsutbildning 2004 IHM Projekt- & ledarskapsutbildning Språkkunskaper Modersmål Avancerat Baskunskaper svenska engelska tyska, spanska 7minds AB, Styrmansgatan 19, Stockholm, Tel: , E- post: info@7minds.se 7 ( 7 )

Curriculum Vitae Camilla Sandell

Curriculum Vitae Camilla Sandell Curriculum Vitae Camilla Sandell Konsultchef och konsult SAP Kompetensområde/Roller Utbildare Coach Inspiratör Support Skribent Kravställning av redaktörsgränssnitt Konsult och utbildare Camilla är konsultchef

Läs mer

Curriculum Vitae Maria Sognefors

Curriculum Vitae Maria Sognefors Curriculum Vitae Maria Sognefors Kompetensområde/Roller Beställarstöd/Rådgivning EPiServerexpert Kravställning av redaktörsgränssnitt Produktägare Redaktionell organisation Kursledare Seniorkonsult och

Läs mer

3. Krav på uppdraget. 3.1 Mål för uppdraget. 3.2 Beskrivning av uppdraget. Upphandlingsdokument Upphandling. Upphandlande organisation

3. Krav på uppdraget. 3.1 Mål för uppdraget. 3.2 Beskrivning av uppdraget. Upphandlingsdokument Upphandling. Upphandlande organisation Upphandlingsdokument 2017-06-01 Upphandlande organisation Socialstyrelsen Caroline Paues Upphandling Avrop av IT-resurskonsulter till projekt för utveckling av Socialstyrelsens digitala kanaler 2.7-4890/217

Läs mer

Habilt agil eller farligt fragil?

Habilt agil eller farligt fragil? Habilt agil eller farligt fragil? Det här ska vi prata om 1. Korta fakta Botkyrka kommun 2. Agilt på en minut 3. Förstudie 4. Såhär jobbade vi agilt i praktiken 5. Botwebb transformeras 6. Demo nya intranätet

Läs mer

Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät. Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015

Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät. Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015 Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015 INLEDNING AQ Analys genomförde som oberoende undersökningsföretag våren 2015 en kartläggning över

Läs mer

Sveriges bästa kommunwebb

Sveriges bästa kommunwebb Sveriges bästa kommunwebb Pontus Marie Enköpings kommun Ligger mellan Stockholm, Uppsala och Västerås Känd för sin slogan: Sveriges närmaste stad 42 000 invånare och 3 000 medarbetare Jämförbar med Borlänge,

Läs mer

Uppdrag att ge medborgarna möjlighet att ta del av kommunens nyheter och information via mobila tjänster

Uppdrag att ge medborgarna möjlighet att ta del av kommunens nyheter och information via mobila tjänster SOLLENTUNA KOMMUN Tjänste utlåta nde 2012-09-20 Maria Sterner Sidan 1 av 2 Dnr 2012/31 KS.039-2 Kommunstyrelsen Uppdrag att ge medborgarna möjlighet att ta del av kommunens nyheter och information via

Läs mer

Användbarhet i sitt sammanhang

Användbarhet i sitt sammanhang Användbarhet i sitt sammanhang Världsanvändbarhetsdagen 2009-11-12 Anders Hedberg, Guide Konsult Stockholm Innehåll En helikoptertur över ett projekts olika faser med belysning på användbarhet i förhållande

Läs mer

AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Rita Akse Palmgren

AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Rita Akse Palmgren KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Rita Akse Palmgren Rita har arbetat med webben som arbetsplats i de senaste åtta år i resebranschen och har en bred digital kompetens från att ha arbetat med digital närvaro

Läs mer

Projektplan: Internwebben

Projektplan: Internwebben 1 (5) Projektplan: Internwebben Uppdragsgivare: Ulf Heyman Projektledare Maria Hart Uppdaterad projektplan vid teknikbyte: 2009-10-26 Bakgrund och motiv Nuvarande intranät MittSLU - håller inte måttet,

Läs mer

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Digitala kommunikationsplattformar,sll1925

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Digitala kommunikationsplattformar,sll1925 SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen Kravspecifikation för Digitala kommunikationsplattformar,sll1925 Inledning Stockholms läns landstings (SLL) främsta uppgift är att se till att invånarna

Läs mer

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne Andreas har hjälpt över hundra myndigheter, organisationer och företag att förbättra användbarheten och tillgängligheten på sina webbplatser, intranät eller

Läs mer

Uppdaterad webborganisation för SLU

Uppdaterad webborganisation för SLU 1(8) Kommunikationsavdelningen 2015-05-12 Uppdaterad webborganisation för SLU Bakgrund och syfte med förändringen I början av 2015 fanns drygt 1 500 behöriga webbredaktörer eller skribenter vid SLU. Antalet

Läs mer

Projekt intranät Office 365 av Per Ekstedt

Projekt intranät Office 365 av Per Ekstedt Projekt intranät Office 365 av Per Ekstedt 1 BESKRIVNING AV UTFÖRANDE Uppdraget planeras att genomföras med ett agilt arbetssätt samt best practice från Microsoft gällande SharePoint online. Uppdraget

Läs mer

Konferens FAI Dokumenthanteringssystem i Alfresco

Konferens FAI Dokumenthanteringssystem i Alfresco Konferens FAI 2017 Dokumenthanteringssystem i Alfresco Vilka är vi? Lisa Hammar: IT-arkivarie, arbetar på enheten IT - arkitektur och säkerhet Systemförvaltare för edocs DM, vårt gamla verktyg för gemensam

Läs mer

Örebros nya webbplats

Örebros nya webbplats Örebros nya webbplats Nätverk 7 Föreläsare Kia Lagerqvist, Informationsstrateg Björn Hagström, Systemintegratör Örebros nya webbplats Nätverksdagen Offentliga rummet 2009 Kia Lagerqvist Informationsstrateg

Läs mer

F7 Agila metoder. EDAF45 Programvaruutveckling i grupp Projekt Boris Magnusson, Ulf Asklund Datavetenskap, LTH

F7 Agila metoder. EDAF45 Programvaruutveckling i grupp Projekt Boris Magnusson, Ulf Asklund Datavetenskap, LTH F7 Agila metoder EDAF45 Programvaruutveckling i grupp Projekt Boris Magnusson, Ulf Asklund Datavetenskap, LTH 1 XP - Scrum - Kanban Agila metoder Vad innehåller SCRUM Hur skiljer sig XP och SCRUM KANBAN

Läs mer

S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t. O l l e L i l j a. Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare.

S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t. O l l e L i l j a. Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare. HiQ S t o c k h o l m P r o u d l y P r e s e n t O l l e L i l j a Affärsinriktad verksamhetsutvecklare och projektledare T a r d i n a a f f ä r e r t i l l n y a n i v å e r Affärsinriktad verksamhetsutvecklare

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV. Ny webblösning för extern och intern kommunikation. 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson

PROJEKTDIREKTIV. Ny webblösning för extern och intern kommunikation. 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson PROJEKTDIREKTIV Ny webblösning för extern och intern 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 3 3 Projektets mål kopplade

Läs mer

Projektdirektiv. Version: 1.0. Projekt: Förstudie Ekonomisystem Ålands kommuner och kommunalförbund

Projektdirektiv. Version: 1.0. Projekt: Förstudie Ekonomisystem Ålands kommuner och kommunalförbund Projektdirektiv Projekt: Förstudie Ekonomisystem Ålands kommuner och kommunalförbund Dokument: Projektdirektiv Version: 20190114 Författare: Åda Ab Sida: 1 (10) författare: Åda Ab Sida: 2 (10) Innehåll

Läs mer

Projektmetodik II. HF1005, Informationsteknik och ingenjörsmetodik för Datateknik. Projektarbete

Projektmetodik II. HF1005, Informationsteknik och ingenjörsmetodik för Datateknik. Projektarbete Projektmetodik II HF1005, Informationsteknik och ingenjörsmetodik för Datateknik Projektarbete Förväntade resultatet är t.ex. en produkt Vi behöver arbeta med Analys Faktainsamling Genomförande Rapportering

Läs mer

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Sammanfattning Detta dokument beskriver hur Kryssarklubbens nya webbplats skall tas fram. Planen är ett resultat av det arbete som gjorts av

Läs mer

Sveavägen 31 SE-111 34 Stockholm. mia.kolmodin@crisp.se +46-(0)70 443 91 91 miakolmodin

Sveavägen 31 SE-111 34 Stockholm. mia.kolmodin@crisp.se +46-(0)70 443 91 91 miakolmodin Sveavägen 31 SE-111 34 Stockholm mia.kolmodin@crisp.se +46-(0)70 443 91 91 miakolmodin f. 1976 Med 13 år erfarenhet av att ta fram digitala lösningar och tjänster till allt från fackförbund, kommuner,

Läs mer

KONSULTPROFIL Rodrigo

KONSULTPROFIL Rodrigo KONSULTPROFIL Rodrigo Systemutvecklare.NET/EPiServer/SharePoint Sammanfattning Rodrigo är en utåtriktad och glad person med båda fötterna på jorden som trivs både med att leda och samarbeta. Har jobbat

Läs mer

Projektdirektiv. Nya Vårdgivarwebben. Koncernkontoret Koncernstab kommunikation 2014-03-10 Dnr: 1400255 Version: 1.0. Beställare Utförare Mottagare

Projektdirektiv. Nya Vårdgivarwebben. Koncernkontoret Koncernstab kommunikation 2014-03-10 Dnr: 1400255 Version: 1.0. Beställare Utförare Mottagare Koncernkontoret Koncernstab kommunikation 2014-03-10 Dnr: 1400255 Version: 1.0 Författare: Kristina Happstadius-Trägårdh Inför beslutspunkt, BP, 1 Projektägare: Cecilia Gyllenkrok Borgström Projektledare:

Läs mer

Bengt Nilsson / Kicki Strandh DNR: Nummer. Ny design på miun.se. Uppdragsbeskrivning till KnowIT

Bengt Nilsson / Kicki Strandh DNR: Nummer. Ny design på miun.se. Uppdragsbeskrivning till KnowIT 2018-11-06 Bengt Nilsson / Kicki Strandh DNR: Nummer Uppdragsbeskrivning till KnowIT Designprojekt 2018-2019 Innehållsförteckning Nuläge... 2 Syfte och mål... 2 Resultat... 2 Uppdragsbeskrivning... 3 Projektgrupp

Läs mer

Örebros nya webbplats

Örebros nya webbplats Örebros nya webbplats Seminaruim 6:5 Föreläsare Kia Lagerqvist, Informationsstrateg, Örebro kommun kia.lagerqvist@orebro.se Björn Hagström, Systemintegratör, Örebro kommun bjorn.hagstrom@orebro.se Örebros

Läs mer

Referensuppdrag Soleil

Referensuppdrag Soleil Referensuppdrag Soleil S1. SBAB Bank AB Extern Sitevision- web med integrationer Åsa Dahlström (dåvarande projektledare) asa.dahlstrom@liv.se 054-61 96 64 På SBAB genomförde vi flera projekt under perioden

Läs mer

Slutrapport projektgenomförande Metamatrix

Slutrapport projektgenomförande Metamatrix Stockholm 2018 04 13 Ver 0.5 Slutrapport projektgenomförande Metamatrix Projektet är genomfört inom ramen för Post och telestyrelsens (PTS) innovationstävling Innovation för alla. Innehållsförteckning

Läs mer

Modell för agil utveckling och förvaltning av produkter

Modell för agil utveckling och förvaltning av produkter Beslutsdatum: 2014-07-23 MDH 1.1-396/14 1 (4) Beslutande: Förvaltningschefen Ansvarig för tillämpning: Förvaltningschef Dokumentansvarig: Rektors kansli Dokumenttyp: Processbeskrivning Datum för ikraftträdande:

Läs mer

KONSULTPROFIL Juan. Systemutvecklare.NET/EPiServer/Commerce. Sammanfattning. Kompetens. Uppdrag

KONSULTPROFIL Juan. Systemutvecklare.NET/EPiServer/Commerce. Sammanfattning. Kompetens. Uppdrag KONSULTPROFIL Juan Systemutvecklare.NET/EPiServer/Commerce Sammanfattning Mångsidig IT-arkitekt med mer än 14 års erfarenhet av IT-branschen. Erfarenhet av att leverera och implementera avancerade IT-lösningar

Läs mer

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne Andreas har hjälpt över 100 myndigheter, organisationer och företag att förbättra användbarheten och tillgängligheten på sina webbplatser, intranät eller system.

Läs mer

Daniel Wetter. Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling

Daniel Wetter. Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling Daniel Wetter Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling Design fungerar när den lyckas förmedla idéer väl på enklaste möjliga sätt. Interaktionsdesign fokuserar speciellt på hur en användare interagerar

Läs mer

Innehållsförteckning Sida 3 Om IT-Högskolan Sida 4-5.NET-utvecklare Sida 6-7 Applikationsutvecklare till iphone och Android Sida 8-9 Mjukvarutestare

Innehållsförteckning Sida 3 Om IT-Högskolan Sida 4-5.NET-utvecklare Sida 6-7 Applikationsutvecklare till iphone och Android Sida 8-9 Mjukvarutestare YH-utbildningar 2016 Innehållsförteckning Sida 3 Om IT-Högskolan Sida 4-5.NET-utvecklare Sida 6-7 Applikationsutvecklare till iphone och Android Sida 8-9 Mjukvarutestare Sida 10-11 Webbutvecklare CMS 2

Läs mer

Tove Carlsund Systemutvecklare

Tove Carlsund Systemutvecklare OM MIG Under mina yrkesverksamma år som systemutvecklare har jag jobbat mycket med olika Content Management System, CMS. Dels med utveckling av själva systemen, mestadels frontend. Men också med transformation

Läs mer

Hur mår Sveriges universitets och

Hur mår Sveriges universitets och Hur mår Sveriges universitets och högskolors webbplatser?...och organisationen bakom? VAD FINNS BAKOM MASKEN? Hur mår Sveriges Universitets och högskolors webbplatser? Trendundersökning Erfarenheter från

Läs mer

Kommunikationsstaben, Ny webbplats, nya innehållsstrategier utmaningar och ständiga förbättringar

Kommunikationsstaben, Ny webbplats, nya innehållsstrategier utmaningar och ständiga förbättringar Ny webbplats, nya innehållsstrategier utmaningar och ständiga förbättringar Ett webbprojekt, två delar Webbprojektet bestod av två delar: Flytta patientnära information från www.vll.se > 1177.se 1177.se

Läs mer

Testbara krav. SAST Syd 2012-02-09. Ställ gärna frågor under presentationen eller efteråt Åhörarkopior distribueras efteråt

Testbara krav. SAST Syd 2012-02-09. Ställ gärna frågor under presentationen eller efteråt Åhörarkopior distribueras efteråt Testbara krav SAST Syd 2012-02-09 Ställ gärna frågor under presentationen eller efteråt Åhörarkopior distribueras efteråt Ulf Eriksson Produktägare på ReQtest Specialist på kravhantering och test Grundare

Läs mer

NyA 2018 och i framtiden

NyA 2018 och i framtiden NyA 2018 och i framtiden 2017-09-19 Rasmus Lilja Robert Åhlén André Edqvist Planeringshorisonter inom NyA Förvaltningsstrategi: 3 år Förvaltningsplan: 1 år Road map: 6-12 mån Gemensam planering av utvecklingen:

Läs mer

Projektdirektiv för utveckling av ny webbplats för Socialstyrelsen

Projektdirektiv för utveckling av ny webbplats för Socialstyrelsen JuL Socialstyrelsen Projektdirektiv 2016-10-07 Dnr 2.1-27235/2016 1(6) Ola Billger Avdelningschef Kommunikationsavdelningen Projektdirektiv för utveckling av ny webbplats för Socialstyrelsen Bakgrund Socialstyrelsens

Läs mer

seminarier östergötland

seminarier östergötland seminarier östergötland... våren 2013 Låt dig inspireras av Knowit i Östergötland under våren 2013! Knowit i Östergötland har samlat några av regionens främsta specialister och vi vill nu dela med oss

Läs mer

Specifikt Mätbart Accepterat Realiserbart Tidssatt

Specifikt Mätbart Accepterat Realiserbart Tidssatt Initiering av projekt, Förstudie och Skapa projektgruppen Initiering av projekt Definition av projekt Uppdragsbeskrivning - Mätbara mål - Avgränsad tid - Tillfälliga resurser - Temporär organisation -

Läs mer

Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader

Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader Registratorskonferens 19 maj 2015 Elisabeth Jarborn Arkivchef och verksamhetsutvecklare, Danderyds kommun På två månader kan ni ha ny teknisk lösning

Läs mer

Jajja Website Vi skapar webbplatser som engagerar och ger dig ett digitalt försprång

Jajja Website Vi skapar webbplatser som engagerar och ger dig ett digitalt försprång Jajja Website Vi skapar webbplatser som engagerar och ger dig ett digitalt försprång 2 Komplett helhetslösning för din nya webbplats, med ny design vart 3:e år till ett fast månadspris! Den digitala marknaden

Läs mer

PROJEKTiL. Slutrapport

PROJEKTiL. Slutrapport PROJEKTiL 1(23) Slutrapport Version PA 1 Projektnamn: Webb 2.0 Projektägare: Annika Braide Projektledare: Ewelina Axell Biträdande projektledare: Peter Karlsson Dokumenthistorik Version Datum Ändringar

Läs mer

Jag vill bara hitta allt som är relevant för mig just nu

Jag vill bara hitta allt som är relevant för mig just nu Det man inte hittar finns inte Faktisk sökträff från den publika webbplatsen. Det man hittar kanske man inte borde se Jag vill bara hitta allt som är relevant för mig just nu (Användarsynpunkt från förstudie)

Läs mer

KONSULTPROFIL Michael

KONSULTPROFIL Michael KONSULTPROFIL Michael Systemutvecklare.NET/EPiServer Sammanfattning Michael är en skicklig och erfaren systemutvecklare inom.net-teknologin med fokus på EPiServer-baserade webblösningar. Han är utbildad

Läs mer

BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM

BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM NORDSCRUM BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM NORDSCRUM BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM INNEHÅLLSFÖRTECKNING inledning... 3 SCRUM... 3 Bakgrund... 3 Faser... 3 Ramverket... 3 Nordscrum... 4 StudentProjekt...

Läs mer

David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x.

David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x. CV Personuppgifter David Persson Telefon: 070-271 67 61 Adress: Småskolevägen 55, 224 67 LUND E-post: david.persson@wiggarum.se Skype-adress: david.x.persson LinkedIn-profil: https://www.linkedin.com/in/davidxpersson

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV. Uppgradering av epostsystemet Exchange

PROJEKTDIREKTIV. Uppgradering av epostsystemet Exchange direktiv Sid 1 (6) PROJEKTDIREKTIV Uppgradering av epostsystemet Exchange Webbadress https://www.samarbetsyta.umu.se/adm/itenheten/projects/exchange2013/sitepages/start sida.aspx namn Uppgradering av epostsystemet

Läs mer

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE VARFÖR ÄR VI HÄR? Vi skall berätta om våra erfarenheter om hur besökaren beter sig hos oss på www.miun.se och vad vi har försökt förbättra på vår webbplats för att hjälpa

Läs mer

Malin Wester. Erfarenhet. Konsultprofil. Projektledare/Förändringsledare. Martin & Servera

Malin Wester. Erfarenhet. Konsultprofil. Projektledare/Förändringsledare. Martin & Servera MW Malin Wester Konsultprofil Erfarenhet /Förändringsledare Mitt uppdrag innebär att leda HR s digitala transformation genom att genomföra arbetet med att centralisera HR administrationen samt implementera

Läs mer

seminarier östergötland

seminarier östergötland seminarier östergötland... hösten 2013 19 Fortsatt inspiration från Knowit i Östergötland under hösten 2013! September Under våren har Knowit i Östergötland genomfört ett antal mycket uppskattade seminarier

Läs mer

ÖSTER- GÖTLAND VÅREN 2015

ÖSTER- GÖTLAND VÅREN 2015 SE MIN ARI ER ÖSTER- GÖTLAND VÅREN 2015 Nytt år, ny inspiration! Succén med Knowit i Östergötlands kostnadsfria seminarier fortsätter. Våren 2015 har vi höjt ribban och laddat med våra vassaste seminarier

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Expertgruppen för digitala investeringar. Framgångsfaktorer för ett agilt arbetssätt

Expertgruppen för digitala investeringar. Framgångsfaktorer för ett agilt arbetssätt Expertgruppen för digitala investeringar Framgångsfaktorer för ett agilt arbetssätt När man pratar om ett agilt arbetssätt syftar det ofta på att man använder metoder som främjar lättrörlighet, smidighet

Läs mer

Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå - slutrapport Författare: projektledare Johan Eriksson

Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå - slutrapport Författare: projektledare Johan Eriksson Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå - slutrapport Författare: projektledare Johan Eriksson 1. Sammanfattning Projektet Nu tar vi arkiven till en ny digital nivå pågick under perioden 20170418 20171213

Läs mer

Projekt Tillgängliggörande av forskningsdata 2016

Projekt Tillgängliggörande av forskningsdata 2016 [DNR] 1 (av 6) Projektdirektiv Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: Peter Nilén Inkl 2 bilagor: Bilaga 1 Delprojekt Bilaga 2 SND projektplan Revisionsinformation Version Datum Kommentar [0.1-0.5]

Läs mer

Agila Metoder. Nils Ehrenberg nils.ehrenberg@mah.se

Agila Metoder. Nils Ehrenberg nils.ehrenberg@mah.se Agila Metoder Nils Ehrenberg nils.ehrenberg@mah.se Agenda Agila Metoder: Scrum och sprints Lean och Design Workshops Kravställning Agil Utveckling Individer och interaktioner istället för processer Fungerande

Läs mer

Internationella sökande Ett regeringsuppdrag och samarbetsprojekt

Internationella sökande Ett regeringsuppdrag och samarbetsprojekt Internationella sökande Ett regeringsuppdrag och samarbetsprojekt 2017-09-19 Andreas Sandberg Marleen Whiteley Direktiv från Regeringen I UHR:s regleringsbrev 2017 har vi via Forum för internationalisering

Läs mer

Ny webb Projektdirektiv

Ny webb Projektdirektiv Ny webb Projektdirektiv Sida 1(12) Innehåll Innehåll... 2 1. Inledning... 3 1.1. Allmänt, bakgrund och projektidé... 3 1.1.1. Viktigaste problemområdena... 3 2. Mål och syfte... 5 3. Kontrakt... 7 3.1.

Läs mer

Daniel Persson. Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp.

Daniel Persson. Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp. 1 Daniel Persson Front end utvecklare Födelsedatum: 1986-02- 08 Vindragaregatan 3B, 417 03 Göteborg Telefon: 070 839 51 88 Email: info@danielp.se Portfolio: www.danielp.se CURRICULUM VITAE Yrkesmässiga

Läs mer

Malmö stads webbfamilj

Malmö stads webbfamilj Malmö stads webbfamilj 14 förvaltningar ~ 27 000 anställda Per Bergsjö, externwebbsansvarig per.bergsjo@malmo.se Vad menar vi med externwebb? Vad pågår runt omkring oss? Vad ska vi bidra med? Hur gör vi

Läs mer

MATS BLOMSTRAND. Sammanfattning. Född: 1973 Nationalitet: Svensk. Kontaktuppgifter. Mobil: 0736 996799. www.mgb.nu. Mats@mgb.nu

MATS BLOMSTRAND. Sammanfattning. Född: 1973 Nationalitet: Svensk. Kontaktuppgifter. Mobil: 0736 996799. www.mgb.nu. Mats@mgb.nu MATS BLOMSTRAND Född: 1973 Nationalitet: Svensk Kontaktuppgifter Mobil: 0736 996799 www.mgb.nu Mats@mgb.nu Sammanfattning Mats har haft en hel del olika roller och jobbat på flera olika delar inom AB Volvo.

Läs mer

Karlstads kommun Innovationsupphandling Kognitivt stöd

Karlstads kommun Innovationsupphandling Kognitivt stöd Karlstads kommun Innovationsupphandling Kognitivt stöd Digitala hjälpmedel Kompensera för det som är svårt Kognitiva svårigheter Tar emot information på ett annat sätt Vanliga sättet blir för abstrakt

Läs mer

Projectbase en generell projektmodell

Projectbase en generell projektmodell Projectbase en generell projektmodell ProjectBase 2.0 anpassad för Projectplace Projectbase är en generell projektmodell som effektiviserar planering och styrning av projekt oavsett typ och storlek. Denna

Läs mer

Ramverk för kvalitetsarbete i utbildning på. grundnivå och avancerad nivå

Ramverk för kvalitetsarbete i utbildning på. grundnivå och avancerad nivå Mahr 16-2014/532 1 (av 6) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Projektdirektiv 2014-11-19 Cecilia Christersson Karin Sjögren,

Läs mer

SUNETs Projektmodell. Syfte. Processer. Version: 2012-04-10

SUNETs Projektmodell. Syfte. Processer. Version: 2012-04-10 SUNETs Projektmodell Version: 2012-04-10 Syfte Syftet med denna modell för arbete med SUNETs tjänster är att ge användare och kunder en väl fungerande tjänst som uppfyller de mål som SUNET styrelse har

Läs mer

Kumla kommuns e-tjänsteplattform för att skapa användarvänliga e-tjänster för externa och interna mottagare

Kumla kommuns e-tjänsteplattform för att skapa användarvänliga e-tjänster för externa och interna mottagare 1(7) 2016-05-31 Kumla kommuns e-tjänsteplattform för att skapa användarvänliga e-tjänster för externa och interna mottagare Målbild 2(7) Kumla kommuns service och tillgänglighet utvecklas ständigt och

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT.

Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Avega Group skapar det moderna samhällets tjänster, produkter och affärsmodeller genom specialistkonsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Avega Group grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i

Läs mer

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21 SLUTRAPPORT Sebastianlund.com Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430 Abstrakt Denna rapporten handlar om mitt arbete jag gjort i kursen Individuellt Mjukvaruprojekt under våren 2012. I rapporten

Läs mer

Projekthandbok. Riktlinjer och förhållningssätt

Projekthandbok. Riktlinjer och förhållningssätt Riktlinjer och förhållningssätt 1 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Ramar - administrativa projekt 3 Vad är ett projekt och vad kan projektformen bidra med 3 3. Projektportföljen kriterier

Läs mer

Upphandling av personalsystem

Upphandling av personalsystem Tjänsteskrivelse Sida 1(1) Administrativa nämnden Charlotte Rolfsson,0550-869 61 Charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Datum 2016-04-19 Admnämnd/2016:6 050 Upphandling/ramavtal Upphandling av personalsystem

Läs mer

Projektarbete. Johan Eliasson

Projektarbete. Johan Eliasson Projektarbete Johan Eliasson Projekt Definition: En grupp av projektdeltagare utför under ledning av en projektledare en klart definierad uppgift, på en viss tid, med begränsade resurser Resurserna kan

Läs mer

Tomelilla kommun har främst två syften som ska uppnås genom en ny webbplats.

Tomelilla kommun har främst två syften som ska uppnås genom en ny webbplats. OFFERTFÖRFRÅGAN FÖR TOMELILLA KOMMUN Tomelilla kommun avser att handla upp ny webbplats. Våra krav och behov återfinns i denna offert på en generell nivå. Tillsammans med vald leverantör avser vi utveckla

Läs mer

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd Dnr Mahr 19-2014/568 1 (av 10) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-03-27 Susanne Wallmark Jenny Wendle Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.0 150327 Slutgiltig projektplan

Läs mer

Utvärdering av projektet ny LIU-webb 2015

Utvärdering av projektet ny LIU-webb 2015 2018-04-20 DNR LIU-2017-03484 1(15) Utvärdering av projektet ny LIU-webb 2015 Delområde 2, Projektets genomförande Dokumentversion: 1.0 2(15) Innehåll 1 Om uppdraget... 3 2 Observationer och reflektioner...

Läs mer

Helsingborgs stads nya webborganisation

Helsingborgs stads nya webborganisation Helsingborgs stads nya webborganisation 2010-02-25 Sida: 1 (24) Innehåll 1 Om detta dokument... 3 2 Dagens webborganisation... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Beskrivning... 3 3 Syfte till förändring... 5 3.1

Läs mer

Redaktionell utbildning för webbredaktörer, Delkurs 1 KOMMUNIKATIONSENHETEN

Redaktionell utbildning för webbredaktörer, Delkurs 1 KOMMUNIKATIONSENHETEN Redaktionell utbildning för webbredaktörer, Delkurs 1 Föreläsare Åsa Bini webbredaktör, Kommunikationsenheten Malin Carlgren kommunikatör, Kommunikationsenheten Magnus Nielsen webbstrateg, Kommunikationsenheten

Läs mer

Innovativ IT & Management. Processkartläggning av kommunal verksamhet

Innovativ IT & Management. Processkartläggning av kommunal verksamhet Innovativ IT & Management Processkartläggning av kommunal verksamhet Vem är jag? Johan Sandberg 33 år Flyttade till Göteborg för 1 ½ år sen och började på Invit i våras Arbetat som konsult i ca 5 år Nuvarande

Läs mer

Smarta sätt att modernisera din webbplats för SiteVision Cloud!

Smarta sätt att modernisera din webbplats för SiteVision Cloud! Smarta sätt att modernisera din webbplats för SiteVision Cloud! Tomas Ericsson, CISSP-ISSAP IT- och informationssäkerhetsarkitekt. Arbetat mer än 20 år med IT- och informationssäkerhetsarkitektur. Har

Läs mer

Hur får man anställda att tänka dokument- & ärendehantering?

Hur får man anställda att tänka dokument- & ärendehantering? Hur får man 20 000 anställda att tänka dokument- & ärendehantering? Att få alla att arbeta mot samma mål och åstadkomma verklig förändring i verksamheten. Johanna Fransson, projektledare Stadskontoret

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Kryssarklubbens Webbprojekt. Kryssarklubbsdagarna 2010

Kryssarklubbens Webbprojekt. Kryssarklubbsdagarna 2010 Kryssarklubbens Webbprojekt Kryssarklubbsdagarna 2010 Insikter till grund för webbarbetet 1. Vi stärker lusten för långfärder till sjöss men inte på webben. 2. Vi har 6000 medlemmar under 25 år men har

Läs mer

Har även skapat en lista på alla som twittrade på #socintra: http://twitter.com/#!/molbimien/socintra

Har även skapat en lista på alla som twittrade på #socintra: http://twitter.com/#!/molbimien/socintra Se även twitterflödet från erfautbytet på: http://live.twingly.com/socintra Har även skapat en lista på alla som twittrade på #socintra: http://twitter.com/#!/molbimien/socintra Presentationsrunda (medurs)

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Dnr Mahr 19-2014/563 1 (av 6) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 150116 1.0 Jenny Wendle Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 1.0 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Rekommendation Migrationsverket för investeringarna Min Sida, e-dar och Informationskvalitet. Datum: Dnr: Komm2018/

Rekommendation Migrationsverket för investeringarna Min Sida, e-dar och Informationskvalitet. Datum: Dnr: Komm2018/ Rekommendation Migrationsverket för investeringarna Min Sida, e-dar och Informationskvalitet Datum: 2018-03-15 Dnr: Komm2018/00306-1 Tre strategiskt viktiga satsningar för att förbättra service och snabbare

Läs mer

Arbeta med projekt och program Riktlinjer för Tillväxtverkets chefer och medarbetare

Arbeta med projekt och program Riktlinjer för Tillväxtverkets chefer och medarbetare Datum 2016-09-16 Upprättad av Ulf Larsson Diarienummer Dnr 1.3.4-Ä 2016-1393 Godkänd av Mattias Åsander Version 1.0 Arbeta med projekt och program Riktlinjer för Tillväxtverkets chefer och medarbetare

Läs mer

Maximal webbnärvaro. Från målformulering till ständiga förbättringar

Maximal webbnärvaro. Från målformulering till ständiga förbättringar Maximal webbnärvaro Från målformulering till ständiga förbättringar Inledning Mål behövs för att mäta Syfte behövs för att utvärdera Insikter kan leda till nya idéer Förbättringar kan genomföras och så

Läs mer

DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER

DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER Sidan 1 av 13 Bilaga 2 DELPROJEKT PROCESSTÖD TILL ARBETSPLATSER FÖLJANDE GÄLLER ALLA DELPROJEKT Deltagande arbetsplatser kommer efter genomgången utbildning att kunna tjäna som Goda Exempel för andra arbetsplatser

Läs mer

IT-projektledning - introduktion 725G62

IT-projektledning - introduktion 725G62 IEI Tommy Wedlund Läsanvisningar, IT-projektledning introduktion, 725G62 IT-projektledning - introduktion 725G62 Läsanvisningar tentamen inför tentamen I tentamen ingår följande kurslitteratur: The IBM

Läs mer

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Inledning Vi ska utveckla en ny webbplats på www.svenskscenkonst.se. Vårt mål är att ha en ny webbplats färdig att användas fullt

Läs mer

Beredningen för kommunikations- och varumärkesfrågor

Beredningen för kommunikations- och varumärkesfrågor Beredningen för kommunikations- och varumärkesfrågor BESLUTSFÖRSLAG Datum 2012-11-30 Dnr 1101863 1 (7) Regionstyrelsen Slutrapport från beredningen för kommunikations- och varumärkesfrågor 2012 Ordförandens

Läs mer

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare

Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare cv01s 1999-09-20 Födelseår 1958 Nationalitet Svensk Utbildning 1983 Lantmäteri/Kartingenjör Certifierad Scrummaster Diplomerad Facilitator Worshopledare Projektledare Medarbetarskapsledare Språk Befattning

Läs mer

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Strategisk kommunikationsrådgivning

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Strategisk kommunikationsrådgivning SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen Kravspecifikation för Strategisk kommunikationsrådgivning Inledning Stockholms läns landstings (SLL) främsta uppgift är att se till att invånarna i länet

Läs mer

Projektplan Skolalternativ för elever inom autismspektrumtillstånd. Version:

Projektplan Skolalternativ för elever inom autismspektrumtillstånd. Version: Projektplan Skolalternativ för elever inom autismspektrumtillstånd Version: 2014-01-08 Innehållsförteckning 1. BAKGRUND... 3 2. PROJEKTETS UPPDRAG... 3 3. MÅLGRUPP... 4 4. SYFTE... 4 5. MÅL... 4 MÅL PÅ

Läs mer

Därför att all effekt uppstår i användning EFFEKTSTYRNING

Därför att all effekt uppstår i användning EFFEKTSTYRNING Därför att all effekt uppstår i användning EFFEKTSTYRNING Uppsala: Digitala patientjournaler Ett tungrott datasystem har blivit en arbetsmiljö-katastrofpå vårdcentraler i Uppsala län. Personal har blivit

Läs mer

Plan för Förprojektering av modellskola 2011 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- & utbildningsförvaltningen. IKT-pedagog Anders Berggren

Plan för Förprojektering av modellskola 2011 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- & utbildningsförvaltningen. IKT-pedagog Anders Berggren Plan för Förprojektering av modellskola 2012 Syfte Planen ska skapa möjligheter för projektering av en modellskola för att utvärdera funktionalitet av en-till-en-processen och genomförandet av en lärplattform.

Läs mer