ÅRSREDOVISNING för NJURFÖRENINGEN STOCKHOLM GOTLAND. Org.nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅRSREDOVISNING 2009-01-01 -- 2009-12-31. för NJURFÖRENINGEN STOCKHOLM GOTLAND. Org.nr 802006-0813"

Transkript

1 ÅRSREDOVISNING för NJURFÖRENINGEN STOCKHOLM GOTLAND Org.nr

2 Njurföreningen Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2009 Allmänt om föreningen Föreningens syfte Njurföreningen Stockholm Gotland (NjSG) är en intresseorganisation för människor som har njursvikt, dialyserar eller är njurtransplanterade. Som medlemmar välkomnas också anhöriga, vårdpersonal och andra som vill verka i enlighet med föreningens syfte som kan sammanfattas i följande punkter: att främja och tillvarata de njursviktiga, dialyserande och njurtransplanterades intresse beträffande behandling, vård rehabilitering och social trygghet att företräda de njursviktiga, dialyserande och njurtransplanterades intressen inför myndigheter, institutioner och organisationer att sprida upplysning och förståelse för de njursviktiga, dialyserande och njurtransplanterades problem och i övrigt verka för dessa gruppers sak NSG:s verksamhetsområde är Stockholms län och Gotlands län. Tillsammans med övriga 13 regionala föreningar bildas Njurförbundet (NjF). Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 745 betalande medlemmar, varav 27 i Gotlandssektionen. Föregående år var antalet medlemmar 733. Det innebär att styrelsens ambitioner att vända de tidigare årens medlemstapp infriats. Styrelsen och dess arbetsformer Föreningens styrelse har från årsmötet i mars 2009 bestått av: Erik Herland, ordförande Margareta Wihlborg, vice ordförande Atilio Urra, kassör Lars Elowson, ledamot, kansliansvarig Eva Söderkvist, ledamot, redaktör Britt-Marie Alm, ledamot Einar Fries, ledamot Melcher Lagerfelt, suppleant Styrelsen har under kalenderåret haft 10 ordinarie sammanträden, varav en endagskonferens och en helgkonferens. Styrelsens suppleant kallas till alla mötena och deltar lika aktivt i föreningens verksamhet som de ordinarie. Styrelsens ordförande eller dess arbetsutskott bestående av ordförande, vice ordförande och kassör kan besluta i brådskande frågor eller övrigt på delegation av styrelsen.

3 Föreningens kansli, administrativa rutiner Kansliet är inrymt i HSO:s lokaler på St. Göransgatan 84 där föreningen också disponerar möteslokaler. Föreningens kanslist, Christina Engström, är anställd på 80 % av heltid med uppgifter att ta ansvar för de administrativa och ekonomiska rutinerna samt att vara styrelsens sekreterare. Christina har också en viktig roll vid planering och genomförande av föreningens olika medlemsaktiviteter. Sedan oktober har föreningen en praktikant, Anneli Granberg som under 6 månader för hjälper till med medlemsbladet Njursviktigt och hemsidan. Medlemsmöten och medlemsinformation Föreningens årsmöte Föreningens årsmöte hölls den 24 mars på Essinge Konferenscenter på Stora Essingen. Deltagarna bjöds på mat och dryck följt av ett mycket uppskattat anförande av Lisbeth Carlborg, känd som präst och föreläsare med inriktning på det inre ledarskapet. Möte för nya medlemmar Den 31 augusti gavs under året nytillkomna medlemmar tillfälle att träffa flera styrelseledamöter och kanslisten över en lunch. Eftersom gensvaret var mycket positivt kommer motsvarade möten ordnas under Riksförbundet Vid riksförbundsstämman och förbundets 40 års jubileum den 9-10 maj var föreningen företrädd av fyra styrelseledamöter. Vid stämman valdes föreningens ordförande in som ny ledamot i riksförbundsstyrelsen. Till stämman hade föreningen en motion som föreslog att förbundet och de regionala föreningarna skall begränsa användningen av ordet njursjuk för att markera att man inte behöver känna sig sjuk eller ens vara sjuk för att bli medlem. Motionen hänvisades till en organisationsutredning. Självt beskriver föreningen sin primära målgrupp som de som har njursvikt, dialyserar eller är transplanterade. Föreningen har vidare genom sin ordförande deltagit i riksförbundets ordförandekonferenser. Medlemstidningarna NJURsVIKTIGT och NJURFUNK Föreningens medlemsblad NJURsVIKTIGT har kommit ut med fyra nummer på sidor under Medlemsbladet trycks numera i färg vilket bl.a. ger mycket bättre bilder. Härutöver har medlemmarna fått fyra nummer av Njurförbundets tidning Njurfunk. Ny hemsida Föreningen har under året tagit fram en ny mer innehållsrik och aktuell hemsida.

4 Artiklar och föreläsningar Föreningen verksamhet och enskilda styrelsemedlemmar har vid flera tillfällen under året uppmärksammats i tidningar och TV. Störst genomslag har föreningens engagemang för att rädda Sophiahemmets dialys och för att den som påbörjar hemdialys skall få merkostnadsersättning. Styrelseledamöter och andra aktiva medlemmar har vidare fortsatt att medverka som skribenter i medicinska tidskrifter och som föredragshållare på konferenser och andra möten. Medpatient Ledamöter i styrelsen och föreningens kanslist har bistått enskilda medlemmar med råd och hjälp i kontakter med sjukvården. Föreningens idé att skapa en grupp medpatienter/medlemsinformatörer har inte genomförts. Barn, ungdom och föräldrar Föreningens medlemmar har tillgång till den verksamhet för barn, ungdomnar och föräldrar som anordnas av Njurförbundet. Om samverkan och kontakter med sjukvården Möten med Njurklinikerna Föreningen har fortsatt att ca fyra gånger per år ha möte med ledningarna för Njurklinikerna vid Karolinska Universitetssjukhuset respektive Danderyds sjukhus. Träffarna ger oss tidigare information om planerande förändringar i njursjukvården och möjligheter till dialog om vad som behöver förbättras. Kontakter med njurmottagningar och dialysenheter Styrelsen har fördelat länets olika njurmottagningar och dialysenheter på olika ledamöter och träffar regelbundet särskilt utsedda personal- och patientkontaktpersoner. Styrelsens ledamöter deltar också i förekommande patientråd på klinikerna samt i de njurskolor som utbildar njursviktiga inför en kommande dialysbehandling eller transplantation. Vi har där informerat om föreningens verksamhet och egna patienterfarenheter. För att öka kontakten med de som har hemodialys har någon från styrelsen antingen samlat intresserade till ett litet informationsmöte före dialysstart eller individuellt samtalat med dem under dialysen. Under året har ett sådant besök genomförts vid Huddinge dialysklinik. Patientråd på Transplantationskliniken Föreningen har tillsammans med ytterliga fyra patientföreningar deltagit i det nybildade patientrådet vid Transplantationskirurgiska kliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset Semesterdialys på Utö Under sommaren 2009 fanns möjligheten till semesterdialys på Utö genom att Karolinskas dialysenhet på Kungsholmen hittade nya passande lokaler för såväl dialys som boende. Genom att verksamheten bemannades av dialyssköterskorna Brittis Allenius och Maria Ageborg kunde även patienter med lite mer hjälpbehov delta, vilket inte var fallet med Utö-filialen under 90-talet. Njurföreningen informerade om semesterdialysen och gav ett ekonomiskt bidrag till deltagande medlemmar.

5 HSO:s färdtjänstgrupp Föreningen har under året deltagit i HSO:s färdtjänstgrupp som arbetar för en bättre Färdtjänst och bättre sjukresevillkor inom ramen för samverkansavtalet med Landstinget. En fråga som föreningen särskilt driver är att sjukresornas budget skall ligga kvar centralt hos landstinget och inte fördelas ut på enskilda kliniker. En annan aktuell fråga är kravet på att trängselavgiften skall kompenseras vid användning av egen bil vid sjukresor. Donationsgruppen, Världsnjurdagen och möten för transplanterade som exempel på särskilt resurskrävande aktiviteter Donationsgruppen Den enkät till tranplanterade som föreningen i samarbete med Transplantationskliniken Huddinge sjukhus och Njurklinikerna på Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset skickade ut under 2008 har nu bearbetats av psykolog Margareta Sanner och visar på att de finns behov av bättre information och stöd i samband med donation från levande donator. Planer finns på att publicera resultaten i dels Läkartidningen dels vid en konferens för sjukvårdspersonal och patienter. Världsnjurdagen Den internationella världsnjurdagen den 12 mars uppmärksammades genom föreläsningar och frågestunder om hur man kan upptäcka, förebygga och bromsa njursvikt vilket var årets tema. Med en njurmedicinare, en njursjuksköterska och styrelsemedlemmar och kanslisten från föreningen ordnades sådana aktiviteter på sjukhusen i Danderyd, Solna, Huddinge och Södersjukhuset. Till vartdera stället kom ett 60-tal personer. De som kom till mötet på SÖS välkomnades även av sjukvårdslandstingsrådet Lars-Joakim Lundqvist som sedan deltog i diskussionen om hur vi kan öka insatserna mot njursvikt. Världsnjurdagen uppmärksammades även med arrangemang på Visby Lasarett Föreläsning för transplanterade I samarbete med Transplantationskirurgiska kliniken och de Njurmedicinska klinikerna vid Karolinska Universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus inbjöds de ca 800 personer i Stockholmsregionen som har med ett fungerande njurtransplantat till en föreläsning den 23 april på Huddinge sjukhus. Uppslutningen var mycket god och ca 250 patienter och anhöriga kom till eftermiddagsaktiviteten som efter inledning av doktor Annika Tibell omfattade föreläsningar av doktorerna Rolf Norrman, Lars Wennberg och Peter Bárány. Utgångspunkten var bl.a. frågorna: Vad är det som kan förbättra möjligheterna för en transplanterad njure att fungera under en längre tid?, Vad kan man som patient göra själv? samt Om jag ändå skulle behöva få ett nytt transplantat, vilka nya förutsättningar finns idag jämfört med för år sedan? Härutöver hade deltagande i förväg skickat in ett 50-tal specifika frågor till föreläsarna. Merparten av föreläsningarna jämte svar på flertalet patientfrågor finns dokumenterat på föreningens hemsida.

6 Gruppmöten för transplanterade Vid föreläsningen den 23 april erbjöds deltagarna att anmäla sig till mindre grupper (max 15 personer) för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan av transplanterade och närstående. Detta ledde till att sju grupper med sammanlagt drygt 70 deltagare träffats en första gång under hösten Under 2½ timmar (inkl fikapaus) utbyter man tankar, erfarenheter och tips kring, kanske 4-6 olika ämnen, som deltagarna själv väljer. Samtliga deltagare i samtliga grupper är så nöjda med första träffen att de alla vill fortsätta, under våren Övrig mötesverksamhet för utbildning, rehabilitering och sociala kontakter I kronologisk ordning har härutöver föreningen under 2009 genomfört följande aktiviteter: Besök på Sidenväveriet onsdag den 11 mars Karolinskas Trial Alliance i Kungsträdgården 20 maj (kolla datum) Styrelseledamöter delade ut donationskort mm vid en informationsdag om Karolinska Universitetssjukhuset forskning och vårdverksamhet. Vinprovning tillsammans med ILCO onsdag den 13 maj Rehabiliterings- och rekreationshelg på Lillsved, Värmdö den maj. Vi hade olika friskvårdsaktiviteter och en föreläsning av Ingemar Kardeskog från Genzyme om att bevara kroppens balans. Höstresa den 23 september till Strängnäs och Stallarholmen med ett besök på Solberga Blommor. Utdelning av donationskort i Lidingö Centrum på den europeiska donationsdagen den 4 oktober Medlemsmöte om den för njursviktiga komplicerade fosfor- kalkbalans med specialister från Genzyme den 15 oktober Invigning av Diaverums njurverksamhet på Visby Lasarett den 4 november. Ett privatvårdföretag tog under hösten över ansvaret för all njursjukvård på Gotland. Fyra styrelsemedlemmar och vår kanslist åkte ner till Visby för att delta i invigningsceremonin och samtidigt träffa Gotlandsmedlemmar. Föreningen bjöd medlemmarna på lunch och diskuterades hur föreningen skall stödja Gotlandssektionen att åter få igång sin verksamhet. Ateljébesök med kvällsbuffé hos Staffan Snidare, Enskede den 11 november Adventsresa den 5 december till Steninge Slotts julmarknad och Djurby Gårds julbord.

7 Dialysstrukturen i Stockholm Efter en upphandling har Sophiahemmet förlorat kontraktet med Karolinska omfattande ca 30 dialyspatienter. Istället öppnades i januari 2010 en ny dialys i Södertälje av vårdbolaget Proxima AB. Föreningen välkomnar varmt den nya dialysen men anser att nyetableringen inte behöver ske på bekostnad av den välfungerande Sophiadialysen. Tillsammans med patienterna har föreningen aktivt drivit den frågan i media och gentemot sjukvårdshuvudmännen. Vid slutet av året avvecklades vidare Kronan dialysen i Sundbyberg efter att Karolinska inte ville satsa på nödvändiga investeringar i en ny lokal. Istället valde man att göra en ny upphandling av dialys för ca 30 patienter. Detta öppnade en ny möjlighet för Sophiahemmet men också denna gång kom man prismässigt på andra plats. Var vinnaren Diaverum AB kommer öppna sin dialys är inte klart. Ett alternativ är att man är kvar i Sophiahemmets lokaler vilket föreningen förordar efter som vi då slipper patientomflyttningar och ökar möjligheterna att hålla samman en sammansvetsad personalgrupp. Det tidigare beslutet att bygga en ny dialys för ca 20 patienter i Norrtälje har under året varit i farozonen. Efter en omförhandling mellan parterna är det emellertid nu klart att dialysen kommer öppnas som en filial till Danderyd i januari Föreningens ekonomi Årets verksamhetsnivå har varit mer omfattande än förgåendes. Detta har i viss utsträckning möjliggjorts genom något uppräknade bidrag från Stockholms läns landsting till dels administrativa kostnader, dels föreningens insatser för utbildning och rehabilitering. Bidragen är avgörande för att verksamheten skall kunna bedrivas i nuvarande omfattning och för att deltagaravgifterna för föreningens olika aktiviteter skall kunna hållas på en för medlemmarna rimlig nivå. Sponsorintäkterna har också ökat och har omfattat bidrag från Genzyme AB och Amgen AB till kostnader för arrangemangen på Världsnjurdagen, samt bidrag från Diaverum för omkostnader vid invigningen av dialyskliniken på Gotland. I någon grad har även intäkterna från medlemsavgifter ökat under året. Nettointäkten från medlemmarna begränsas dock av att 120 kr av medlemsavgiften på 200 kr går till Njurförbundet. För hemmavarande barn går 20 av 50 kr till Njurförbundet. Likväl beslöt föreningens årsmöte att årsavgiften för 2010 skall förbli oförändrad. Verksamhetens samlade kostnader har dock ökat betydligt mer än intäkterna vilket innebär att föreningen för 2009 redovisar ett underskott på ca kr. Kostnader högre än föregående år och högre än budget kan noteras för bl.a. för aktiviteter som Världsnjurdagen, årsmötet och mötena för transplanterade, medlemsbladet, samt lokal- och andra kanslikostnader. Underskottet kommer täckas med medel som tidigare reserverats för ändamålet och är på inget sett alarmerande. Likväl finns det anledning för föreningen att aktivt söka nya intäktskällor och vägar att minska i första hand de administrativa kostnaderna. Föreningens finansiella ställning är genom eget kapital och fonderande medel fortsatt stabil. Vid årsskiftet och före årets förlust hade föreningens egna kapital ett marknadsvärde på drygt 1,9 mkr. Huvuddelen av tillgångarna har under året varit placerade på Riksgäldskonto och i andra kapitalsäkra värdepapper. Föreningen har därmed avvikigt från den placeringspolicyn som gällt tidigare med

8 ca 50 % i kapitalskyddade placeringar och 50 % med tydlig riskexponering. I ljuset av den inte obetydliga börsuppgång som skett under 2009 har föreningen vid flera till fäller diskuterat att åter placera mer aktiefonder etc. men utan att enighet kunnat nås i styrelsen För detaljer hänvisas till resultat- och balansräkningen. Slutord Föreningen har haft en förhållandevis omfattande och allsidig verksamhet under året. Uppslagen till nya aktiviteter har emellertid ofta gått utöver vad styrelsen haft personella resurser att genomföra. Styrelsen strävar efter att lösa detta genom att engagera fler medlemmar i den praktiska verksamheten. Ett nytt verksamhetsinslag är den stora föreläsningen för transplanterade med efterföljande gruppmöten som fortsätter under Efter det positiva gensvaret planeras för en motsvarande utbildningsverksamhet för tidigt njursviktiga. Föreningen har fortsatt ett mycket gott och förtroendefullt samarbete med Njurklinikerna vid Danderyd och Karolinska, Transplantationskliniken i Huddinge på alla nivåer liksom med landstingspolitiker och tjänstemän. Samtidigt anser föreningen att de ekonomiska resurser för njursjukvård inte räcker. Det gäller i princip alla led från tidig upptäckt och bromsande åtgärder mot njursvikt, fler dialyser samt inte minst fler genomförda transplantationer där Huddinge sjukhus under året halkat efter övriga landet.

9 RESULTATRÄKNING NOT Intäkter Driftsbidrag SLL Medlemsavgifter Aktivitetsbidrag SLL Aktiviteter Gåvor, kondoleans Bingo, sponsorintäkter Övriga intäkter Summa Kostnader Medlemsavgifter Aktiviteter Information (medlemsbladet mm) Stöd, representation Kansli Personal Styrelse Revision, förvaltning Övrigt Summa Resultat före avskrivningar Avskrivningar Resultat efter avskrivningar Resultat från finansiella investeringar Resultat från övriga värdepapper som är anläggningstillgångar Övriga ränteintäkter Bokslutsdispositioner Avsättning till föreningens utbildning, rehabilitering och rekreationsfond 0 0 Gåva till Riksförbundet för Njursjukas Forskningsfond Årets resultat

10 BALANSRÄKNING Not TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier Finansiella anläggningstillgångar Andra långfristiga värdepappersinnehav Summa anläggningstillgångar Kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital 7 Ändamålsbestämda medel Balanserat resultat Årets resultat Summa eget kapital Kortfristiga skulder Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser: Inga Inga

11 TILLÄGGSUPPLYSNINGAR NOTER 1 Anställda och personalkostnader Medelantalet anställda Kvinnor 1 1 Män Löner, ersättningar till styrelse Övriga kostnader styrelsen Löner och andra ersättningar till övriga anställda Pensionskostnad till övriga anställda Övriga sociala kostnader Övriga personalkostnader ARVODE OCH KOSTNADSERSÄTTNING Med revisionsuppdrag avses granskning av årsredovisningen och bokföringen samt styrelsens förvaltning, övriga arbetsuppgifter som det ankommer på bolagets revisor att utföra samt rådgivning eller annat biträde som föranleds av iakttagelser vid sådan granskning eller genomförandet av sådana övriga arbetsuppgifter. Allt annat är andra uppdrag Hummelkläppen i Stockholm AB Revisionsuppdrag Hummelkläppen i Stockholm AB Revisionsuppdrag förtroendeval revisor Andra uppdrag,hummelkläppen i Stockholm AB

12 Not 3 Inventarier Ingående anskaffningsvärde Årets inköp 0 0 Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar enligt plan Årets avskrivningar enligt plan Utgående ackumulerade avskrivningar enligt plan Redovisat värde Avskrivning sker över inventariernas förväntade nyttjandeperiod på 5 år. 4 Intäkter från finansiella anläggningstillgångar Utdelning värdepapper Nedskrivning värdepapper till marknadsvärde Resultat av försäljning av värdepapper Återföring av nedskrivning av värdepapper Andra långfristiga värdepappersinnehav Anskaffningsvärde Marknadsvärde Bokfört värde Värdepappersinnehav: Anskaffningsvärde Marknadsvärde Bokfört värde Avanza Zero Robur Obligation OBL Robur Realränte RRF Robur Sverige SVF Handelsb. Aktieindexobl. 705 A Handelsb. Aktieindexobl. 705 Z Robur Penningsmarknadsfond Riksgälden

13 6 Kassa och bank Kassa Kassa Gotland Postgiro Penningmarkandskonto Penningmarknadskonto Placeringskonto Bankkonto Avanza FÖRÄNDRING AV EGET KAPITAL Belopp vid Disposition Belopp vid årets årets ingång föreg års res utgång Ändamålsbestämda medel Reservfond Rekreationsfond Lönereserv Vinstmedel Balanserat resultat Årets resultat Totalt

14 Stockholm den 2010 Erik Herland Lars Elowson Margareta Wihlborg Ordförande Britt-Marie Alm Einar Fries Eva Söderkvist Melcher Lagerfelt suppleant Vår revisionsberättelse har avgivits den 2010 Ammi Björkvall Godkänd revisor Lars Åke Pellborn

Njurförbundet Stockholm Gotland Årsberättelse för verksamhetsåret 2014

Njurförbundet Stockholm Gotland Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Sida 1 av 10 Njurförbundet Stockholm Gotland Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Allmänt om regionförbundet Regionförbundets syfte Njurförbundet Stockholm Gotland (NjSG) är en intresseorganisation för

Läs mer

Njurförbundet Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012

Njurförbundet Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 Njurförbundet Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 Allmänt om föreningen Föreningens syfte Njurförbundet Stockholm Gotland (NjSG) är en intresseorganisation för människor som

Läs mer

Njurförbundet Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2013

Njurförbundet Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2013 Sida 1 av 10 Njurförbundet Stockholm Gotland Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2013 Allmänt om föreningen Föreningens syfte Njurförbundet Stockholm Gotland (NjSG) är en intresseorganisation för

Läs mer

Medlemsblad för Njurföreningen Stockholm Gotland Nr 2 2009. Själslig friskvård- tankar om konsten att erövra glädjen!

Medlemsblad för Njurföreningen Stockholm Gotland Nr 2 2009. Själslig friskvård- tankar om konsten att erövra glädjen! NJUR VIKTIGT Medlemsblad för Njurföreningen Stockholm Gotland Nr 2 2009 Årsmöte 2009 S Lisbeth Carlborg om Själslig friskvård- tankar om konsten att erövra glädjen! Stimulerande och underhållande Jag både

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm 802407-7508

Föreningen HOPP Stockholm 802407-7508 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning 2013/2014

Årsredovisning 2013/2014 Årsredovisning 2013/2014 Nätraälven högst i Sverige! (Sommarjobbaren Veronica Norberg på Kebnekaises topp sommaren 2014) Nätraälvens Virkesförsäljningsförening ÅRSREDOVISNING 2008/2009 1 (12) Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för Svensk Förening För Allmänmedicin 802009-5397 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 12 31 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2010-07-01-2011-12-31. Svensk Förening För

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Styrelsen för Anga-Kräklingbo Fiber ekonomisk förening får härmed avlämna följande årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31

Styrelsen för Anga-Kräklingbo Fiber ekonomisk förening får härmed avlämna följande årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 1 (7) ÅRSREDOVISNING för ANGA-KRÄKLINGBO FIBER EKONOMISK FÖRENING Verksamhetsåret 2014-01-01 2014-12-31 Styrelsen för Anga-Kräklingbo Fiber ekonomisk förening får härmed avlämna följande årsredovisning

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret 1 Årsredovisning För BRF Vinkremlan. Räkenskapsåret 2005 2 Styrelsen för BRF Vinkremlan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Allmänt om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB Årsredovisning för Inspiration Gotland AB 556306-3733 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Inspiration Gotland AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen Fenix

Årsbokslut. Föreningen Fenix Årsbokslut för Föreningen Fenix 802406-1239 Räkenskapsåret 2014 Föreningen Fenix 1 (7) Styrelsen för Föreningen Fenix får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

IF FRISKIS & SVETTIS VISBY. Org.nr. 834001-2882 ÅRSREDOVISNING 2013

IF FRISKIS & SVETTIS VISBY. Org.nr. 834001-2882 ÅRSREDOVISNING 2013 ÅRSREDOVISNING 2013 Styrelsen för IF Friskis & Svettis Visby får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01- 01--2013-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNINGAR

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

STIFTELSEN KUNGLIGA SVEA ARTILLERIREGEMENTES OFFICERSKÅRS SAMLINGAR OCH FONDER. Org nr 822000-2169 ÅRSREDOVISNING. för räkenskapsåret 2008

STIFTELSEN KUNGLIGA SVEA ARTILLERIREGEMENTES OFFICERSKÅRS SAMLINGAR OCH FONDER. Org nr 822000-2169 ÅRSREDOVISNING. för räkenskapsåret 2008 Stiftelsen Kungliga Svea Artilleriregementes officerskårs samlingar och fonder 1 (6) STIFTELSEN KUNGLIGA SVEA ARTILLERIREGEMENTES OFFICERSKÅRS SAMLINGAR OCH FONDER Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros Årsredovisning Riksförbundet Cystisk Fibros 1 januari - 31 december 2012 Innehåll Årsredovisning Förvaltningsberättelse 2 Räkenskaper... 4 Revisionsberättelse 10 1 Förvaltningsberättelse Information om

Läs mer

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F Å r s m ö t e 2 0 1 6 Sida 1 2016-05-17 FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Svar på skrivelse från Mariana Buzaglo (s) om att fler åtgärder för njursjuka behövs

Svar på skrivelse från Mariana Buzaglo (s) om att fler åtgärder för njursjuka behövs HSN 2009-03-17 p 24 1 (4) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Maria Weber Persson Svar på skrivelse från Mariana Buzaglo (s) om att fler åtgärder för njursjuka behövs Ärendet Mariana

Läs mer

Eskilstuna Ölkultur AB

Eskilstuna Ölkultur AB Eskilstuna Ölkultur AB 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5 Redovisningsprinciper

Läs mer

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31. Verksamhetens art och inriktning Föreningen har till

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR

ÖJESTRAND GOLF CLUB. Org nr 889202-0259 RESULTATRÄKNINGAR 1 RESULTATRÄKNINGAR Resultaträkning Not 150101 140101 150101 140101-151231 -141231-151231 -141231 Rörelsens intäkter 1 6 896 134 6 581 120 1 259 709 1 147 810 Summa intäkter 6 896 134 6 581 120 1 259 709

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Röda Stugans Smycke

Bostadsrättsföreningen Röda Stugans Smycke Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Röda Stugans Smycke får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2012-01-01 till 2012-12-31. Årsredovisningen omfattar Sid - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2013 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö Styrelsen för Org.nr: 716407-1479 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09-01-2014-08-31 Resultaträkning 2014-08-31 2013-08-31 Nettoomsättning Not 1 3 072

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FYRISÄNG Org. nr. ÅR 2012 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN UTSIKTEN TORSBYFJÄRDEN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1 (11) Brf Gullrankan i Täby Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll förvaltningsberättelse resultaträkning - balansräkning tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 2010 802008-1587

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 2010 802008-1587 802008-1587 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010-01-01 2010-12-31 Styrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2008 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Lekebergs Kommunala Holding AB

Årsredovisning. Lekebergs Kommunala Holding AB Årsredovisning för Lekebergs Kommunala Holding AB Räkenskapsåret 2010 1 (8) Lekebergs Kommunala Holding AB Styrelsen och verkställande direktören för Lekebergs Kommunala Holding AB får härmed avge årsredovisning

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Årsredovisning STAFFANSTORPS SPORTSKYTTEKLUBB

Årsredovisning STAFFANSTORPS SPORTSKYTTEKLUBB Årsredovisning för STAFFANSTORPS SPORTSKYTTEKLUBB 845001-3019 Räkenskapsåret 2014 1 (6) Styrelsen för STAFFANSTORPS SPORTSKYTTEKLUBB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen

Läs mer

org.nr. 769623-3357 Fastställelseintyg

org.nr. 769623-3357 Fastställelseintyg Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Stenkyrkafiber ekonomisk förening intygar, dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att resultaträkningen och balansräkningen

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2007 Verksamhetsberättelse för SkottaNet Ekonomisk Förening Organisationsnummer 769611-2797 1. Funktionärer Verksamhetsåret 2007 Styrelsen

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. för Kyrkmossens anläggningssamfällighet. Org.nr. 763500-1998

ÅRSBOKSLUT. för Kyrkmossens anläggningssamfällighet. Org.nr. 763500-1998 ÅRSBOKSLUT för Kyrkmossens anläggningssamfällighet Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 -

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för Kvismardalens Vind ek för 769610-7247 Räkenskapsåret 2013 1 ( 9) Styrelsen för Kvismardalens Vind ek för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. För. Bostadsrättsföreningen Leoparden 1. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31

ÅRSREDOVISNING. För. Bostadsrättsföreningen Leoparden 1. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 ÅRSREDOVISNING För Bostadsrättsföreningen Leoparden 1 Org. Nr 769620-5108 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkning

Läs mer

Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Resultaträkning Not 2015 2014

Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Resultaträkning Not 2015 2014 1 (6) Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Styrelsen för Föreningen Fyrisgården avger härmed följande årsbokslut. Alla belopp redovisas i tusentals kronor. Resultaträkning Not 2015 2014

Läs mer

Årsredovisning. Creador AB

Årsredovisning. Creador AB Årsredovisning för Creador AB 556832-1680 Räkenskapsåret 2013 1 (5) Styrelsen och verkställande direktören för Creador AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013 ALE EL ELHANDEL AB

ÅRSREDOVISNING 2013 ALE EL ELHANDEL AB ÅRSREDOVISNING 2013 ALE EL ELHANDEL AB 2 Innehåll 2013 i korthet 4 VD kommentar 4 Förvaltningsberättelse 6 Resultaträkning 7 Balansräkning 8 Värderingsprinciper 9 Noter 9 Styrelse 10 Underskrifter 11 Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6. Org.nr 769618-1655

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6. Org.nr 769618-1655 Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6 2014 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lindhagensterrassen 6, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014, vilket är föreningens

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning

Årsredovisning och koncernredovisning Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Styrelsen för Dataföreningen i Sverige avger härmed följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Equity Dynamics AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2007 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning

Läs mer

IT-Total Sweden AB (Org.nr. 556840-2480)

IT-Total Sweden AB (Org.nr. 556840-2480) ÅRSREDOVISNING IT-Total Sweden AB (Org.nr. ) Räkenskapsåret 2011-02-02--2012-04-30 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören får härmed avge följande redovisning för räkenskapsåret 2011-02-02--2012-04-30.

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Ekeforshus AB har under 2014 namnändrat till. bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av monteringsfärdiga trähus. Företagets huvudkontor

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Rädda Barnens Ungdomsförbund

Rädda Barnens Ungdomsförbund Årsbokslut för Rädda Barnens Ungdomsförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening räkenskapsåret 2010-01-01- Styrelsen avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida - verksamheten 1 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6 Höganäs Gymnastikförening

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Akademigården

Bostadsrättsföreningen Akademigården Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Akademigården Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Bostadsrättsföreningen Akademigården 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Akademigården,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr 556782-6747 ÅRSREDOVISNING för SingöAffären AB (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för SingöAffären AB för perioden 1 maj 2011-30 april 2012. 1 av 8 Styrelsen och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878 ÅRSREDOVISNING 214 Brf Cederström Org.nr. 735-878 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamheten Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Cederström i Karlskrona får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Dels häleri, som innefattade undersökning, debattartikel och övriga medieaktiviteter samt informationskampanj.

Dels häleri, som innefattade undersökning, debattartikel och övriga medieaktiviteter samt informationskampanj. 1 /15 ÅRSREDOVISNING 2010 FÖR SVENSKA STÖLDSKYDDSFÖRENINGEN Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören i Svenska Stöldskyddsföreningen får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning

Läs mer

Årsredovisning Bostadsrättsföreningen NOBELGÅRDEN Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2007. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 Innehållsförteckning s FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten... 3 Ekonomi... 3 Verksamhetsresultat... 3 Omhändertagande

Läs mer

Njurtransplantation. Njurmedicinska kliniken Karolinska Universitetssjukhuset

Njurtransplantation. Njurmedicinska kliniken Karolinska Universitetssjukhuset Njurtransplantation Njurmedicinska kliniken Karolinska Universitetssjukhuset 1 Introduktion I Sverige transplanteras ca 350 njurar varje år, fördelade på fyra centra, Malmö, Göteborg, Stockholm och Uppsala.

Läs mer

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening. räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening. räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Styrelsen avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida - verksamheten 1 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Brf Hamngatan 32 1 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Förslag till vinstdisposition Till föreningsstämmans förfogande står följande vinstmedel: Årets resultat 226 957 Dispositionsfond 673 383 Återstår

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729

ÅRSREDOVISNING. för. Storuman Energi AB Org.nr 556801-1729 ÅRSREDOVISNING för Storuman Energi AB Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för Storuman Energi AB för perioden 1 januari 2015-31 december 2015. Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Förvaltningsberättelse 2004 Årsredovisning Styrelsen för Föreningen Skogen, organisationsnummer, avger härmed förvaltningsberättelse för föreningens verksamhet under 2004 samt ekonomisk redovisning. Förvaltningsberättelse Styrelse

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Bostadsrättsföreningen Rådet, Org nr 712800-0176 Sid 1:11 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RÅDET Org nr 712800-0176 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2001 Wihlborgs förvärvar Postfastigheter AB Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza Utvecklingen under tredje

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse Föreningen s Servicebolag Aktiebolag Org nr 556507-5487 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter

Läs mer

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31.

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Bostadsrättsföreningen registrerades den 30 november 2001. Föreningens ekonomiska plan

Läs mer

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla. Org.nr: 716421-1307

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla. Org.nr: 716421-1307 Årsredovisning Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla Org.nr: 716421-1307 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 HSB:s Brf Pinjen I Järfälla

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Slite Utveckling AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Bolaget ska hyra eller förvärva fast egendom eller aktier

Läs mer

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Innehåll Förvaltningsberättelse Sid 4 Flerårsöversikt Sid 5 Förslag till vinstdisposition Sid 5 Resultaträkning Sid 5 Balansräkning tillgångar Sid 6 Balansräkning

Läs mer

Animal Spirits Årsredovisning 2015. 2015-01-01-2015-12-31 sid 1 av 20

Animal Spirits Årsredovisning 2015. 2015-01-01-2015-12-31 sid 1 av 20 Animal Spirits Årsredovisning 2015 2015-01-01-2015-12-31 sid 1 av 20 Hej, Animal Spirits årsredovisning sammanfattar i bild, text och siffror vårt verksamhetsår, 1 januari - 31 december 2015. Under året

Läs mer

T-Journalen. Sid 5 7: Här finns styrelsens förslag till Verksamhetslan för 2016. Verksamhetsplanen tas upp vid årsmötet för fastställande, eventuellt

T-Journalen. Sid 5 7: Här finns styrelsens förslag till Verksamhetslan för 2016. Verksamhetsplanen tas upp vid årsmötet för fastställande, eventuellt 1 T-Journalen År 2016 Nr 1 februari Har Peter Flack blivit medlem i njurföreningen? Nej, så är det inte. Däremot har han tackat ja till att komma och underhålla vid föreningens årsmöte söndagen den 13

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - tilläggsupplysningar 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. for. ledamot, ordf. ledamot ledamot suppleant

ÅRSREDOVISNING. for. ledamot, ordf. ledamot ledamot suppleant GRÄNJESVÅLEN NR 4 ÅRSREDOVISNING for BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRÄNJESVÅLEN NR 4 Styrelsen for Bostadsrättsforeningen Gränjesvålen nr 4 får härmed avge redovisning for foreningens verksamhet under räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Kävlinge Golfklubb avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning 2006. HSBs bostadsrättsförening. Viksäng Strand

Årsredovisning 2006. HSBs bostadsrättsförening. Viksäng Strand Årsredovisning 2006 HSBs bostadsrättsförening Viksäng Strand HSB en kooperativ organisation i samverkan HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2008 2009 2010

RESULTATRÄKNING 2008 2009 2010 RESULTATRÄKNING 2008 2009 2010 Västergötlands Ridsportförbund Org.nr 864000-7129 Intäkter Not Verksamhetsintäkter 1 2 597 937,33 kr 2 632 657,25 2 741 846,58 kr Övriga föreningsintäkter Kostnader Föreningskostnader

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Handlingsprogram för Njurförbundet Antaget 8 maj 2011

Handlingsprogram för Njurförbundet Antaget 8 maj 2011 Handlingsprogram för Njurförbundet Antaget 8 maj 2011 Njurförbundet har till uppgift främja och tillvarata de njursjukas intressen beträffande behandling, vård, rehabilitering och social trygghet med utgångspunkt

Läs mer

Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31. HSB Stockholm

Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31. HSB Stockholm Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31 HSB Stockholm Resultaträkning 2003-08-31 2002-08-31 Nettoomsättning Not 1 10 375 932 10 080 278 Fastighetskostnader Drift Not 2-5 683 696-5 068 287 Planerat

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-01-01--2012-12-31 för. Ambulanssjukvården i Storstockholm AB

ÅRSREDOVISNING 2012-01-01--2012-12-31 för. Ambulanssjukvården i Storstockholm AB ÅRSREDOVISNING 2012-01-01--2012-12-31 för Ambulanssjukvården i Storstockholm AB Årsredovisningen omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 6 Balansräkning 7 Kassaflödesanalys 9 Tilläggsupplysningar

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 40 Tiunda får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-09-01 till och med 2013-08-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Det gångna räkenskapsåret

Läs mer