Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 december 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 december 2015"

Transkript

1 Uppsala den 14 december 2015 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 december Öppnande av möte Mötet öppnades kl Närvarande: Brors, Åström, Gladh, Englund Davidsson, Gzrechnik Mörk, Boman, Ingemarsson, Hernnäs, Pålsson, Persson, Aldin Frånvarande: Marköö, Hallerby, Runold Firmatecknare: Linnéa Åström, ordförande; Vendela Runold, vice ordförande; Linnea Englund Davidsson, kassör. 2. Val av sekreterare (1) och justerare (2) Brors väljs till sekreterare kl och Gzrechnik Mörk och Gladh till justerare kl Godkännande av kallelseförfarandet Kallelseförfarandet godkänns kl Godkännande av dagordningen, samt anmälan av övrig fråga Dagordningen godkänns kl med följande ändringar: Punkt 17 flyttas ner till punkt 18. Punkt 21 flyttas upp till 17. Gzrechnik Mörk, Pålsson och Englund Davidsson anmäler övriga frågor. 5. Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll finns på hemsidan. 6. Inadjugering av Anna Lundborg Regnér, projektledare för UMUN Styrelsen beslutar att inadjungera Anna Lundborg Regnér kl Rapporter från styrelseledamöter Ordf. och vice: Sedan förra mötet har Runold och Åström gått på kurs om mötesformalia, haft utvecklingssamtal, möten med UMUN samt jobbat med hemsidan. Kassör: Englund Davidsson har utvecklat en ekonomisk policy för långsiktigt sparande, gjort riktlinjer för projektfinansiering, deklarerat, jobbat med resegruppen samt arbetat med rutinarbete. Medlemssekreterare: Brors har arbetat med rutinarbete, gjort ett utkast till miljöpolicy och arbetat med ändring av kuverteringspraxis.

2 PR-ansvariga: Pålsson och Aldin har gjort klart det sista inför jul. Det har inte varit lika mycket respons som tidigare på UFs events. Aldin har arbetat fram ett utkast till en ny grafisk profil. Under våren kommer vi förhoppningsvis ha en ny profil. Programsekreterare: Programverksamheten rullar på bra, det har varit ett högt deltagande jämfört med tidigare år. Det kommer ett samarbete med FEMJUR under mars. Programsekreterarna har bokat in ett par enstaka namn under januari och februari samt genomfört enkät, och utvärderat det höga föreläsningsantalet under hösten. Redaktörer: Uttryck har deadline på fredag 18 december. Redaktörerna har varit på tidningsgala och ett seminarium med The Blank Spot. Ett samarbete med dem verkade inte så rimligt. Korrekturläsningen går bra, medan det är lite stressigt med layouten. Redaktörerna funderar på att ta fram en ny webbtidning eventuellt efter jul. Aktivitetsansvarig: Aktivitetsgruppen har varit på Utrikesdepartementet, vilket var väldigt lyckat, samt haft en framgångsrik filmvisning. Aktivitetsansvarig och -assistent har pratat om att ha en filmvisning en gång i månaden under vårterminen. Det finns även planer på att besöka UNESCO. Persson har också planerat gasquen, som är planerad till lördag den 26 mars på Värmlands Nation. Datumet kommer med störst sannolikhet ändras. Karriärdagen är planerad till den 30 mars på Östgöta Nation. Boman lämnar mötet Boman kommer tillbaka Reseansvarig: Resegruppen ska åka till Kuba och Marocko och biljetter är bokade. Verksamheten rullar på bra och Gladh arbetar med att boka in studiebesök under de två kommande resorna. UFS-representant: Hernnäs har utvärderat forumhelgen samt jobbat med bidragslathund, UF Uppsalas äskning till UFS är beviljad och föreningen kommer därmed få 5500 kr. Anställningen av kanslisten är undertecknad och han blir formellt anställd efter jul. Visionsarbetet kommer läggas på hyllan för ingen i förbundsstyrelsen har tid eller lust att arbeta med en vision för UFS, samt att det inte verkar vara prioriterat hos medlemsföreningarna. UFS har tillsatt projektgruppen för Almedalen. Radioansvarig: Det har varit lite problem i radion, som Boman ska tänka på under julledigheten. Mötet tar paus Mötet öppnas igen Fastställande av Per Capsulam-beslut, UFs andra resa Bakgrund: Som ett av tre förslag röstade resegruppen igenom Marocko som destination för UF:s resa i början på februari (preliminärt 3-10 februari). Landets utveckling efter protesterna 2011, konflikten om Västsahara och det regionala säkerhetsläget är frågor som skulle kunna vara intresse för resegruppen att titta närmare på. Därför föreslås Marocko (närmare bestämt Rabat och Marakech) som destination för UF:s första resa under vårterminen.

3 Styrelsen beslutar att UF:s nästa resa går till Marocko under drygt en vecka runt den 3-10 februari 2016 kl Fastställande av Per Capsulam-beslut, UFs tredje resa Bakgrund: På resegruppens uppstartsmöte den 10/11 röstade ca 22 medlemmar om Utrikespolitiska föreningens nästa resmål. I valet mellan Burma/Myanmar och Kuba röstade en stor majoritet för resmålet Kuba med tidigt i februari som given tidpunkt och en approximerad budget på kr. Med hänsyn till i första hand pris och i andra hand möjligheten till längre planeringstid ändrades de föreslagna datumet istället till i början på april (ex april), en ändring som lyfts med de som redan anmält intresse samt i resegruppens facebookgrupp till ett i princip unisont godkännande. En resegrupp för resan kommer dock att formas redan i slutet på november 2015 för att möjliggöra bokning av billigare flygbiljetter. I skrivande stund (18/11) har 7 personer formellt anmält intresse. Med anledning av det stora visade intresset för resmålet bland många medlemmar under höstterminen och under uppstartsmötet, samt med tanke på den politiska och ekonomiska förändringstid Kuba just nu befinner sig i, föreslås alltså Kuba som destination för vårterminens andra resa. Styrelsen beslutar att Utrikespolitiska föreningens andra resa under vårterminen 2016 går till Kuba under ca 12 dagar vecka kl Anna Lundborg Regnér kommer in på mötet Information från UMUN Bakgrund: Anna Lundborg Regnér, projektledare för UMUN kommer att berätta om hur arbetet med UMUN går. Eventet kommer att gå av stapeln i januari så projektgruppen är just nu i den sista fasen av planeringen. Arbetet med planeringen av UMUN går bra, dock är det lite intensivt. UMUN kommer att få välkomna en delegation från Nigeria, delegater från Tallinn samt en hel del internationella studenter på UU. Deadline för att ansöka om att bli delegat kommer eventuellt att hållas öppet längre än planerat. De sociala eventen för konferensen är klara. Anna Lundborg Regnér lämnar mötet Ungefärligt halvårsresultat Bakgrund: Englund Davidsson presenterar ett ungefärligt halvårsresultat för styrelsen. UFs ekonomiska verksamhet har gått bra; vi har fått många nya medlemmar vilket har gett oss medlemsavgifter som redan nått upp till det budgeten föreslog. Vi kan förvänta oss lite mindre intäkter under våren men mer kostnader. Uttryck har varit lite dyrare än planerat hittills, men det är också en konsekvens av det ökade medlemsantalet. 12. Kort utvärdering av terminen

4 Bakgrund: Som del av det nya hälsofokuset i UF har inga mätbara mål satts upp för denna termin, men det är ändå bra med en kort diskussion kring hur terminen har gått. Englund Davidsson upplever att gruppdynamiken har varit bra och atmosfären likaså. Aldin tycker att, trots att det går bra, så känns det inte alltid som att allt går som smort. Pålsson håller med om att det har varit väldigt stressigt, vilket kan ha att göra med att det har varit väldigt många föreläsningar. Åström påpekar att man skulle kunna ha färre föreläsningar, med varierande storlek. Gzrechnik Mörk har tänkt att de ska börja experimentera lite med olika tider samt antal föreläsningar per vecka. Ha fler, kortare och mer effektiva möten föreslår Brors. Månadsskiftet januari/februari kommer programverksamheten igång igen. 13. Långsiktig policy för ekonomi och sparande Bakgrund: Se bilaga Eftersom UF Uppsala besitter stora tillgångar, är det nyttigt att vi har en policy för hur vi ska spara pengar. Styrelsen beslutar att antaga den föreslagna policyn för UFs långsiktiga sparande kl Persson går från mötet Persson kommer tillbaka Policy för projektfinansiering Bakgrund: Se bilaga Styrelsen beslutar att antaga den föreslagna policyn för projektfinansiering kl Ändring av kuverteringspraxis Bakgrund: Brors har ett förslag på hur man skulle kunna förändra vår nuvarande kuvertering och har räknat på vad detta skulle kosta oss, samt vilka fördelar det skulle ge. Styrelsen beslutar att testköra den nya praxisen under två månader, för att utifrån medlemmarnas respons kunna ta ett definitivt beslut som framtida styrelser får ärva. 16. Miljöpolicy Bakgrund: Se bilaga 3. Styrelsen är positiv till policyns innehåll och syfte, och de förtroendevalda som har synpunkter eller förslag uppmanas vända sig till Brors. Styrelsen beslutar att bordlägga föreslagna miljöpolicy i sin nuvarande form kl Lån av projektor till UPS Bakgrund: Ett utskott i UPS har hört av sig om ett intresse av att låna UFs projektor. Hur ska vi förhålla oss till denna typ av samarbete? Styrelsen tycker det känns OK. Åström skriver ett avtal med deras ordförande.

5 18. Utformning och inköp av tillhörighetsband och föreningsnålar Bakgrund: Nationer, föreningar, grupper och övriga sammanslutningar i Uppsala har tillhörighetsband, vilka bärs till högtidsdräkt/frack eller vid andra extra speciella tillfällen. Skaffandet av egna tillhörighetsband har diskuterats tidigare, och de skulle vara ett festligt och stilfullt sätt att markera tillhörighet till föreningen. Banden kommer på rullar, och om de förvaras i en låda, är en längre rulle band en investering som räcker långt fram. Ett band mäts till cirka 30 cm. Bandet fästs vid frack tvärs över skjortbröstet, medan det för klänningsbärare viks till en rosett. Dessa rosetter kan efter vikning antingen sys fast vid en säkerhetsnål och på så sätt fästas vid klänningen eller fästas med hjälp av en längre nål med föreningsemblem på. Frågan är därför om vi även vill köpa föreningsnålar. Dessa kan även fästas på kavajslag. Då UF:s grafiska profil även varit uppe för diskussion, är även frågan hur vi skulle vilja utforma band och nålar. Åström har fått en offert av Runold och frågan som styrelsen ska ta ställning till är om vi vill ha nålar och/eller band. Gladh tror att det inte finns så stort intresse hos medlemmarna. Pålsson tycker att det är en viktig tradition. Åström berättar att man förmodligen måste beställa stora kvantiteter. Styrelsen säger nej till föreningsnålar och den generella frågan om tillhörighetsband och föreningsnålar ska remitteras samt bordläggas. Mötet tar paus Mötet öppnas igen Hallerby kommer in på mötet Uttrycks kostnader och annonsintäkter Bakgrund: UFs tidigare revisor lämnade till förra styrelsemötet in ett PM med förslag och uppmaningar till styrelsen. Denna gång kommer vi, enligt hennes uppmaning, att närmare diskutera Uttrycks kostnader och tidningens annonsintäkter. Kostnaden är väldigt hög och vi har inte haft några annonsintäkter på väldigt länge. Tidigare har Uttryck haft annonsintäkter vilket inte är läget längre. Frida har pratat med sponsringsansvarig Elin Noring som säger att det ofta är så att företag som är intresserade av studenter riktar sig hellre lite mer fokuserat - som t.ex. programföreningar framför en så bred förening som UF. Ingemarsson förstår det principiella i att försöka få annonsintäkter men tror att Uttryck ger oss mycket med sin goda kvalitet som t.ex. medlemsintäkter. Hallerby anmärker på att Noring inte har haft så mycket tid till annonsarbetet och att det kanske är den aspekten vi borde jobba på. Hallerby och Gzrechnik Mörk tycker inte att det ser så bra ut med annonser i tidningen. Sammanfattningsvis tycker styrelsen att det är eftersträvansvärt med annonser så länge de går i linje med tidningens tema och layout. Persson tycker det går emot våra problem med eko-

6 nomiska överskott; Englund Davidsson berättar att vi med extra annonsintäkter har mandat att gå utanför budget (t.ex. köpa ett redigeringsprogram eller liknande). Noring fortsätter med sponsringsarbetet och redaktörerna får mandat att välja vilka annonser som är rimliga. Hernnäs tycker att UFs events borde finnas i Ergo under deras sektion Coming up. 20. Val av facilitator Bakgrund: Studentkårens mötesutbildning gav många bra rekommendationer, en av dessa var att välja en mötesfacilitator inom styrelsen. Detta är en inofficiell post med syftet att göra styrelsemöten så effektiva och demokratiska som möjligt. Runold har redan visat intresse för uppgiften men det skulle vara bra att välja två facilitatorer då alla inte alltid kan vara med. De som väljs får gå studentkårens utbildning i vår för att lära sig mer om rollen. Framförallt är uppgifterna att hålla koll på talartid, härskartekniker samt argumentsfallasier. Gzrechnik Mörk och Ingemarsson ska också gå utbildningen och kanske sedan få förtroende i styrelsen som facilitatorer. Styrelsen beslutar att välja Vendela Runold till facilitator kl Datum för vårkickoff, Get Active-mingel och utvärderingsmöte Bakgrund: Med våren kommer en till kickoff samt ett utvärderingsmöte. Vad vill vi göra på kickoffen och när ska dessa hållas? Brors och Hallerby tycker att alla, såväl styrelse som ämbetspersoner, borde vara med på kick-offen. Persson och Hallerby vill åka på en utomlandsresa, dock håller de med resten av styrelsen om att det inte passar sig för kick-off. Styrelsen kommer överens om att att en dag bygdegård samt övernattning vore en trevlig kick-off. Preliminärt datum bestäms till 13 februari. Sista veckan i januari kommer UF att ha sitt Get Active-mingel på Uplands Nation. Utvärderingsmöte bestäms inte till något bestämt datum utan endast till efter tentaperioden i januari. 22. Övriga frågor Gzrechnik Mörk: Vill avsätta 600 kr till present till vaktmästeriet. Styrelsen godkänner det. Vi kan få gå guidad tur i januari innan de stänger Universitetshuset för renovering. Gzrechnik Mörk vill ha styrelsens åsikter på att ha en föreläsning med någon stridit för Peshmerga (kurdiska styrkorna i Syrienkriget). Boman tycker det känns ok. Pålsson tycker att det är intressant men framhåller att Peshmerga är väldigt extrema. Hernnäs tycker att vi lägger in en värdering om vi låter honom föreläsa. Styrelsen kommer fram till att programsekreterarna ska rådfråga polisen och Säpo samt fråga föreläsaren själv om hans syften och vad föreläsningen ska handla om mer specifikt. Mötet tar paus Hallerby och Ingemarsson lämnar mötet Mötet öppnas

7 Englund Davidsson: Englund Davidsson undrar om styrelsen har några tankar om vad sponsringsansvarigas arbete bör inrikta sig på; ett förslag är att hon kan jobba med att få UF att synas i olika kanaler. Pålsson stryker sin övriga fråga. 23. Nästa styrelsemöte samt fikaansvar Nästa styrelsemöte bestäms till 18 januari kl och Englund Davidsson har fikaansvar. 24. Mötets avslutande. Mötet avslutas kl

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 2 september 2015

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 2 september 2015 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 2 september 2015 1. Öppnande av möte Mötet öppnades kl. 17.02. Närvarande: Linnéa Åström, Andreas Aldin, Saga Brors, Lucas Grzechnik Mörk,

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2013-11-06 Tid: 15:00-17:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson,

Läs mer

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 oktober 2015

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 oktober 2015 Uppsala den 15 oktober 2014 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 oktober 2015 1. Öppnande av möte Mötet öppnades kl. 17.04 Närvarande: Åström, Englund Davidsson, Gladh,

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi

Protokoll. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Styrelsemöte 2015-08-26 Protokoll Styrelsemöte, Tid: 2015-08-26, kl. 11.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Kallade: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Hanna Krokström (Admin), Emil Persson

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 17.15 19.00, torsdag, 20141120 Plats: D315 Närvarande: Sandra Sjölander, Jessica Andersson, Martina Kraff, Petra Landestål, Emma Rydén, Linnéa Fällström, Sofia

Läs mer

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 1. ÖVERGRIPANDE... 2 1.1 Från början/uppstart... 2 1.2 Tidsplanering, kritiska datum och deadlines... 2 Januari... 2 Februari... 2 Mars... 2 April... 2 Maj... 2 Juni... 2

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 20 november 2012 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 18.08. Närvarande: Louise Gellin, Lisa Lindqvist, Daniel Kjellén, Edwin

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-05-14 Styrelsemöte 2014, 14 maj 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Boris K, Ebba D, Hanna Maria N, Hannah E, Fredrik Ro, Julia FE, Melinda P, Julia M, Albin T, Hanna

Läs mer

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 20 september 2015

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 20 september 2015 Uppsala den 15 oktober 2014 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 20 september 2015 1. Öppnande av möte Mötet öppnades kl. 16.21 Närvarande: Marköö, Brors, Hernnäs, Boman,

Läs mer

Mötesordförande: Andrea Åhlin. Närvarolista: 1 Mötet öppnades av AÅ 17.24. 2 Formalia. AÅ valdes till mötesordförande. SJ valdes till mötessekreterare

Mötesordförande: Andrea Åhlin. Närvarolista: 1 Mötet öppnades av AÅ 17.24. 2 Formalia. AÅ valdes till mötesordförande. SJ valdes till mötessekreterare Styrelseprotokoll för SNAPS styrelse möte 2013-02-14 Kl. 17.15 Plats: Pharmen Swedish National Association of Pharmaceutical Students Mötesordförande: Andrea Åhlin Närvarolista: SNAPS Styrelse: Ordförande

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 13 januari 2014 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 18.06 Närvarande: Julia Yates, Linnea Wikström, Elina Ibo, Marta Lindström,

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum 2015 11 3 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Luxor,Kårallen Datum: 2010-04-21 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Plats: Hemma hos Kristina Froelich, Sockenvägen 554 Tid: onsdag 23 juni 2010, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg, Eva Melin,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare.

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare. 1 (13) Under punkten presidiet kommer styrelsen genom presidiet redogöra inför FuM om hur arbetet inom LinTek flutit på, främst då inom ledningsgruppen. Men även vissa gemensamma delar eller kring forum

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 29 januari 2014 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 18.16 Närvarande: Julia Yates, Elina Ibo, Marta Lindström, Wilhelm

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Protokoll Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Närvarande: Erika Rydegård (punkt 7-13), Gilbert Blondeau (styrelsemedlem), Josefin Gasic (skype, punkt 4-7), Josefin

Läs mer

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Joakim Skoog Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande:

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Tid: 16:15-19 Plats: S7 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Felicia Hedström och Elin Schönqvist. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi Tid: 2015-09-22, kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Kallade: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Hanna Krokström (Admin), Emil

Läs mer

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 11 november 2015

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 11 november 2015 Uppsala den 11 november 2015 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 11 november 2015 1. Öppnande av möte Mötet öppnas kl. 17.09. Närvarande: Brors, Hallerby, Pålsson, Hernnäs,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Styrelsemöte 10 februari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

Fallbeskrivningar. Mikael 19 år. Ruben 12 år. Therese 18 år. Tom 10 år

Fallbeskrivningar. Mikael 19 år. Ruben 12 år. Therese 18 år. Tom 10 år Fallbeskrivningar Mikael 19 år Ruben 12 år Therese 18 år Tom 10 år Mikael 19 år Fallbeskrivning Mikael har haft svårigheter med relationer sedan han började i skolan. Föräldrarna beskriver honom som en

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #8 som ägde rum 2014 12 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Simon Lundmark (Informationsansvarig) Gry Frölich(Kassör)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Gotlands Fotografiska Forum, 2013-10-04, Hedbergs bok- och musikkafé

Protokoll fört vid styrelsemöte med Gotlands Fotografiska Forum, 2013-10-04, Hedbergs bok- och musikkafé Protokoll fört vid styrelsemöte med Gotlands Fotografiska Forum, 2013-10-04, Hedbergs bok- och musikkafé 60. Tina Messing öppnade mötet och hälsar alla välkomna. 61. Tina valdes till ordförande för mötet

Läs mer

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll Linköpings Universitet 2012-09-21 Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll Linköpings Universitet 2012-09-21 Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionen styrelsemöte 2012-09-19 Närvarande: Jonas Hutter, ordförande Erica Andersson, sekreterare Kristoffer Jansson, kassör Victor Ottosson, studienämndsordförande KTS Viktor Westin, studienämndsordförande

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 10 december 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Liisa A, Anna HE, Anna J, Jonas L, Boris K, Fredrik R, Albin T, Hanna N, Hannah E, Melinda P, Julia M, Ebba D och Emmy L 1.

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9 Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 Läs igenom frågan, tillsammans eller var för sig. Välj det svar du tycker passar dig bäst eller eget alternativ. Lägg

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Rollspelsregler SweMUN 2015

Rollspelsregler SweMUN 2015 Rollspelsregler SweMUN 2015 Allmänna instruktioner Delegaterna ska alltid rätta sig efter och respektera Generalsekreterarens och ordförandenas beslut utan att öppet visa sitt eventuella missnöje. Ordförandena

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Martin Sjöstrand R2, kursrepresentant Anne Höglund Maria Runngren

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum 2015 11 23 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna.

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna. ART: PLATS: Styrelsemöte Kontoret Bollsta TID: 1900-2130 NÄRVARANDE: Ordinarie: Christer Sandberg Bruno Högberg Per Öhman Örjan Henriksson Suppleanter: Caroline Åkerlund Adjungerad: B-A Söderström Revisorer:

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-08-21 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5 för Sverok Stockholm den 3/6-2013

Styrelsemöte nr. 5 för Sverok Stockholm den 3/6-2013 Protokoll nummer 5 för den 3/6-2013 2013-06-03 1 Styrelsemöte nr. 5 för den 3/6-2013 Närvarande: Erland Nylund Mats Heden Olof Bjälkvall Leo Borg John Lundhgren Lloyd Baltz Adjungerade till mötet Rasmus

Läs mer

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012 Närvarolista: Ida Johansson, Sara Pettersson, Anders Johansson, Stanislaw Bengtsson, Henrik Roos, Helga Brage, Louise Anderberg, Anders Fredholm, Johan Ahlberg. 1

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-09-11 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Karolina Lundh Dea Ternström Pernilla Lindau Johannes Corbee Daniel Håkansson

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby.

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Närvarande: Peter Appelqvist (PA) Ordförande Jan Lindberg (JL) Kassör Roger Söderbom (RS) Sekreterare

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 08.15 10.00, tisdag, 2014-11- 11 Plats: RG3 Närvarande: Evelina Sönnerstedt, Linnéa Fällström, Sandra Sjölander, Sofia Lindblad, Emma Rydén, Martina Kraff och Jessica

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

Styrelsen den 22-02-2016

Styrelsen den 22-02-2016 KALLELSE Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 22 februari, klockan 17.00. Plats: Konsul Perssons Villa, våning 2 Ärende till mötet anmälas senast fredag 19 februari, klockan 18.00. I tjänsten, dag som

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2006

KVALITETSREDOVISNING 2006 KVALITETSREDOVISNING 2006 Agneshög Rektor Eva-Lott Petersson Grierson Adress Agneshögs gård Postadress 591 71 Motala Telefon 0141-225420 Fax 0141-53265 E-post eva-lott.petersson@motala.se Barn/elever enl

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2013 Datum: 2013-11-23 Tid: 10:00-16:00 Plats: Farsta, Svenska Brukshundklubbens Kansli Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 18 februari 2014 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 18.09 Närvarande: Linnea Wikström, Lovisa Hofmann, Fredrik Elisson,

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Victoria Strid, Lisa Pettersson, Sandra Klang, Ida Reimegård, Tahra Åhrberg, Elin Frånlund, Mathilde Holmer, Hannah Matkala

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer

Felicia Bindekrans, Vice Ordförande Har haft möte med AMO för att få bättre uppfattning om deras jobb.

Felicia Bindekrans, Vice Ordförande Har haft möte med AMO för att få bättre uppfattning om deras jobb. Mötesprotokoll Datum: 2013-05-01 Tid: 17:00 Plats: Wallenberg Närvarande: Amer Ali, Felicia Bindekrans, Frida Christensen, Josefine Strömsrud, Julia Persson, Victor Norberg, Hiren Kerai, Jenny Strömberg,

Läs mer

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 10 februari 2016

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 10 februari 2016 Uppsala den 10 februari 2016 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 10 februari 2016 1. Öppnande av möte Mötet öppnas kl. 17.09 Närvarande: Åström, Runold, Englund Davidsson,

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-05-29 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 Senast reviderad: 2012-11-25 STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS-SEKTIONEN Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Nästet 7. Aktiviteter

Läs mer

Tid: 2010-02-08, kl 19:00. Föreslagen dagordning godkänns efter att punkt 8 flyttats till innan punkt 6.

Tid: 2010-02-08, kl 19:00. Föreslagen dagordning godkänns efter att punkt 8 flyttats till innan punkt 6. LKK Styrelsemötesprotokoll 2010-02-08 Plats: Hangaren Tid: 2010-02-08, kl 19:00 Närvarande: Mattias Petterson Tobias Gustafsson Kajsa Goffrich Anna Stockborn Marcus Trulsson Ludwig Ring Anton Bladh Martin

Läs mer

Konsekvensanalys - aktieutskiftning

Konsekvensanalys - aktieutskiftning Konsekvensanalys - aktieutskiftning Inledning Bakgrund Frågan om ägarskapet för aktierna inom bolagskoncernen GSF AB har diskuterats vid ett flertal tillfällen, inom GFS styrelse och mellan medlemskårerna,

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Protokoll styrelsemöte SAKS

Protokoll styrelsemöte SAKS Protokoll styrelsemöte SAKS Datum: Tid: 12.00 13.00 Plats: S-min Närvarande: Alexander Högberg, Felix Eriksson, Fredrik Arvidsson, Emma Olander, Hanna Ljung, Malin Lindestreng, Louise Roséen, Agnes Hedberg,

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #15 Måndag 16/12 2014 Styrelserummet, Smedjan Kl. 18:30 21.30.1 Mötets öppnande Christoffer Hintze förklarar mötet öppnat kl. 18.38..2 Val

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 02 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 6e september 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 6e september 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 6e september 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Tisdagen den 4/9 å Brevduvegatan 3, Solna 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Tonima öppnar mötet 19:53 1.2 Närvaro Närvarande

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Protokoll: styrelsemöte Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll: styrelsemöte Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Protokoll: styrelsemöte Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 17.13 Uppsala den 4 oktober 2013 Närvarande: Julia Yates, Linnea Wikström, Marta Lindström, Amanda

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 29 augusti 2013 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades klockan 16.08 Närvarande: Julia Yates, Elina Ibo, Fredrik Elisson, Sonya Helgesson,

Läs mer