LÄGER- ABC ASSÖ 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄGER- ABC ASSÖ 2011"

Transkript

1 LÄGER- ABC ASSÖ 2011

2 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se eller färdbeskrivningen på Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje. Gemensam buss för elever på : 3 juli klockan från bron mellan Skeppsholmen och Kastellholmen, Östra Brobänken, se gula sidorna karta sid 35 E5. Det är viktigt att du som inte ska åka med bussen hör av dig till lägerledningen. ADRESS TILL LÄGRET /Elevens namn/ /Läger/ PL 2505, Assögården BARNENS Ö TELEFON Det är inte tillåtet för eleverna att ha med sig mobiltelefon till lägret. Önskar du nå ditt barn så finns lägrets mobiltelefon dit du kan ringa under måltiderna. Tänk på att det är många som vill komma fram så håll samtalen korta. Det finns också möjlighet för eleverna att själva ringa upp med denna telefon och då ber vi er att ringa tillbaka på samma nummer. De måltidstider som gäller för sjösportlägret är 08.00, och Telefonnumret (sjösport) är: Detta nummer gäller också om du önskar få kontakt med kurschefen för sjösport under vår telefontid kl till De måltidstider som gäller för knattelägret är 08.30, och Telefonnumret (knatte) är: Detta nummer gäller också om du önskar få kontakt med kurschefen för knatte under vår telefontid kl till Önskar du få tag på någon av våra kurschefer eller läkare före lägret ber vi er ringa under eftermiddagar: Kurschef på lägret: Anders Habenicht Mobiltelefonnummer: Kurschef på lägret: Karin Andersson Mobiltelefonnummer: Läkare: Sayid Zommorodi Mobiltelefonnummer:

3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER Elevens tillhörigheter skall vara märkta med namn. Observera att våra ledare inte har möjlighet att ta något ansvar om elevens tillhörigheter försvinner eller blir förstörda. Ta inte med dyrbarheter som till exempel klockor, smycken, dyrbar kamera eller mobiltelefon. Låsbara utrymmen för elevernas tillhörigheter finns inte i bostadshusen. UTRUSTNINGSLISTA Flytväst/seglarväst - skall vara hel och passa i storlek, den får helst inte vara för gammal då flytelementen torkar och förlorar sin bärighet efter några år. I många kommuner kan man hyra flytvästar. Du kan få reda på var genom att kontakta Konsumentvägledningen i din kommun eller ring Svenska Livräddningssällskapet eftersom att de har en förteckning över flytvästdepåer. Regnkläder - behöver det vara av kraftig sort, de tunna i plast håller inte för en veckas lägervistelse. Vi är ute i alla väder så det är viktigt att kunna hålla sig torr och varm. Stövlar Vattenflaska - behövs när vi är ute på sjön. Mössa/keps - 2 st Toalettartiklar - observera att tvål och schampo bör vara utan parfym/doft. Solkräm/after sun ta med så det räcker för hela lägertiden. Mediciner - rikligt tilltaget. Glöm inte att ta med eventuell inhalator (Pari boy) om du använder den dagligen eller recept för eventuell receptbelagd specialmat vid t.ex mjölkfri eller glutenfri diet. Påslakan, örngott, underlakan Handdukar - 2 st. Jacka Gymnastikskor eller seglarskor - 2 par, täckta, ej träskor el. likn. Jeans eller annan långbyxa - 2 par. Shorts - 2 par. Tjocka tröjor - 2 par. T-shirts - 6 par. Strumpor 10 par inklusive något par som är tjockare. Underkläder Badkläder Färdigfrankerade kort/kuvert. Bok, spel eller tidningar Denna lista skall betraktas som ett minimum av vad man skall ha med sig per vecka. Det finns tyvärr ingen möjlighet för eleverna att tvätta sina kläder under lägret, så se till att skicka med fler ombyten och märk kläderna väl. Observera att det inte är tillåtet att ha med sig alkohol, tobak, vapen (så som kniv) eller mobiltelefon till lägret. Skulle något av dessa ting dyka upp kommer det att beslagtas av ledarna och återlämnas vid lägrets slut. Att ha med skadliga saker kan också vara skäl för hemskickning av eleven.

4 FICKPENGAR, KIOSK OCH GODIS Ta med eget godis. Dela upp godiset i tre påsar (eftersom det kommer att finnas tre godiskvällar ) och kom ihåg att märka påsarna med namn. Knattarna har ingen möjlighet att handla i arna s kiosk. På lägret driver vi en egen kioskverksamhet med ett begränsat utbud av godis och dryck. Rekommenderad fickpeng är 100 kr/vecka eller ta med eget godis. Eftersom det inte finns någon möjlighet att låsa in värdesaker rekommenderas eleverna att lämna sina pengar till lägrets "bank". OBS: VIKTIGT DET FÅR INTE FINNAS NÖTTER, JORDNÖTTER ELLER MANDEL PÅ LÄGRET!!! Detta gäller självklart även spår av i exempelvis choklad. LÄMNING AV ELEV Elev på knattelägret lämnas på Assögården/Barnens Ö söndagen den 10 juli mellan klockan Vi vill gärna att någon nära anhörig följer med till Assö så att vi i lugn och ro kan prata om mediciner, mat, vad man kan ha för särskilda problem och allmänt om lägerveckan. Tips: Ta gärna med en picknickkorg och njut av ASSÖ medan ledarna på lägret tar emot eleverna. Du som skall vara elev på lägret lämnas på Assögården/Barnens Ö söndagen den 3 juli klockan Eleven kan även åka med den buss som avgår klockan från bron mellan Skeppsholmen och Kastellholmen, Östra Brobänken, se gula sidorna karta sid 35 E5. Det är viktigt att du som inte ska åka med bussen hör av dig till lägerledningen. För de föräldrar som lämnar sina barn på Assö finns tyvärr ingen möjlighet att äta lunch, så ta gärna med egen picknick korg. Vid lämning av elev på Assö så finns det möjlighet att träffa vårt medicinteam för att diskutera medicin och andra frågor. BESÖKSDAG Besöksdag för lägret är söndagen den 10 juli. Då är du som besökare välkommen mellan klockan och Vi vill gärna veta innan lägret om ni kommer och hur många. Barnen äter lunch i matsalen som vanligt vill du också göra det? Tala om det när du meddelar att ni kommer. Lunchkostnad/besökare är 65 kr.

5 HÄMTNING AV ELEV Lägret avslutas den 16 juli klockan 14.00, då barnen hämtas på Assögården/Barnens Ö. Lägret avslutas den 16 juli. Avslutningen börjar och då är du som anhörig välkommen att närvara. Efter avslutningen, ca kl 15.00, åker ni hem eller så tar eleven sig hem med den buss som avgår från Assögården klockan Bussen beräknas att vara vid bron mellan Skeppsholmen och Kastellholmen, Östra Brobänken, se gula sidorna karta sid 35 E5, klockan ORDNINGSREGLER Som elev på Assö är det viktigt att du följer seglarskolans ordningsregler. De har kommit till för att skapa trivsel för såväl elever som ledare och för att alla skall ha det så roligt som möjligt. Alla på Assö: har rätt att känna sig trygga har rätt att bli bemötta med hänsyn och respekt har rätt att trivas och få nya kamrater har rätt att ha en trevlig och rolig lägervistelse På Assö ingriper vi: då vi ser att någon far illa mot våld, mobbning, diskriminering och kränkande handlingar då ordningsregler bryts Som elev på Assö skall du: respektera alla andra elever på Assö respektera ledarna och deras tillsägelser vara rädd om de lokaler och material som vi använder hjälpa till att städa inom de områden ni vistats på komma i tid till alla aktiviteter och uppställningar medförande böcker och annat material som krävs till lektionerna och/eller aktiviteterna inte störa pågående lektioner eller andra aktiviteter ersätta skadegörelse som du orsakar medvetet eller genom grov ovarsamhet följa ordningsreglerna för matsalen alltid bära flytväst när du vistas på brygga eller i båt aldrig bada ensam utan alltid under överinseende av ledare HEMSKICKNING AV ELEV Den elev som inte följer den ordning och de regler som gäller på Assö kan efter upprepade tillsägningar bli hemskickad under lägertiden, fall då detta kan gälla är t.ex. kränkande beteende mot annan elev eller ledare. Vid hemskickning av elev återbetalas ingen lägeravgift till föräldrarna. Hemskickning sker efter samtal med anhöriga.

6 Tips inför din lägervistelse MÄRK ALLA DINA ÄGODELAR med namn. Från handduk till kortlek. När man bor många tillsammans och leker ihop hamnar saker lätt huller om buller. Ett namn på klädesplagget/saken/ägodelen gör att den lätt kommer tillbaka till rätt person igen. GÖR EN PACKLISTA där ni skrivit upp vilka saker och kläder som tagits med och därmed ska med hem igen. Barnen packar sina saker utan er föräldrars hjälp inför hemresan, då är det praktiskt med en lista där man kan pricka av det man packat, så att ingenting glöms. MOBILTELEFONER, GAME BOY s OCH ANDRA VÄRDESAKER är inte värt att ta med då vi inte har någon möjlighet att låsa in eller ansvara över dessa. GÖR ETT MEDICINSCHEMA där det står vilken medicin som skall tas och när. Att vara på läger är ett jättebra tillfälle att lära sig ansvara för sin egen allergi och för sin medicinering, även om ledarna hjälper till. (KNATTE) TA MED EGET GODIS OCH DELA UPP PÅ TRE PÅSAR eftersom vi äter godis tre kvällar. deltagarna har tyvärr inte något tillfälle att köpa godis så tänk på att förbereda detta innan. Märk påsarna med namn och dubbelkolla att inget godis innehåller nötter eller spår av detsamma! TA INTE MED NÅGRA PARFYMERADE PRODUKTER även om du själv tål dessa. Ni duschar i samma utrymmen som doftallergiker som då kan bli mycket sjuka. Lämna parfymerade schampon, balsam och tvålar hemma! TVÄTTA IGENOM TEXTILIER I FÖRVÄG om ni till vardags använder starkt parfymerade sköljmedel eller har pälsdjur hemma, detta för att mer allergiska kamrater skall slippa bli sjuka. INFÖR LÄMNING OCH HÄMTNING kan det vara värt att i förväg kolla trafiksituationen i Norrtälje. Tidigare år har lägerhämtning och lämning sammanfallit med t.ex. bilträffar som gjort trafiken i praktiken stillastående. Kolla upp detta i förväg så slipper ni bli stressade och oroliga att inte hinna i tid. Och så ett sista tips till alla föräldrar som släpper iväg sitt barn: LUGN DET ORDNAR SIG. Om ni så inte märkt en enda pryl eller har glömt tandborsten så ordnar det sig alltid. Men med dessa tips blir det bara så mycket enklare. Varmt välkomna önskar vi på Assö Seglarskola!

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje.

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje. LÄGER-ABC ASSÖ 2012 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i

Läs mer

Assö Seglarläger 2016

Assö Seglarläger 2016 Assö Seglarläger 2016 Läger- ABC inför: Knatteläger (A11) Sjösportläger (A21) Fortsättningsläger (AF1) i samarbete med Astma- och Allergiföreningen för lägerverksamhet INNEHÅLL INFORMATION OM ASSÖ... 3

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte)

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte) LÄGER-ABC ASSÖ 2015 & (Sjösport & Knatte) Äntligen är det snart dags för Assölägrena att dra igång, vi ser verkligen fram emot att få träffa alla härliga barn. I detta dokument har vi skrivit ihop lite

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2011

LÄGER-ABC VITSGARN 2011 LÄGER-ABC VITSGARN 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 TELEFON... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger)

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger) LÄGER-ABC ASSÖ 2014 AK1 (Konfirmationsläger) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING...3 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖ...3 ADRESS TILL LÄGRET...3 TELEFON...3 FÖRSÄKRINGAR...3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...3

Läs mer

Assö Seglarläger 2018

Assö Seglarläger 2018 Assö Seglarläger 2018 Läger-ABC inför: Knatteläger v.29 (A11) Seglarläger v.29 30 (A21) Fortsättningsläger v.29 (AF1) i samarbete med Astma- och Allergiföreningen för lägerverksamhet INNEHÅLL INFORMATION

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00.

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2016. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund VÅR VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö.

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Tack för din anmälan Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Vi bifogar nya inbetalnings kort för resterande avgift med denna folder. Miniorscouter får ett inbetalningskort på

Läs mer

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplanen = Plan mot kränkande behandling Det här är Likabehandlingsplanen. Här kan du läsa vad du inte får göra i skolan. Det står också vad som är bra att göra. Alla elever och alla lärare

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Vision. Förväntansdokument. Ordningsregler. Läsåret 2014-2015

Vision. Förväntansdokument. Ordningsregler. Läsåret 2014-2015 * Vision Förväntansdokument Ordningsregler * Läsåret 2014-2015 Vision Habo ska bli Sveriges bästa skolkommun och Hagaboda 7-9 ska ha den bästa verksamheten! Hagabodaskolan strävar efter att utbilda sina

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Förskolechef Kerstin Fagerström Clarin Tel. 508 21 840 kerstin.fagerstrom-clarin@stockholm.se

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Välkommen till Ekhamra

Välkommen till Ekhamra Välkommen till Ekhamra Hjärtligt välkommen. Det är vår förhoppning att du ska trivas och känna dig trygg i din lägenhet och med personalen som arbetar på Ekhamra. Ekhamra är ett särskilt boende med totalt

Läs mer

2011-11-16 ELEVINFORMATION

2011-11-16 ELEVINFORMATION 2011-11-16 ELEVINFORMATION INTRODUKTIONSPROGRAM Läsåret 2011/2012 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2011/2012 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (7) Reviderad juni 2010 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Västra skolan läsåret 2010/2011 Plan mot diskriminering och kränkande behandling utgår från skollagen (1985:1100) 14 a kap. samt

Läs mer

Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Gustavsbergs förskola

Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Gustavsbergs förskola Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Gustavsbergs förskola 2/24 Gustavsbergs förskola Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Antal som besvarat hela enkäten 18 2 0 Trivsel

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Packlista fjällvandring sommar/höst

Packlista fjällvandring sommar/höst Packlista fjällvandring sommar/höst Förslag till utrustningslista för fjällvandring med Friluftsfrämjandet i Skäckerfjällen hösten 2015 Denna packlista är anpassad för en tälttur på några dagar under sensommar/höst

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Allergier. Barnskötare. Blöjor. Arbetsplatsträff APT. Budget. Egna leksaker. Arbetssökande. Fotografering. Förskollärare

Allergier. Barnskötare. Blöjor. Arbetsplatsträff APT. Budget. Egna leksaker. Arbetssökande. Fotografering. Förskollärare Förskolans ABC 1 V älkommen A Allergier När ditt barn har en allergi eller intolerans meddelar du personalen på förskolan. För att få annan mat behöver förskolan ett läkarintyg. Arbetsplatsträff APT En

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus Vilka rättigheter har barn och ungdomar på sjukhus? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus 10 Jag har rätt till respekt Relationer, närhet och trygghet Barn skall bemötas med takt och förståelse och deras integritet

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Mål för verksamheten på avdelning Myran

Mål för verksamheten på avdelning Myran Mål för verksamheten på avdelning Myran Vi hälsar er och ert barn välkomna till avdelning Myran på Syrsans förskola. Här på förskolan vill vi ge barnen en trygghet men också en stimulerande verksamhet

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016 ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016 Skolans huvuduppdrag är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi vill att

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero.

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Reviderad 150427 Nulägesbeskrivning utifrån elevenkät dec 14 samt antalet inrapporterade rapporter

Läs mer

Välkommen till Lyckebo förskola

Välkommen till Lyckebo förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Välkommen till Lyckebo förskola Välkommen till Lyckebo Förskola Vi hoppas att ni föräldrar och era barn ska trivas hos oss på Lyckebo. För oss är det viktigt att vi lär

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

GRIPSHOLMSSKOLAN. - Mobbning är handlingar som är avsiktliga och återkommande och som riktar sig mot en försvarslös person

GRIPSHOLMSSKOLAN. - Mobbning är handlingar som är avsiktliga och återkommande och som riktar sig mot en försvarslös person Handlingsplan mot mobbning Vad är mobbning? - Att gräla och vara av olika åsikt är inte mobbning - Att retas eller leka häftigt är inte mobbning - Mobbning är handlingar som är avsiktliga och återkommande

Läs mer

Till berörda spelare, ledare och föreningar F00

Till berörda spelare, ledare och föreningar F00 Solna 2014-05-28 Till berörda spelare, ledare och föreningar F00 KALLELSE Grattis! Du är uttagen till vårt utbildningsläger i Hallstavik den 17-18 juni! Samling: Avfärd: Hemkomst: Plats: Inkvartering:

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9 Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 Läs igenom frågan, tillsammans eller var för sig. Välj det svar du tycker passar dig bäst eller eget alternativ. Lägg

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Årlig likabehandlingsplan

Årlig likabehandlingsplan Årlig likabehandlingsplan för trygghet respekt ansvar på S:ta Gertruds skola Denna plan har utarbetats i samråd med personalen, föräldrasamrådet, elevvårdsteamet och elevrådet. reviderad mars 2010 Förord

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Jönåkers skola Förskoleklass Grundskola Fritidshem 2013/14 Vi Lyckas tillsammans! Syftet med planen är: Syftet är att skydda elever mot diskriminering och

Läs mer

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Hej konfirmander och föräldrar! Välkomna till infobrev 2 inför Konfa 2016. Det här är ett ganska omfattande dokument som kommer innehålla information om: Förträffen Upplägg

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Till berörda spelare, ledare och föreningar P00

Till berörda spelare, ledare och föreningar P00 Solna 2014-06-17 Till berörda spelare, ledare och föreningar P00 KALLELSE Grattis! Du är uttagen till vårt utbildningsläger i Hallstavik den 17-18 juni! Samling: Avfärd: Hemkomst: Plats: Inkvartering:

Läs mer

Resultatbeskrivning Barn/elev- och föräldraenkät i förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem - hösten 2014

Resultatbeskrivning Barn/elev- och föräldraenkät i förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem - hösten 2014 Barn och skola 2014-12-02 1 (5) Lars Andreasson Utvecklingsstrateg Resultatbeskrivning Barn/elev- och föräldraenkät i förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem - hösten 2014 Sammanfattning av

Läs mer

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen.

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen. SEGLARSKOLEHANDBOK VÄLKOMMEN TILL RÖSS SEGLARSKOLA/PROVA-PÅ! Målet med RÖSS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära

Läs mer

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor.

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor. Hej och tack för ett trevligt föräldramöte! Jätteroligt att det var så många som kunde närvara vid detta möte. För er som hade förhinder tänkte jag sammanfatta lite vad vi gick igenom och vad vi kom fram

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

Välkommen till Operationsenheten Lasarettet Trelleborg. Patientinformation BORTTAGANDE AV HUDFÖRÄNDRING

Välkommen till Operationsenheten Lasarettet Trelleborg. Patientinformation BORTTAGANDE AV HUDFÖRÄNDRING Välkommen till Operationsenheten Lasarettet Trelleborg Patientinformation BORTTAGANDE AV HUDFÖRÄNDRING Ring klockan 15.00-16.00 två vardagar före din operationsdag på telefonnummer 0410 555 03 för att

Läs mer

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015 Utbildnings- och fritidsförvaltningen Håkan Jansson Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 215 Utbildnings- och fritidsförvaltningen genomförde under februari 215 enkätundersökningar

Läs mer

Denna information gäller framför allt för bergsvandring på Mount Kilimanjaro och Mount Meru i Tanzania.

Denna information gäller framför allt för bergsvandring på Mount Kilimanjaro och Mount Meru i Tanzania. Bergsvandring Checklista inför bergsvandring Tanzania Denna information gäller framför allt för bergsvandring på Mount Kilimanjaro och Mount Meru i Tanzania. Under vandringen kommer ni att ha bergsguide,

Läs mer

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född?

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född? 1 Är du flicka eller pojke? Flicka Pojke 2 Vilken månad är du född? Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare 1994

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och diskriminering. ( nedan kallad Pkbd) vid. Lunds skola Fritidshem, 13/14. Vår policy. Mål. Vision

Plan mot kränkande behandling och diskriminering. ( nedan kallad Pkbd) vid. Lunds skola Fritidshem, 13/14. Vår policy. Mål. Vision Plan mot kränkande behandling och diskriminering ( nedan kallad Pkbd) vid Lunds skola Fritidshem, 13/14 Planen antogs i november 2013 och gäller i ett år. Vår policy Vi på Lunds skola bygger vår verksamhet

Läs mer

8 : 1 UPPTÄCKA TRYGGHETSPÄRMEN

8 : 1 UPPTÄCKA TRYGGHETSPÄRMEN 8 : 1 Förskolan och skolan har en viktig roll beträffande att upptäcka barn och elever som på olika sätt far illa. Det är av vikt att på ett systematiskt sätt skaffa sig kunskap om den aktuella situationen

Läs mer

Håstensskolan är beläget på Äckregårdsvgägen 5, i praktiken längst samma väg som SWC.

Håstensskolan är beläget på Äckregårdsvgägen 5, i praktiken längst samma väg som SWC. Vi på Warberg IC hälsar dig som deltagare varmt välkommen till Warbergslägret 2012! Årets läger hålls förstås i Warberg IC:s eget innebandycenter Sparbanken Wictory Center (SWC), tre innebandyplaner under

Läs mer

Likabehandlingsplan vid Tjelvarskolan

Likabehandlingsplan vid Tjelvarskolan Likabehandlingsplan vid Tjelvarskolan Inledning. Den här planen omfattar alla verksamheter, skola såväl som förskoleklass och fritidshem, på Tjelvarskolan. Eftersom våra verksamheter samarbetar tätt kring

Läs mer

Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010

Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010 Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010 Logi Vi bor på Hotel Savoy i flerbäddsrum med dusch/wc. Anläggningen förbehåller sig rätten att fördela antal bäddar per rum, fördelas på plats. Bastu och pool

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Likabehandlingsplan för pedagogisk omsorg 2015/2016

Likabehandlingsplan för pedagogisk omsorg 2015/2016 Likabehandlingsplan för pedagogisk omsorg 2015/2016 Diskrimineringsgrunder och definitioner Diskrimineringsgrunder Enligt diskrimineringslagen (2008:567) är diskriminering när verksamheten behandlar ett

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR METOD 1

VÄRDERINGSÖVNINGAR METOD 1 090616 VÄRDERINGSÖVNINGAR METOD 1 Färghav (Mer tidseffektivt) Bra metod att använda i början av en föräldraträff för att få igång tankar och funderingar kring mat och rörelse. Alla deltagare har en grön,

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Alebo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Alebo 49 100 Lindebo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Bananen 12 24 Blomman 10 20 Fjärilen 10 20 Humlan 9 18 Myran 8 16 Nalle Puh

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Förväntansdokument, ordningsregler Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Skolans läroplan (Lgr 11) Skolans uppdrag Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Tabellbilaga: Umeåregionen, Grundskolan åk 7-9 Karina Nygren UFFE - Utvecklings- och fältforskningsenhet vid Umeå Socialtjänst Umeå 2005-02-01 2 Tabellbilaga:

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen GOLFINSPIRATION 2015 Inledning Släpp kontrollen En golfsving är en komplex rörelse. Med många tankar, muskler och flera kroppsdelar involverade ska vi träffa en liten boll med ett verktyg som bara är 1

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Likabehandlingsplan. för. Örsjö skola

Likabehandlingsplan. för. Örsjö skola Madesjö Verksamhetsområde Likabehandlingsplan för Örsjö skola Plan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Läsåret 2015-16 Inledning Planen mot diskriminering, trakasserier och

Läs mer

Välkommen till Lärkans Förskola!

Välkommen till Lärkans Förskola! Tomelilla kommun Barn och Utbildning LÄRKANS FÖRSKOLA Välkommen till Lärkans Förskola! Skomakaregatan 10 273 36 Tomelilla 0417-181 65 150710 På Lärkans Förskola lär och utvecklas vi tillsammans Vår verksamhet

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente

Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente Domarkommittén Artikel 1 Syfte Syftet med domarreglementet är att alla domare skall kunna arbeta efter samma regler och avtal på alla tävlingar

Läs mer

Rostocks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rostocks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rostocks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-3 år 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Tävlingsinformation för KSS simmare

Tävlingsinformation för KSS simmare Tävlingsinformation för KSS simmare Allmänt Tävlingar är liksom träningen en viktig ingrediens om man vill utvecklas till en god tävlingssimmare. Man kan se tävlingen som en typ av träning där simmaren

Läs mer

ULRIKSBERGSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2014/2015 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem

ULRIKSBERGSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2014/2015 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem Sidan 1 av 5 ULRIKSBERGSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2014/2015 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem Lagar och styrdokument Skollagen 1 kap 2 Utbildningen ska

Läs mer

2007-05-04 Anne Harju 1

2007-05-04 Anne Harju 1 Barn i familjer med knapp ekonomi 2007-05-04 Anne Harju 1 Introduktion Utgångspunkt är barns vardagsliv med knapp ekonomi - utifrån barns och deras föräldrars erfarenheter och upplevelser 2007-05-04 Anne

Läs mer

Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling - sammanfattning

Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling - sammanfattning 2015-08-11 Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling - sammanfattning 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag Tomaslundsskolans plan mot diskriminering och kränkande

Läs mer

Ängskolans likabehandlingsplan för åk 7-9 läsåret 2014/2015

Ängskolans likabehandlingsplan för åk 7-9 läsåret 2014/2015 Ängskolans likabehandlingsplan för åk 7-9 läsåret 2014/2015 I enlighet med lag och förbud mot diskriminering och kränkande behandling av barn och elever i skolan 1 Bakgrund Vid årsskiftet 2008-2009 infördes

Läs mer

Mot kränkande behandling, och diskriminering FÖR PÅRYDSSKOLAN 2015-2016

Mot kränkande behandling, och diskriminering FÖR PÅRYDSSKOLAN 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN Mot kränkande behandling, och diskriminering FÖR PÅRYDSSKOLAN 2015-2016 Vår vision Pårydsskolan skall vara en plats där elever och personal trivs och känner trygghet. Vårt mål Vårt

Läs mer

Min guide till säker vård på lättläst svenska

Min guide till säker vård på lättläst svenska Min guide till säker vård på lättläst svenska Prata och fråga Undersökning Behandling Uppföljning Lagar och regler Mer information Den här guiden tillhör Namn: Adress: Telefonnummer: Mobilnummer: E-post:

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga Brismarksgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Brismarksgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga.

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Lunds skola F 9. Planen reviderad 2011

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Lunds skola F 9. Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Lunds skola F 9 2011 2012 Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen (2010:800)

Läs mer

tenniskonfirmationsläger 2013

tenniskonfirmationsläger 2013 tenniskonfirmationsläger 2013 viktigt att veta Äntligen ett läger för dig som både vill jobba med livets stora frågor och utveckla din tennis! Kungl. Lawn Tennis Klubben (KLTK) och Engelbrekts församling

Läs mer

Strömsholms skolas Lilla likabehandlingsplan

Strömsholms skolas Lilla likabehandlingsplan Strömsholms skolas Lilla likabehandlingsplan Mitt fina namn: Klass: Läsåret 2014/2015 1 Innehållsförteckning Melodi: Blinka lilla stjärna där... 3 FN... 4 KRÄNKNING ÄR... 5 MOBBING ÄR... 6 DISKRIMINERING

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Långareds skola 2014/2015 Planen utvärderas varje år Övertygelse (vision) Alla människor har ett egenvärde och alla duger. Alla är olika och alla har

Läs mer

Åshammars. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-16

Åshammars. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-16 Åshammars Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-16 (Reviderad 2014-12-09) Likabehandlingsplan Åshammars förskola I april 2006 trädde lagen mot diskriminering och annan kränkande behandling

Läs mer

JH Flickor 00 - Kallelse till Norrlandslägret i Junsele 28/5-31/5 2015

JH Flickor 00 - Kallelse till Norrlandslägret i Junsele 28/5-31/5 2015 JH Flickor 00 - Kallelse till Norrlandslägret i Junsele 28/5-31/5 2015 Hejsan! Här kommer kallelsen till Norrlandslägret i Junsele. Det mesta ni behöver veta ser ni på följande sidor. Avresa: Torsdag den

Läs mer