SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (23) Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 15 maj 2018 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (23) Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 15 maj 2018 kl"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (23) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 15 maj 2018 kl Gunnar Jansson, (S) ordf Anette Torstensson, (C) Elin Landerdahl, (M) Ann-Margret Knutsson, (S) Bertil Gyllenram, (M) Tomas Sundell, (S) ers Marcus Fridlund, (S) ers Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef Birgitta Aldebert, nämndsekreterare Ewa Myhrén, grundskolechef 31 Emma Sohlman, rektor 31, 35 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Aldebert Ordförande Gunnar Jansson Bevis om att justerat protokoll är anslaget Organ arbetsutskott Sammanträdesdatum 15 maj 2018 Anslaget sätts upp 17 maj 2018 Anslaget tas ned 11 juni 2018 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningskontoret Birgitta Aldebert

2 arbetsutskott 2 (23) Ärendelista 15 maj Delårsrapport 32. Budget 2019 och ekonomisk planering visioner, prioriteringar och resurser remiss av majoritetens förslag 33. Rutin för årlig uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete 34. Årlig uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) rapport 35. Rapport temadag om samverkan, inflytande och delaktighet 36. Definitiv organisation vid Västerviks Gymnasium läsåret Uppdrag tillhörighet Mobilt Team 38. Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan 39. Motion om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig 40. Omsorg på obekväm arbetstid lägesrapport och ändring av riktlinjer 41. Annan pedagogisk verksamhet Blankaholms förskola 42. Inbjudningar och kallelser

3 arbetsutskott 3 (23) Au 31 Delårsrapport Dnr 2018/ Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för verksamhetsdelarna i delårsrapport januari april Ekonomirapporten är under beredning och kommer att redogöras vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde att godkänna lämnad redovisning. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson, grundskolechef Ewa Myhrén och rektor Emma Sohlman redovisar delårsrapport januari - april De områden som beskrivs i delårsrapporten är omvärldsanalys, väsentliga händelser och förväntad utveckling/framtid. Den ekonomiska delen är under beredning, redovisning av den ekonomiska delen kommer att ges vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde 29 maj föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna redovisad delårsrapport januari april att föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna redovisad delårsrapport januari april 2018.

4 arbetsutskott 4 (23) Au 32 Budget 2019 och ekonomisk planering visioner, prioriteringar och resurser remiss av majoritetens förslag Dnr 2018/ Kommunstyrelsen beslutade att remittera majoritetens förslag till budget 2019 och ekonomisk planering till nämnder och styrelser för yttrande till kommunstyrelsen senast 1 juni Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för ärendet. att godkänna lämnad att godkänna redovisat remissvar. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson redogör för Budget 2019 och ekonomisk planering visioner, prioriteringar och resurser remiss av majoritetens förslag samt för barn- och utbildningskontorets förslag till remissvar. Sammanfattning av förslag till remissvar från barn- och utbildningskontoret är att: Förvaltningens stora utmaning är att fortsätta utveckla undervisningen i alla verksamheter i linje med barn- och utbildningsnämndens vision Kompetens för livet. Lust att lära -Rätt att lyckas. samtidigt som det är en stor utmaning att kunna behålla och rekrytera kompetenta och motiverade medarbetare. Detta är en utmaning som också blir tydligare de kommande åren med anledning av ökande volymer i de verksamheter som barn- och utbildningsnämnden ansvarar för. Föreslagen budgetpost gällande satsningar runt barn med särskilda behov är viktig och nödvändig. Forts nästa sida.

5 arbetsutskott 5 (23) Au 32 forts. Det vore även värdefullt om det äskande barn- och utbildningsförvaltningen föreslagit tidigare i budgetprocessen angående de ökande kostnaderna för skolskjuts beaktades. Dessa ökade kostnader är en utmaning att hantera inom befintliga ramar samtidigt som en kompensation för dessa kostnader skulle öka möjligheten att få ta del av statsbidraget för en likvärdig skola. Med liggande budgetförslag så är det tveksamt om det ges möjlighet att öka elevpengen motsvarande kommande kostnadsökningar varför det kan uppstå en situation där Västerviks kommun inte kan få del av ett större statsbidrag. Budgetposten angående ramväxling 0,9 mkr VO-college är felaktig och bör tas bort. föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna redovisat remissvar. Elin Landerdahl (M) och Bertil Gyllenram (M) deltar inte i beslutet. att föreslå barn- och godkänna lämnad, att godkänna redovisat remissvar.

6 arbetsutskott 6 (23) Au 33 Rutin för årlig uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete Dnr 2018/ Arbetsgivaren är skyldig att årligen följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet och dokumentera uppföljningen. Om det inte har fungerat bra, ska det förbättras. Detta framgår av arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2001:1. Enligt de allmänna råden till föreskrifterna är syftet med uppföljningen att undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt föreskrifterna om systematiskt arbetsmiljöarbete. Där sägs vidare att uppföljningen kan göras genom att innehållet i föreskrifterna och råden jämförs med det arbetsmiljöarbete som faktiskt bedrivs. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för förslag gällande rutin för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). att godkänna lämnad att godkänna redovisad rutin för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson redogör för förslag gällande rutin för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). Uppföljningen ska minst säkerställa att följande delar i det systematiska arbetsmiljöarbetet uppfylls: att SAM är en naturlig del i den dagliga verksamheten att samverkan sker mellan arbetsgivaren, arbetstagarna och skyddsombud/elevskyddsombud att det finns arbetsmiljöpolicy, mål och rutiner att det finns uppgiftsfördelning gällande arbetsmiljöuppgifter att de som har arbetsmiljöuppgifter har tillräckliga kunskaper att det finns rutiner för undersökningar och riskbedömningar av arbetsmiljön att det finns rutiner för att utreda och åtgärda olycksfall och tillbud att årlig uppföljning görs att det finns tillgång till företagshälsovård Forts nästa sida.

7 arbetsutskott 7 (23) Au 33 forts. Om uppföljningen visar att arbetsmiljöarbetet inte fungerar bra, ska bristerna åtgärdas. Det systematiska arbetsmiljöarbetet innefattar både fysiska, psykologiska och sociala faktorer. Den årliga uppföljningen omfattar hur arbetsgivaren arbetar med samtliga av dessa. Det finns flera regler som är av betydelse för arbetsmiljöarbetet och som därför ingår i uppföljningen t.ex. arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen och föreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4). Barn- och utbildningsnämnden har det yttersta ansvaret för att en årlig uppföljning av SAM görs vid alla verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningen. Inom förvaltningen har varje chef som fått en arbetsmiljöuppgift tilldelad sig, ansvar för att genomföra en årlig uppföljning av SAM inom sin verksamhet. Uppföljningen ska ske varje år och vara färdig senast den 30 januari och omfatta föregående kalenderår. Uppföljningen ska ske på varje skol- och förskoleenhet och på centrala barn- och elevhälsan. Rektor/förskolechef/elevhälsochef besvarar utifrån en av barn- och utbildningskontoret beslutad checklista för årlig uppföljning av SAM tillsammans med intendent och skyddsombud/arbetsplatsombud/elevskyddsombud, samt eventuellt några medarbetare. Om det inte finns skyddsombud ska huvudskyddsombud delta. De brister som framkommit och som kan åtgärdas på respektive enhet ska åtgärdas. Besvarade checklistor sammanställs av barn- och utbildningskontoret och behandlas i respektive skyddskommitté (förskolan, grundskolan och gymnasiet samt för vuxenutbildningen huvudskyddskommittén) under februari - mars. I skyddskommittén tas en handlingsplan tas fram utifrån de brister som framkommit och som ännu inte åtgärdats. Uppföljningarna och handlingsplanerna sammanställs av barn- och utbildningskontoret och redovisas för huvudskyddskommittén. Forts nästa sida.

8 arbetsutskott 8 (23) Au 33 forts. föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna redovisad rutin för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). att föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna redovisad rutin för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM).

9 arbetsutskott 9 (23) Au 34 Årlig uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete rapport (SAM) Dnr 2018/ Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete är arbetsgivaren skyldig att årligen följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet och dokumentera uppföljningen (AFS 2001:1). Syftet med uppföljningen är att undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt föreskrifterna, och för att få en bild av på vilket sätt det behöver förbättras. Målet med uppföljningen är att arbetsgivarens högsta ledning får klart för sig hur arbetsmiljöarbetet har fungerat samt om och på vilket sätt arbetsmiljöarbetet behöver förbättras. Uppföljningen är som arbetsmiljöpolicyn ett verktyg för den högsta ledningen när det gäller att styra arbetsmiljöarbetet. Barn- och utbildningsnämnden har det yttersta ansvaret för att årlig uppföljning sker vid alla verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningen. Inom förvaltningen har varje chef som fått en arbetsmiljöuppgift tilldelad sig ansvar för att genomföra en årlig uppföljning av SAM inom sin verksamhet. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för genomförd uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete. att godkänna lämnad att godkänna redovisad rapport gällande uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). Rektor eller förskolechef har med hjälp av intendent och tillsammans med skyddsombud svarat på frågor om arbetsmiljöarbetet utifrån en checklista för årlig uppföljning av SAM. Vid vissa enheter har man inte hunnit samverka med skyddsombuden med hänvisning till den snäva deadline som gavs för när uppföljningen skulle vara klar. En sammanställning av svaren från samtliga checklistor redovisas i rapport. Forts nästa sida.

10 arbetsutskott 10 (23) Au 34 forts Elin Landerdahl (M) yrkar på återremiss av redovisad rapport för att komplettera rapporten med statistik. föreslå barn- och godkänna lämnad att bifalla Elin Landerdahl (M) yrkande på återremiss av redovisad rapport för att komplettera rapporten med statistik. att föreslå barn- och godkänna lämnad att återremittera redovisad rapport gällande uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) för att komplettera rapporten med statistik.

11 arbetsutskott 11 (23) Au 35 Rapport temadag om samverkan, inflytande och delaktighet Dnr 2018/ Det systematiska kvalitetsarbetet tar sin utgångspunkt i nationella och kommunala dokument som styr verksamheternas arbete mot målen. Avstämningar sker i form av delsårsbokslut och bokslut samt verksamhetsplan. Arbetet följer läsåret och avstämningar mot de nationellt och lokalt uppställda målen sker regelbundet, både på verksamhets- och förvaltningsövergripande samt politisk nivå. Utöver nämnda avstämningar följs verksamhetens resultat upp vid tre temadagar då förvaltningsledning, förskolechefer och rektorer träffas tillsammans med barn- och utbildningsnämnden för gemensam analys av verksamhetens resultat. Det systematiska kvalitetsarbetet genererar tre avstämningsrapporter som delges nämnden och som utmynnar i verksamhetsberättelse och kommande verksamhetsplan. Föreliggande rapport omfattar området samverkan, inflytande och delaktighet. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson, grundskolechef Ewa Myhrén, gymnasiechef Jörgen Jonsson och rektor Emma Sohlman kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra rapport för området samverkan, delaktighet och inflytande. att godkänna lämnad att godkänna rapporten för området samverkan, inflytande och delaktighet. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson, grundskolechef Ewa Myhrén och rektor Emma Sohlman redovisar rapport för området samverkan, delaktighet och inflytande. föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna rapporten för området samverkan, inflytande och delaktighet. Forts nästa sida.

12 arbetsutskott 12 (23) Au 35 forts. att föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna rapporten för området samverkan, inflytande och delaktighet.

13 arbetsutskott 13 (23) Au 36 Definitiv organisation vid Västerviks gymnasium läsåret Dnr 2018/ Barn-och r om antalet platser som ska erbjudas på respektive utbildning inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Inför läsåret har förslag till antalet platser på respektive program lagts mot bakgrund av analys av tillgängliga antagningssiffror. Västerviks gymnasium erbjuder läsåret inga platser på Estetiska programmet inriktning musik enligt beslut i barn- och utbildningsnämnden Antalet platser på Introduktionsprogrammen justeras efter faktiska behov. Gymnasiechef Jörgen Jonsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för förslag till definitiv organisation vid Västerviks gymnasium läsåret att godkänna lämnad att godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till definitiv organisation vid Västerviks gymnasium läsåret Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson redogör för förslag till definitiv organisation vid Västerviks gymnasium läsåret föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till definitiv organisation vid Västerviks gymnasium läsåret att föreslå barn- och godkänna lämnad att godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till definitiv organisation vid Västerviks gymnasium läsåret

14 arbetsutskott 14 (23) Au 37 Uppdrag tillhörighet Mobilt Team Dnr 2018/ Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde beslutades att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att ta fram förslag gällande tillhörighet för mobilt team. Grundskolechef Ewa Myhrén kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för utfört uppdrag samt för barn- och utbildningskontorets förslag att Mobilt team övergår till att ingå i den Centrala barn- och elevhälsan. att godkänna lämnad att mobilt team övergår till att ingå i den Centrala barn- och elevhälsan. Grundskolechef Ewa Myhrén redogör för utfört uppdrag samt för barnoch utbildningskontorets förslag att Mobilt team övergår till att ingå i den Centrala barn- och elevhälsan. föreslå barn- och godkänna lämnad att mobilt team övergår till att ingå i den Centrala barn- och elevhälsan. att föreslå barn- och godkänna lämnad att mobilt team övergår till att ingå i den Centrala barn- och elevhälsan.

15 arbetsutskott 15 (23) Au 38 Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan Dnr 2018/ Johannes Regell (SV) har i skrivelse 23 januari 2018 lämnat en motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan. Motionärens yrkar för Socialisterna Välfärdspartiet: - att en plan angående lokalfrågan tas fram snarast möjligt - att denna plan utarbetas i samråd med personalen och elever på Marieborgsskolan. Kommunfullmäktige beslutade att remittera motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Grundskolechef Ewa Myhrén kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för motionen samt för barn- och utbildningskontorets förslag till svar gällande motionen. att godkänna lämnad redovisning, att föreslå kommunstyrelsen besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motionen om lokalsituationen på Marieborgsskolan, att bifalla motionen avseende att en plan för lösning av lokalfrågan tas fram snarast möjligt, att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att fortsätta pågående arbete samt att denna plan utarbetas i samråd med personalen och elever på Marieborgsskolan. Grundskolechef Ewa Myhrén redogör för motionen samt för barn- och utbildningskontorets förslag till svar gällande motionen. Forts nästa sida.

16 arbetsutskott 16 (23) Au 38 forts. Barn- och utbildningskontoret förslag är att bifalla motionen avseende att en plan för lösning av lokalfrågan tas fram snarast möjligt, att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att fortsätta pågående arbete samt att denna plan utarbetas i samråd med personalen och elever på Marieborgsskolan. föreslå barn- och godkänna lämnad redovisning, att föreslå kommunstyrelsen besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motionen om lokalsituationen på Marieborgsskolan, att bifalla motionen avseende att en plan för lösning av lokalfrågan tas fram snarast möjligt, att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att fortsätta pågående arbete samt att denna plan utarbetas i samråd med personalen och elever på Marieborgsskolan. att föreslå barn- och godkänna lämnad redovisning, att föreslå kommunstyrelsen besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motionen om lokalsituationen på Marieborgsskolan, att bifalla motionen avseende att en plan för lösning av lokalfrågan tas fram snarast möjligt, att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att fortsätta pågående arbete samt att denna plan utarbetas i samråd med personalen och elever på Marieborgsskolan.

17 arbetsutskott 17 (23) Au 39 Motion om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig Dnr 2017/ Harald Hjalmarsson (M) har lämnat en motion om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig. Motionären yrkar att kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att utse en sysselsättnings- och utbildningsfunktion med ett övergripande ansvar gällande övergången skola arbetsliv. Motionären anser bland annat att ett välfungerande samarbete mellan skola och arbetsliv leder till långsiktig vinst i ökad sysselsättning samt att lärandet i skolan kan ske i ett sammanhang där arbetslivet blir en naturlig del och att detta kan bidra till elevers motivation, drivkraft och lust att lära. Eleverna kan också få en mer positiv bild av sin hemkommun. Den föreslagna funktionen ska arbeta med att utveckla samarbetet mellan näringsliv och skola samt ta ansvar för att uppmuntra och underlätta samarbetet mellan olika aktörer samt formulera och följa upp olika mål. Barn- och utbildningsnämnden ska inkomma med yttrande till kommunstyrelsen. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för motionen samt för barnoch utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motionen att godkänna lämnad redovisning, att besluta föreslå kommunstyrelsen besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motion om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig samt att bifalla motionärens yrkande att kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att utse en sysselsättnings- och utbildningsfunktion inom Västerviks kommun med övergripande ansvar gällande övergången skola-arbetsliv. Forts nästa sida.

18 arbetsutskott 18 (23) Au 39 forts. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson redogör för motionen om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig samt för barnoch utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motionen. Barn- och utbildningskontoret förslag är att barn- och utbildningskontoret ges i uppdrag att utreda behovet av att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig. föreslå barn- och godkänna lämnad redovisning, att besluta föreslå kommunstyrelsen besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motion om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig samt att bifalla motionärens yrkande att kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att utse en sysselsättnings- och utbildningsfunktion inom Västerviks kommun med övergripande ansvar gällande övergången skola-arbetsliv. att föreslå barn- och godkänna lämnad redovisning, att besluta föreslå kommunstyrelsen besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till yttrande gällande motion om att tillsätta en sysselsättnings- och utbildningsansvarig samt att bifalla motionärens yrkande att kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att utse en sysselsättnings- och utbildningsfunktion inom Västerviks kommun med övergripande ansvar gällande övergången skola-arbetsliv.

19 arbetsutskott 19 (23) Au 40 Omsorg på obekväm arbetstid lägesrapport och ändring av riktlinjer Dnr 2013/ Västerviks kommun har sedan 2014 erbjudit annan pedagogisk verksamhet på obekväm arbetstid på kvällar, nätter och helger. Inledningsvis bedrevs verksamheten i projektform men sedan 1 augusti 2015 som ordinarie verksamheten. Verksamheten fanns från början endast på Älvdansens förskola i Västervik (Ugglan) men har sedan februari 2018 utökats till att bedrivas även på Solkullens förskola i Gamleby (Mullvaden). Antalet inskrivna barn på Ugglan är i dagsläget cirka 30. Det finns plats för sex sovande barn. I kö till Ugglan står 17 barn. För att ha möjlighet att ta emot fler barn krävs nya/utökade lokaler samt utökad ekonomisk ram. På Mullvaden finns åtta inskrivna barn och där finns tre sovplatser. Mullvaden har i nuläget möjlighet att ta in fler barn. Barn- och utbildningskontoret har under våren 2018 träffat förskolecheferna, personal, administratör och intendent för att diskutera nuläge och utvecklingsfrågor. Det har då framkommit ett antal dilemman med dagens system som beskrivs i lägesrapporten. Som ett första steg att komma tillrätta med dessa har förslag på ändringar i riktlinjerna tagits fram. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra rapport och förslag till ändring av riktlinjer för omsorg på obekväm arbetstid. att godkänna lämnad redovisning, att godkänna redovisad rapport samt att barn- och utbildningskontorets ges i uppdrag att ta fram förslag på nya riktlinjer för annan pedagogisk verksamhet på obekväma arbetstider.

20 arbetsutskott 20 (23) Au 40 forts Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson redogör rapport och förslag till ändring av riktlinjer för omsorg på obekväm arbetstid samt för förslaget att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att ta fram förslag på nya riktlinjer för annan pedagogisk verksamhet på obekväma arbetstider föreslå barn- och godkänna lämnad redovisning, att godkänna redovisad rapport samt att barn- och utbildningskontorets ges i uppdrag att ta fram förslag på nya riktlinjer för annan pedagogisk verksamhet på obekväma arbetstider. Elin Landerdahl (M) yrkar på tillägg att utredning ska göras om det finns behov av annan pedagogisk verksamhet på obekväm arbetstid på kvällar, nätter och helger i Ankarsrum Ordförande Gunnar Jansson (S) yrkar på avslag till Elin Landerdahls (M) tilläggsyrkande om att utredning ska göras om behov finns av annan pedagogisk verksamhet på obekväm arbetstid på kvällar, nätter och helger i Ankarsrum Proposition Ordförande Gunnar Jansson (S) ställer ordföranden Gunnar Janssons (S) yrkande och Elin Landerdahls (M) tilläggsyrkande i proposition till varandra och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med ordförande Gunnar Janssons (S) yrkande. att föreslå barn- och godkänna lämnad redovisning, att godkänna redovisad rapport samt att barn- och utbildningskontorets ges i uppdrag att ta fram förslag på nya riktlinjer för annan pedagogisk verksamhet på obekväma arbetstider.

21 arbetsutskott 21 (23) Au 41 Annan pedagogisk verksamhet Blankaholms förskola Dnr 2018/ Blankaholms förskola har i dag sex förskolebarn. Fem av dessa barn kommer till hösten att börja förskoleklass. Till hösten kommer förskolan endast ha ett barn inskrivet i verksamheten. Det finns även ett barn i kö till förskolan som eventuellt kommer att börja i oktober Med hänsyn till det låga antalet barn i förskolan till hösten har barn- och utbildningsförvaltningen haft anledning att se över förutsättningarna för att bedriva förskola i Blankaholm. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för förslag att förskoleverksamheten i Blankaholm tillfälligt bedrivs så som pedagogisk omsorg från och med höstterminen 2018 fram till det att bedömning görs att barnantalet är tillräckligt stort för att åter bedriva förskola. att godkänna lämnad att förskoleverksamheten i Blankaholm tillfälligt bedrivs så som pedagogisk omsorg från och med höstterminen 2018 fram till det att bedömning görs att barnantalet är tillräckligt stort för att åter bedriva förskola. Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson redogör för förslag att förskoleverksamheten i Blankaholm tillfälligt bedrivs så som pedagogisk omsorg från och med höstterminen 2018 fram till det att bedömning görs att barnantalet är tillräckligt stort för att åter bedriva förskola. föreslå barn- och godkänna lämnad att förskoleverksamheten i Blankaholm tillfälligt bedrivs så som pedagogisk omsorg från och med höstterminen 2018 fram till det att bedömning görs att barnantalet är tillräckligt stort för att åter bedriva förskola. Forts nästa sida.

22 arbetsutskott 22 (23) Au 41 forts att föreslå barn- och godkänna lämnad att förskoleverksamheten i Blankaholm tillfälligt bedrivs så som pedagogisk omsorg från och med höstterminen 2018 fram till det att bedömning görs att barnantalet är tillräckligt stort för att åter bedriva förskola.

23 arbetsutskott 23 (23) Au 42 Inbjudningar och kallelser Dnr Ordförande Gunnar Jansson (S) kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för inkomna inbjudningar och kallelser ställda till barn- och utbildningsnämnden. att godkänna lämnad redovisning. Inga inbjudningar och kallelser att redovisa vid arbetsutskottets sammanträde. godkänna lämnad information. att godkänna lämnad information.

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2018-05-21 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 29 maj 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 09.00

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 maj 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 maj 2018 kl 1 (39) 2018-05-29 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 maj 2018 kl. 10.30 15.25. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) 1 (5) 2016-05-31 Plats Tingssalen, och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl. 14.30 15.15. Beslutande Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl 1 (10) 2017-05-30 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl. 13.00 13.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Malin

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl 1 (5) 2015-09-01 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl. 15.45 16.10 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl 1 (6) 2016-11-29 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl. 14.30 15.50. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S)

Läs mer

Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan svar

Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-11 12 (21) Ks 305 Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan svar Dnr 2018/46 109 Johannes Regell (SV) har i skrivelse 23 januari 2018 lämnat en motion

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-08-21 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 10 september 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-04-03 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 16 april 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 08.00

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-05-15 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 28 maj 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 08.00

Läs mer

Ärendebalans barn- och utbildningsnämnden 2018

Ärendebalans barn- och utbildningsnämnden 2018 Nämndsekreterare 2018-11-27 Birgitta Aldebert 0490-25 42 17 Dnr 2018/705-004 birgitta.aldebert@vastervik.se Ärendebalans barn- och utbildningsnämnden 2018 Ärendeberedning Lokal: Magnus kontor Arbetsutskott

Läs mer

Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/

Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 22 (31) 2018-05-07 Ks 193 Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/301-109 Johannes Regell (SV) har

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl 1 (11) 2013-03-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl. 16.30 17.50 Christin Rampeltin Molin (M), ordförande Margareta Nilsson (M) Bo Andersson (M)

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-10 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 5 februari 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 1 (5) 2014-12-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 Christin Rampeltin

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10.

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10. 1 (5) 2013-11-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10. Christin Rampeltin Molin (M) ordförande Rickard Åberg (M) Bertil Gyllenram,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (25)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (25) Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (25) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 25 september 2018 kl. 13.00 15.50. Gunnar Jansson, (S) ordf Anette Torstensson, (C) Elin Landerdahl,

Läs mer

14. Motion om anpassning av yrkesprogrammen på Västerviks Gymnasium till verklighetens behov svar Dnr 2017/

14. Motion om anpassning av yrkesprogrammen på Västerviks Gymnasium till verklighetens behov svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 27 (46) 2017-10-30 Kf Ks 313 14. Motion om anpassning av yrkesprogrammen på Västerviks Gymnasium till verklighetens behov svar Dnr 2017/196-109 Elin Landerdahl (M) har 16 maj 2017 lämnat

Läs mer

13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/

13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 25 (46) 2017-10-30 Ks 312 13. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/124-109 Elin Landerdahl (M) har 21 mars 2017 lämnat in en motion om giftfri förskola och skola. Motionären

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-02-28 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Onsdag 6 mars 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 08.00

Läs mer

20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/

20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 26 (48) 2017-11-27 Kf Kf 238 20. Motion om giftfri förskola och skola svar Dnr 2017/124-109 Elin Landerdahl (M) har 21 mars 2017 lämnat in en motion om giftfri förskola och skola. Motionären

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) rapport 2018

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) rapport 2018 Tjänsteskrivelse 2018-05-02 Dnr 2018/253-026 Barn- och utbildningsnämnden Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) rapport 2018 Bakgrund Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl 1 (22) 2014-10-07 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl. 13.00 15.45 Christin Rampeltin

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-03 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 11 december 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21,

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 mars 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 mars 2019 kl 1 (31) 2019-03-06 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 mars 2019 kl. 08.30 15.30. Marcus Fridlund (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-15 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Onsdag 28 november 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21,

Läs mer

Motion om systematiska hälsosamtal i årskurs 1 på gymnasiet förslag till svar Dnr 2017/

Motion om systematiska hälsosamtal i årskurs 1 på gymnasiet förslag till svar Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 23 (31) 2018-05-07 Ks 194 Motion om systematiska hälsosamtal i årskurs 1 på gymnasiet förslag till svar Dnr 2017/429-109 Elin Landerdahl (M) har i skrivelse 13 december

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 april 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 april 2019 kl 1 (33) 2019-04-16 Plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 april 2019 kl. 08.30 16.15. Beslutande Marcus Fridlund (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 september 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 september 2018 kl 1 (36) 2018-09-04 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 september 2018 kl. 10.30 15.40. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 19 april 2016 kl. 13.00 17.20

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 19 april 2016 kl. 13.00 17.20 1 (29) 2016-04-19 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 19 april 2016 kl. 13.00 17.20 Gunnar Jansson (S) ordförande Marcus Fridlund (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 maj 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 maj 2019 kl 1 (34) 2019-05-28 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 maj 2019 kl. 08.30 15.50. Marcus Fridlund (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-08-27 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 4 september 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 17 oktober 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 17 oktober 2017 kl 1 (28) 2017-10-17 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 17 oktober 2017 kl. 10.30 15.20 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM)

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) Tjänsteskrivelse 2018-07-27 Dnr 2018/253-026 Barn- och utbildningsnämnden Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) Bakgrund Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete

Läs mer

rutin modell plan policy program regel riktlinje strategi taxa rutiner för det systematiska arbetsmiljöarbetet inom Barn- och utbildningsförvaltningen

rutin modell plan policy program regel riktlinje strategi taxa rutiner för det systematiska arbetsmiljöarbetet inom Barn- och utbildningsförvaltningen modell plan policy program regel rutin rutiner för det systematiska arbetsmiljöarbetet inom Barn- och riktlinje strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2018 kl 1 (32) 2018-11-28 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2018 kl. 10.30 15.50. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S)

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 18 mars 2019 kl 13:00-15:00 ande Urban Persson Anders Larsson Marina Karlsson Ann-Sofie Törnqvist Jenny Svanqvist Birgitta Yngvesson Elizabeth Strid Ingela

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 september 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 september 2019 kl 1 (32) 2019-09-10 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 september 2019 kl. 08.30 15.25. Marcus Fridlund (S) ordförande Andreas Johansson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Använd checklistan så här: Syftet med den årliga uppföljningen är att undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt föreskriften

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid

Utbildningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Plats och tid Klassrum Knölsvanen, Norrtälje teknikgymnasium, sommargatan 11, Norrtälje, tisdagen den 14 maj 2019 kl. 14-14.55 Ledamöter Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek (L)

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00.

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00. 1 (35) 2014-09-02 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00. Christin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 9 oktober 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 9 oktober 2018 kl 1 (35) 2018-10-09 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 9 oktober 2018 kl. 10.30 16.00. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Mullsjö kommun

Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Mullsjö kommun Namn på dokumentet: Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Mullsjö kommun Version: 1.0 Dokumenttyp: Riktlinje Gäller: Tillsvidare Dokumentansvarig: Personalchef Revideras: Senast vart fjärde

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 24 april 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 24 april 2018 kl 1 (33) 2018-04-24 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 24 april 2018 kl. 10.30 15.40. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2017 kl 1 (25) 2017-03-07 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2017 kl. 10.30 15.35. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Omsorg på obekväm arbetstid lägesrapport och ändring av riktlinjer

Omsorg på obekväm arbetstid lägesrapport och ändring av riktlinjer Barn- och utbildningskontoret Tjänsteskrivelse 2018-05-03 Dnr 2013/236-640 Barn- och utbildningsnämnden Omsorg på obekväm arbetstid lägesrapport och ändring av riktlinjer Bakgrund Västerviks kommun har

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 april 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 april 2017 kl 1 (35) 2017-04-27 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 april 2017 kl. 10.30 15.45. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S)

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 15 november 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 15 november 2016 kl 1 (31) 2016-11-15 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 15 november 2016 kl. 13.00 17.10. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2017 kl 1 (34) 2017-11-28 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2017 kl. 10.30 16.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C)

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C) 2019-07-08 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 juli 2019 kl. 10.00 10.30 Beslutande Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 november 2015 kl. 13.00 16.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 november 2015 kl. 13.00 16.30 1 (32) 2015-11-10 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 november 2015 kl. 13.00 16.30 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30.

Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30. 1 (41) 2015-02-03 Plats och tid Beslutande Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen Henriksson (S)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl 1 (25) 2015-04-14 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl. 13.00 16.50. Gunnar Jansson (M) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-04-23, kl. 15:00-16:45 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 december 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 december 2016 kl 1 (34) 2016-12-13 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 december 2016 kl. 13.00 16.00. Gunnar Jansson (S) ordförande Kajsa Andersson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2018-04-17 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 24 april 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 09.00

Läs mer

Kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsens personalutskott besluta att

Kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsens personalutskott besluta att STRÄNGNÄS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-06-19 30/45 18:1 KS 157 Arbetsmiljöpolicy Dnr 2018:279-003 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1.

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl ,

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl , 1 (39) 2016-05-31 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl. 13.00 14.30, 15.15 18.00. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-10

Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-10 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-10 AU 7:13 Dnr. KS 2014/223-750 Revidering av Arbetsmiljöpolicy Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Inledning

Arbetsmiljöpolicy. Inledning 2014-07-17 1(6) Antagen i kommunfullmäktige 83 2013-08-22 Ansvarig Personalenheten Inledning I det här dokumentet presenteras den kommunövergripande policyn samt en kortfattad presentation av de underliggande

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 juni 2015 kl. 13.00 17.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 juni 2015 kl. 13.00 17.30 1 (43) 2015-06-02 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 juni 2015 kl. 13.00 17.30 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S) Nisreen

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid ARBETSMILJÖPOLICY 1 av 6 INNEHÅLL GOD ARBETSMILJÖ... 3 EN GOD ARBETSMILJÖ FÖRUTSÄTTER... 3 VARJE MEDARBETARE SKA... 3 KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING... 4 ARBETSMILJÖARBETE I PRAKTIKEN... 4 ANSVAR OCH ROLLER...

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 08:00-09:10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot

Läs mer

Grundläggande arbetsmiljö Systematiskt arbetsmiljöarbete Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på

Grundläggande arbetsmiljö Systematiskt arbetsmiljöarbete Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på Grundläggande arbetsmiljö Systematiskt arbetsmiljöarbete underrubrik Maria Morberg, 20161128 i bakgrunden Lagstiftning Arbetsmiljölagen AML Arbetsmiljöförordningen AMF Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) för år 2018

Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) för år 2018 Barn- och Utbildningsförvaltningen Tjänsteskrivelse Utredare: Lisa Lidström 2019-07-29 Dnr: 2019/456-026 Barn- och utbildningsnämnden Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) för år 2018 Bakgrund

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S)

Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Jessica Källberg (S) 1(15) Plats och tid Bäckaskolan F-6, lärarrummet, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande, 99-109 Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande 97-98 Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1(16) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3 kl.08.30 10.05.. Beslutande ledamöter Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Inga-Britt Andersson (C) Anna Strandh Proos (M) Ej beslutande

Läs mer