SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande ersättare FP Paul Brusk MP Jessica Pettersson S Fredrik Turesson Tjänstemän Lars Jerrestrand Förvaltningschef Lena Arvidsson Verksamhetschef 52 Gunnar Skoglund Enhetschef VA/Avfall 53 Robert Andersson Upphandlingssamordnare 53 Linda Insulán Praktikant, Upphandling 53 Ann Höök Trafikingenjör Tomas Arvidsson Verksamhetschef Catarina Modin Nämndsekreterare Utses att justera Pauli Kuitunen (S) Justeringens plats och tid Teknik- och serviceförvaltningen, , kl Underskrifter Sekreterare Catarina Modin Ordförande Pär-Erik Johansson (M) Justerande Pauli Kuitunen (S)

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(13) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Teknik- och servicenämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och serviceförvaltningen, Kinnaström Underskrift Catarina Modin

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(13) Innehållsförteckning Granskning av momshantering i Marks kommun - yttrande 52 Upphandling insamling och behandling av hushållsavfall - 53 godkännande av förfrågningsunderlag Detaljplan för Skene 5:21 granskning 54 Medborgarförslag om lekskulptur på Mor Kerstins torg 55 Medborgarförslag om att införa en begränsad högsta hastighet 56 På 30 km/h i Gärdes- och Kammarbergsområdet utredningsuppdrag Medborgarförslag om att anlägga cykelväg längs väg 156 från 57 Hällingsjö till Skene - utredningsuppdrag Medborgarförslag om att alla kommunens rännstensbrunnar 58 sugs rent utredningsuppdrag Medborgarförslag om att kommunen bygger en utomhusskate- 59 park - utredningsuppdrag Medborgarförslag om att anlägga en hinderbana i Skene - 60 utredningsuppdrag Medborgarförslag om att anlägga en Parkour-park vid Kunskapens 61 Hus - utredningsuppdrag

4 52/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(13) Granskning av momshantering i Marks kommun yttrande Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Teknik- och servicenämnden instämmer i valda revisorers synpunkter och ställer sig bakom förslag till åtgärder. Rutinförändringar och utbildningsinsatser planeras i samarbete med kommunledningskontorets ekonomienhet. Valda revisorer besvaras därmed. Förtroendevalda revisorer i Marks kommun har gett PwC i uppdrag att genomföra en granskning av momshanteringen. Granskningen omfattar transaktioner som har intresse ur momssynpunkt under räkenskapsåret Revisorerna önskar svar från teknik- och servicenämnden senast den 30 juni s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 15 maj Teknik- och servicenämnden instämmer i valda revisorers synpunkter och ställer sig bakom förslag till åtgärder. Rutinförändringar och utbildningsinsatser planeras i samarbete med kommunledningskontorets ekonomienhet. Valda revisorer besvaras därmed. Dagens sammanträde Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet.

5 53/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(13) Upphandling insamling och behandling av hushållsavfall - godkännande av förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlaget godkänns. Marks kommun, genom dess teknik och servicenämnd har att upphandla insamling och behandling av hushållsavfall, då nuvarande avtal på insamling löper ut s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 1 juni Upphandlingen genomförs tillsammans med Bollebygds kommun, som till skillnad mot Marks kommun ämnar ingå avtal senare delen av 2016 mot i Marks kommuns fall från och med Utvärdering kommer att ske genom att priser för två olika alternativa förfaranden kommer att utvärderas. Anbud och alternativ med lägst livscykelkostnad kommer att antas. För Marks kommun avser avtalet gälla från till , med möjlighet att med oförändrade förutsättningar förlänga avtalet med 1 år. Förfrågningsunderlaget godkänns. Dagens sammanträde Teknik- och serviceförvaltningen delar ut skrivelse daterad 1 juni 2015 och redogör ingående för ärendet.

6 54/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(13) Detaljplan för Skene 5:12 m fl vid Skene Station granskning Arbetsutskottets förslag till beslut Teknik- och Servicenämnden har inget att invända mot detaljplanen. Förslag till ändring av detaljplan för Skene 5:12 m fl vid Skene station, har upprättats av Bygg- och miljökontoret. Förslaget har varit utsänt för samråd Planförslaget har kompletterats i enlighet med kommentarerna i samrådsredogörelsen. Plan- och byggnadsnämnden har, , beslutat genomföra granskning. Synpunkter på förslaget skall lämnas till Plan- och byggnadsnämnden senast den 12 juni s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 26 maj Planens huvudsakliga syfte är att i en befintlig stationsbyggnad ändra användningen för att tillåta en bredare verksamhet med handel, kontor och icke störande verksamhet. Planens syfte är också att säkerställa att boende inte tillåts i stationsbyggnaden eller intilliggande postbyggnad. Teknik- och serviceförvaltningen har granskat handlingarna. Detaljplanens innehåll påverkar VA- och gatuverksamheten ytterst marginellt, några invändningar mot förslaget är svåra att se ur dessa aspekter. Teknik- och Servicenämnden har i stort inget att invända mot detaljplanen men påpekar att det inte finns något beslut än på att rusta upp området direkt sydväst om aktuellt område så som är beskrivet i granskningshandlingen. Dagens sammanträde Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet och framför att beslut om upprustning nu finns. Ledamöternas förslag till beslut Pär-Erik Johansson (M) föreslår att teknik- och servicenämnd inte har något att invända mot detaljplanen. Ordföranden ställer förslagen mot varandra och finner att arbetsutskottet antar Johansson (M) förslag till beslut.

7 55/2015 Dnr Medborgarförslag om lekplats på Mor Kerstins torg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(13) Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Medborgarförslaget avslås, men idén om en lekplats i Kinna centrum bör förverkligas i mån av investeringsmedel. En Kinnabo föreslår i medborgarförslag att man mitt på Mor Kerstins torg bygger en estetiskt tilltalande lekplats som är till nöje för besökarens ögon såväl som för barnens lek. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 17 maj Detaljplanen tillåter inte någon lekplats på torget. En skulptur tillåter dock planen. På den öppna torgytan sker ett flertal aktiviteter under olika delar av året: torghandel, matvagn, valstugor, marknader etc. En lekskulptur skulle sannolikt försvåra dessa aktiviteter. Av säkerhetsskäl skulle troligen underlaget kring skulpturen behöva ändras till den typ av mattor som används vid klätterställningar. Det skulle dock behövas en lekplats i Kinna centrum. En plats som har pekats ut som lämplig för detta är Stationsparken och en förprojektering har utförts. Medborgarförslaget avslås, men idén om en lekplats i Kinna centrum bör förverkligas i mån av investeringsmedel. Dagens sammanträde Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet.

8 56/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(13) Medborgarförslag om att införa en högsta hastighet på 30 km/h i Gärdes- och Kammarbergsområdet i Kinna - utredningsuppdrag En Kinnabo har i ett medborgarförslag, daterat den 30 januari 2015, föreslagit att kommunen inför en begränsad högsta hastighet på 30 km/tim inom ett område bestående av hela Gärdes- och Kammarbergsområdet i Kinna. Förslagställaren tycker inte att chikaner eller gupp är ett alternativ. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 15 maj 2015.

9 57/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(13) Medborgarförslag om att anlägga cykelväg längs väg 156 från Hällingsjö till Skene utredningsuppdrag En Hajomsbo har i medborgarförslag, daterat den 15 april 2015, föreslagit att Marks kommun beslutar anlägga en cykelväg längs Lv 156 från Hällingsjö till Skene. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 13 maj 0215.

10 58/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(13) Medborgarförslag om att alla kommunens rännstensbrunnar sugs rent utredningsuppdrag En Örbybo har i medborgarförslag, daterat den 7 april 2015, föreslagit att Marks kommun beslutar att suga rent alla rännstensbrunnar i kommunen så att regnvattnet kommer dit det ska och inte orsakar invånarna besvär. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 13 maj 2015.

11 59/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(13) Medborgarförslag om att kommunen bygger en utomhusskatepark utredningsuppdrag Ett par Kinnabor har i ett medborgarförslag, daterat den 13 april 2015, föreslagit att kommunen bygger en utomhusskatepark i Kinna eller Skene. Vidare föreslås att det med fördel skulle kunna byggas ett café/kiosk i anslutning till parken, vilket skulle kunna generera arbetstillfällen. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 13 maj 2015.

12 60/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(13) Medborgarförslag om att anlägga en hinderbana i Skene - utredningsuppdrag En Hajomsbo har i medborgarförslag, daterat den 15 april 2015, föreslagit att Marks kommun beslutar anlägga en hinderbana vid Kunskapens Hus i Skene, lik den som finns vid Kransmossen i Borås. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 13 maj 2015.

13 61/2015 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(13) Medborgarförslag om att anlägga en Parkour-park vid Kunskapens Hus utredningsuppdrag En Hajomsbo har i medborgarförslag, daterat den 15 april 2015, föreslagit att Marks kommun beslutar anlägga en Parkour-park vid Kunskapens Hus i Skene. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 13 maj 2015.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 16.00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent Persson (C) MBP Henry Sandahl FP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid, kl 15.30-16.10, (Studiebesök kl 13.30-15.30) Plats Sätilaskolans aula, Sätila Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johanson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson KD Henry Piirainen S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Bo Petersson (S) 94-96

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Kl 13.30 14.55 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson, 80-82 S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.20 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) KD Bruno Engström, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 14.50 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid Kl 13.30 16.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 15.00 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Bo Petersson S Helena Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 08.30 11.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) M Tomas Ekberg, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Tid Kl 13.30 15.45 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.00 11.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson MBP MP S S Henry Sandahl kl. 09.00-10.40 37-40 Lo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Runnabönninga, Rydals konferenscenter, Rydal klockan 17.00-18.10 Beslutande S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson S Peter Landgren S Christopher Thorsson S Sonia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 1 juni 2017 kl. 13.30 14.10 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

ø/øâø :im Underskrifter Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB

ø/øâø :im Underskrifter Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB ' Mark Plats och tid Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-10.00 M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl S Tommy Karlsryd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00-15.50. Paus klockan 14.25-14.30. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt KD Lars-Inge Andersson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

J Utdragsbestyrkande

J Utdragsbestyrkande ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl 5 Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 oktober 2016 kl. 13.30 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.00 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Tid Klockan 09.00 10.00. Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna. Närvarande Beslutande KD Per-Olof Hermansson, ordförande M Lars-Bertil Rystrand C Anette Nilsson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 09.00 11.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP S Per-Elof Isaksson Barbro Petersson S Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering) Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Omfattning 42 (omedelbar justering) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl 15.00 15.05 Beslutande Lars-Inge Andersson (KD), tjänstgör för Lars-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 09.00 12.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP), 40-41 MBP Henry Sandahl,

Läs mer

Pesjv. Underskrifter Sekreterare ?lm Tomas. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB

Pesjv. Underskrifter Sekreterare ?lm Tomas. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 * 10.45 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-09.55. Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson tjänstgör för Leif Sternfeldt (C), kl 08.00-08.20,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 23 februari 2016 kl. 08.30 11.55 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.35 Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl L Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Rydal den 5 april 2017 kl. 13.30 17.15 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson C Ann-Christine Andreasson MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-11.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Valnämnden Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Valnämnden Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 15.30 16.05 Beslutande MBP C FP KD MP MBP S V MOD SD Lennart Svensson, tjänstgör för Kerstin Weimman- Lindén(M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Pernilla Abrahamsson, tjänstgör för Kent

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

OrdförandeG-ø/ Underskrifter Sekreterare /M5 6%. 20"29 Tomas Persso. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB

OrdförandeG-ø/ Underskrifter Sekreterare /M5 6%. 2029 Tomas Persso. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.15-10.50 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande MP Lo Göthberg Larsson tjänstgör för Anders Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Kl 13.30 16.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 september 2016 kl. 13.30 14.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör

Läs mer

Lars-Olof Sandberg Henry Sandahl S Barbro Petersson V Pelle Jageby MOD Jan-Ola Gustafsson SD Natalia E Henriksson

Lars-Olof Sandberg Henry Sandahl S Barbro Petersson V Pelle Jageby MOD Jan-Ola Gustafsson SD Natalia E Henriksson Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Plats och tid Blomsdals Örtagård, Öxabäck klockan 18.30-20.50 Beslutande M Kerstin Weimman-Lindén C Mona Stenström FP Ola Hugerth, tjänstgör för Bernt Spetz KD Inga-Maj Krüger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl V Arthur Thiry tjänstgör för Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.10 Beslutande S Gunnar Nilsson tjänstgör för Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Öresten, kommunhuset i Kinna, klockan 13.18-15.05 Beslutande S S S C C C L M M KD SD V Birgitta Andersson Andreas Augustsson (tjänstgör för Per Rosendahl)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.10. Paus 09.35-10.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt L Rolf Hallberg tjänstgör för Henry Sandahl (MBP)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M), 99-102 M Pär-Erik Johansson, 103-112, kl 14.05-15.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Äldreomsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Klockan 13:15 15:05 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande S Ulf Dahlberg, vice ordförande M Jörgen Hagman-Lindén MBP Henry Sandahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 08.30 10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 5 oktober 2017 kl. 13.35 15.15 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg /

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg / KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(6) SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-16:50 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Cecilia Bernsten (C) Eva Adler (MP)

Läs mer

(låg/v. 7%?i'm 7;. PMA %» 0/7 0) I? /Mikaelø Larsson. SAMMANTRADESPROTOKOLL Spinnerskan i Mark AB Årsstämma Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

(låg/v. 7%?i'm 7;. PMA %» 0/7 0) I? /Mikaelø Larsson. SAMMANTRADESPROTOKOLL Spinnerskan i Mark AB Årsstämma Sammanträdesdatum Sida 1 (15) SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Mark Kraftvärme AB:s lokaler på Industrigatan i Skene, klockan 08.30-08.40 Beslutande Funktionärer Ombud för Marks kommun: Mikael Larsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-17.15 Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl L

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Kommunhuset Bonaren kl. 17.00 19.00 ande Gunnel Johansson, Socialdemokraterna ordf. Kenth Wengholm, Nya Moderaterna vice ordf Jan Gustafsson, Centerpartiet Jan Holm, Socialdemokraterna Lina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 november 2015 kl. 08.30 10.05 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00 18.50 Beslutande M Margareta Lövgren M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson M Rolf Skarin tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.55 Beslutande M Margareta Lövgren FP Per-Elof Isaksson MBP S S Henry Sandahl Lisa Dahlberg Pauli Kuitunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08 Tid, kl 13.30 15.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M), 111-112 M Rolf Skarin, 113-125, kl 13.35

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Ovriga Erik ArneII, ordförande Marks Bostads AB Ulf Dahlberg, vice ordförande Marks Bostads AB Lars-Olof Sandberg, ordförande Mark Kraftvärme AB

Ovriga Erik ArneII, ordförande Marks Bostads AB Ulf Dahlberg, vice ordförande Marks Bostads AB Lars-Olof Sandberg, ordförande Mark Kraftvärme AB «n 01%; ' Mark Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.35 Beslutande M MP MBP U) Tomas Johansson, ordförande Lo Göthberg Larsson tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer