NYHETSBREV 13 HAMNSTADEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETSBREV 13 HAMNSTADEN"

Transkript

1 NYHETSBREV 13 HAMNSTADEN Nyhetsbrev 13 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 23 mars 2015 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordf. i styrgruppen och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Kjell Hedvall (S) kommunalråd Kajsa Ezelius (S) kommunalråd Bertil Jonsson (M) oppositionsråd Stefan Gustavsson (Kd) Claes-Göran Borg (V) Ingvar Karlsson (V) Göran Larsson (Mp) Kent Folkesson (C) Thore Broberg (Sd) Per Jonsson (Fp) Kristina Lundgren, Samhällsbyggnadschef Fredrik Linusson, Teknisk servicechef, tf Pernilla Bratt, VA chef Bengt-Göran Nilsson, Fysisk planerare Annette Svensson, ekonom Samhällsbyggnad Britt Andersson, mark- och exploateringschef Jan Fransson, kommundirektör Leif Blomkvist, projektchef Hamnstaden Maria Joelsson, Kommunikationsstrateg Mötestider Nästa styrgruppsmöte genomförs den 5 maj kl Föregående protokoll Inga synpunkter framkom på protokollet från föregående möte. Det planerade studiebesöket till Bromölla blir framskjutet. Återkommer med ny tid vid ett senare tillfälle. Tre projekt bildar en långsiktigt stadsplaneringsprocess: - Bostäder runt småbåtshamnen - Nytt reningsverk i nytt läge - Nya Framnäsparken, promenad, långbrygga med mera.

2 2 Framnäsområdets utveckling finns med men är inte i dagsläget en del i Hamnstadsprojektet. Pågående planering DELPROJEKT 1: Hamnstaden beslutshantering kring reningsverket Reningsverket För att få ett genomarbetet underlag för beslut av placering för avloppsreningsverket behöver en fördjupad lokaliseringsutredning göras. Arbetet i utredningen behöver bland annat ta ställning till översiktsplanen, geotekniken, uppströms Lidan som ny utsläppspunkt, tillgänglig mark och markägoförhållanden, trafik, vindförhållanden, pågående markanvändning med mera. Det finns tre olika alternativ inför framtiden: 1. Nollalternativet - innebär att verket ligger kvar på samma position som idag. 2. Placering på Kartåsen som tidigare varit ett förslag i inlämnad Miljöprövning till Länsstyrelsen 3. Helt ny placering Nollalternativet Att ha kvar befintligt reningsverk innebär att en ny detaljplan måste tas fram vilket innebär stora ekonomiska konsekvenser på sikt och begränsade utvecklingsmöjligheter. En ny detaljplan innebär troligtvis ett begränsat tillstånd vid nästa ansökan. Slamhanteringen måste även flytta till Kartåsen vilket innebär någon form av slamhantering genom staden. Om ingen ny detaljplan tas fram krävs att reningsverket byggs om för att klara den ökade belastningen om vi ska bli invånare. Risk finns även för att konflikter kan uppstå vad gäller skyddsavstånd till bostäder. Kartåsen Kartåsen har sedan tidigare varit ett förslag till placering för ett nytt reningsverk enligt tillståndsansökan. Ett nytt avloppsreningsverk innebär täckta bassänger, inbyggd slamhantering och ny teknik. Här får man även fundera över vad som händer med Kartåsens avfallsanläggning i ett 50-års perspektiv och hur man planerar för utsläppspunkter för det renade avloppsvattnet. Ny placering För en investering i ett nytt reningsverk krävs ett långsiktigt perspektiv på års. Vilka framtida krav kommer att ställas på avloppsrening? Aspekter att ta hänsyn till är bland annat utbyggnadsmöjligheter, framtida bebyggelsen i området, översiktplan med mera. En ny vägsträckning planeras även för väg 44, vilket låser in staden. Därför är en placering av ett nytt verk söder om vägen att föredra vilket även ger plats åt stadens utveckling. Även närheten till grannkommunerna är viktigt att ha med i planeringen av en ny placering för eventuella framtida anslutningar.

3 3 Ett alternativ som kommit upp i arbetet är en placering vid Hovby som strategiskt svarar upp till flera av ovanstående punkter. Placeringen uppströms Lidan är på många sätt fördelaktig. Utveckling av planärendet för att skapa boende inom Hamnstaden kan ske parallellt med hanteringen av ett nytt verk. En ny placering skulle dessutom innebära möjlighet till ytterligare bostäder i Hamnstaden. Förslag till att KFs beslutar 1. Att ett nytt avloppsreningsverk ska anläggas 2. Att Samhällsbyggnadsnämnden tillsammans med Teknisk servicenämnd får i uppdrag att genomföra en lokaliseringsutredning för nytt reningsverk för beslut i kommunfullmäktige, samt att genomföra konsultupphandlingar och teknisk förstudie inklusive översiktliga kostnads-och driftskalkyler. 3. Lokaliseringen av ett nytt verk ska möjliggöra påkoppling från ytterligare kommuner. 4. Att avsluta det pågående tillståndsärendet för ombyggnad av befintligt avloppsreningsverk. 5. Att kommunen inte går vidare med utredningen om pumpningen av Lidköpings avloppsreningsvatten till Skara avloppsreningsverk utifrån den avsiktförklaring som finns mellan Skara och Lidköping. DELPROJEKT 2: Hamnplanen renovering Arbetet ska utföras under oktober 2015-maj 2016 och entreprenör utses i juni DELPROJEKT 3: Kvarteret Kniven Ny exploateringskalkyl för hela området Ett förslag på hur kvarterat Kniven kan användas på ett optimalt sätt utifrån markmiljön är att de förslagna stadsradhusen utgår och ersätts med ca 180 bostäder utan trädgård. Här kommer även kunna finnas evenemangsparkering, möjlighet till båtuppställning med mera. En strategisk workshop är beslutad i samverkan mellan Miljö- och Hälsa och Länsstyrelsen. Genomförs i början av april DELPROJEKT 4: Framnäs strandpromenad med större strandutfyllnad, förlängd vågbrytare och ny långbrygga detaljplan 2 Redovisning av Åsa von Malortie från Sydväst Landskap och arkitektur i Malmö.

4 4 Uppdraget är att definiera omfattningen av detaljplan 2 och vision för rekreationsområdet. Övergripande syfte och mål med delprojektet är: - Litet vattendjup långt ut i viken - Dålig vattenkvalitet bl a pga sedimentering i kombination med litet vattendjup och strömmarna i vattnet - För att åstadkomma en stabil strandkant - Pågående utlopp av orenat dagvatten i Framnäsviken och för att.. - erbjuda plats för ersättningsytor för aktivitet/vistelse som försvinner vid exploatering kring småbåtshamnen. - möjliggöra exploatering väster om Strandgatan - skapa ett attraktivt promenadstråk. Styrgruppen skall föra dialog kring innehållet och återkomma vid kommande styrgruppsmöte med inriktningsbeslut. DELPROJEKT 5: Omläggning av VA/Dagvattenledningar i Strandgatan Ingen förändring från föregående möte DELPROJEKT 6: Torggatans förlängning Marianne Magnusson, Landskapsarkitekt Samhällsbyggnad, presenterar förslaget som finns för Torggatans förlängning och arbetet med att låta staden nå Vänern. Projektet har delat upp Torggatan i 4 olika delar. Etapp 1: Torggatan 1, första delen av Torggatan. Här är förslaget att göra om mittpartiet till ett mer tillgängligt gångstråk. Förslaget är att ersätta gatstenen i mitten av gatan med betongplattor. Belysningen kommer också att justeras. Etapp 2: Övergångsställe Kållandsgatan. Mittrefugen tas bort och övergången blir centrerad till mittstråket. Etapp 3: Kållandsgatan-järnvägsgatan. Belysningsstolparna flyttas ut och nya sittplatser skapas och mer blommor placeras ut längst promenadstråket. Befintliga parkeringar är kvar som tidigare Etapp 4: John Hedins plats. Är en ganska tom plats idag. Förslaget är att skapa en sammanhållen gestaltning för hela torgytan genom att höja upp gatan mellan platsen och Rörstrand. Blomsterurnor placeras ut som kan flyttas vid eventuella evenemang.

5 5 Eluttag ska tas fram så platsen blir bättre anpassad för att kunna användas för evenemang. Planen är att börja bygga område 1-3 under John Hedins plats väntas med tills Tillgänglighetsåtgärderna på Torggatan ska genomföras innan semestern och övrigt senare i höst. Samverkan har skett med Porslinsstaden. DELPROJEKT 7: Detaljplan 1 vid småbåtshamnen Då beslut är fattat vad gäller reningsverkets framtid kan arbetet med detaljplan 1 vid småbåtshamnen att kunna slutföras, med målet att även etablera nya bostäder och eventuellt förskola där idag reningsverket ligger. Området kopplas då till detaljplanen. ÖVRIG FRÅGOR Ekonomiavstämning Styrgruppen för Hamnstaden föreslår kommunstyrelsen att besluta att överföra 50 mnkr från Kommunstyrelsens anslag för 2015 till Samhällsbyggnads investeringsbudget för att genomföra planerade investeringar i Hamnstaden enligt föreslagen aktivitetsplan. Översiktlig tid- och aktivitetsplan ÄRENDEN FÖR BESLUT Styrgruppen rekommendera kommunstyrelsen att besluta om ett nytt reningsverket enligt tjänsteskrivelse.

6 6 Punkt 5 som redovisades vid mötet tas upp till Kommunstyrelsen för beslut. Att kommunen inte går vidare med utredningen om pumpningen av Lidköpings avloppsreningsvatten till Skara avloppsreningsverk utifrån den avsiktförklaring som finns mellan Skara och Lidköping. Styrgruppen rekommenderar kommunstyrelsen att omdisponera anslaget. Samhällsbyggnadsnämnden tar upp arbetet med detaljplan 1 igen. Information Ett öppet möte för allmänheten angående placeringen för reningsverket planeras till den 14 april kl Viktigt att de som har möjlighet i styrgruppen deltar. Mötet annonseras i Nya Lidköpingstidningen och på kommunens webbplats. Kommunens webbplast kommer uppdateras med ny information utifrån dagens möte. Pressinformation Efter styrgruppens möte följde pressinformation till inbjudan media med anledning av beslutet kring inriktningen för reningsverket. Leif Blomkvist Projektchef lebl@liljewall.se

NYHETSBREV 12 HAMNSTADEN

NYHETSBREV 12 HAMNSTADEN NYHETSBREV 12 HAMNSTADEN 2015-02-17 Nyhetsbrev 12 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 17 februari 2015 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordf. i styrgruppen och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

NYHETSBREV 11 HAMNSTADEN

NYHETSBREV 11 HAMNSTADEN NYHETSBREV 11 HAMNSTADEN 2014-12-11 Nyhetsbrev 11 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 11 december 2014 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordf. i styrgruppen och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

NYHETSBREV 8 HAMNSTADEN

NYHETSBREV 8 HAMNSTADEN NYHETSBREV 8 HAMNSTADEN 2014-09-16 Nyhetsbrev 8 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 16 september 2014 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordf. i styrgruppen och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

NYHETSBREV 9 HAMNSTADEN

NYHETSBREV 9 HAMNSTADEN NYHETSBREV 9 HAMNSTADEN 2014-10-21 Nyhetsbrev 9 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 21 oktober 2014 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordf. i styrgruppen och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

NYHETSBREV 7 HAMNSTADEN

NYHETSBREV 7 HAMNSTADEN NYHETSBREV 7 HAMNSTADEN 2014-08-21 Nyhetsbrev 7 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 21 augusti 2014 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordförande samhällsbyggnadsnämnden Hasse Rasetorp (M), 2:a vice

Läs mer

NYHETSBREV 20 HAMNSTADEN

NYHETSBREV 20 HAMNSTADEN NYHETSBREV 20 HAMNSTADEN Nyhetsbrev 20 från styrgruppsmöte för Hamnstaden 8 februari 2016 Närvarande på mötet Jonas Sundström (S), ordf. i styrgruppen och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Kjell Hedvall

Läs mer

Var ska det nya reningsverket byggas?

Var ska det nya reningsverket byggas? Var ska det nya reningsverket byggas? PRESENTATION AV LOKALISERINGSUTREDNING APRIL 2016 Resultat av lokaliseringsutredning för nytt reningsverk i Lidköping Här följer en sammanfattning av lokaliseringsutredningen.

Läs mer

Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran Borg (V) Bertil Jonsson (M) (2:e vice ordförande) Pär Johnson (L)

Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran Borg (V) Bertil Jonsson (M) (2:e vice ordförande) Pär Johnson (L) Sammanträdesdatum Plats och tid Wennerbergsrummet, stadshuset kl. 08:0016:05 Ledamöter Övriga närvarande Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) ClaesGöran Borg (V) Bertil Jonsson

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran Borg (V) Bertil Jonsson (M) (2:e vice ordförande) Pär Johnson (L)

Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran Borg (V) Bertil Jonsson (M) (2:e vice ordförande) Pär Johnson (L) Sammanträdesdatum Plats och tid Wennerbergsrummet, stadshuset kl. 09:00-11:30 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kjell Hedvall (S) (ordförande) Kajsa Ezelius (S) (vice ordförande) Claes-Göran

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Teknisk servicenämnd Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Teknisk servicenämnd Sammanträdesdatum 1 / 15 Sammanträdesdatum Plats och tid Wennerbergsrummet kl. 13:00-16:00 Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Karl Wiktorsson (S) (ordförande) Rolf Andersson (S) (vice

Läs mer

Stadshuset, Nicolairummet kl. 10:00

Stadshuset, Nicolairummet kl. 10:00 Plats och tid Stadshuset, Nicolairummet kl. 10:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Sundström (S), ordförande Ingvar Karlsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Ledamöter Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Bertil Holmgren, M Göran Jepsson, M Björn Jönsson, S, vice ordf Anders Gsaxner, S Lars-Owe Edberg, S Tom

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

Stadskärnans utveckling

Stadskärnans utveckling Välkommen! Stadskärnans utveckling Möte med referensgruppen den 15 oktober 2014 Välkommen! Lidköping en välkomnande och hållbar kommun Mål och syfte med stadskärnans utveckling Syftet med utveckling- och

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl 08.30 09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Annie Karlsson (S) Teddy

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Kallelse/föredragningslista Kommunstyrelsen

Kallelse/föredragningslista Kommunstyrelsen Tid: kl. 09:00-14:15 Plats: Nicolairummet, stadshuset Övrigt: Ordförande Jonas Sundström (S) Ledamöter Kajsa Ezelius (S), vice ordförande Carina Pedersen (S) Katarina Sundberg (S) Claes-Göran Borg (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 Tekniska nämnden 2010-08-23 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2009.001-206 Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 2010.001-206 Tn 102. Budget 2011 2010.008-200 Tn 103. Meddelande

Läs mer

BT Kemi Efterbehandlings SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BT Kemi Efterbehandlings SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 (7) Plats och tid Torgskolan, Teckomatorp, kl. 09.00 11:00 Beslutande Hans-Inge Svensson (S), ordf. Birgit Landquist (C), vice ordf. Torsten Vigre (M) 6-7, 9 Hans Lennartsson (S) Sven-Ove Dahlsson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott Tid: kl. 08:00-12:10 Plats: Lidköpings kommun, Sara Videbecksrummet Övrigt: Ordförande Gustav Edvinsson (S) Ledamöter Lisbeth Hilmersson (S) Ingvar Karlsson (V), vice ordförande Sten-Eric Lager (KD), 2:e

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 5, Verkstaden klockan 15:30-18:20 ande Bernt Lundborg (S) Ordförande Susanne Jönsson (S) Bo Franzon (M) Pierre Rehnlund (L) Kent Aulin (MP) Heine Nielsen (UP)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 1 mars 2016 kl. 08:15-16:50. Eva Engström Sekreterare. Margareta Tamm Persson Ekonomichef

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 1 mars 2016 kl. 08:15-16:50. Eva Engström Sekreterare. Margareta Tamm Persson Ekonomichef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 1 mars 2016 kl. 08:15-16:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf Lövgren

Läs mer

Villkor och avgifter för Vatten-Avlopp utanför verksamhetsområde 2015 (KS 2014/313)

Villkor och avgifter för Vatten-Avlopp utanför verksamhetsområde 2015 (KS 2014/313) 60 Villkor och avgifter för Vatten-Avlopp utanför verksamhetsområde 2015 (KS 2014/313) Beslut Kommunfullmäktige beslutar att återremittera ärendet med motiveringen att ärendet behöver ytterligare beredas

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 1 (5) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 18.00-18.40 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika Nordell (C), Lage Jansson (M), Ewa Thorin (M), Ragnar Dahl

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 2015-12-08 1 (22) Plats och tid Hörby kommunhus, Victoria Benedicktsson 2 Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 ande Övriga närvarande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande

Läs mer

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Måndag den 2 juli 2012 kl. 14.00 15.25 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg

Läs mer

Nytt avloppsreningsverk i Lidköping

Nytt avloppsreningsverk i Lidköping Nytt avloppsreningsverk i Lidköping presentation av teknisk förstudie, oktober 2016 Bakgrund Lidköpings kommuns vision om att växa och utvecklas kräver ett nytt avloppsreningsverk. Det nuvarande reningsverket

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-03-22 11 (18) Plats och tid Björken, samlingssalen, Tierps köping Kl. 15.00-17.00 Beslutande Se sid. 12 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Håkan Ståhlberg Justeringens plats

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 08.30 15.50 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2012-04-24 Sammanträdestid kl 14.00 15.40 Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare övriga Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson

Läs mer

Kraftgatan 3, Hörby Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13:00

Kraftgatan 3, Hörby Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13:00 KALLELSE 2019-03-13 1 (20) VA/RÄDDNINGSTJÄNSTNÄMNDEN Plats och tid Kallade ledamöter Kraftgatan 3, Hörby Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13:00 Bengt Hedlund (SPI), Ordförande Gunnar Sundström (L), 1:e vice

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Örkelljunga klockan 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Martin Gustafsson (C) Henrik Nilsson (M) ej 92 Bjarne Daa (S) Henrik Johansen (M) Åke Sjörin (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Beslutande Ledamöter. Ersättare. Övriga. Justering Justerare Plats och tid Justerade paragrafer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Beslutande Ledamöter. Ersättare. Övriga. Justering Justerare Plats och tid Justerade paragrafer Tid och plats ande Ledamöter Ersättare Övriga, 18.00- i Debatten Peter Carpelan (M), ordf. Vakant (M) Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Gunilla Lindberg (FP), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2011-02-03 Ärendelista Sid nr Justering...2 16 Information om arbetet med ansökan om fortsa medel till arbete med jämställdhetsintegrering...3 17 Intern

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl. 15.55-16.35 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Sharad

Läs mer

Kallelse/föredragningslista Kommunstyrelsen

Kallelse/föredragningslista Kommunstyrelsen Tid: kl. 09:00-12:30 Plats: Nicolairummet, stadshuset Övrigt: Ordförande Kjell Hedvall (S) Ledamöter Kajsa Ezelius (S), vice ordförande Gustav Edvinsson (S) Claes-Göran Borg (V) Göran Larsson (MP) Bertil

Läs mer

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.15 Ajournering kl 13.50-14.20 mellan 76 och 77 ande Övriga närvarande Anna-Lena Fjellström (S) ordf. tjg för Jan-Christer Jonsson (S) Tomas Sellin

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Investering 2019 Tilläggsinvestering fördjupad studie för Lindholmen pe Fördjupad studie avseende om- och tillbyggnad av avloppsreningsverket

Investering 2019 Tilläggsinvestering fördjupad studie för Lindholmen pe Fördjupad studie avseende om- och tillbyggnad av avloppsreningsverket TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum: Diarienummer: KS 2015-344 Handläggare Peter Leonardsson Till kommunstyrelsens arbetsutskott Titel: Projektledare VA E-post: peter.leonardsson2@norrtalje.se Investering 2019 Tilläggsinvestering

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Kallelse/föredragningslista Samhällsbyggnadsnämnden

Kallelse/föredragningslista Samhällsbyggnadsnämnden Tid: kl. 10:00-17:00 Plats: Park-Gatas lokaler, Sockerbruksgatan Övrigt: Ordförande Jonas Sundström (S) Ledamöter Ingvar Karlsson (V), vice ordförande Sten-Eric Lager (KD), 2:e vice ordförande Lisbeth

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.35 12.30 13.50 i Stora sammanträdesrummet. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordförande Bength Andersson (S) Tore Andersson (-) 41-48 Anne

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-04-12 1 (25)

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-04-12 1 (25) Samhällsbyggnadsnämnden 2007-04-12 1 (25) Plats och tid Rum 367, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg torsdag 12 april 2007, kl 08.30-14.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset kl. 18.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Lena Larsson (s), ordförande, Cecilia Lind (s), Tony Hansson (s), Bernt Nilsson (s), Lars Månsson

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:30 16:30. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:30 16:30. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-03-27, kl. 14:30 16:30 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M) Eric Sahlvall

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50 Beslutande Övriga Sören Finnström (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg (S) Jan Larsson (V), tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden 1(15) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-11-11 - i Kommunhuset klockan 15.00. Beslutande Övriga deltagande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Nilsson (M) - 1:e vice ordförande, ej 109 Ursel

Läs mer

Kallelse/föredragningslista KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kallelse/föredragningslista KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse/föredragningslista KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-08-11 Tid: tisdag 11 augusti 2015 18:15 Sluttid: Plats: Lidbeckska huset Ledamöter Kjell Hedvall (S) Carina Ohlsson (S) Jonas Krantz (S) Bertil Jonsson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.05-15.35 Ajournering: kl. 14.55 15.05 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00- ande Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Peter Granåsen (FP) Roger

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ej tjänstgörande ersättare Diana Olsén (C)

Kommunfullmäktige. Ej tjänstgörande ersättare Diana Olsén (C) Kommunfullmäktige Tid Plats 18:30-21:20 Hidinge skola Beslutande ledamöter Britt Åhsling (M) (vice ordförande) Jette Bergström (S) (2:e vice ordförande) Wendla Thorstensson (C) Charlotta Englund (C) Astrid

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustafsson, VA-ingenjör

Läs mer

Justeringsdag: Justerade paragrafer: Exl. 131 som justerats Underskrifter Sekreterare.

Justeringsdag: Justerade paragrafer: Exl. 131 som justerats Underskrifter Sekreterare. 1 (6) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Egnellska huset, Svedenborg kl. 8:30: - 12:00 Beslutande S Lars-Göran Johansson, ordförande MP Erik Eriksson, 1:e vice ordf. FP Åsa Nilser S Monica Jonsson C Joakim

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Miljönämnden 14 januari 2015

Miljönämnden 14 januari 2015 Miljönämnden Miljönämnden 14 januari 2015 Sid Justering... 3 1 Yttrande - ansökan om att Sundsvalls kommun blir förvaltningsområde för samiska språket... 4 2 Val av miljönämndens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

Maj Ader (KD) istället för Jan Larsson (C)

Maj Ader (KD) istället för Jan Larsson (C) PENSIONÄRSRÅDET 2018-05-16 Sida 1 (5) Plats och tid Nicolairummet kl. 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Tisdag 12 december 2017, kl. 13:15-16:10 Beslutande Margareta Ivarsson (C), ordförande Thomas Bäckman (S), vice ordförande Hans-Inge Wall (S) Knut Magnusson (V) Nils Safferson (M) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll 2015-05-12. Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen

Kommunstyrelsen. Protokoll 2015-05-12. Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen Kommunstyrelsen Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen ande ledamöter Wendla Thorstensson (C), ordförande Håkan Söderman (M), vice ordförande Kjell Edlund (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Servicenämndens arbetsutskott kl. 9:00 1(8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Servicenämndens arbetsutskott kl. 9:00 1(8) Servicenämndens arbetsutskott 2019-02-07 kl. 9:00 1(8) Innehållsförteckning Ärenden Informationer... 3 SENAU 5/19 Upphandling av entreprenör för infodring av VA- ledningar med flexibelt foder... 4 SENAU

Läs mer

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 17 november 2015

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 17 november 2015 Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 17 november 2015 Sid Justering... 2 140 Information om pågående fastighetsprojekt... 3 141 Rapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn,

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn, TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:30 11.20 Utses att justera Rikard Larsson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 16:00-16:20. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Dan Berger (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD) Ewa Wemby

Läs mer

Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S)

Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S) Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-12:15 Beslutande Ledamöter Rolf Mårtensson (M), ordförande Stig Johansson (S) Bengt Joelsson (C) Ola Lorentzson (SD) Marianne Francke (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer