Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige 2012-06-05"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Förvaltningshuset, klockan Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen (C) Olof Långberg (S) Frank Norgren (S) Calle Morgården (MP) Jenny Hellström (S) Monica Georgsson (S) Jari Antell (FP) Fredrik Rönning (S) Stefan Dorg (S) Einar Ågren (SD) Åsa Engberg (S) Lars-Ove Norling (S) Ingemar Hellström (S) Karl Johansson (S) Mi Abrahamsson (S) Anders Karlsson (S) Thomas Björnhager (S) Gertrud Jernberg-Zernig (M) Bengt Norrlén (S) Lotta Gunnarsson (M) Kerstin Junker (S) Boris Norrlén (M) Håkan Svensson (S) Birgitta Ericsson Granqvist (M) Solweig Nyrede (S) Håkan Berggren (M) Kjell Midér (S) Jan Tholerus (C) Övriga deltagare Ewa Dagwall kanslichef, sekr. Utses att justera Frank Norgren (S) och Lotta Gunnarsson (M) Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, fredag den 8 junil 2012, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag/Bevis Protokollet från kommunfullmäktige den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärendemening 43 Förslag till nedläggning av Björsjö skola 44 Förslag till nedläggning av Gubbo skola

3 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 43 Ks 74 Dnr Förslag till nedläggning av Björsjö skola Bil Familje- och utbildningsnämnden beslöt enligt följande: Som läget ser ut idag är det stor oro för hur kvaliteten ska bibehållas i Björsjö skola. Ett ständigt vikande elevantal och inför hösten 2013 ser det ut som om det bara kommer att vara 16 elever med förskoleklassen inkluderat. Utifrån den resursfördelningsmodell som används kommer detta generera 1,5 lärartjänst. Den nya läroplanen ställer nya krav kring lärares behörighet. Det ska finnas behörighet i ämnet för att få sätta betyg. Detta krav kommer att vara ett faktum Behörighetskraven som blir svåra att genomföra med 1,5 lärartjänst fördelade på förskoleklasser och 6 årskurser. Under läsåret som varit har det också varit svårigheter att rekrytera till lärare till lärartjänsterna i Björsjö skola. En annan aspekt på det låga elevantalet är att skolans möjligheter att fungera som social- och kulturell mötesplats minskar med det vikande elevunderlaget. Det kommer att bli stora svårigheter att driva Björsjö skola vidare med bibehållen kvalitet. Förvaltningscheferna fick av familje- och utbildningsnämndens arbetsutskott , 54 uppdraget att se över möjligheterna till alternativ för omfördelning av resurser inom verksamheterna. Förvaltningscheferna har utrett frågan och föreslår familje- och utbildningsnämnden besluta att lägga ner Björsjö skola från och med hösten Utredningsuppdraget presenterades vid nämndens sammanträde Kristina Karlsson (M), Gertrud Jernberg-Zernig (M) och tjänstgörande ersättare Karin Winqvist (M), är för en nedläggning av Björsjö skola av pedagogiska skäl, men vill se en långsiktig strategisk planering av kvarvarande skolor. Familje- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige om att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem från och med vårterminens slut år Calle Morgården (MP) reserverar sig mot familje- och utbildningsnämndens beslut.

4 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen forts. Leif Nilsson (S) yrkar bifall till familje- och utbildningsnämndens förslag att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem från och med vårterminens slut Jan Tholerus (C) och Calle Morgården (MP) yrkar avslag på förslaget. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige efter framställd proposition: Kommunfullmäktige beslutar att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem från och med vårterminens slut Mot beslutet reserverar sig Jan Tholerus (C) och Calle Morgården (MP). Bengt Norrlén (S), Åsa Engberg (S) och Leif Nilsson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Jan Tholerus (C), Kalle Morgården (MP) och Göran Engström (C) yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag. Gertrud Jernberg-Zernig (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens med tillägg att ge förvaltningscheferna i familje- och utbildningsnämnden i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde i november. Kommunfullmäktige beslutar efter framställda propositioner: att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem från och med vårterminens slut 2012 att ge förvaltningscheferna i familje- och utbildningsnämnden i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde i november.

5 Kommunfullmäktige Fort Votering begärs. Följande voteringsproposition godkännes. Den som biträder kommunstyrelsens förslag, röstar ja: den det ej vill röstar nej; vinner nej har kommunfullmäktige beslutat att biträda Jan Tholerus (C) förslag. Vid voteringen avges 27 ja-röster, 6 nej-röster och 1 avstår enligt särskild voteringslista. Kommunfullmäktige har således beslutat att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem från och med vårterminens slut 2012 att ge förvaltningscheferna i familje- och utbildningsnämnden i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde i november Mot beslutet att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem reserverar sig: Jan Tholerus (C), Göran Engström (C), Mildred Eggen (C), Calle Morgården (MP), Svante Fryxell (MP) och Einar Ågren (-).

6 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kf 44 Ks 75 Dnr Förslag till nedläggning av Gubbo skola Bil Familje- och utbildningsnämnden beslöt enligt följande: Som läget ser ut idag är det stor oro för hur kvaliteten ska bibehållas i Gubbo skola. Den nya läroplanen ställer nya krav kring lärares behörighet, att det ska finnas behörighet i ämnet för att få sätta betyg. Detta krav kommer att vara ett faktum Gubbo skola har ett för lågt elevantal för att kunna tillgodose detta. Ett elevantal strax under 40 elever genererar lite drygt 3 lärare och eftersom vissa övningsämnen inte kan tillgodoses inom den egna enheten så är det lärare från andra enheter som har dessa ämnen. Eleverna bussas då till andra skolor. Fritidhemmets barnantal leder till ensamarbete utifrån den tänkta resursfördelningen och för att motverka detta har personalen tillsammans med rektor tänkt ut olika lösningar, som i sin tur betyder att lärarpersonal ska arbeta på fritidshemmet. Sammantaget är arbetsmiljön sett ur personalens perspektiv mycket ansträngd. Vid flera möten under våren har personalen beskrivit sin arbetssituation, där de bland annat måste ha flera lektioner med tre årskurser samtidigt. Forskning har visat att undervisning i B-form har stora risker och ännu värre är det då man måste undervisa tre årskurser samtidigt. Detta fungerar om man har större resurser, som då måste betalas med att någon annan skola i kommunen får mindre resurser. Problemet har uppmärksammats tidigt och förvaltningschefernas åtgärd i höstas var att utöka med ytterligare en förskoleavdelning för att på sikt säkerställa elevantalet i Gubbo skola. För att försäkra sig om det riktiga i detta så kontaktades alla vårdnadshavare via brev och telefon. Viljan att placera sina barn i Gubbo förskola är inte tillräckligt stor för att fylla två avdelningar. Gubbo skola är i dåligt skick och en omfattande renovering eller en nybyggnation skulle behövas. Att göra en omfattande investering i en skola där elevtillströmningen är så osäker är inte att hushålla med skattebetalarnas pengar. Eleverna vid Gubbo skola ryms i Vinsboskolan. Ett utökat elevantal skulle där skapa mer möjligheter än problem.

7 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts Förvaltningscheferna fick av familje- och utbildningsnämndens arbetsutskott , 54 uppdraget att se över möjligheterna till alternativ för omfördelning av resurser inom verksamheterna. Förvaltningscheferna har utrett frågan och föreslår familje- och utbildningsnämnden besluta att lägga ner Gubbo skola från och med vårterminens slut Utredningsuppdraget presenterades vid nämndens sammanträde Kristina Karlsson (M), Gertrud Jernberg-Zernig (M) och tjänstgörande ersättare Karin Winqvist (M), är för en nedläggning av Gubbo skola av pedagogiska skäl, men vill se en långsiktig strategisk planering av kvarvarande skolor. Familje- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige, att lägga ner Gubbo skola från och med vårterminens slut år 2012 och att ge förvaltningscheferna i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde i november. Calle Morgården (MP) reserverar sig mot familje- och utbildningsnämndens beslut. Leif Nilsson (S) yrkar bifall till familje- och utbildningsnämndens förslag att lägga ner Gubbo skola från och med vårterminens slut Jan Tholerus (C) och Calle Morgården (MP) yrkar avslag på förslaget. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige efter framställd proposition: Kommunfullmäktige beslutar att lägga ner Gubbo skola från och med vårterminens slut Mot beslutet reserverar sig Jan Tholerus (C) och Calle Morgården (MP).

8 Kommunfullmäktige Forts Bengt Norrlén (S), Åsa Engberg (S) och Leif Nilsson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Jan Tholerus (C), Kalle Morgården (MP) och Göran Engström (C) yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag. Gertrud Jernberg-Zernig (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens med tillägg att ge förvaltningscheferna i familje- och utbildningsnämnden i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde i november. Kommunfullmäktige beslutar efter framställda propositioner: att lägga ner Gubbo skola från och med vårterminens slut 2012 att ge förvaltningscheferna i familje- och utbildningsnämnden i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familjeoch utbildningsnämndens sammanträde i november. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkännes. Den som biträder kommunstyrelsens förslag, röstar ja: den det ej vill röstar nej; vinner nej har kommunfullmäktige beslutat att biträda Jan Tholerus (C) förslag. Kommunfullmäktige har således beslutat att lägga ner Gubbo skola från och med vårterminens slut 2012 att ge förvaltningscheferna i familje- och utbildningsnämnden i uppdrag att under hösten 2012 göra en genomlysning av alla förskolor och skolor i kommunen samt att göra en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av dessa så de blir bra skolor samt att redovisa resultatet senast vid familjeoch utbildningsnämndens sammanträde i november. Vid voteringen avges 27 ja-röster, 6 nej-röster och 1 avstår enligt särskild voteringslista. Mot beslutet att lägga ner Björsjö förskola, skola och fritidshem reserverar sig: Jan Tholerus (C), Göran Engström (C), Mildred Eggen (C), Calle Morgården (MP), Svante Fryxell (MP) och Einar Ågren (-).

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-30 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: SMEDJEBACKEN Plats: Västra skolan, Hyttgatan 27, Falun Dnr: 201-5778-10 Rösträkningen

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.30 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Karl Johansson (S) Håkan Berggren (M) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Håkan Svensson (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-11-17 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Göran Engström ordf.(c) 1-2 Kjell Midér (S) Christer Larsson (V) Carin Runeson ordf (S) 3-21 Monica

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-06-05

Kommunstyrelsen 2012-06-05 Kommunstyrelsen 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-06-22

Kommunfullmäktige 2015-06-22 Kommunfullmäktige 2015-06-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Bjarne Magnusson (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-23

Kommunfullmäktige 2015-02-23 Kommunfullmäktige 2015-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-04-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 22.00 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist 1(15) Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 24 april 2017, klockah 18:00-21:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-09-27 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Birgitta Bolin (C) Carin Runeson (S) Kjell Midér (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-20 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 12:00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordf Monica Forsgren (S) Andreas Boström (S) Jenny Hellström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Anslås under tiden

Anslås under tiden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-19 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.30 Beslutande Håkan Svensson (s), ordf. Monica Forsgren (s) Lars Söderström (s) Jenny Hellström

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Utredning av Mobackenskolan och område väst

Utredning av Mobackenskolan och område väst SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 531 Dnr KS 2015-000831 291 Utredning av Mobackenskolan och område väst Sammanfattning Nämnden för support och lokalers arbetsutskott anför att i samband med att inomhusmiljöproblemen

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-12-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Solweig Nyrede (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Patrick Nyman

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 46 Den 2012-06-18 Kommunfullmäktige 2012-06-18 5 Kommunstyrelsen 2012-06-05 12 Teknik- och fritidsutskottet 2012-05-30 14 Kf 46 Ks

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Anna-Greta Johansson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Sammanträdesrummet Stadshuset, övre plan kl 09:00 11:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson (S) Pernilla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Thon Hotel kl. 19.00 Beslutande Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Birigtta Jansson, kommunchef Johan Örnberg, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-11-29

Kommunfullmäktige 2010-11-29 Kommunfullmäktige 2010-11-29 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Göran Engström ordf (C) 1-2 Håkan Svensson (S) Håkan Berggren (M) Bengt Norrlén ordf (S) 3-22 Kjell Midér (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2010-02-16 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 8.00-8.40 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lena Håkansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07 Datum: Torsdagen den 7 januari 2016 Tid: 17.00 17.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 7 januari, klockan 18.00 Paragrafer: 1-2 Utses att justera: Michael Grönlund

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, den, kl. 08.00-09.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande Tf. kommunchef

Läs mer

147 Kommunstyrelsens Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) med budget för 2020

147 Kommunstyrelsens Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) med budget för 2020 Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (10) 147 Kommunstyrelsens Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) 2020-2022 med budget för 2020 Dnr KS 2018/0584 Sammanfning Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 6

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Servicenämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Servicenämnden Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssal 2, Rådhuset kl. 18.00-19.20 Beslutande Gunnar Grafström (M) Thomas Westman (S) Bodil Lindsjö Benrabah (S) Mårten Bönnemark (M) Orvar Espert (M) Stefan Larsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad.

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Samhällsbyggnadsnämnden 2010-04-15 1 (5) Tid och plats: ande: Övriga närvarande: Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Kerstin Gustafsson (M), ordförande James Johnson (BP) Ingemar Jönsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.20 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c), till kl 12.15 Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s),

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-21 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08:00 10:30 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Monica Forsgren (S) vice ordförande Thomas Björnhager

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige

HJO KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Medborgarhuset Park, kl 18.30-19.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter utom: Ida Hägne ( s) Jörgen Fransson (s) Karl Johan Froh (m) Anna Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer