Tjänsteutlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsteutlåtande"

Transkript

1 Dnr: 013/2017 Ärende nr: 6 Sid 1 (7) Handläggare: Kristin Norrbom Telefon: E-post: kristin.norrbom@bostad.stockholm.se Mattias Holmberg Telefon: E-post: mattias.holmberg@bostad.stockholm.se Tjänsteutlåtande TERTIALRAPPORT 1/2017 MED PROGNOS PÅ ÅRSUTFALL FÖRSLAG TILL BESLUT VD föreslår att styrelsen beslutar 1. att godkänna föreliggande tertialrapport 1/2017 med prognos på årsutfall, samt 2. att förklara beslutet omedelbart justerat. Jannike Siljan Tf VD ÄRENDET Bakgrund Tertialrapport 1/ 2017 innehållande årsprognos har enligt gällande rutiner inrapporterats till moderbolaget den 11 maj I detta ärende redovisas det verksamhetsmässiga och ekonomiska utfallet per sista april 2017 med prognoser och bedömningar kring årsutfall. Verksamhetsmässigt utfall med kommentarer Bolagets uppgift är att förmedla lägenheter och svara för information till allmänheten om bostadsmarknaden. Bostadsförmedlingen svarar för såväl reguljär bostadsförmedling som förmedling av förturslägenheter inklusive försöks- och träningslägenheter. Verksamhetsplanen för 2017 baseras på ett antal övergripande mål och strategier utifrån bolagets uppdrag och ägardirektiv. Såväl de övergripande målen och strategierna som de mer operativa målen och aktiviteterna i planen har till syfte att utveckla bolaget som professionell och modern bostadsförmedlare. Vi ska fortsätta leverera service med hög kvalitet till såväl fastighetsägare som kunderna i bostadskön.

2 Sid 2 (7) Det löpande arbetet liksom det mer utvecklingsinriktade bedrivs enligt plan. Inledningen av 2017 pekar på ett verksamhetsmässigt årsutfall enligt följande: Antal inlämnade lägenheter Antal förmedlade lägenheter till internbyteskön Antal förmedlade försöks- och träningslägenheter samt lägenheter till Bostad Först (from 2015) Antal kunder i bostadskön budget 2017 prognos Följande kommentarer lämnas. (Jämförelsesiffror för motsvarande period föregående år inom parantes.) Antalet inlämnade bostäder under första tertialet i år har ökat jämfört med samma period förra året. Vi ser framförallt ett ökat inflöde av successionslägenheter, både från stadens allmännyttiga bolag och från privata fastighetsägare. Anledningen är att flera aktörer nu är klara med stora renoveringsprojekt och att det därmed frigörs fler bostäder. Den trenden jämte ett bedömt tillskott under året av nyproduktion gör att antalet inlämnade lägenheter på årsbasis bedöms uppgå till ca st. Stadens bolag har som sagt var lämnat mer av successionslägenheter under tertial 1 jämfört med samma period förra året. Detta medför att andelen inlämnade lägenheter från stadens bolag är 46 % jämfört med 48 % förra året. Andelen från privata bolag är 47 % (46 %) och andelen inlämnade bostäder från kommunala bolag utanför Stockholm är 7 % (6 %). Antalet förmedlade försöks- och träningslägenheter samt lägenheter till Bostad Först bedöms på årsbasis uppgå till målet om 500, även om vi under första tertialet noterat en vikande efterfrågan från stadsdelarna. Utfallet för första tertialet uppgår till 153 (164) lägenheter. Antalet förmedlade studentlägenheter har minskat svagt till 630 (675) under första tertialet, men ser vi enbart till succession så är det istället en ökning med 27 procent. Väntad inkommande nyproduktion under året gör också att bedömningen är en ökning jämfört med 2016 på helårsbasis. Antalet förmedlade ungdomsbostäder ligger lägre jämfört med förra året 315 (483). På årsbasis är dock bedömningen att utfallet hamnar i nivå med 2016.

3 Sid 3 (7) Antalet kunder i bostadskön bedöms utifrån utfallet första tertialet bli ca på helåret. Det är en ökning om drygt 7 procent jämfört med Anledningen till att prognosen ligger under budget är att skattningen vid budgetering av 2017 baserades på ett antagande om högre kötillväxt under senare delen av Dvs ett högre ingångsvärde per 2017 än vad som varit fallet. En följd av den allt större efterfrågan i förhållande till utbudet leder till fortsatt långa kötider. Utvecklingen under den senaste tioårsperioden framgår av nedanstående tabell som visar den genomsnittliga kötiden för förmedlade hyresrätter i bostadskön. Snittkötiden avser vanliga hyresrätter. Kategoribostäder såsom ungdoms-, studenteller seniorlägenheter samt korttidskontrakt finns inte med i denna statistik. År Genomsnittlig kötid (år), successioner ,8 5, ,7 5, ,2 5, ,4 6, ,0 7, ,2 7, ,5 7, ,4 8, ,2 9, ,8 (tertial 1) 9,9 (tertial 1) Genomsnittlig kötid (år), successioner + nyproduktion Verksamhetsutveckling Arbetet för att säkra ett fortsatt högt inflöde av lägenheter fortgår, med aktiv bearbetning av fastighetsägare och byggherrar. Goda relationer med fastighetsägarna och ökad regional närvaro liksom service- och processutveckling är väsentliga faktorer. Under första tertialet har utvecklingsarbetet på bolaget haft fokus på det nya verksamhetssystemet där ett arbetsflöde skall presenteras i maj och en första protoyp vara på plats i oktober/november. Utöver detta har en kartläggning genomförts kring frågor som fortfarande är öppna efter implementeringen av Agresso och som alltid står vidareutvecklingen av den externa webben i fokus. Flera förstudier har också initierats - med bäring på alterantiva betalningssätt, konsekvensen av att GDPR kommer att ersätta PUL, krav på hållbarhetsredovisning samt att ta fram innehållet till ett instruktionsbibliotek så att kunderna i större utsträckning kan hjälpa sig själva på webben.

4 Sid 4 (7) Kommande flytt hösten 2018 innebär att planering pågår redan nu. Ett nära samarbete med hyresvärden för att lokalerna ska passa vår verksamhet, där t ex planeringen av kundmottagningen och dess tillgänglighet är det som lagts tid på. Personalfrågor Detta år har vi ett hälsotema i fokus. Vi genomför en hälsocoachning av alla medarbetare som önskar detta och uppslutningen har varit god. Utöver detta körs även ett hälsorace på medarbetarnas eget initiativ och där vi som arbetsgivare arrangerat några inspirationsföreläsningar. Korttidsfrånvaron är nere på ca 3 procent mätt som det sk rullande tolvmånadersgenomsnittet. Långtidssjukfrånvaron dras fortfarande upp av ett antal längre sjukskrivningar men har i jämförelse med förra året minskat med en procentenhet 9,3 % (10,3) i rullande tolvmånadersgenomsnitt. De längre sjukskrivningarna bedöms inte ha en arbetsrelaterad koppling. Under första tertialet pågår som alltid planeringen av semeterledigheter och därmed en planering av hur många sommarjobbare vi kan ta in. I år provar vi även att ta emot 3 st åringar och kommer efter sommaren att göra en utvärdering av hur detta har gått eftersom vi haft en oro kring arbetsmiljörelaterade frågor.

5 Sid 5 (7) EKONOMISKT RESULTAT RESULTATRAPPORTEN./. 1 I Bilaga 1 redovisas resultatrapport. Intäkter Intäktsprognosen baseras på följande underlag. Intäkter 2017 Tkr Budget Utfall T1 Prognos Köavgifter Intäkter kommunala bolagens internbyteskö Förtursintäkt Övrigt inkl räntenetto Summa Prognosen för köavgiftens utveckling är tkr högre än budget och bygger på de mönster vi ser i inbetalningsflöden, periodiseringar, samt på den köutveckling vi bedömer. Även intäkten från förmedling av de kommunala bostadsbolagens internbyteskö bedöms nå ett utfall högre än budget p g a att inflödet av successionslägenheter från staden bolag ökat och även bör ge effekt i internbyteskön. Sammantaget prognostiseras bolagets intäkter på helårsbasis till tkr över budget. Rörelsekostnader Bostadsförmedlingens kostnader består i huvudsak av nedanstående kostnadsslag. Kostnader 2017 Tkr Budget Utfall T1 Prognos Personal- och personalomkostnader Externa kostnader Kapitalkostnader Summa Personal- och personalomkostnader Antal månadsavlönade tjänstemän är 96 personer per siste april. Samma antal prognostiseras för helåret. Personalkostnaderna utgör ca 60% av bolagets kostnadsmassa. I prognosen för helåret beräknas en minskning av personalkostnaderna med tkr jämfört med budget. Detta föranleds av periodvis vakanta tjänster på staben och marknadsavdelningen m fl avdelningar.

6 Sid 6 (7) Externa kostnader De externa kostnaderna prognostiseras kunna att öka med tkr jämfört med budget eftersom personalkostnaderna minskar. Dvs vi väljer att göra angelägna satsningar med hjälp av externt konsultstöd, t ex de förstudier som redogjordes för i avsnittet tidigare. Ökningen rymmer även ett åtagande om tkr utöver budget för Stockholmsrummet. Kostnaderna i den operativa vardagen - för lokaler, telefoni, porto, IT-drift, operationell leasing av inventarier och IT-utrustningtjänster med bäring på ekonomisystem, fakturautskrifter, statistik, kreditupplysningar samt kostnader för kommunikation och marknad - ser vi inga större avvikelser i T1 jämfört med budget. Det samma gäller för kostnaderna för styrelse, revision, upphandlingsstöd och bolagets andel i koncernens ledning och administration. Bolagets kapitalkostnader består av räntekostnader och avskrivningar på aktiverade inventarier. Utfall ligger i nivå med budget. Utfall och prognos Sammanfattningsvis visar prognosen för helåret att intäkterna beräknas bli något högre än budget och kostnaderna något lägre än budget. Tkr Budget Utfall T1 Prognos 2017 Intäkter, inkl räntor Rörelsekostnader inkl avskrivningar Resultat efter finansnetto Prognosen visar på en vinst före skatt på tkr vilket skall jämföras med ägardirektivet om ett nollresultat. I prognosen utgörs den stora avvikelsen mot budget av köavgiftsintäkter, vilket är svårprognostiserad materia. Investeringar Budgetpost för investeringar 2017 är 100 tkr och utgörs av möblemang som aktiveras enligt god redovisningssed.

7 Sid 7 (7) BALANSRAPPORTEN./. 2 Balansrapporten redovisar tillgångar på tkr och skulder på tkr, d v s ett eget kapital på tkr inklusive periodens vinst (efter skatt). Tillgångarna utgörs till cirka 92% av likvida medel på koncernkontot. Bolaget har en mycket god likviditet. På skuldsidan uppgår den största posten Upplupna kostnader/förutbetalda intäkter totalt till tkr. I denna ingår periodiserade köavgifter på cirka tkr, samt upplupna ännu ej fakturerade rörelsekostnader på cirka tkr. FÖRDELNING PÅ DELVERKSAMHETER./. 3 I bilaga 3 fördelas rörelseintäkter och rörelsekostnader efter delverksamheter. Hanteringen av bostadskön genererar verksamhetens överskott med tkr per tertial 1. Förtursverksamheten visar ett försumbart positivt resultat om 45 tkr, dock prognostiseras ett nollresultat på helårsbasis. ILS-RAPPORTERING./. 4 En lägesrapport från ILS-systemet ligger som bilaga 4. Hittills har bolagets åtaganden för att uppfylla kommunfullmäktiges mål, i huvudsak kunnat uppfyllas. SLUT

Tjänsteutlåtande

Tjänsteutlåtande Dnr: 007/2016 Ärende nr: 6 Sid 1 (6) Handläggare: Kristin Norrbom Telefon: 08-785 88 49 E-post: kristin.norrbom@bostad.stockholm.se Mattias Holmberg Telefon: 08-785 88 81 E-post: mattias.holmberg@bostad.stockholm.se

Läs mer

Köavgift för Stockholms Stads Bostadsförmedling AB fr.o.m den 1 februari 2009

Köavgift för Stockholms Stads Bostadsförmedling AB fr.o.m den 1 februari 2009 Utlåtande 2009:1 RV (Dnr 316-2683/2008) Köavgift för Stockholms Stads Bostadsförmedling AB fr.o.m den 1 februari 2009 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Köavgiften fastställs

Läs mer

Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017

Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017 Utlåtande 2017: RIX (Dnr 129-1896/2016) Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Utfallsrapport med kommentarer - Tertial (Stockholms Stads Bostadsförmedling)

Utfallsrapport med kommentarer - Tertial (Stockholms Stads Bostadsförmedling) Utfallsrapport med kommentarer - Tertial 1 2013 (Stockholms Stads Bostadsförmedling) Övergripande kommentar 1. Stockholm är en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och

Läs mer

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr Dnr /

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr Dnr / Granskningspromemoria 2013 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 14 2014 Dnr 3.1.2-15/2014 2014-02-07 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Tjänsteutlåtande

Tjänsteutlåtande Dnr: 001/2018 Ärende nr: 6 Sid 1 (13) Handläggare: Anna Björk Telefon: 08-785 88 74 E-post: anna.bjork@bostad.stockholm.se Mattias Holmberg Telefon: 08-785 88 81 E-post: mattias.holmberg@bostad.stockholm.se

Läs mer

Tünde Kovach (M) Solveig Holmgren (S) Jan-Erik Leijon (M) Linne Haglund (MP) Henrik Lundquist (M)

Tünde Kovach (M) Solveig Holmgren (S) Jan-Erik Leijon (M) Linne Haglund (MP) Henrik Lundquist (M) Protokoll nr 1/2014 Sammanträdesdag 2014-01-29 Sammanträdestid kl 16.30-17.10 Justeras: Christina Elffors Sjödin Emma Lindqvist Närvarande: Ordföranden Christina Elffors Sjödin (M) Ledamöterna Emma Lindqvist

Läs mer

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 14, 2015. Dnr 3.1.2-15/2015 2015-02-04

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 14, 2015. Dnr 3.1.2-15/2015 2015-02-04 Granskningspromemoria 2014 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 14, 2015 Dnr 3.1.2-15/2015 2015-02-04 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Tertialbokslut Jämte prognos 1

Tertialbokslut Jämte prognos 1 7. Tertialbokslut 1 2017 Jämte prognos 1 Kapellskärs Hamn AB 2017-05-30 KAPHAB 2017-05-30 Till Kapellskärs Hamn AB:s styrelse Tertialbokslut 1 jämte prognos 1 för 2017 I gällande arbetsordning finns bland

Läs mer

Salar Rashid (S) Katrin Nyström (S) Helene Glant (MP) Jennyfer Redin (M) Charlotte Helmersson (M)

Salar Rashid (S) Katrin Nyström (S) Helene Glant (MP) Jennyfer Redin (M) Charlotte Helmersson (M) Protokoll nr 5/2016 Sammanträdesdag 2016-11-23 Sammanträdestid 16.30 17.15 Justeras: Ann-Margarethe Livh Gulan Avci Närvarande: Ordföranden Ledamöterna Ann-Margarethe Livh (V) Gulan Avci (L) Salar Rashid

Läs mer

Granskningspromemoria. Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Granskningspromemoria. Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria 2017 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 14, 2018 Dnr: 3.1-2-15/2018 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att

Läs mer

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 14, Dnr /

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 14, Dnr / Granskningspromemoria 2015 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 14, 2016 Dnr 3.1.2-16/2016 2016-02-02 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2018/380

Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2018/380 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2018-03-22 KN 2018/380 Handläggare: Jenny Vanhainen Tjänsteutlåtande Ärendebeskrivning I föreliggande ärende tar kulturnämnden

Läs mer

Utfallsrapport med kommentarer - Verksamhetsberättelse 2011 (Stockholms Stads Bostadsförmedling)

Utfallsrapport med kommentarer - Verksamhetsberättelse 2011 (Stockholms Stads Bostadsförmedling) Utfallsrapport med kommentarer - Verksamhetsberättelse 2011 (Stockholms Stads Bostadsförmedling) Övergripande kommentar Bostadsförmedlingens verksamhet under år 2011 har fortsatt ligga på en hög nivå,

Läs mer

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2017, Styrelsen. Ärendebeskrivning. Tertialrapport april 2017, Landstingshuset i Stocldiolm AB

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2017, Styrelsen. Ärendebeskrivning. Tertialrapport april 2017, Landstingshuset i Stocldiolm AB Landstingshuset i Stockholm AB Org.nr 556477-9378 SKRIVELSE i(d 2017-06-19 LISAB 2017-0006 Styrelsen Tertialrapport april 2017, Landstingshuset i Stockholm AB Ärendebeskrivning Tertialrapport april 2017,

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 14, Dnr /

Bostadsförmedlingen. Stockholm AB. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 14, Dnr / Granskningspromemoria 2016 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 14, 2017 Dnr 3.1.2-15/2017 2017-02-02 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB

Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB Augusti 2019 Sida 1 Månadsrapport augusti 2019, Göteborgs Stads Leasing AB VD:s kommentar. Nu har över halva bokslutsåret gått, trenden med att vi minskar antalet

Läs mer

Granskningspromemoria. Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Granskningspromemoria. Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria 2018 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 14, 2019 Dnr: 3.1.4 14/2019 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Tjänsteutlåtande

Tjänsteutlåtande Dnr 007/2018 Ärende nr: 7 Sid 1 (9) Handläggare: Lars Ericsson Telefon: 08-7858851 E-post: lars.ericsson@bostad.stockholm.se Tjänsteutlåtande 2018-02-20 UNDERLAG FÖR BUDGET 2019 MED INRIKTNING FÖR 2020

Läs mer

Budgetrapport 2017 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Budgetrapport 2017 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Sid. 1 (9) 2016-11-09 Budgetrapport 2017 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Stockholms Stadshus AB Org.nr 556415-1727 Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 105 35 STOCKHOLM Stadshuset, 3 tr. 08-508

Läs mer

Tjänsteutlåtande

Tjänsteutlåtande Dnr: 006/2016 Ärende nr: 8 Sid 1 (10) Handläggare: Kristin Norrbom Telefon: 08-785 88 49 E-post: kristin.norrbom@bostad.stockholm.se Elena Tringolo Tel: 08-785 89 62 E-post: elena.tringolo@bostad.stockholm

Läs mer

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB. Org.nr Styrelsen.

Stockholms läns landsting. Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB. Org.nr Styrelsen. Stockholms läns landsting Landstingshuset i Stockholm AB Org.nr 556477-9378 SKRIVELSE 2018-05-30 LISAB 2018-0009 Styrelsen Tertialrapport april 2018, Landstingshuset i Stockholm AB Ärendebeskrivning Tertialrapport

Läs mer

AB Svenska Bostäder. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 4, Dnr /

AB Svenska Bostäder. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 4, Dnr / Granskningspromemoria 2013 AB Svenska Bostäder Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 4, 2014 Dnr 3.1.2-5/2014 2014-02-07 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

AB Familjebostäder. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 2, Dnr /

AB Familjebostäder. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 2, Dnr / Granskningspromemoria 2013 AB Familjebostäder Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 2, 2014 Dnr 3.1.2-3/2014 2014-02-07 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Granskningspromemoria 2012

Granskningspromemoria 2012 STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 14 Februari 2013 DNR 377-17/2013 Granskningspromemoria 2012 Stockholms Stads Bostadsförmedling AB Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Granskning av delårsbokslut augusti 2015

Granskning av delårsbokslut augusti 2015 Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor Granskning av delårsbokslut augusti 2015 Landstinget Dalarna Hjälpmedelsnämnden Dalarna Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2. Granskningsresultat

Läs mer

Utfallsrapport Tertial Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Utfallsrapport Tertial Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Sid. 1 (12) 2016-05-19 Utfallsrapport Tertial 1 2016 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Stockholms Stadshus AB Org.nr 556415-1727 Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 105 35 STOCKHOLM Stadshuset,

Läs mer

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311 KUN -04-24 p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -04-15 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport mars 1 Förslag till

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2015-03-17 KUN 2015/216 Handläggare: Monica Lagergren Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 1 Förslag till beslut att fastställa

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013

Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 20130426 35 Dnr PS 20124 Uppföljning av kostnadsanpassningsprogrammet för första kvartalet 2013 Förslag till

Läs mer

Bostadsförmedlingen har mycket att erbjuda er som är fastighetsägare. HITTA DIN HYRESGÄST ENKLARE MED HJÄLP AV OSS

Bostadsförmedlingen har mycket att erbjuda er som är fastighetsägare. HITTA DIN HYRESGÄST ENKLARE MED HJÄLP AV OSS Bostadsförmedlingen har mycket att erbjuda er som är fastighetsägare. HITTA DIN HYRESGÄST ENKLARE MED HJÄLP AV OSS VI VILL VARA ETT NAV PÅ HYRESMARKNADEN Stockholm växer så det knakar. Regionen utvecklas,

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Bostadsuthyrningen tertial 1 och rapport

Bostadsuthyrningen tertial 1 och rapport Styrelseärende nr 5 2018-09-28 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-10-09 DNR FB 2018/1068 KONTAKT Madeleine Peton Enhetschef Bostäder 08-737 22 51 madeleine.penton@familjebostader.com Bostadsuthyrningen tertial

Läs mer

2011-08-17 LS 1106-0985. Tf landstingsdirektören har överlämnat delårsrapport för Skadekontot för perioden 1 januari - 30 juni 2011.

2011-08-17 LS 1106-0985. Tf landstingsdirektören har överlämnat delårsrapport för Skadekontot för perioden 1 januari - 30 juni 2011. Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 2011-08-17 LS 1106-0985 Ankom Dnr: 2011-08- 1 7 i, Landstingsstyrelsen i ANDSTtNGSST YRE t SEN 1 1-08-17* 010 för Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl ÄRENDET

Läs mer

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Jenny Svendsby (JS), 54B...

Övriga deltagande Klas Palmqvist, VD (KP) Peter Karlsson (PK) Dan Löfstrand, Fastighetsanställdas Förbund (DL) Jenny Svendsby (JS), 54B... Sidan 58 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Veine Backenius, ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Alexandra Norman (AN) Fredrik Lindquist (FL) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Granskningspromemoria 2008

Granskningspromemoria 2008 STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 14 Februari 2008 DNR 377-17/09 Granskningspromemoria 2008 STOCKHOLMS STADS BOSTADSFÖRMEDLING AB Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-08-29 SLL Ekonomi Jonas Parkeman 1 (3) Landstingsstyrelsens arbetsutskott per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Ärendebeskrivning Godkännande av månadsrapport

Läs mer

AB Stockholmshem. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 3, Dnr /

AB Stockholmshem. Granskningspromemoria. från Stadsrevisionen. Nr 3, Dnr / Granskningspromemoria 2013 AB Stockholmshem Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 3, 2014 Dnr 3.1.2-4/2014 2014-02-06 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Utfallsrapport VB 2014 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Utfallsrapport VB 2014 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Sid. 1 (12) 2015-01-19 Utfallsrapport VB 2014 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Stockholms Stadshus AB Org.nr 556415-1727 Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 105 35 STOCKHOLM Stadshuset, 3 tr.

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8)

Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Hyresbostäder i Karlskoga AB Org nr 556046-8885 1(8) Delårsrapport 2005 Lansering av ny hemsida och marknadsstödsystem under sommaren 2005 (www.hyresbostader-karlskoga.se). På styrelsens uppdrag avger

Läs mer

Ändring av bolagsordning och nyemission för Strängnäs Bostads AB

Ändring av bolagsordning och nyemission för Strängnäs Bostads AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2018:266-107 Finansenheten 2018-05-09 1/3 Handläggare Ulrika Kalfholm 0152-292 32 Kommunstyrelsen Ändring av bolagsordning och nyemission för Strängnäs Bostads

Läs mer

Utfallsrapport Tertial Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Utfallsrapport Tertial Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Sid. 1 (12) 2017-09-11 Utfallsrapport Tertial 2 2017 Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Stockholms Stadshus AB Org.nr 556415-1727 Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 105 35 STOCKHOLM Stadshuset,

Läs mer

Månadsrapport november 2015

Månadsrapport november 2015 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-12-08 Handläggare Linda Yacoub 08-50820032 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport november

Läs mer

Miljökontoret Miljönämnden

Miljökontoret Miljönämnden Miljökontoret Miljönämnden Delårsbokslut per 3 april 21 Södertälje kommun, delårsbokslut april 21 för miljönämnden Sammanfattning Ekonomi Miljönämnden har per den 3 april tilldelats en budgetram om 991

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari augusti 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första åtta månadernas

Läs mer

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB 2017-10-16 KS 17-1456 Sid 1 av 5 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: hakan.wahlgren@norrtalje.se Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Boplats Göteborg AB

Förslag till organisatorisk placering av Boplats Göteborg AB 1 Diarienummer: 0098/17 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Förslag till organisatorisk placering av Boplats Göteborg AB Beslut i styrelsen för Göteborgs

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB

ÅRSREDOVISNING 2016 BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB ÅRSREDOVISNING 2016 BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 6 Balansräkning 7 Kassaflödesanalys 9 Tilläggsupplysningar Redovisningsprinciper m.m. 10 Noter

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-21 KN /354 Handläggare: Monica Lagergren Bodil Lundqvist Kulturnämndens månadsrapport för oktober Ärendebeskrivning I föreliggande

Läs mer

JUL Stockholms läns landsting i (D

JUL Stockholms läns landsting i (D JUL Stockholms läns landsting i (D Tillväxt och regionplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-09-07 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden MÄnadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Pepins Group AB (publ)

Pepins Group AB (publ) 1 Delårsrapport januari december 2016 för Pepins Group AB (publ) siffror inom parantes avser samma tidpunkt föregående år Koncernens intäkter för perioden januari-december uppgår till 19.194 (1.211) TSEK

Läs mer

Tertialbokslut 2 jämte prognos 2 för 2015

Tertialbokslut 2 jämte prognos 2 för 2015 KAPHAB 2015-09-22 Till Kapellskärs Hamn AB: s styrelse Tertialbokslut 2 jämte prognos 2 för 2015 I gällande arbetsordning finns bland annat regler för hur den ekonomiska rapporteringen skall ske. Med anledning

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2016

Delårsrapport perioden januari-september 2016 Göteborg 2016-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2016 Kvartal 3 (juli september) 2016 Omsättningen uppgick till 10,1 (8,5) Mkr, en ökning med 1,6 Mkr eller 19 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Idrottsförvaltningen Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-15 IDN 2017-03-28 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport

Läs mer

Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998

Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998 Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998 9 9 7 8 Resultatet efter nio månader ökade med 54 procent till 29 Mkr Försäljningen ökade med 16 procent till 170 Mkr (146) Vinsten per aktie

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

S:t Erik Livförsäkrings AB

S:t Erik Livförsäkrings AB Granskningspromemoria 2014 S:t Erik Livförsäkrings AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 15, 2015 Dnr 3.1.2-16/2015 2015-02-04 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari april 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första månadernas

Läs mer

Granskningspromemoria 2011

Granskningspromemoria 2011 STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 14 Februari 2012 DNR 377-17/2012 Granskningspromemoria 2011 Stockholms Stads Bostadsförmedling AB Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 AUGUSTI 2016

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 AUGUSTI 2016 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 AUGUSTI 2016 Ekonomichef ORG. NR 556137-3589 Verksamhet Uppsalahem AB är moderbolag till Kretia i Uppsala Kvarngärdet AB, Uppsalahem Eksätragården AB, Uppsalahem Elmer AB samt

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011 Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011 Org. nr 556137-3589 Verksamhet Uppsalahem AB är moderbolag till Storvreta Centrum HB, 2 Torn AB, Attika AB samt Kretia i Kvarngärdet Uppsala AB. Moderbolag till

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) Kvartal 1-2 (januari juni) 2014

Delårsrapport perioden januari-juni Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) Kvartal 1-2 (januari juni) 2014 Göteborg 2014-08-15 Delårsrapport perioden januari-juni 2014 Kvartal 2 (april juni) 2014 Omsättningen uppgick till 13,4 (15,8) Mkr, en minskning med 2,4 Mkr eller 14,9 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 9 9 7 8 Starkt första halvår resultatet efter finansnetto ökade med 65 procent till 10 Mkr Försäljningen ökade med 13 procent Resultatprognos

Läs mer

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 Bokslutskommuniké januari - december 2016 Oktober - December 2016 Nettoomsättning 403 tkr (500 tkr) Resultat efter finansiella

Läs mer

Delårsrapport januari september 2009

Delårsrapport januari september 2009 2009-11-05 *nya arkitektritade hus på Västerås Mälarcamping inför säsongen 2010 Delårsrapport januari september 2009 Rapportperiod (juli-september 2009) Nettoomsättningen ökade till 16 883 (14 779) KSEK

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB Granskningspromemoria 2013 Stockholm Globe Arena Fastigheter AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 12, 2014 Dnr 3.1.2-13/2014 2014-02-06 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2017

Delårsrapport perioden januari-september 2017 Göteborg 2017-10-20 Delårsrapport perioden januari-september 2017 Kvartal 3 (juli september) 2017 Omsättningen uppgick till 12,5 (10,1) Mkr, en ökning med 2,4 Mkr eller 24 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport

Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport Ärende 24 1(2) Uppföljningsrapport Anne Conradsson, Ekonom Datum 2013-10-02 Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport 2-2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen godkänner resultatet efter åtta månader och

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden Dnr SN -00108 1.2.4.1 Tertial 2 Servicenämnden Tertial 2 behandlad av Servicenämnden -09-19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk hållbarhet

Läs mer

Periodrapport Maj 2015

Periodrapport Maj 2015 Periodrapport Maj 2015 Ekonomi l Resultat januari maj -20 mnkr (26 mnkr) l Nettokostnadsökning 7,7 % (2,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,5 % (5,3 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys I

Läs mer

STÅNGÅSTADEN DELÅRSRAPPORT

STÅNGÅSTADEN DELÅRSRAPPORT STÅNGÅSTADEN Delårsrapport januari augusti 212 Delårsrapport januari augusti 212 AB Stångåstaden (publ) Resultat före skatt visar att utfallet de första 8 månaderna uppgår till 178 mkr vilket är betydligt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN UPPDRAG... 3

VERKSAMHETSPLAN UPPDRAG... 3 BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Sid 2 (23) Innehållsförteckning VERKSAMHETSPLAN 2018... 3 UPPDRAG... 3 STADENS INRIKTNINGSMÅL... 3 BOLAGETS MÅL OCH UPPGIFTER... 3 ÄGARDIREKTIVEN... 4 BOLAGETS LÅNGSIKTIGA

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Delårsrapport för perioden

Delårsrapport för perioden 1(6) Nordanstigs Bostäder Aktiebolag Org nr 556410-7745 Delårsrapport för perioden 2015-01-01-2015-06-30 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 Om inte annat särskilt

Läs mer

Diarienummer KS2015.0132

Diarienummer KS2015.0132 Diarienummer KS2015.0132 För den verksamhet som bedrivs i AB Skövdebostäder, nedan kallat Bolaget, gäller dessa ägardirektiv antagna av kommunfullmäktige i Skövde kommun den 24 september 2012 med ändring

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén

Bokslutsdokument RR KF BR. Folkhälsokommittén Bokslutsdokument RR KF BR 2016-04-14 13:35 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1603 1503 Verksamhetens intäkter 1 0 258 Verksamhetens kostnader 2,3-7 874-8 305 Avskrivningar och nedskrivningar 4-1 -1 Verksamhetens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB

ÅRSREDOVISNING 2015 BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB ÅRSREDOVISNING 2015 BOSTADSFÖRMEDLINGEN I STOCKHOLM AB Styrelsen och verkställande direktören för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31.

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Förslag till beslut vid styrelsemöte i Göteborgs Stads Leasing AB den 20 juni 2018.

Förslag till beslut vid styrelsemöte i Göteborgs Stads Leasing AB den 20 juni 2018. Förslag till beslut vid styrelsemöte i Göteborgs Stads Leasing AB den 20 juni 2018. Delårsbokslut för maj 2018. Styrelsen beslutade att fastställa delårsbokslut för maj 2018 i enlighet med föreslaget.

Läs mer

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport Delårsrapport Juli-September 2016 Computer Innovation i Växjö AB (publ) För perioden 2016-07-01 2016-09-30 Computer Innovation i Växjö AB (publ) www.compinn.se 556245-1269 Juli-September 2016 Ne5oomsä5ning

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen i(d SKRIVELSE -08-17 LS -0654 Landstingsstyrelsen Tertialrapport per april för Skadekonto Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning

Läs mer

Framtidenkoncernen - Prognos 1, 2018

Framtidenkoncernen - Prognos 1, 2018 Styrelsehandling nr 10b Framtidenkoncernen - Prognos 1, 2018 Sammanfattning Sammantaget beräknas Framtidenkoncernen att för helåret 2018 redovisa ett resultat efter finansnetto om 815 mnkr, vilket är 10

Läs mer