Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera"

Transkript

1 Ärende nr 6 Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0858/15 Samordning Anton Flöisbon Telefon E-post: anton.floisbon@ioff.goteborg.se Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera Förslag till beslut I Idrotts- och föreningsnämnden Idrotts- och föreningsnämnden avslår Göteborgs Fotbollförbunds ansökan om kronor i utvecklingsbidrag för projektet Föreningslyftet Sammanfattning Göteborgs Fotbollsförbund söker, tillsammans med Handbollsförbundet Väst, Göteborgs Ishockeyförbund, Göteborgs Innebandyförbund och SISU Idrottsutbildarna Väst, bidrag på kronor för genomförande av projektet Föreningslyftet Förvaltningen lämnar förslag om att avslå Göteborgs Fotbollsförbunds ansökan om kronor i utvecklingsbidrag för projektet Föreningslyftet 2016 då projektet inte har haft den utveckling som förutsätts för fortsatt bidrag. Förvaltningen anser att föreningsutvecklarnas fokus mest har handlat om administrativa och sportsliga arbetsuppgifter som förvaltningen inte har i avsikt att ge bidrag till. Projektet involverar även få föreningar som är aktiva i områden där invånarnas hälsotal är låga, vilket gör att urvalet av föreningar i projektet inte är representativ för förvaltningens breda målgrupp. Konsekvensbeskrivningar Ekonomiska konsekvenser Förbundens ansökan på kronor motsvarar drygt hälften av utvecklingsbidragets totala årsbudget. Förvaltningen beviljade kronor både för Föreningslyftet 2014 (diarienummer 0545/14) och 2015 (diarienummer 0501/13), det vill säga totalt kronor. Barnperspektivet Förvaltningen ser inga direkta konsekvenser inom detta perspektiv i och med förslaget om avslag. Jämställdhetsperspektivet Förvaltningen ser inga direkta konsekvenser inom detta perspektiv i och med förslaget om avslag. 1(5)

2 Mångfaldsperspektivet För att en förening ska ges finansiellt stöd för att delta i projektet ska föreningen ha en utarbetad profil och ha en verksamhet som fokuserar på specifika målgrupper eller aktiviteter, enligt projektets plan. Ett av fokusområdena är att föreningarna ska vara verksamma i utsatta områden i staden. Majoriteten av de föreningar som både har deltagit och ska delta i Föreningslyftet 2016, tillhör inte geografiskt utsatta områden i staden. Ett fåtal föreningar bedriver dock verksamhet utanför sin stadsdel. Miljöperspektivet Förvaltningen ser inga konsekvenser inom detta perspektiv. Omvärldsperspektivet Göteborgs Fotbollsförbund har utöver Göteborg även sökt bidrag hos sju andra kommuner för att kunna bedriva kommunseparata föreningslyft. Förra året beviljade, förutom förvaltningen, även Kungälv och Öckerö bidrag för Föreningslyftet I dagsläget är det endast Öckerö kommun som har beviljat bidrag till Föreningslyftet 2016 enligt nedanstående tabell. Kommun Antal sökta föreningar (fotboll + övriga) Status/Besked Ale 1+1 Väntar på svar. Härryda 1+1 Nej, inte inom ramen för bidrag. Kungälv 1+1 Nej. Lerum 1+1 Väntar på svar. Mölndal 2+2 Nej. Partille 1+1 Nej, ryms inte inom årets budget. Ja, halva beloppet till Öckerö IF och Hönö Öckerö 1+1 IS. Ärendet Förvaltningen lämnar förslag om att avslå Göteborgs Fotbollsförbunds ansökan om kronor i utvecklingsbidrag för projektet Föreningslyftet Göteborgs Stad Idrott & förening, tjänsteutlåtande 2(5)

3 Bakgrund Göteborgs Fotbollsförbund vill, tillsammans med Handbollsförbundet Väst, Göteborgs Ishockeyförbund, Göteborgs Innebandyförbund och SISU Idrottsutbildarna Väst, genom projektet Föreningslyftet skapa större möjligheter för föreningar att arbeta mer kvalitativt med föreningsutveckling. Genom att anställa en föreningsutvecklare som arbetar med föreningsutveckling i föreningen, samtidigt som de går ett utbildningsprogram som förbundet tagit fram i samarbete med föreningarna, är syftet att kvalitetssäkra respektive förenings verksamhet. Föreningsutvecklarna ska kunna avlasta styrelseledamöter och andra ideellt engagerade med att mer operativt förankra föreningens värdegrunds- och utvecklingsarbete. Det ska ge mer utrymme för dessa att fokusera på det långsiktiga, strategiska arbetet. En annan del av projektet syftar till att alla deltagande föreningar ska samlas och gemensamt arbeta fram en gemensam syn på Göteborgsfotbollen. Hittills har följande dokument arbetats fram: En vision Projektmål Certifieringsmodell Börja Rätt manual Behålla Rätt manual Skolsamverkansmodell Folkhälsa, värdegrund och policy Integrationsmodell Denna del av projektet ska finansieras av SISU Idrottsutbildarna och Göteborgs Fotbollsförbund. Det sökta bidraget från förvaltningen, har däremot i syfte att ge föreningsutvecklarna möjlighet att kvalitetssäkra sin förening och avlasta styrelseledamöter och andra ideellt engagerade medlemmar med att förankra föreningens värderings- och utvecklingsarbete. Under 2016 vill Föreningslyftet bland annat utöka projektet genom att inkludera andra idrottsföreningar i projektet. Utökningen av idrottsföreningar ska visa att projektet är idrottsneutralt och går att tillämpa på föreningar som har en annan verksamhet än fotboll vill fotbollsförbundet att projektet ska utvecklas till ett generellt kommunalt eller statligt bidrag som gör det möjligt för alla föreningar att anställa en föreningsutvecklare. Förvaltningens bedömning Under 2014 och 2015 beviljades projektet kronor årligen med förutsättning att minst fyra av de fem medverkade fotbollsföreningarna från Göteborg var aktiva i områden där invånarnas hälsotal var låga. I utvärderingen av Föreningslyftet 2015 som Göteborgs Fotbollsförbund har gjort framkom det dock att förbundet hade fördelat bidraget till åtta föreningar istället för fem, vilket inte stämde överens med vad projektet beviljades bidrag för. Förbundet hade heller inte stämt av fördelningen med förvaltningen under året. Förvaltningen anser därför att förbundet inte har uppfyllt det uppsatta kravet för Föreningslyftet 2015 om att minst fyra av de fem medverkande fotbollsföreningarna från Göteborg skulle vara aktiva i områden där invånarnas hälsotal är låga. Göteborgs Stad Idrott & förening, tjänsteutlåtande 3(5)

4 I förbundets utvärdering av Föreningslyftet 2015 har även projektets föreningsutvecklare intervjuats och svarat på vad de tyckte om projektet och vad det har inneburit för sina respektive föreningar. Majoriteten av de föreningar som har fått förvaltningens bidrag upplever att det har inneburit både administrativa och sportsliga fördelar. Flera föreningar påpekar vikten av att kunna utbyta erfarenheter med andra föreningar i projektet, startat upp nya aktiviteter och utföra mer administrativa uppgifter på kansliet. Dock är det få föreningar som beskriver hur föreningsutvecklarna har jobbat med förankring av värdegrundsfrågor i föreningen och vilka utvecklingsarbeten som har gjorts inom ramen för bidraget. Förvaltningens bidrag hade i syfte att ge föreningsutvecklarna de finansiella möjligheterna att jobba med just dessa frågor. Förvaltningen förväntade sig att föreningsutvecklarna skulle ha fokus på dessa frågor och inte på administrativa eller sportsliga arbetsuppgifter. När det gäller den kvantitativa utvecklingen i de föreningar som beviljades bidrag för sitt deltagande har det inte medfört någon större ökning av medlemmar eller närvarosammankomster. Detta sett till föreningsredovisningen och ansökan om aktivitetsbidrag som föreningarna skickar in till förvaltningen varje år. Följande föreningar har anmält sig till Föreningslyftet 2016: Fotbollsföreningar Askims IK Azalea BK Finlandia Pallo IF Guldhedens IK Gunnilse IS Hisingsbacka FC Hovås/Billdal IF IF Angered United IF Väster IF Warta Kungsladugårds BK Qviding FIF Sandarna BK Torslanda IK Västra Frölunda IF Älvsborgs FF Övriga idrottsföreningar Västra Hisingen Basket Torslanda HK HP Warta Hovås HC Skärgården SK IF Marin Väst IK Zenith Utbynäs IK IBF Backadalen Lindås IBK Kärra IBK Hisingskärra IBK Vi anser att flertalet av de fotbollsföreningar som har anmält sig redan har getts möjlighet att utveckla sin verksamhet i en ny riktning genom att de har beviljats utvecklingsbidrag för både Föreningslyftet 2014 och Flertalet av de anmälda föreningarna har idag redan anställda i sin förening, vilket gör att urvalet av föreningar i projektet inte är representativ för förvaltningens breda målgrupp. Förvaltningen har vid flera tillfällen påpekat till förbundet att det är denna breda målgrupp som skulle kunna vara aktuella för bidrag i Föreningslyftet Om föreningsutvecklarnas fokus dessutom ligger på administrativa och sportsliga arbetsuppgifter istället för värdegrundoch utvecklingsarbete är det mindre angeläget för förvaltningen att bevilja bidrag till projektet. Därtill är det få anmälda föreningar som är aktiva i områden där invånarnas hälsotal är låga vilket är en förutsättning för att förvaltningen ska bevilja bidrag till projektet. Göteborgs Stad Idrott & förening, tjänsteutlåtande 4(5)

5 Förvaltningens förslag Vi anser att Föreningslyftets mål att skapa möjligheter för föreningarna att arbeta mer med att kvalitetssäkra sin verksamhet och att föra ut arbetet i hela sin organisation är betydelsefullt, men att projektet inte har haft den utveckling som förutsätts för fortsatt utvecklingsbidrag. Föreningsutvecklarnas fokus har handlat mer om administrativa och sportsliga arbetsuppgifter som förvaltningen inte har i avsikt att ge bidrag till. Projektet involverar även få föreningar som är aktiva i områden där invånarnas hälsotal är låga, vilket förvaltningen har påpekat till förbundet både under projektets gång och inför årets ansökan. Ansökan på kronor avser tio föreningar, varav fem fotbollsföreningar och fem övriga föreningar. Förvaltningen föreslår att ansökan avslås. Bilagor 1. Genomgång av Föreningslyftet Projektbeskrivning Budget Arbetsbeskrivning Föreningsutvecklare Idrotts- och föreningsförvaltningen Pia Zätterström Förvaltningschef Kristina Hejdenberg Sedström Avdelningschef Göteborgs Stad Idrott & förening, tjänsteutlåtande 5(5)

Föreningsutveckling. Informationsmöte

Föreningsutveckling. Informationsmöte Föreningsutveckling Informationsmöte 2014-06-16 Agenda 17.45 Fika 18.00 Inledning Tillbakablick 18.15 Föreningslyftet 2014 Rapportering 2 medverkande föreningar berättar 19.00 Övriga aktiviteter 19.15

Läs mer

Föreningslyftet. Idrottsrådet Version 2

Föreningslyftet. Idrottsrådet Version 2 Föreningslyftet Idrottsrådet 2014-10-24 Version 2 Agenda Del 1 Innan mötet Bakgrund, Analys och Vision Status Föreningslyftet 2014 Del 2 På mötet Framtidsscenario Diskussion Bakgrund och Analys Tiderna

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.50 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 40-41 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Uppdrag om förbättrat administrativt stöd till föreningslivet

Uppdrag om förbättrat administrativt stöd till föreningslivet Idrott & förening Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-01-19 Diarienummer 0007/18 Handläggare Henrik Ekersund Telefon: 031-368 20 12 E-post: henrik.ekersund@ioff.goteborg.se Uppdrag om förbättrat administrativt

Läs mer

Ärende nr 8. Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0339/16

Ärende nr 8. Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0339/16 Ärende nr 8 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-05-04 Diarienummer 0339/16 Samordning Johan Högman Telefon 031-368 21 46 E-post: johan.hogman@ioff.goteborg.se Åldersanpassat aktivitetsbidrag Förslag till beslut

Läs mer

/14 Qviding FIF - Skrivelser IN Carola Hellten;Kristina Hejdenberg Sedström

/14 Qviding FIF - Skrivelser IN Carola Hellten;Kristina Hejdenberg Sedström Idrotts- och sförvaltningen Postlista 1 (7) 2015-01-19 0006/15 Viking Väst Footballclub - Ansökan om att bli bidragsgodkänd 2015-01-19 0041/15 Göteborgs IK - ansökan om mentorsbidrag Mats Morian 2015-01-19

Läs mer

Delrapportering av uppdrag om differentiering av föreningsstödet

Delrapportering av uppdrag om differentiering av föreningsstödet Ärende nr 7 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2014-12-17 Diarienummer 0473/14 Avdelning Föreningsstöd Johan Högman Telefon 031-368 21 46 E-post: johan.hogman@ioff.goteborg.se Delrapportering av uppdrag om differentiering

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2015

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2015 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2015 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena

Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena Ärende nr 3 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-05-28 Diarienummer 0049/15 Avdelning Fastighet/Föreningsservice Bengt Berndtsson Telefon 031-368 21 72 E-post: bengt.berndtsson@ioff.goteborg.se Arrendeavtal

Läs mer

Rapport Föreningslyftet 2016

Rapport Föreningslyftet 2016 Rapport Föreningslyftet 2016 Denna rapport är skriven av projektledningen (Göteborgs Fotbollförbund, Göteborgs Innebandyförbund och SISU Idrottsutbildarna) samt ingående Föreningar och redovisar och utvärderar

Läs mer

Framställan om kommuncentralt avsatta medel för hållbarhetsbidrag 2018

Framställan om kommuncentralt avsatta medel för hållbarhetsbidrag 2018 Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-20 Diarienummer 0008/18 Handläggare Lena Thylén Telefon: 368 10 13 E-post: lena.thylen@fastighet.goteborg.se Framställan om kommuncentralt avsatta medel

Läs mer

Yttrande (SD) Kommunstyrelsen Ärende Yttrande om avräkning/återbetalning av statliga schablonmedel för flyktingmottagande

Yttrande (SD) Kommunstyrelsen Ärende Yttrande om avräkning/återbetalning av statliga schablonmedel för flyktingmottagande Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2016-12-07 Ärende 2.2.3 Yttrande om avräkning/återbetalning av statliga schablonmedel för flyktingmottagande Här är ytterligare bevis för det vi sverigedemokrater hävdat i

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2017

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2017 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2017 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheter för småhusändamål inom Göteborgs kommun

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheter för småhusändamål inom Göteborgs kommun Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-03-08 Diarienummer 1405/18 Handläggare Anders Stenlund Telefon: 031 368 12 18 E-post: anders.stenlund@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-01-26 Diarienummer 1447/14 Repronummer 10/15 Facknämnder Stadsutveckling Christina Gustafsson Telefon 031-368 04 45 E-post: christina.gustafsson@stadshuset.goteborg.se Förslag

Läs mer

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR

Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR Kartläggning av ensamkommande barn i olika boende inom GR per maj OM KARTLÄGGNINGEN Kartläggningen baseras på uppgifter erhållna från samtliga GR-kommuner under perioden 9. Göteborgs uppgifter har erhållits

Läs mer

Ytterby Cup augusti 2017

Ytterby Cup augusti 2017 Ytterby Cup 19-20 augusti 2017 Uppdaterad info 2017-08-08: Sävedalens IF ersätter Stenungsund i P08 samt ändrade plan-nummer för 5 mot 5: Plan 7-10 istället för Plan 1-4. Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt

Läs mer

Skolsamverkan. Handledning för för föreningar att att samverka med med skolan

Skolsamverkan. Handledning för för föreningar att att samverka med med skolan Skolsamverkan Handledning för för föreningar att att samverka med med skolan Föreningslyftet Föreningslyftet Göteborg Göteborg Skolsamverkan i Göteborg - Inledning 3 Förskola och lågstadiet - Lek och Rörelse

Läs mer

Anneli Hulthén Jonas Andrén

Anneli Hulthén Jonas Andrén Ersätter tidigare utsänd handling Handling 2015 nr 221 Kommunikationsprogram för Göteborgs Stad Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play

Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play Årskrönika 2015 Mervärde Gemensamma värderingar Fair play Innehåll VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET...2 SAMMANFATTNING 2015...3 ORDFÖRANDE HAR ORDET... 4 STÖDANSVARIG HAR ORDET...5 DUNROSSDAGEN... 6 STIFTELSEN

Läs mer

YTTERBY IS UNGDOMSCUP 17-18/8 2013

YTTERBY IS UNGDOMSCUP 17-18/8 2013 YTTERBY IS UNGDOMSCUP 17-18/8 2013 Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern den 17-18 augusti 2013. Här finner ni information/spelprogram som gäller för cupen. För att kunna garantera

Läs mer

Innehåll. Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET...2 SAMMANFATTNING ORDFÖRANDE HAR ORDET...

Innehåll. Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET...2 SAMMANFATTNING ORDFÖRANDE HAR ORDET... Årskrönika 2015 Innehåll VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET...2 SAMMANFATTNING 2015...3 ORDFÖRANDE HAR ORDET... 4 STÖDANSVARIG HAR ORDET...5 DUNROSSDAGEN... 6 STIFTELSEN ONLINE... 8 Mervärde Gemensamma värderingar

Läs mer

Länsförsäkringar Cup augusti 2014

Länsförsäkringar Cup augusti 2014 Länsförsäkringar Cup 16-17 augusti 2014 I samarbete med Länsförsäkringar arrangerar Ytterby IS årets sommarcup. Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern den 16-17 augusti 2014 för spel

Läs mer

Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI).

Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI). Tid: 16:30-17:25 Plats: Domarringen Paragrafer: 18-32 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Johanna Svartnäs

Läs mer

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2017-09-27 Utfärdat 2017-08-15 Diarienummer 0701/13 Specialist- och sakområden Kajsa Högenå Telefon 031-368 26 88 E-post: kajsa.hogena@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Olka Sportresor Cup 2015

Olka Sportresor Cup 2015 Olka Sportresor Cup 2015 11-13 december Spelprogram 1 2015-12-01 F99/00 Grupp 1 15001 fredag 19:20 Jitex/Mölndal BK - Öckerö IF Lundbystrand 5 15002 fredag 19:40 Ale United 2 - Torslanda IK Svart Lundbystrand

Läs mer

Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom

Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom Bilaga 6.8 2017-04-24 1(2) Diarienummer: 0193/17 Handläggare: Marita Kärnstrand Tel: 031-368 44 30 E-post: marita.karnstrand@gotevent.se Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom Styrelsen för

Läs mer

08-6-500-130 Bräckans IBK Floda IBK HJ 89-90 2009-03-29 13 13.30 Lindälvshallen - Kungsbacka

08-6-500-130 Bräckans IBK Floda IBK HJ 89-90 2009-03-29 13 13.30 Lindälvshallen - Kungsbacka Matchnr Hemmalag Bortalag Serie datum V. Kl. Hall Of Flame - V Frölunda H Res. B Res. 08-6-592-79 Ale IBF Blå Floda IBK P99 Fnatte 2009-03-07 10 13.10 Nödinge Sporthall - Nödinge 08-6-597-69 Ale IBF Grön

Läs mer

Infomöte och Workshop. Göteborgs Fotbollsförbund

Infomöte och Workshop. Göteborgs Fotbollsförbund Infomöte och Workshop Göteborgs Fotbollsförbund 2017-06-20 Agenda 18.00 Inledning 18.15 Allmän info Vad har hänt sedan sist? Utvecklingen inom svensk fotboll Barnfotboll Rolando Futsal för barn- och ungdomar

Läs mer

YTTERBY IS UNGDOMSCUP mars 2015

YTTERBY IS UNGDOMSCUP mars 2015 Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern!. Vi har fått en mycket positiv respons på vår inbjudan i år och fick tacka nej till flera lag långt innan anmälningstiden gick ut. Vi är totalt

Läs mer

Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play

Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play Årskrönika 2018 0319 Mervärde Gemensamma värderingar Fair play 1 2 Innehåll VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET... 4 SAMMANFATTNING 2018... 5 INFÖR 2019... 5 ORDFÖRANDE HAR ORDET... 6 STÖDANSVARIG HAR ORDET...

Läs mer

Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Ulf Kamne Malin Hagenklev

Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Ulf Kamne Malin Hagenklev Handling 2015 nr 87 Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten 2015 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Byggandet ökar, hyresrätterna blir fler

Byggandet ökar, hyresrätterna blir fler Byggandet ökar, hyresrätterna blir fler Nu byggs det mer än på länge i Region Västra Sverige. Cirka 5 900 bostäder blev inflyttningsklara 2018. Åtta av tio var lägenheter i flerbostadshus. Andelen hyresrätter

Läs mer

Principer för ägarstyrning av regionala bolag

Principer för ägarstyrning av regionala bolag 1 Diarienummer: 0015/16 Handläggare: Mats Boogh Tel: 031 368 54 55 E-post: mats.boogh@gshab.goteborg.se Principer för ägarstyrning av regionala bolag Förslag till beslut i styrelsen för Göteborgs Stadshus

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2014

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2014 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2014 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

Fusion av AB Gothenburg European Office och Göteborgs Stadshus AB. Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson

Fusion av AB Gothenburg European Office och Göteborgs Stadshus AB. Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson Handling 2017 nr 82 Fusion av AB Gothenburg European Office och Göteborgs Stadshus AB Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Informationsmöte Föreningslyftet

Informationsmöte Föreningslyftet Informationsmöte Föreningslyftet 2016-12-13 Agenda 18.00-18.30 Sports Competence 18.30-19.00 Idrottslyftet 2017 19.00-19.15 Föreningslyftet 2017 19.15-19.45 Nya nationella spelformer 19.45-20.00 Motionsfotboll

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Rips (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Marcus Claesson (L), Mölndal Azar Hedenmalm (MP), Tjörn Lena Hedlund (KD), Stenungsund Mats Nilsson

Läs mer

Yttrande angående ersättningsbelopp 2016 för kommunal verksamhet inom stadsdelsektorns utbildningsområde

Yttrande angående ersättningsbelopp 2016 för kommunal verksamhet inom stadsdelsektorns utbildningsområde Göteborg den 11 december 2015 Yttrande (L) (M) (KD) Kommunstyrelsen 2015-12-16 Ärende 2.2.4 och 2.2.5 Yttrande angående ersättningsbelopp 2016 för kommunal verksamhet inom stadsdelsektorns utbildningsområde

Läs mer

Tillsättning Jan Mars

Tillsättning Jan Mars P P93 Dingle AIK IBK Walkesborg 99 2007 12 29 13:30 Munkedals Idrottshall Kalle C Johan H 2749 P P 92:2 Dingle AIK 0302 Innebandy 2007 12 29 15:30 Munkedals Idrottshall Kalle C Johan H F F15 Värm Billingsfors

Läs mer

Ansökan från Göteborgsregionens nämndemannaförening - Bidrag för valda nämndemän

Ansökan från Göteborgsregionens nämndemannaförening - Bidrag för valda nämndemän Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-04-12 Diarienummer 0656/17 Juridiska avdelningen Karin Lange Telefon 031-368 04 00 E-post: karin.lange@stadshuset.goteborg.se Ansökan från Göteborgsregionens nämndemannaförening

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-16 Diarienummer: N137-0033/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-16 Diarienummer: N137-0033/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-16 Diarienummer: N137-0033/15 Utvecklingsavdelningen Lars Olausson Telefon: 366 41 40 E-post: lars.olausson@vastra.goteborg.se Projekt Göteborgs skärgård Förslag till

Läs mer

YTTERBY IS UNGDOMSCUP mars 2018

YTTERBY IS UNGDOMSCUP mars 2018 YTTERBY IS UNGDOMSCUP 24-25 mars 2018 Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern! 2018-03-19: Spelschemat uppdaterat för F08. Två återbud gör att det blir nya motståndare men samma matchtider

Läs mer

Ytterby Cup augusti 2018

Ytterby Cup augusti 2018 Ytterby Cup 18-19 augusti 2018 Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern den 18-19 augusti 2018 för spel i Ytterby Cup. Här finner ni information/spelprogram som gäller för cupen. Vi kommer

Läs mer

Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun. Anneli Hulthén Jonas Andrén

Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun. Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 231 Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i

Läs mer

Ärende nr 5. Avdelning Förening Anton Flöisbon Telefon E-post:

Ärende nr 5. Avdelning Förening Anton Flöisbon Telefon E-post: Ärende nr 5 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-03-19 Diarienummer 0546/14 Avdelning Förening Anton Flöisbon Telefon 031-368 21 55 E-post: anton.floisbon@ioff.goteborg.se Utvecklingsbidrag till HK 415 Östra

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2010 Till Länsstyrelsen Västra Götalands län 403 40 Göteborg Sökande Huvudman Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) Adress Postnummer Box 5073 402 22

Läs mer

Utdelning i Stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond

Utdelning i Stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018 03 21 Diarienummer 0689/18 Handläggare Jan Persson Telefon: 031 368 03 46 E-post: jan.persson@stadshuset.goteborg.se Utdelning i Stiftelsen Wilhelm

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1905/17

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1905/17 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-12-20 Diarienummer 1905/17 Välfärd och Utbildning Individ-och familjeomsorg samt Funktionshinder Jan Svensson Telefon 070-761 10 05 E-post: jan.svensson@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Olka Sportresor Cup 2017

Olka Sportresor Cup 2017 Sponsorer Olka Sportresor Cup 2017 15-17 december Spelprogram Arrangörer 2017-11-23 LEDARSIDOR ANMÄLAN Anmäl Er till tävlingsexpeditionen vid ankomsten till LundbyStrandshallen. LAGUPPSTÄLLNING Skall lämnas

Läs mer

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-24 Diarienummer AN-1858/16 Handläggare: Bodil Fredriksson Telefon: 031-701 50 53 E-post: bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se Förslag till föreskrifter och riktlinjer

Läs mer

Projektbidrag hösten 2018

Projektbidrag hösten 2018 2018-12-03 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2018/131 Fritidsnämnden Projektbidrag hösten 2018 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att bevilja 5 000 kronor för projektet Käpphästpyssel riktat till

Läs mer

Temagrupp Äldre. 12 september Vardsamverkan.se/Goteborgsomradet

Temagrupp Äldre. 12 september Vardsamverkan.se/Goteborgsomradet Temagrupp 12 september 2018 Delregionalt och lokalt Samverkan på individnivå Angered Östra Göteborg Majorna- Linné Centrum Västra Hisingen Lundby Norra Hisingen Örgryte- Härlanda Askim, Frölunda, Högsbo

Läs mer

Hemställan från Göteborg Energi AB Fusion mellan Ale Energi och Ale Fjärrvärme AB. Ann-Sofie Hermansson Christina Hofmann

Hemställan från Göteborg Energi AB Fusion mellan Ale Energi och Ale Fjärrvärme AB. Ann-Sofie Hermansson Christina Hofmann Handling 2017 nr 37 Hemställan från Göteborg Energi AB Fusion mellan Ale Energi och Ale Fjärrvärme AB Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1009/15 Repronummer 173/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1009/15 Repronummer 173/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-05-25 Diarienummer 1009/15 Repronummer 173/15 Intern förvaltning Kunskapscenter mot organiserad brottslighet Bengt-Olof Berggren Telefon 031-368 05 51 E-post: bengt-olof.berggren@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play

Mervärde. Gemensamma värderingar. Fair play Årskrönika 2016 Mervärde Gemensamma värderingar Fair play Innehåll VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET... 2 SAMMANFATTNING 2016... 3 INFÖR 2017... 3 ORDFÖRANDE HAR ORDET... 4 STÖDANSVARIG HAR ORDET... 5 DUNROSSDAGEN...

Läs mer

Olka Sportresor Cup 2016

Olka Sportresor Cup 2016 Olka Sportresor Cup 2016 16-18 december Spelprogram 1 2016-11-22 LEDARSIDOR ANMÄLAN Anmäl Er till tävlingsexpeditionen vid ankomsten till LundbyStrandshallen. LAGUPPSTÄLLNING Skall lämnas till tävlingsexpedition

Läs mer

YTTERBY IS UNGDOMSCUP 9-10 april 2016

YTTERBY IS UNGDOMSCUP 9-10 april 2016 Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern! Vi har fått en mycket positiv respons på vår inbjudan i år och fick tacka nej till flera lag långt innan anmälningstiden gick ut. Vi är totalt

Läs mer

Yttrande till Förvaltningsrätten i Göteborg i mål , laglighetsprövning enligt kommunallagen

Yttrande till Förvaltningsrätten i Göteborg i mål , laglighetsprövning enligt kommunallagen Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-08-11 Diarienummer 0972/16 Juridik Nora O Dowd Telefon 031-368 03 97 E-post: nora.odowd@stadshuset.goteborg.se Yttrande till Förvaltningsrätten i Göteborg i mål 6428-16,

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.45 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 81-98 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket ----

Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket ---- Handling 2016 nr 65 Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Ersättningsbelopp 2017 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde

Ersättningsbelopp 2017 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-28 Diarienummer 0070/16 Välfärd och Utbildning Avdelningen för Utbildning, Barn och Unga, Folkhälsa Hanna Wik Telefon 031-368 02 12 E-post: hanna.wik@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande

Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande Yttrande S, MP, V Kommunstyrelsen Ärende 0955/17 Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande Göteborgs stads starkaste tillgång är dess medarbetare. Staden har ett stort ansvar att

Läs mer

Informationsmöte Föreningslyftet

Informationsmöte Föreningslyftet Informationsmöte Föreningslyftet 2015-12-15 Agenda Utvecklingsarbetet i barn- och ungdomsfotbollen Föreningslyftet 2015 Idrottslyftet 2016 GFF paket SISU Föreningslyftet 2016 Diskussion om Föreningslyftet

Läs mer

Tidplan för uppföljningsprocessen 2019

Tidplan för uppföljningsprocessen 2019 Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-08-23 Diarienummer 0106/18 Handläggare Anders Roswall Telefon: 031-3680052 E-post: anders.roswall@stadshuset.goteborg.se Tidplan för uppföljningsprocessen

Läs mer

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-02-11 Diarienummer 0429/16 Repronummer 0037/16 Stadsutveckling Christina Bertilson Telefon 031-368 02 14 E-post: christina.bertilson@stadshuset.goteborg.se Verksamhetsområde

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Kullavik IF - Trettonhelgscupen - Futsal 2015

Kullavik IF - Trettonhelgscupen - Futsal 2015 - Trettonhelgscupen - Futsal 2015 Välkomna Välkommen till första upplagan av Trettonhelgscupen. är en flitig turneringsbesökare och våra lag har varit runt på många välarrangerade turneringar både i närområdet

Läs mer

Projektansökan Föreningsutveckling 2020 Sävar IK 2.0 Ledaren i fokus

Projektansökan Föreningsutveckling 2020 Sävar IK 2.0 Ledaren i fokus Projektansökan Föreningsutveckling 2020 Sävar IK 2.0 Ledaren i fokus Allmän fakta om föreningen och projektet Antal boende i Sävar: 2670 stycken (31 dec 2016) Antal medlemmar: Ca 950 betalande medlemmar

Läs mer

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr Karin Alstersjö Styrelsemöte 2013-12-05 Pkt 3 Budget 2014 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Ansökan från Higab AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma tjänster

Ansökan från Higab AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma tjänster Bilaga G Styrelsen 2017-06-12 1 Diarenummer: 0026/17 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Ansökan från Higab AB om avsteg från anslutning till kommungemensamma

Läs mer

Yttrande över revisionsredogörelse 2017

Yttrande över revisionsredogörelse 2017 Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-15 Diarienummer 1760/18 Handläggare Peter Kim Telefon: E-post: peter.kim@fastighet.goteborg.se Yttrande över revisionsredogörelse 2017 Förslag till

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

YTTERBY IS UNGDOMSCUP mars 2019

YTTERBY IS UNGDOMSCUP mars 2019 YTTERBY IS UNGDOMSCUP 30-31 mars 2019 Ytterby IS hälsar alla lag hjärtligt välkomna till Yttern! Vi tackar alla lag som anmält sig till årets Ytterby Cup och hopppas att vi kan göra detta till en riktigt

Läs mer

SPELSCHEMA F7. IK Zenith Grön 1 1 Kållered SK Blå 1 1 Qviding FIF Vinröd 1 1 Sävedalens IF Röd 2 2 TOTALT: 5 5

SPELSCHEMA F7. IK Zenith Grön 1 1 Kållered SK Blå 1 1 Qviding FIF Vinröd 1 1 Sävedalens IF Röd 2 2 TOTALT: 5 5 SPELSCHEMA F7 Förening Tröjfärg F7 Totalt IK Zenith Grön 1 1 Kållered SK Blå 1 1 Qviding FIF Vinröd 1 1 Sävedalens IF Röd 2 2 TOTALT: 5 5 F7 : Lördag 11/9 IK Zenith Kållered SK Blå Grupp Tid Plan Match

Läs mer

Avtal om samverkan avseende folkhälsoinsatser i Göteborg

Avtal om samverkan avseende folkhälsoinsatser i Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-20 Diarienummer 1234/16 Utbildning, barn och unga, folkhälsa Välfärd och utbildning Anna Lagerquist Telefon 031-368 04 46 E-post: anna.lagerquist@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Vision: Bidra till ett socialt hållbart och jämställt samhälle där invånare i Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg med behov av samordnad

Vision: Bidra till ett socialt hållbart och jämställt samhälle där invånare i Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg med behov av samordnad Vision: Bidra till ett socialt hållbart och jämställt samhälle där invånare i Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg med behov av samordnad arbetslivsinriktad rehabilitering får rätt insatser för att

Läs mer

Olka Sportresor Cup 2018

Olka Sportresor Cup 2018 Sponsorer Olka Sportresor Cup 2018 14-16 december Spelprogram Arrangörer 2018-11-18 LEDARSIDOR ANMÄLAN Anmäl Er till tävlingsexpeditionen vid ankomsten till LundbyStrandshallen. LAGUPPSTÄLLNING Skall lämnas

Läs mer

Föreningar tillhörande Totalalliansen 2013. Aeroklubben i Göteborg. Aeroklubben Modell i Göteborg. Aikido Dojo Gamlestaden. Aktiv, Sportfiskeklubben

Föreningar tillhörande Totalalliansen 2013. Aeroklubben i Göteborg. Aeroklubben Modell i Göteborg. Aikido Dojo Gamlestaden. Aktiv, Sportfiskeklubben Föreningar tillhörande Totalalliansen 2013 Aeroklubben i Göteborg Aeroklubben Modell i Göteborg Aikido Dojo Gamlestaden Aktiv, Sportfiskeklubben Albatross Golfklubb Angered Boxing Club Angereds Bågskyttar

Läs mer

Yttrande över ansökan från American International School of Sweden AB

Yttrande över ansökan från American International School of Sweden AB Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-19 Diarienummer 0854/18 Handläggare Jonas Österberg Telefon: E-post: jonas.osterberg@stadshuset.goteborg.se Yttrande över ansökan från American International

Läs mer

Tjänsteutlåtande nummer: Utfärdat: Reviderat: Diarienummer: 0399/18. Utbildningskansliet Joacim Englund

Tjänsteutlåtande nummer: Utfärdat: Reviderat: Diarienummer: 0399/18. Utbildningskansliet Joacim Englund Tjänsteutlåtande nummer: 2018-41 Utfärdat:2018-04-19 Reviderat: Diarienummer: 0399/18 Utbildningskansliet Joacim Englund Yttrande: Skolinspektionens remiss dnr 32-2018:545 Ansökan från Tegnestrand Konsult

Läs mer

Statistik januari-december 2015

Statistik januari-december 2015 Samordningsförbundet Göteborg Väster Dnr 0001/16 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse januari-december 2015 Statistik januari-december 2015 Bilaga till årsredovisning med verksamhetsberättelse för 2015 avseende

Läs mer

Förslag till sammanträdestider 2019

Förslag till sammanträdestider 2019 Västra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-11-09 Diarienummer N137-0628/18 Handläggare Niklas Hall Telefon: 366 10 24 E-post: niklas.hall@vastra.goteborg.se Förslag till sammanträdestider 2019 Förslag

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser Kostnaden för rivning uppskattas till ca 250 tkr och bekostas av exploateringen.

Ekonomiska konsekvenser Kostnaden för rivning uppskattas till ca 250 tkr och bekostas av exploateringen. Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-23 Diarienummer 6684/15 Handläggare Mikaela Löndén Telefon:031-368 10 72 E-post: mikaela.londen@fastighet.goteborg.se Rivning av byggnad inom Sandarna

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Protokoll från årsmöte med Göteborgs Fotbollförbund den 26 februari 2013 kl , Aptitgården, Vädursgatan 5, Göteborg

Protokoll från årsmöte med Göteborgs Fotbollförbund den 26 februari 2013 kl , Aptitgården, Vädursgatan 5, Göteborg Protokoll från årsmöte med Göteborgs Fotbollförbund den 26 februari 2013 kl. 18.00, Aptitgården, Vädursgatan 5, Göteborg Göteborgs fotbollförbunds ordförande Bert Andersson hälsar välkommen till Göteborgs

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Diarienummer 2014/013-001 Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundschef Per Liljebäck HAR GODKÄNTS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET ALE, KUNGÄLV, STENUNGSUND OCH TJÖRN 2014-02-21 EKONOMISK

Läs mer

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Handling 2017 nr 110 Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

YTTRANDE. Lika viktigt är rättvisa tränings- och tävlingstider samt att föreningar behandlas lika över staden.

YTTRANDE. Lika viktigt är rättvisa tränings- och tävlingstider samt att föreningar behandlas lika över staden. Göteborg den 2017-02-28 Yttrande (L) (M) (KD) Kommunstyrelsen 2017-03-01 Ärende 2.2.3 YTTRANDE Översyn av stadens modell för föreningsbidrag delrapport och fortsatt inriktning Ett rikt föreningsliv är

Läs mer

Ulf Kamne Lina Isaksson

Ulf Kamne Lina Isaksson Handling 2017 nr 5 Förslag till reviderat och uppdaterat reglemente rörande fasta arvoden i Göteborgs Stads inköp och upphandlingsnämnd Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Pojkar manna Adolfsbergs IK Västerhöjd Pojkar 12 Adolfsbergs IK 1 Västerhöjd Pojkar 12 Adolfsbergs IK 2 Västerhöjd Flickor 13 AIK FF Västerhöjd

Pojkar manna Adolfsbergs IK Västerhöjd Pojkar 12 Adolfsbergs IK 1 Västerhöjd Pojkar 12 Adolfsbergs IK 2 Västerhöjd Flickor 13 AIK FF Västerhöjd Pojkar 13 11-manna Adolfsbergs IK Västerhöjd Pojkar 12 Adolfsbergs IK 1 Västerhöjd Pojkar 12 Adolfsbergs IK 2 Västerhöjd Flickor 13 AIK FF Västerhöjd Pojkar 13 9-manna Anderstorps IF Västerhöjd Flickor

Läs mer

Kungsbacka ishall Hanhals Kings IF Gr IFK White, Finland Blå Nyköping Hockey Brinkens IF Tyringe Hockey. Lions Hockey Mörrum Hockey

Kungsbacka ishall Hanhals Kings IF Gr IFK White, Finland Blå Nyköping Hockey Brinkens IF Tyringe Hockey. Lions Hockey Mörrum Hockey Gruppindelning och spelschema GIC 2019 Kungsbacka ishall Hanhals Kings IF Gr IFK White, Finland Nyköping Hockey Brinkens IF AIK Tyringe Hockey Skara IK Härryda HC Oasen ishall Flemingsbergs IK MIF Redhawks

Läs mer

Sahlgrenska Universitetssjukhus

Sahlgrenska Universitetssjukhus Sahlgrenska Universitetssjukhus Statistik och Trendriktning Distansmöten juni-november 217 2 2 Sahlgrenska Universitetssjukhus dec 217 1 1 Totalt antal distansmöten Delaktiga vc Närhälsan Delaktiga VC

Läs mer

Förening tillhörande Totalalliansen 2015

Förening tillhörande Totalalliansen 2015 Förening tillhörande Totalalliansen 2015 Eriksbergs IF Gunnilse IS Kortedala Idrottsförening Redbergslid IK Aeroklubben Modell i Göteborg Aikido Dojo Gamlestaden Albatross Golfklubb Angered Boxing Club

Läs mer

Riktlinje för bidrag till studieförbund

Riktlinje för bidrag till studieförbund Dnr KFN13/72 RIKTLINJE Riktlinje för bidrag till studieförbund Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-16 Dnr KFN13/72 2/6 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrundsanalys

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖRENING

HANDLINGSPLAN FÖRENING HANDLINGSPLAN FÖRENING vad är diplomerad förening? Diplomerad förening kan beskrivas som en paketering av fotbollens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin

Läs mer