Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI)."

Transkript

1 Tid: 16:30-17:25 Plats: Domarringen Paragrafer: Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Johanna Svartnäs (M), Malin Hjalmarsson (MP), Petra Rönnholm (S), Ann-Sofie Lagerstedt (FP), Cenap Turunc (S), Sofia Nyström (S), Jan Hammarström (M). Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI). Övriga Förvaltningschef Pia Zätterström, sekreterare Göran Olofsson, avdelningschefer Helena Onselius, Kristina Hejdenberg Sedström, Annika Holm, Ulf Högberg, Bengt Berndtsson, verksamhetsutvecklare Carola Helltén 19. Personalföreträdare Samuel Bohlander (Kommunal), Hilda Johansson (Vision), Sven-Gunnar Andersson (Saco). Justeringsdag: Underskrifter: Sekreterare Göran Olofsson Ordförande Bettan Andersson (V) Justerande David Lega (KD) 1(11)

2 18 Val av justerare Idrotts- och föreningsnämnden utser 2:e vice ordförande David Lega (KD) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 19 Förvaltningschefens information INFORMATION - Carola Helltén redovisar förvaltningens process för hur barnperspektivet beaktas vid planering av nya anläggningar som svar på fråga ställd av Johanna Svartnäs (M) vid nämndsammanträdet Bengt Berndtsson lämnar lägerapport avseende dispens för Utsiktens BK att spela sina hemmamatcher i Superettan på Ruddalen samt informerar om att förvaltningen och Utsiktens BK är överens om utformningen av arrendeavtal och att övriga föreningar som är verksamma på Ruddalen ställer sig positiva till detta avtal. - Pia Zätterström informerar om att projektering avseende upprustning av Rannebergsbadet har startat och att GöteborgsLokaler ska återkomma med preliminär hyresoffert när projekteringen är klar. - Bengt Berndtsson meddelar att Länsstyrelsen avslagit överklaganden beträffande belysningsmaster i samband med konstgräsetablering på Gröna Vallen, men att Länsstyrelsens beslut inte vunnit laga kraft ännu. - Göran Olofsson meddelar att samtliga överklaganden beträffande konstgräsetablering på Donsö avvisats av Förvaltningsrätten respektive Kammarrätten. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 2(11)

3 - Göran Olofsson framför inbjudan till nämnden att delta vid den årliga SMvinnarfesten vid vilken göteborgska SM-vinnare hyllas, som äger rum den 21 april kl och i år är förlagd till Kvibergs Kantin då Börsen är stängd på grund av reparation. - Göran Olofsson informerar om att nämndens årliga överläggning med stadsrevisionen äger rum i samband med nästa nämndsammanträde den 28 april, vilket innebär följande tider: Gruppöverläggningar, Överläggning med stadsrevisionen, Ordinarie nämndsammanträde. 20 Diarienummer 0210/15 Uppföljningsinformation till och med februari 2015 och prognos för helåret Utöver de uppföljningsrapporter som lämnas enligt den av nämnden fastställda tid- och arbetsplanen för budget- och uppföljningsarbetet presenterar förvaltningen fortlöpande uppföljningsinformation. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen till protokollet. 21 Diarienummer 0472/13 Yttrande till byggnadsnämnden över detaljplan för bostäder m m väster om Kvibergs Kaserner Byggnadsnämnden har översänt detaljplan för bostäder m m väster om Kvibergs Kaserner till idrotts- och föreningsnämnden för yttrande. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 3(11)

4 Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilaga och med förslag till beslut. I enlighet med förvaltningens förslag: 1. Idrotts- och föreningsnämnden tillstyrker byggnadsnämndens förslag till detaljplan för bostäder m m väster om Kvibergs Kaserner. 2. Idrotts- och föreningsnämnden översänder tjänsteutlåtandet till byggnadsnämnden som sitt yttrande i ärendet. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 22 Diarienummer 0546/14 Utvecklingsbidrag till HK 415 Östra Göteborg HK 415 Östra Göteborg söker utvecklingsbidrag på 209 tkr för inköp av sportrullstolar med tillhörande reservdelar att användas i föreningens rekryteringssatsning Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilaga och med förslag till beslut. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 4(11)

5 I enlighet med förvaltningens förslag: Idrotts- och föreningsnämnden beviljar HK 415 Östra Göteborg 150 tkr för inköp av sportrullstolar till föreningens rekryteringssatsning Beslutet förutsätter att - projektets målgrupp är i åldern 7-25 år, - föreningen gör en särskild insats att nå fler flickor/kvinnor till Wheelz HK 415, - sportrullstolarna ska kunna lånas ut till andra föreningar i Göteborg med liknande verksamhet vid speciella tillfällen, - måluppfyllelse och ekonomiskt utfall redovisas i början av Diarienummer 0593/14 Investeringsbidrag och kommunal borgen till Bergums Idrottsförening i stadsdelen Östra Göteborg Bergums Idrottsförening söker investeringsbidrag och kommunal borgen för tillbyggnation av klubbhus och installation av bergvärme i klubbhuset. Totalkostnaden för projektet beräknas till tkr. Finansieringen sker genom sökt investeringsbidrag på 800 tkr, eget arbete på 700 tkr, eget kapital på 381 tkr och lån med kommunal borgen på tkr. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilaga och med förslag till beslut. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 5(11)

6 I enlighet med förvaltningens förslag: 1. Idrotts- och föreningsnämnden beviljar ett investeringsbidrag på 800 tkr till Bergums Idrottsförening för tillbyggnation av klubbhus och installation av bergvärme i klubbhuset. 2. Idrotts- och föreningsnämnden bemyndigar stadsledningskontoret att ingå en kommunal borgen på tkr för ett amorteringslån på 20 år till Bergums Idrottsförening för tillbyggnation av klubbhus och installation av bergvärme i klubbhuset under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslutsdatumet. 24 Diarienummer 0544/14 Investeringsbidrag och kommunal borgen till Kungsladugårds Bollklubb i stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo Kungsladugårds Bollklubb söker investeringsbidrag och kommunal borgen för etablering av en 7-manna konstgräsplan vid Apelsinplans idrottsområde. Totalkostnaden för projektet beräknas till tkr. Finansieringen sker genom sökt investeringsbidrag på 500 tkr, bidrag från Idrottslyftet på 400 tkr, sponsorer på 300 tkr, eget arbete på 50 tkr, eget kapital på 500 tkr och lån med kommunal borgen på tkr. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilaga och med förslag till beslut. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 6(11)

7 I enlighet med förvaltningens förslag: 1. Idrotts- och föreningsnämnden beviljar ett investeringsbidrag på 500 tkr till Kungsladugårds Bollklubb för etablering av en 7-manna konstgräsplan. 2. Idrotts- och föreningsnämnden bemyndigar stadsledningskontoret att ingå en kommunal borgen på tkr för ett amorteringslån på 20 år till Kungsladugårds Bollklubb för etablering av en 7-manna konstgräsplan under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslutsdatumet. 25 Diarienummer 0098/15 Investeringsbidrag till Folkdansringen i Göteborg i stadsdelen Centrum Folkdansringen i Göteborg söker investeringsbidrag för installation av bergvärmeanläggning. Totalkostnaden för projektet beräknas till 564 tkr. Finansieringen sker genom sökt investeringsbidrag på 200 tkr, eget arbete på 9 tkr och eget kapital på 355 tkr. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilaga och med förslag till beslut. I enlighet med förvaltningens förslag: Idrotts- och föreningsnämnden beviljar ett investeringsbidrag på 200 tkr till Folkdansringen i Göteborg. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 7(11)

8 26 Diarienummer 0037/14 Delegation att teckna avtal gällande tidigare beslut beträffande fortsatt konstgräsutbyggnad Idrotts- och föreningsnämnden beslutade vid sammanträdet att godkänna fortsatt konstgräsetablering i enlighet med förvaltningens förslag beträffande fyra 11- manna konstgräsplaner (Gröna Vallen, Ruddalen, Donsö, Lemmingvallen). Kostnaderna för planerna uppskattas överstiga beslutade belopp i delegationsordningen och därför behövs ett separat nämndbeslut för att förvaltningschefen ska kunna teckna avtal för att genomföra byggnationen. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med förslag till beslut. I enlighet med förvaltningens förslag: Idrotts- och föreningsnämnden uppdrar till förvaltningschefen att upphandla entreprenader och genomföra byggnationen gällande fortsatt konstgräsetablering med fyra 11-manna konstgräsplaner (Gröna Vallen, Ruddalen, Donsö, Lemmingvallen) till en total kostnad av 30,5 mkr. 27 Anmälningsärenden: Idrotts- och föreningsnämnden antecknar följande ärenden till protokollet: Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 8(11)

9 - Anmälan av delegationsbeslut avseende godkännande av föreningar och selektiva bidrag (dnr 0217/14). - Upphandlingar och avrop överstigande 200 tkr. 28 Diarienummer Postlista Postlista för tiden Idrotts- och föreningsnämnden antecknar postlistan till protokollet. 29 Ledamot och ersättare till styrelsen för Stiftelsen Idrottsmusei Vänner Enligt stadgarna för Stiftelsen Idrottsmusei Vänner ska idrotts- och föreningsnämnden utse en ledamot och en ersättare i stiftelsens styrelse. Idrotts- och föreningsnämnden bordlägger ärendet. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 9(11)

10 30 Konferens Livet mellan husen Inbjudan till konferens Livet mellan husen på Pedagogen Park i Mölndal på temat om hur och på vilket sätt kultur- och fritidsfrågor beaktas i stadsplanering och vilken betydelse dessa frågor har för hållbar utveckling. Konferensen arrangeras av Mölndals Stad och kultur- och fritidschefsnätverket i Göteborgsregionen. Idrotts- och föreningsnämnden beslutar att nämndens ledamöter och ersättare kan delta på konferensen Livet mellan husen Yrkande från (KD), (M), (FP) och (-) angående inventering av tillgänglighet i lokaler Yrkande från (KD), (M), (FP) och (-) att nämnden ska uppdra åt förvaltningen att ge en lägesrapport till nämnden och snarast slutföra eventuellt återstående arbete med tillgänglighetsinventeringen. Skrivelse från (KD), (M), (FP) och (-), bilaga 1 till protokollet. Idrotts- och föreningsnämnden bordlägger ärendet. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 10(11)

11 32 Yrkande från (M), (KD), (FP)och (-) om förtydligande information om regelverk för idrotts- och föreningsförvaltningens uthyrning av lokaler Yrkande från (M), (KD), (FP) och (-) om att nämnden ska uppdra åt förvaltningen att förändra och förtydliga skrivelsen på hemsidan angående uthyrning av möteslokal av idrotts- och föreningsförvaltningen så att olämplig verksamhet enligt beskrivningen i yrkandet kan nekas med tydlig hänvisning till gällande regelverk. Skrivelse från (M), (KD), (FP) och (-), bilaga 2 till protokollet. Idrotts- och föreningsnämnden bordlägger ärendet. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 11(11)

12

13

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.00 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 64-76 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.00 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 15 och 17 Närvarande Ledamöter 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Malin

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.45 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 81-98 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.50 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 40-41 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid: (mötet ajourneras mellan klockan ) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Tid: (mötet ajourneras mellan klockan ) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.45 (mötet ajourneras mellan klockan 17.40-17.45) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 69 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tjänstgörande ersättare Madelene Ulfström (S) ersätter Petra Rönnholm (S)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tjänstgörande ersättare Madelene Ulfström (S) ersätter Petra Rönnholm (S) Tid: 16.30-18.25 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 99 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

/14 Qviding FIF - Skrivelser IN Carola Hellten;Kristina Hejdenberg Sedström

/14 Qviding FIF - Skrivelser IN Carola Hellten;Kristina Hejdenberg Sedström Idrotts- och sförvaltningen Postlista 1 (7) 2015-01-19 0006/15 Viking Väst Footballclub - Ansökan om att bli bidragsgodkänd 2015-01-19 0041/15 Göteborgs IK - ansökan om mentorsbidrag Mats Morian 2015-01-19

Läs mer

Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena

Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena Ärende nr 3 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-05-28 Diarienummer 0049/15 Avdelning Fastighet/Föreningsservice Bengt Berndtsson Telefon 031-368 21 72 E-post: bengt.berndtsson@ioff.goteborg.se Arrendeavtal

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:20 1-14 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera Ärende nr 6 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-25 Diarienummer 0858/15 Samordning Anton Flöisbon Telefon 031-368 21 55 E-post: anton.floisbon@ioff.goteborg.se Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

5. Dnr Interpellation av Kalle Bäck (KD) till kommunstyrelsens ordförande om stadsdelsnämndernas användning av extra resurser Beslut Besvarad.

5. Dnr Interpellation av Kalle Bäck (KD) till kommunstyrelsens ordförande om stadsdelsnämndernas användning av extra resurser Beslut Besvarad. Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Staffan Levinsson (SD) och Mats Karlsson (S) tisdagen den 8 mars 2016 kl. 08.00. Bordlagda interpellationer

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 4

Ronald Caous bredbandskoordinator 4 Tid: 17:00-18:20 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 1-13 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Ronnie

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Aslan Akbas (S) och Jörgen Fogelklou (SD) tisdagen den 8 maj 2018 kl. 15.30. 2. Dnr Anmälan av länsstyrelsen

Läs mer

/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige

/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1517/15 Reglemente för park- och naturnämnden Votering 12-1 2. 1200/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 3. 1521/15 Utdelning

Läs mer

Arbetsmarknadstorget Vågmästaregatan 1 C. Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Arbetsmarknadstorget Vågmästaregatan 1 C. Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-09-29 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.30 10.15 PLATS Arbetsmarknadstorget Vågmästaregatan

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 09:00 11:30 Plats: Sankt Jörgen park Paragrafer: 59-72 Närvarande Ledamöter Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Ronnie Silverdahl (M) 2:

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Lotta Lundberg (S) för Cecilia Dalman Eek (S)

Tjänstgörande ersättare Lotta Lundberg (S) för Cecilia Dalman Eek (S) Tid: 14:00-16:07 Ajournering 14:55-15:05 Plats: Direktörsvillan Paragrafer: 160-176 Närvarande Ledamöter Cecilia Dalman Eek (S), ordförande 164-176 Åsa Hartzell (M), 2:e vice ordförande Åse-Lill Törnqvist

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Socialnämnden 1 (12) Sammanträdesprotokoll Falu kommun Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 13:15-17:00 ande S Christina Knutsson, ordförande M Göran Forsén, 2:e vice ordförande S Kent Blomqvist S

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-04-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.40 10.35 (Ajournering 09.40-09.45) PLATS

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom

Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom Bilaga 6.8 2017-04-24 1(2) Diarienummer: 0193/17 Handläggare: Marita Kärnstrand Tel: 031-368 44 30 E-post: marita.karnstrand@gotevent.se Rannebergens klubbstuga - försäljning av lös egendom Styrelsen för

Läs mer

4. Dnr Utseende av kommunalråd jämlikt 16 kommunstyrelsens reglemente Beslut Ann-Sofie Hermansson (S) Mariya Voyvodova (S)

4. Dnr Utseende av kommunalråd jämlikt 16 kommunstyrelsens reglemente Beslut Ann-Sofie Hermansson (S) Mariya Voyvodova (S) Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Marie-Louise Bergström (VägV) och Julia Bahner (Fi) onsdagen den 25 maj 2016 kl. 13.00. 2. Dnr Anmälan

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 22 27 Datum 2019-06-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-06-26 10:00-12:00 Plats: IVÖ, Blekedamm, Centralsjukhuset i Kristianstad Beslutande Patrik Holmberg

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Yttrande (SD) Kommunstyrelsen Ärende Yttrande om avräkning/återbetalning av statliga schablonmedel för flyktingmottagande

Yttrande (SD) Kommunstyrelsen Ärende Yttrande om avräkning/återbetalning av statliga schablonmedel för flyktingmottagande Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2016-12-07 Ärende 2.2.3 Yttrande om avräkning/återbetalning av statliga schablonmedel för flyktingmottagande Här är ytterligare bevis för det vi sverigedemokrater hävdat i

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 114/05 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland

Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland Datum 2017-09-28 Sidan 1 av 11 Diarienummer RÖG 2017/0004 170 Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland Direktionen Sammanträdesprotokoll 7/2017 2017-09-28 Plats och tid: Räddningsstation Kvillinge

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Handling 2017 nr 110 Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 33

Ronald Caous bredbandskoordinator 33 Tid: 17:00 19:15 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 30-46 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Niklas

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare, 95-105, 108 Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare, 95-105, 108 Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:50 92-108 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Kerstin Ullnert Hansson (S) Hamza Demir (V) Bert Nygren (KD) Margaretha Zettergren

Läs mer

Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), David Lega (KD)

Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), David Lega (KD) Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (L), David Lega (KD) Övriga närvarande Eva Hessman, Jonas Kinnander,

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

Torbjörn Tomtlund. Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Sten G Johansson

Torbjörn Tomtlund. Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Sten G Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 14 januari 2015 kl 14.30-17.10 ande Åsa Bergkvist (S) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014

Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014 1 (12) Protokoll Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014 Tid: 11.40 11.50 Plats: Aschebergska Eken konferens, Göteborg Närvarande ande Frank Andersson (S),

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden IT-nämnden 2018-10-18 1 Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, Blå rummet, torsdagen den 18 oktober 2018. Klockan 8.30 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 Tid: 08:50 12:15 Plats: Herkules vårdcentral, Västerlånggatan 1, Borås Närvarande ande Valéria Kant,

Läs mer

En förutsättning för att ett planarbete ska påbörjas är att ett planavtal skrivs där parterna är överens om innehållet.

En förutsättning för att ett planarbete ska påbörjas är att ett planavtal skrivs där parterna är överens om innehållet. 2014-11-06 Dnr 0735/13 Planbesked Karlavagnsgatan Byggnadsnämnden har den 25 november 2014 461 beslutat att starta detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsgatan enligt produktionsplan för

Läs mer

Torsdagen den 30 augusti 2018, kl , Gårda Brandstation, Göteborg. Kristina Bergman Alme (L) ersättare för Theres Börjesson (M)

Torsdagen den 30 augusti 2018, kl , Gårda Brandstation, Göteborg. Kristina Bergman Alme (L) ersättare för Theres Börjesson (M) 2018-08-30 Tid och plats Beslutande Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 30 augusti 2018, kl. 15.30 17.00, Gårda Brandstation, Göteborg Ingrid Andreae (S), ordförande Henrik Munck ( - ), 49 del av 55

Läs mer

Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90)

Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90) Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90) Övriga närvarande Eva Hessman, Jonas Kinnander,

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Fredagen den 4 oktober 2013, kl 09.00 09.55 Hotell Halland, Kungsbacka.

Fredagen den 4 oktober 2013, kl 09.00 09.55 Hotell Halland, Kungsbacka. 1 (7) Tid och plats Beslutande Fredagen den 4 oktober 2013, kl 09.00 09.55 Hotell Halland, Kungsbacka. Ingrid Andreae (S), ordförande Christer Holmgren (M) Lisbeth Boëthius (M) Ingemar Johansson (C) Per

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 2 september 2013 Tid: 16.00 19.20 Plats: Östra Roten, Lilla Edets kommunhus Paragrafer: 55-64 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Nadia Lindberg (M) tjänstgör

Nadia Lindberg (M) tjänstgör Tid: 15:05-17:50 ajournering 16:30 16:40 Plats: Lokal Vinga, Gårdavägen 2 Paragrafer: 108-135 Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga Marina Johansson (S) ordförande Maria Grundel (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-09 Diarienummer: N132-0012/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 Tid: 08:30-14:00 Plats: Alingsås lasarett, Södra Ringgatan 30, lokal Utsikten, plan 6 Närvarande

Läs mer

Torsdagen den 1 september 2016, kl , Färjenäs, Göteborg

Torsdagen den 1 september 2016, kl , Färjenäs, Göteborg 2016-09-01 Tid och plats Beslutande Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 1 september 2016, kl 15.30 17.23, Färjenäs, Göteborg Gustaf Josefson (M) Sven-Ove Johansson (S) 66-68 Per Ödman (S), tjänstgörande

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-19:10 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 14 29 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) ordförande Ida Balog (M) 2: e vice ordförande till och med 23 Michael Törnqvist (MP) 1: e vice ordförande

Läs mer

Dialogmöte inför förslag om verksamhetsinriktning 2007 2009 kl 9.00 11.30

Dialogmöte inför förslag om verksamhetsinriktning 2007 2009 kl 9.00 11.30 Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 20 september kl 9.00 14.30 Plats: Kvibergs vandrarhem och konferens, Kvibergsvägen 5 09.00 11.30 Dialogmöte inför förslag

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll (nr 8) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 8) Sammanträdesdatum Protokoll (nr 8) Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S) ( 174-179), samt Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD), Kristina Tharing (M), Marina

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0531/16 Avgiftsöversyn beträffande Familjerådgivningen, Respons alkoholrådgivning, Kriscentrum för män, Kriscentrum för kvinnor samt KAST 2. Dnr 1668/15 Detaljplan

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer