Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)"

Transkript

1 Tid: Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Johanna Svartnäs (M), Petra Rönnholm (S), Ann-Sofie Lagerstedt (FP) och Jan Hammarström (M) Tjänstgörande ersättare Christian Steingrüber (S) ersätter Cenap Turunc (S), Luis Tortosa (V) ersätter Malin Hjalmarsson (MP) och Ulrika Centerwall (FI) ersätter Sofia Nyström (S) och Sinan Jader (M) ersätter Sofia Rostedth (M) Ersättare Emmyly Bönfors (-) Övriga Förvaltningschef Pia Zätterström, nämndsekreterare Irene Gustafsson, avdelningschefer Katarina Elfverson, Kristina Hejdenberg Sedström, Annika Holm, Ulf Högberg och Bengt Berndtsson, HR-chef Helena Onselius, verksamhetsutvecklare Carola Helltén och projektledare Dijan Vranjic Personalföreträdare Samuel Bohlander (Kommunal), Mats Morian (Vision) och Caroline Warnicke (Saco) Justeringsdag: Underskrifter: Sekreterare Irene Gustafsson Ordförande Justerande Bettan Andersson (V) David Lega (KD) 1(10)

2 Upprop och anmälan av jäv Upprop av nämndens ledamöter och ersättare samt information om tjänstgörande ersättare. Ingen anmäler jäv. 64 Val av justerare Idrotts- och föreningsnämnden utser 2:e vice ordförande David Lega (KD) att justera protokollet. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 2(10)

3 65 Förvaltningschefens information 1. Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att omgående teckna ett projekteringsavtal för upprustning och renovering av Hammarbadet (bad och gym). 3. Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att utreda förutsättningar för fortsatt drift av Rannebergsbadets gym. Möte och överenskommelse den 1 juni med fastighetskontoret och företrädare för Stora Torps ridstall om renovering av stallbyggnad. Nuläge och åtgärder för bad och gym i Rannebergsbadet och Hammarbadet. Pågående dialog om arrendeavtal för skidspår i Kvibergs Park. Hanteringsordning för kommande ärende om två ishallar i Slottsskogen. Ny organisation från och med 1 september 2015 fastställd. Bakgrund och inriktning för kommande yttrande om motion om uppdaterad utvecklingsplan för ridsport. Svar på fråga om tidigare inköp av avbytarbås. Temanämnd den 1 september 2015 startar klockan Pågående laglighetsprövning av beslut återbetalning av aktivitetsbidrag i Förvaltningsrätten. Yrkande från (V), (S), (MP) och (FI) daterat den 17 juni 2015 om bad och gym i nordost. Protokollsanteckning (KD), (M), (FP), (-) avstår från att delta i beslutet om att teckna projekteringsavtal för upprustning och renovering av Hammarbadet (bad och gym). Angered Arena var tänkt som en ersättning för de slitna anläggningarna i de nordöstra delarna av staden. Den styrande minoriteten i fullmäktige avsätter i sin budget pengar för att kunna renovera ett av de gamla baden. (KD), (M), (FP), (-) har inget emot ambitionen att öka utbudet av anläggningar och aktiviteter i nordost. Däremot måste varje satsad skattekrona göras på det mest effektiva sättet. Protokollsanteckning Nämnden framför att det är viktigt att idrotts- och föreningsnämnden involveras i ett tidigt skede i hanteringsordning för två ishallar i Slottsskogen, bland annat med tanke på funktionskrav. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 3(10)

4 66 Diarienummer 0049/15 Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena 1. Idrotts- och föreningsnämnden godkänner förvaltningens förslag till 10-årigt arrendeavtal avseende Ruddalens fotbollsarena med Utsiktens BK. 2. Idrotts- och föreningsnämnden godkänner förvaltningens förslag till genomförande av uppgradering av Ruddalens fotbollsarena till Superettastandard. 3. Idrotts- och föreningsnämnden godkänner att uppgraderingen av Ruddalens fotbollsarena finansieras via nämndens reinvesteringsmedel och att tilläggsavtal tecknas med Utsiktens BK om en 10-årig betalningsplan som täcker självkostnaden för nedlagda åtgärder. Idrotts- och föreningsnämnden ansvarar för att Ruddalens fotbollsarena ska hålla godkänd division 1-klass. Utsiktens BK önskar att en uppgradering av fotbollsarenan genomförs för att möjliggöra spel i Superettan. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat med bilagorna avsiktsförklaring, gränsdragningslista och arrendeavtal. Yttrande från (KD), (M), (FP) och (-) Idrotts- och föreningsnämnden har tidigare beslutat att arbeta vidare med ett arrendeavtal med Utsiktens BK kring Ruddalens fotbollsarena med syfte att möjliggöra en uppgradering till den standard som Svenska fotbollsförbundet kräver för spel i superettan. Inför det beslutet föreslog vi från alliansen att förvaltningen å ena sidan skulle pröva möjligheterna för en försäljning av arenan och å andra sidan pröva möjligheterna för Utsikten att få sälja namnrättigheterna till Ruddalens fotbollsarena. Våra förslag hade skapat mer långsiktiga lösningar för Utsiktens BK och skapat en tydligare ansvarsfördelning för de åtgärder och kostnader som uppstår kring fotbollsarenan. Våra förslag röstades ned av den socialistiska majoriteten i nämnden. Med hänvisning till ovanstående är de förslag till beslut som förvaltningen föreslår nämnden de näst bästa varför vi också biträder dessa. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 4(10)

5 67 Diarienummer 0339/15 Investeringsbidrag och kommunal borgen till Billdals Ridklubb i stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo 1. Idrotts- och föreningsnämnden beviljar ett investeringsbidrag på kronor till Billdals Ridklubb för ombyggnation av klubbhus. 2. Idrotts- och föreningsnämnden bemyndigar stadsledningskontoret att ingå en kommunal borgen på kronor för ett amorteringslån på 20 år till Billdals Ridklubb för ombyggnation av klubbhus under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslutsdatumet. Billdals Ridklubb söker investeringsbidrag och kommunal borgen för ombyggnation av äldre stuga till klubbhus. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 5(10)

6 68 Diarienummer 0376/15 Investeringsbidrag och kommunal borgen till Västra Frölunda Idrottsförening i stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo Idrotts- och föreningsnämnden beviljar ett investeringsbidrag på kronor till Västra Frölunda Idrottsförening för etablering av konstgräs. Idrotts- och föreningsnämnden bemyndigar stadsledningskontoret att ingå en kommunal borgen på kronor för ett amorteringslån på 20 år till Västra Frölunda Idrottsförening för etablering av konstgräs under förutsättning att föreningen tecknar en säkerhetsöverlåtelse med det helägda kommunala bolaget Got Event AB, organisationsnummer , och att föreningen använder den kommunala borgen inom två år från beslutsdatumet. Västra Frölunda IF söker investeringsbidrag och kommunal borgen för etablering av konstgräs. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Yttrande från (KD), (M), (FP) och (-) Västra Frölunda IF tilldelas, enligt förslag från förvaltningen, kronor i investeringsbidrag samt kronor i kommunal borgen för att anlägga en konstgräsplan. Föreningen tillskjuter på egen hand och med hjälp av sponsorer cirka kronor. Vi välkomnar ytterligare en konstgräsplan på Välen då behovet av en sådan funnits under en längre tid. Vi vill dock understryka betydelsen av att Västra Frölunda IF verkligen tecknar samarbetsavtal om hyra av planen med de andra idrottsklubbarna som är verksamma inom området. Avtalsvillkoren bör, så långt det är möjligt, ligga i linje med de kommunala villkoren för uthyrning av planer med mera. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 6(10)

7 69 Diarienummer 0392/15 Personuppgiftsombud för idrotts- och föreningsnämnden 1. Idrotts- och föreningsnämnden utser nämndsekreterare Irene Gustafsson till personuppgiftsombud för idrotts- och föreningsnämnden. 2. Idrotts- och föreningsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att skicka in anmälan om personuppgiftsombud till Datainspektionen. Idrotts- och föreningsnämnden rekommenderas att utse ett nytt personuppgiftsombud, då tidigare utsett personuppgiftsombud har gått i pension. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 7(10)

8 70 Diarienummer 0319/15 Översyn av utbildningsbehov intern kontroll Idrotts- och föreningsnämnden förklarar uppdraget fullgjort och översänder bilagan till kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige har, med anledning av Granskningskommissionens slutbetänkande i juni 2013, gett stadens nämnder och styrelser i uppdrag att genomföra en översyn av utbildningsbehoven hos stadens anställda vad gäller internkontrollfrågor. Översynen ska leda till att nämnder och styrelser får en samlad bild av kompetenskrav och utbildningsbehov för olika kategorier av medarbetare, inklusive chefer. Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat jämte sammanställning av utbildningsbehov. et skickas till Kommunfullmäktige Yttrande från (KD), (M), (FP) och (-) Kommunfullmäktige har begärt att få en sammanställning över utbildningsbehovet inom den kommunala förvaltningen rörande frågor kring intern kontroll. Förvaltningen har skrivit fram ett förslag till beslut om förvaltningens interna utbildningsbehov i de aktuella frågorna. Vi förutsätter att förvaltningsledningen gjort en seriös och rättvisande bedömning kring de aktuella behoven och biträder därmed förslaget till beslut. 71 Diarienummer 0210/15 Uppföljningsinformation till och med maj 2015 Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Förvaltningen har gjort en ekonomisk uppföljning till och med maj Förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 8(10)

9 72 Anmälningsärende upphandlingar och avrop över kronor Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Förteckning daterad över upphandlingar och avrop över kronor. 73 Postlista Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Postlista för tiden till Anonym skrivelse om gratis bad för ungdomar Idrotts- och föreningsnämnden antecknar informationen. Idrotts- och föreningsnämnden har från en medborgare tagit emot en anonym skrivelse om förslaget om gratis bad för ungdomar. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 9(10)

10 75 Rambergsvallen Bettan Andersson (V) har fått fråga om solskydd vid Rambergsvallen. Dialog om frågan. 76 Gröna vallen Staffan Lindström (S) har fått uppgift om att placeringen av planen vid Gröna vallen inte stämmer överens med placeringen enligt ritningen. Förvaltningen återkommer i frågan till nämnden. Göteborgs Stad Idrott & förening, protokoll 10(10)

Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI).

Ersättare Sinan Jader (M) tjänstgörande, Luis Tortosa (V), Emmyly Bönfors (-), Ulrika Centerwall (FI). Tid: 16:30-17:25 Plats: Domarringen Paragrafer: 18-32 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Johanna Svartnäs

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.00 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 15 och 17 Närvarande Ledamöter 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan Lindström (S), Malin

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.45 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 81-98 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid: (mötet ajourneras mellan klockan ) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Tid: (mötet ajourneras mellan klockan ) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-18.45 (mötet ajourneras mellan klockan 17.40-17.45) Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 69 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tjänstgörande ersättare Madelene Ulfström (S) ersätter Petra Rönnholm (S)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tjänstgörande ersättare Madelene Ulfström (S) ersätter Petra Rönnholm (S) Tid: 16.30-18.25 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 99 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande Staffan

Läs mer

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park)

Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Tid: 16.30-17.50 Plats: Domarringen, Nedre Kaserngården 1 (Kvibergs Park) Paragrafer: 40-41 Närvarande Ledamöter Ordförande Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande David Lega (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena

Arrendeavtal med Utsiktens BK avseende Ruddalens fotbollsarena Ärende nr 3 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-05-28 Diarienummer 0049/15 Avdelning Fastighet/Föreningsservice Bengt Berndtsson Telefon 031-368 21 72 E-post: bengt.berndtsson@ioff.goteborg.se Arrendeavtal

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 4

Ronald Caous bredbandskoordinator 4 Tid: 17:00-18:20 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 1-13 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Ronnie

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

/14 Qviding FIF - Skrivelser IN Carola Hellten;Kristina Hejdenberg Sedström

/14 Qviding FIF - Skrivelser IN Carola Hellten;Kristina Hejdenberg Sedström Idrotts- och sförvaltningen Postlista 1 (7) 2015-01-19 0006/15 Viking Väst Footballclub - Ansökan om att bli bidragsgodkänd 2015-01-19 0041/15 Göteborgs IK - ansökan om mentorsbidrag Mats Morian 2015-01-19

Läs mer

Nadia Lindberg (M) tjänstgör

Nadia Lindberg (M) tjänstgör Tid: 15:05-17:50 ajournering 16:30 16:40 Plats: Lokal Vinga, Gårdavägen 2 Paragrafer: 108-135 Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga Marina Johansson (S) ordförande Maria Grundel (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

Kallelse Sammanträdesdatum Tid: 15:00 Gruppmöte 17:00 SDN-sammanträde Öppet

Kallelse Sammanträdesdatum Tid: 15:00 Gruppmöte 17:00 SDN-sammanträde Öppet Kallelse Tid: 15:00 Gruppmöte 17:00 SDN-sammanträde Öppet Plats Hotell Kusten, Kustgatan 10 Ledamöter Camilla Widman (S) ordförande Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson (V) förste

Läs mer

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera

Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs Fotbollsförbund med flera Ärende nr 6 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-25 Diarienummer 0858/15 Samordning Anton Flöisbon Telefon 031-368 21 55 E-post: anton.floisbon@ioff.goteborg.se Ansökan om utvecklingsbidrag från Göteborgs

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Kommunstyrelsen Protokollsanteckning (KD, M, L) Ärende 3. Dnr 0624/16

Kommunstyrelsen Protokollsanteckning (KD, M, L) Ärende 3. Dnr 0624/16 Kommunstyrelsen 2016-03-23 Protokollsanteckning (KD, M, L) Ärende 3. Dnr 0624/16 Yttrande till Förvaltningsrätten i mål 2889-1 laglighetsprövning enligt kommunallagen Ledamöterna i Göteborgs kommunstyrelse

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Tjänstgörande ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 18.50 69-82 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Marina Borneblad (MP) Karin Olsson (M) Olli Högström (M) Margaretha

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-19:10 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 14 29 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) ordförande Ida Balog (M) 2: e vice ordförande till och med 23 Michael Törnqvist (MP) 1: e vice ordförande

Läs mer

Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90)

Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90) Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90) Övriga närvarande Eva Hessman, Jonas Kinnander,

Läs mer

Maria Rydén Karin Pleijel 20-24

Maria Rydén Karin Pleijel 20-24 Närvarande Ledamöter Ordföranden Tord Karlsson (S) 12-19, samt Maria Rydén (M), Karin Pleijel (MP), Daniel Bernmar (V), Ann Catrine Fogelgren (L) 12-18, David Lega (KD) Övriga närvarande Ingrid Andreae,

Läs mer

/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige

/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1517/15 Reglemente för park- och naturnämnden Votering 12-1 2. 1200/14 Kompletterad upphandlingspolicy i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 3. 1521/15 Utdelning

Läs mer

Ronald Caous bredbandskoordinator 33

Ronald Caous bredbandskoordinator 33 Tid: 17:00 19:15 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 30-46 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Niklas

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-08-31 Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15 Välfärd och Utbildning Sven Höper Telefon 031-3680113 E-post: sven.hoper@stadshuset.goteborg.se Utredning av skolverksamheten

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Aslan Akbas (S) och Jörgen Fogelklou (SD) tisdagen den 8 maj 2018 kl. 15.30. 2. Dnr Anmälan av länsstyrelsen

Läs mer

Protokoll (nr 6) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 6) Sammanträdesdatum Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD) ( 123-124), Kristina Tharing

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

5. Dnr Interpellation av Kalle Bäck (KD) till kommunstyrelsens ordförande om stadsdelsnämndernas användning av extra resurser Beslut Besvarad.

5. Dnr Interpellation av Kalle Bäck (KD) till kommunstyrelsens ordförande om stadsdelsnämndernas användning av extra resurser Beslut Besvarad. Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Staffan Levinsson (SD) och Mats Karlsson (S) tisdagen den 8 mars 2016 kl. 08.00. Bordlagda interpellationer

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 Tid: 08:30-14:00 Plats: Alingsås lasarett, Södra Ringgatan 30, lokal Utsikten, plan 6 Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 Tid: 08:50 12:15 Plats: Herkules vårdcentral, Västerlånggatan 1, Borås Närvarande ande Valéria Kant,

Läs mer

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl. 15.55-16.35 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Sharad

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 09:00 11:30 Plats: Sankt Jörgen park Paragrafer: 59-72 Närvarande Ledamöter Ida Balog (M) Michael Törnqvist (MP) Mathias Wrångelin (M) Adriana Aires (V) Kent Wetterskog (L) Ronnie Silverdahl (M) 2:

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare.

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjänstgörande ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare. 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:20 1-14 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Margaretha Zettergren (FP)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-05-28

Utbildningsnämndens protokoll 2015-05-28 Datum: Torsdagen den 28 maj 2015 Tid: 16.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 34-35 omedelbar justering Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 6 november 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN vvvvv ~ BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN 46 Avsägelse av uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, representant i Samverkansavtal för gymnasieskolan i Skåne Nordost

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

Närvarande. Grundskolenämnd. Protokoll (nr 1/2018) Sammanträdesdatum: Tid: 17:00 17:21 Plats: Kronan Paragrafer: 1-23

Närvarande. Grundskolenämnd. Protokoll (nr 1/2018) Sammanträdesdatum: Tid: 17:00 17:21 Plats: Kronan Paragrafer: 1-23 Tid: 17:00 17:21 Plats: Kronan Paragrafer: 1-23 Närvarande Ledamöter Ingrid Andreae (S) Ordförande Sofie Folkesson (M) Lena Landén Ohlsson (S) Jenny Broman (V) Robert Hammarstrand (S) Nina Miskovsky (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 Beslutande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Lennart Wallensäter (S) Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 114/05 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Övriga närvarande Håkan Sundkvist, Daniel Klaminder, Malin Lundqvist, Dag Thyselius, Staffan Wikström, Markus Landahl. Justerande Monika Beiring (M)

Övriga närvarande Håkan Sundkvist, Daniel Klaminder, Malin Lundqvist, Dag Thyselius, Staffan Wikström, Markus Landahl. Justerande Monika Beiring (M) Tid: 16:00 17:00 Plats: Rosenlundsgatan 4 Paragrafer: 73-78 Närvarande Ledamöter Birgitta Nesterud (S), Monika Beiring (M), Alvar Palm (MP), Arne Hasselgren (S), Marie Brynolfsson (V), Bertil Lidfeldt

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Lotta Lundberg (S) för Cecilia Dalman Eek (S)

Tjänstgörande ersättare Lotta Lundberg (S) för Cecilia Dalman Eek (S) Tid: 14:00-16:07 Ajournering 14:55-15:05 Plats: Direktörsvillan Paragrafer: 160-176 Närvarande Ledamöter Cecilia Dalman Eek (S), ordförande 164-176 Åsa Hartzell (M), 2:e vice ordförande Åse-Lill Törnqvist

Läs mer

Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014

Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014 1 (12) Protokoll Protokoll från hälso- och sjukvårdsnämnd 5, Göteborg centrum-väster den 1 september 2014 Tid: 11.40 11.50 Plats: Aschebergska Eken konferens, Göteborg Närvarande ande Frank Andersson (S),

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7562/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7562/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-12-12 diarienummer 7562/16 Förvaltningsavdelningen Amanda Lindström telefon 368 09 55 e-post: amanda.lindstrom@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till

Läs mer

Reglemente för servicenämnden

Reglemente för servicenämnden Reglemente för servicenämnden Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Reglemente för servicenämnden Beslutsdatum: 2016-05-17, 81 Dokumentansvarig

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Karin Pleijel (MP), Tord Karlsson (S) , Ann Catrine Fogelgren (L),

Tjänstgörande ersättare Karin Pleijel (MP), Tord Karlsson (S) , Ann Catrine Fogelgren (L), Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Ulf Kamne (MP), Mariya Voyvodova (S) 461-466, Helene Odenjung (L) 461-462 David Lega (KD), Kristina Tharing (M), Marina Johansson (S), Johan

Läs mer

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas 130 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 131 Godkännande av dagordning efter ändring 132 Fråga om ledamots eventuella jäv RAPPORTER OCH UPPDRAG 133 diarienr 0011/16 Fastighetsdirektörens rapport 134 diarienr

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Dialogmöte inför förslag om verksamhetsinriktning 2007 2009 kl 9.00 11.30

Dialogmöte inför förslag om verksamhetsinriktning 2007 2009 kl 9.00 11.30 Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 20 september kl 9.00 14.30 Plats: Kvibergs vandrarhem och konferens, Kvibergsvägen 5 09.00 11.30 Dialogmöte inför förslag

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 10.00 10.35 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne Kjellquist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-11-07 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 13:45 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Henrik Smithsgatan 13, rum Studion

Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Malmö stad Servicenämnden 1 (6) Protokoll Sammanträdestid 2015-01-15 Plats Paragrafer 1-9 Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Ej närvarande Petra Bergquist (S) Ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 oktober 2013 Tid: 18:00 20:30 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Torsdagen den 3 oktober, 2013 Paragrafer: 61-65 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03

PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03 PROTOKOLL 1 (8) 2014-06-03 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum E1, stadshuset Skellefteå. Klockan 11.00 13.00 Beslutande Stefan Bergman (s), Skellefteå kommun, ordförande Leif Holmqvist

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-04-18 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2005-04-18 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2005/01 1(5) Tid: 18 april 2005 kl 13-15.30 Plats: 13-14.30 Sammanträdet inleds med studiebesök Ungdomscentrum Angered 14.30-15.30 Sammanträdet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll (nr 22) Sammanträdesdatum

Protokoll (nr 22) Sammanträdesdatum Närvarande Ledamöter Ordföranden Ann-Sofie Hermansson (S), samt Jonas Ransgård (M), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Mariya Voyvodova (S), Helene Odenjung (L), David Lega (KD), Kristina Tharing (M),

Läs mer

Reglemente för Sydnärkes ITnämnd

Reglemente för Sydnärkes ITnämnd Reglemente för Sydnärkes ITnämnd Fastställd av: Kommunfullmäktige i Askersunds-, Hallsbergs-, Laxå samt Lekebergs kommun Datum: 2014 (Formalia reviderad 2014-06-12) Ansvarig tjänsteman: Förvaltningschef

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

,,,,,,'Cl''CI' ~ Hässleholms

,,,,,,'Cl''CI' ~ Hässleholms ,,,,,,'Cl''CI' ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 13:30-17:00 Torsten Nilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD) 1 :e vice ordförande Benny Petersson

Läs mer

Mats Norrbom förvaltningsdirektör. Stationsgatan 12, tisdag 19 mars Annie Arkebäck Mor6n, sekreterare

Mats Norrbom förvaltningsdirektör. Stationsgatan 12, tisdag 19 mars Annie Arkebäck Mor6n, sekreterare upp19.3, 1 (8) Plats och tid: ande: Övriga deltagare: Bergius, Stationsgatan 12, klockan 15.00 17.50 Maria Patel (S), ordförande Ersättare: Ziad Kassem (S) Markus Lagerquist (M), 2:e vice Torkel Kjösnes

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden. Nr 1. Tid: 2015-01-21, kl 18.00-20.50. Plats: Fjäderholmarna, 206

Protokoll. Tekniska nämnden. Nr 1. Tid: 2015-01-21, kl 18.00-20.50. Plats: Fjäderholmarna, 206 Protokoll Tekniska nämnden Nr 1 Tid: 2015-01-21, kl 18.00-20.50 Plats: Fjäderholmarna, 206 Ledamöter: Christer Åkerhielm (M) ordförande Hans Grundell (LP) vice ordförande Daniel Källenfors (M) Marek Rajkowski

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Beslutsdatum: 2016-05-17,

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Kommunfullmäktige protokoll Kl. 10:00. Aulan, Österängsskolan

Kommunfullmäktige protokoll Kl. 10:00. Aulan, Österängsskolan Kommunfullmäktige protokoll Kl. 10:00 Aulan, Österängsskolan 2(5) Plats och tid Aulan, Österängsskolan, torsdagen den 20 juni 2019 kl 10:00 Paragrafer 105, omedelbart justerad Beslutande Ledamöter Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Reglemente för miljö- och

Reglemente för miljö- och Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Beslutsdatum:

Läs mer

Tid: 15:00-17:45 ajournering 16:30 16:40, ajournering 17:35 17:40

Tid: 15:00-17:45 ajournering 16:30 16:40, ajournering 17:35 17:40 Tid: 15:00-17:45 ajournering 16:30 16:40, ajournering 17:35 17:40 Plats: Gårdavägen 2, Vinga Paragrafer: 306-343 Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga Marina Johansson (S) ordförande Maria Grundel (V)

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll Datum: Måndagen den 26 maj 2014 Tid: 18.00 21:40 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 26 maj 2014 Paragrafer: 30-43 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 22 27 Datum 2019-06-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-06-26 10:00-12:00 Plats: IVÖ, Blekedamm, Centralsjukhuset i Kristianstad Beslutande Patrik Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2016-04-26 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:00 ande S Kenneth Persson, ordförande, 21-23 Borlänge S Christina

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer