Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Gymnasieskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Gymnasieskolan"

Transkript

1 Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Gymnasieskolan

2 1 Inledning en gäller alla verksamheter. På vilket sätt har ni på området arbetat med det systematiska kvalitetsarbetet? (Organisation, arbetsformer, metoder för insamling av underlag, analyser etcetera?) På vilket sätt har barn/elever och vårdnadshavare varit delaktiga i det systematiska kvalitetsarbetet? Det systematiska kvalitetsarbetet är uppdelat på rektorernas sektorer. Inom sektorn kan det även förekomma ytterligare indelningar. Grunden är diverse utvärderingar såsom en, arbetsmiljöenkäten, skolledningsenkäten, kursutvärderingarna, utvärderingsdagen med lärarna samt utvärderingskvällen i början av september. Till detta så skall de kontinuerliga kontaktytorna fogas. Det gäller sektorskonferenser, arbetsplatsträffar, vardagskontakter mm De metoder som används är enkäter, gruppsamtal, enskilda samtal samt att vi använder oss av befintlig statistik. När det gäller uppgifter relaterade till en så var det tyvärr dålig svarsfrekvens totalt Åk 1 hade relativt sett den högsta svarsfrekvensen. 2 Uppföljning av prioriterade mål 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper Analys av verksamhetens resultat utifrån de prioriterade målen. Beskriv åtgärder och metoder som legat till grund för resultaten Inget prioriterat mål 2013/ Andelen elever på nationella program som avbröt studierna under årskurs 1 ska vara högst 3 % På vilket sätt har ni arbetat med utvecklingsåtgärder inom det prioriterade målet? Vad har det gjort för skillnad jämfört med föregående år? Vilka slutsatser drar ni av det? Vilka faktorer kan ha påverkat resultatet? (För ett resonemang runt framgångsfaktorer, orsaker, miljön, arbetsmetoder, förutsättningar, insatta åtgärder, mätmetoder, dokumentation m.m.) Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar Andel 2,2% 3% 126,67% Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 2(8)

3 Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar elever på nationella program som avbrutit studierna under årskurs Andelen avgångselever på nationella program med gymnasieexamen (yrkesexamen eller högskoleförberedande examen) ska vara minst 85 % På vilket sätt har ni arbetat med utvecklingsåtgärder inom det prioriterade målet? Vad har det gjort för skillnad jämfört med föregående år? Vilka slutsatser drar ni av det? Vilka faktorer kan ha påverkat resultatet? (För ett resonemang runt framgångsfaktorer, orsaker, miljön, arbetsmetoder, förutsättningar, insatta åtgärder, mätmetoder, dokumentation m.m.) Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar Jämförtal åk 3, Andelen elever som avslutade utbildningen i förhållande till hur många som påbörjade utbildningen 3 år tidigare, instämmande i påståendet "Jag får regelbunden information från mina lärare om mina studieresultat utifrån målen för kurserna/betygskriterierna" i Gislaveds instämmande i påståendet "Jag känner att lärarna tror på mig och min förmåga att lära" i Gislaveds Andel avgångselever på nationella program med gymnasieexamen 14, ,07% 73% 88% 82,95% 3, ,25% 4,2 4,5 93,33% 73,7% 85% 86,71% Vad gäller målet att jämförtalet ska vara lägst 14 har vi uppfyllt målet gällande jämförtal för åk 3. Gällande sektorerna så ligger Teknisk sektor något under målet på denna punkt. Ser man på övriga mål under denna rubrik är samtliga utvecklingsområden. Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 3(8)

4 Det finns brister i informationen från lärarna gällande information om elevernas studieresultat samt att lärarna tror på elevernas förmåga. En allmän reservation är att det totalt var en dålig svarsfrekvens på en. Andelen avgångselever på nationella program med gymnasieexamen ligger också avsevärt under målet 2.2 Normer och värden/normer och värden/normer och värden Inget prioriterat mål 2013/2014 Vi har haft fem fall av kränkande behandling som är anmälda till rektor. Det är fem för mycket. Den ogiltiga frånvaron i alla åk 1 är hög och eftersom antalet anmälningar till CSN om indragna studiebidrag är 4,6 % så bör det vara mer att göra där. Vi är långt från målet att högst 3% av eleverna ska ha mer än 10 % ogiltig frånvaro. När det gäller den totala frånvaron så har den blivit bättre. Stressfaktorn är fortsatt hög inför redovisningar och prov Gällande faktorn trygg i skolan så ligger vi i stort sett på förra årets resultat och på ett relativt sett gott värde. Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar Antal till rektor anmälda fall av diskriminering eller kränkande behandling på. i gymnasiets åk 1 med > 10 % ogiltig frånvaro i gymnasiets åk 2 med > 10 % ogiltig frånvaro i gymnasiets åk 3 med > 10 % ogiltig frånvaro med > 10 % total frånvaro under läsåret i åk 1 gymnasiet med > 10 % total frånvaro under läsåret i åk 2 gymnasiet 5 9,6% 3% 31,25% 7,7% 3% 38,96% 8,55% 3% 35,09% 43,4% 43,5% 100,23% 47% 54,1% 113,12% 53,7% 74,6% 128,02% Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 4(8)

5 Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar med > 10 % total frånvaro under läsåret i åk 3 gymnasiet Medelvärdet av elevsvaren på på enkätfrågan "Jag känner mig lugn inför redovisningar och prov" Medelvärde för instämmande i påståendet "Jag känner mig trygg på skolan" i Gislaveds 3,4 3,8 89,47% 5 5,1 98,04% 2.3 Barns inflytande / Elevers ansvar och inflytande/elevers ansvar och inflytande Inget prioriterat mål 2013/2014 Svarsfrekvensen på vuxenutbildningarnas var 33%,Det är en låg siffra i förhållandet till målet på 75%. Däremot så innebär den en förändring till det bättre. Det är få som har svarat från GRUV och GYVUX. Vi ligger generellt sett något under målet på dessa punkter jämfört med förra året men vi är ändå i närheten Eftersom det gäller inflytandefrågor, möjligheter till stöd och information om kursplaner och betygskriterier så borde det vara bättre. Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar Svarsfrekvens på vuxenutbildningarnas instämmande i påståendet "Jag har möjlighet att påverka undervisningen" i Gislaveds instämmande i påståendet "Jag får bra information om kursplaner och betygskriterier" i Gislaveds 33% 75% 44% 3,8 4 95% 4,1 4,3 95,35% Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 5(8)

6 Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar instämmande i påståendet "Jag får det stöd jag behöver för att uppnå godkänd nivå i alla ämnen" i Gislaveds instämmande i påståendet "Klassrådet/lotstiden ger mig möjlighet att påverka" i Gislaveds 4,5 4,6 97,83% 3,9 4 97,5% 2.4 Förskola och hem / Skola och hem/ Inget prioriterat mål 2013/ Uppföljning, utvärdering och utveckling / Bedömning och betyg/bedömning och betyg Inget prioriterat mål 2013/2014 Flera studiedagar har ägnats åt formativ bedömning med Olof Procope 2.6 Förskolechefens ansvar / Rektors ansvar/rektors ansvar Inget prioriterat mål 2013/2014 Antal elever på grundläggande vuxenutbildningens akademikerspår som klarar av sin studietid på två år är 77%. Eftersom målet är 100% så ligger vi under målet Områdets mål Styrmått Utfall Mål Måluppfyllnad Kommentar Antal elever/årarbetare i på grundläggande vuxenutbildningens akademikerspår som klarar av sin studietid på två terminer % 3 Åtgärder för utveckling Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 6(8)

7 Utifrån analyser av resultaten av nämndens prioriterade mål och andra resultat, vilka åtgärder för utveckling behöver göras på enheterna? Vilka resultat förväntas med hjälp av de åtgärderna? Om man analyserar resultaten av nämndens prioriterade mål så kan man se följande förbättringsområden : Det är för få elever som fullföljer alla tre åren Det är för få elever på nationella program som når gymnasieexamen Den ogiltiga frånvaron är för hög och det gäller även den totala frånvaron Det är för få elever som får regelbunden information från sina lärare om sina studieresultat Det är för många elever som känner stress inför prov och redovisningar Klassrådstiden ger inte tillräckliga möjligheter till delaktighet Det som är bestämt under lå 13/14 och som träder i kraft under höstterminen, är att lotsarna och undervisande lärare behöver stärka greppet om eleverna. Därför kommer lotsarna att vara med på elevvårdsmöten i en helt annan utsträckning än tidigare. Det är rektor som avgör när lotsen ska vara med. Vi inför också klasslärarlag. Det innebär att samtliga undervisande lärare kring en klass samlas regelbundet och diskuterar relevanta ämnen i klassen. Det kan vara allt från elevsociala frågor till ämnesintegrerade projekt. Lotsen är ordförande, skickar ut dagordning och skriver ett kortare protokoll. Även rektor kan och bör initiera frågor. Detta sker med regelbundenhet och är utlagt i kalendariet. Resultatet av detta blir ett bättre samarbete lärare emellan, en klarare struktur och ett gemensamt förhållningssätt mot eleverna. Dessa åtgärder bör påverka ovanstående punkter positivt. Vi återinför också sektorskonferenser, vilket innebär att rektor träffar sin personal med regelbundenhet. Detta ger bättre möjlighet till dialog och kommunikation med lärarna.där finns det då möjlighet att ta upp de punkter som är under rubriken förbättringsområden. 4 Uppföljningsmått Gör en analys av årets resultat och jämför med förra årets resultat. Vilka slutsatser drar ni av det? Vilka faktorer kan ha påverkat resultatet? (För ett resonemang runt framgångsfaktorer, orsaker, miljön, arbetsmetoder, förutsättningar, insatta åtgärder, mätmetoder, dokumentation m.m.) I och med att det är första årgången avgångselever efter gymnasiereformens genomförande är ett flertal mått inte helt jämförbara med tidigare årskullar. Vad gäller jämförtalet har det stigit från 13,48 för avgångseleverna 2011/12 via 13, /13 till 14, /14. Då bör man dock beakta att detta gäller eleverna som har Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 7(8)

8 gymnasieexamen det här året medan det gällde elever med slutbetyg förra läsåret och då är det väsentligt färre elever som har gymnasieexamen (73,7 %) än som fick slutbetyg (83,6 %). Kraven var väsentligt lägre för att få slutbetyg i det tidigare systemet än för att ta examen i det nya systemet. Andelen elever med högskolebehörighet sjunker från 67,9 % 2012/13 till 65,3 % 2013/14 vilket beror på att att aktiva val måste göras för att nå högskolebehörighet efter gymnasiereformen. Ett mått som är direkt jämförbart är dock andelen med mer än 10 % underkända betyg. Den andelen sjunker från 27,4 % 2012/13 till 18,8 % 2013/14 vilket också är den lägsta andelen elever med mer än 10 % underkända betyg på de senaste 11 läsåren. Man kan också konstatera att det i och med den nya betygsskalan blivit en dragning mot mitten jämfört med hur det såg ut tidigare läsår. Totalt sett är dock betygsutvecklingen positiv under läsåret. Gruppering Mått Mål Utfall Antal elever Gymnasieskolans uppföljningsmått Antal elever i Jämförtal 14,71 med utökat program på högskoleförberedande program med högskolebehörighet med gymnasieexamen Andel satta MVG för avgångselever Andel ej satta kursbetyg för avgångselever Andel satta IG för avgångselever på yrkesprogram med högskolebehörighet % 1,6% 8,5% 50,6% 81,7% 73,7% 9,9% 1,2% 8,8% 24,7% Gymnasieskolan, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 8(8)

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Introduktionsprogrammen Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Uppföljning av prioriterade... 3 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper... 3 2.1.1 Inget

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Natur-, estet- och omsorgssektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Natur-, estet- och omsorgssektor Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Natur-, estet- och omsorgssektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Utveckling

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Vuxensektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Vuxensektor Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Vuxensektor 1 Inledning en gäller alla verksamheter. På vilket sätt har ni på området arbetat med det systematiska kvalitetsarbetet? (Organisation, arbetsformer,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Normer och värden/normer

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för Barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 3 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Uppföljning av prioriterade... 3 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper... 3 2.1.1 Inget prioriterat

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Ekonomisk sektor 1 Inledning Anvisning Anvisningen gäller alla verksamheter. På vilket sätt har ni på området arbetat med det systematiska kvalitetsarbetet? (Organisation,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 3 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 3 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Normer och värden/normer

Läs mer

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete vägledning och struktur Det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på Lidingö En viktig utgångspunkt i allt kvalitetsarbete är att barnets bästa sätts

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Möckelngymnasiet rektorsområde 4

Verksamhetsplan 2015. Möckelngymnasiet rektorsområde 4 Verksamhetsplan 2015 Möckelngymnasiet rektorsområde 4 2015-02- 18 Leena Jonsson Arndt Rektor 1 1. Inledning I rektorsområde 4, Möckelngymnasiet Karlskoga, ingår från läsåret 2014/15 följande utbildningsprogram:

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Gislaveds särskola Vi har i år haft två klasser med särskoleelever på Gislaveds Gymnasiums nationella särskoleprogram.. Vi har två nationella program: Programmet

Läs mer

Vårt systematiska kvalitetsarbete

Vårt systematiska kvalitetsarbete Vårt systematiska kvalitetsarbete Gör vi rätt saker i våra verksamheter? Vad är det som gör att vi är framgångsrika? Det kan vara svåra frågor om vi inte regelbundet analyserar våra verksamheter i relation

Läs mer

Kvalitetsplan för Estetiska programmet på Karolinska skolan 2014 med plan för ES programmet Karolinska skolan

Kvalitetsplan för Estetiska programmet på Karolinska skolan 2014 med plan för ES programmet Karolinska skolan Kvalitetsplan för Estetiska met på rolinska skolan 2014 med plan för 2015 2016. ES met rolinska skolan 2 1 Uppdrag Gymnasieskolorna har både ett statligt och ett kommunalt uppdrag som regleras i skollag,

Läs mer

P O L H E M. POLHEMSSKOLAN Box 6067 800 06 Gävle www.polhem.gavle.se

P O L H E M. POLHEMSSKOLAN Box 6067 800 06 Gävle www.polhem.gavle.se P O L H E M POLHEMSSKOLAN Box 6067 800 06 Gävle www.polhem.gavle.se Vision Mål och mått Polhemsskolans processer Huvudprocess Ledningsprocess Informationsprocess Stödprocess Alla elever ska klara sin utbildning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola n Beslut Linköpings kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Linköpings kommun Tillsyn i Linköpings kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Linköpings kommun under hösten 2016. Tillsynen har

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Kunskap/Bedömning och Betyg KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS

Läs mer

Kvalitetsrapport!2016/2017!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!2016/2017!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2016/2017 78 Förord Innehållsförteckning0 1. Om07 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 2.7 3. 4. 5. 6. 7.. 2. 0 1. Om0IT6Gymnasiet00 IT-Gymnasiet startade 1998 som en av Sveriges

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen:

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen: Från skollagen: Grundskolan skall enligt skollagen 4 kap 3-5 : 3 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera följa upp och utveckla utbildningen. 4 Sådan

Läs mer

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Rapport resultat elev- och föräldraenkät 2015 Grundskola, Förskoleklass och Fritidshem Innehållsförteckning Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Bakgrund...

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2016:11195 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Kitas Ekonomi i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5175 Kristna skolföreningen i Malmö Org.nr. 846002-6654 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Kultur- och utbildningsförvaltningen 2015-02-19 Plan över det systematiska kvalitetsarbetet 2015 HUVUDMANNANIVÅ Alla skolor och förskolor i Mellerud ska bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete där verksamheten

Läs mer

Styrkort: Mål och resultatmått gymnasie- och vuxenutbildningen 2019

Styrkort: Mål och resultatmått gymnasie- och vuxenutbildningen 2019 Styrkort: Mål och resultatmått gymnasie- och vuxenutbildningen 019 Grå text = VIVA Yttre kvalitet 1. Umeås tillväxt ska klaras med social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet med visionen om 00 000 medborgare

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2016:11193 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Kitas Gymnasium i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ideella föreningen Lars Virgins Förskola, Sally Bauerskolan F-6 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Sally Bauerskolan F-6 belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2014:7574 Alingsås kommun kommunstyrelsen@alingsas.se för gymnasieskola efter prioriterad tillsyn i Alströmergymnasiet sektor 2 i Alingsås kommun 2(10) Tillsyn i Alströmergymnasiet sektor 2 har

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2014:7575 Alingsås kommun kommunstyrelsen@alingsas.se Beslut för gymnasieskola efter prioriterad tillsyn i Alströmergymnasiet sektor 1 i Alingsås kommun 2 (10) Tillsyn i Alströmergymnasiet sektor

Läs mer

Analys och utvecklingsåtgärder gymnasieskola

Analys och utvecklingsåtgärder gymnasieskola 2016-01-27 Handläggare Fanny Adebrink, Lisa Ringqvist Avdelning styrning och kvalitet 2015UTN/0318 Analys och utvecklingsåtgärder gymnasieskola Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beshit Medborgarskolan Stockholmsregionen Org.nr. 802006-0524 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Medborgarskolan Stockholmsregionen Tillsyn av Medborgarskolan Stockholmsregionen Beslut 2 (8) har

Läs mer

Nulägesanalys Skolans namn (F-5/6) 13/14

Nulägesanalys Skolans namn (F-5/6) 13/14 140630 Nulägesanalys Skolans namn (F-5/6) 13/14 Denna nulägesanalys har ringat in att utvecklingsområde inför läsåret 14/15 är: Här ska den/de punkter stå som kokats ner och står längst ner på sista sidan

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Kunskap/Bedömning och Betyg KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod

Lägeskommun Kommunkod Skolblad avseende Nynäshamns gymnasium Kvarnvägen 4 4945 NYNÄSHAMN Tel http://wwwnynashamnse/gymnas Typ av huvudman Huvudman Kommunal Nynäshamn Lägeskommun Kommunkod Nynäshamn 09 Skolform Gymnasieskola

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Skolans kvalitetsredovisning

Skolans kvalitetsredovisning År för rapport: 2015 Organisationsenhet: Källtorpskolan Skolans kvalitetsredovisning Grundskola 6-9 Uppgifter om enheten Uppgift Kommentar Verksamhetens namn och inriktning Källtorpskolan årskurs 6-9 Namn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola f in Beslut Stockholms Estetiska Gyrnnasium ekonomisk förening Org.m.. 769602-9995 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Stockholms Estetiska Gymnasium beläget i Stockholms kommun 2 (10) Tillsyn i Stockholms

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan /2013

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan /2013 Kvalitetsredovisning Fröviskolan 7-9 2012/2013 1 Innehållsförteckning 1. Grundfakta 3 2. Resultat 2.1 Normer och värden 3 2.2 Utveckling och lärande 3 2.3 Elevinflytande och demokrati 8 2.4 Enhetens egna

Läs mer

Skolverkets allmänna råd med kommentarer om. Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet

Skolverkets allmänna råd med kommentarer om. Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet Skolverkets allmänna råd med kommentarer om Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet Allmänna råd om systematiskt kvalitetsarbete Målgrupper Riktar sig till huvudmän, rektorer och förskolechefer.

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Futurum

Regelbunden tillsyn i Futurum Regelbunden tillsyn i Bjuvs kommun Futurum Dnr 53-2008:2706 Regelbunden tillsyn i Futurum Gymnasieskolans individuella program Vuxenutbildning Svenska för invandrare Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Dan Christoffersson, utvecklingschef Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-14 97 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

MODELL för SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE i SKOLENHETERNA, HÖRBY KOMMUN 20120221

MODELL för SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE i SKOLENHETERNA, HÖRBY KOMMUN 20120221 MODELL för SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE i SKOLENHETERNA, HÖRBY KOMMUN 20120221 Systematiskt kvalitetsarbete Skollagen Kap 4 Kvalitet och Inflytande Huvudmanna nivå. Planering, uppföljning, utveckla Enhetsnivå.

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14.

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete och BRUK

Systematiskt kvalitetsarbete och BRUK Systematiskt kvalitetsarbete och BRUK Vad innebär kvalitetsarbete inom skolväsendet? 4 kap. 3-8 skollagen Kvalitet och inflytande Systematiskt kvalitetsarbete Varje huvudman och varje förskole- och skolenhet

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola (1 Industritekniska Gymnasiet Bergslagen AB Org.nr. 556608-1740 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i ABB Industrigymnasium Ludvika belägen i Ludvika kommun 2 (7) Tillsyn i ABB Industrigymnasium Ludvika

Läs mer

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut fin Beslut Dnr 44-2015:4005 Sofiaängen AB Org.nr. 556598-0942 Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun 2(10) Dnr 44-2015:4005

Läs mer

Gymnasieskolan Spyken Lund

Gymnasieskolan Spyken Lund Gymnasieskolan Spyken Lund Spyken idag Estetiska programmet musik Spetsutbildning i musik Humanistiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Särskild variant NA-musik Samhällsvetenskapsprogrammet ca 1000

Läs mer

Bilaga 2 Jämförelser och verksamhetsmått

Bilaga 2 Jämförelser och verksamhetsmått 1 Jämförelser och verksamhetsmått 15,5 Betygspoäng efter avslutad gymnasieutbildning, kommunala skolor 15, 14,5 14, 13,5 13, 12,5 Kommentar: Diagrammet visar betygspoäng efter avslutad gymnasieutbildning.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Dnr 44-2015:4337 Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Org.nr. 874002-0212 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Estetiska skolan, gymnasiet belägen i Arvika kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola rn i Skolinspektionen Dnr 44-2016:11196 Kitas utbildning AB Org.nr. 556709-7117 info@kitas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Kitas Natur i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 måndag den 9 september 2013 1 (6) Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 Chef Beskrivning av anordnaren Christina Spjuth Academedia Eductus AB ingår i Academediakoncernen, Sveriges största utbildningsföretag

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Redovisning av kvalitén på genomförd verksamhet inom Vuxenutbildningsenheten under läsåret 2011/2012. Granskningspunkterna är desamma som Skolinspektionens bedömningspunkter. Vuxenutbildningsenheten

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resultatrapport gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Resultatrapport gymnasieskolor Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2015-10-09 Vår referens Katarina Falk Utvecklingssamordnare Katarina.Falk@malmo.se Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse 2015-10-23 Resultatrapport

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete RIKTLINJE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHETER Ska antas av Utbildningsnämnden Innehållsförteckning INLEDNING 3 STYRKEDJAN 4 RUTIN 5 KVALITETSARBETE PÅ HUVUDMANNANIVÅ 5-6 FYRA

Läs mer

Bäckadalsgymnasiets elevresultat 2009--2013

Bäckadalsgymnasiets elevresultat 2009--2013 Bäckadalsgymnasiets elevresultat 29--213 Den som snabbt vill skapa sig en bild av Bäckadalsgymnasiets elevresultat hittar nedan uppgifter angående skolans resultat över tid. Resultaten presenteras genomgående

Läs mer

Arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Årsunda, 20160822 2016/17 Arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse FÖR LINGONBACKEN, PAVILJONGEN, SÄTRALINJEN OCH ÅRSUNDA FÖRSKOLOR Kunskapsförvaltningen Datum Sidan 1(4) Årsunda, Sätralinjen, Lingonbacken

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Resultatredovisning nationella program gymnasiet vårterminen 2017

Resultatredovisning nationella program gymnasiet vårterminen 2017 Ärende 11 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-09-18 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Resultatredovisning nationella program gymnasiet vårterminen 2017 Dnr: UN 17/078 Sammanfattning av ärendet Sammanfattningsvis

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2, 5 och 8 Stockholm åk 2 Sjuling 6 Södermalm Södermalmsskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9129 Svedala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Naverlönnskolan belägen i Svedala kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola %.0 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5372 Karlstads kommun karlstadskommun@karlstad.se Hammarö kommun kommunkvhammaro.se för gymnasieskola efter tillsyn i Karlstads kommun och Hammarö kommun Skolinspektionen

Läs mer

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Diarienummer: 2018.00225 Sara Brundell Anders Lundahl Skolverket Rapport 1 (8) Sammanfattning... 2 Andel elever med godkända terminsbetyg... 2 I engelska erhöll fler

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Dnr , 610 (60) KVALITETSRAPPORT lä sä ret Rektor Birgittä Lindstro m Gymnäsiesä rskolän Anderstorp/Bälder

Dnr , 610 (60) KVALITETSRAPPORT lä sä ret Rektor Birgittä Lindstro m Gymnäsiesä rskolän Anderstorp/Bälder 2015-02-05 Dnr 2014.249, 610 (60) KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2013-2014 Rektor Birgittä Lindstro m Gymnäsiesä rskolän Anderstorp/Bälder REKTORS KVALITETSRAPPORT Analys 1 KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Mölndals kommun jensholm@molndal.se för gymnasieskola efter tillsyn i Mölndals kommun 2(8) Tillsyn i Mölndals kommun har genomfört tillsyn av Mölndals kommun under Vårterminen 2017. Tillsynen har avsett

Läs mer

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 2011-04-28 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 Södra Bäckby skolor Sofiaskolan Ansvarig: Birgitta Leijon Kvalitetsrapport grundskola och särskola Inledning I den nya skollagen är kravet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram " Beslut Dnr 44-2015:9675 Drottning Blankas Gymnasieskola AB Org.nr. 556566-8794 Ann-Marie.Viala@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Drottning Blankas

Läs mer

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar.

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Hersby gymnasium. Skolan erbjuder

Hersby gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Vi satsar på en kvalificerad och framtidsinriktad utbildning inom två av de nationella programmen - Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolans lokaler är anpassade

Läs mer

Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2016:6149 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet i Skövde belägen i Skövde kommun 2 (7) Tillsyn i IT gymnasiet i Skövde

Läs mer

fin Beslut för grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Beslut Dnr :11355

fin Beslut för grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Beslut Dnr :11355 fin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11355 Stiftelsen Lundsbergs skola Org.nr. 874001-9362 joha@lundsbergsskola.se för grundskola efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete RIKTLINJE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHETER Antagen av Utbildningsnämnden 2015-11-03 87 reviderad år-mån-dag xx Innehållsförteckning INLEDNING... 3 STYRKEDJAN... 4 RUTIN...

Läs mer

Österfärnebo skolas arbetsplan

Österfärnebo skolas arbetsplan Österfärnebo skolas arbetsplan 2017-2018 MEDBORGARE Normer och värden Alla elever och vuxna ska känna sig respekterade och väl behandlade på Österfärnebo skola. et är nått när resultatet på kommunens enkät

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Kunskap/Bedömning och Betyg KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15 Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-05-12 Tjänsteskrivelse Vår referens Ann Andersson Ekonomichef Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15 Ärende

Läs mer

REKTORS VERKSAMHETSPLAN 2015

REKTORS VERKSAMHETSPLAN 2015 REKTORS VERKSAMHETSPLAN 2015 Elisabet Nielsen Rektor Rektorsområde 3 Möckelngymnasiet, Karlskoga 1 REKTORS VERKSAMHETSPLAN 2015 NULÄGE Rektorsområde 3 omfattar i dagsläget handels- och administrationsprogrammet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9718 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Uppsala belägen i Uppsala kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9718 Tillsyn i IT

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Gymnasieförbund Plan för systematiskt kvalitetsarbete på skolenhet Dnr xxx-20xx Läsår: Enhet: Rektor: Bilagor Bilaga 1 Utdrag från huvudmannens verksamhetsplan Bilaga 2 Elevenkät från.. Bilaga

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Campeon Frigymnasium AB Beslut för gymnasieskola efter prioriterad tillsyn i Campeon Frigymnasium belägen i Helsingborg kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer