Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen"

Transkript

1 Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Introduktionsprogrammen

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Uppföljning av prioriterade Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper Inget prioriterat 2013/ Andelen elever på nationella program som avbröt studierna under årskurs 1 ska vara högst 3 % Andelen avgångselever på nationella program med gymnasieexamen (yrkesexamen eller högskoleförberedande examen) ska vara minst 85 % Normer och värden/normer och värden/normer och värden Inget prioriterat 2013/ Barns inflytande / Elevers ansvar och inflytande/elevers ansvar och inflytande Inget prioriterat 2013/ Förskola och hem / Skola och hem/ Inget prioriterat 2013/ Uppföljning, utvärdering och utveckling / Bedömning och betyg/bedömning och betyg Inget prioriterat 2013/ Förskolechefens ansvar / Rektors ansvar/rektors ansvar Inget prioriterat 2013/ Åtgärder för utveckling Uppföljningsmått... 8 Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 2(8)

3 1 Inledning Introduktionsprogrammen (IM) har läsåret 2013/2014 haft 91 stycken elever inskrivna. Språkintroduktionen har haft flest elever då nyanlända ungdomar frekvent har tillkommit under läsåret. Vi hanterar också inom dessa program elever som har en mindre lyckad skolgång, och till det en hög frånvaro från tidigare stadier, som gör att de har stora kunskapsluckor. Många är också så kallade "hemmasittare" vilket innebär att de i värsta fall inte har deltagit i någon form av undervisning under många år, vilket påverkar tiden de behöver befinna sig på IM. Gruppen elever som behöver mer än ett år på IM ökar eftersom fler elever än vanligt är långt ifrån behörighet till ett nationellt program när de kommer. Fortsätter det förhållandet kommer IM troligtvis bli största program på Gislaveds Gymnasium läsåret 2014/2015. På IM arbetar vi i nära samarbete med Elevhälsans olika professioner vilket har varit rätt väg att gå då många elever börjar gå i skolan när de börjar på IM. Riktade insatser främjar elevernas välmående och insatser vilket visar sig dels i närvaron men också i resultaten. Dock är frånvaron fortfarande väldigt hög men att förändra ett beteende tar tid och vi arbetar medvetet med att öka närvaron. 2 Uppföljning av prioriterade 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper Inget prioriterat 2013/2014 Inför läsåret 2013/2014 förändrade vi Språkintroduktionens struktur och skapade fem olika grupper. Två grupper där eleverna arbetar med att nå kunskapsen i olika ämnen och nå behörighetskraven för ett nationellt program. Ungdomar som däremot inte kommer nå kunskapsen inom en överskådlig tid placerades i det som vi valde att kalla SFI-Ung-grupperna A, B och C. Dessa ungdomar hamnar på så vis med jämnåriga ungdomar i gymnasiets lokaler i stället för som skulle vara fallet med sina föräldrar i de SFI-grupper som undervisas i Rönnens lokaler. Pedagoger och övrig personal upplever att det har varit ett framgångskoncept och vi kommer fortsätta bedriva SFI-undervisningen för ungdomarna på samma sätt kommande läsår Andelen elever på nationella program som avbröt studierna under årskurs 1 ska vara högst 3 % Områdets Andel elever på nationella program som avbrutit studierna under årskurs 1 0% 3% 100% 2014 Har inga elever på nationellt program på Introduktionsprogrammen. Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 3(8)

4 2.1.3 Andelen avgångselever på nationella program med gymnasieexamen (yrkesexamen eller högskoleförberedande examen) ska vara minst 85 % Områdets instämmande i påståendet "Jag får regelbunden information från mina lärare om mina studieresultat utifrån en för kurserna/betygskriterierna" i Gislaveds instämmande i påståendet "Jag känner att lärarna tror på mig och min förmåga att lära" i Gislaveds 4, ,75% ,5 111,11% 2014 De få elever som har besvarat enkäten upplever i hög grad att de får regelbunden information om sina studieresultat. De elever som har besvarat enkäten upplever att de lyckas i skolan. 2.2 Normer och värden/normer och värden/normer och värden Inget prioriterat 2013/2014 Under läsåret 2013/2014 har vi arbetat med att vända frånvaro till närvaro. Det kommer vi att fortsätta med under kommande läsår. Många av eleverna på Introduktionsprogrammen har svårt med närvaron i skolan, av många anledningar, och vissa av våra elever har inte varit i skolan med någon ordning de sista tre åren i grundskolan. Varje enskild elevs situation är unik och vi måste därför alltid ta hänsyn till de förutsättningar eleven har att klara sin skolgång. Områdets Antal till rektor anmälda fall av diskriminering eller kränkande behandling på gymnasieskolan. i gymnasiets åk 1 med > 10 % ogiltig frånvaro i gymnasiets åk 2 med > 10 % ogiltig frånvaro 0 64% 3% 4,69% 0% 3% 100% 2014 Inte relevant förintroduktionsprogrammet. Ingen går i åk 2. Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 4(8)

5 Områdets i gymnasiets åk 3 med > 10 % ogiltig frånvaro med > 10 % total frånvaro under läsåret i åk 1 gymnasiet med > 10 % total frånvaro under läsåret i åk 2 gymnasiet med > 10 % total frånvaro under läsåret i åk 3 gymnasiet Medelvärde för instämmande i påståendet "Jag känner mig trygg på skolan" i Gislaveds 0% 3% 100% ,73% 45,45% 59,78% % 0% 100% % 0% 100% ,1 98,04% 2014 Ej relevant för Introduktionsprogrammen. Värdet är något bättre om än väldigt mnarginellt. Vi har en stor grupp av elever som av många olika anledningar har svårt att närvara i skolan. Inga elever i åk 2 på IM. Inga elever i åk 3 på IM. De elever som går på Introduktionsprogrammen känner sig generellt trygga på skolan. 2.3 Barns inflytande / Elevers ansvar och inflytande/elevers ansvar och inflytande Inget prioriterat 2013/2014 På Introduktionsprogrammen är det viktigt att eleverna är en del av sin individuella studieplan. Vi har idag ett väldigt väl fungerande system i hur vi planerar eleverna tid på Introduktionsprogrammen. Arbetet med att integrera eleven i tankar kring dennes framtid tar sin början från vår sida redan sista terminen i åk 9 då vi besöker eleven på deras skola. Vid detta första möte får eleven träffa programansvarig och stydie- och yrkesvägledare och diskutera sina tankar om framtiden. Utifrån den diskussionen försöker vi sedan, så långt det är möjligt, tillmötesgå eleven i de önske den har. I samband med skolstarten hos oss på programmen har vi också ett överlämnandemöte där alla som ska undervisa våra elever på programmen får den information som är nödvändig om elevens behov. Efter en dryg månad på programmet har vi ett uppföljningsmöte där vi går igenom hur allt är och hur studierna på programmet fungerar. Skulle det visa sig att det är något som inte har blivit bra eller inte är optimalt för eleven försöker vi ta hänsyn till det. Det upplägg vi har idag fungerar mycket bra och vi kommer att fortsätta att arbeta utifrån det. Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 5(8)

6 Områdets Under gymnasietiden ska successivt elevens inflytande öka över studiemiljö och arbetsformer öka. Lotstiden används för att utveckla detta samtidigt som övriga undervisande personal medverkar i att den enskilda eleven är aktiv i upprättandet av sin egen studieplan. Genomsnittligt värde på en avseende Lotstiden ger mig möjlighet att påverka. instämmande i påståendet "Jag har möjlighet att påverka undervisningen" i Gislaveds instämmande i påståendet "Jag får bra information om kursplaner och betygskriterier" i Gislaveds instämmande i påståendet "Jag får det stöd jag behöver för att uppnå godkänd nivå i alla ämnen" i Gislaveds instämmande i påståendet "Klassrådet/lotstiden ger mig möjlighet att påverka" i Gislaveds 4, ,75% ,57 4,3 106,28% ,6 108,7% , ,5% 2014 Eleverna upplever att deras studieplan är väldigt individuell och att den ligger till grund för planeringen av deras studier på IM. Eleverna upplever att de får nödvändig information. Eleverna upplever att de får det stöd de behöver för att nå E i alla kurser. Vi når nästan et och kommer arbeta för att förbättra lotstiden kvalitetsmässigt. Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 6(8)

7 2.4 Förskola och hem / Skola och hem/ Inget prioriterat 2013/2014 Eftersom eleverna på Introduktionsprogrammen ofta har väldigt speciella behov är samarbetet med hemmet och vårdnadshavare ett naturligt inslag i vår verksamhet. Vi träffar vårdnadshavare kontinuerligt och följer upp de åtgärdsprogram som den enskilde eleven har flera gånger per termin. Att arbeta i nära relation med hemmet har varit en framgångsfaktor över lång tid vilket är och fortsättningsvis kommer att vara ett prioriterat i sektorn. 2.5 Uppföljning, utvärdering och utveckling / Bedömning och betyg/bedömning och betyg Inget prioriterat 2013/2014 Eleverna på Introduktionsprogrammen har läsåret 2013/2014 tagit sammanlagt 138 stycken betyg. I ämnent engelska har 12 stycken tagit betyg, i matematik 26 stycken, i svenska 8 stycken och i svenska som andraspråk 8 st. Utöver dessa har också betyg tagits i biologi, bild, fysik, geografi, historia, hem- och konsumentkunskap, idrott och hälsa, kemi, religion samhällskunskap och teknik. Många elever har blivit färdiga för ett nationellt program men en stor del måste gå kvar på IM ett år till för att bli fullt behöriga. 2.6 Förskolechefens ansvar / Rektors ansvar/rektors ansvar Inget prioriterat 2013/2014 Eleverna på Introduktionsprogrammen ökar av många anledningar. Vi har identifierat tre orsaker till det. För det första är det fler elever än på länge som inte når en för ett nationellt program på gymnasiet. För det andra, eleverna vi har på Introduktionsprogrammen går på programmen mer än ett år, eftersom de har väldigt få betyg med sig från grundskolan. Och till sist, gruppen nyanlända ökar och vi beräknar att de kommer bli ännu fler kommande läsår. Vi har således en väldigt stor elevgrupp att hantera på dessa program. Glädjande är att vi upplever att eleverna trivs hos oss och gör sitt yttersta för att klara av skolan. Alla lyckas inte men vi arbetar mot att alla ska kunna göra det. Framgångsfaktorer i det arbetet är det nära samarbetet med vårdnadshavare och i det fall det är nödvändigt andra instanser. Den individuella studieplanen och åtgärdsprogrammen är också av stor vikt och dessa dokument utvärderas kontinuerligt. Områdets Antal elever/årarbetare i gymnasieskolan 12 Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 7(8)

8 3 Åtgärder för utveckling Vi kommer på Introduktionsprogrammen fortsättningsvis arbeta med att vända frånvaro till närvaro. Det kommer vara ett proioriterat under läsåret 2014/2015. Vi kommer också att arbeta förebyggande i ANT-frågor eftersom vi upplever att några elever, när de kommer till vår verksamhet, har tendenser att hamna i missbruk. Det vill vi i alla avseenden komma tillrätta med. Under läsåret kommer vi arbeta med att ta fram en förbättrad alkohol- och drogpolicy för den nolltolerans vi har på programmen. Vi kommer i relation till ovan också omarbeta rutinerna för hur vi arbetar med eleverna i Elevhälsan. Arbetet kommer få en tydligare struktur och uppföljningsrutinerna kommer tydliggöras. Det kommer bli ett centralt elevfokus med riktning mot att eleve ska lyckas i sin skolgång. 4 Uppföljningsmått I år har fler elever än förra året tagit betyg och blivit behöriga till ett nationellt program, vilket är glädjande. Men det finns också en stor grupp elever som kommer från grundskolan som har lång väg kvar till behörighet till ett nationellt program. Denna faktor gör att vi inte lämnar ifrån oss lika många elever till gymnaiset som vi borde. Därav ökar antal elever på IM. Här måste vi övergripande titta på strategier för att få fler behöriga redan i grundskolan. Vi har övergripande pratat med BUN om möjligheten att införa en Fokusverksamhet, likt den på gymnasiet, på kommunens grundskolor. Vi tror att det skulle kunna vara en väg att gå mot en ökad behörighet. Förslaget är fortfarande i sin linda men en idé vore att börja på en skola för att sedan utvärdera och eventuellt utöka verksamheten på fler skolor. Insatser i tidigare skolår tror vi i alla avseenden främjar behörigheten till de nationella programmen på gymnasiet. Gruppering Mått Mål Utfall Antal elever Gymnasieskolans uppföljningsmått Antal elever i gymnasieskolan 91 Introduktionsprogrammen, Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 8(8)

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Gymnasieskolan

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Gymnasieskolan Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Gymnasieskolan 1 Inledning en gäller alla verksamheter. På vilket sätt har ni på området arbetat med det systematiska kvalitetsarbetet? (Organisation, arbetsformer,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Natur-, estet- och omsorgssektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Natur-, estet- och omsorgssektor Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Natur-, estet- och omsorgssektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Utveckling

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Uppföljning av prioriterade... 3 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper... 3 2.1.1 Inget prioriterat

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för Barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 3 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Vuxensektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Vuxensektor Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Vuxensektor 1 Inledning en gäller alla verksamheter. På vilket sätt har ni på området arbetat med det systematiska kvalitetsarbetet? (Organisation, arbetsformer,

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2015-2016 Tomtbergaskolan Rektor Boel Ehrenberg 2. Systematiskt kvalitetsarbete Fyra områden har satt rejäla spår i undervisningen och i fritidsverksamheten. Det första är

Läs mer

Plan för utbildningen på Introduktionsprogrammen. skolan, Finspångs kommun

Plan för utbildningen på Introduktionsprogrammen. skolan, Finspångs kommun Plan för utbildningen på Introduktionsprogrammen på Bergska skolan, Finspångs kommun Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationellt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Normer och värden/normer

Läs mer

En beskrivning av slutbetygen i grundskolan våren 2011

En beskrivning av slutbetygen i grundskolan våren 2011 Enheten för utbildningsstatistik 2011-11-08 Dnr 71-2011:14 1 (12) En beskrivning av slutbetygen i grundskolan våren 2011 Slutbetyg enligt det mål- och kunskapsrelaterade systemet delades ut för första

Läs mer

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet Introduktionsprogrammet Från och med höstterminen 2011 får gymnasieskolan fem introduktionsprogram som ersätter det individuella programmet (IV) för dem som inte är behöriga till ett nationellt program.

Läs mer

SFI. Kvalitetsanalys 16/17

SFI. Kvalitetsanalys 16/17 SFI Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.2 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Plan för introduktionsprogrammen. Mölndals stad Utbildningsnämnden

Plan för introduktionsprogrammen. Mölndals stad Utbildningsnämnden Plan för introduktionsprogrammen Mölndals stad Utbildningsnämnden Introduktionsprogram (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till ett nationellt program i gymnasieskolan

Läs mer

Plan för introduktionsprogram i

Plan för introduktionsprogram i i Robertsfors kommun Hilda Vidmark Robertsfors kommun Läsåret 2018/2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.2 Allmänt om utbildning på introduktionsprogram i Robertsfors kommun... 2 2. Plan för Språkintroduktion...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Plan för utbildning Introduktionsprogrammen läsåret 18/19 UTBILDNINGSNÄMNDEN

Plan för utbildning Introduktionsprogrammen läsåret 18/19 UTBILDNINGSNÄMNDEN Plan för utbildning Introduktionsprogrammen läsåret 18/19 UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 6 september 2018 Innehåll Plan för introduktionsprogrammen... 4 Introduktionsprogram (IM)... 4 Behörighetskrav till

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2017/2018 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Normer och värden/normer

Läs mer

Plan för utbildning introduktionsprogrammen (IM) läsåret 19/20

Plan för utbildning introduktionsprogrammen (IM) läsåret 19/20 Plan för utbildning introduktionsprogrammen (IM) läsåret 19/20 UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen av utbildningsnämnden 2019-09-05, 84 Innehåll Plan för utbildning... 3 Individuell studieplan... 3 Introduktionsprogram

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Teknisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Teknisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Teknisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 4 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016 Lärande genom Delaktighet Laganda Glädje 2015-06-29 Introduktionsprogrammen 2015/2016 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationellt

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den kommunala skolan grundskolan som klarat samtliga delprov

Läs mer

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014 Handläggare Margareta Nenzén Innehållsförteckning 1. Introduktionsprogrammen... 3 2. Preparandutbildning (IMPRE)... 4 2.1. Behörighet...

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 3 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Tundalsskolan Ort Robertsfors Ansvarig rektor Jan

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Ekonomisk sektor 1 Inledning Anvisning Anvisningen gäller alla verksamheter. På vilket sätt har ni på området arbetat med det systematiska kvalitetsarbetet? (Organisation,

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

Utbildningsplan för introduktionsprogrammen i Håbo kommun. Barn- och utbildningsnämnden Fridegårdsgymnasiet

Utbildningsplan för introduktionsprogrammen i Håbo kommun. Barn- och utbildningsnämnden Fridegårdsgymnasiet Dokumentansvarig: Rektor Fridegårdsgymnasiet Fastställd av Barn- och utbildningsnämnden ( 107/2017) Utbildningsplan för introduktionsprogrammen i Håbo kommun Barn- och utbildningsnämnden Fridegårdsgymnasiet

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016 Avdelningen för analys Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 () Terminsbetyg i årskurs, våren 1 I årskurs ska eleverna få betyg i alla ämnen de läst under året. Undantaget är moderna språk som

Läs mer

Plan för utbildning gällande:

Plan för utbildning gällande: Mall avseende Plan för utbildning utdelad i samband med seminarium vid Skolriksdagen, SKL, den 6 maj 2019. /Bengt Weidow Plan för utbildning gällande: Programinriktat val Programinriktat val riktar sig

Läs mer

Instruktioner till skolan

Instruktioner till skolan Instruktioner till skolan Detta bildspel är ett stöd för er i mötet med nyanlända elevers vårdnadshavare på ett föräldramöte eller välkomstmöte. Bildspelet innehåller 27 bilder med ett innehåll som nyanlända

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Kommunala mål

KVALITETSREDOVISNING Kommunala mål KVALITETSREDOVISNING Kommunala mål Gymnasieskolan - introduktionsprogrammen 2012 ENHET Gymnasieskolan, introduktionsprogrammet FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR KVALITET TIDSPERIOD 2012 GRUNDFAKTA OM ENHETEN Gymnasieskolan

Läs mer

Förslag till åtgärder

Förslag till åtgärder Förslag till åtgärder www.ljungby.se Kommunala grundskolan i Ljungby kommun Nycketal www.ljungby.se Andelen elever i åk 3 i den kommunala grundskolan som klarat samtliga delprov på nationella prov i matematik

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 18/19 Introduktionsprogrammen

VERKSAMHETSPLAN 18/19 Introduktionsprogrammen VERKSAMHETSPLAN 18/19 Introduktionsprogrammen Barn- och utbildningsförvaltningen Åtvidabergs kommun 2018 1 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. VISION... 3 3. MISSION... 3 4. SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE... 4

Läs mer

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer

Villerkulla fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17

Villerkulla fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17 Villerkulla fritidshem Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Fritidshemmet

Läs mer

4Bilaga till kvalitetsrapport 2012/2013 för introduktionsprogram förutom PRIV Diarienr:BIN3 2014-24

4Bilaga till kvalitetsrapport 2012/2013 för introduktionsprogram förutom PRIV Diarienr:BIN3 2014-24 4Bilaga till kvalitetsrapport 2012/2013 för introduktionsprogram förutom PRIV Diarienr:BIN3 2014-24 1. Elevantal Skola Skolenhet Rektor Birgittaskolan Eva Aronsson Antal elever 15/10 År 1 År 2 År 3 År

Läs mer

Plan för utbildning Introduktionsprogrammen läsåret 16/17

Plan för utbildning Introduktionsprogrammen läsåret 16/17 Plan för utbildning Introduktionsprogrammen läsåret 16/17 UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 160908 Innehåll Plan för introduktionsprogrammen... 4 Introduktionsprogram (IM)... 4 Behörighetskrav till de nationella

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan /2013

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan /2013 Kvalitetsredovisning Fröviskolan 7-9 2012/2013 1 Innehållsförteckning 1. Grundfakta 3 2. Resultat 2.1 Normer och värden 3 2.2 Utveckling och lärande 3 2.3 Elevinflytande och demokrati 8 2.4 Enhetens egna

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2015

Slutbetyg i grundskolan, våren 2015 Enheten för utbildningsstatistik 15-09-30 1 () Slutbetyg i grundskolan, våren 15 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 15. Syftet är att ge en beskrivning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resultatrapport gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Resultatrapport gymnasieskolor Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2015-10-09 Vår referens Katarina Falk Utvecklingssamordnare Katarina.Falk@malmo.se Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse 2015-10-23 Resultatrapport

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014 Köping en av Sveriges bästa skolkommuner Skolplan 2011-2014 Vår verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden och kommundelsnämnden har antagit en skolplan för 2011-2014. I Köpings kommuns skolplan finns

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Ljungbackens fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Ljungbackens fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Ljungbackens fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Villerkulla fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Elever som inte nådde gymnasiebehörighet vårterminen 2013

Elever som inte nådde gymnasiebehörighet vårterminen 2013 PM Tyresö kommun 2013-10-11 Barn- och utbildningsförvaltningen 1 (7) Marika Lyman Utredare 08-5782 91 53 marika.lyman@tyreso.se Elever som inte nådde gymnasiebehörighet vårterminen 2013 Elever Enligt de

Läs mer

Plan för Introduktionsprogram Dahlstiernska Gymnasiet Läsåret

Plan för Introduktionsprogram Dahlstiernska Gymnasiet Läsåret Plan för Introduktionsprogram Dahlstiernska Gymnasiet Läsåret 2017-2018 Introduktionsprogrammen, förkortat IM,vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Ekonomisk sektor

Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017. Ekonomisk sektor Systematiskt kvalitetsarbete 2016/2017 Ekonomisk sektor Innehållsförteckning 1 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 2 Inledning... 3 3 Uppföljning av prioriterade mål... 3 3.1 Utveckling och lärande/kunskaper/kunskaper...

Läs mer

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För unga 16 20 år Gymnasieskolan. Den svenska skolan för nyanlända För unga 16 20 år Gymnasieskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär- och gymnasiesärskola

Läs mer

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer HT16

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer HT16 ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer HT16 Inriktning årskurs 7-9 (4,5 år, 270 hp) Huvudämne och kombinationer Bild 90 hp i kombination med Observera att godkänt färdighetsprov i Bild krävs. Historia

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Säters kommun

Regelbunden tillsyn i Säters kommun Regelbunden tillsyn i Säters kommun Statens skolinspektion Granskning av kvalitet inom skolväsendet, förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen. Tillsyn över det offentliga skolväsendet, den allmänna förskoleverksamheten

Läs mer

Huvudmannens kommentarer Didaktus Läsår 13/14

Huvudmannens kommentarer Didaktus Läsår 13/14 Huvudmannens kommentarer Didaktus Läsår 13/14 DIDAKTUS LÄSÅR 13/14 Didaktus har sitt huvudmannasäte i Göteborg och ingår i en grupp av gymnasieskolor tillsammans med LBS Kreativa Gymnasiet och Designgymnasiet.

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan våren 2013

Slutbetyg i grundskolan våren 2013 Utbildningsstatistik 2013-09-30 1 (13) Slutbetyg i grundskolan våren 2013 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2013. Syftet är att ge en beskrivning av

Läs mer

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Resursskola - En del av särskilt stöd Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn- och ungdomsförvaltningen - 2013 1 Resursskola en del av särskilt stöd Enligt Allmänna råden

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2014

Slutbetyg i grundskolan, våren 2014 Enheten för utbildningsstatistik 2014-09-30 1 (15) Slutbetyg i grundskolan, våren 2014 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2014. Syftet är att ge en

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Plan för samtliga introduktionsprogram(im)

Plan för samtliga introduktionsprogram(im) Plan för samtliga introduktionsprogram(im) Huvudmannens plan för utbildningen Introduktionsprogrammen har ingen nationell fastställd struktur och längd. Informationen i gymnasieförordningen om vad utbildningarna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SCHILLERSKA GYMNASIET!

VÄLKOMMEN TILL SCHILLERSKA GYMNASIET! VÄLKOMMEN TILL SCHILLERSKA GYMNASIET! Skolledning Kristina Bergman Alme Estetiska programmet (ES) Sanna Ingelstam-Duregård Humanistiska (HU) och Samhällsvetenskapsprogrammen (SA) Olof Gårdstedt Introduktionsprogrammet(IM)

Läs mer

Introduktionsprogram läsåret

Introduktionsprogram läsåret Sida 1 (45) Utbildningsförvaltningen Plan för utbildning. introduktionsprogram Introduktionsprogram läsåret 2019 2020 Postadress: Uppsala kommun, 753 75 Uppsala Telefon: 018-727 00 00 (växel) www.uppsala.se

Läs mer

Plan för utbildning -

Plan för utbildning - Barn- och utbildningsförvaltningen Tjänsteskrivelse 2018-06-28 Dnr 2018/392-612 Barn- och utbildningsnämnden Plan för utbildning - Introduktionsprogrammen Västerviks Gymnasium Bakgrund och beskrivning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Futurum

Regelbunden tillsyn i Futurum Regelbunden tillsyn i Bjuvs kommun Futurum Dnr 53-2008:2706 Regelbunden tillsyn i Futurum Gymnasieskolans individuella program Vuxenutbildning Svenska för invandrare Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Plan för utbildningar på Introduktionsprogram

Plan för utbildningar på Introduktionsprogram Plan för utbildningar på Introduktionsprogram Mönsteråsgymnasiet Beslutat av Barn- och utbildningsnämnden: 180411 Innehåll 1. Inledning... 1 1.1 Plan för utbildning... 1 1.2 Organisation... 1 1.3 Vidare

Läs mer

Introduktionsprogrammen

Introduktionsprogrammen Introduktionsprogrammen Introduktionsprogrammen är för dig som är mellan 16 och 20 år och inte är behörig för ett nationellt program på gymnasiet. Studieplanen innehåller även aktiviteter som stärker dig

Läs mer

Tranängskolans fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17

Tranängskolans fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17 Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Förändrat

Läs mer

Vad är nytt. Systemskifte för friskolor. Det som gäller för kommunala skolor

Vad är nytt. Systemskifte för friskolor. Det som gäller för kommunala skolor 1 juli 2011 Vad är nytt Systemskifte för friskolor Det som gäller för kommunala skolor gäller för friskolor Myndighetsutövningen blir samma för både friskolor och kommunala skolor Fristående skolor omfattas

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Träningsskola

Kvalitetsanalys 15/16. Träningsskola Kvalitetsanalys 15/16 Träningsskola Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 9

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Trångsundsskolan är en skola i utveckling. Under läsåret har vi arbetat väldigt mycket med att få en struktur

Läs mer

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ämneskombinationer Hösten 2019

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ämneskombinationer Hösten 2019 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2019 INRIKTNING ÅRSKURS 7-9 (4,5 ÅR, 270 HP) HUVUDÄMNE OCH KOMBINATIONER 2 BILD 90 HP I KOMBINATION MED Observera att godkänt färdighetsprov i krävs. BIOLOGI

Läs mer

Välkommen till Gymnasieinformation!

Välkommen till Gymnasieinformation! Välkommen till Gymnasieinformation! Gymnasieskolan enligt GY2011 18 Nationella program 60 inriktningar 12 Yrkesprogram 6 Högskoleförberedande program Alla program omfattar 2 500 poäng Yrkesprogram Gymnasiegemensamma

Läs mer

Lingonboda fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17

Lingonboda fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17 Lingonboda fritidshem Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Eleverna

Läs mer

Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen

Läs mer

Uppföljning introduktionsprogrammen

Uppföljning introduktionsprogrammen TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Utvecklingsförvaltningen 2013-01-23 1 (9) Diarienr: 2013 GAN 0067 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning introduktionsprogrammen Förslag till beslut 1. Godkänna

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren Dokumentdatum: Diarienummer: :1513

Slutbetyg i grundskolan, våren Dokumentdatum: Diarienummer: :1513 Slutbetyg i grundskolan, våren 2018 Diarienummer: 5.1.1-2018:1513 Skolverket Rapport 1 (19) Sammanfattning... 2 Inledning... 3 Elevsammansättningen... 3 Slutbetygen... 7 Betyg... 7 Behörighet till gymnasieskolans

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2017

Slutbetyg i grundskolan, våren 2017 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 (16) Slutbetyg i grundskolan, våren 2017 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen 2017. Syftet är att ge en

Läs mer

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.

Valet till gymnasiet. Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar. Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens. Valet till gymnasiet Ekholmsskolan, 16 november 2017 Information till föräldrar Johan Dahlberg Studie- och yrkesvägledare vägledningskompetens.se Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar

Läs mer

PM - Resultat i gymnasieskolan. Läsåret 2017/2018

PM - Resultat i gymnasieskolan. Läsåret 2017/2018 PM - Resultat i gymnasieskolan Läsåret 2017/2018 Sammanfattning Nynäshamns gymnasium rapporterade 72 avgångselever till UHR 1 läsåret 2017/2018 o 67 avgångselever erhöll en gymnasieexamen o Fem elever

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2017

Information inför gymnasievalet 2017 Information inför gymnasievalet 2017 Det finns 18 nationella gymnasieprogram. Av de är 12 yrkesprogram och 6 är högskoleförberedande program. Alla nationella program är 3-åriga. Det finns också 5 olika

Läs mer

Utbildningsplan läsåret 19/20 för gymnasieskolans individuella program

Utbildningsplan läsåret 19/20 för gymnasieskolans individuella program SALA2000, v 2.0, 2012-08-02 1 (8) DNR 2019/912 ÄRENDE 7 BILAGA 1 PLAN PLAN Utbildningsplan läsåret 19/20 för gymnasieskolans individuella program Enligt skollagens 17 kap. 7 ska introduktionsprogrammen

Läs mer

Regeringsuppdrag. Översyn av kursplaner och kunskapskrav. Nya betygsskalan: A, C och E. Verksamhetspoäng

Regeringsuppdrag. Översyn av kursplaner och kunskapskrav. Nya betygsskalan: A, C och E. Verksamhetspoäng OH-mallen Regeringsuppdrag Översyn av kursplaner och kunskapskrav Nya betygsskalan: A, C och E Verksamhetspoäng Kommunal vuxenutbildning, grundläggande nivå Kurser Engelska Biologi Fysik Kemi Samhällskunskap

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN för INTRODUKTIONSPROGRAM på DAHLANDER KUNSKAPSCENTRUM

UTBILDNINGSPLAN för INTRODUKTIONSPROGRAM på DAHLANDER KUNSKAPSCENTRUM UTBILDNINGSPLAN för INTRODUKTIONSPROGRAM på DAHLANDER KUNSKAPSCENTRUM Grunder Gymnasieskolan har fem introduktionsprogram för ungdomar som inte är behöriga till ett nationellt program (Skollagens 17 kap).

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan Juridisk vägledning Reviderad december 2013 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Fem introduktionsprogram finns för elever som är obehöriga till de nationella programmen i gymnasieskolan. Introduktionsprogrammen

Läs mer

Svenska. Välkommen till Luleå gymnasieskola

Svenska. Välkommen till Luleå gymnasieskola Svenska Välkommen till Luleå gymnasieskola 1. Luleå gymnasieskola med kunskap och framtidstro i centrum Vår skola är en av Sveriges största med ungefär 2 400 elever. Skolan består av fem kvarter: Hackspetten,

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Kort om den svenska gymnasieskolan

Kort om den svenska gymnasieskolan Kort om den svenska gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2 Beställningsnummer:

Läs mer

Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan

Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan Dispens bör beviljas när Eleven har under en betydande del av sin grundskoletid ej haft möjlighet

Läs mer

Slutbetyg i grundskolan, våren 2016

Slutbetyg i grundskolan, våren 2016 PM Enheten för förskole- och grundskolestatistik Dokumentdatum: 16-09-9 0 (16) Slutbetyg i grundskolan, våren 16 I denna promemoria redovisas slutbetygen för elever som avslutade årskurs 9 vårterminen

Läs mer

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2016-08-11 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2016/2017 2016-08-11 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer