Sida 1 av 15. Patientsäkerhetsberättelse för. Attendo Frösunda. Annika Sillian

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sida 1 av 15. Patientsäkerhetsberättelse för. Attendo Frösunda. Annika Sillian"

Transkript

1 Sida 1 av 15 Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Frösunda 2016 Annika Sillian

2 Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Övergripande mål... 3 Ansvarsfördelning... 4 Mät- och uppföljningsmetod... 5 Hur patientsäkerhetsarbetet har bedrivits och vilka åtgärder som genomförts... 6 Uppföljning genom lokala och externa kontroller och jämförelser... 7 Samverkan... 7 Riskanalys... 8 Rapporteringsskyldighet... 8 Synpunkter och klagomål... 9 Samverkan med brukare och närstående Resultat Övergripande Mål för kommande år... 14

3 Sida 3 av 15 Sammanfattning Attendo Frösunda är beläget vid Frösunda torg i Solna, nära centrum, med bra kommunikationer och fina promenadvägar. En grönskande park med fruktträd finns intill. Frösunda har sedan årsskiftet 2015/2016 drivits i egen regi. Det finns 40 lägenheter i fyra plan. Våning 1 och 2 har vardera 11 lägenheter och har inriktning somatisk vård. Våning 3 och 4 har vardera 9 lägenheter och har inriktning demensvård. Många av personalen har arbetat sedan starten år Målet med verksamheten är att brukare ska känna sig trygga och säkra, bli bemötta med respekt och lyhördhet, få god service, omsorg och omvårdnad och därigenom få ett värdigt liv och uppleva välbefinnande. Visionen är att se till det friska hos varje individ och därigenom stärka den äldre i vardagen. Det viktigaste resultatet verksamheten uppnått är minskat antal läkemedelshändelser. Man fortsätter arbetet med att göra riskbedömningar för fall, tryckskador och nutrition, och antalet trycksår har minskat jämfört med Verksamheten kommer under 2017 att få arbeta vidare med att utveckla arbetet med BPSDregistret, basala hygienrutiner, mat och måltider samt implementera NVP. Övergripande mål SFS 2010:659,3 kap. 1 och SOSFS 2011:9, 3 kap. 1 Minska antalet händelser avseende läkemedel. Strategin har varit att utbilda vård- och omsorgspersonalen om läkemedel. Minska antalet händelser avseende tryckskador. Strategin har varit att utbilda vård- och omsorgspersonalen i förebyggande åtgärder. Registrera samtliga händelserapporter gällande fall, läkemedel, tryckskador och medicinska produkter i kvalitetsledningssystemet ADD. Strategin har varit att verksamhetschefen följer upp med statistik varje månad vid kvalitetsrådet. Genomföra riskbedömningar för fall, tryckskador och nutrition i samband vid nyinflytt samt vid förändrat hälsotillstånd och fallolyckor. Strategin har varit att registrera riskbedömningen i Senior Alert för att sedan göra vårdplaner i dokumentationssystemet SafeDoc. Vidare genomföra teammöten 3 gånger per vecka för bedömning och åtgärder. Registrera samtliga dödsfall i Palliativa registret. Strategin har varit att registrera i samband med dödsfallet. Samtycke ska dokumenteras i HSL-dokumentationen. Samtliga HSL-journaler ska innehålla dokumenterat samtycke. Strategin har varit att sjuksköterskorna ska använda granskningsmallen enligt egenkontrollen. Samt att var 3:e månad ska dokumentationsgransking genomföras. Brukarens delaktighet i samband med upprättande av genomförandeplanen ska dokumenteras. Samtliga genomförandeplaner ska innehålla dokumenterad delaktighet. Strategin har varit att använda granskningsmall enligt egenkontrollen. Samt att var 3:e månad ska dokumentationsgransking genomföras.

4 Sida 4 av 15 Dokumentera behov av trygghetslarm samt skyddsåtgärder. Samtliga brukare ska ha detta dokumenterat. Strategin har varit att vid planeringsdagar göra en genomgång av vad trygghetslarm och skyddsåtgärder innebär och var det ska dokumenteras. Samt att genomföra en dokumentationsgransking var 3:e månad. Genomföra läkemedelsgenomgångar för alla brukare. Stategin har varit att genomföra detta tillsammans med patientansvarig läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden och att använda sig av analysverktyget Phase20. Utveckla den palliativa vården i samverkan med Solna stad och Familjeläkarna i Saltsjöbaden. Strategin har varit att använda sig av den Nationella vårdplanen för Palliativ vård, NVP samt att använda sig av analysmetoden Abbey Pain Scale för smärtskattning. Öka vård- och omsorgspersonalens följsamhet gällande basala hygienrutiner. Strategin har varit att genomföra egenkontroll 4 gånger per år, samt genomföra webbutbildning. Genomföra tillsyn av Hälso- och sjukvård samt uppföljning under året. Strategin är att de utförs av Attendos medicinskt ansvarit sjuksköterska och kvalitetsavdelning. Ansvarsfördelning SFS 2010:659,3 kap. 9 och SOSFS 2011:9, 7 kap. 2, p 1 Attendo Frösunda är ett äldreboende med totalt 40 lägenheter. Verksamheten är fördelat i fyra våningsplan. Två våningsplan med 11 lägenheter vardera med inriktning somatisk vård samt två våningsplan med 9 lägenheter vardera med inriktning demensvård. Inga lägenheter är avsedda för parboende. Ledningssystem för Attendo Frösunda 2016 Attendo Frösunda verksamhetschef Kvalitetssamordnare Sjuksköterskor och Rehab Kvalitetsombud Vårdavdelning 1 Kvalitetsombud Vårdavedlning 2 Kvalitetsombud Vårdavdelning 3 Kvalitetsombud Vårdavdelning 4 Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för patientsäkerhetsarbetet, planering, ledning och egenkontroll. Legitimerad personal följer kontinuerligt upp sitt dagliga arbete. Legitimerad personal ansvarar för att utföra risk- och preventionsbedömningar för respektive patient. De ansvarar också för att insatser av hälso- och sjukvård utförs och måluppfyllelse fortlöpande utvärderas. Marie Halvorsen, Attendo Sverige AB har varit medicinskt ansvarit sjuksköterska MAS under I verksamheten finns en kvalitetssamordnare och fyra kvalitetsombud. Verksamheten har kvalitetsråd en gång per månad. Där deltar kvalitetsamordnaren, verksamhetschefen, en sjuksköterska och kvalitetsråd från respektive avdelning samt sjukgymnast eller arbetsterapeut.

5 Sida 5 av 15 Mät- och uppföljningsmetod SOSFS 2011:9 3 kap. 2 Alla medarbetare har kännedom om Attendos rutiner för rapportering av händelser. Samtliga händelser dokumenteras i Attendos kvalitetsledningssystem ADD. Registreringen av händelser sker av den medarbetare som observerade händelsen, eller tog emot synpunkt/klagomål. Verksamhetschefen skriver ut samtliga händelser och förmedlar till sjuksköterskorna. Sjuksköterskorna skriver åtgärder när händelse inträffar. Händelser som gäller fall rapporteras till sjukgymnast för analys och åtgärder. Teammöte sker med verksamhetschef, sjuksköterskor och sjukgymnast minst 3 gånger per vecka för genomgång av aktuella händelserapporter för analys, utredning och åtgärder. Sammanställning och analys av händelser sker i Attendos kvalitetsledningssystem ADD och kan ses i verksamhetens kvalitetsindex. Kvalitetsrådets arbete med analys är viktig för fortsatt analys och arbete med att utveckla verksamheten. En gång per månad sammankallar kvalitetssamordnaren till kvalitetsråd. Kallade är verksamhetschef, sjuksköterskor, sjukgymnast/arbetsterapeut och kvalitetsombud. Genomgång och analys görs av föregående månads protokoll samt nytt protokoll förs över månadens händelser och genomgång och analys görs för att undvika att det händer igen. Kvalitetsombuden ansvarar sedan för att föra vidare informationen till sina kollegor på respektive avdelning. Kvalitetssamordnaren håller även en sammanfattande information vid alla APT. Sjuksköterskor och sjukgymnast för dialog kring händelser som skett på våningsmöten med medarbetarna samt vid morgon och kvällsrapport med nattpersonalen. Allvarliga händelser utreds omedelbart av verksamhetschef eller utvald extern utredare. Informationssäkerhet och dokumentation Verksamheten använder dokumentationssystemet SafeDoc. Verksamhetschefen ansvarar för behörigheter till SafeDoc. Behörighet ges samt avslutas efter bedömning av verksamhetschef. Det finns 6 dokumentationsstödjare i verksamheten. Dessa är behjälpliga med att handleda och stötta medarbetarna i att dokumentera. Granskning av HSL-dokumentation genomförs regelbundet av sjuksköterskorna genom att använda sig av granskningsmall enligt intern egenkontroll. Granskning av SOL-dokumentation genomförs regelbundet av samtliga journaler av kvalitetssamordnaren genom att använda sig av granskningsmall enligt intern egenkontroll. En gång per år genomför kvalitetsavdelningen en granskning av både HSL och Soldokumentation. Återkoppling sker skriftligt på använd mall samt registreras även i kvalitetsledningssystemet ADD. Solna stad och Stockholm stad genomför avtalsuppföljningar en gång per år. Mål och strategier beskrivs i en utvecklingsplan för nästkommande år.

6 Sida 6 av 15 Loggning av dokumentationssystemet SafeDoc sker regelbundet varje kvartal. 25% av journalerna ska granskas varje kvartal. Loggningsrapporterna sparas i verksamheten i 10 år. Registrering i Senior Alert Omvårdnadsansvarig sjuksköterska gör riskbedömning enligt rutin för detta och använder bedömningsinstrumenten MNA, Downton, Norton och ROAG. Då en ny riskbedömning är gjord och dokumenterad i Safe Doc skall den också registreras i Senior Alert. På Frösunda genomförs teammöte där alla professioner som möter den boende samverkar. Närvarande är omvårdnadsansvarig sjuksköterska, omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, sjukgymnast samt vid behov läkare. Omvårdnadsansvarig sjuksköterska meddelar teamet två veckor före mötet vilken boende som kommer tas upp. På så sätt kan alla professioner göra bedömningar samt ta ställning till orsaksanalys. Omvårdnadsansvarig sjuksköterska informerar den boende om gjorda riskbedömningar samt inhämtar åsikter till orsaksanalys och åtgärder. På teammötet genomförs sedan en orsaksanalys med stöd av dokument från Senior Alert. Förslag på förebyggande åtgärder tas fram, datum för uppföljning bestäms och dessa presenteras för den boende av lämplig profession. Orsaksanalys, åtgärder, och datum för uppföljning registreras i Senior Alert. Registrering i BPSD-registret Omvårdnadsansvarig sjuksköterska tillsammans med kontaktperson gör bedömning i BPSD och gör bemötandeplan efter resultatet. Bemötandeplanen skrivs ut och lämnas i brukarens pärm i dennes lägenhet. Bemötandeplanen följs upp regelbundet av omvårdnadsansvarit sjuksköterska och kontaktperson både vid teammöten och individuellt med medarbetarna samt med patientansvarig läkare i samband med rond. Registrering i Palliativa registret Omvårdnadsansvarit sjuksköterska ansvarar för att registrera i Palliativa registret i samband med att en brukare avlider på boendet. Hur patientsäkerhetsarbetet har bedrivits och vilka åtgärder som genomförts SFS 2010:659, 3 kap. 10 p 1-2 En planeringsdag har genomförts där medarbetarna arbetade med att ta sätta upp mål och åtgärder över vad verksamheten behöver arbeta med efter resultatet från egenkontrollen som var i februari Efterkontroll av givna läkemedel för att minska risken för glömda läkemedelsdoser. Avtalsuppföljning med Solna stad är genomförd och upprättande av utvecklingsplan för Egenkontroll genomfördes av Attendos kvalitetsavdelning. Av medarbetarna (fast anställda samt vikarier) har 70 % genomgått webbutbildningarna, Demens ABC och Demens ABC+. Två sjuksköterskor och två medarbetare har gått utbildning i BPSD.

7 Sida 7 av 15 Verksamheten har nyanställt en sjuksköterska med specialistutbildning Silviasjuksköterska som kommer ha omvårdnadsansvar för en av demensavdelningarna. Risk- och händelseanalyser utförs och åtgärder återförs till medarbetarna. Åtgärder vidtas och följs upp och dokumenteras i vårdplaner. Samtliga dödsfall som sker i verksamheten dokumenteras i Palliativa registret. Verksamheten deltog i nationell Punktprevalensmätning för trycksår i Senior Alert. En natt och dygns fastemätning har genomförts. Läkemedelsgenomgångar har genomförts. Uppföljning genom lokala och externa kontroller och jämförelser SOSFS 2011:9, 5 kap. 2 Verksamheten genomförde en egenkontroll utformad samt genomförd av Attendos kvalitetsavdelning. Egenomkontrollen genomfördes med delaktighet av berörda personalkategorier i verksamheten. Analys av resultat av samtliga inrapporterade händelser i kvalitetsledningssystemet ADD, samt jämförelse med Jämförelse via Senior Alert avseende antal registrerade brukare i juni och december Jämförelse via Palliativa registret avseende antal registrerade med antalet faktiskt avlidna. Jämförelse av antal registrerade i BPSD-registret Granskning av SOL-dokumentation enligt granskningsmall från egenkontroll Granskning av HSL-dokumentation enligt granskningsmall från egenkontroll Logg-kontroller av SOL-dokumentation Brukarundersökning genomfördes Infektionsregistrering skedde delvis över året Samverkan SOSFS: 2011:9,4 kap. 6, 7 kap 3 p 3 Verksamheten samverkar med Familjeläkarna i Saltsjöbaden. Läkaren är närvarande för rond en dag i veckan. Rond sker tillsammans med sjuksköterska. Övrig tid är läkare tillgängliga via telefon. Samverkansmöten med Familjeläkarna sker 2 gånger per år. Verksamheten är kopplad till Attendos mobila sjukskötersketeam. Dessa ansvarar för sjuksköterskeinsatser kväll och nattetid alla dagar i veckan. Rapportering sker både via telefon och fax. Medarbetarna tar telefonkontakt vid behov. Legitimerade medarbetare har tillsammans med övriga medarbetare kontinuerliga uppföljningar utifrån brukarens pågående hälso- och sjukvårdsinsatser, aktuella instruktioner och ordinationer. I verksamheten föreligger en tydlig struktur kring arbetssätt och roller där undersköterska rapporterar till sjuksköterska för ställningstagande/bedömning. Bedömer

8 Sida 8 av 15 sjuksköterska att behov av läkarbedömning är indicerat åligger det sjuksköterska att ombesörja att detta sker. I det dagliga arbetet tjänstgör de olika yrkeskategorierna tillsammans och nära varandra vilket säkerställer god patientsäkerhet Nätverksträffar sker regelbundet med uppdragsgivare. Närvarande är vanligast verksamhetschefen men ibland även sjuksköterska eller medarbetare. Protokoll med minnesanteckningar skrivs av uppdragsgivaren och lämnas till verksamheten. Attendos medicinskt ansvariga sjuksköterska och kvalitetsavdelning informerar om aktuella riktlinjer. Samt bistår med konsultationer vid behov. Samarbete med Sodexo hjälpmedelsservice för beställning av medicintekniska hjälpmedel samt erbjuder utbildningar för legitimerad personal. Samverkan sker med extern fotvård där ett företag med utbildad medicinsk fotvårdare kommer och ger fotvård till de med remiss samt övriga som önskar. Samverkan sker med Oral Care som erbjuder mun och tandvård. Närståendemöten hålls 4 gånger per år. Medverkande brukar vara verksamhetschef och sjuksköterska och ibland medarbetare. Verksamhetschefen skickar veckobrev till närstående som lämnat sin epostadress. Brevet innehåller kortfattad information om veckan som varit och vad som komma skall, viktiga förändringar och annat som kan vara av intresse. Medarbetarna brukar skriva ett veckobrev som skickas via epost till närstående där de informerar om vilka aktiviteter som skett under föregående vecka. Riskanalys SOSFS: 2011:9, 5 kap. 1 Verksamhetschefen ansvarar för att riskanalyser genomförs där risker upptäcks i verksamheten. Det kan röra arbetsprocesser eller arbetsmoment, förändringar i organisationen eller införande av nya metoder eller tekniska hjälpmedel. Arbetet följer Attendos riktlinje för riskanalys. Riskbedömning av fall, trycksår, munhälsa och risk för undernäring sker i samband med inflyttning samt var 6:e månad och vid behov. Sjuksköterskorna genomför riskbedömningarna i samarbete med rehab och övriga medarbetare. Varje vecka träffas verksamhetschef, sjuksköterskor, rehab och bemannings ansvarig. Vid denna träff förs dialog kring de risker som bedöms och åtgärder diskuteras. Verksamhetschef granskar arbetsskador och tillbud och bedömer risker och vidtar åtgärder. Riskanalyser och riskbedömningar tas upp på kvalitetsrådet för vidare analys och dialog kring åtgärder. Rapporteringsskyldighet SFS 2010:659, 6 kap. 4 SOSFS 2011:9, 7 kap 2 p 5

9 Sida 9 av 15 Alla medarbetare som upptäcker en händelse rapporterar det via kvalitetsledningssystemet ADD och kontaktar alltid en sjuksköterska och rapporterar händelsen. Verksamhetschefen får epost att en händelse är rapporterad i kvalitetsledningssystemet ADD, skriver ut den och lämnar över till sjuksköterska. Sjuksköterska lämnar händelsen vidare till sjukgymnast om händelsen handlar om ett fall. Aktuella händelser gås genom vid teammöte på morgonen där verksamhetschef, sjuksköterska och rehab deltar. Sker minst tre dagar i veckan. På teammötet hanteras händelserapporterna fortlöpande för utredning, analys och åtgärd. En gång per månad hålls kvalitetsrådet. Kvalitetssamordnaren är sammankallande. Först gås föregående månads protokoll genom för uppföljning. Sedan sker en genomgång av samtliga månadens händelser. Kvalitetssamordnaren håller i mötet och skriver protokoll. Ett kvalitetsutbud från varje avdelning medverkar vid kvalitetsrådet. Samt sjuksköterska, verksamhetschef och en från rehab. Kvalitetsombuden ansvarar för att rapportera vidare till övriga medarbetare på sina respektive avdelningar. Kvalitetsrådets syfte är att se över händelserna, utreda, analysera och komma med åtgärder för kvalitetsutveckling och för att säkra vården för brukaren. Kvalitetssamordnaren informerar vid APT varje månad. Allvarliga händelser utreds omedelbart av verksamhetschef eller utvald extern utredare. Resultat och åtgärder återförs omgående till medarbetare eller berörd brukare/närstående. Synpunkter och klagomål SOSFS 2011:9, 5 kap. 3, 7 kap 2 p6 Synpunkter och klagomål välkomnas i verksamheten. I samband med inflyttning får brukaren samt närstående information om blanketten Vi vill bli bättre och om vikten att förmedla synpunkter och klagomål. Blanketten finns tillgänglig i verksamheten både i huvudentrén och i brukarnas lägenheter och på varje avdelning. Medarbetarna ska vara öppna för att ta emot synpunkter och klagomål och blir instruerade i att alltid ta emot informationen och inte gå i argumentation. Gärna be brukaren eller närstående att skriva ner synpunkten eller klagomålet. Verksamhetschefen tar sen emot synpunkten/klagomålet. Brukare och närstående kan vända sig direkt till verksamhetschef både via personligt möte, via telefon, eller epost. Självklart kan synpunkter och klagomål lämnas anonymt. I ledningssystemet finns anvisningar om hur synpunkter och klagomål ska tas om hand. Klagomål som rör allvarlig händelse ska alltid regionchef och MAS samt uppdragsgivare informeras omgående. Vid skriftliga synpunkter och klagomål ska det alltid registreras i Attendos kvalitetsledningssystem ADD. Verksamhetschef bekräftar mottagandet av synpunkten/klagomålet genom direkt kontakt med avsändaren, om det framgår. Bekräftelsen dokumenteras och datum för återkoppling ska framgå.

10 Analys och utredning sker. Är ärendet omfattande och allvarlig görs en intern utredning. Regionchef beslutar då vem som utreder. Information ges vid kvalitetsråd och analys och åtgärder genomförs. Återkoppling och information ges vid APT och våningsmöten. Sida 10 av 15 Inkomna synpunkter och klagomål registreras i kvalitetsledningssystemet ADD. Där kan sedan statistik analyseras. Mönster och trender synliggörs och resultat tas till vara och leder till lokala handlingsplaner. Samverkan med brukare och närstående SFS 2010:659 3 kap. 4 Verksamheten samverkar på olika sätt med såväl brukaren samt närstående, om samtycke finns. Brukaren och/eller närstående deltar alltid i omvårdnadsplaneringen och omvårdnadsansvarig sjuksköterska kontaktar närstående vid varje förändring av hälsotillstånd. Vid en händelse som involverar en brukare informeras alltid närstående om samtycke finns. Kontaktmannen har samtal minst en gång per månad med närstående för att informera om brukaren. Närståendemöten arrangeras fyra gånger per år, två på våren och två under hösten. Husråd arrangeras en gång per månad för information och dialog. Resultat SFS 2010:659, 3 kap. 10 p 3 Den externa granskningen, egenkontrollen utförd av Attendos kvalitetsavdelning, som genomfördes i februari 2016 var i stort godkänd. Dock blev verksamheten underkänd gällande HSL-dokumentationen. Godkänd nivå är 90 % och vårt resultat uppnådde 88%. Förbättringsområden var aktuellt uppdaterat status och nutritionsbedömningar. Åtgärdsplan för detta har varit under året har varit att följa egenkontrollsmallen som stöd i dokumentationen. Resultatet är fortfarande bristfällig och främsta orsaken är att sjuksköterskegruppen inte varit fulltalig. Vidare har Attendo under hösten 2016 infört ICF i journalsystemet SafeDoc vilket skapat fördröjningar då sjuksköterskorna saknat kunskap i ICF. Rapporteringen av antalet infektioner skedde under Q1 och Q3-4. Någon rapportering under Q2 skedde inte. Q1 Q2 Q3 Q4 Antal brukare Pneumoni 0 X 0 0 UVI hos brukare med suprapubisk urinkateter 0 X 0 0 UVI hos brukare med urinkateter via urinröret 0 X 1 2 UVI hos brukare utan 6

11 Sida 11 av 15 kateter X 5 2 Sårinfektion 3 X 2 0 Annan hud- och mjukdelsinfektion 2 X 3 1 Clostridium difficilediarré 0 X 0 0 Annan infektion 2 X 1 1 Influensa 0 X 0 0 Virusorsakad maginfluensa 0 X 0 0 Uppföljning av händelser som registrerats i Attendos kvalitetsledningssystem ADD. Totalt antal händelser som inrapporterat var 144. En minskning från Läkemedel Fall Omvårdnad 7 4 Hot och våld 3 1 MTP 0 0 Larm 4 2 Synpunkter 1 0 Information 1 2 Övrigt Antalet händelser totalt har minskat. Målet att sänka antalet händelser kring läkemedel har minskat och målet har uppnåtts. Dock behöver man fortsätta arbetet med att sänka antalet läkemedelshändelser även under Antalet fall ökade något jämfört med Men ligger ganska konstant. Viktigt att fortsätta arbeta med läkemedelsgenomgångar och fallprevention. JAN FEB MAR APR MAY JUN JUL AUG SEP OCT NOV DEC Totalt Vån Vån Vån

12 Sida 12 av 15 Vån I tabellen ser man antal fall per avdelning. Man kan se att flest fall skett på avdelning 3. Mest troliga orsaken till detta är att majoriteten är gångare med eller utan gånghjälpmedel. Flest fall skedde under sommaren juni och juli. Det är två brukare som står för majoriteten av de fall som skedde. Attendo Frösunda 92 Totalt antal fall Solna stad (Totalt 9 äldreboende, Frösunda inräknat) 1322 Riket Verksamheten behöver arbeta mer aktivt med riskbedömningar och åtgärder och uppföljningar för att försöka sänka antalet fall. Verksamheten deltar i läkarorganisationen Familjeläkarna i Saltsjöbaden och deras arbetssätt när det gäller fall. Konsekvenserna av fallen har i de allra flesta fall inte lett till någon skada. Men fyra fall ledde till sjukhusvård. Av dessa var 3 frakturer. Verksamheten har under året haft fem trycksår uppkomna på verksamheten. Jämfört med 20 trycksår under Så det är en markant minskning. En allvarlig händelse skedde under året som är relaterat till patientsäkerhet. Händelsen avsåg en brukare som fallit och slagit i huvudet och som fått ligga på golvet under en längre stund än nödvändigt. Tjänstgörande sjuksköterska kontaktade 112 och ambulans skulle skickas till platsen. Tjänstgörande sjuksköterska rapporetar händelsen vidare till Attendos mobila team som tar över vid passbytet klockan 21:00 och lämnar sedan arbetet. Med brukaren fanns vårdpersonal kvar. Ambulansen dröjer. Utredningen visade att den redogörelse från SOS alarm som verksamhetschefen begärt in framgår att sjuksköterskan lämnat en adekvat medicinsk information till SOS. Deras bedömning var att ärendet borde ha tilldelats en högre prioritet redan i första samtalet. Utredningsteamet anser att sjuksköterskan som arbetade kväll brast i sitt omdöme genom att lämna arbetet utan att invänta ambulans. Vidtagna och föreslagna åtgärder bedöms förhindra att liknande händelser inträffar igen. Totalt avled 8 brukare under 2016 på Attendo Frösunda, samtliga under andra halvan av året. Av dessa var fem väntade och tre oväntade. Målet att samtliga dödsfall skulle registreras har uppnåtts. Förekomst resp lindring av symtom Vet ej Ej lindrad Delvis lindrad Helt lindrad Förekom ej Förvirring

13 Sida 13 av 15 Andnöd Ångest Illamående Rosslighet Smärta Ingen av brukarna hade förekomst av dropp eller sondtillförsel av vätska/näring det sista levnadsdygnet. Smärtskattning är utförda i samtliga fall med det validerade instrumentet Abbey Pain scale. Förekomst av stark smärta vid ett fall. Ingen förekomst av trycksår vid dödsfallen. Av de väntade dödsfallen fanns personal närvarande i samma rum i dödsögonblicket i två av fallen, och närstående närvarande i tre av fallen. I samtliga åtta fall har verksamheten erbjudit eftersamtal till närstående. Verksamhetens resultat i Brukarundersökningen har minskat i jämförelse med Frösunda 2015 Frösunda 2016 Solna 2016 Stockholms län 2016 Riket 2016 Händer det att du besväras av ensamhet? Är möjligheterna att komma utomhus bra eller dåliga? Hur nöjd eller missnöjd är du med de aktiviteter som erbjuds på ditt äldreboende? Har lätt att få träffa läkare vid behov Har lätt att få träffa sjuksköterska vid behov Känner du förtroende för personalen på ditt äldreboende? Hur tryggt eller otryggt känns det att bo på ditt

14 Sida 14 av 15 äldreboende? Verksamheten har sänkt sitt resultat på samtliga frågor ovan. Upplevelsen av att känna sig ensam har ökat. Under 2017 blir det viktigt att arbeta med denna upplevelse. Både genom social samvaro i grupp och enskilt. Att arbeta med egen tid och genomförandeplaner. Möjligheten att komma ut och nöjdheten med de aktiviteter som erbjuds hänger ihop. Båda resultaten har sjunkit. Hur man i verksamheten arbetar med aktivitet och utevistelse behöver förbättras. Förtydligande i rutiner, planering och uppföljning av genomförandeplaner behöver göras. Möjligheten till att träffa en sjuksköterska har påverkats av att gruppen inte varit fulltalig utan bestått av två ordinarie och två inhyrda sjuksköterskor. Under hösten började en ny sjuköterska i verksamheten. Ytterligare en börjar i januari Så från början av år 2017 kommer sjuksköterskegruppen åter vara fulltalig vilket borde kunna inverka i positiv riktning. Brukarnas känsla av trygghet och möjlighet att komma utomhus och nöjdheten kring aktiviteter kan även det ha inverkats av att sjuksköterskegruppen inte varit fulltalig. Detta kan ha inverkat eftersom sjuksköterskans har en arbetsledande roll på våningarna. De två inhyrda sjusköterskorna har inte tagit detta ansvar. Måluppfyllelse Verksamheten har minskat antalet läkemedelshändelser. Antalet trycksår har minskat avsevärt. Riskbedömningar för fall, tryckskador och nutrition genomförs. Samtliga dödsfall som sker i verksamheten registreras i Palliativa registret. Samtycke dokumenteras i HSL-journalerna. Brukarens delaktighet i upprättandet av genomförandeplanerna dokumenteras inte. Dokumentation av skyddsåtgärder dokumenteras. Läkemedelsgenomgångar har skett hos samtliga brukare. Verksamheten har inte arbetat aktivt med NVP under året. Medarbetarnas följsamhet gällande basala hygienrutiner kan inte utvärderas, då antalet mätningar bara uppgår till ett tillfälle. Tillsyn och egenkontroll är genomförd. Övergripande Mål för kommande år Registrera i kvalitetsledningssystemet ADD samtliga händelser som gäller fall, läkemedel, tryckskador och medicintekniska hjälpmedel Minska antalet fall Minska antalet läkemedelshändelser

15 Sida 15 av 15 Minska antalet tryckskador Registrera samtliga brukare med demensdiagnos i BPSD-registret och skapa åtgärdsplaner och följa upp satta åtgärder Registrera dödsfall som sker på boendet i Palliativa registret Registrera riskbedömningar i Senior Alert vid nyinflytt samt var 6e månad samt vid förändrat hälsotillstånd Skapa rutiner för att implementera NVP i verksamheten HSL-dokumentationen ska följa egenkontrollsmallen, verksamheten gör egen egenkontroll 1 gång per månad Aktuella statusar från sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast ska finnas hos samtliga brukare Aktuella hälsoplaner ska finnas för bedömning, åtgärder och uppföljning Natt och dygnsfasta ska mätas 2 gånger per år Infektioner ska registreras och rapporetars kvartalsvis till Attendos MAS Läkemedelsgenomgångas ska genomföras årligen enligt plan med Familjeläkarna. Öka medarbetarnas följsamhet gällande basala hygienrutiner genom egenkontroll 1 gång per månad Minska saftanvändningen för att förbättra munhälsan Genomföra brukarråd 1 gång i månaden för att fånga upp tankar och önskemål kring mat och måltider, känsla av trygghet och önskemål kring aktiviteter. Matråd på varje avdelning 1 gång per vecka för att fånga upp brukarnas tankar kring veckans mat och måltider samt önskemål.

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljen År 2018 Datum och ansvarig för innehållet Jeanette Danielsen 2019-02-25 Sida 2 av 9 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2014. Datum: 2015-02-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (8)

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2014. Datum: 2015-02-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (8) 1 (8) Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum: 2015-02-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (8) Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2015. Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (10)

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2015. Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (10) 1 (10) Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (10) Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2016 Verksamhetschef Ninozka Uribe

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2016 Verksamhetschef Ninozka Uribe 1(11) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2016 Verksamhetschef Ninozka Uribe 20170130 2(11) Innehåll ÖVERGRIPANDE MÅL... 3 ANSVARSFÖRDELNING... 3 MÄT- OCH UPPFÖLJNINGSMETOD...

Läs mer

Kvalitetsarbetet på enheten innebär att enheten har en kvalitetsgrupp som månadsvis träffas för att gå igenom föregående månads samtliga händelser.

Kvalitetsarbetet på enheten innebär att enheten har en kvalitetsgrupp som månadsvis träffas för att gå igenom föregående månads samtliga händelser. Patientsäkerhetsberättelse 2015 Attendo Postiljonen Patientsäkerhetsarbetet består till stor del av vårt lokala kvalitetsarbete. Kvalitetsarbetet bedrivs på våra enheter enligt Attendos rutiner och riktlinjer.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Rådjurstigens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 150212 Lennart Sandström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-20 Beata Torgersson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2016 Datum och ansvarig för innehållet 2017-01- 25 Beata Torgersson verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2014 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 150112

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2014 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 150112 1(15) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2014 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 150112 2(15) Innehåll ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 ANSVARSFÖRDELNING... 4 MÄT- OCH UPPFÖLJNINGSMETOD...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Mall för patientsäkerhetsberättelse i Sollentuna kommun All text som är inom rutorna är hjälptext och rutor med innehåll ska tas bort när ni skrivit

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2016 Målet var att alla nyinflyttade ska ha en risk och preventionsbedömning inom 14 dagar samt uppdaterad minst

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Fristad Servicehus År 2014 Verksamhetschef Trine Rydheim

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Fristad Servicehus År 2014 Verksamhetschef Trine Rydheim 1(12) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Fristad Servicehus År 2014 Verksamhetschef Trine Rydheim 2015-01-26 2(12) Sammanfattning Fristad Servicehus består av 153 servicelägenheter fördelade på tre

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Nymilen Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-12 Pia-Maria Bergius Verksamhetschef KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF 2014-09-29 Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År Datum: Uppgiftslämnare: Anita Jonsson. Innehållsförteckning 1 (7)

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År Datum: Uppgiftslämnare: Anita Jonsson. Innehållsförteckning 1 (7) 1 (7) Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Datum: 2016-02-15 Uppgiftslämnare: Anita Jonsson Innehållsförteckning 2 (7) Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier... 4 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Fristad Serivicehus År 2015 Verksamhetschef Trine Rydheim

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Fristad Serivicehus År 2015 Verksamhetschef Trine Rydheim 1(12) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Fristad Serivicehus År 2015 Verksamhetschef Trine Rydheim 2016-02-22 2(12) Sammanfattning Fristad Servicehus består av 153 servicelägenheter fördelade på tre

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patrik Mill Verksamhetschef Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2017 Verksamheten hade under 2017 uppsatta mål gällande riskbedömningar i Senior-Alert,

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014 DATUM OCH ANSVARIG FÖR INNEHÅLLET 150218 BIRGITTA WICKBOM HSB OMSORG Postadress: Svärdvägen 27, 18233 Danderyd, Vxl: 0104421600, www.hsbomsorg.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG +- PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare [Skriv text] [Skriv text] [Skriv text] Veckobo Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2017 (t.o.m. 31/10) Datum och ansvarig för innehållet 2018-02-26 / Lisa Hågebrand 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-11 Yvonne Petersson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kullabo

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kullabo 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kullabo Datum och ansvarig för innehållet Maria Westling 2015-03-01 Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2016 Rådans äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-12 Maria Hanning Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-24 Carin Mork-Brandén Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse för Hornskrokens vård- och omsorgsboende.

2015 års patientsäkerhetsberättelse för Hornskrokens vård- och omsorgsboende. 2015 års patientsäkerhetsberättelse för Hornskrokens vård- och omsorgsboende. 2016-01-08 Ann-Sophie Rudolph Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall Kvalitetsavdelningen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2015 Verksamhetschef Elisabeth Forssén

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2015 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 1(14) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2015 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 160119 2(14) Innehåll ÖVERGRIPANDE MÅL... 3 ANSVARSFÖRDELNING... 4 MÄT- OCH UPPFÖLJNINGSMETOD...

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-26 Ida Björkman Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 1 Patientsäkerhetsberättelse 2014 Karlstad Hemtjänst 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 2 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Växjö LSS

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Växjö LSS 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Växjö LSS Datum och ansvarig för innehållet Ulrika Hansson Mallen är anpassad av Nytida AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kvarngården.

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kvarngården. 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kvarngården. Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-24 Rikard Strömqvist Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Klippan

Patientsäkerhetsberättelse för Klippan 2014-04-14 Patientsäkerhetsberättelse för Klippan År 2013 2014-04-14 Anna-Mari Kinnunen Verksamhetschef äldreboendet Klippan/Vardaga Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: Patientsäkerhetsberättelse År 2015 (2015-01-01 2015-10-31) Morkullevägens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-19 Stella Georgas Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-02-11 Helena Dahlstedt Medicinskt ansvarig sjuksköterska Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården. År 2015

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården. År 2015 Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården År 2015 2016-02-19 Luis Quiroga Verksamhetschef Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall Kvalitetsavdelningen 2015-12-01

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Ann- Christin Nordström och Inger Berglund, verksamhetschefer

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare MURTEGLETS VÅRDBOENDE Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 20150112 Maj Millborg Mallen är anpassad av Vardaga utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Agaten

Patientsäkerhetsberättelse för Agaten Patientsäkerhetsberättelse för Agaten År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2014-03-01 Ann-Charlotte Adamsson Verksamhetschef Agaten Omsorg Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Hagavägens Gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse Hagavägens Gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse Hagavägens Gruppbostad År 2015 Datum och ansvarig för innehållet Lisbeth Lundvall 20160208 Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården 2014-02-25 Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården År 2013 Datum och ansvarig för innehållet Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2013 Verksamhetschef Elisabeth Forssén

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2013 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 1(14) Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljens äldreboende År 2013 Verksamhetschef Elisabeth Forssén 140115 2(14) Innehåll ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 ANSVARSFÖRDELNING... 4 MÄT- OCH UPPFÖLJNINGSMETOD...

Läs mer

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10 Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Trekantens servicehus År 2015 Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-01 Päivi Palomäki, verksamhetschef enligt 29 HSL Mallen är framtagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Attendo Frösunda

Verksamhetsberättelse. Attendo Frösunda Verksamhetsberättelse Attendo Frösunda 2016 1 1. Verksamhetsbeskrivning och årsberättelse 1.1 Beskrivning av uppdraget. Attendo Frösunda är beläget vid Frösunda torg i Solna, nära centrum, med bra kommunikationer

Läs mer

Attendo Ängsö. År Patientsäkerhetsberättelse Kristin Fjällström. Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Attendo Ängsö. År Patientsäkerhetsberättelse Kristin Fjällström. Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Attendo Ängsö Patientsäkerhetsberättelse År 2015 Datum och ansvarig för innehållet 20160209 Kristin Fjällström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Älvsjö servicehus År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-02-22 Ann Norén, verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen Mallen är framtagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd Sätra vård- och omsorgsboende År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-01-31 Inger Erlandsson, verksamhetschef enligt 29 HSL Mallen är framtagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2017 2018-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2016 2017-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsäkerhetsberättelse för Ametisten

2014 års patientsäkerhetsäkerhetsberättelse för Ametisten 2014 års patientsäkerhetsäkerhetsberättelse för Ametisten Solna den 28 januari 2015 Olga Jacobsen Gruppchef HSL samt Lea Ekholm Vice Regionchef Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Österbo äldreboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Österbo äldreboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Österbo äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2014-12-31 Birgitta Odell-Carlsson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Landskrona LSS

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Landskrona LSS 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Datum och ansvarig för innehållet 20150208 Solweig Palm /VC Lisbeth Zätterberg /SSK Mallen är anpassad av Nytida AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir Datum och ansvarig för innehållet Februari 2015 Pia Henriksson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-13 Stella Georgas, Verksamhetschef enligt HSL Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Rapsvägens gruppbostad, Solhaga, Sörbygården och Brålanda Hemsjukvård.

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Rapsvägens gruppbostad, Solhaga, Sörbygården och Brålanda Hemsjukvård. 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Rapsvägens gruppbostad, Solhaga, Sörbygården och Brålanda Hemsjukvård. Datum och ansvarig för innehållet 150219 Åsa Sandblom Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån

Läs mer

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris omsorg. Trygghetens vård- och omsorgsboende

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris omsorg. Trygghetens vård- och omsorgsboende Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris omsorg Trygghetens vård- och omsorgsboende Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Övergripande mål och strategier... 3 2.1 Stöd, vård, behandling

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad År 2013 2014-01-30 Marianne Arnetz, verksamhetschef Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB A&O Ansvar och Omsorg AB Riggargatan 2016 1 2017-02-13 Riggargatan A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2016 Avvikelser Samtliga avvikelser registrerades och dokumenterades.

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse för Rapsvägens gruppbostad, Solhaga, Sörbygården och Brålanda Hemsjukvård.

2015 års patientsäkerhetsberättelse för Rapsvägens gruppbostad, Solhaga, Sörbygården och Brålanda Hemsjukvård. 2015 års patientsäkerhetsberättelse för Rapsvägens gruppbostad, Solhaga, Sörbygården och Brålanda Hemsjukvård. Datum och ansvarig för innehållet 160215 Åsa Sandblom Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende på Breared

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende på Breared 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende på Breared Datum och ansvarig för innehållet 2016 02 25 Tea Hwit verksamhetschef på Breared Mallen är anpassad av Vardaga AB

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd BILAGA 7 Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Kyrkogatans gruppbostad och Triangelns profilboende, särskilda boenden inom socialpsykiatrin. År 2013 Datum och ansvarig för

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

2017 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2018 för Vårdgivare Lindbackens äldreboende

2017 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2018 för Vårdgivare Lindbackens äldreboende 2017 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2018 för Vårdgivare Lindbackens äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2018-02-22 Ingela Thiessen Brask Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande

Läs mer

Kvalité och Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för. Attendo Flottiljens Äldreboende.

Kvalité och Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för. Attendo Flottiljens Äldreboende. Sida 1 av 13 Kvalité och Patientsäkerhetsberättelse Version: 3 Gäller för: Attendo Skandinavien Äldreomsorg Dokumentansvarig: Kvalitetschef ASO Upprättad: 2016-10-01 Utarbetad av: Maria Ekelund Dannert

Läs mer

År Patientsäkerhetsberättelse enligt Patientsäkerhetslagen (2012:659) för Olovslunds Äldreboende. Roya Fard. Olovslunds Äldreboende

År Patientsäkerhetsberättelse enligt Patientsäkerhetslagen (2012:659) för Olovslunds Äldreboende. Roya Fard. Olovslunds Äldreboende 2019-02-05 1 (5) Olovslunds Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse enligt Patientsäkerhetslagen (2012:659) för Olovslunds Äldreboende År 2018 2019-02-05 Roya Fard Olovslunds Äldreboende Socialförvaltningen

Läs mer

Mål, per verksamhet, för hälso- och sjukvåden i Sollentuna kommun 2018

Mål, per verksamhet, för hälso- och sjukvåden i Sollentuna kommun 2018 Namn verksamhet Övergripande mål 2018 Verksamhetens mätbara mål för 2018 Norrgården Riskbedömning på individnivå ska fortlöpa, utvecklas och förbättras så att samtliga vårdtagare erbjuds riskbedömning

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd År 2015 Kyrkogatans gruppbostad och Triangelns profilboende, särskilda boenden inom socialpsykiatrin. Datum och ansvarig för innehållet

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Bäckagården.

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Bäckagården. 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Bäckagården. Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-06 Agneta Nilsson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Viksjö År 2018 Datum och ansvarig för innehållet

Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Viksjö År 2018 Datum och ansvarig för innehållet för År 2018 Datum och ansvarig för innehållet 2019-02-28 Joanna Tomczyk Sida 2 av 16 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Övergripande mål... 4 Ansvarsfördelning... 4 Mät- och uppföljningsmetod...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare gällande Fäladshöjden Lund År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-25 Carina Persson Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd BILAGA 4 Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Trekantens servicehus År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Päivi Palomäki, verksamhetschef enligt 29 HSL Mallen

Läs mer

Nymilen. Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2013. Pia-Maria Bergius Verksamhetschef 2014-01-15

Nymilen. Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2013. Pia-Maria Bergius Verksamhetschef 2014-01-15 Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Nymilen År 2013 Pia-Maria Bergius Verksamhetschef 2014-01-15 Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende vid Runby gruppbostad.

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende vid Runby gruppbostad. 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Vårdgivare boende vid Runby gruppbostad. Datum och ansvarig för innehållet 29/2-2016 Susanna Årman Kvalitetsavdelningen 2015-12-01 Mallen är anpassad

Läs mer

P atientsäkerhetsberättelso

P atientsäkerhetsberättelso Adium Omsorg AB P atientsäkerhetsberättelso Ål 2014 Datum och ansvarig för innehållet 201: -02-27 Britt-Marie Nordström Ver amhetens mål för patientsäkerhetsarbetet SFS 2 0:659, 3 kap. 1 och SOSFS 2011:9,

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Västravägens Stödboende

Patientsäkerhetsberättelse Västravägens Stödboende Patientsäkerhetsberättelse Västravägens Stödboende År 2015 Datum och ansvarig för innehållet Lisbeth Lundvall 20160208 Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Uppföljning. Gästhemmet Edsby slott

Uppföljning. Gästhemmet Edsby slott Uppföljning Gästhemmet Edsby slott Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Uppföljning... 3 2.1 Uppföljning enligt GPA-modellen. GPA är förkortning av granskning, patientsäkerhet och ansvar.för att få

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Lillälvsgården.

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Lillälvsgården. 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Lillälvsgården. Datum och ansvarig för innehållet 2015-03-01 Peter Boänges Reviderad Kvalitetsavdelningen/LF 2014-09-29 Verksamhetens namn Lillälvsgården Verksamhetens

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för

Patientsäkerhetsberättelse för 2015-03-04 Patientsäkerhetsberättelse för Trehörna Omsorger AB År 2014 Datum och ansvarig för innehållet Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Krusmyntans Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse för Krusmyntans Äldreboende 2014-03-01 Patientsäkerhetsberättelse för Krusmyntans Äldreboende År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-03-01 Lena Svensson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för äldreboende Klippan Vardaga

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för äldreboende Klippan Vardaga 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för äldreboende Klippan Vardaga 10.02.2016. Anna-Mari Kinnunen Verksamhetschef Vardaga/Klippan Äldreboendet Klippan Norra Esplanaden 1 95331 Haparanda

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende BILAGA 6 Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende Datum och ansvarig för innehållet 2014-01-02 Ritva Alrenius, Verksamhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Övergripande

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Soltorps Äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-11 Patrik Mill Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Herrgårdsvägens gruppboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Herrgårdsvägens gruppboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Herrgårdsvägens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet Joakim Holmgren 1/9 Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd Sätra vård- och omsorgsboende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-02-24 Inger Erlandsson, verksamhetschef enligt 29 HSL Mallen är framtagen

Läs mer

Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall. Patientsäkerhetsberättelse för Morkullevägens gruppbostad.

Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall. Patientsäkerhetsberättelse för Morkullevägens gruppbostad. Patientsäkerhetsberättelse för Morkullevägens gruppbostad År 2013 2014-03-01 Lennart Sandström, verksamhetschef enl. HSL Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-02-03 Magnus Gustafsson (Verksamhetschef) Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Sida 1 av 15 Patientsäkerhetsberättelse Version: 2 Gäller för: Attendo Skandinavien Äldreomsorg Dokumentansvarig: Kvalitetschef ASO Upprättad: 2016-10-01 Utarbetad av: Maria Ekelund Dannert Reviderad av:

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Lenagården HVB

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Lenagården HVB 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Lenagården HVB Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-08 Lena Bölander verksamhetschef i samarbete med Camilla Furuskär sjuksköterska Mallen är anpassad av Nytida

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015. 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015. 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2011 2012-02-28 Anneli Kinnunen Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2011 2012-02-20 Birgitta Söderström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Krusmyntans Äldreboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Krusmyntans Äldreboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Krusmyntans Äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2015 02 28 Lena Svensson Verksamhetschef Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-16 Inger Berglund, verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Marie Sigurdh, Fäladshöjden, Lund, 2013-02-19 Mallen är anpassad av Carema Care utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN UE,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren Patientsäkerhetsberättelse för Daglig Verksamhet, Nytida AB År 2014 2015-01-08 Ewa Sjögren Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd BILAGA 3 Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Fruängsgårdens servicehus År 2016 Datum och ansvarig för innehållet 2017-01-12 Marie Bergström, verksamhetschef enligt 29 HSL

Läs mer