Råd skriftliga omdömen 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Råd skriftliga omdömen 2013"

Transkript

1 Bakgrund Skolverket har i uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen för omdömen och den framåtsyftande planeringen kan se ut. Stödmaterialet är utformat utifrån en lagändring som ännu inte är beslutad. Lagändringen som träder i kraft 19 november 2013 innebär att det inte finns krav på att skriva IUP och omdömen i de årskurser där det sätts betyg. Blanketterna är framtagna för de årskurser och skolformer där betyg inte sätts. Det finns inget som hindrar att rektorn ändå fattar beslut om att omdömen och IUP ska skrivas även i årskurs 6-9. Stödmaterialet bygger på tre delar: Omdömesblankett, en summativ bedömning som utgör ett underlag för den framåtsyftande planeringen. Blankett för den framåtsyftande planeringen. Blankett för omdöme av elevens utveckling i övrigt. (Det är enligt skollagen rektorn på varje skola som beslutar om skolan ska ge omdömen om elevens utveckling i övrigt och utformningen av dessa). Nova Software har utarbetat ett förslag som bygger på de tre ovanstående delarna. Vår rekommendation är att skolan använder den summativa bedömningen och den framåtsyftande planeringen. Skolan bör vara försiktig med att utvärdera elevens utveckling i övrigt i ett digitalt system, då det är stor risk att man uttrycker sig på ett sätt som strider mot PuL. Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri. Kunden måste sedan själv se till att koppla frågepaketen till aktuella lärare och klasser. Detta kan Nova Softwares konsulter hjälpa till med mot konsultarvode.

2 Beskrivning av frågepaketen Formulär Skriftliga omdömen Formulär Skriftliga omdömen är en summativ bedömning som utgör ett underlag för den framåtsyftande planeringen i den skriftliga individuella utvecklingsplanen. Undervisande lärare i respektive ämne markerar elevens kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven: Otillräckliga kunskaper Godtagbara kunskaper Mer än godtagbara kunskaper Har ej haft undervisning i ämnet Undervisande lärare kan dessutom ge en ämnesspecifik kommentar. Här är det lämpligt att undervisande lärare beskriver skolans insats för att eleven ska nå så långt som möjligt. Vi har valt att lägga till alternativet Har ej haft undervisning i ämnet. Detta alternativ kan t.ex. användas om eleven har HKK nästa termin. Formulär Skolans insatser Formulär Skolans insatser är en beskrivning av vad skolan gör för att elevens ska utvecklas så långt som möjligt. Denna fråga är lämplig om mentor/klassansvarig besvarar. Skolan kan också välja att enbart beskriva skolans insatser i Formulär Framåtsyftande planering.

3 Formulär Elevens utveckling i övrigt Ur Skolverkets stödmaterial Den skriftliga individuella utvecklinsplanen : Det är enligt skollagen rektorn på varje skola som beslutar om skolan ska ge omdömen om elevens utveckling i övrigt och utformning av dessa. Utgångspunkten för omdömen av elevens utveckling i övrigt handlar om utvecklingen av de mål som anges i läroplanens andra del, övergripande mål och riktlinjer för utbildningen. Dit hör avsnitten om Normer och värden, Kunskaper, Elevernas ansvar och inflytande, Skolan och omvärlden samt Bedömning och betyg. Det är med andra ord elevens sociala utveckling som avses. En skola som ger omdömen om elevens sociala utveckling behöver ge tydlig information till eleven och vårdnadshavaren om vilka mål som bedöms och skolans lärare behöver ha en samsyn om detta. Mentorn/klassansvarig anger de mål i läroplanens kapitel 2 skolan arbetar mot, ger respektive elev ett omdöme och beskriver också skolans insatser. Formulär Framåtsyftande planering Processen bygger på frågorna; Hur har det gått sedan förra samtalet? Vart ska vi? Hur gör vi? På Hur gör vi-frågan kan skolans insatser för att eleven ska nå så långt som möjligt sammanfattas om skolan valt bort frågepaketet Formulär Skolans insatser.

4 Instruktion I er databas finns ett antal färdiga frågepaket som alla börjar med ordet Formulär. Ni behöver: 1. Skapa en alternativt två undersökningar. Det är lämpligt att ha en undersökning inför utvecklingssamtalet och en för den framåtsyftande planeringen. 2. Koppla underlaget manuellt (Alternativ 1A) eller hämta från schemafil (Alternativ 1B). 3. Förhandsgranska undersökning. Alternativ 1A - Koppla underlaget manuellt till undervisande lärare För skolor med många klasslärare eller arbetspass på schemat är det lättast att lägga upp underlaget manuellt. Logga in som skoladministratör. Gå till Omdöme. Välj Skapa undersökning. Välj Undersökningar klicka på Ny undersökning och ge den ett passande namn, t.ex. HT2013 Läsåret Flik 1. Allmänt Under fliken Allmänt bestäms tidpunkten för Undersökningsperiod, Svarsperiod, eventuell åtkomst för föräldrar och/eller elever under Tillgänglig för föräldrar respektive Tillgänglig för elever.

5 Flik 2. Frågepaket Under fliken Frågepaket bestäms vilka frågepaket som ska ingå in undersökningen. Det är rektorn som beslutar hur det skriftliga omdömet ska utformas. Formulär Skriftliga omdömen besvaras av undervisande lärare. Formulär Skolans insatser resp. Elevens utveckling i övrigt besvaras av mentorn/klassansvarig Flik 3. Underlag Under den här fliken ska rätt lärare kopplas till rätt klass/grupp och ämne. De ämnen som ska följas upp för åk 1-3 är: BL Bild EN Engelska HKK Hem och konsumentkunskap IDH Idrott och hälsa MA Matematik ML Modersmål MU Musik NO Naturorienterande ämnen SO Samhällsorienterande ämnen SL Slöjd SV Svenska SVA Svenska som andraspråk TK Teknik De ämnen som ska följas upp för åk 4-5 är: BI Biologi BL Bild EN Engelska FY Fysik GE Geografi HI Historia HKK Hem och konsumentkunskap IDH Idrott och hälsa KE Kemi MA Matematik Moderna språk ML Modersmål MU Musik RE Religion SH Samhällskunskap SL Slöjd SV Svenska SVA Svenska som andraspråk TK Teknik

6 Formulär Skriftliga omdömen Börja med ämnet BL (Bild). 1. Klicka på pilen och välj rätt lärarsignatur för ämnet BL. 2. Klicka på pilen och välj rätt klass/grupp t.ex. 1A. 3. Klicka på pilen och välj ämnet BL. Klicka på Visa ny rad för att lägga till en extra rad. Skapa en ny likadan rad för övriga klasser i årskurs 1-5. Upprepa proceduren med övriga ämnen. Klicka på pilen i fältet Lärare och välj berörd matematik för årskurs t ex 1A. Klicka på pilen i fältet Grupp och välj berörd klass/grupp. Klicka på pilen i fältet Ämne och välj MA (Matematik). Klicka på Visa ny rad. Efter några nya rader så kom ihåg att SPARA. Klicka på SPARA lite då och då. Speciallärare/resurslärare Speciallärare eller resurslärare ansvarar ofta för enstaka elever, men gruppens innehåll är inte konstant. Skolan väljer därför att inte schemalägga gruppen. Om skolan vill att specialläraren/resursläraren ska bedöma en elev behöver även denna person kopplas till hela gruppen. Specialläraren/resursläraren får tillgång till alla elever, men skriver enbart för de elever hen ansvarar för. Undervisande lärare kan ta del av hur det går för eleven hos resurspersonen.

7 Formulär Skolans insatser Växla frågepaket och byt till Formulär Skolans insatser. Frågorna i detta paket besvaras lämpligast av mentorn/klassansvarig lärare. Klicka på pilen och välj rätt lärarsignatur. Klicka på pilen och välj rätt klass/grupp. Klicka på pilen välj fram rätt ämne, t.ex. mentorstid, klassråd eller Övrigt. Klicka på Visa ny rad för att lägga till en extra rad. Skapa en ny likadan rad för övriga klasser i årskurs 1-5. Klicka på SPARA lite då och då.

8 Formulär Elevens utveckling i övrigt Om rektorn beslutat att övergripande mål från läroplanens kapitel ska ingå i undersökningen - växla till frågepaket Formulär Elevens utveckling i övrigt. Frågorna i detta paket besvaras lämpligast av mentorn/klassansvarig lärare. Klicka på pilen och välj rätt lärarsignatur. Klicka på pilen och välj rätt klass/grupp. Klicka på pilen välj fram rätt ämne, t.ex. mentorstid, klassråd eller Övrigt. Klicka på Visa ny rad för att lägga till en extra rad. Skapa en ny likadan rad för övriga klasser i årskurs 1-5. Klicka på SPARA lite då och då.

9 Alternativ 1B - Hämta underlaget från schemafilen På skolor där Ämne, Lärare och Klass/grupp finns i schemafilen går det allra snabbast att hämta underlaget från schemafilen. Skapa filter Man använder sig av filter för att avgränsa undersökningar till att gälla t.ex. vissa ämnen eller undervisningsgrupper. Filter kan göras för elever, lärare och ämnen. Använder man inget filter, kommer samtliga lärare och samtliga elever som finns med på lektioner att omfattas av undersökningen. Filter för ämne Välj Omdöme och Skapa undersökning. Välj Filterdefinitioner och Nytt datafilter. Välj filtertyp Ämne. Mata in Mentorstid/klassråd i fältet ID. Klicka på Spara. Klicka här för att skapa nytt filter. Filter för klasser/grupper Välj Filterdefinitioner och Nytt datafilter. Välj filtertyp Klass/grupp. Klicka på Flera längst ned i listen. Klicka på önskade helklasser t.ex. 1A, 3B, 4A och 5B Mata in Åk 1-5 i fältet ID. Klicka på Spara.

10 TIPS! Om skolan använder sig av ämnesblocken NO och SO på schemat går det bra att hämta övriga ämnen från schemafilen och därefter komplettera med biologi, fysik, kemi, geografi, historia, religion och samhällskunskap manuellt för åk 4-5. Koppla filter till frågepaket Klicka på mappen Frågepaket. Välj frågepaketet Formulär Skolans insatser Klicka på pilen till höger om Generellt filter och välj filtret Mentorstid/klassråd Vilka gäller frågorna? Välj filter åk 1-5. Klicka på Spara. När filtren är kopplade till frågepaketet går vi tillbaka till vår undersökning HT2013 Läsåret för att hämta ämnesspecifikt underlag. Gå till Undersökningar HT2013 Läsåret Gå till fliken 3. Underlag, Frågepaket Formulär Skolans insatser. Markera rutan Inkludera alla grupper. Klicka på Hämta underlag för vald period. Kontrollera att grupperna/klasserna och ämnen stämmer. Klicka på Spara. Titta på underlagsfliken, kontrollera.

11 Framåtsyftande planering Under utvecklingssamtalet diskuterar mentorn med elev och förälder frågorna: Hur har det gått sedan förra samtalet? Vart ska vi? Hur gör vi? Efter eller under samtalet dokumenterar läraren vad som sagts. Skolan bör lägga upp en separat undersökning för detta. Logga in som skoladministratör. Gå till Omdöme. Välj Skapa undersökning. Välj Undersökningar klicka på Ny undersökning och ge den ett passande namn, t.ex. HT2013 Framåtsyftande planering. Flik 1. Allmänt Under fliken Allmänt bestäms tidpunkten för Undersökningsperiod, Svarsperiod, eventuell åtkomst för föräldrar och/eller elever under Tillgänglig för föräldrar respektive Tillgänglig för elever.

12 Flik 2. Frågepaket Under fliken Frågepaket väljs frågepaketet Formulär Framåtsyftande planering. Formulär Framåtsyftande planering besvaras av mentorn/klassansvarig Flik 3. Underlag Under den här fliken ska rätt lärare kopplas till rätt klass/grupp och ämne. 2. Förhandsgranska undersökningen Administratören kan förhandsgranska undersökningen för att se hur det ser ut för de svarande lärarna. Förhandsgranska den nyss skapade undersökningen för några lärare på skolan. Kontrollera att frågorna finns med och att lärarna har fått rätt ämne och klasser/grupper. 1. Välj Omdöme Förhandsgranska undersökning. 2. Välj en lärare. 3. Välj undersökning HT13 Läsåret Öppna frågepaketet Formulär Skriftliga omdömen och titta hur det ser ut. 5. Texten är gråmarkerad, vilket innebär läsrättigheter. Inga ändringar i lärarens svar kan utföras av skoladministratören. Gör likdant med övriga frågepaket. 6. Tips! Administratören kan be lärarna att se över sina klasser/grupper/ämnen innan undersökningen startar.

13 Läraren kan också förhandsgranska en framtida undersökning. 1. Läraren loggar in i Skola Gå till Omdöme Visa undersökningar. 7. Välj undersökning HT13 Läsåret Öppna frågepaketen och titta hur det ser ut. 4. Om texten är gråmarkerad är undersökningen inte påbörjad och läraren har enbart läsrättigheter. Öppna upp undersökning Låt lärarna förhandsgranska framtida undersökning och kontrollera att klasser/grupper respektive ämne stämmer. Därefter ska skoladministratören flytta fram svarsperioden till dagens datum eller den dag då läraren tillåts börja svara. Mera råd För ytterligare råd och tips se vår webbplats under Support Omdöme24 tips.

14 Bilaga 1 De ämnen som ska följas upp för Grundsärskolan åk 1-6 är: BL Bild EN Engelska HKK Hem och konsumentkunskap IDH Idrott och hälsa MA Matematik ML Modersmål MU Musik NO Naturorienterande ämnen SO Samhällsorienterande ämnen SL Slöjd SV Svenska SVA Svenska som andraspråk TK Teknik De ämnen som ska följas upp för Sameskolan åk 1-3 är: BL Bild EN Engelska HKK Hem och konsumentkunskap IDH Idrott och hälsa MA Matematik ML Modersmål MU Musik NO Naturorienterande ämnen SO Samhällsorienterande ämnen SL Slöjd SV Svenska SVA Svenska som andraspråk TK Teknik De ämnen som ska följas upp för Sameskolan åk 4-5 är: BI Biologi BL Bild EN Engelska FY Fysik GE Geografi HI Historia HKK Hem och konsumentkunskap IDH Idrott och hälsa KE Kemi MA Matematik Moderna språk ML Modersmål MU Musik RE Religion SH Samhällskunskap SL Slöjd SV Svenska SVA Svenska som andraspråk SA Samiska TK Teknik För Specialskolan åk 1-4, Specialskolan åk 5-6 och Träningsskolans ämnesområden hänvisar vi till Skolverkets webbplats:

Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri.

Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri. Bakgrund Skolverket har på uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen med omdömen och den framåtsyftande planeringen kan se ut. Stödmaterialet

Läs mer

Råd skriftliga omdömen

Råd skriftliga omdömen Råd skriftliga omdömen BAKGRUND Skolverket har på uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen med omdömen och den framåtsyftande planeringen

Läs mer

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt att inom personalgruppen

Läs mer

Information skriftliga omdömen

Information skriftliga omdömen Skriftliga omdömen Inför läsåret 2011-2012 infördes i grundskolan en ny samlad läroplan. I den ingår övergripande mål och riktlinjer för utbildningen, kursplaner och kunskapskrav för respektive ämne. Många

Läs mer

Fördelning mellan kommunens skolor, antal elever per årskurs som inte har nått kunskapskraven i ett eller flera ämnen ht11:

Fördelning mellan kommunens skolor, antal elever per årskurs som inte har nått kunskapskraven i ett eller flera ämnen ht11: Elever som ht11 inte nådde kunskapskraven Barn- och utbildningsförvaltningen har, utifrån skolornas inskickade underlag sammanställt andel och antal elever som i år 8 och 9 inte nådde kunskapskraven Då

Läs mer

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Innehåll Förord sid. 2 Bakgrund sid. 3 Syfte sid. 4 Begrepp sid. 5 Allmän handling sid. 5 Arbetsgång sid. 6 Handledning till omdömesblankett sid. 8 Omdömesblankett

Läs mer

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME Skola24 Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt

Läs mer

Skolverket föreskriver följande med stöd av 6 kap. 19 skolförordningen (2011:185) och 8 kap. 28 och 13 kap. 29 gymnasieförordningen (2010:2039).

Skolverket föreskriver följande med stöd av 6 kap. 19 skolförordningen (2011:185) och 8 kap. 28 och 13 kap. 29 gymnasieförordningen (2010:2039). Senaste lydelse av SKOLFS 2011:123 Utkom från trycket den 15 augusti 2011 Skolverkets föreskrifter om betygskatalog; beslutade den 1 juli 2011. (Senaste ändring SKOLFS 2014:21.) Skolverket föreskriver

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag Redovisning av regeringsuppdrag 2013-09-12 1 (2) 2013:00590 Redovisning av uppdrag om Stödmaterial och blanketter för den skriftliga individuella utvecklingsplanen Dnr 2013:00590 Härmed redovisas uppdraget

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); SFS 2017:620 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni 2017. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2015/16

Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2015/16 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 2016-05-11 1 (18) Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2015/16 I denna promemoria beskrivs s statistik om planerad undervisningstid i grundskolan

Läs mer

Enheten för förskole- och grundskolestatistik 19 april (14) Dnr 2016:1320 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2016/17

Enheten för förskole- och grundskolestatistik 19 april (14) Dnr 2016:1320 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2016/17 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 19 april 2017 1 (14) Dnr 2016:1320 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2016/17 I denna promemoria beskrivs s statistik om planerad undervisningstid

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Här har vi har sammanställt frågor kring Omdöme24 som ni användare ställt till oss i supporten. Hur länge ska en undersökning vara öppen? Vissa skolor väljer att öppna upp en undersökning i början av läsåret

Läs mer

Välkomna Kontaktpersoner BoB 2011-03-09

Välkomna Kontaktpersoner BoB 2011-03-09 Välkomna Kontaktpersoner BoB 2011-03-09 Dagens agenda Implementeringsarbetet på Klastorp-Essinge skolor och Kullskolan Diskussion IUP-processen i Lgr11? Ett dokumentationsverktyg som följer IUP-processen?

Läs mer

PM - Terminsbetyg i årskurs 6. Vårterminen 2018

PM - Terminsbetyg i årskurs 6. Vårterminen 2018 PM - Terminsbetyg i årskurs 6 Vårterminen Sammanfattning Redovisningen avser terminsbetygen i årskurs 6 vårterminen. Jämförelser görs med tidigare års resultat. 275 elever i Nynäshamns kommun erhöll ett

Läs mer

Ökning/minskning från året innan ÅK9. Meritvärden VT åk Ökning/minskning från året innan ÅK8. Meritvärden VT åk8. Meritvärden VT åk 7

Ökning/minskning från året innan ÅK9. Meritvärden VT åk Ökning/minskning från året innan ÅK8. Meritvärden VT åk8. Meritvärden VT åk 7 Meritvärden VT åk9 2014 2015 2013 2014 2015 flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt flickor pojkar totalt AO 204,7 182,4 193,2 172,5 158,8 166,8 217,7 192,3

Läs mer

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar

Elever med godkänt provbetyg per ämnesprov åk 9 Skola: Sjöängsskolan Läsår: 2013-2014 Årskurs: 9 Pojkar Elever med godkänt per ämnesprov åk 9 Årskurs: 9 Pojkar den 27 juni 2014 Andel (%) elever med godkänt Engelska åk 9 - EN 55 55 100 (90,9) Matematik åk 9 - MA 58 51 87,9 (71,7) NO-ämnen åk 9 - KE 56 43

Läs mer

OJUSTERAT VALLENTUNA KOMMUN. 5 2ss. Uppföljning av timplaner (BUN 2013.2t0) Arbetsutskottets förslag till beslut. Ärendet i korthet.

OJUSTERAT VALLENTUNA KOMMUN. 5 2ss. Uppföljning av timplaner (BUN 2013.2t0) Arbetsutskottets förslag till beslut. Ärendet i korthet. VALLENTUNA KOMMUN Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesp rotokol I 20L3-L2-O3 1r (40) 5 2ss Uppföljning av timplaner (BUN 2013.2t0) Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Sida 1 av 13 Allma

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Gäller er som arbetar

Läs mer

Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2018/19. Dokumentdatum: Diarienummer: 2018:1562

Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2018/19. Dokumentdatum: Diarienummer: 2018:1562 Planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2018/19 Diarienummer: 2018:1562 1 (9) Sammanfattning I denna promemoria beskrivs s statistik om planerad undervisningstid i grundskolan läsåret 2018/19.

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

GR Omdöme Så här kan det användas

GR Omdöme Så här kan det användas Funktionspaket Omdöme kan användas till många olika syften: Skriftliga omdömen, dokumentation av kunskapskrav, insamling av statistik m.m. Hur en undersökning bör utformas beror på syftet. För att få ett

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Statens skolverks författningssamling

Statens skolverks författningssamling Statens skolverks författningssamling ISSN 1102-1950 Skolverkets föreskrifter om utformningen av terminsbetyg i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan och sameskolan; SKOLFS 2014:50 Utkom från trycket

Läs mer

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Ny läroplan nytt IUP-verktyg I samband med införandet av en ny läroplan tas ett nytt verktyg för att stödja arbetet med IUP med

Läs mer

STÖDMATERIAL. Den skriftliga individuella utvecklingsplanen

STÖDMATERIAL. Den skriftliga individuella utvecklingsplanen STÖDMATERIAL Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Beställningsuppgifter: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690 95 76 Telefax: 08-690 95 50 E-postadress: skolverket@fritzes.se Beställningsnummer:

Läs mer

Svar till Skolinspektionen från Fjärdhundraskolan. Dnr: 43-2010:5179. Rektor Mats Holm Telefon 0171-62 68 21 mats.holm@fjardhundra.enkoping.

Svar till Skolinspektionen från Fjärdhundraskolan. Dnr: 43-2010:5179. Rektor Mats Holm Telefon 0171-62 68 21 mats.holm@fjardhundra.enkoping. Dnr: 43-2010:5179 Rektor Mats Holm Telefon 0171-62 68 21 mats.holm@fjardhundra.enkoping.se Svar till Skolinspektionen från Fjärdhundraskolan Foto BananaStock 2 (9) Skola: Fjärdhundraskolan Dnr: 43-2010:5179

Läs mer

Ledamöterna i Kommunstyrelsens skola-välfärdsutskott kallas till sammanträde. 3 Betygsstatistik. Sven-Erik Rhén kl. 08.00

Ledamöterna i Kommunstyrelsens skola-välfärdsutskott kallas till sammanträde. 3 Betygsstatistik. Sven-Erik Rhén kl. 08.00 STORFORS KOMMUN Datum 20150114 Ersättare FÖR KÄNNEDOM KALLELSE Ledamöterna i Kommunstyrelsens skolavälfärdsutskott kallas till sammanträde. Tid: Fredagen den 23 januari 2015 kl. 08.00. Plats: Sammanträdesrum

Läs mer

Pedagogisk bedömning inför beslut om elev har rätt att läsa enligt grundsärskolans kursplaner i specialskolan

Pedagogisk bedömning inför beslut om elev har rätt att läsa enligt grundsärskolans kursplaner i specialskolan Pedagogisk bedömning Blanketten skickas till Specialpedagogiska skolmyndigheten Box 1100 871 29 Härnösand Pedagogisk bedömning inför beslut om elev har rätt att läsa enligt grundsärskolans kursplaner i

Läs mer

Varför ska man läsa?

Varför ska man läsa? Varför ska man läsa? Lgr 11, ämnet svenska: Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket utvecklar människor sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstå

Läs mer

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Diarienummer: 2018.00225 Sara Brundell Anders Lundahl Skolverket Rapport 1 (8) Sammanfattning... 2 Andel elever med godkända terminsbetyg... 2 I engelska erhöll fler

Läs mer

Grundsärskolan är till för ditt barn

Grundsärskolan är till för ditt barn Grundsärskolan är till för ditt barn Beställningsuppgifter: Skolverkets publikationsservice Telefon: 08-527 332 00 E-post: publikationsorder@skolverket.se www.skolverket.se/publikationer Beställningsnr:

Läs mer

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida.

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida. Att skriva omdo men a r 1-5 Lathund för pedagoger Grundskola med: Allmänna råd om omdömen Utdrag ur nya lagtexten (förslag som träder i kraft 19/11-2013) Skriva omdömen i Nya Unikum Steg för steg instruktioner

Läs mer

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida.

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida. Bedo mning fo r a r 6-9 Lathund för pedagoger Grundskola med: Vad säger skolverket Utdrag ur nya lagtexten (förslag som träder i kraft 19/11-2013) Bedömning av kunskapsutveckling i Nya Unikum Steg för

Läs mer

Grundsärskolan är till för ditt barn

Grundsärskolan är till för ditt barn Grundsärskolan är till för ditt barn Beställningsuppgifter: Wolters Kluwers kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690 95 76 Telefax: 08-690 95 50 E-post: skolverket@wolterskluwer.se www.skolverket.se/publikationer

Läs mer

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN Sammanfattat av Annie Alström, klass 9EA, Västerskolan, 2011 I den här broschyren kan du som elev på grundskolan, specialskolan,

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Den här broschyren

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 1 GRUNDSKOLAN 1-9 i Robertsfors Kommun läsåret 2015/16. När du tittar på dina

KVALITETSRAPPORT 1 GRUNDSKOLAN 1-9 i Robertsfors Kommun läsåret 2015/16. När du tittar på dina KVALITETSRAPPORT 1 GRUNDSKOLAN 1-9 i Robertsfors Kommun läsåret 2015/16 När du tittar på dina E M Bygdeå skola F-6 Djäkneboda F-3 Nybyskolan F-6 Åkullsjöns skola F-3 Jenningsskolan F-3 Tundalsskolan 4-6

Läs mer

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN REVIDERAD AUGUSTI 2012 STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION Innehållsförteckning OM UTVECKLINGSSAMTALET OCH DEN SKRIFTLIGA INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN 2

Läs mer

Resultatredovisning betyg HT 2017 årskurs 6 till 9

Resultatredovisning betyg HT 2017 årskurs 6 till 9 Ärende 6 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Resultatredovisning betyg HT 2017 årskurs 6 till 9 Dnr UN 18/12 Sammanfattning av ärendet Enligt den av nämnden

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Du är viktig Du

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i skolförordningen (2011:185) Utfärdad den 12 juli 2018 Publicerad den 18 juli 2018 Regeringen föreskriver att bilaga 1 3 till skolförordningen (2011:185)

Läs mer

Registrera resultaten enligt vad som gäller för respektive årskurs och delprov (se nedan).

Registrera resultaten enligt vad som gäller för respektive årskurs och delprov (se nedan). SID 1(1) INSTRUKTION TILL LÄRARE SOM SKA REGISTRERA ÄMNESPROVSRESULTAT VIA STOCKHOLM SKOLWEBB Logga in i Skolwebben Klicka på ikonen Ämnesprov under Tjänster Välj klass eller grupp genom att klicka på

Läs mer

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016

Terminsbetyg i årskurs 6, våren 2016 Avdelningen för analys Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 () Terminsbetyg i årskurs, våren 1 I årskurs ska eleverna få betyg i alla ämnen de läst under året. Undantaget är moderna språk som

Läs mer

Jämförelse av måluppfyllelse mellan årskurs 1-6 och 7-9. Andel elever i 1-6 och 7-9 som ej nådde målen ht 2010

Jämförelse av måluppfyllelse mellan årskurs 1-6 och 7-9. Andel elever i 1-6 och 7-9 som ej nådde målen ht 2010 Utbildningsförvaltningen Kvartalsrapport 1, 2011 A. av de nationella målen Måluppfyllelse alla ämnen alla årskurser Jämförelse av måluppfyllelse mellan årskurs 1-6 och 7-9 Andel elever i 1-6 och 7-9 som

Läs mer

Den nya skollagen 2010:800

Den nya skollagen 2010:800 Den nya skollagen 2010:800 - avsnitt som berör r grundskolan 3 kap. Barns och elevers utveckling mot målen Barnens och elevernas lärande och personliga utveckling 3 Alla barn och elever ska ges den ledning

Läs mer

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Rektorsgruppen i Sundbybergs stad 1 Inledning och bakgrund Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i skolförordningen (2011:185) Utfärdad den 31 maj 2018 Publicerad den 13 juni 2018 Regeringen föreskriver i fråga om skolförordningen (2011:185) dels att

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan

BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan BARN- OCH UTBILDNING Uppföljning internkontrollplan Uppföljning av risk för bristande måluppfyllelse ht 18 Nedan följer en stadievis sammanställning av andel elever med F i respektive samt andelen elever

Läs mer

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Thunmanskolan Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation... 4 2. Kontinuitet av elever...

Läs mer

Klass: IUP-häftet 6-9. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 6-9. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 6-9 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Grundsärskolan är till för ditt barn

Grundsärskolan är till för ditt barn Grundsärskolan är till för ditt barn Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm Tel: 08-690 95 76 Fax: 08-690 95 50 E-post: skolverket@fritzes.se Beställningsnummer: 14:1403

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Ämnesprov 2011 årskurs 3 - andel elever som nått kravnivån. Köping (22) Åkerbo (19) Viktoria A (21)

Ämnesprov 2011 årskurs 3 - andel elever som nått kravnivån. Köping (22) Åkerbo (19) Viktoria A (21) Utbildningsförvaltningen Kvartalsrapport 3-2011 Utbildningsförvaltningen A. Uppföljning av nationella mål Ämnesprov årskurs 3 Ämnesprov 2011 årskurs 3 - andel elever som nått kravnivån 100 90 80 70 ma

Läs mer

Omkring elever avslutade årskurs 9 våren av dem gick i någon av Nynäshamns kommunala grundskolor.

Omkring elever avslutade årskurs 9 våren av dem gick i någon av Nynäshamns kommunala grundskolor. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2017-10-30 Resultat i grundskolans årskurs 9 2017 Följande redovisning avser slutbetyg i årskurs 9 vårterminen 2017. Uppgifterna har hämtats ur Skolverkets databas SIRIS.

Läs mer

Faktablad Sandvikens grundskola 2014

Faktablad Sandvikens grundskola 2014 Juni 14 1 Bilaga 68 Norum/Westerman-Annerborn KUN14/147 aktablad Sandvikens grundskola 14 Språkutveckling Bedömd måluppfyllelse språkutveckling juni 14 % -klass Åk 3 Åk 6 Åk 9 1 9 42 49 4 29 67 2 3 3 9

Läs mer

Resultat grundskola årskurs 6-9 HT16

Resultat grundskola årskurs 6-9 HT16 Resultat grundskola årskurs 6-9 HT16 Kommentarer och analys 1 Tabeller och kommentarer som underlag för analys Behörighet till gymnasiet åk 9 HT 2016 Behörighet till högskoleförberedande program Yrkes

Läs mer

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den

Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den Antal elever... 2 Bil 1 Antal elever per skola... 2 Bil 2 Antal elever per årskurs den kommunala skolan... 3 Nyckeltal: Andelen elever i åk 3 i den kommunala skolan grundskolan som klarat samtliga delprov

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

1 Kvalitetsredovisning för Vidåkersskolan åk 7-9, Särskolan samt Individuella programmet Läsåret 2008-2009

1 Kvalitetsredovisning för Vidåkersskolan åk 7-9, Särskolan samt Individuella programmet Läsåret 2008-2009 1 Kvalitetsredovisning för Vidåkersskolan åk 7-9, Särskolan samt Individuella programmet Läsåret 2008-2009 1 30) VK100S v1.0 040416, kvalitetsredovisning ro 1 2008-2009 Barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Grundsärskolan. Särskolans rikskonferens Kristina Dahlberg, Anna Löfström Undervisningsråd För- och grundskoleenheten

Grundsärskolan. Särskolans rikskonferens Kristina Dahlberg, Anna Löfström Undervisningsråd För- och grundskoleenheten Grundsärskolan Särskolans rikskonferens 2018 Kristina Dahlberg, Anna Löfström Undervisningsråd För- och grundskoleenheten Nyheter och några vanliga frågor Obligatorisk förskoleklassen påverkar det grundsärskolans

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Ekhammarskolan Skolvägen 20 19634 KUNGSÄNGEN Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Upplands-Bro 0139 Grundskola 92284588 http://wwwupplands-brose/barn-och-utbildning/barn-och-unga-6-16-ar/kom

Läs mer

En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans

En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans Utbildningsstatistik 2013-11-28 1 (8) En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans årskurs 6 I denna promemoria redovisas terminsbetygen vårterminen 2013 för elever i årskurs 6. Betygssättningen

Läs mer

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen REVIDERAD 2017 STÖDMATERIAL Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Beställningsuppgifter: Wolters Kluwers kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 -

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Familjewebben Information och manual för föräldrar 2012-09-21 Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Innehållsförteckning 1 Logga in i InfoMentor 3 2 Startsidans innehåll... 4 3

Läs mer

Vad du måste veta för att sätta betyg i grundskolan

Vad du måste veta för att sätta betyg i grundskolan Vad du måste veta för att sätta betyg i grundskolan föreskrifter om betygskatalog Information om föreskrifterna om betygskatalog för grundskolan Inledning Bestämmelser om betygsättning och betygskatalog

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2015-2016 Tomtbergaskolan Rektor Boel Ehrenberg 2. Systematiskt kvalitetsarbete Fyra områden har satt rejäla spår i undervisningen och i fritidsverksamheten. Det första är

Läs mer

Timplan för kommunala grundskolor och grundsärskolan i Värmdö kommun

Timplan för kommunala grundskolor och grundsärskolan i Värmdö kommun Tjänsteskrivelse 2016-12 - 20 Handläggare Jane Jonsson - Syrén Avdelningen styrning och kvalitet Diarienummer 2016UTN/0271 Utbildningsnämnden Timplan för kommunala grundskolor och grundsärskolan i Värmdö

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Bergetskolan Gillevägen 1 79433 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 44551665 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 79430 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 194910 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 79430 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 20 Grundskola 19694910 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster.

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster. Logga in Gå till den här adressen: https://start.unikum.net/ Välj Andra sätt att logga in Välj Varberg kommun Välj Lärare Välj Enkel inloggning Fyll i mail (ex. kalle.svensson@varberg.se) Fyll i ditt lösen.

Läs mer

Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Tomtberga Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Fröslundaskolan 16/17

VERKSAMHETSPLAN. Fröslundaskolan 16/17 VERKSAMHETSPLAN Fröslundaskolan 16/17 1 KUNSKAPER Ökade kunskapsresultat Måluppfyllelsen ska öka för varje termin i alla ämnen i alla årskurser. Aktivitet: - Alla lärare skriver pedagogiska planeringar

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 219-8-27 7 Preliminära betyg vårterminen 219 (BUN 219.424) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 3 (jan-mars), läsåret

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 3 (jan-mars), läsåret Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 3 (jan-mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Klass: IUP-häftet 1-5. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: 1 1-5 IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 2 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Speciallärare INFORMATIONSMATERIAL

Speciallärare INFORMATIONSMATERIAL Speciallärare INFORMATIONSMATERIAL Beställningsuppgifter: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690 95 76 Telefax: 08-690 95 50 E-postadress: skolverket@fritzes.se ISBN: 978-91-7559-141-4 Grafisk

Läs mer

Kommunens läsmål åk 2

Kommunens läsmål åk 2 Kommunens läsmål åk 2 Måluppfyllese av läskunnighet pojkar flickor totalt Svenska som modersmål 84 % 92 % 88 % Annat modersmål än 64 % 85 % 74 % svenska Samtliga elever 82 % 91 % 86 % Resultat av delproven

Läs mer

Salshantering i Novaschem 2013

Salshantering i Novaschem 2013 Salshantering Salshanteringen har ändrats och förbättrats i Novaschem 2013. Det finns nu ett antal nya möjligheter. Förutom de tidigare möjligheterna kan man välja att en sal inte får väljas för vissa

Läs mer

Beslut för Hovsjöskolan

Beslut för Hovsjöskolan rn jh %E# Skolinspektionen 201 7-1 1-21 Dnr 403-2017:6402 Södertälje kommun utbildningskontoret@sodertalje.se för Hovsjöskolan efter tillsyn i Södertälje kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Betygjämförelse över tid,

Betygjämförelse över tid, Rapport 2016-07-08 1 (7) Handläggare Eva Westlund, Utvecklingsledare 033-430 56 11 eva.westlund@bollebygd.se Betygjämförelse över tid, 2012-2016 Redan 2010 diskuterades att sätta betyg tidigare än på hösten

Läs mer

Resultatprofil. Läsåret 2014-2015. Alsike skola

Resultatprofil. Läsåret 2014-2015. Alsike skola Resultatprofil Läsåret 2014-2015 Alsike skola Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 2 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation... 3 2. Kontinuitet av elever...

Läs mer

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola Logga in på www.edwise.se Välj Betyg under pusselbiten i verktygsraden Genom att klicka på visas de aktiviteter som är registrerade i Procapita och ska betygsättas.

Läs mer

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ämneskombinationer Hösten 2019

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ämneskombinationer Hösten 2019 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2019 INRIKTNING ÅRSKURS 7-9 (4,5 ÅR, 270 HP) HUVUDÄMNE OCH KOMBINATIONER 2 BILD 90 HP I KOMBINATION MED Observera att godkänt färdighetsprov i krävs. BIOLOGI

Läs mer

Skolbeslut för grundskola och obligatorisk särskola

Skolbeslut för grundskola och obligatorisk särskola Beslut 2011-03-22 Dnr 43-2010:1414 Skolbeslut för grundskola och obligatorisk särskola efter tillsyn i Stålhamraskolan i Södertälje kommun 2011-03-22 Beslut Tillsyn i Stålhamraskolan 2011-03-22 2 (5) Rektorn

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Följande redovisning avser slutbetyg och nationella prov i årskurs 9 vårterminen 2016.

Följande redovisning avser slutbetyg och nationella prov i årskurs 9 vårterminen 2016. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2016-12-05 Resultat i grundskolans årskurs 9 2016 Följande redovisning avser slutbetyg och nationella prov i årskurs 9 vårterminen 2016. Våren 2016 avslutade 105 513

Läs mer

Uppföljning av terminsbetyg för årskurs 6-9 UN-2013/42

Uppföljning av terminsbetyg för årskurs 6-9 UN-2013/42 Handläggare Information Diarienummer Göran Håkansson Datum UN-2013/42 2013-01-22 Utbildningsnämnden Uppföljning av terminsbetyg för årskurs 6-9 UN-2013/42 Sammanfattning I skollagen framgår det vad som

Läs mer

U2009/312/S. Statens skolverk Stockholm. (1 bilaga)

U2009/312/S. Statens skolverk Stockholm. (1 bilaga) Regeringsbeslut I:1 2009-01-22 U2009/312/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 Stockholm Uppdrag att utarbeta nya kursplaner och kunskapskrav för grundskolan och motsvarande skolformer m.m.

Läs mer

Särskolan är till för ditt barn

Särskolan är till för ditt barn STENUNGSUNDS KOMMUN 2016-10-07 Allt textmaterial är hämtat från Skolverkets stödmaterial Grundsärskolan är till för ditt barn Dokumentet är kompletterat med bilder från Stenungsunds kommuns grundsärskola.

Läs mer