Nyhetsbrev Nr 6. Och så önskar vi alla lycka till med den kommande sommarsäsongen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev Nr 6. Och så önskar vi alla lycka till med den kommande sommarsäsongen."

Transkript

1 Nyhetsbrev Nr 6 Hudiksvall Visit Glada Hudik slår nu upp portarna för sin verksamhet på turistbyrån i Hudiksvall. Från den 1 april driver vi nu ett gemensamt destinationsbolag tillsammans med Hudiksvalls kommun. Som delägare i bolaget så ser vi med spänning hur detta samarbete kommer att utvecklas i framtiden för att öka vår destinations attraktionsvärde. Vi är många som har lagt ner oändligt mycket ideell tid på att få detta till stånd, samtidigt som vi är fullt medvetna om att det är egentligen nu som det stora arbetet börjar; Att bygga en hållbar destination med upplevelser värda att besöka! Men tillsammans med kommunen, bolagets personal, er medlemmar och andra aktörer inom besöksnäringen och övrigt näringsliv, tror vi på detta arbete. Vi ser fram emot att kunna skörda frukten av nerlagt arbete inom sinom tid. Men det kommer att ta sin tid och vi kommer troligtvis aldrig att bli färdiga I detta nyhetsbrev presenterar vi ett axplock av vad som hänt sedan senaste nyhetsbrevet samt blickar framåt utifrån föreningens perspektiv. Och så önskar vi alla lycka till med den kommande sommarsäsongen. Genomförd årsstämma och ny styrelse i Destination Glada Hudik Föreningens årsstämma genomfördes tisdagen den 24 mars, kl på Forsa Folkhögskola. Ca 20 deltog aktivt i mötet och blev också inspirerade av inbjuden föreläsare Jeroen Sleurs, Stilleben i Åmot, Ockelbo. Han pratade om möjligheten att nå internationella gäster utifrån ett glesbygdsperspektiv. Nyvald styrelse är som följer; Kjell Svensson, ordförande (omvald 1 år) Fastighetsbolaget Glysis Catherine Vennberg, ordinarie (omvald 2 år) Lin & Lo Turismutveckling Toni Björklund, ordinarie (omvald 2 år) Hudik City Lena E Andersson, ersättare (omvald 1 år) Lenas Mat, Visit Glada Hudik AB Bengt Lilja, ersättare (nyval 1 år) Liljornaz

2 Veronica Fjäll, ersättare (nyval 1 år) Lisette Bohman, ersättare (nyval 1 år) Följande i styrelsen har ytterligare 1 år kvar; Jörgen Bengtson, ordinarie Thomas Brunzell, ordinarie Beata Eriksson, ordinarie Pierre Marklund, ordinarie Hudiksvalls Näringsliv AB Dellenkultur Kungsgården Långvind Senseair Bromangymnasiet, hotell- och turismprogrammet Ylvagården, Dellenbanans Vänner Det betyder att styrelsen utökas från 7 ordinarie och 3 ersättare, till 7 ordinarie och 4 ersättare. Vi gläds över det intresse som finns att delta i styrelsearbetet för vår förening. Till valberedning valdes Ola Nilsson, Arc Montana (sammankallade) och två vakantplatser. Ola fick i uppdrag att föreslå fler till valberedningen och presentera dem på nästa medlemsmöte. Vi önskar alla nya (och omvalda) välkomna in i styrelsearbetet och ser fram emot föreningens framtida utveckling. Ny personal i samband med verksamhetsövergång till Visit Glada Hudik AB Befintlig personal på turistbyrån Fokus Glada Hudik har valt att inte följa med in i det nya bolaget och vi har därför rekryterat ny personal. Vi tackar den personal som lämnar och önskar nya personalen välkommen till den nya verksamheten. Per Hjärpsgård, som är vikarierande för Ulrika Beijer till den 31 december 2015, följer med in i den nya organisationen, men är ju också ny i verksamheten. Vi hoppas att alla har lite extra förståelse att allt kommer att ta sin tid såhär i början i och med nytt bolag och med ny personal. Föreningen och bolagets styrelse är med och stöttar och vi hoppas att även Ni medlemmar bistår med den information och kunskap Ni besitter för att underlätta verksamhetsövergången. Vi har därmed följande personal i bolaget. Pär Hjärpsgård, 100 %. Nuvarande ansvarig för aktiviteterna i Fokus Glada Hudik. Får även uppdraget som Tf Destinationschef/VD till dess bolaget har beslutat om/när en utlysning av denna tjänst ska ske. Therese Blomdahl, %. Ny ansvarig för turistbyråverksamheten, övriga åtaganden samt bemanningen. Lotta Tornler, 50%. Kompletterar sitt uppdrag som projektledare för Musik vid Dellen med att bemanna turistbyrån. Malin Löthmyr, 75%. Digital support och assisterande medhjälpare. Mer information om personalen kommer att presenteras på hemsidan visitgladahudik.se så snart vi har sammanställt allt material.

3 Ulrika Beijer har begärt ytterligare tjänstledigt till 31 december 2015, för att kunna leda Arvsfondsprojektet via föreningen Scenplats Hudiksvall. Vi önskar lycka till på premiären 22 maj och uppmanar alla intresserade medlemmar att ta chansen att njuta av deras föreställning Kom gärna in på turistbyrån och köp biljetter och passa på att träffa den nya personalen. Magasin Glada Hudik, sommar 2015 I samarbete med MittMedia AB har vi nu kunnat lansera destinationens första magasin för sommaren 2015, med avsändare Visit Glada Hudik. Hittills har den gått ut till kommunens ca hushåll under mars. Under vecka 18 kommer den även att distribueras till ca sommarstugeägare. Övriga ex sprider vi genom turistbyråerna i Hälsingland och andra strategiska platser. Självklart ska även Ni som medlemmar och ev. sponsorer också bidra till att distribuera till Era besökare. Ta gärna med magasinet när Ni ska ut och resa på egen hand, så den sprids till nya områden. Kontakta personalen så kan vi hjälpas åt att distribuera ut till alla kanaler. Vistigladahudik.se nu också på engelska! För att få ut så mycket som möjligt av våra marknadsaktiviteter behöver vi Er hjälp att fylla vår webb med både bokningsbara och icke bokningsbara produkter. Ju intressantare vår destination blir online, desto större möjlighet att locka ännu fler till destinationen. Då vi nu även finns tillgängliga för den engelsktalande marknaden, så uppmanar vi Er även att ta Er tid att även översätta alla Era produkter (bokningsbara och icke bokningsbara). För att synas på engelska delen krävs att ert ebjudande i CBIS också finns översatt. Personalen jobbar för högtryck för att hjälpa till med att skriva in det som varit på granskning hos de som valt att vara med i Turistbroschyren, men kan och vill man uppdatera själv så finns ju alla möjligheter direkt i CBIS-systemet. Detta möjliggör även att Ni blir synliga på samt som är våra regionala internationella sajter. Maria Lavonius, Region Gävleborg, åker på Swedish Workshop om två veckor och marknadsför vårt utbud samt hänvisar till ovanstående kanaler. Då är det viktigt att de som vänder sig till den internationella marknaden är synliga där.

4 Arbetsgruppernas arbetet fortsätter Föreningens arbete med olika arbetsgrupper fortsätter; - Rundresor samordnare Henrik Rugolo och Pierre Marklund. Nästa möte inplanerat idag 14/4 kl på Broman Gymnasiet (vid låst dörr ring Pierre ) - Långsiktiga samordnare Catherine Vennberg. Den 26 mars hölls ett möte med processledare Mona Bergner. Mer information kommer när mötets material sammanställts. - Digitala kanaler & Webb samordnare Pierre Marklund. Nästa möte inplanerat 23/4 kl 15 med fokus på Vilka kanaler skall vi ha och med vilket budskap - Marknad Thomas Brunzell/Per Hjärpsgård. Jobbar för en ev. medverkan på Stockholm Travel Show den april. Fokus på event och varumärke. Vill du också vara med att bidra med tid och/eller kompetens hör av dig till malin.lothmyr@destinationgladahudik.se. Uppdatering av länets marknads- och utbudsstrategi Under våren har en länsövergripande process pågått för att uppdatera länets marknads- och utbudsstrategi. Senaste mötet lokalt genomfördes den 16 mars, kl på Stadshotellet. Det var andra gången processen genomförde i Hudiksvall och en ytterligare aktivitet kommer att ske senare i vår. Toni Björklund sitter även med i den strategigrupp som träffas kontinuerligt för att sammanställa materialet under processens gång. Kvar är nu en tvådagars workshop för strategigruppen då arbetet ska färdigställas och presenteras för externa aktörer såsom Visit Sweden, Swedavia, Högskolan m.fl. Därefter kommer ett implementeringsarbete att ta vid. Förstudie Destination Hälsingland Efter årsskiftet har Hälsingland Turism startat ett projekt vars syfte är att utreda hur Hälsingland Turism i framtiden kan eller inte kan ingå som en del av den beslutade strukturmodellen för regionens besöksnäring. Det första mötet genomfördes den 27 januari och det andra mötet genomfördes den 27 mars. Därefter kommer möten att hållas med utvalda destinationsorganisationer, där vi hoppas att Destination Glada Hudik/Visit Glada Hudik blir inbjudna. Förstudiens resultat kommer sedan att presenteras på Hälsingland Turisms årsstämma den 5 maj. Vi hoppas att så många som möjligt har kunnat delta i denna process, som gett underlag för att kunna få svar på förstudiens syfte. Detta för att klargöra Hälsinglands Turism förutsättningar för fortsatt verksamhet och organisation.

5 Nominering av Stora Turismpriset Nu är det åter dags att nominera till Stora Turismpriset. Lena Andersson på Region Gävleborg har skickat ut följande information. Det är åter dags att nominera någon av våra duktiga företag/organisationer till Stora Turismpriset I år är jag ute i god tid för en gång skull och skickar nu ut en nomineringsmall som ni gärna får sprida i era led så vi kan få in bra nomineringar till priset. Man skickar in sin nominering till mig senast den 30 juni. Efter det sätter jag ihop en grupp som tittar på nomineringarna och väljer ut en som jag skickar in till Stiftelsen. Blanketten är ganska omfattande och bäst är förstås om allt är ifyllt men annars fyller man i det som man vet och det som känns relevant. Den nationella vinnaren utses av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom Turism under september Mallen bifogas i detta nyhetsbrev och vi uppmanar alla att lyfta någon aktör inom, eller utanför destinationen, som vi tycker förtjänar denna utmärkelse. Kontaktuppgifter; Föreningens adress; Destination Glada Hudik c/o Hudik City Hamngatan 2, Hudiksvall Föreningens kontakt; info@destinationgladahudik.se Bolagets adress; Bolagets kontakt; Visit Glada Hudik, Storgatan 33, Hudiksvall , info@visitgladahudik.se, turistbyran@visitgladahudik.se. Med en förhoppning om en sprudlande vår och en intensiv sommarsäsong! Glada hälsningar Styrelsen Destination Glada Hudik

Nyhetsbrev Nr 1. Beskrivning av projektet i Destination Glada Hudik. Styrelsen NU ÄR VI IGÅNG! Hudiksvall 2013-06-20

Nyhetsbrev Nr 1. Beskrivning av projektet i Destination Glada Hudik. Styrelsen NU ÄR VI IGÅNG! Hudiksvall 2013-06-20 Nyhetsbrev Nr 1 Hudiksvall 2013-06-20 NU ÄR VI IGÅNG! Vi i föreningen vill med detta nyhetsbrev visa vårt nuläge inför det fortsatta arbetet och att vi kallar till medlemsmöte. Se sista sidan i nyhetsbrevet.

Läs mer

LÄGESRAPPORT/SLUTRAPPORT ÖVERBRYGGNINGSPROJEKT nov 2013- febr 2015

LÄGESRAPPORT/SLUTRAPPORT ÖVERBRYGGNINGSPROJEKT nov 2013- febr 2015 Diarienr: 1(5) Upprättare: Lednings- och verksamhetsstöd Utveckling- och projektstöd LÄGESRAPPORT/SLUTRAPPORT ÖVERBRYGGNINGSPROJEKT nov 2013- febr 2015 Projektledare Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro

Läs mer

Besöksnäringen. Slutrapport för den förlängda perioden av projekt Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun

Besöksnäringen. Slutrapport för den förlängda perioden av projekt Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun Besöksnäringen Slutrapport för den förlängda perioden av projekt Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun Projekttid: 2013-09-01 2013-12-31 Jättendal Lena Strömstedt Innehåll INLEDNING... 3 BAKGRUND...

Läs mer

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG Vi vill höja kompetensen inom besöksnäringen i regionen och bredda turistutbudet för våra besökare, men också bygga en långsiktig

Läs mer

Slutrapport Projekt Destination Glada Hudik April 2013 - Mars 2015

Slutrapport Projekt Destination Glada Hudik April 2013 - Mars 2015 Hudiksvall 2015-04-30 ÄrendeID: 00174022 Slutrapport Projekt Destination Glada Hudik April 2013 - Mars 2015 Sammanfattning: Nyskapande och innovativt: - Bildandet av en gemensam destinationsorganisation

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

Kort resultatresumé från samarbetet med Visit Sweden Holland

Kort resultatresumé från samarbetet med Visit Sweden Holland Kort resultatresumé från samarbetet med Visit Sweden Holland Länet har fått en hel del gäster från de researrangörer vi knutit kontakt med efter att Visit Swedens Hollandsexpert var här och berättade om

Läs mer

DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN

DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN Den 14 oktober har Besöksnäringens Sverigeturné intagit Mora och träffar Dalarnas olika destinationsbolag, kommuner, Region Dalarna och andra

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015 12 Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är

Läs mer

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet!

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet! Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa Nyheter! Hej! Här kommer det första nyhetsbrevet från Folkhögskolor för jämlik utbildning och hälsa. Jag, Mari Karlsson, kommer att som processledare på

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

VÄRDEFULL GEMENSKAP FÖR DIG VÄLKOMMEN TILL EN HELT NY DESTINATION

VÄRDEFULL GEMENSKAP FÖR DIG VÄLKOMMEN TILL EN HELT NY DESTINATION VÄRDEFULL GEMENSKAP FÖR DIG VÄLKOMMEN TILL EN HELT NY DESTINATION Mitt i Sverige, efter Hälsingekusten, ligger Glada Hudik. Den pittoreska hamnstaden med sjöbodar, sjömagasin och fiskarstaden med sina

Läs mer

Future City 2014 2015. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2014 2015. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2014 2015 Guldarrangör, max sex Silverarrangör, max sex Partner Uppsats Partner Minecraft Dela ut ett pris, max tre Supporter Annonsering 100 000

Läs mer

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010

PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet. Februari 2010 Föreningsnytt Februari 2010 PÅ GÅNG! Årsmöte den 3 mars 2010 Jubileumsstipendiet Uppsala föreningsråd Svartbäcksgatan 58 753 33 Uppsala Telefon: 018 14 49 14 E-post: info@uppsalaforeningsrad.se Hemsida:

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Nu Kör Vi Kvartalsrapport Maj 2013

Nu Kör Vi Kvartalsrapport Maj 2013 Nu Kör Vi Kvartalsrapport Maj 2013 Kvartalsrapport Maj 2013 Så här ligger det till! År 2009 tog politiker i Gävleborgs samtliga tio kommuner ett gemensamt beslut. 4 Vi behöver en långsiktig plan för turismen,

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Support - hur går det till?

Support - hur går det till? Webb - AB avseende lösas av Webb - AB avseende lösas av Webb - AB avseende lösas av Webb - AB avseende lösas av Webb - AB avseende lösas av Webb - AB avseende lösas av Webb - AB avseende lösas av IT-Plattform

Läs mer

Destination Visit Bollnäs

Destination Visit Bollnäs Destination Visit Bollnäs Bakgrund: I spåren av det arbete som Region Gävleborg initierat via projektet Nu kör vi har vår förening Bollnäsdraget ekonomisk förening beslutat oss för att ta taktpinnen och

Läs mer

TURISTINFORMATIONS- AUKTORISATION 2016

TURISTINFORMATIONS- AUKTORISATION 2016 TURISTINFORMATIONS- AUKTORISATION 2016 Auktorisationshandling Turistinformationsauktorisation (f d grön/vit turistbyråauktorisation): - Auktorisationsavtal - Kontaktuppgifter - Grunduppgifter - Krav och

Läs mer

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30)

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30) Deltog: Helena Bengtsson, Mjölby Marie Eriksson, Söderköping Anne Hederén, Länsbiblioteket Karin Hermansson, Ödeshög Inger Hollström Flis, Motala Tommy Jansson, Norrköping Anja Leiding, Åtvidaberg Sten

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Totalt var 54 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra 10 gäster inräknade i summan, så 44 medlemmar deltog. Svarsfrekvensen var den sämsta

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB

Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB Bli medlem i marknadsförings& destinationsutvecklingpaket DESTINATION LÄCKÖ-KINNEKULLE AB Destination Läckö-Kinnekulle AB Destination Läckö-Kinnekulle AB har mångårig kunskap, erfarenhet och bred kompetens

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland

Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER DELEGATIONEN FÖR UNGA OCH NYANLÄNDA TILL ARBETE Adress: Karlavägen 100 A, 103 33 Stockholm Telefon: 08-405 10 00 E-post: kontakt@dua.se BUDSKAP OCH KANALER

Läs mer

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar!

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar! Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

2013-09-02. Tillväxtverkets regeringsuppdrag inom turism - Samordningsuppdrag myndigheter

2013-09-02. Tillväxtverkets regeringsuppdrag inom turism - Samordningsuppdrag myndigheter Tillväxtverkets regeringsuppdrag inom turism - Samordningsuppdrag myndigheter - Hållbara turistdestinationer Christina Rådelius 1 Tillväxtverketansvarig myndighet för turism och besöksnäringsfrågor Tillväxtverket

Läs mer

Besöksnäringens dag 2018

Besöksnäringens dag 2018 1 Besöksnäringens dag 2018 09.00 Inledning och välkommen 09.15 Långsiktig framgång skapar vi tillsammans 09.30 Lalandia 10.00 Kaffe och macka 10.30 På gång i Östergötland 12.00 Lunch 4. Skapa bra beslutsunderlag

Läs mer

Nu kör vi. Resumé och på G från projektet Nu kör vi maj/juli 2012. Sommartider! Sommarlov betyder högtryck i besöksnäringen, så också i Gävleborg.

Nu kör vi. Resumé och på G från projektet Nu kör vi maj/juli 2012. Sommartider! Sommarlov betyder högtryck i besöksnäringen, så också i Gävleborg. Sommartider! Sommarlov betyder högtryck i besöksnäringen, så också i Gävleborg. Nu är Nu kör vi-projektet åter fullbemannat efter semestrarna och eftersom nyhetsbrevet för maj-juni av tekniska skäl inte

Läs mer

Future City 2015 2016. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2015 2016. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2015 2016 Guldarrangör, max sex 100 000 kr Silverarrangör, max sex 50 000 kr Bronsarrangör 25 000 kr Partner Uppsats 25 000 kr Partner Minecraft

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Regionråd 2016. 19 april TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. December 2015, version 2

Regionråd 2016. 19 april TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. December 2015, version 2 Regionråd 2016 19 april TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR December 2015, version 2 Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till... 4-5 Val av regionstyrelse...6 Val

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen 2017-03-31 Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller vad vi

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Nu kör vi. Resumé och på G från projektet Nu kör vi mars/april 2012

Nu kör vi. Resumé och på G från projektet Nu kör vi mars/april 2012 Det är bråda tider men också spirande tider! Med våren och värmen tog Nu kör vi ännu ett litet kliv framåt. Under mars och april har många aktiviteter genomförts i projektet Nu kör vi och en diger lista

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Strategisk informationsförsörjning 2015-05-22

Strategisk informationsförsörjning 2015-05-22 Strategisk informationsförsörjning 2015-05-22 Ombedda att titta på hur vi tillsammans kan realisera en (gemensam) lösning för långsiktigt. Vi har bl.a. genomfört ett e-arkiv seminarium och samlat en expertgrupp

Läs mer

AFFÄRSUTVECKLINGSPROCESS FÖR TURISMNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2015

AFFÄRSUTVECKLINGSPROCESS FÖR TURISMNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2015 AFFÄRSUTVECKLINGSPROCESS FÖR TURISMNÄRINGEN I VÄSTMANLAND 2015 Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Söderhamns kommun Hälsingerådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Söderhamns kommun Hälsingerådet Tid och plats Cfl, Söderhamns kommun Paragrafer 244-260 Beslutande Sven-Erik Lindestam (S) Marie Centerwall (S) Olov Nilsson Sträng Mikael Löthstam (S) Lars Molin (M) Markus Evensson (S) Monica Olsson

Läs mer

kl , Region Gävleborgs kansli, Gävle

kl , Region Gävleborgs kansli, Gävle 2014-09-29 kl.09.00 11.00, Region Gävleborgs kansli, Gävle Sven-Åke Thoresen, S, ordförande Lena Roos, M, 1:e vice ordförande Stig Eng, C, 2:e vice ordförande Eva Tjernström, S Göran Sjöstedt, Hanna Bruce

Läs mer

Regionråd 2016 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 19 oktober 2015, version 1

Regionråd 2016 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 19 oktober 2015, version 1 Regionråd 2016 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR 19 oktober 2015, version 1 Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till... 4-5 Val av regionstyrelse...6 Val av ombud

Läs mer

Lansering av www.matvarden.se!

Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsstrategi för Sverige var med och påverka! För mat & dryck i Gävleborg NYHETSBREV NR 1 2015 MatVärdenvad gör vi 2015? Bra mat till fleroffentlig upphandling! Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsfrågan

Läs mer

Välkommen hösten 2015. Nu kör vi!

Välkommen hösten 2015. Nu kör vi! Nyhetsbrev augusti Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare NYHETSBREV AUGUSTI 2015 Personlig assistans för personliga människor Välkomna till Hela Sveriges Assistans Vi vill välkomna nya kunder

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa, 2014:1

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa, 2014:1 Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa, 2014:1 Nyheter! Hej! Här kommer det andra nyhetsbrevet inom hälsoarbetet Folkhögskolor för jämlik utbildning och hälsa! Du kan läsa om hälsoarbetets nuläge,

Läs mer

TURISTBYRÅ- AUKTORISATION 2014

TURISTBYRÅ- AUKTORISATION 2014 TURISTBYRÅ- AUKTORISATION 2014 Auktorisationsavtal Kontaktuppgifter Grunduppgifter Krav och rekommendationer Underskrifter www.visita.se/turistinfo www.i-touristinfo.com Auktorisationsavtal (grön/vit)

Läs mer

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911)

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) Ett 40-tal aktiviteter under trafikantveckan Cirka 40 aktiviteter med koppling till hållbart resande kommer att genomföras i regionen under Europeiska trafikantveckan.

Läs mer

Future City 2016 2017. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2016 2017. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2016 2017 Guldarrangör, max sex 100 000 kr Silverarrangör, max sex 50 000 kr Bronsarrangör 25 000 kr Dela ut ett pris, max tre 15 000 kr Supporter

Läs mer

NYHETSBREV DECEMBER 2012

NYHETSBREV DECEMBER 2012 2012-11-29 NYHETSBREV DECEMBER 2012 Nu har vi äntligen planerat för en ny företagsmässa i Nynäshamn! Anmäl dig redan i dag till mässan, det är en unik möjlighet att visa upp ditt företag för affärskontakter

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Det perfekta mötet med politiker och media finns det? 4 februari 2015

Det perfekta mötet med politiker och media finns det? 4 februari 2015 Det perfekta mötet med politiker och media finns det? 4 februari 2015 Före mötet Om jag hade 6 timmar på mig att fälla ett träd, skulle jag använda 4 av dem till att slipa yxan Vem vill ni träffa och varför?

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Första förslag på Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2014-11-07 1(5) Plats och tid Beslutare Övriga deltagare Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby 2014-11-07 kl. 08.30-12.00 Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Agneta Bladh Eric Sjöström Kjell Åke Hansson,

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Presentation av Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Hej alla klasser, lag och klubbar! Egen

Läs mer

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN 3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN Välkommen till Gothia Innebandy Cup 2015 Sedan starten 1994 har Gothia Innebandy Cup varit ett årligen återkommande evenemang i

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Entreprenörsutbyte Åre-Siria Journalnummer: 2011-3526 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer

Välkommen till ett framgångsrikt 2014!

Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Turismfunktionen har under åren byggt upp en effektiv affärsutvecklingsprocess som turismnäringen i Västmanlands län kan använda för att utveckla sina verksamheter

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 23 oktober 2015, version 1

Regionråd 2015 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR. 23 oktober 2015, version 1 Regionråd 2015 TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR 23 oktober 2015, version 1 Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4 Val av regionstyrelse...6 Val av kongressombud...

Läs mer

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum MÅNADSBREV JANUARI 2013 God fortsättning och välkomna till en ny termin hos oss på Midimalen norr. Vi vill börja med att tacka för de goda och fina julklapparna vi fick av er och era barn. Vi blev väldigt

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan!

Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund. Inbjudan! Chokladsalongen Chokladfest i hela Askersund Inbjudan! till utställare och värdar 14-16 september 2007 Chokladfesten fortsätter! I september förvandlas Askersund återigen till chokladens huvudstad. För

Läs mer

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015 Visit Hemavan Tärnaby AB Marknadsplan juli-dec 2015 Under 2016 kommer vi att destinationsmarknadsföra Hemavan Tärnaby i olika reklamkampanjer på mässor, säljresor och via vår hemsida www.hemavantarnaby.se

Läs mer

Turismfunktionen vid VKL

Turismfunktionen vid VKL Välkommen! Välkommen till en kunskaps- och inspirationsdag om hur besöksnäringen kan utvecklas från traditionell torghandel till en modern och vinstdrivande industri. Vad är det som gör skillnaden mellan

Läs mer

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Inbjudan till Sveriges företag Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Kära företag! Lördag den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags att släcka! År 2011 deltog över 5 000 städer i 135 länder i Earth Hour.

Läs mer

Annonsering på Roslagen.se. Produktblad

Annonsering på Roslagen.se. Produktblad Annonsering på Roslagen.se Produktblad Roslagen omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Varmt välkommen! www.roslagen.se VAXHOLMS TURISTBYRÅ 08-541 314 80 ÖSTERÅKERS

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser.

GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser. Nomineringsanmodan GFS söker nu studenter till ett antal uppdrag som styrelseledamöter och revisorer till våra bolag och stiftelser. Nominering Rätt att nominera har alla medlemmar i varje medlemskår,

Läs mer

Långvinds byalag. Årsberättelse 2015

Långvinds byalag. Årsberättelse 2015 Långvinds byalag Årsberättelse 2015 Långvinds byalag, organisationsnummer 802497-4910 Sida: 2 (6) Verksamhetsberättelse Historia Långvinds byalag är en ideell förening, grundad den 6 september 2015 i Långvindsbruk,

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

BOKA NU! ALMEDALSVECKAN! BOKA SENAST 12 JUNI 2012 KL. 17.00 ALMEDALSSVECKAN BOKA INFÖR ...OCH DU FÅR MER FÖR PENGARNA.

BOKA NU! ALMEDALSVECKAN! BOKA SENAST 12 JUNI 2012 KL. 17.00 ALMEDALSSVECKAN BOKA INFÖR ...OCH DU FÅR MER FÖR PENGARNA. Den officiella programtidningen för ALMEDALSSVECKAN 2012 BOKA NU!...OCH DU FÅR MER FÖR PENGARNA. Foto: Gotlands kommun BOKA INFÖR ALMEDALSVECKAN! BOKA SENAST 12 JUNI 2012 KL. 17.00 Almedalsveckan Gotland

Läs mer

Rapportering av 2014 års verksamhet för Nissans vattenråd

Rapportering av 2014 års verksamhet för Nissans vattenråd Rapportering av 2014 års verksamhet för Nissans vattenråd Alla vattenråd med en överenskommelse med vattenmyndigheten för Västerhavet får ett årligt ekonomiskt bidrag för att stödja vattenrådets arbete

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Boka nu! Boka senast 12 juni 2012 Kl. 17.00. Boka inför. ...och du får mer för pengarna. Den officiella programtidningen för. Foto: Gotlands kommun

Boka nu! Boka senast 12 juni 2012 Kl. 17.00. Boka inför. ...och du får mer för pengarna. Den officiella programtidningen för. Foto: Gotlands kommun Den officiella programtidningen för ALMEDALSSVECKAN 2012 Boka nu!...och du får mer för pengarna. Foto: Gotlands kommun Boka inför ALMEDALSVECKAN! Boka senast 12 juni 2012 Kl. 17.00 Gotland Just Nu är den

Läs mer

Styrning och uppföljning av besöksnäringens utveckling

Styrning och uppföljning av besöksnäringens utveckling www.pwc.se Revisionsrapport Styrning och uppföljning av besöksnäringens utveckling Hans Forsström, certifierad kommunal revisor Linnéa Grönvold, revisionskonsult Mars/2018 Innehåll 1. Sammanfattning...

Läs mer

Kakexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren

Kakexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Presentation av Kakexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Hej alla klasser, lag och klubbar! Egen förpackning

Läs mer

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 God fortsättning...önskar VI PÅ RAKOM! 2011 har blivit 2012, nytt år med andra ord. Jag hoppas alla har haft en bra jul och nyårshelg trots avsaknaden av snö

Läs mer

FLER YRKESLÄRARE BÖR UPPMÄRKSAMMAS.

FLER YRKESLÄRARE BÖR UPPMÄRKSAMMAS. FLER BÖR UPPMÄRKSAMMAS. REGERINGEN OCH WORLDSKILLS SWEDEN SATSAR GEMENSAMT PÅ YRKESUTBILDNINGAR. Alla är överens, vi behöver fler som vill gå ett yrkesprogram. Intresset för yrkesutbildningar har minskat

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

TURISTBYRÅ- AUKTORISATION 2014

TURISTBYRÅ- AUKTORISATION 2014 TURISTBYRÅ- AUKTORISATION 2014 Auktorisationsavtal Kontaktuppgifter Grunduppgifter Krav och rekommendationer Underskrifter www.visita.se/turistinfo www.i-touristinfo.com Auktorisationsavtal (blå/gul) Visita

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Marknadskatalog. FC Helsingborg 2015-2016

Marknadskatalog. FC Helsingborg 2015-2016 Marknadskatalog FC Helsingborg 2015-2016 Resan har inletts Välkommen till FC Helsingborg, Skånes lag i Superligan. Vi i FC Helsingborg fortsätter vår resa mot vårt utsatta mål: klubbens första SM-guld.

Läs mer

SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING

SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING Kontakt: Erik Huss erik@annons.se 0725-66 15 70 Kontakt: Elisabeth Thörnsten elisabeth@swedishcontent.se 070-834 66 30 NOVUS Kontakt: Gun Pe@ersson gun.pe@ersson@novus.se

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer