Socialnämnden (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden 2007-11-20 1 (14)"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, , kl Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny Persson Marina Isaksson Anita Johansson Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Gunilla Abrahamsson, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs, ekonom Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Marina Isaksson Socialförvaltningen Sekreterare Paragrafer Gunilla Abrahamsson Ordförande Justerande Sune Frisk Marina Isaksson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslagets Datum för anslagets nedtagande uppsättande Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen, Stora Torget Underskrift

2 Socialnämnden Revisorernas övergripande granskning år 2007 Revisorerna i Filipstads kommun samt konsult Mikael Lind, KPMG Bohlins AB deltog vid socialnämndens sammanträde för gemensam diskussion utifrån den enkät de ordinarie ledamöterna besvarat. Revisorerna tar upp aktuella frågor/risker som bedöms väsentliga för den övergripande granskningen av nämnden, bilaga.

3 Socialnämnden Verksamhetsuppföljning januari - oktober 2007 Socialförvaltningen har upprättat en resultatuppföljning för verksamheterna efter 10 månader. Prognosen visar en balanserad budget +/- 0 kr. I prognosen ingår beräknad semesterlöneskuld, skuld för timanställda och OB med 765 tkr samt beviljat tilläggsanslag med tkr. En sammanställning över prognosen per ansvar redovisas i bilaga till detta protokoll. Individ- och familjeomsorgen har förbättrat sitt underskott, från tkr till tkr beroende på att tilläggsanslaget har kompenserat delar av IFO:s underskott. Kostnaden för institutionsvård för barn och ungdom är dock fortfarande hög. Inga placeringar har kunnat avslutas i kombination med att ett antal placeringar har tillkommit. Kontot redovisar ett underskott med ca tkr. Kostnaden för försörjningsstöd är fortsatt hög, i samma nivå som förra uppföljningen. År 2005 uppgick nettokostnaden till 3,6 mkr, 2006 uppgick den till 4,2 mkr. Prognosen för 2007 är 5,0 mkr. Nya grupper av personer som tidigare erhållit ersättning från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen hänvisas till socialförvaltningen, eftersom kommunen har det yttersta ansvaret. Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AIE) redovisar överskott. Finsam har beslutat att finansiera en coach (1,0 årsarbetare), som ska arbeta med ungdomar i åldersgruppen år. Anställningen verkställs via en anställd inom AIE. Socialnämnden beslutade den 23 oktober att starta upp migrationsmottagning för ensamkommande flyktingbarn. Den ekonomiska effekten 2007 beräknas generera ett överskott med ca 850 tkr. LSS-verksamheterna redovisar plusresultat pga att verksamheten personlig assistans enligt LASS har förbättrats både pga kostnads- och intäktsförändringar i ärendena. Verksamhet gruppbostäder LSS redovisar också ett plus, eftersom den nya gruppbostaden inte beräknas bli klar i år. Verkställda beslut måste tillgodoses på annat sätt, som i dag ger en besparing men som i förlängningen innebär en fördyring. Hemtjänsten i Nykroppa redovisar ett underskott med 711 tkr bl a pga fortsatt förstärkning av nattpatrullen. Socialnämnden beslutade den 23 oktober att reducera förstärkning av nattpersonalen på Åhrlundsgården med 1,92 årsarbetare via omplaceringar till vakanta tjänster. Ekonomisk effekt beräknas till 80 tkr och ingår i prognosen.

4 Socialnämnden forts 100 Minusposter som varit kända i tidigare uppföljningar är: Obudgeterade placeringar, uteblivna budgeterade intäkter från Arbetsförmedlingen gällande den sk. 150 kronan, som är avsedd att täcka kringkostnader för Plusjobb och andra arbetsmarknadsrelaterade verksamheter. Ersättning för utbildningsvikarier har tagits bort motsvarande tkr. Förvaltningen fick ingen kompensation för posterna i budgetramen. Minusposterna balanseras av följande plusposter. Kontot för integration redovisar ett överskott bl.a pga överförda medel från 2006 med ca tkr. Kommunrehab har ingen överbeläggning på rehab- och korttidsenheten. Vidare får förvaltningen fr o m i år momskompensation för sociala boenden. Kontot för utbildningskostnader har minskats med 200 tkr. Arbetskläder kommer inte att köpas till omsorgspersonalen, besparing 200 tkr. I bilagor redovisas material med resultatuppföljning, prognos och kommentarer för verksamheterna samt statistik. Socialnämnden föreslås besluta att ta del av uppföljningen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

5 Socialnämnden Ekonomisk plan socialnämndens mål och mått samt verksamhetsplan Enligt kommunallagen 8 kap 5 ska kommunen upprätta en plan för ekonomi för en period av tre år. Budgetåret ska vara periodens första år. Verksamheten leds och styrs enligt uppsatta mål och ekonomiska ramar. För att utvärdera verksamheten innehåller den ekonomiska planen följande mål. Fyra övergripande mål för hela socialförvaltningen, som ska beslutas och följas upp av kommunfullmäktige (socialnämnden beslutade om dessa mål på sammanträdet den 23 oktober 2007). Övriga mål ska beslutas och följas upp av socialnämnden. Dessa mål är indelade enligt följande: - Verksamhetsmål och kvalitetsmål som komplement till de mätbara målen. - Långsiktiga mål Mål 2008 samt åtgärdsplaner 2008, som redovisar vad verksamheten ska uppnå under budgetåret. I övrigt innehåller planen verksamhetsmått, verksamhetsbeskrivning och verksamhetsförändringar. Bilagor: Förslag till verksamhetsmål/-mått, bilaga 1 Verksamhetsförändringar som påverkar budget 2009 och 2010, bilaga 2 Förslag till verksamhetsplan, bilaga 3 Innan socialnämndens beslut skickades ärendet ut till samtliga fackföreningar för eventuell erinran. Socialförvaltningen föreslår socialnämnden besluta att anta föreslagna verksamhetsmål/-mått enligt bilaga 1. att anta föreslagen verksamhetsplan för 2008 bilaga 3. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

6 Socialnämnden Ändring av avgifter för kommunal hälso- och sjukvård, dagrehab och sinnesträning För kommunal hälso- och sjukvård, dvs insats från sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast, tas en avgift på 80 kr/besök med högkostnadsskydd max 240 kr/månad, om man inte har någon hemtjänst eller endast serviceinsats. Har man hemtjänst ingår insatserna i omvårdnadsavgiften. Inom Landstingets motsvarande verksamhet, besök hos distriktssköterska och sjukgymnast på Vårdcentralen betalar man en avgift på 100 kr/besök. Föreslås därför att höja avgiften för kommunal hälsooch sjukvård till 100 kr/besök med högkostnadsskydd på 300 kr/månad. De personer som kommer till dagrehab för träning/behandling betalar en avgift som består av kostnad för mat 45 kr och resa 20 kr. Dessutom betalar de personer som inte har hemtjänst eller endast någon service insats, en behandlingsavgift på 80 kr/besök, max 240 kr per månad. Tidigare har kommunen kunnat återsöka resekostnad i form av sjukresa från Landstinget. Med det nya färdtjänstavtalet är detta inte längre möjligt. Det innebär att kommunen inte får täckning för egenavgiften för resa till dagrehab med nuvarande avgiftsregler. Därför föreslås att en avgift om 25 kr (egenavgift för färdtjänst) tas ut i vardera riktningen, totalt 50 kr per dag. Den nya avgiften för dagrehab blir då 45 kr för mat, 50 kr för resa och ev 100 kr för behandling. De personer som deltar i dagverksamheten Solrosen betalar 45 kr för mat och 50 kr för resa. På sinnesträningen betalar man en besöksavgift om 100 kr/gång med ett högkostnadsskydd på kr. För att öka intäkterna för sinnesträningen föreslås att högkostnadsskyddet tas bort och att alla besök kostar 100 kr/gång oavsett antal besök. Socialnämnden föreslås besluta föreslå Kommunfullmäktige besluta att höja avgift för kommunal hälso- och sjukvård från 80 kr/besök till 100 kr/besök med högkostnadsskydd på 300 kr/månad, att höja avgiften för resa till dagrehab från 20 kr till 50 kr, samt att ta bort högkostnadsskyddet vid besök på sinnesträningen och betala 100 kr/besök oavsett antal besök. Avgiftsändringarna föreslås träda i kraft

7 Socialnämnden forts 102 Socialnämnden beslutar att ärendet återremitteras i avvaktan på Pensionärs- och handikapprådets synpunkter.

8 Socialnämnden Översyn av delegeringsregler för 2008 En årlig översyn av delegeringsreglerna för socialnämnden har gjorts av utredningssekreterare Börje Karlsson i samarbete med förvaltningsledning och stab. Se bilagor. Socialnämnden föreslås besluta att de nya delegeringsreglerna skall gälla fr o m samt att en ny översyn ska genomföras senast i december Socialnämnden beslutar att återremittera ärendet till socialnämnden i december.

9 Socialnämnden Sammanträdesdagar för år 2008 Socialnämnd och Individutskott: 17/1 (torsdag), 12/2, 11/3, 15/4, 13/5, 10/6, 19/8, 16/9, 21/10, 18/11 och 9/12. Om beslut ska tas angående budgeten för 2009 vid oktobersammanträdet föreslås att individutskottet flyttas till dagen efter 22/10. Sammanträdestid: Tisdagar, kl , för socialnämnden och därefter individutskottet. Socialnämndens ordförande finns tillgänglig på socialförvaltningen vid Stora Torget tis- och fredageftermiddag. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

10 Socialnämnden Kurs- och konferensinbjudan Nr Inbjudan från Benämning Plats och tid 1 Sveriges Kommuner och Landsting Äldres hälsa - utmaning i Europa i Stockholm och i Helsingborg 2 Swera Flyktingbarn med fokus på ensamkommande i Gävle Socialnämnden beslutar att lägga inbjudningarna till handlingarna.

11 Socialnämnden Anmälningsärenden Följande beslut fattade med stöd av delegeringsreglerna anmäles och läggs till handlingarna. - Protokoll, Individutskottet Ordförandebeslut - Delegationslistor m m för beslut fattade av tjänstemän - Anställningar - Jämkningsbeslut - Delegationslistor för beslut på avgifter inom äldreomsorgen

12 Socialnämnden Delgivningar 1. Domar / beslut från länsrätt, kammarrätt, tingsrätt, kronofogdemyndighet och länsstyrelse. 2. Länsstyrelsen Värmlands beslut angående ansökan om utvecklingsmedel 2007 till alkohol och narkotikaförebyggande insatser Filipstad Allas Ansvar Protokoll Pensionärs- och handikappråd Protokollsutdrag, KF 76/07, angående ej besvarade motioner. 5. Protokollsutdrag, KF 77/07, angående avgifter för livsmedel för specialla medicinska ändamål. 6. Protokollsutdrag, KF 86/07, angående begäran om tilläggsanslag Socialnämnden/Barn- och utbildningsnämnden. 7. Protokollsutdrag, KF 75/07, angående motion utbyggnad av familjerådgivning. 8. Protokollsutdrag, BUN 68/07, angående yttrande mottagande av ensamkommande barn. 9. Protokollsutdrag, BUN 67/07, angående förslag till svar på motion angående inrättande av familjecentral. 10. Länsstyrelsen Värmlands beslut angående statsbidrag till kompetensutveckling inom ramen för utveckling av vård och behandling för personer med tungt missbruk Ett kontrakt för livet. Avser år 2, samt överenskommelse. Socialnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

13 Socialnämnden Dnr 82/07 Yttrande till Kommunstyrelsen angående revidering av avtal om samverkan i gemensam hjälpmedelsnämnd samt reglemente för nämnden Hjälpmedelsnämnden har tagit fram ett förslag till revidering i rubricerade ärende. Bilaga Socialnämnden föreslås avge yttrandet till Kommunstyrelsen att anta de reviderade förslagen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

14 Socialnämnden Fortsatt anställning av behandlingsassistent i Vuxengruppen Socialnämnden beslutar , 116, att anställa 1.0 åa behandlingsassistent under ett år i projektform i Vuxengruppen, samt att ärendet skulle rapporteras om ett år. Detta innebar att förvaltningen avsåg att gå från gruppterapeutisk coachning till individuell coachning, för att motivera klienten till drogfrihet. Konsekvensbeskrivning, statistik och utvärdering av tjänsten har inkommit från kuratorerna Mona Lindman och Bosse Pedersén samt behandlingsassistent Lars Schelin, , bilaga. Socialnämnden beslutar att anställningen 1.0 åa behandlingsassistent förlängs ett år.

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14)

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-15.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Marina Isaksson Britt-Marie Wall Rolf

Läs mer

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 )

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Anita Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55. Kerstin Thorstensson

Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55. Kerstin Thorstensson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Marina Isaksson Benny

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-12 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00

Socialnämnden 2013-11-12 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Jomark Polintan Christer Olsson Benny

Läs mer

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden (17)

Socialnämnden (17) Socialnämnden 2016-10-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-10-12 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 10:05-10:15 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Solveig Andersson

Läs mer

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl.

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-08-18 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 11:10-11:40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl.

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. Socialnämnden 2016-11-23 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-11-23 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 09:50-10:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20

Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Socialnämnden 2018-05-16 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180516 kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30 Socialnämnden 2017-08-24 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 170824 kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30 Beslutande Anders Nilsson Christer Olsson Britt-Marie Wall

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden 2005-04-12 1 (17)

Socialnämnden 2005-04-12 1 (17) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-04-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-16.66 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-08 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10.

Socialnämnden 2015-09-08 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10. 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50.

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnden 2009-10-15 1(18 )

Socialnämnden 2009-10-15 1(18 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-10-15 1(18 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2009-10-15, kl. 08.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Peter Johansson. Katarina Hammargren, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs.

Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Peter Johansson. Katarina Hammargren, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-08-17, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Socialnämnden 2008-04-15 1 (22)

Socialnämnden 2008-04-15 1 (22) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-04-15 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-04-15, kl. 13.00-16.10. Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30 Sammanträdesdatum Blad 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-03-08 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-12:00

Socialnämnden (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-12:00 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-12:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2014-04-15 1 (19)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2014-04-15 1 (19) Socialnämnden 2014-04-15 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-13:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Britt-Marie Wall,

Läs mer

Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00

Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00 Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2018-03-19 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180319 kl: 9:03 12:13 Ajournering kl: 10:19-10:37 samt 11:32-11:44. Anders Nilsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33 Socialnämnden 2017-09-13 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 170913 kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2009-09-21 1(19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-09-21, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-09-21 1(19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-09-21, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-09-21 1(19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-09-21, kl. 08.00-12.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Anita Johansson Benny

Läs mer

Socialnämnden 2006-01-17 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.55

Socialnämnden 2006-01-17 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.55 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-01-17 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Monica Löfgren-Larsson Anita Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2005-11-08 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-11-08, kl. 13.00-15.30

Socialnämnden 2005-11-08 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-11-08, kl. 13.00-15.30 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-11-08 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-11-08, kl. 13.00-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersätttare Övriga deltagande Sune Frisk, ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2014-12-09 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30

Socialnämnden 2014-12-09 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

Socialnämnden 2008-11-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-11-18, kl. 08.15-12.10

Socialnämnden 2008-11-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-11-18, kl. 08.15-12.10 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-11-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-11-18, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Marina

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Socialnämnden 2008-02-12 1 (29)

Socialnämnden 2008-02-12 1 (29) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-02-12 1 (29) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-02-12, kl. 13.00-15.25 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD)

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 december 2016 kl 15:00-16.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Socialnämnden 2010-04-13 1(12 )

Socialnämnden 2010-04-13 1(12 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-04-13 1(12 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Britt-Marie Wall

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Verksamhetsuppföljning januari - september 2010

Verksamhetsuppföljning januari - september 2010 2 74 Verksamhetsuppföljning januari - september 2010 Socialförvaltningen har upprättat en resultatuppföljning för verksamheterna efter 9 månader. Prognosen visar ett underskott med - 107 tkr. I prognosen

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 21 april 2016 klockan 13:15-15:45 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Annica Jonsson (C) ersättare Vakant (S) Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Jamil Barikzey

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00-17.20 ande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordföranade Fredrik Johansson (V) Torsten Jansson (S) tjg. ers Nancy

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30 11:45 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Socialnämnden 2006-12-12 1 (28) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-16.40

Socialnämnden 2006-12-12 1 (28) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-16.40 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-12-12 1 (28) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-16.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Solveig Andersson

Läs mer

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.20 Beslutande Sören Carlsson (s) Jan T. Staszewski (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Katarina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Björkhaga Rehabiliteringscenter, Oderljungavägen 39, Perstorp kl 14.00 16.45 Före sammanträdet visar föreståndare Britt-Mari Ranstorp Björkhaga för socialnämndens ledamöter Beslutande

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-12-06. Sammanträdestid 08.30-11.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 11 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-11.00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjg ersättare Övr ersättare Jan Berge, ordf. (mp) Monica Hansson (c)

Läs mer

Utskottskansliet, direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Elmqvist

Utskottskansliet, direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Elmqvist 1(40) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.10 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden (15) 2016-06-14 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-05-11 kl. 9:00-13:00 Ajournering kl. 12:20-12:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Dennis Byberg (M) Ann-Christine Janhagen Olsén (S)

Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Dennis Byberg (M) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, socialkontoret kl 13:00 14:30 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Dennis Byberg (M) Ann-Christine Janhagen

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S), ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Nr Socialnämnden 2005-12-20 1 (15) Plats och tid Melleruds kommunkontor och Karolinen, tisdagen den 20 december 2005, klockan 09:00 17:00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson

Läs mer