Socialnämnden (29)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden 2008-02-12 1 (29)"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden (29) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, , kl Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny Persson Marina Isaksson Anita Johansson Monica Löfgren-Larsson Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Gunilla Abrahamsson, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs, ekonom, 19, och Thomas Gustafsson, samordnare AE, 22 Barbro Thorén, verksamhetsledare, 21 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Britt-Marie Wall Socialförvaltningen Sekreterare Paragrafer Gunilla Abrahamsson ( sekretess) Ordförande Justerande Sune Frisk Britt-Marie Wall ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslagets Datum för anslagets nedtagande uppsättande Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen, Stora Torget Underskrift

2 Socialnämnden Verksamhetsuppföljning januari - december 2007 Bokslutet för 2007 visar en närmast balanserad budget med ett mindre underskott på 16 tkr. En sammanställning över utfall per ansvar redovisas i bilaga till detta protokoll. Kommentarer till årets resultat: - Årets sammanlagda resultat för hemtjänst, hemsjukvård och särskilda boenden visar ett underskott med tkr att jämföra med förra årets underskott på tkr. Avvikelsen beror bl.a. på förstärkning av nattpatrullen i Nykroppa. Antalet timmar inom hemtjänsten har i år legat på ungefär samma nivå som förra året. Inom våra särskilda boenden har det inte varit några större avvikelser. Kostnadsnivån har legat på en stabil nivå med ett litet överskott som resultat. - LSS-verksamheterna redovisar ett överskott med tkr. De största avvikelserna finns inom verksamheterna personlig assistans enligt LASS och gruppbostäder. Avvikelsen inom personlig assistans beror på kostnads- och intäktsförändringar i befintliga ärenden samt retroaktiva LASS-intäkter. I överskottet ingår även en pluspost för den nya gruppbostaden, som beräknades vara inflyttningsklar Förseningar i arbetet har gjort att tidpunkten för inflyttning har flyttats fram till den 1 mars Verkställda beslut har tillgodosetts på annat sätt, som på kort sikt har gett en besparing, men som i förlängningen kan innebära en fördyring beroende på inflyttningsdatum. - Rehab- och korttidsenheten redovisar ett överskott med ca 350 tkr beroende på att beläggningen har varit något lägre än beräknat. Genomsnittlig beläggning i år har varit 12 platser mot förra årets beläggning på 16 platser. - Verksamhet färdtjänst redovisar ett underskott med 98 tkr. Avvikelsen beror på att kostnaden för riksfärdtjänst varit högre i år jämfört med tidigare år. - Individ- och familjeomsorgen redovisar ett underskott med tkr trots att verksamheten beviljats ett tilläggsanslag med tkr. Det är främst kostnaden för institutionsvård för barn och ungdom som skjutit i höjden. Man har inte kunnat avsluta placeringar samtidigt som antalet nya placeringar har ökat. Vidare har kostnaden för försörjningsstöd ökat kraftigt under året. Vid årsskiftet var kostnaden uppe i tkr. Motsvarande kostnad 2005 och 2006 var tkr respektive tkr. Budgetavvikelsen 2007 uppgick till tkr. - Arbetsmarknads- och integtrationsenheten redovisar ett överskott

3 Socialnämnden forts 19 upp en migrationsmottagning för ensamkommande barn samt att integrationsmedel överförts från 2006 med tkr. - Kontot för utbildningskostnader har minskats med 200 tkr. - Arbetskläder har inte köpts till omsorgspersonalen, ekonomisk effekt 200 tkr. I bilagor redovisas material med resultatuppföljning, kommentarer till årets resultat, verksamhetsmått/nyckeltal, sjukfrånvaro, statstik och måluppfyllelse. Socialnämnden föreslås besluta att ta del av uppföljningen och godkänna den. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

4 Socialnämnden Dnr 127/07 Kvalitetsundersökning inom äldreomsorg, hemsjukvård, Kommunrehab och LSS år 2007 Analystica, Karlstad, har sammanställt en redovisning av den årliga enkätundersökningen bland alla brukare inom ovan nämnda verksamhetsområden. Redovisningen kommer även att delges Pensionärs- och Handikappråden i kommunen. Se bilagor. Socialnämnden föreslås besluta att nämnden har tagit del av redovisningen, att resultatet ska användas som underlag vid framtida planering, samt att sammanställningen även delges Kommunstyrelsen, som bilaga till socialnämndens verksamhetsuppföljning för år Socialnämnden beslutar att bordlägga ärendet, samt att remiss skickas till Pensionärs- och Handikapprådet för yttrande.

5 Socialnämnden Dnr 17/08 Tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen Regeringen har gett samtliga länsstyrelser i uppdrag att under åren granska den sociala barn- och ungdomsvården. Bakgrunden till uppdraget är att brister uppmärksammats rörande handläggning, dokumentation och insatser för barn och unga. Tillsyn av utredningar sker således i länets samtliga kommuner. Länsstyrelsen har genomfört granskning av barnavårdsutredningar i Filipstads kommun "I Länsstyrelsens beslut riktas kritik mot Socialnämnden i Filipstad för bristande skyndsamhet i förhandsbedömningar och tidsgränser i barnavårdsutredningar. I övrigt bedöms att det föreligger allsidighet och stuktur i handläggningen och att barnperspektivet är tillgodosett i huvuddelen av de granskade utredningarna." Länsstyrelsen begär nu en redovisning över vidtagna och planerade åtgärder med anledning av beslutet. Länsstyrelsen har medgivit att svar redovisas efter nämndens sammanträde den Bilaga: Länsstyrelsens beslut Redovisning till Länsstyrelsen Socialnämnden föreslås besluta att godkänna bifogat förslag till redovisning över åtgärder med anledning av tillsynen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

6 Socialnämnden Feriearbete 2008 Enligt bifogad skrivelse. Socialnämnden föreslås besluta att ta ställning till förvaltningens två förslag angående feriearbete: 1) 122 platser 2) 105 platser Socialnämnden beslutar att bifalla förslag nr 1, 122 platser.

7 Socialnämnden Extra sammanträde för planering I samband med budgeten diskuterades att planering och översyn av verksamhetsmål och plan för skulle påbörjas tidigare under år Detta skulle göras i samband med nämndsammanträdena. På grund av ärendetyngden har ingen planering kunnat påbörjas. Därför föreslås till att börja med ett extra nämndsammanträde för detta. Bilaga: Arbetsmaterial Socialnämnden beslutar att hålla ett extra sammanträde, , kl , i Gammalkroppa.

8 Socialnämnden Samverkan med Barn- och utbildningsnämnden På grund av den ökade ärendemängden bland barn och ungdomar beslutar socialnämnden att föreslå Barn- och utbildningsnämnden att förvaltningarna tillsammans gör en utredning i samverkan där barn och ungdomar förekommer av t ex 10 elever, samt att en grundlig analys av dessa redovisas till nämnden i oktober 2008.

9 Socialnämnden Tillsynsbesök vid Värmlandskollektivets annex, Sandsjön, Lesjöfors Tillsynsbesök har gjorts vid Värmlandskollektivets annex, Sandsjön, Lesjöfors, av utredningssekr. Börje Karlsson. Hem för vård eller boende (HVB-hem) står under löpande tillsyn av socialnämnden i den kommun där verksamheten bedrivs. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Forshaga kommun (Hällekil, Olsäter) varför även Forshaga kommun gör tillsyn vad gäller verksamheten i huvudbyggnaden. Vid besöket medverkade Anders Svalberg, föreståndare, Nina Lindgren, medlevare, Per Hilberg, medlevare, samt - mot slutet av besöket - även Agneta Kashammar, VD. Meningen var att även en placerad flicka i tonåren skulle intervjuas, men av särskilda skäl kunde inget samtal ske. Värmlandskollektivet är huvudman för verksamheten. Max. 4 ungdomar i åldern år vistas där samtidigt. Ungdomarna har t.ex. psykosociala problem, missbruk, kriminalitet och/eller bristande hemförhållanden. För närvarande är 2 flickor, 17 och 19 år gamla, placerade på annexet. De kommer från Uppsala resp. Skåne. Normalt används annexet för inskolningsplatser, dock inte vid besöket. Alla ungdomar har eget rum och vid beläggning finns personal dygnet runt. Behandlingsmetoden är s.k. medlevarskap och miljöterapi. Behandlingstiden varierar mycket. Den är individuellt anpassad. Ett s.k. måldokument finns för verksamheten. Föreståndaren är högskoleutbildad och är utsedd i samråd med Länsstyrelsen. För närvarande finns 2 anställda på annexet. Vårdavgiften är kr/dygn. Vid akutplaceringar är den kr. Alla har en individuell behandlingsplan. Hälso-och sjukvård samt tandvård får man i Filipstad. Eleverna får ha telefonkontakt med sina föräldrar när så anses lämpligt. Värmlandskollektivet samarbetar med Skandinavisk Sjukvårdsinformation, Ljusdal (förmedling av bl.a. platser på HVB-hem) som bl.a. har något som kallas "kvalitetsindex", där Värmlandskollektivet har fått en mycket hög placering. Vid dagliga gruppmöten får både de placerade och personalen framföra sina synpunkter, t.ex. klagomål, när sådana finns. Vid Länsstyrelsens senaste besök ansåg Länsstyrelsen att bl.a. informationen till anhöriga borde förbättras, vilket man kommer att åtgärda..

10 Socialnämnden forts 27 Tillgång till samtalsterapeuter och psykolog finns på kollektivet. Beträffande fritidsverksamhet har man tillgång till gymnastikhall i Lesjöfors varje måndag. Vidare kan ungdomarna ägna sig åt t.ex. friluftsliv, keramikmålning och promenader. Journalföringen fungerar tillfredsställande, uppger föreståndaren. Samverkan med uppdragsgivaren (oftast resp. socialförvaltning) fungerar relativt bra. Placeringarna sker mest enligt SoL eller LVU. "Utslussningen" sker från huvudbyggnaden i Hällekil. Socialnämnden föreslås besluta att överlämna rapporten till Länsstyrelsen i Värmlands län, samt att med godkännande lägga ärendet till handlingarna. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

11 Socialnämnden Dnr 1/08 Tillsynsbesök - familjehemmet Axelsson Så kallade hem för vård eller boende (HVB) står enligt 13 kap 5 SoL under löpande tillsyn av socialnämnden i den kommun där verksamheten bedrivs. Utredningssekreterare Börje Karlsson har besökt Familjehemmet Axelsson AB, Åke och Inga-Lill Axelsson, Svartå Herrgård, Brattfors. Familjehemmet drivs som HVB-hem sedan Målgrupp: Ungdomar år med olika sociala problem, t ex psykiska besvär, missbruk, kriminalitet. Ofta gäller det omplacerade ungdomar. Länsstyrelsen har gett tillstånd för max 5 samtidigt placerade ungdomar, men i regel har man bara tagit emot 2 st. För närvarande bor en 17-åring flicka och en 15-årig flicka, båda från Värmland, hos dem. De har vissa dagar även en jourplacerad flicka från Filipstads kommun. Totalt har ca 30 ungdomar bott i familjehemmet sedan slutet av 80-talet. I början av 80-talet tog man även emot många sommarbarn / barn och ungdomar på ridläger. Många f.d. placerade håller fortfarande kontakt med makarna Axelsson. Familjehemmet är naturskönt beläget i en ombyggd herrgård utanför Forshyttan, Filipstad, och omfattar 11 rum och kök. Man har flera badrum. Fastigheten är i gott skick. Placeringstiderna varierar mycket och har hittills varit från 1 vecka till flera år. Behandlingsmetod: Miljöterapi. Individuella behandlingsplaner. Vårdavgift: kr/dygn. Båda makarna arbetar heltid i verksamheten. De har även hjälp av en vuxen dotter som bor i närheten. Familjehemmet har en handledare, Ove Gagnestam, psykolog, som de anlitat under många år. Verksamheten kommer att fortsätta något år till. Länsstyrelsen i Värmlands län känner väl till familjehemmet och har nyligen besökt dem, varvid man även talade med en eller båda av de placerade ungdomarna. Avsikten var även vid socialförvaltningens besök att en av de placerade skulle tillfrågas, men förhinder uppstod och ingen av de placerade var hemma vid besöket. Familjehemmet tar mest emot ungdomar från övriga Värmlandskommuner. Vid Länsstyrelsens besök under fjolåret hade Länsstyrelsens representanter några förslag till förbättringar. Dessa går vi igenom vid förvaltningens besök och familjehemmet har åtgärdat de punkter som skulle förbättras. Man har även lämnat en skriftlig rapport om detta till Länsstyrelsen under hösten 2007.

12 Socialnämnden forts 28 Socialnämnden föreslås besluta att tillsynsrapporten överlämnas till Länsstyrelsen i Värmlands län samt att ärendet med godkännande läggs till handlingarna. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

13 Socialnämnden Dnr 19/08 Undersökning om hemtjänsten ur ett medborgarperspektiv En jämförelserapport har gjorts av kommunens äldreomsorg ur ett medborgarperspektiv då det gäller hemtjänst av Nätverket Måttligan. I detta nätverk har kommunerna Askersund, Filipstad, Hagfors, Hjo, Munkfors och Töreboda ingått. Resultatet visar skillnader mellan kommunerna. Bilaga: Undersökning Nästa område för undersökning är särskilt boende. Socialnämnden föreslås besluta att ta del av undersökningen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

14 Socialnämnden Dnr 24/08 Yttrande om fortsatt arbete med jämförelserapporten Hemtjänst från Nätverket Måttligan Nätverket Måttligan är ett av ca tjugo nätverk som ingår i det treåriga nationella Jämförelseprojektet som drivs med stöd av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). De kommuner som deltar i nätverket är Askersund, Filipstad, Hagfors, Hjo, Munkfors och Töreboda. Nätverket Måttligan har i sin första rapport haft uppdraget från sin styrgrupp att jämföra hemtjänsten mellan kommunerna ur ett medborgarperspektiv. Jämförelseprojektets primära syfte är att ta fram effektiva arbetsmodeller där jämförelser i olika nätverk leder till praktiska förbättringar i verksamheterna. Gången är att rapporten skickas till kommunstyrelsen, som skickar den till socialnämnden för yttrande. Socialnämnden ska då yttra sig om vilka områden i rapporten som de vill prioritera. I maj kommer SKL ett hålla ett möte Stockholm där varje kommun kommer att få beskriva vad de vill förbättra. Arbetsgruppen bestående av Ulf G Persson, Eva-Lena Svensson och Ingela Svartnäs har föreslagit fyra förbättringsområden. Bilaga: Yttrande från arbetsgruppen Socialförvaltningen föreslår Socialnämnden föreslå Kommunstyrelsen besluta att socialnämnden följer arbetsgruppens förslag och prioriterar följande förbättringsområden i Filipstads kommun. 1. Nöjd brukarindex. Tillsammans med SCB har ett begränsat antal frågor tagits fram som infogats i den befintliga enkät som Socialförvaltningen skickar ut till brukarna varje år. Dessa tre frågor är därmed gemensamma för alla kommuner och kan på så sätt vara underlag för att sammanställa resultat som är jämförbara. Filipstads kommuns befintliga enkät bör inkludera NöjdBrukarindex frågorna 2008 och framåt i tiden. Samtidigt bör befintlig enkäts frågor ses över och uppdateras under Information om äldreomsorgen via Internet bör förbättras. Socialförvaltningen tillsammans med informationsansvarig bör se över förbättringsmöjligheterna.

15 Socialnämnden forts Information om äldreomsorgen via skriftligt material bör ses över. Målsättningen bör bl. a. vara att skapa ett enhetligt informationsmaterial inom kommunen. 4. Personkontinuitet i hemtjänsten. Filipstads kommun bör genomföra en kartläggning för att se över möjligheter till förändring och eventuella förbättringsområden. Socialnämnden beslutar att bordlägga ärendet, samt att remiss skickas till Pensionärs- och Handikapprådet för yttrande.

16 Socialnämnden Socialnämnden Dnr 121/07 8 Yttrande till Kommunstyrelsen angående ansökan om ekonomiskt bidrag till Föreningen Sandbäcken i Karlstad. Föreningen Sandbäcken är en ideell förening vars övergripande mål är att genom olika aktiviteter, verka för att människor med psykiska funktionshinder eller psykisk ohälsa ges möjligheter till god livskvalitet och tilltro till de egna resurserna. För närvarande driver föreningen projektet EBL-skolan, skolan till Ett Bättre Liv. Syftet med skolan är att genom en anpassad utbildningsinsats ge den enskilde individen möjlighet att komma igång med en relevant utbildningsprocess, få känna och ingå i ett socialt sammanhang och därefter gå vidare till fortsatt utbildning och/eller arbete. Under hösten 2006 samt hela 2007 har EBL-skolan haft ett samarbete med Möjligheternas trädgård i Filipstad, där EBL-skolan bistått med undervisning till projektets deltagare. Fortsatt samarbete är planerat under Föreningen Sandbäcken drivs på ideell basis med knappa resurser, varav föreningen ansökt om bidrag för täckande av omkostnader i samband med samarbetet med Möjligheternas trädgård. Omkostnaderna uppgick 2007 till kronor samt uppskattas bli kronor under Föreningen ansöker totalt om kronor i bidrag från Filipstads kommun. Bilaga: Broschyr om EBL-skolan samt skrivelse från Föreningen Sandbäcken Socialnämnden föreslås föreslå Kommunstyrelsen besluta att Föreningen Sandbäcken beviljas ekonomiskt bidrag med kronor. Socialnämnden beslutar att ärendet återremitteras för mer detaljerad redovisning. Projektledare Inger Stille informerar om samarbetet Möjligheternas trädgård har med Föreningen Sandbäcken.

17 Socialnämnden forts 31 Socialnämnden beslutar föreslå Kommunstyrelsen besluta att Föreningen Sandbäcken beviljas ekonomiskt bidrag med kronor.

18 Socialnämnden Genomgång av delegeringsregler Socialchef Kristina Steijner informerar nämnden delar i delegeringsreglerna för LSS. Genomgången fortsätter vid nästa nämndsammanträde.

19 Socialnämnden Delegeringsregler för 2008 Socialnämnden har vid varje nämndsammanträde fått information om delegeringsreglerna. Nämnden beslutade , 112, att de föreslagna delegeringsreglerna skulle gälla och åter tas upp vid sammanträdet i april. På grund av tidsbrist hinner inte all information ske innan dess utan föreslås att de nuvarande reglerna förlängs gälla t o m och tas upp på majsammanträdet. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

20 Socialnämnden Kurs- och konferensinbjudan Nr Inbjudan från Benämning Plats och tid 1 Bonnier Utbildning Välkommen till en dag om ömsint omsorg Stockholm Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting Våld i välfärdsland Göteborg Enigma Education Kurskatalog för vt Komrev Kurskatalog för vt Swera Ensamkommande barn Stockholm och Kommunakuten AB Kommunal samverkan m m Stockholm Socialnämnden beslutar att lägga inbjudningarna till handlingarna.

21 Socialnämnden Anmälningsärenden Följande beslut fattade med stöd av delegeringsreglerna anmäles och läggs till handlingarna. - Protokoll, Individutskottet Ordförandebeslut - Delegationslistor m m för beslut fattade av tjänstemän - Anställningar - Jämkningsbeslut - Delegationslistor för beslut på avgifter inom äldreomsorgen

22 Socialnämnden Delgivningar 1. Domar / beslut från länsrätt, kammarrätt, tingsrätt, kronofogdemyndighet och länsstyrelse. 2. JO:s beslut angående anmälan mot Filipstads kommun angående handläggningen av en begäran om att fa ta del av allmänna handlingar. 3. Länsstyrelsen Värmlands beslut angående tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen. 4. Länsstyrelsen Värmlands beslut angående tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen. 5. Länsstyrelsen Värmlands beslut angående tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen. 6. Migrationsverkets beslut om ersättning för mottagande av ensamkommande barn. Socialnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 )

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Anita Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50.

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnden 2007-11-20 1 (14)

Socialnämnden 2007-11-20 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-11-20 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-11-20, kl. 13.00-14.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14)

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-15.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Marina Isaksson Britt-Marie Wall Rolf

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl.

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-08-18 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 11:10-11:40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Socialnämnden 2018-05-16 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180516 kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-12 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00

Socialnämnden 2013-11-12 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Jomark Polintan Christer Olsson Benny

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55. Kerstin Thorstensson

Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55. Kerstin Thorstensson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Marina Isaksson Benny

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden (17)

Socialnämnden (17) Socialnämnden 2016-10-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-10-12 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 10:05-10:15 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30 Socialnämnden 2017-08-24 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 170824 kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30 Beslutande Anders Nilsson Christer Olsson Britt-Marie Wall

Läs mer

Socialnämnden 2014-12-09 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30

Socialnämnden 2014-12-09 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

Socialnämnden 2006-01-17 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.55

Socialnämnden 2006-01-17 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.55 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-01-17 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Monica Löfgren-Larsson Anita Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2018-03-19 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180319 kl: 9:03 12:13 Ajournering kl: 10:19-10:37 samt 11:32-11:44. Anders Nilsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-08 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10.

Socialnämnden 2015-09-08 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10. 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2010-04-13 1(12 )

Socialnämnden 2010-04-13 1(12 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-04-13 1(12 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Britt-Marie Wall

Läs mer

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl.

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. Socialnämnden 2016-11-23 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-11-23 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 09:50-10:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2005-04-12 1 (17)

Socialnämnden 2005-04-12 1 (17) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-04-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-16.66 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Solveig Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2014-04-15 1 (19)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2014-04-15 1 (19) Socialnämnden 2014-04-15 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-13:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Britt-Marie Wall,

Läs mer

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30 Sammanträdesdatum Blad 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-03-08 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Peter Johansson. Katarina Hammargren, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs.

Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Peter Johansson. Katarina Hammargren, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-08-17, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00

Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00 Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33 Socialnämnden 2017-09-13 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 170913 kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-12:00

Socialnämnden (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-12:00 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-12:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20

Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Bokslut investeringar 2007 3. Budget 2009, plan 2010-2011 5. Utvärdering av socialpsykiatriska teamet 6

Bokslut investeringar 2007 3. Budget 2009, plan 2010-2011 5. Utvärdering av socialpsykiatriska teamet 6 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehåll Sida Bokslut investeringar 2007 3 Bokslut 2007 4 Budget 2009, plan 2010-2011 5 Utvärdering av socialpsykiatriska teamet 6 Val av ledamot till socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden (15) 2016-06-14 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-05-11 kl. 9:00-13:00 Ajournering kl. 12:20-12:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.10 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl 13.15 14.30 Beslutande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s)

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Plats och tid Kommunkontoret 2014-02-03 kl 8.00 11:40 Beslutande Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-13 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-13 kl 13.00-18.00.

Socialnämnden 2011-09-13 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-13 kl 13.00-18.00. Socialnämnden 2011-09-13 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-13 kl 13.00-18.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Plats och tid Västängsgården, klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner (mp)

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl 13.00 15.35 Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-04-20 - Sessionssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael

Läs mer

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'" ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j' ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ... HJO KOMMUN Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-19.15 Deltagande Beslutande Ewa F. Thorstensson (m), ordförande Annelie Nilsson (s) ( 82-84) Malin Davidsson (m) ( 85-94) Kerstin Strandberg (m)

Läs mer