Alla stödansökningar till filmstiftelsen ska lämnas via det elektroniska ansökningssystemet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alla stödansökningar till filmstiftelsen ska lämnas via det elektroniska ansökningssystemet. http://ses.fi/tukitoiminta/sahkoinen-hakujarjestelma/"

Transkript

1 1 BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR OM UTVECKLINGS- OCH PRODUKTIONSSTÖD Alla stödansökningar till filmstiftelsen ska lämnas via det elektroniska ansökningssystemet. Filmstiftelsen bedömer de projekt som ansökan gäller som en helhet med avseende på innehåll, uttryck och produktion. I denna bedömning beaktar stiftelsen den sökandes konstnärliga, yrkesmässiga och ekonomiska förutsättningar att genomföra projektet. Ansökningstiden för utvecklings- och produktionsstöd är fortlöpande. Ansökningarna behöver inte lämnas in inom en viss tid. Behandlingen av utvecklingsstöd och produktionsstöd är en process bestående av två faser: en ansökningsfas och en beslutsfas. ANSÖKNINGSFASEN: Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommer. Produktionsrådgivarna besvarar de kontaktförfrågningar som mottagits i form av ansökningar inom 4-8 veckor efter att ansökan inlämnats. Filmkonsulenten kan diskutera innehållsmässiga och produktionsekonomiska detaljer om filmen med den sökande, vid behov be att bilagorna till ansökan ska kompletteras eller kontakta den sökande av andra orsaker. BESLUTSFASEN: Beslutsfasen börjar efter att ansökan har färdigställts under ansökningsfasen och filmkonsulenten har bestämt på vilket beslutsmöte han eller hon ska ge sitt förslag till beslut. I beslutsfasen granskar produktionscontroller ansökan ur produktionsekonomisk synvinkel och filmkonsulenten förbereder sitt förslag till beslut. Filmkonsulenten lägger fram sitt förslag till beslut först efter att han eller hon har fått tillräcklig information för detta och alla bilagor till ansökan som anges i stödanvisningarna och ansökningsanvisningarna har laddats upp i det elektroniska systemet 35 dagar före det beslutsmöte vid vilket förslaget till beslut ska behandlas. BILAGOR TILL ANSÖKAN som ska vara daterade 35 dagar före det beslutsmöte vid vilket förslaget till beslut ska behandlas: de bilagor som anges i punkterna (utvecklingsstöd) / (produktionsstöd) i ansökningsanvisningarna blankett med uppgifter om filmen (ifylls i det elektroniska ansökningssystemet) dokument om den registrerade sammanslutningen, punkterna (utvecklingsstöd) / (produktionsstöd) i ansökningsanvisningarna vid ansökan om nytt utvecklingsstöd, slutredovisningen om föregående utvecklingsstöd som beviljats samma film

2 2 1.3 FÖRBINDELSEBREV (letter of commitment) För att få ett förbindelsebrev ska den sökande lämna en ansökan om produktionsstöd och de nedan nämnda bilagorna till stiftelsens elektroniska ansökningssystem. Därefter förhandlar filmkonsulenten och den sökande om möjligheten att få ett förbindelsebrev på basis av de villkor som nämns i punkt 1.3 i stödanvisningarna. Filmkonsulentn kan vid behov begära tilläggsutredningar av den som ansöker om förbindelsebrev. Bilagor till förbindelsebrev: filmmanuskriptet finansieringsplanen produktionsplanen 1.4 PRODUKTIONSSTÖD Beviljande av stöd BILAGOR TILL ANSÖKAN Den sökande ska lämna in följande till stiftelsen som bilagor till sin stödansökan: filmmanuskriptet en utförligt specificerad kostnadskalkyl finansieringsplanen produktionsplanen, inklusive tidsschemat och uppgifterna om centrala personer med tanke på det konstnärliga och ekonomiska ansvaret en marknadsförings- och distributionsplan som utarbetats enligt en av stiftelsen fastställd modell blankett med uppgifter om filmen (ifylls i det elektroniska ansökningssystemet) Då stöd söks för den finländska minoritetsandelen av en internationell samproduktion ska den sökande förutom de ovan nämnda bilagorna till stödansökan även lämna in följande till stiftelsen: en deal memo som gäller mellan alla samproducenter eller ett samproduktionsavtal med avtalsbilagor en utförligt specificerad kostnadskalkyl över den finländska delproducentens andel en utförligt specificerad kostnadskalkyl över hela produktionen en finansieringsplan över den finländska delproducentens andel en finansieringsplan över hela produktionen en produktionsplan över den finländska delproducentens andel Det är viktigt att Bilagetypen namnges korrekt bland bilagorna till ansökan så att den överensstämmer med bilagan i fråga och systemet inte skickar ut ett automatiskt meddelande om att bilagor saknas. En förutsättning för att ett beslut om stöd ska kunna fattas är att den sökande har lämnat in följande dokument om den registrerade sammanslutningen till stiftelsen: det senaste fastställda bokslutet, som godkänts av en revisor: balansbok och revisionsberättelse ett giltigt, högst 6 månader gammalt utdrag ur handelsregistret ett högst 3 månader gammalt skatteskuldsintyg eller skattekontoutdrag ett högst 3 månader gammalt intyg över betalda pensionsförsäkringsavgifter en uppdaterad aktieägarförteckning (ABL, 3 kap.) (aktieägarförteckningen lämnas in bara en gång och uppdateras om det sker ändringar i bolagets ägandeförhållanden)

3 3 Revisionsskyldighet Bokslut: Revisionslagen innehåller bestämmelser om i vilka fall en registrerad sammanslutning inte är skyldig att utse en revisor. Slutredovisning om stöd: Om stödet från stiftelsen uppgår till minst ska riktigheten av den kostnadsutredning som ingår i slutredovisningen dock alltid styrkas av en auktoriserad revisor. Dokumenten om produktionsbolaget ska laddas upp bland bilagorna om den sökande (Hakijan liitteet). TILLÄGGSANVISNINGAR OM BILAGORNA TILL ANSÖKAN: En utförligt specificerad kostnadskalkyl Kostnadskalkylen ska innehålla de omedelbara produktionskostnaderna för filmen fram till dess första visningskopia. Kostnadskalkylen ska även innehålla namnet på den anställda/den som utför arbetet, till den del dessa är kända i ansökningsskedet. Om produktionsbolaget använder egen utrustning ska detta antecknas i kostnadskalkylen. En lista över de kostnader för material avsett för stiftelsens informationsverksamhet och internationella verksamhet som ska ingå i kostnadskalkylen finns i ansökningsanvisningarna under punkt Slutredovisning. En finansieringsplan och bindande försäkringar eller avtal om annan finansiering Finansieringsplanen ska laddas upp bland bilagorna till ansökan som en separat fil, och som bilagetyp väljs då Rahoitussuunnitelma (Finansieringsplan). Senast i beslutsfasen ska finansieringen ha säkerställts genom bindande försäkringar eller avtal i den omfattning att det enligt stiftelsens bedömning är möjligt ur produktionsekonomisk synvinkel, stiftelsens eventuella stöd inbegripet, att färdigställa filmen. Då stöd söks för den finländska andelen av en internationell samproduktion ska den totala finansieringen av filmen i beslutsfasen verifieras med bindande försäkringar eller avtal i ovan beskriven omfattning. En marknadsförings- och distributionsplan utarbetad enligt en av stiftelsen fastställd modell Marknadsförings- och distributionsplanen ska fyllas i oberoende av filmens genre. Blanketter för filmer som distribueras via biografer samt för kortfilmer, dokumentärfilmer, tv-serier: Då blanketten laddas upp ska man som bilagetyp välja Markkinointi- ja levityssuunnitelma (Marknadsföringsoch distributionsplan). Blankett med uppgifter om filmen (ifylls i det elektroniska ansökningssystemet) Ansökan ska innehålla uppgifter om filmen och en kort beskrivning. Den sökande ska fylla i dessa efter att ha fått ett automatiskt meddelande om att ansökan nu kan kompletteras med uppgifter om filmen.

4 4 Uppgifter om filmen ska anges i den mån det finns uppgifter att tillgå vid ifyllningstidpunkten. Uppgifterna kan uppdateras och kompletteras i takt med att produktionen framskrider. Stiftelsen meddelar alla beslut om beviljande av stöd som fattats på sin webbplats och till medierna en vecka efter beslutsmötet utgående från de uppgifter som den sökande har gett. I fråga om filmer som distribueras via biografer ska också punkten Englanninkielinen synopsis (Synopsis på engelska) fyllas i för filmstiftelsens internationella information. En deal memo mellan alla samproducenter eller ett samproduktionsavtal med avtalsbilagor Då stöd söks för den finländska minoritetsandelen av en internationell samproduktion ska det finländska produktionsbolaget äga rättigheterna till kommersiellt nyttjande av filmen i Finland, och det skriftliga avtal som ingåtts med huvudproducenten om detta ska tillställas stiftelsen. Det samproduktionsavtal som laddas upp bland bilagorna till ansökan ska innehålla samtliga bilagor som nämns i samproduktionsavtalet. En utförligt specificerad kostnadskalkyl över den finländska delproducentens andel Avvikande från det som i stiftelsens stödanvisningar nämns om en reservering för oförutsedda utgifter och en procentandel för administrativa kostnader kan den sökande presentera dessa siffror i enlighet med huvudproducentens praxis. Särskilda krav på bilagor till ansökan om 50/50-produktionsstöd Finansieringsplanen Till ansökan ska fogas utredningar som visar att minst 50 % av finansieringen för produktionen i fråga har säkerställts (de övriga finansiärernas beslut om stöd eller finansieringsförbindelser som har kopplats till den totala kostnadskalkyl som uppgetts i ansökan) och eventuella tilläggsutredningar om de övriga finansiärerna. Produktionsplanen Av produktionsschemat ska framgå att produktionen inleds inom cirka nio månader från det att ansökningstiden gått ut. Om produktionen inleds senare ska detta motiveras i en bilaga till ansökan. En marknadsförings- och distributionsplan utarbetad enligt en av stiftelsen fastställd modell Den sökande ska fästa uppmärksamhet vid finslipningen av planen, presentationen av publikmålet och det konstnärliga arbetsteamet. De sistnämnda (inklusive skådespelarna) ska i mån av möjlighet ha förbundit sig till projektet genom en avsiktsförklaring. Närmare information om ansökan om 50/50-produktionsstöd: Avtal om produktionsstöd Med brevet om beviljande av stöd följer anvisningar om vad den sökande ska göra för att processen ska framskrida från beslut till avtal. Stödmottagaren ska först ladda upp alla avtalsbilagor bland bilagorna till ansökan innan han eller hon anhåller om en tid för undertecknande av avtalet om stöd. BILAGOR TILL AVTAL OM STÖD För att ett avtal om produktionsstöd ska kunna undertecknas förutsätts att stiftelsen har tillhandahållits: filmmanuskriptet en utförligt specificerad kostnadskalkyl som fastställts av stiftelsen en finansieringsplan som fastställts av stiftelsen

5 5 produktionsplanen, inklusive tidsschemat och uppgifterna om centrala personer med tanke på det konstnärliga och ekonomiska ansvaret en likviditetsplan för projektet avtal eller bindande försäkringar om annan finansiering, som intygar att den övriga finansieringen enligt finansieringsplanen är säkrad till fullt belopp och på det sätt som förutsätts i likviditetsplanen en utredning om produktionsbolagets egenfinansiering enligt punkt i stödanvisningarna erforderliga avtal med upphovsrättsinnehavarna andra avtal som krävs för att projektet ska kunna genomföras och stödet kunna beviljas ett filmproduktionsförsäkringsintyg, senast i samband med den andra betalningsraten producentens anmälan om att inspelningarna har börjat, senast i samband med den andra betalningsraten Då stöd har beviljats för den finländska minoritetsandelen av en internationell samproduktion ska ett avtal om den finländska andelen ingås mellan stiftelsen och stödmottagaren. Utöver de ovan nämnda avtalsbilagorna ska även följande dokument lämnas in som bilagor till avtalet: ett samproduktionsavtal mellan alla samproducenter inklusive avtalsbilagor en detaljerad kostnadskalkyl över hela produktionen, specificerad enligt land Avtalsbilagorna ska laddas upp bland bilagorna till ansökan i fråga och namnges enligt Bilagetyp. En förutsättning för avtal om stöd är att stödmottagaren har lämnat in till stiftelsen alla de dokument om den registrerade sammanslutningen som anges i punkt i ansökningsanvisningarna. Dokumenten om produktionsbolaget ska laddas upp bland bilagorna om den sökande (Hakijan liitteet). NYTTJANDE FÖR UNDERVISNING I samband med att avtalet undertecknas begär Finlands filmstiftelse stödmottagarens samtycke till att stiftelsen utan ersättning kan ge läroanstalter i Finland tillstånd att visa filmen i undervisningssyfte. Samtycket är frivilligt och träder i kraft enligt överenskommelse från fall till fall. TILLÄGGSANVISNINGAR OM AVTALSBILAGORNA: En likviditetsplan för projektet Likviditetsplanen (kassaflödeskalkylen) visar för produktionsbolaget och finansiärerna att den finansiering som säkrats för produktionen räcker till för att täcka de månatliga kostnader som orsakas av produktionen. Om kassan är negativ vid månadens slut ska stödmottagaren med en separat utredning bevisa hur man klarar av åtagandena för de månader då kassan visar ett negativt resultat. Vid upprättandet av likviditetsplanen ska det beaktas att om stiftelsens 5:e betalningspost, 10 % av stödet, är högre än euro, ska skillnaden betalas i samband med den 3:e betalningsraten. Avtal eller bindande försäkringar om annan finansiering, som intygar att den övriga finansieringen enligt finansieringsplanen är säkrad till fullt belopp och på det sätt som förutsätts i likviditetsplanen Om inga slutliga skriftliga avtal ännu har ingåtts med de andra finansiärerna då avtalet undertecknas, godkänner stiftelsen gällande bindande försäkringar i euro. Stödmottagaren ska bifoga de slutliga avtalen till ansökan då sådana har ingåtts.

6 6 Sådana poster i kostnadskalkylen och finansieringsplanen för filmen som baserar sig på varu- eller serviceprestationer ska verifieras med gällande bindande försäkringar i euro eller skriftliga avtal. Erforderliga avtal med upphovsrättsinnehavarna Som bilagor till avtalet ska den sökande lämna in de avtal som ingåtts mellan produktionsbolaget och upphovsrättsinnehavarna gällande originalverket, filmmanuskriptet och regin. Det avtal som ingås med den som äger upphovsrätten till originalverket ska redogöra för: - rätten att framställa ett manuskript av verket - rätten att framställa en film utifrån manuskriptet - nyttjanderättigheterna till filmen för kommersiella ändamål Det avtal som ingås med den som skriver manuskriptet till filmen ska redogöra för: - rätten att framställa en film utifrån manuskriptet - nyttjanderättigheterna till filmen för kommersiella ändamål Det avtal som ingås med filmregissören ska redogöra för: - de rättigheter till filmen som uppstår för regissören och överlåtelsen av dessa till produktionsbolaget - nyttjanderättigheterna till filmen för kommersiella ändamål Andra avtal som krävs för att projektet ska kunna genomföras och stödet kunna beviljas Stödmottagaren ska ha alla avtal om upphovsrättigheter OCH ANDRA EVENTUELLA IMMATERIELLA RÄTTIGHETER som krävs för att filmen ska kunna genomföras OCH UTNYTTJAS FÖR KOMMERSIELLA ÄNDAMÅL. Stödmottagaren ansvarar för eventuella skadeståndskrav eller andra krav som ställs av tredje parter gällande dessa rättigheter. Stiftelsen kan vid behov be att den sökande ska bifoga handlingar om dessa avtal om immateriella rättigheter till det avtal som ingås med stiftelsen Utbetalning av stöd TILLÄGGSANVISNINGAR OM BETALNINGSRATERNA: 2:a raten: Då inspelningarna börjar För utbetalning förutsätts att följande har laddats upp bland bilagorna till ansökan i det elektroniska ansökningssystemet: en skriftlig, fritt formulerad anmälan från producenten om att inspelningarna inleds ett intyg på filmproduktionsförsäkring, då den totala kostnadskalkylen är minst Om inspelningarna sker i två eller flera perioder kan stiftelsen dela upp den 2:a betalningsraten i flera delar. Denna uppdelningsmöjlighet gäller inte s.k. second unit-inspelningar. 3:e raten: Mellanredovisning Stödmottagaren är skyldig att tillställa stiftelsen en mellanredovisning om hur produktionen framskridit efter att huvudinspelningsperioden eller den sista inspelningsperioden är slut. Mellanredovisningen ska upprättas enligt en av stiftelsen fastställd modell. I mellanutredningen ska det specificeras hur produktionskostnaderna och finansieringen har utfallit i förhållande till det som budgeterats, och dessutom ska det finnas en uppskattning av kommande kostnader och finansiering. Mellanredovisningen ska innehålla en skriftlig utredning om hur produktionen framskridit i förhållande till det som planerats, de återstående arbetsfaserna, tidtabellen och väsentliga avvikelser från budgeten. Stiftelsen kan

7 7 vid behov be stödmottagaren lämna in tilläggsutredningar som stiftelsen behöver för att kunna godkänna mellanredovisningen. Mellanredovisningen ska vara styrkt av bokföraren Uppföljning Av särskilda skäl kan en skriftlig ansökan om förlängd användningstid för produktionsstödet lämnas till produktionscontroller, om det är fråga om en förlängning på högst 1 månad. Ansökningar om längre förlängning av användningstiden än 1 månad ska riktas till den filmkonsulent som beviljat stödet. En skriftlig utredning om förlängningen av användningstiden ska skickas per e-post till den som behandlat ärendet och laddas upp i det elektroniska ansökningssystemet bland bilagorna till ansökan. Bilagetypens namn ska vara Loppuselvityksen lisäaikapyyntö (Anhållan om tilläggstid för slutredovisning) Uppföljning av stödmottagarens projekt Stiftelsens anvisningar och rekommendationer om de principer för bokföring, projektkalkylering och projektgranskning som ska iakttas i filmproduktionsbolaget finns på stiftelsens webbplats Slutredovisning Senast i samband med att slutredovisningen lämnas in ska stödmottagaren ladda upp de slutliga avtalen med de övriga finansiärerna bland bilagorna till ansökan, till den del avtalet mellan stiftelsen och stödmottagaren har grundat sig på bindande försäkringar. Då en slutredovisning har laddats upp bland bilagorna till ansökan i det elektroniska ansökningssystemet ska detta meddelas per e-post till pirjo.koskelo@ses.fi Alla faktiska produktionskostnader som uppges i slutredovisningen ska ha betalats. Då ett finländskt produktionsbolag är huvudproducent i en internationell samproduktion ska samtliga utländska samproducenters slutredovisningar, som godkänts av en revisor, presenteras och levereras i slutredovisningen. Det automatiska meddelandet om att slutredovisning saknas försvinner först då slutredovisningen har godkänts av stiftelsen och den sista raten av produktionsstöd har betalats ut.

8 8 MATERIAL FÖR INTERNATIONELL LANCERING: Stödmottagaren är skyldig att tillställa filmstiftelsens avdelning för internationell lancering följande material innan den sista raten av stödet betalas ut. Materialet ska skickas till någondera personen nedan beroende på filmens genre: Långa dramafilmer, koordinator vid avdelningen för internationell lancering/långfilmer Kortfilmer och dokumentärfilmer, koordinator vid avdelningen för internationell lancering/kortfilmer och dokumentärfilmer de viktigaste uppgifterna om filmen, namn: på finska och engelska, längd, sidförhållande, inspelnings- och visningsformat, ljudformat. Obs: på filmstiftelsens webbplats (under Ohjeet ja lomakkeet) finns en infoblankett om internationell lancering som kan laddas ned: infoblankett för internationell lancering, långa dramafilmer/ infoblankett för internationell lancering, kortfilmer och dokumentärfilmer 15 st. DVD-kopior med engelsk textning dialoglista på engelska dialoglista på finska (långa dramafilmer) synopsis på engelska regissörens skildring av filmen och regissörens bio-/filmografi på engelska filmens viktigaste krediter på engelska fotografier av filmen (3 st.) och regissören (1 st.) (helst 1 Mb. (jpeg.) per bild) länk till en online screener om filmen (Vimeo e.d.) eller en mp4/m4v-file som innehåller engelsk textning kontaktuppgifter till produktionsbolaget och den person som ansvarar för festivaler (samt information om eventuellt försäljningsbolag) I fråga om tv-serier och filmer som uppstått genom minoritetssamproduktioner behöver inte ovan nämnda material lämnas in. Filmstiftelsen behöver inte få DVD-kopior av minoritetssamproduktioner för sin internationella verksamhet, eftersom stiftelsen inte sköter festivaldistributionen av dessa. Avdelningen för internationell lancering önskar emellertid få ett provexemplar/en online-länk, så att filmstiftelsens personal vid behov kan se filmen.

ANSÖKNINGSANVISNINGAR Produktionsstöd/2018 1

ANSÖKNINGSANVISNINGAR Produktionsstöd/2018 1 ANSÖKNINGSANVISNINGAR Produktionsstöd/2018 1 1.3 FÖRBINDELSEBREV (letter of commitment) För att få ett förbindelsebrev ska den sökande lämna en ansökan om produktionsstöd och de nedan nämnda bilagorna

Läs mer

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER ANSÖKNINGSANVISNINGAR Utvecklingsstöd/utvecklingsprojekt för flera filmer (slate)/5.10.2015 1 BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER Ansökan om stöd sker via ett elektroniskt

Läs mer

Den sökandes professionella och ekonomiska förutsättningar för att förverkliga projektet tas i beaktande i bedömningen av ansökningarna.

Den sökandes professionella och ekonomiska förutsättningar för att förverkliga projektet tas i beaktande i bedömningen av ansökningarna. Ansökningsanvisningar Marknadsförings- och distributionsstöd / 15.1.2016 1 BEHANDLING AV MARKNADSFÖRINGS- OCH DISTRIBUTIONSSTÖDETS ANSÖKNINGAR Alla filmstiftelsens stöd ansöks via det elektroniska ansökningssystemet

Läs mer

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER

BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER ANSÖKNINGSANVISNINGAR Utvecklingsstöd/utvecklingsprojekt för flera filmer (slate)/5.10.2015 1 BEHANDLING AV ANSÖKNINGAR FÖR UTVECKLINGSPROJEKT SOM OMFATTAR FLERA FILMER Ansökan om stöd sker via ett elektroniskt

Läs mer

1.1 STIPENDIUM FÖR MANUSKRIPT

1.1 STIPENDIUM FÖR MANUSKRIPT ANSÖKNINGSANVISNINGAR Stipendium för manuskript/1.1.2016 1 1.1 STIPENDIUM FÖR MANUSKRIPT Inlämningstid av ansökan Ansökan för stipendium för manuskript och dess bilagan skall lämnas in i det elektroniska

Läs mer

Finlands Filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2009 ANVISNINGAR FÖR PRODUKTIONSSTÖD

Finlands Filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2009 ANVISNINGAR FÖR PRODUKTIONSSTÖD Finlands Filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2009 Fastställda av filmstiftelsens styrelse den 11 december 2008 Fastställda ändringar av filmstiftelsens styrelse den 21 mars 2013 märkt i fet stil ANVISNINGAR

Läs mer

Finlands filmstiftelse

Finlands filmstiftelse Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2015 Godkänts av Finlands filmstiftelses styrelse 4.12.2014 Bilaga: LAGEN OCH FÖRORDNINGEN OM FRÄMJANDE AV FILMKONSTEN FINLANDS FILMSTIFTELSES STÖDANVISNINGAR

Läs mer

Finlands filmstiftelse

Finlands filmstiftelse Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR 1.1.2017 Godkänts av Finlands filmstiftelses styrelse 21.9.2016 Bilaga: LAGEN OCH FÖRORDNINGEN OM FRÄMJANDE AV FILMKONSTEN 1 FINLANDS FILMSTIFTELSES STÖDANVISNINGAR

Läs mer

STÖDANVISNINGAR FÖR VISNINGS- OCH DISTRIBUTIONSVERKSAMHET OCH UTBILDNINGSVERKSAMHET

STÖDANVISNINGAR FÖR VISNINGS- OCH DISTRIBUTIONSVERKSAMHET OCH UTBILDNINGSVERKSAMHET STÖDANVISNINGAR FÖR VISNINGS- OCH DISTRIBUTIONSVERKSAMHET OCH UTBILDNINGSVERKSAMHET 1. ALLMÄNT I följande anvisningar redogörs de villkor enligt vilka Finlands filmstiftelse fördelar stöd till visnings-

Läs mer

Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR

Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR Finlands filmstiftelse STÖDANVISNINGAR ANVISNINGAR FÖR STÖD TILL KULTUREXPORT Fastställd av filmstiftelsens styrelse 10.5.2012 Ändringar i förhållande till tidigare stödanvisningar i avsnitt 2.1, 2.2 och

Läs mer

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx.

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx. Bilaga 1 Villkor för Beslutet 2014-06-10 Dnr: Lär 201x/xxx Projekt Nummer Villkor för beslutet Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel

Läs mer

Anvisning om ansökan om produktionsincitament för den audiovisuella branschen

Anvisning om ansökan om produktionsincitament för den audiovisuella branschen Anvisningar om ansökan 1 (6) En elektronisk ansökan kan endast fyllas i av ett företag registrerat i Finland. Anvisning om ansökan om produktionsincitament för den audiovisuella branschen 1. Till vem?

Läs mer

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Anvisning 1 (5) 5.4.2013 ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Allmänt Denna blankett använder man när man ansöker om utbetalning av stöd hos Kommunikationsverket enligt lagen

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Utbetalning av understöd beviljade av STEA

Utbetalning av understöd beviljade av STEA 1 Allmänt STEA börjar betala ut nya understöd efter social- och hälsovårdsministeriets beslut om understöden. Sättet på vilket understödet betalas ut anges i understödsbeslutet. Ifall STEA har bett om

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE 2/500/2016/OPH ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE Utbildningsstyrelsens allmänna anvisningar om ansökan, användning och övervakning av behovsprövade statsunderstöd Godkänd

Läs mer

SAMMANDRAG AV STADGARNA FÖR VARUBESIKTNING (i kraft från den 1 januari 2015)

SAMMANDRAG AV STADGARNA FÖR VARUBESIKTNING (i kraft från den 1 januari 2015) SAMMANDRAG AV STADGARNA FÖR VARUBESIKTNING (i kraft från den 1 januari 2015) Enligt 7 i stadgarna för varubesiktning ska varubesiktningsmannen ge parterna vid besiktningen för information den del av stadgarna

Läs mer

Den nordiska public service-samarbetsfonden

Den nordiska public service-samarbetsfonden Den nordiska public service-samarbetsfonden Fondens styrelse har godkänt följande stadgar vid sitt möte i Stockholm, den 9 juni 2011. De ersätter de tidigare stadgarna från 1998 (uppdaterade 2008, 2009

Läs mer

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR)

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) administreras av Film i Väst (FiV) och betalas ut av Västra Götalandsregionen. 1.

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

Statsunderstöd för främjande av säkerhetsverksamhet för vägtrafik, projektunderstöd 2017 Anvisningar

Statsunderstöd för främjande av säkerhetsverksamhet för vägtrafik, projektunderstöd 2017 Anvisningar Ansökningsanvisningar 1(5) 19.6.2017 Statsunderstöd för främjande av säkerhetsverksamhet för vägtrafik, projektunderstöd 2017 Anvisningar I statsrådets förordning (1207/2016) finns bestämmelser om statsunderstöd

Läs mer

Stöd till residenscentra

Stöd till residenscentra 1. Grundläggande information 1.1. Konstnärsresidenscentrets namn 0/100 1.2. Residensprogrammets eventuella namn 0/100 1.3. En kort engelskspråkig beskrivning av verksamheten som stöd söks för: 0/500 Ifall

Läs mer

Allmänna anvisningar om statsunderstöd för sökande och användare 1/2015

Allmänna anvisningar om statsunderstöd för sökande och användare 1/2015 Allmänna anvisningar om statsunderstöd för sökande och användare 1/2015 Innehåll 1. Statsunderstöd... 1 2. Anvisningar i anslutning till användningen av statsunderstöd... 1 2.1. Allmänna anvisningar i

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Nordvisionsfonden - den nordiska public service-samarbetsfonden

Nordvisionsfonden - den nordiska public service-samarbetsfonden 1 (7) Nordvisionsfonden - den nordiska public service-samarbetsfonden Uppdaterad 29.5.2015 KM Fondens styrelse har godkänt följande stadgar vid sitt möte i Stockholm den 9 juni 2011. De ersätter de tidigare

Läs mer

Bestämmelser för produktionsstöd från och med

Bestämmelser för produktionsstöd från och med Bestämmelser för produktionsstöd från och med 2017-01-01 Särskilda bestämmelser för Utvecklingsstöd Produktionsstöd Publikrelaterat stöd Producentstöd 1 Utvecklingsstöd Utvecklingsstödet ska omfatta projektstöd

Läs mer

Konferensunderstöd som VSD delar ut. Georg Strien

Konferensunderstöd som VSD delar ut. Georg Strien Konferensunderstöd som VSD delar ut Georg Strien Innehåll Allmänt om konferensernas finansiering Finansiärer Om stödets belopp För vad beviljas understöd, för vad inte? Ansökningspraxis Hurdan är en bra

Läs mer

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet Dnr 3.2.16-1559/14 2014-05-22 Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Läs mer

ANVISNING TILL KOMMUNERNA FÖR ANSÖKAN OM BONUSPENG SOM BETALAS UTIFRÅN BESLUT OM KOMMUNPLATSER SOM FATTATS Ansökningstid

ANVISNING TILL KOMMUNERNA FÖR ANSÖKAN OM BONUSPENG SOM BETALAS UTIFRÅN BESLUT OM KOMMUNPLATSER SOM FATTATS Ansökningstid Anvisning till kommunerna 1/6 16.10.2018 Sylvia/Bonuspeng/Anvisning/2018 ANVISNING TILL KOMMUNERNA FÖR ANSÖKAN OM BONUSPENG SOM BETALAS UTIFRÅN BESLUT OM KOMMUNPLATSER SOM FATTATS 2018 Ansökningstid 1.1

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Bestämmelser för produktionsstöd

Bestämmelser för produktionsstöd Bestämmelser för produktionsstöd Särskilda bestämmelser för Utvecklingsstöd Produktionsstöd Publikrelaterat stöd Producentstöd Stöd till utveckling av dramaserier Företagsstöd till oberoende producenter

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Utbildningssamarbete, Japan och Sydkorea 1. Allmänt Utbildningsstyrelsens Asien-program finansierar samarbetsprojekt med högskolor i asiatiska områden som

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om allmänna villkor för beviljande av investeringsstöd för förnybar energi och ny energiteknik I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen (688/2001):

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Jaana Summanen, sakkunnig Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Undervisningsväsendets personalutbildning 2013 Informationstillfälle 2.11.2012, Utbildningsstyrelsen

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2017-2018 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

1. Så här gör man en ansökan

1. Så här gör man en ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen forskningsplan, meritförteckning osv.) som den sökande ifyller i Akademins e-tjänst. Mer information

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om internationaliseringsunderstöd för företags gemensamma projekt åren 2016 2020 I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen (688/2001) 1 Tillämpningsområde

Läs mer

Stöd till unga jordbrukare (EU), bakgrundsmaterial för utbildningen våren 2015

Stöd till unga jordbrukare (EU), bakgrundsmaterial för utbildningen våren 2015 1 (8) Stöd till unga jordbrukare (EU), bakgrundsmaterial för utbildningen våren 2015 1. Stödvillkor Stöd betalas till en aktiv jordbrukare som för första gången etablerar jordbruk som huvudsaklig företagare

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING OLE_TY4 1 *1149901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd i Finland som idrottare, idrottstränare och bedriver

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

ANVISNINGAR TILL ANSÖKNINGSBLANKETTEN ANDRA RELEVANTA DOKUMENT SOM SKALL BIFOGAS ANSÖKAN OM STÖD

ANVISNINGAR TILL ANSÖKNINGSBLANKETTEN ANDRA RELEVANTA DOKUMENT SOM SKALL BIFOGAS ANSÖKAN OM STÖD ANVISNINGAR TILL ANSÖKNINGSBLANKETTEN Kriterier och villkor för inlämnandet av en ansökan till ansökningsomgång VP/1999/002 bör läsas igenom noggrant innan blanketten fylls i. De villkor som anges där

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på   Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

STADSSTYRELSENS ALLMÄNNA SEKTIONS UNDERSTÖDSFORMER

STADSSTYRELSENS ALLMÄNNA SEKTIONS UNDERSTÖDSFORMER STADSSTYRELSENS ALLMÄNNA SEKTIONS UNDERSTÖDSFORMER Stadsstyrelsen i Vanda beviljar årligen stadsstyrelsens allmänna sektion ett anslag att användas till att stödja organisationer som främjar Vandabornas

Läs mer

17.2.2012. Utlåtande om bokföring av kostnader för utvecklingsprojekt och av statsunderstöd för projekt

17.2.2012. Utlåtande om bokföring av kostnader för utvecklingsprojekt och av statsunderstöd för projekt Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 104 1 (7) 17.2.2012 Utlåtande om bokföring av kostnader för utvecklingsprojekt och av statsunderstöd för projekt 1.1 Begäran om utlåtande Social- och hälsovårdsministeriet

Läs mer

LAGEN OM STATLIG FINANSIERING FÖR FRÄMJANDE AV FILMKULTUREN (1174/2018)

LAGEN OM STATLIG FINANSIERING FÖR FRÄMJANDE AV FILMKULTUREN (1174/2018) FINLANDS FILMSTIFTELSES STÖDGUIDE FINLANDS FILMSTIFTELSE Finlands filmstiftelse är en självständig stiftelse som tillhör Undervisnings- och kulturministeriets kulturpolitiska verksamhetsområde. Stiftelsens

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3 2. VILLKOR OCH BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR 4

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3 2. VILLKOR OCH BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR 4 riktlinjer [sv] 2013 innehåll ALLMÄNNA VILLKOR 3 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3 2. VILLKOR OCH BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR 4 3. STÖDTYPER OCH STÖDKRITERIER 5 4. ÅTERBETALNING

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING OLE_AUP 1 *1029901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING Denna blankett är avsedd för dig om du har för avsikt att vistas i Finland som au pair i en familj. Syftet med au pair-placeringen

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2015-2016 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog

Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog Ifylls av Skogscentralen Mottagningsdatum Finlands skogscentral Kemeranummer Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog Temporär lag om finansiering av hållbart skogsbruk

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING OLE_TY4 1 *1149901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd i Finland som idrottare, idrottstränare och bedriver

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING

ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 1(5) ANSÖKNINGSANVISNINGAR / CIRKOS RESIDENSANSÖKNING 2016-2017 Vad ansöker man om och för vilken tid? I Cirkos residensansökning kan man ansöka om en 2-4 veckors residensperiod i Cirko, i Södervik i Helsingfors.

Läs mer

Behandling av STEA-understödsbetalningar i e-tjänsten

Behandling av STEA-understödsbetalningar i e-tjänsten Behandling av STEA-understödsbetalningar i e-tjänsten 1 Allmänt STEA börjar betala ut nya understöd efter social- och hälsovårdsministeriets understödsbeslut. Sättet på vilket understödet betalas ut anges

Läs mer

Anvisningar för hiss- och hinderlöshetsunderstöd 2016

Anvisningar för hiss- och hinderlöshetsunderstöd 2016 Anvisningar för hiss- och hinderlöshetsunderstöd 2016 28.1.2016 Anvisningarna gäller understöd för: installation av ny hiss (hissunderstöd) avlägsnande av rörelsehinder (hinderlöshetunderstöd) Innehåll

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

+ + Beroende av grund är arbetspraktikens maximala längd antingen 12 månader eller 18 månader.

+ + Beroende av grund är arbetspraktikens maximala längd antingen 12 månader eller 18 månader. OLE_TY3 1 *1159901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ARBETSPRAKTIK Denna blankett är avsedd för dig om du kommer till Finland för arbete eller arbetspraktik som ingår i ett avtal mellan stater

Läs mer

Presstödsnämnden beslutar att bevilja Sydöstran AB utvecklingsstöd för Sydöstran med kronor.

Presstödsnämnden beslutar att bevilja Sydöstran AB utvecklingsstöd för Sydöstran med kronor. BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01749 SÖKANDE Sydöstran AB, 371 88 Karlskrona SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT Presstödsnämnden

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

2. Uppgörande av ansökan om utbetalning på initiativ av projektets verkställare

2. Uppgörande av ansökan om utbetalning på initiativ av projektets verkställare 3.7.2008 Bilaga 11 ANVISNING OM ANSÖKNINGAR OM UTBETALNING 1. Allmänt Projektets totalkostnader är godkända i finansieringsbeslutet och i den godkända projektplanen. I finansieringsbeslutet har även uppställts

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT 1(6) IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT EUROPEISKA UNIONEN Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Läs mer

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm

HB Svenska Dagbladet AB & Co, Stockholm BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01976 SÖKANDE HB Svenska Dagbladet AB & Co, 105 15 Stockholm SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar BESLUT

Läs mer

Slutredovisning. Statsbidragsutbildning Redovisningschef Juha Kekkonen

Slutredovisning. Statsbidragsutbildning Redovisningschef Juha Kekkonen Slutredovisning Statsbidragsutbildning 13.6.2013 11.10.2016 Redovisningschef Juha Kekkonen 1 Slutredovisningens innehåll På slutredovisningsblanketten lämnas en redogörelse för hur projektet har genomförts

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

PRODUKTUTVECKLING INOM KULTURTURISMEN. Guide för ansökan år 2015

PRODUKTUTVECKLING INOM KULTURTURISMEN. Guide för ansökan år 2015 PRODUKTUTVECKLING INOM KULTURTURISMEN Guide för ansökan år 2015 Undervisnings- och kulturministeriet 2014 Innehåll Förord... 2 1 Allmänna kriterier... 2 2. Bedömningsgrunder... 3 3. Att ansöka om statsunderstöd...

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

Produktionsincitament för den audiovisuella branschen

Produktionsincitament för den audiovisuella branschen Produktionsincitament för den audiovisuella branschen Godtagbara kostnader och projektuppföljning Finansieringsvillkoren: Produktionsincitament för den audiovisuella branschen 5.5.2017 Copyright Tekes

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands sjuksköterskeförbund

Läs mer

Lag. om ändring av bokföringslagen

Lag. om ändring av bokföringslagen Lag om ändring av bokföringslagen I enlighet med riksdagens beslut ändras i bokföringslagen (1336/1997) 3 kap. 2, 2 a, 3, 4, 12 och 13, sådana de lyder, 2, 2 a, 3 och 4 i lag 1620/2015, 12 i lagarna 1208/2015

Läs mer

Ansökning till Aalto-universitetets magisterprogram inom det konstnärliga utbildningsområdet - ansökningsguide

Ansökning till Aalto-universitetets magisterprogram inom det konstnärliga utbildningsområdet - ansökningsguide 1 (7) Ansökning till Aalto-universitetets magisterprogram inom det konstnärliga utbildningsområdet - ansökningsguide Att välja ansökningsalternativet Att fylla i ansökningsblanketten Att lämna in ansökan

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_TY5 1 *1155501* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ARBETE Denna blankett är avsedd för dig om du kommer till Finland för att arbeta hos en finländsk arbetsgivare eller en arbetsgivare som är

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN Anbudsinfordran nr PO/2014-2/STO FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA Varje fält i kolumnen "Hänvisning till bifogade dokument" i

Läs mer

Bestämmelser för produktionsstöd

Bestämmelser för produktionsstöd Bestämmelser för produktionsstöd Fastställda av Svenska Filminstitutets styrelse den 29 januari 2006 Reviderad 21 mars 2007 Reviderad 15 juni 2007 Reviderad 17 december 2008 Reviderad 8 juni 2010 Reviderad

Läs mer

STÖDANSÖKAN UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGPROJEKT

STÖDANSÖKAN UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGPROJEKT STÖDANSÖKAN UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGPROJEKT 1 Blankett 3306A Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden Ny ansökan Rättelse/komplettering till föregående

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

PRESENTATIONSBLAD. J U S T I T I E M I N I S T E R I E T Utgivningsdatum 6.11.2009

PRESENTATIONSBLAD. J U S T I T I E M I N I S T E R I E T Utgivningsdatum 6.11.2009 PRESENTATIONSBLAD J U S T I T I E M I N I S T E R I E T Utgivningsdatum 6.11.2009 Författare (uppgifter om organet: organets namn, ordförande, sekreterare) Val- och partifinansieringskommissionen Typ av

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

INFORMATIONSSPRIDNINGENS STIPENDIER

INFORMATIONSSPRIDNINGENS STIPENDIER INFORMATIONSSPRIDNINGENS STIPENDIER Anvisningar för ifyllande av ansökan Sökandens uppgifter Sökanden fyller i sina person- och kontaktuppgifter. Information om kön används endast för statistikföring av

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

Ändringsanmälan Bilaga till blankett Y4 Bostadsaktiebolag

Ändringsanmälan Bilaga till blankett Y4 Bostadsaktiebolag FIRMA FO-NUMMER Ifyll endast nya eller ändrade uppgifter. Bifoga inte tomma sidor till anmälan. ÄNDRING I BOLAGSORDNINGEN Datum för ändring av bolagsordningen.. STYRELSE (Styrelsens samtliga ledamöter

Läs mer

Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, Karlstad

Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, Karlstad BESLUT 2016-10-19 Dnr: 16/01804 SÖKANDE Värmlands Folkblad Drift AB, Box 67, 651 03 Karlstad SAKEN Utvecklingsstöd enligt förordningen (2016:137) om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar

Läs mer

HELSINGFORS STAD ANSÖKAN OM UNDERSTÖD 1 (6) Samfund Myndighet till vilken ansökningen riktas Datum För år

HELSINGFORS STAD ANSÖKAN OM UNDERSTÖD 1 (6) Samfund Myndighet till vilken ansökningen riktas Datum För år HELSINGFORS STAD ANSÖKAN OM UNDERSTÖD 1 (6) Myndighet till vilken ansökningen riktas Datum För år Studera de separata anvisningarna för ifyllande av blanketten på sidorna 5-6 som utgör bilaga till denna

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_EN 1 *1049901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV TIDIGARE FINSKT MEDBORGARSKAP Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund

Läs mer

17A. Ändrings- / nedläggningsanmälan Bilaga till blankett Y4 (enligt den nya stiftelselagen (487/2015)) Stiftelse

17A. Ändrings- / nedläggningsanmälan Bilaga till blankett Y4 (enligt den nya stiftelselagen (487/2015)) Stiftelse STIFTELSENS NAMN FO-NUMMER Fyll endast i ändrade uppgifter eller nya uppgifter. Bifoga inte tomma sidor till anmälan. ÄNDRING AV STADGAR (Fyll endast i om beslut om stadgeändring har fattats) STYRELSE

Läs mer

STÄRKANDE AV UNIVERSITETENS PROFILERING MED KONKURRENSUTSATT FINANSIERING

STÄRKANDE AV UNIVERSITETENS PROFILERING MED KONKURRENSUTSATT FINANSIERING 1 (5) 2.12.2014 STÄRKANDE AV UNIVERSITETENS PROFILERING MED KONKURRENSUTSATT FINANSIERING UTLYSNING I JANUARI 2015 Mål Stärkandet av de finländska universitetens forskningsprofiler och effektiverandet

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Vipu-tjänsten 2011. Mer tid för det väsentliga! 28.3.2011

Vipu-tjänsten 2011. Mer tid för det väsentliga! 28.3.2011 1 Vipu-tjänsten 2011 Mer tid för det väsentliga! 2 Elektronisk stödansökan 2010 Centrala siffror: 13577 gårdar lämnade in stödansökan elektroniskt 30 % av gårdarna lämnade in såningsanmälan (Endast) 1/3

Läs mer

Allmänna principer för beviljande av understöd och stipendier

Allmänna principer för beviljande av understöd och stipendier beviljande av understöd och stipendier Träder i kraft 1.1.2018 Godkänt av Stadsstyrelsen 11.12.2017 VD/10147/02.03.01.03/2017 2/8 INNEHÅLL ALLMÄNNA PRINCIPER FÖR BEVILJANDE AV STADENS UNDERSTÖD... 3 Tillämpningsområde

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014. Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet. Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03.

Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014. Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet. Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03. Landskapsfullmäktige 10 10.06.2014 Nylands förbunds bokslut 2013; godkännande av bokslutet Landskapsfullmäktige 10 69/00.00.03.00/2014 Landskapsstyrelsen 10.3.2014 17 Enligt 68 i kommunallagen skall bokslutet

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer