Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2010"

Transkript

1 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: Närvarande: 72 personer som representerade 55 kolonilotter. 1 Mötets öppnande. 2 Fastställande av dagordning. 3 Val av ordförande att leda förhandlingarna. 4 Val av protokollförare. 5 Val av två justeringsmän tillika rösträknare. 6 Fråga om kallelse skett i behörig ordning. 7 Styrelsens förvaltningsberättelse. 8 Ekonomisk redovisning och fastställande av balansräkning. Carin Bengtsson hälsade de närvarande välkomna till årsmötesförhandlingarna samt påbjöd en tyst minut för Aina Sporrong, Rolf Andersson och Johanna Forsberg, som avlidit under 2009 och Mötet godkände den utsända dagordningen. Hans Nordström valdes att leda årsmötet. Sven-Olof Nilsson valdes att föra protokoll. Ros-Marie Petersson och Gerd Eneskans valdes till justerare och rösträknare. Mötet godkände att kallelse skett i behörig ordning. Mötet godkände och fastställde förvaltningsberättelsen. Lisa Donnerdal föredrog den ekonomiska redovisningen varvid såväl resultaträkningen som balansräkningen godkändes och fastställdes av mötet. John Alenvret frågade om el- och vattenförbrukningen samt begärde att posterna skulle separeras. Vid omröstning i frågan röstade 20 för en uppdelning och 22 röstade mot en uppdelning. Beslutades att posterna skall redovisas sammanslagna som hittills.

2 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 2 av 5 9 Revisorernas berättelse. 10 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen. Lars-Göran Unger läste upp revisionsberättelsen. Denna godkändes av mötet. Revisorerna berömde Lisa Donnerdals arbete med ekonomin. Mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för år Beslut i anledning av föreningens över- eller underskott enligt balansräkningen. Mötet godkände att årets överskott, ,46 kr, förs över till eget kapital. 12 Motioner/ Propositioner. 1. Styrelsen, Proposition om föreningens p-platser på Hjuvik. Carin Bengtsson föredrog propositionen. 2. Styrelsen, Proposition avseende höjning av medlemsavgiften från och med Lisa Donnerdal föredrog propositionen. 3. Styrelsen, Proposition avseende samförläggning av avlopps-, el- och teleledningar. Hans Eriksson föredrog propositionen samt redogjorde tydligt för bakgrunden till samförläggningen. Denna fråga var även uppe på 2009 års halvårsmöte då gruppen fick mötets mandat att arbeta vidare med samförläggningsfrågan. Jan Hultman redogjorde för elsäkerheten på ön. Andreas Lindblom frågade om det befintliga elnätet klara en så stor utbyggnad som kommer att göras. Detta vet vi inte i dagsläget. Anders Bergsten frågade om någon analys över nätets framtida utbyggnad gjorts. Detta vet vi inte i dagsläget. John Alenvret anser att vi bjuder Göteborg Energi på kostnader som de borde stå för och yrkar avslag på propositionen. Hans Lidman undrar vem som skall göra allt jobb och påpekar att en arbetsplan måste vara klar innan arbetet påbörjas. Sigurd Wallin anser att alla kostnader för inhyrning av maskiner i samband med arbetena skall belasta avloppsprojektet.. 13 Information om avloppsfrågan. Hans Eriksson redogjorde för vad som har hänt inom projektet sedan sist. Bland annat har ytterligare tillståndsansökningar blivit beviljade. Hans Eriksson har blivit utsedd till kvalitetsansvarig för projektet. Stadsbyggnadskontoret har fått en gemensam bygganmälan för varje enskild tunna och denna har blivit beviljad. Även kontrollplan för arbetet är upprättad. Byggnadsärendet om att bygga om förrådet-mulltoan vid

3 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 3 av 5 dansbanan till pumpstation har blivit godkänt. Länsstyrelsen har granskat alla remisser och beviljat tillstånd. Dock påpekas att förläggning av vattenledningen från Stora Varholmen till Hjuvik inte får göras mellan 1 april och 1 oktober. Allt arbete med installationer inne i de enskilda husen är bygganmälningspliktiga. Det kan även här vara positivt att göra en gemensam anmälan för hela ön, varför avloppsgruppen kommer att undersöka om detta är möjligt. Sigurd Wallin redogjorde för bidragsfrågan, där det just nu ser lite mörk ut, samt rekapitulerade ansökningsförfarandet. I januari var alla ansökningar genomgångna och några hade fått avslag direkt. Dock är vår ansökan fortfarande kvar. I februari kom besked att Naturvårdsverket börjat skära ned anslagen till Västra Götaland. I mars skall beslut meddelas om bidrag för vårt projekt. Om vi får något bidrag kommer 50 % att betalas ut direkt och resten i efterskott. Fride Quist frågade hur mycket pengar vi skall betala in nu i vår. Förslaget är att betala in :- i samband med inbetalning av arrendeavgifterna. 14 Förslag till arbetsplan samt fastställande av avgifter för Val av styrelse. 16 Val av FGK-ombud. 17 Val av festkommitté. 18 Val av valberedning. Lisa Donnerdal föredrog budgeten och arbetsplanen för Mötet godkände arbetsplanen och avgifterna. Arbetsdagarna 2010 bestämdes till lördagen den 8 maj samt lördagen den 28 augusti med samling klockan vid dansbanan. Följande val gjordes: Mandat Mötet valde: a) Ordförande på 2 år Carin Bengtsson b) Ordinarie ledamot på 2 år, kassör Lisa Donnerdal c) En suppleant på 2 år Claes Lindroth d) Föreståndare på 1 år Lennart Onsholm e) Revisor på 2 år Lars-Göran Unger Mötet överlät till styrelsen att utse representanter till FGK. Mötet valde: Lena Mark, hus 61 Ann-Christine Andernil, hus 51 Marie-Louise Jivhem, hus nr 5 Gerd Eneskans, hus nr 4 Till valberedning inför årsmötet 2011 omvaldes Per Bornsjö och Hans Bornsjö.

4 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 4 av 5 19 Information om färjetrafiken. 20 Information om nytt arrendeavtal och upplåtelsekontrakt. 21 Information från styrelsen. Claes Lindroth redogjorde för färjetrafiken och meddelade att Lars Johansson, vår skeppare på Cap Vinga, är mycket nöjd med trafiken samt är mycket positiv till att fortsätta att köra oss. En viss kostnadsökning har skett beroende på att många av oss reser med färjan och att det då blir fler turer än vad som förutsetts. Turlistan för året kommer att distribueras vid nästa utskick. Då är trafiken för sista helgen i oktober justerad. Claes Lindroth informerade om det nya arrendeavtalet samt det nya upplåtelsekontraktet. En hel del för oss positiva förbättringar har gjorts. Bland annat får vi nu bo i våra stugor under hela året. Dock inte permanent. Vi får ha två byggnader så länge man håller sig inom den maximerade byggnadsarean som totalt är 50 m². Vi har även fått inskrivet att färjebidraget skall utgå under avtalsperioden. Håkan Bornsjö frågade om det förekommit förhandlingar mellan Stadsbyggnadskontoret och Stora Varholmen i samband med det nya avtalet. Några regelrätta förhandlingar har inte förekommit men väl samtal under hand. Håkan undrade om vi kan förhandla fram ännu bättre villkor vilket går, men först om 10 år när nuvarande avtal går ut. Hans Eriksson redogjorde för genomförda förhandlingar på 80- talet när vi fick igenom byggyta 50 m² och 12 m² inglasad altan. FGK kommer att skriva nya nyttjanderättskontrakt med alla under våren. Årets arbetsdagar kommer att vara lördagen den 8 maj samt lördagen den 28 augusti. Skrotcontainer kommer att finna på plats till arbetsdagarna samt möjligen ytterligare en gång under sommaren. Som tidigare framförts önskemål om, kommer det att serveras någon form av förfriskningar på arbetsdagarna. Halvårsmötet är bestämt till söndagen den 13 juni. Kallelse kommer att sättas upp på öns anslagstavla i god tid. FGKs årsmöte är den 13 mars i Dalheimers Hus. Kallelse kommer till alla medlemmar. Eva Jonasen från Fastighetskontoret har varit ute på vår ö och inspekterat. Bland annat har en del trädfällningar diskuterats och beviljats. De träd som inte tillhör öns fauna får fällas. Dock skall styrelsen alltid kontaktas innan åtgärder görs. Birgitta Röström redogjorde för det nya arrendeavtalet kopplat till byggfrågor samt arbetsgången och hantering av byggärenden. Den utskickade skriften Hantering av byggärenden på Stora Varholmen kommer att revideras efter hand och distribueras till alla. Birgitta informerade om att mycket av regelverket och blanketter finns att hitta på där man kan klicka sig fram på Hitta snabbt, och vidare på Blanketter, Bygglov, Ansökan bygglov.

5 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 5 av 5 Vår gröna skrift är bra men det är reglerna i kontraktet som gäller. Att bygga friggebod på Stora Varholmen är inte tillåtet. Vi får ha 50 m² inklusive 10 m² komplementbyggnad. Om du skall bygga plank som är högre än 1,10 m krävs bygglov. Bygglov kan i vissa fall beviljas i efterskott om byggnadsreglerna följts. John Alenvret anser att punkt 9 i Särskilda villkor för Stora Varholmen skall strykas eftersom vi har ett avtal med Hjuviks Byalag. Birgitta informerade att det numera är nya regler gällande byggandet av bryggor. Birgitta tackades för sitt engagerade arbete med en rungande applåd. Lisa informerade om att alla utbetalningar över 100 kr skall redovisas till skattemyndigheten genom inskickande av kontrolluppgift vid varje utbetalning. Revisorn Lars-Göran Unger menade att kassören bör avlastas alla onödiga arbetsuppgifter. Därför beslutade mötet att arbetspliktspengen på 300 kr skall slopas redan i år. Den utskickade Ansvarsuppgifter bland kolonister på Stora Varholmen kommer successivt att revideras. Synpunkter kan lämnas till Carin. Carin uttryckte sin och styrelsens önskan om att alla som har frågor gärna får komma till styrelsen med dessa för att undvika missförstånd och ryktesspridning. Carin vill särskilt tacka Hans Eriksson för ett synnerligen väl genomfört arbete och allt stöd han ger alla medlemmar. 22 Övriga frågor. 23 Mötets avslutning Inga övriga frågor anmäldes. Ordföranden tackade de närvarande medlemmarna för visat intresse och förklarade mötet avslutat. Mötesordförande Protokollförare Hans Nordström Sven-Olof Nilsson Justeringsmän Ros-Marie Petersson Gerd Eneskans

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2011

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2011 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2011-02-22 Närvarande: 57 personer som representerade 45 kolonilotter. 1 Mötets öppnande. 2 Fastställande av dagordning. 3 Val av

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2012-02-21 Närvarande: 59 personer som representerade 46 kolonilotter. Innan mötet öppnades visade Ulla Brehm ett uppskattat bildspel

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 6 Havsbadskoloni Årsmöte 2009

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 6 Havsbadskoloni Årsmöte 2009 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 6 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2009-02-17 Närvarande: 66 personer som representerade 53 kolonilotter. 1 Mötets öppnande. 2 Fastställande av dagordning. 3 Val av

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2008

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2008 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2008-02-19 Närvarande: 52 personer som representerade 41 kolonilotter. 1 Mötets öppnande. Carin Bengtsson hälsade de närvarande välkomna

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare 1 Ornöfärjans samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 20 maj 2017, klockan 10:30 i Bygdegården på Ornö. 1. Val av ordförande för stämman 2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

STADGAR MED KOMMENTARER

STADGAR MED KOMMENTARER Koloniföreningen ÅKESHOVS SLOTTSTRÄDGÅRDAR STADGAR MED KOMMENTARER Antagna 1987 03 31 Reviderade 1998 03 23 Godkända av Stockholms stad STADGAR För Koloniföreningen Åkeshovs Slottsträdgårdar 1 Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Protokoll vid årsstämman 2013

Protokoll vid årsstämman 2013 Bostadsrättsföreningen Biskopsgården nr 5 Protokoll vid årsstämman 2013 Tid: Torsdagen den 25 april 2013 kl 18 Plats: Göteborgs Folkhögskola, Vårväderstorget 3 1 Stämmans öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2014. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Lennart Olofsson gjorde en tillbakablick över vad som hänt under året som gått.

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA SÄTILA FIBER EKONOMISK FÖRENING 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA SÄTILA FIBER EKONOMISK FÖRENING 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI PROTOKOLL Vid föreningsstämman var cirka 250 personer närvarande, varav ungefär 170 av dem medlemmar i föreningen. 1. Mötets öppnande Linus Nordling öppnade

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. Före mötet presenterade Landskapsarkitekten Lise Hellström framtagen Skötsel och Rekreationsplan. 1.

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING 1 Föreningens namn Föreningens namn är Perstorps koloniförening. Nedan kallad föreningen. 2 Föreningens säte Föreningen med sin styrelse ska ha sitt säte i Perstorp.

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 1/2013 Datum: 2013-05-12 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2016-04-19. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Efter årsmötesförhandlingar informerade Nils-Erik om Övriga fiberföreningar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen Protokoll fört vid årsmötet 2008 för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet Tid: 2008-06-15 kl. 10.00-11.45 Plats: Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen 1 Ordförande förklarar

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

STADGAR för Föreningen Göteborgs Koloniträdgårdar ekonomisk förening (FGK)

STADGAR för Föreningen Göteborgs Koloniträdgårdar ekonomisk förening (FGK) STADGAR för Föreningen Göteborgs Koloniträdgårdar ekonomisk förening (FGK) Fastställda av årsmötena 2013-03-25 och 2014-03-24. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Föreningen Göteborgs Koloniträdgårdar,

Läs mer

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13.

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. Protokoll Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. 1 Stämmans öppnande 2 Dagordning Ordförande Hans Zetterström hälsade alla välkomna till årsstämman och förklarade densamma

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1(9) Föreningsstämma Tid: 2015-03-24 Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1 Protokoll 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Sven Bjerèn valdes

Läs mer

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013.

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. Stadgar Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. 1. Föreningens namn är Elinelunds Sommarstad Koloniförening. (nedan kallad Föreningen) 2. Föreningen har till

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna.

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. Dvärgpinscherklubbens Årsmöte 12 februari 2012 Stockholm, SLG Nacka Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. 1 Justering av röstlängd Årsmötet justerade röstlängden

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Årsstämma - Brf Bergakungen

Årsstämma - Brf Bergakungen HSB Brf Bergakungen Sida 1 (5) Årsstämma - Brf Bergakungen Datum 21 februari 2008 Klockan 19:00 Plats Föreningslokalen Becksjudarvägen 33-35 Dagordning Stämman öppnas 1. Stämman öppnas 2. Val av ordförande

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

STADGAR. för. föreningen XXX inom FGK:s verksamhet. fastställda av årsmötet xxxx-xx-xx

STADGAR. för. föreningen XXX inom FGK:s verksamhet. fastställda av årsmötet xxxx-xx-xx STADGAR för föreningen XXX inom FGK:s verksamhet fastställda av årsmötet xxxx-xx-xx Förening ansluten till FGK har rätt att besluta om ändringar i och tillägg till detta förslag. Dock ska stadgeändringar

Läs mer

Protokoll Öppnande Ulrika Arnberg hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Protokoll Öppnande Ulrika Arnberg hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Protokoll från årsmöte med Näldens Byalag 1 Öppnande Ulrika Arnberg hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Röstlängd för mötet Samtliga närvarande vid årsmötet, 33 personer. 3

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet 2007 i. Norra Havsängens Tomtägar- och Samfällighetsförening. Tid: kl Plats Norra Havsängens hamn

Protokoll fört vid årsmötet 2007 i. Norra Havsängens Tomtägar- och Samfällighetsförening. Tid: kl Plats Norra Havsängens hamn Protokoll fört vid årsmötet 2007 i Norra Havsängens Tomtägar- och Samfällighetsförening. Tid: 2007-06-17 kl 10.05-11.25 Plats Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen. 1 Ordföranden hälsade medlemmarna

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Protokoll. Niklas Persson. Mikael Frostin. Sekreterare. Ordförande. Tord Roshagen. Charlotte Persson. Justeringsman. Justeringsman

Protokoll. Niklas Persson. Mikael Frostin. Sekreterare. Ordförande. Tord Roshagen. Charlotte Persson. Justeringsman. Justeringsman Protokoll fört vid årsmöte med medlemmarna i Koloniföreningen Ringstorps Sommarstad Lördagen den 7 mars 2015 på Ringstorpsgården. Närvarande: 83 personer. 59 kolonier var representerade. 1. Mötets öppnande,

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017.

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. PROTOKOLL Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. Plats: Solna Folket Hus, Skytteholmsvägen 2, Solna 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sten

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening Stadgar för Kvarnboängar odlarförening 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är: Kvarnboängar odlarförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Kvarnboängar odlarförening är en allmännyttig ideell förening, som

Läs mer

STADGAR FÖR STORA VARHOLMENS HAVSBADSKOLONI

STADGAR FÖR STORA VARHOLMENS HAVSBADSKOLONI STADGAR FÖR STORA VARHOLMENS HAVSBADSKOLONI 1. FÖRENINGENS NAMN 1.1 Föreningens namn är Stora Varholmens Havsbadskoloni, nedan kallad föreningen. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Stora Varholmens Havsbadskoloni

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås

Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gränsta Koloniförening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Gränsta Koloniförening är en allmännyttig ideell förening som har

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 Plats: Storängssalen, Ga Värmdövägen 176, Nacka l. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 1 Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 Tid: 2015-03-19 kl. 15.00 Plats: Tommarps Bygdegård Kallade: Samtliga klubbar i distriktet Närvarande: HBK, KLL, KÄR, KÄV, LBO, RON, RVK, SIM, TBG,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Tid: 2016-11-15 kl. 18.30 21.50 Plats: Hotel Gothia Towers, Göteborg Närvarande: 78 personer, varav 63 röstberättigade inklusive

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11

Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11 Årsmötesprotokoll Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11 på Sikargården i Norrköping. 1. Mötet öppnas av ordförande Roine Lindberg som hälsar alla varmt välkomna. 2.

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

$2 Kondoleanser Mötet kondolerade bortgångna medlemmar med en tyst stund.

$2 Kondoleanser Mötet kondolerade bortgångna medlemmar med en tyst stund. Protokoll fört vid Arsmöte för Listuddens koloniträdgardsförening Sammanträdesdatum: 20 13-03-1 7 Plats: Bagarmossens Folkets Hus Tid: 15.00-16.00 $1 Öppnande Ewa Asplund hälsade de närvarande välkomna

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

Tylöhus 2013 06 23. Årsmötesprotokoll. Fört vid årsmöte i. Tyluddens fritidsby ekonomiska förening. 2013 06 23 Tylösand

Tylöhus 2013 06 23. Årsmötesprotokoll. Fört vid årsmöte i. Tyluddens fritidsby ekonomiska förening. 2013 06 23 Tylösand Tylöhus 2013 06 23 Årsmötesprotokoll Fört vid årsmöte i Tyluddens fritidsby ekonomiska förening 2013 06 23 Tylösand 1 Mötets öppnande och godkännande av dagordningen Pontus Kastrup välkomnar och förklarar

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll vid årsstämman 2015

Protokoll vid årsstämman 2015 Bostadsrättsföreningen Biskopsgården nr 5 Protokoll vid årsstämman 2015 Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18 Plats: Göteborgs Folkhögskola, Vårväderstorget 3 1 Stämmans öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän.

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän. 1 Org. nr: 717909-3039 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: lördagen den 13 juli 2019 kl. 15.00 17.00. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 13 delägarfastigheter är företrädda vid

Läs mer

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Svensk Senior Golf Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Protokoll 1 Årsmötets öppnande Tf ordföranden Per Ljungberg hälsade medlemmarna hjärtligt välkomna och förklarade årsmöte

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017 Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017 1 Mötets öppnande Styrelens ordförande Lena Westin förklarade mötet öppnat. 2 Medlemsupprop, upprättande av röstlängd, granskning av fullmakter

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer