VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL 1998-04-28 1(14)"

Transkript

1 AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden (14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 28 april 1998 kl Elisabeth Blomdin (c) ordf Leni Sahlström (s) tjänstgörande ersättare Linnéa Nyman (s) Birgitta Forsberg (s) Erika Manthey (s) Karl Erik Mörk (mp) Milot Sköld (s) tjänstgörande ersättare Ingrid Rost (mp) tjänstgörande ersättare Ingrid Ullman, kulturchef Birgitta Forsberg Vallentuna bibliotek, Vallentuna Sekreterare Ingrid Ullman Paragrafer Ordförande Elisabeth Blomdin Justerande Birgitta Forsberg BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kulturnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kulturkansliet, Vallentuna Underskrift

2 Kulturnämnden (14) Innehållsförteckning: Sid Kulturnämndens studiedag...3 Motion. Aktiva konstnärer i Vallentuna och 800 år Vallentuna Bidrag till studieförbundens verksamhet i Vallentuna Bibliotekets öppettider Budgetuppföljning Verksamhetsplanering Anmälningar...13

3 Kulturnämnden (14) Kulturnämndens studiedag KN 13 Dagens sammanträdet föregås av kulturnämndens årliga studiedag med följande studiebesök: Kultur Nacka. Organisation, kulturombudssystem, Kulturskåpet, Nacka barn- och ungdomskulturcentrum. Nacka stadsbibliotek. IT och biblioteken som informationskontor. Skulpturens hus och Kulturpark Liljeholmen avslutade studie dagen.

4 Kulturnämnden (14) Motion. Aktiva konstnärer i Vallentuna och 800 år Vallentuna 1998 AU 2, 9 KN 72/97, 2, 14 Dnr KN Göte Axelsson (s) och Linnéa Nyman (s) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit fullmäktige besluta: att Kommunstyrelsen och Kulturnämnden uppdras att utlysa en tävling riktad till i Vallentuna bosatta konstnärer för att skapa en officiell gåva för Vallentuna kommun. Vinnande bidrag köps in för kommunens behov i erforderligt antal och med behövliga nyttjanderätter. En samlingsutställning för alla deltagande bidrag anordnas i lämplig lokal. Temat för tävlingen är Vallentuna 800 år. att Kommunstyrelsen och Kulturnämnden utformar regler samt lämplig prissumma för vinnaren. att Motivet förutom att vara en gåva i form av tavla även används till förlaga för ett vykort som marknadsför Vallentuna. att Detta görs snarast för att kunna fasas in i Vallentuna 800-års jubileum. Kulturkansliet Motionärerna hänvisar i sin motion till den serigrafi av Ulf Gripenholm, som togs fram som alternativ till Vallentunanålen att utdelas som kommunens förtjänsttecken. I motionen föreslås att en litografi med Vallentunaanknytning skall tas fram och utgöra kommunens officiella gåva. Bilden skall tas fram genom en s k regional tävling. Ulf Gripenholms serigrafi togs fram 1997 och torde räcka som gåva i fyra år. Först därefter kan det vara aktuellt att ta upp frågan om en särskild litografi med Vallentunaanknytning att utgöra kommunens officiella gåva. Utöver kommunens förtjänsttecken till anställda utdelas gåvor av den sorten mycket sällan. Kulturförvaltningen är mycket tveksam till att utlysa en tävling för att ta fram en litografi eller motsvarande. Tävlingar i konstsammanhang är motiverat främst då en större konstnärlig utsmyckning/gestaltning kan lösas på olika sätt och beställaren vill ha alternativ att välja bland. Vallentuna konstförening anordnar vartannat år en amatörutställning.

5 Kulturnämnden (14) I år jubileumsåret 1998 har amatörutställningen temat Forntid - Nutid - Framtid. Kulturförvaltningen anser att det är ett bra förslag att även inbjuda de professionella konstnärer som bor i Vallentuna till en temautställning med anknytning till Vallentuna. Med hänsyn bl a till årets amatörutställning med likartat tema och att alla utställningsperioder är inbokade i den utställningslokal i Torghuset som specifikt tagits fram för jubileet bedömer kulturförvaltningen att det är lämpligare att en sådan utställning genomförs ett kommande år. I samband med Vallentunas jubileum har flera förslag om en offentlig konstnärlig utsmyckning i Vallentuna aktualiserats. Framför allt gäller detta en skulptur (eller ett par) i Vallentuna centrum. Flera frågor behöver diskuteras innan man tar ställning till hur en skulptural utsmyckning bör ske. Kulturförvaltningen anser att en originalskulptur specifikt gjord för Vallentuna skulle - i enlighet med motionärernas intentioner - ge uttryck för en aktiv satsning på konst och därmed ett stöd till konstnärer. Dock bör man i detta fall inte begränsa sig till konstnärer som är bosatta i Vallentuna. I sammanhanget kan nämnas att Statens konstråd fr o m 1997 kan ge stöd med 50 % av kostnaderna för offentlig utsmyckning i kommuner. Kulturförvaltningens beslutsförslag: I motionens anda och efter samråd med motionärerna föreslår kulturnämnden i stället att en skisstävling utlyses med inbjudna konstnärer under jubileumsåret 1998 om en skulptur till Vallentuna centrum. Den vinnande skissen presenteras under slutet av jubileumsåret och en skulptur skulle kunna invigas 1999 och bli ett minnesmärke från 800-årsjubileet. Kulturnämnden föreslår att nämnden får i uppdrag att lämna förslag hur en skulptur skulle kunna tas fram till Tuna torg eller annan central plats i Vallentuna. Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden beslutar tillstyrka motionen dock med ändrad inriktning enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. KS:s au Kommunstyrelsens arbetsutskott har återremitterat motionen till kulturnämnden för att utreda den i enlighet med dess intention.

6 Kulturnämnden (14) Kulturkansliet Vallentunaanknytning. Med hänvisning till de synpunkter som framförts i det tidigare yttrandet ovan (stycke 1-3) avråder kulturförvaltningen från att en tävling anordnas för att ta fram en litografi med Om en litografi önskas att användas som kommunens officiella gåva kan kulturnämnden i samråd med kommunstyrelsen ta fram ett sådant. Vykort med motiv från Vallentuna - utförda av i kommunen verksamma konstnärer - kan likaledes tas fram utan att en tävling anordnas. Kulturnämnden föreslås avstyrka motionen. Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden föreslår att motionen avslås. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag.

7 Kulturnämnden (14) Bidrag till studieförbundens verksamhet i Vallentuna 1998 AU 17/97, 10 KN 27/97, 15 Dnr Vallentuna kommuns regler för ekonomiskt stöd till studieförbundens verksamhet antogs av kommunfullmäktige Kommunens anslag för bidrag till studieförbunden fastställs av kulturnämnden i samband med varje årsbudget är 680 tkr (1997: 580 tkr) budgeterat för bidrag till studieförbundens verksamhet, varav 130 tkr för verksamhet enligt B nedan. Anslaget avser bidrag för A B Statsbidragsberättigad studiecirkel-, kultur- och övrig folkbildningsverksamhet Bidrag till studieförbundens verksamhet för vuxna psykiskt utvecklingsstörda (Personkrets 1 och 2 enligt LSS.) Verksamhet 1997 enligt A: Folkbildningsrådet har översänt sammanställning över studieförbundens studiecirkel-, kultur- och övrig folkbildningsverksamhet Vallentuna Verksamheten ligger på ungefär samma nivå som föregående år. Verksamhet 1997 enligt B: Studieförbunden har slutredovisat verksamheten för 1997, som utgör beräkningsunderlag för det bidrag som betalas ut har totalt studietimmar genomförts (1996: studietimmar). Detta innebär att vid en bidragsnivå på 50 kr/deltagartimme tas kr i anspråk för denna del av verksamheten. Kommunstyrelsen beslöt ( ) att i 1996 och 1997 års budget avsätta medel så att studieförbunden kan bedriva studiecirkelverksamhet för dessa grupper i minst den omfattning, som gällde när landstinget svarade för omsorgsverksamheten. Vid beräkning av överfört belopp förutsattes att bidrag skall utgå med 50 kr per genomförd timme. Reglerna innebär att bidrag enligt B ovan kan utbetalas endast för personer som är mantalsskrivna i Vallentuna kommun. Kulturförvaltningens förslag till utbetalning av bidrag 1998: A 550 tkr (1997:450 tkr) fördelas när samtliga studieförbund slutredovisat sin verksamhet B Bidrag utbetalas med 50 kr/deltagartimme.

8 Kulturnämnden (14) Arbetsutskottets förslag: Bidrag till studieförbunden 1998 utbetalas enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag.

9 Kulturnämnden (14) Bibliotekets öppettider 1998 AU 32/97, 11 KN 70/97, 16 Dnr Kulturförvaltningens förslag till öppettider på biblioteken 1998 föreligger. Förslaget följer i princip samma ordning som tidigare år. En förändring föreslås för Lindholmens barn- och skolbibliotek. Öppettiderna där föreslås följa skolans tider, dvs biblioteket är stängt när skolan har lov. Sagostunden med bokutlåning tisdagar kl 13 upphör. Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden uppdrar åt kulturförvaltningen att till nästa sammanträde lämna förslag till omprioritering så att Vallentuna bibliotek kan hållas öppet lördagar 1998 t o m 13 juni och fr o m 8 augusti. I övrigt godkännes förslaget till öppettider. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. Kulturförvaltningen Kulturchefen har i tjänsteskrivelse redogjort för bibliotekets personalsituation. Vallentuna bibliotek hör till de bibliotek i Stockholms län som har mest öppet och flest besökare i förhållande till antalet årsverken. Detsamma gäller antalet besökare per årsverke. Den största svårigheten med ett ytterligare ökat öppethållande är att den ordinarie personalen är för få. De utökade öppettider som genomfördes fr o m 1997 innebär att personalen arbetar med maximal kapacitet och flexibilitet. Ett ökat öppethållande - även tillfälligt - kan inte genomföras enbart med extra personal. Kulturförvaltningen bedömer dock att det under jubileumsåret 800 år Vallentuna 1998 kan vara särskilt angeläget att biblioteket är öppet fler lördagar och föreslår följande öppettider för biblioteket lördagar: kl (foajén fr o m kl 9): T o m 6 juni och fr o m 15 augusti.

10 Kulturnämnden (14) Arbetsutskottets förslag: Enligt kulturförvaltningens förslag. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag.

11 Kulturnämnden (14) Budgetuppföljning 1998 AU 13 KN 17 Dnr Budgetuppföljning baserad på redovisning 31 mars 1998 redovisas i bilaga. Ombudgetering av 20 tkr från 1997 har tillförts bibilioteksverksamheten. Prognosen visar ett nettounderskott med 120 tkr. Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden beslutar godkänna redovisningen. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag.

12 Kulturnämnden (14) Verksamhetsplanering AU 14 KN 18 Dnr Kulturnämnden diskuterade vid sammanträdet verksamheten i förhållande till de ekonomiska ramarna under kommande planeringsperiod. Samtidigt antogs en tidplan för arbetet med förslag till verksamhetsplan enligt vilket ett prel förslag skulle behandlas vid sammanträdet Kulturchefen föreslår ändrad tidplan för arbetet enligt nedan: Information om planeringsförutsättningar, KN:s au ev utredningsuppdrag och direktiv till kulturförvaltningen KN Prel förslag till VP KN:s au KN KN Förslaget slutbehandlas KN:s au KN ) 1) Ej inlagt i årets sammanträdesplan Arbetsutskottets förslag: Kulturnämnden godkänner den ändrade tidplanen. Kulturnämndens beslut: Enligt arbetsutskottets förslag.

13 Kulturnämnden (14) Anmälningar KN 19 Anmäles och lägges till handlingarna 1 Protokoll 1.1 Vallentuna kommun, kommunfullmäktige Motion. Turism i Vallentuna. 22 Planeringsunderlag Ombudgeteringar i 1997 års bokslut. 24 Företagshälsovården från Avsägelser och val. Andreas Ek (c) ersättare i kulturnämnden, ersätts av Alf Sigling (c). 1.2 Vallentuna kommun, kulturnämndens au 12, Kultur i vården. 2 Kurser och konferenser 2.1 Fånga Dagen, kulturfestival Arbetets museum, Norrköping, juni Kommunförbundet Kronoberg Internationaliseringsplaner och EU-strategier - Är det nödvändigt för att rädda den svenska välfärden? Konferens i Växjö 13 maj Kommunförbundet Kronoberg. Auschwitz - en resa i förintelsens spår studieresa oktober Kungl Tekniska Högskolan. Inbjudan till två veckokurser på temat kultur och utveckling, 2-6 juni och augusti. 2.5 Studieförbundet Vuxenskolan m fl. Relationer mellan föreningsliv och offentlig sektor, seminarium 5 maj 1998 i Nacka Strand. 2.6 Svenska kommunförbundet. Kultur - globalt och lokalt reflexioner och diskussioner maj 1998, Eslöv. 2.7 Utredarhuset. Medborgarkontor - demokratisk murbräcka eller papperstiger?, konferens 6 maj 1998 i Uppsala.

14 Kulturnämnden (14) 3 Delegationsbeslut 3.1 Delegationsbeslut 1/98. Delegat Ingrid Ullman. 4 Skrivelser och cirkulär 4.1 Efva Lilja Dansproduktion. Ang nationellt uppdrag för danskonst bland barn och ungdom. 4.2 Elverket Vallentuna Ang rivning av det gamla tornet vid fördelningsstation Orkesta. 4.3 Kultur- och utbildningsnämnden, Stockholms läns landsting. Bidrag från kultur- och utbildningsnämnden (KU), Mer film Kulturrådets tidning Barn & Ungdom 1/98. Ungdomar väljer både poesi och tågluffning. 4.5 Länsstyrelsen i Stockholms län Ang utrymningstrappa vid församlingshus vid Angarns kyrka. 4.6 Riksantikvarieämbetet. Välkommen som arrangör i Kulturhusets Dag 1998 under temat torget.

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9)

VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden PROTOKOLL (9) AB VALLENTUNA KOMMUN Kulturnämnden 1998-05-26 1(9) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11,

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30 augusti 2005, kl. 19.00 Pernilla Järveroth, kommunantikvarie

Läs mer

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 27 april 2002. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 23 april 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 23 april 2002 kl 19.00-20.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002

Eva Cla sson, kultursekreterare 68 Ingrid Ullman, kulturchef. Vallentuna bibliotek, Vallentuna 15 december 2002 Kulturnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Lindholmens gård, Lindholmen tisdagen den 3 december 2002 kl 18.00 19.00 Jane Schultzberg (m) ordförande Lars-Bertil Ohlsson

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004 Kulturnämnden 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2004 kl 19.00 Kallade tjänstemän Heidi Viman, kultursekreterare

Läs mer

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna

Vallentuna bibliotek, Vallentuna BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturkansliet, Vallentuna Kulturnämnden 2001-02-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203 2011-11-22 203 Plats och tid Häggenäs Sjukhem, kl 18.00 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m) ledamot Knut

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Anne-Marie Karlsson (C) Kenneth Bylund (S) Kommunsekreterare Marianne Sarberg. Kommunledningskontoret, Vallentuna Fredag kl 15.

Anne-Marie Karlsson (C) Kenneth Bylund (S) Kommunsekreterare Marianne Sarberg. Kommunledningskontoret, Vallentuna Fredag kl 15. Valnämnden 2010-04-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Onsdagen den 14 april 2010

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-09-30 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15-14.30 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003 Kulturnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet. Kommunalhuset, 2 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Isa Lindqvist, kommunantikvarie

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande 1(9) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-10-09 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora, ordförande Jaakko Mattila (C) Mora Karin Lübeck (S) Mora Hans Stolpe (MOP) Mora, tjänstgörande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande Plats och tid Södergatan 2, Gislaved, kl 14.00-15.05 2013-11-18 Beslutande Elisabeth Andersson (KD) ordförande Barbro Ekholm-Nestander (KD) ersätter Solveig Davidsson (M) Björn Olsson (FP) ersätter Ulla

Läs mer

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl

Kulturnämnden arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 1 (14) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 6 september 2011 kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S)

Läs mer

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 Kulturnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 16.00 ca 17 Nämndmöte 17.00 ca 20.30 Guidad tur med paus för picknick.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset 18:30-19:30 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lars-Bertil Ohlsson, ordförande (KD), Johan Skog (M), Lillemor

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-10 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-10.25 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Barbro Axelsson (s) i stället

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp)

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Mattias Andersson (c) Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturnämnden Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna.

Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kulturnämnden Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kulturnämnden Paragrafer 69-77 Sammanträdesdatum 2018-12-04 Datum för anslags uppsättande 2018-12-05 Överklagandetiden går ut 2018-12-28 Förvaringsplats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 3 september 2018 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan

Läs mer

Magnus Jonsson, kulturchef Sara Wingren, ekonom Gert Rydqvist, ekonom, 29 Yvonne Thelin Karlsson, kommunsekreterare

Magnus Jonsson, kulturchef Sara Wingren, ekonom Gert Rydqvist, ekonom, 29 Yvonne Thelin Karlsson, kommunsekreterare Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-11-05 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 5 november 2018, kl 13.00-14.20 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Sara-Lena Bengtsdotter Bogren (S),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-11-14 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Bertil Nilsson (m), ordförande Åke Hallemyr (kd), ersätter

Läs mer

Ordföranden: Owe Magnusson. Sekreterare: Per-Olof Johansson. Protokollet förvaras på kommunkontoret

Ordföranden: Owe Magnusson. Sekreterare: Per-Olof Johansson. Protokollet förvaras på kommunkontoret 1(9) Plats och tid: Sessionsalen, kommunhuset i Färgelanda 2005-09-26 kl. 14.00 16.20 Beslutande: Owe Magnusson (s) Ann Blomberg (c) Karl-Erik Johansson (c) Diana Hjoberg (s) Bo Johansson (kd) Anna-Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vetlanda Museum, den 20 december 2012, kl. 15.30 17.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Kulturnämnden Revidering av regler för kommunalt bidrag till studieförbund verksamma i Vallentuna kommun (KN 2018.

Kulturnämnden Revidering av regler för kommunalt bidrag till studieförbund verksamma i Vallentuna kommun (KN 2018. VALLENTUNA KOMMUN Förslag till beslut 2 (2) Kulturnämnden 2018-05-08 6. Revidering av regler för kommunalt bidrag till studieförbund verksamma i Vallentuna kommun (KN 2018.021) Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 Plats och Tid HamnCompagniet kl 12.30.00-14.00 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Kerstin Edvinsson (c) i stället för Emil Radanov (c) Lena Hesselroth (c) i stället

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2007-02-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-02-22, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 24 oktober 0212 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut Protokoll Innehållsförteckning 19 Utbildning 20 Bokslut 21 Omdisponering av anslag i investeringsbudgeten från 2010 till 2011 22 Beslut fattade enligt delegation 23 Delgivningar 24 Information 25 Extra

Läs mer

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef

Sven-Erik Blom (m) Sture Löfberg (m) Gabriel Liljenström (fp) Mattias Andersson (c) Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 20.30 Lars-Bertil

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla

Läs mer

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl

Kulturnämnden Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna. Tisdagen den 24 januari 2012 kl 19.00-20.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande 1-2, 4-11, Jane Schultzberg (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Vagnhärads bibliotek, kl. 17.00-19.00 Beslutande ledamöter: Lena Isoz (M) ordf. Lars Asplund (MP) Ann Larsson (M) 42-49 Astrid Gustavsson (C) Christer Påhlson (S) Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman 1 (9) Plats och tid Beslutande Havets Källa, kl 13.15 16.45 Olle Berg Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman (c) (m) Ej tjänstgörande ersättare och

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Fredag 22 september 2017, kl. 13:00-14:00 i Nämndrummet, kommunhuset Beslutande Lars-Gösta Johansson (S) Karin Bäckman (S) Margareta Ivarsson (C) Michael Hamberg (L) ersätter Bosse Henriksson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Justerande... Bo Linde. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande 2014-01-09

Justerande... Bo Linde. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande 2014-01-09 2013-12-16 1(9) Plats och tid Höganoft, Hestra kl 14.00-15.40 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson (KD) Bo Linde

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Maria Marklund (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S)

Läs mer

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006

Henrika Thomasson (s) Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla Järveroth, kommunantikvarie Vallentuna bibliotek, Vallentuna 19 april 2006 Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Björn Olsson Kommunhuset, måndagen den 21 maj Justerande... Björn Olsson

Björn Olsson Kommunhuset, måndagen den 21 maj Justerande... Björn Olsson Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-05-21 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 maj 2018, kl 13.00-14.30 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Sara-Lena Bengtsdotter Bogren (S), tjänstgörande

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kulturnämnden

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kulturnämnden Sida Innehållsförteckning Åtgärdsförslag i budget för 2013... 1 Uppdrag att samarbeta med skolorna om biblioteksverksamheten... 4 Ekonomisk uppföljning 2012-10-31... 5 Yttrande över motion om inrättande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 arbetsutskott 2006-05-02 1 (7) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.15 19.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 person närvarande. Utses att justera: Paragrafer 87-95. Ordföranden: Owe Magnusson. Justeringsman: Sekreterare:

Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 person närvarande. Utses att justera: Paragrafer 87-95. Ordföranden: Owe Magnusson. Justeringsman: Sekreterare: 1(12) 2005-12-19 Plats och tid: Centrumhuset, i Färgelanda 2005-12-19 kl. 14.00 15.10 Beslutande: Owe Magnusson (s) Ann Blomberg (c) Karl-Erik Johansson (c) Diana Hjoberg (s) Bo Johansson (kd) Ove Qvick

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD)

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Detaljplan för del av Skogsborg Övriga deltagande 1:1 M.M. (ny förskola vid Ringvägen) ställs ut

Läs mer